pocetak foruma
|
|
nikola |
Odgovorio 03.01.2009 11:44
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Miroljub Petrovic je napisao: cicy je napisao: prosli smo je, 6144, mislim Ja sam racunao oko 6170. Mislite da ce Edemski vrt biti stvoren, procesima kakvi postoje u prirodi taj proces bi trajao stotinama godina. Kad citam Stari zavet dogadjaji koji su pred nama se cine da su ispred vrata, ali ako covek razmislja kao razumno bez znanja prorockih knjiga ujedinjenje ili osvajanje sveta izgleda mu nemoguce Izmenio/la nikola na 03.01.2009 11:45 |
|
|
Uros88 |
Odgovorio 03.01.2009 13:23
|
Član Odgovori: 52 Pristupio/la: 28.12.2008 21:00 Lokacija: Beograd |
Dopada mi se muzika "Adonaj" sa vaseg sajta, pa bih vas molio da mi preporucite slicnu muziku koju bih potrazio na internetu, ili ako vi imate neke linkove to bi bilo lepo. Izmenio/la Uros88 na 03.01.2009 13:24 |
|
|
Avel |
Odgovorio 03.01.2009 15:43
|
Član Odgovori: 38 Pristupio/la: 29.12.2008 22:59 Lokacija: Nepoznata |
Voleo bih da profesor Miroljub ili neko iz crkve napise korak po korak sta moralan covek treba da uradi da bi svi ljudi oko njega bili zadovoljni i spaseni u Gospodu. Koji bi to univerzalini prinicip bio? Vidim da ima puno toga, ali sam i ovako preopterecen sa previse informacija, ne polazi mi za rukom sve pohvatam... Moze li covek nesto jednostavno da radi svaki dan, a da Bog za njega uradi sve ostalo? Hvala Izmenio/la Avel na 03.01.2009 18:32 |
|
|
Duki |
Odgovorio 03.01.2009 16:26
|
Član Odgovori: 27 Pristupio/la: 11.07.2008 15:34 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Duki je napisao: Da li je dan na zemlji oduvek trajao 24h? I ako mozete jos da obrazlozite zasto jeste, ili zasto nije. Oduvek je tarjao 24 sata. Zasto bi trajao duze ili krace? Bog jasno kaze da je stvarao za 6 dana, i da zato treba 6 dana da se radi. Ako su dani bili simbolicki, onda ova zapovest nema smisla, a onda ni cela Biblija nema smisla jer sve moze da bude simbolicko. Onda i ovo sto sada gledas moze da bude fatamorgana. U Bibliji, ne stoji "dan traje toliko i toliko". Pise da svetlost predstavlja svetli deo dana, a tama tamni deo - noc, i da nam to budu znaci dana (1. Mojsijeva 1,5 i 1,14-18). I u hebrejskom jeziku dan predstavlja period od zalaska do zalaska sunca, zar ne? Ne razumem zasto dan mora eksplicitno da bude 24 sata. I dalje ce to biti doslovnih 6 dana stvaranja. Postoje stihovi na samom pocetku koji u meni pobudjuju ovakvu sumnju... "I pusti zemlja iz sebe travu, bilje, sto nosi seme po svojim vrstama, i drvo, koje radja rod, u kojem je seme njegovo po njegovim vrstama." (1. Mojsijeva 1,12) Kako moze za jedan dan od 24 sata da izrastu sve biljke, i da izraste drvece koje donosi rod? "I Adam nadede ime svakom zivincetu i svakoj ptici nebeskoj i svakoj zveri poljskoj; ali se ne nadje Adamu drug prema njemu." (1. Mojsijeva 2,20) Kako je Adam mogao da nadene ime svim zivotinjama za samo 24 sata? Izmenio/la Duki na 03.01.2009 16:36 |
|
|
nikola |
Odgovorio 03.01.2009 18:08
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
kakvo je vase teolosko objasnjenje straha iz njige ispovest: Sve veći broj anđela mi se pridruživao i stajao na moju stranu. One koji su nas opominjali i nisu nam se hteli pridružiti optužili bismo da, iako imaju slobodnu volju, služe Stvoritelju iz koristi ili straha. kada sada kazemo nekom a vecina ljudi misle za monahe da sluze Bogu iz straha, nije isto sto i ovaj tekst. Sta je lose kad se pobozan plasi Boga. |
|
|
Nektarije |
Odgovorio 03.01.2009 20:02
|
Član Odgovori: 40 Pristupio/la: 19.12.2008 18:58 Lokacija: Nepoznata |
Ja sam rekao sta je podviznik al je to obrisano,otprilike je to sto si rekao. Prilikom Preobrazenja Gospodnjeg na Tavoru,kako je ap. Petar prepoznao Mojsija i Iliju? U Obecanu zemlju su usli samo Isus Navin i jos jedan covek. Ko je taj covek? U pocetku bese Rec, i Rec bese u Boga, i Rec bese Bog.
|
|
|
Avel |
Odgovorio 03.01.2009 20:42
|
Obuka specijalne vojske danas podrazumeva pucacke kompjuterske simulacije. Dali se ovako mogu "navuci" demoni? Da li vasa deca igaraju kompjuterske igrice? U koje svrhe mala deca trebaju da koriste kompjuter, malo je preterano decu terati da rade u nekim programima ako te stvari ne mogu da razumeju, a nekako moraju da nauce da rade sa kompjuterom. Da li mislite da deca uopste smeju da sedaju za kompjuter, mozda bi im trebalo zabranjivati? Hvala |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.01.2009 23:01
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Avel je napisao: Pozdrav Miroljube, posto sam pre par meseci upisao medicinu i pogledao u sekciji materijale vezane za genetiku ranijih prepotopnih ljudi, video sam da se tu objasnjava zasto su ziveli duze. Da li je moguce da ako nauka uznapreduje jos malo, i kad uskoro budemo mogli da jos bolje radimo sa genetkim materijalom, da ucinimo da covek zivi 500 godina? Danas vec umemo da citamo DNK, postoje masine, mozemo cak i da ga zapamtimo. Ali jos uvek ne mozemo da manipulisemo toliko. Nema sanse. Covek propada na svim poljima, a propadanje ne moze da se resi genetikom. Hteo bih nesto da kazem ako se ne ljutite, video sam da mnoge clanove izbacijete sa foruma ako nesto pogresno kazu. Lose si video. Prvo, malo je clanova izbaceno sa foruma. Drugo, oni se ne izbacuju ako nesto "pogresno kazu", nego ako su nepristojni i drski. Starenje nije toliko povezano sa genima, a ni sa prirodnim uslovima. Ono je rezultat neprestanog kopiranja DNK, koje nije savrseno. Greska koja se desava pri kopiranju DNK, ne moze da se otkloni nikakvim poboljsanjem prirodnih uslova, zato sto je rezultat delovanja slobodnih radikala, koji su formirani od kiseonika i razlicitih hemijskih procesa. O tome nas uce na medicini. Vidi se da vas tamo to uce, ali to nema veze sa naukom. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.01.2009 23:03
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Mladen M je napisao: U Sarajevu ukinuli Djeda Mraza, sto mislite dal bi i kod nas trebali uraditi isto? Deda Mraz jeste povezan sa paganstvom, ali ima vaznijih stvari koje bi pre toga trebalo da se menjaju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.01.2009 23:04
|
Avel je napisao: Da li biste hteli da dodjete da drzite pradavanja na medicinskom fakultetu? Sto da ne. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 03.01.2009 23:05 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.01.2009 23:07
|
Avel je napisao: Da li ako je neko bio najruznije dete, ostao ruzan do kraja zivota i nije mogao da se ozeni, da li ce on imati zenu u vecnosti? Ako ga Bog vasrsne istog, mozda opet bude problem da nadje zenu? Nadam se da nije bezveze, ali ljudi me pitaju slicne stvari kada im pricam o Bogu. Ne postoje ruzni ljudi. Postoje samo zapusteni ili bolesni, zato pitanje nije na mestu. Postoji samo duhovna lepota ili ruznoca. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.01.2009 23:09
|
nikola je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: cicy je napisao: prosli smo je, 6144, mislim Ja sam racunao oko 6170. Mislite da ce Edemski vrt biti stvoren, procesima kakvi postoje u prirodi taj proces bi trajao stotinama godina. Kad citam Stari zavet dogadjaji koji su pred nama se cine da su ispred vrata, ali ako covek razmislja kao razumno bez znanja prorockih knjiga ujedinjenje ili osvajanje sveta izgleda mu nemoguce Ako iskljucis Boga iz kombinacije, sve izgleda glupo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.01.2009 23:15
|
Avel je napisao: Voleo bih da profesor Miroljub ili neko iz crkve napise korak po korak sta moralan covek treba da uradi da bi svi ljudi oko njega bili zadovoljni i spaseni u Gospodu. Koji bi to univerzalini prinicip bio? Vidim da ima puno toga, ali sam i ovako preopterecen sa previse informacija, ne polazi mi za rukom sve pohvatam... Moze li covek nesto jednostavno da radi svaki dan, a da Bog za njega uradi sve ostalo? To je zato sto studiras ateisticku medicinu i moras da bubas napamet masu informacija koje ti nikad nece trebati u zivotu. Bolje bi ti bilo da krenes od pocetka da citas Bibliju, pa ako ti nesto nije jasno pitaj. Tako ces nauciti i medicinu, a i ostale stvari vazne za zivot. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.01.2009 23:17
|
Duki je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Duki je napisao: Da li je dan na zemlji oduvek trajao 24h? I ako mozete jos da obrazlozite zasto jeste, ili zasto nije. Oduvek je tarjao 24 sata. Zasto bi trajao duze ili krace? Bog jasno kaze da je stvarao za 6 dana, i da zato treba 6 dana da se radi. Ako su dani bili simbolicki, onda ova zapovest nema smisla, a onda ni cela Biblija nema smisla jer sve moze da bude simbolicko. Onda i ovo sto sada gledas moze da bude fatamorgana. U Bibliji, ne stoji "dan traje toliko i toliko". Pise da svetlost predstavlja svetli deo dana, a tama tamni deo - noc, i da nam to budu znaci dana (1. Mojsijeva 1,5 i 1,14-18). I u hebrejskom jeziku dan predstavlja period od zalaska do zalaska sunca, zar ne? Ne razumem zasto dan mora eksplicitno da bude 24 sata. I dalje ce to biti doslovnih 6 dana stvaranja. Postoje stihovi na samom pocetku koji u meni pobudjuju ovakvu sumnju... "I pusti zemlja iz sebe travu, bilje, sto nosi seme po svojim vrstama, i drvo, koje radja rod, u kojem je seme njegovo po njegovim vrstama." (1. Mojsijeva 1,12) Kako moze za jedan dan od 24 sata da izrastu sve biljke, i da izraste drvece koje donosi rod? "I Adam nadede ime svakom zivincetu i svakoj ptici nebeskoj i svakoj zveri poljskoj; ali se ne nadje Adamu drug prema njemu." (1. Mojsijeva 2,20) Kako je Adam mogao da nadene ime svim zivotinjama za samo 24 sata? Bog kaze da treba da radimo 6 dana jer je on za 6 dana stvarao. Isus je rekao: "Nije li 12 sati u danu?" Dakle, ima u Bibliji sve nacrtano, cak i za debile, ali nema ko da cita. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.01.2009 23:20
|
nikola je napisao: kakvo je vase teolosko objasnjenje straha iz njige ispovest: Sve veći broj anđela mi se pridruživao i stajao na moju stranu. One koji su nas opominjali i nisu nam se hteli pridružiti optužili bismo da, iako imaju slobodnu volju, služe Stvoritelju iz koristi ili straha. kada sada kazemo nekom a vecina ljudi misle za monahe da sluze Bogu iz straha, nije isto sto i ovaj tekst. Sta je lose kad se pobozan plasi Boga. Pobozan covek se ne plasi Boga, nego se plasi da ne pokida vezu sa Bogom, da se ne odsece od izvora zivota. Kako moze dete da se plasi svog roditelja koji ga voli, i brine o njemu, i cini mu sve najlepse stvari ko je ne mogu cak ni da se zamisle? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.01.2009 23:23
|
Nektarije je napisao: Prilikom Preobrazenja Gospodnjeg na Tavoru,kako je ap. Petar prepoznao Mojsija i Iliju? Verovatno je cuo njihov razgovor. U Obecanu zemlju su usli samo Isus Navin i jos jedan covek. Ko je taj covek? Onaj koji je sa Isusom Navinom isao da uhodi zemlji, a ostao je veran Bogu - Halev. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.01.2009 23:27
|
Avel je napisao: Obuka specijalne vojske danas podrazumeva pucacke kompjuterske simulacije. Dali se ovako mogu "navuci" demoni? Da li vasa deca igaraju kompjuterske igrice? U koje svrhe mala deca trebaju da koriste kompjuter, malo je preterano decu terati da rade u nekim programima ako te stvari ne mogu da razumeju, a nekako moraju da nauce da rade sa kompjuterom. Da li mislite da deca uopste smeju da sedaju za kompjuter, mozda bi im trebalo zabranjivati? Ako deca imaju normalne roditelje, onda ce kompjuter da im bude na blagoslov. |
|
|
Avel |
Odgovorio 03.01.2009 23:46
|
U pravu ste, informacije koje ucim su stvarno previse. Jedva ucim kako radi ljudski organizam na srpskom, jos mi treba i latinski Zahvalan sam sto na ovom mestu mogu dobiti potrebna objasnjena oko Biblije. Zanima me na primer kada je Kain ubio Avelja, koliko je ljudi tada jos bilo na zemlji? Odnosno, Kain je rekao da ce ga ubiti svaki koji ga zadesi. Ako je Kain bio osudjen da luta, i nije bilo mnogo ljudi, mogao je da ode dovoljno daleko, pa niko ne bi nikada saznao ko je on. Ovo je moja slobodna interpretacija. Miroljub Petrovic je napisao: Avel je napisao: Voleo bih da profesor Miroljub ili neko iz crkve napise korak po korak sta moralan covek treba da uradi da bi svi ljudi oko njega bili zadovoljni i spaseni u Gospodu. Koji bi to univerzalini prinicip bio? Vidim da ima puno toga, ali sam i ovako preopterecen sa previse informacija, ne polazi mi za rukom sve pohvatam... Moze li covek nesto jednostavno da radi svaki dan, a da Bog za njega uradi sve ostalo? To je zato sto studiras ateisticku medicinu i moras da bubas napamet masu informacija koje ti nikad nece trebati u zivotu. Bolje bi ti bilo da krenes od pocetka da citas Bibliju, pa ako ti nesto nije jasno pitaj. Tako ces nauciti i medicinu, a i ostale stvari vazne za zivot. |
|
|
Avel |
Odgovorio 03.01.2009 23:47
|
Da, ali kako deca trebaju prakticno da koriste kompjuter, za igrice? Miroljub Petrovic je napisao: Avel je napisao: Obuka specijalne vojske danas podrazumeva pucacke kompjuterske simulacije. Dali se ovako mogu "navuci" demoni? Da li vasa deca igaraju kompjuterske igrice? U koje svrhe mala deca trebaju da koriste kompjuter, malo je preterano decu terati da rade u nekim programima ako te stvari ne mogu da razumeju, a nekako moraju da nauce da rade sa kompjuterom. Da li mislite da deca uopste smeju da sedaju za kompjuter, mozda bi im trebalo zabranjivati? Ako deca imaju normalne roditelje, onda ce kompjuter da im bude na blagoslov. |
|
|
simke2 |
Odgovorio 04.01.2009 00:38
|
Član Odgovori: 30 Pristupio/la: 26.11.2008 19:42 Lokacija: Nepoznata |
Bio je film veceras ''Dan posle sutra'' na rts. Da li ste ga gledali. I kakav je prikazan na osnovu cinjenica kojima raspolazemo. Da li ima neku pozitivnu poruku,iako je americke produkcije. Boze pomozi..
|
|
Predji na forum: |