Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Pera
Cini mi se da nisam video u Tonijevom "kuvaru" neki recept sa krompirom. Sta mislite kako je najbolje spremati krompir? Da li ga kuvati ili prziti.

Ima neki tiganj od teflona koji se reklamira preko TV-a(oko 2500 dinara) kome je potrebno samo jedna-dve kapi ulja kako bi se bilo sta isprzilo. Drugar kaze da je super, ali sam cuo da je pomenuti teflon los za zdravlje. Da li ste mozda culi nesto o ovom tiganju? Ja bi ga koristio za krompir, posto ga dosta jedem a neznam kako da ga sirovog spremim.

Miroljub Petrovic
milos_va je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
simke2 je napisao:
Kada i u kojim okolnostima se Bog javlja coveku,i da li se doslovno javlja i prica,ili je to nesto posredno,kroz namestanje situacija.

Bog se ljudima javlja preko savesti, preko Biblije i druge dobre literature, preko poboznih ljudi, preko prirode, a i u konkretnim zivotnim situacijama kada namesta povoljne okolnosti (a bezboznicima nepovoljne okolnosti). U izuzetnim situacijima, kada ne postoji drugi nacin, Bog se coveku javlja preko sna ili u viziji.

Zar nije san opsednutost demonima ili bar pokušaj demona da zavladaju čovekom? I ako neko sanja da šeta u prirodi po nekoj planini, nema ništa loše?

Postoje snovi od Boga i oni od demona. Bog se retko javlja preko snova, osim ako nema drugog nacina da coveka upozori. Pobozni ljudi obicno nista ne sanjaju, osim u takvim retkim slucajevima.

Miroljub Petrovic
Uros88 je napisao:
Ovo je sve jako komfuzno. Neko je nekada lupio da je Isus rodjen 25. decembra i zato se tada slavi bozic (dobro, kod nas malo kasnije). Ova nova godina, sto svi slave, i dalje ne znam sta predstavlja. Da li je Isus zaista vaskrsao na uskrs, ili je i to neko lupio?

Isus je vaskrsao na Praznik prvina, a to je u prvi dan sedmice tokom Praznika beskvasnih hlebova, dakle na prolece. Nekada hriscani obevezavaju Uskrs na pravi datum, a nekada ne. O tome imas detaljnije u knjizi "Bozji praznici":
http://www.cps.or...aznici.pdf

Miroljub Petrovic
Srb je napisao:
1. Mojsijeva, glava 6
1. A kada se ljudi pocese mnoziti na zemlji, i kceri im se narodise.
2. Videci sinovi Bozji kceri covecije kako su lepe uzimase ih za zene koje htese.
3. A Gospod rece: nece se duh moj do veka preti s ljudima, jer su telo; neka im jos sto dvadeset godina.
4. A bese tada divova na zemlji; a i posle, kad se sinovi Bozji sastajahu sa kcerima covecijim, pa im one radjahu sinove; to behu silni ljudi, od starine na glasu.

Knjiga o Jovu, glava 1.:
6. A jedan dan dodjose sinovi Bozji da stanu pred Gospodom, a medju njih dodje i Sotona.

Ko su "sinovi Bozji" o kojima se govori u ova dva dela? Vidimo da su se zenili sa zenama (kcerima covecijim) pa su im radjale divove, a isto vidimo da su isli pred Gospoda, tako da ne verujem da se radi o obicnim ljudima. Jesu u pitanju neka natprirodna bica ili kako tumacite ovo?

Govorio sam vec o tome. Iz konteksta Biblije se vidi da su "sinovi Bozji" u vreme Nojevo bili pobozni ljudi koji su se zenili sa nemoralnim zenama i tako je doslo do propadanja Bozjeg naroda, tako da je nemoral potpuno zavladao. Dakle, treba malo da se gleda kontekst, a jos ako se malo zna i hebrejski, onda se sve jasno vidi. "Sinovi Bozji" mogu biti i ljudi i andjeli koji su na Bozjoj strani, ali iz konteksta vidimo o kome se radi.

Miroljub Petrovic
simke2 je napisao:
Kako to da prepoznam Boga i to sto mi on namesta i javlja se. Ja ne znam to. Jer uvek mogu da umislim(istripujem) da je ovo ili ono. Ili ti Demon. Pre cu poverovati da je Demon,koji nesto iskusava ,vamo tamo nudi nesto dobro,a u pozadini se krije loso...

Kada mi malo vise citao Bibliju, razumeo bi sta je od Boga, a sta ne. Ovako, ostaje ti da verujes Peri, Miki, Lazi...

I sto se tice snova isto.

Odgovor je isti kao i gore.

Miroljub Petrovic
zrix je napisao:
Miroljube koji savet imas za nas momke,koliko porodica tj kad se ozenis moze da promeni zivot?

Ako se osposobis za brak pa se dobro ozenis, onda ti se zivot promeni na bolje, a ako nisi spreman za brak pa udjes u neku vezu (sekularni brak) onda ces da postradas. Procitaj moju knjigu "Tajna srecnog zivota"
http://www.cps.or.../tajna.pdf
a uskoro cu ovde da postavim i knjigu "Brak i porodica" pa ces imato siru sliku.

Miroljub Petrovic
Cuvena Familija je napisao:
MlikeM je napisao:
Miroljube, koji kalendar možemo smatrati najtačnijim i koja je ovo zapravo godina?

Ne znamo tacno u godinu (bar ja neznam), koja je ovo godina od stvaranja sveta. Tu sme negde oko 6000. godine. Ima nekoliko grupa ljudi koji paze na tacan kalendar, a jedna od takvih grupa su oni sa donjeg linka gde mozete da se prijavite pa da vas obavestavaju kada pocinje svaki mesec:
http://www.karait...

Vezano za ovo sto ste rekli,moje licno razmisaljenje je,ako je bog stvarao zemlju 6 dana i onda se 7 dan odmarao,moze li biti da ce ovaj svijet trajati 6.000 godina,nakon toga ce doci carstvo bozije za koje znamo da ce trajati 1000 godina,tacnije,da to bude taj 7 dan kao u stvaranju?

Tako je.

Miroljub Petrovic
Nektarije je napisao:
Prepodobni Marko Podviznik,gospodine Miroljube,kaze:"Razuman covek ispoveda se Bogu ne nabrajajuci svoje padove i grehe,vec trpeci stradanja koja ce iz njih proisteci." Sta je time mislio?

Ne razumem se u mudrovanja "prepodobnih". Mozes da me pitas nesto o Stvaranju. I jos nisi objasnio sta to znaci "podviznik", pa da razumemo tvoj potpis. Koristi brate reci da te svi razumemo.

Pera
Cuvena Familija je napisao:
MlikeM je napisao:
Miroljube, koji kalendar možemo smatrati najtačnijim i koja je ovo zapravo godina?

Ne znamo tacno u godinu (bar ja neznam), koja je ovo godina od stvaranja sveta. Tu sme negde oko 6000. godine. Ima nekoliko grupa ljudi koji paze na tacan kalendar, a jedna od takvih grupa su oni sa donjeg linka gde mozete da se prijavite pa da vas obavestavaju kada pocinje svaki mesec:
http://www.karait...

Vezano za ovo sto ste rekli,moje licno razmisaljenje je,ako je bog stvarao zemlju 6 dana i onda se 7 dan odmarao,moze li biti da ce ovaj svijet trajati 6.000 godina,nakon toga ce doci carstvo bozije za koje znamo da ce trajati 1000 godina,tacnije,da to bude taj 7 dan kao u stvaranju?

Tako je.

Da li se zna okvirno u kojoj godini se nalazimo od stvaranja?

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
simke2 je napisao:
Kakav je lik po vama Dositej Obradovic,ako ste ga razmatrali? Ako je bio mason,onda mora da je bio los,ili mozda ne? U skoli smo ga ucili kao prosvetitelja.?

Nisam ga mnogo proucavao. Cim nekoga mnogo reklamiraju, onda je to problematicno.

U vezi Dositeja, ja sam cuo da ga masoni prisvajaju. Takodje prisvajaju i Vuka Karadzica, Njegosa, Simu Milutinovica-Sarajliju itd. Da li je ovo tacno?
I zanima me, kako da razlikujem ko je zaista mason, a koga masoni
lazno prisvajaju?

Nemoj da citas masonsku literaturu i da se zamaras oko toga.

Citam biografiju Milosa Obrenovica koju je napisao Mihailo Gavrilovic. Milos je kazao da je ubistvom Karadjordja spasio narod od novog stradanja i krvoprolica i da ce Svevisnji Bog presuditi da li je ispravno postupio. Jel moze Vas komentar na prvi deo Miloseve izjave?

Pa jel spasio narod od novog stradanja? Necemo time da se bavimo.

Miroljub Petrovic
MlikeM je napisao:
Veliko mi je zadovoljstvo na ovde postavim jednu sjajnu knjigu, zbog koje sam odlozio neke druge projekte i poslove. U pitanju je knjiga koja se zove "Ispovest palog andjela" i predstavlja jednu od najboljih knjiga koju sam procitao. Mislim da bi ovu knjigu svako trebao da procita i da bi ona trebala da bude jedan od obaveznih udzbenika u nastavi veronauke. Knjiga ovih dana ide u stampu, a na donjem linku se moze skinuti kompletna knjiga i pogledati izgled prednje korice knjige:

Knjiga "Ispovest palog andjela":
http://www.cps.or...povest.zip

Prednja korica knjige:
http://www.cps.or...povest.jpg

Kako neko da uvrsti ovu knjigu kao obavezan udžbenik za vjeronauku ako ne znamo čak ni ime pisca? Postoji li možda neki razlog što naslov originala nije pomenut? I da li je ova knjiga cenzurisana?

Zasto mora da se zna ime pisca da bi knjiga bila udzbenik? To je naslov originala. Autor je nas covek. Knjiga nije cenzurisana.

Miroljub Petrovic
Pera je napisao:
Cini mi se da nisam video u Tonijevom "kuvaru" neki recept sa krompirom. Sta mislite kako je najbolje spremati krompir? Da li ga kuvati ili prziti.

Mozes da ga kuvas, a mozes i da ga operes i iseces na pola (po duzini) i stavis u pleh na obloj strani, i u rernu, ne treba ti ulje, i on se odlicno izpece.

Ima neki tiganj od teflona koji se reklamira preko TV-a(oko 2500 dinara) kome je potrebno samo jedna-dve kapi ulja kako bi se bilo sta isprzilo. Drugar kaze da je super, ali sam cuo da je pomenuti teflon los za zdravlje. Da li ste mozda culi nesto o ovom tiganju? Ja bi ga koristio za krompir, posto ga dosta jedem a neznam kako da ga sirovog spremim.

Ma nemoj da bacas pare na takve stvari. Gore sam ti rekao kako da spremas krompir (dok ne vidimo kako se sirov sprema).

Miroljub Petrovic
Pera je napisao:

Oko 6000-te.

simke2
Culi ste za Oldosa Hakslija,cuvenog pisca. Ne znam da li te ga citali ili niste,nije bitno. Ni ja ga nisam nesto citao,ne zanima me ta tematika toliko. Jel znate kako se on obrato? Posle uzimanja LSD. Kako ovo razmatrate. Da li je moguce? Znam da ces da me sad brises i da kazes da su mnoge gluposti,i svasta ljudi pricaju. Ali ne pricam ja, pricaju autoriteti. Neke stvari su tacne i istinite ,ali ipak ne tako lako razumljive i dokucljive coveku.
Dajte nesto na pm ako necete ovde.

Boze pomozi..

Pera
Pera je napisao:

Oko 6000-te.

To znam, i koliko sam razumeo(6+1) nalazimo se pre 6000 godine, ali da li se zna okvirno koliko smo blizu 6000 godine?

cicy
prosli smo je, 6144, mislim

anton
Dali je mudracima sa istoka koji su se došli pokloniti Isusu put zvijezdom pokazivao sotona kako bi oni kasnije Heroda odveli do Isusa da ga ubije, no Bog im je u snu rekao da se vrate drugim putem?

Srb
Nedavno sam citao odgovor evolucionista na otkrice oreola polonijuma u granitu dr Roberta Gentry-a. Naime oni tvrde da se oreoli nikada ne pojavljuju u stenama koje nisu bile izlozene vodi. Odnosno da je uzrok oreola u rastvorenom uranijumu. Kada se uranijum rastvoren u vodi raspadne do polonijuma, nerastvorljive soli polonijuma formiraju granule koje onda sluze kao izvori za oreole polonijuma. Neraspadnuti uranijum ostane rastvoren, tako da se ne moze detektovati analizom sastava stene oko samog oreola.
Takodje kazu da su oreoli polonijuma nadjeni i u mladim granitnim stenama koje su u sebi sadrzavale i fragmente sedimentnih stena kao i tragove mikrofosila, odakle izvlace zakljucak da su oreoli polonijuma nastali u mladom granitu koji je nastao hladjenjem lave, pa je pri hladjenju ostala zarobljena sedimentna stena i mikrofosili.
Laik sam za geologiju pa ako mozete da to prokomentarisete, koliko su ove tvrdnje verodostojne? Kako zaista nastaje granit kao stena?

markoni
Evo jednog korisnog teksta kojeg treba obavezno procitati

http://www.lscg.o...a-P-2.html

Filip A
Cesto ste ovde raspravljali o politici, pa bih vas pitao da prokomentarisete politiku Engleske prema Srbiji.

Pre Berlinskog kongresa Turska je trebala da prepusti Srbiji upravu nad cetiri okruga (cini mi se Niski, Vranjski i jos 2, ne mogu sada tacno da se setim). Srbiju su podrzale Francuska i Rusija, a protiv toga su bile Austro-ugarska i ENGLESKA. Zasto bas Engleska ne znam.

1903. godine majski prevrat. Zbacena dinastija Obrenovica (preko 200 ljudi ubijeno te veceri), koja se toliko priblizila Rusiji, koliko potonja dinastija Karadjordjevica Engleskoj. Jedino nam je Engleska nekoliko godina drzala sankcija zbog "necivilizovanog cina koji je zgrozio celu Evropu". A kada su Francuzi ubijali svoje kraljeve?

27. mart 1941. je, potvrdjeno od skoro svih ucesnika, bio reziran od strane Engleske obavestajne sluzbe, jer Cercilu nije odgovaralo da Jugoslavija ostane izvan rata. Glavni organizatori puca su bili Dusan Simovic i Bora Mirkovic. Svi se slazu da je Mirkovic bio glavni organizator. Umro je kao penzionisani general RAF-a, Engleske vojske.

Englezi su sve vreme rata podrzavali i Drazu i Tita, i vagali sta ce biti. Ostalo se zna, a Tito je u Engleskoj docekan kao da je Englez.

Englezi su sa Amerikancima bili organizatori bombardovanja Republike Srpske i SR Jugoslavije. I td. i t

Izmenio/la Filip A na 02.01.2009 20:04

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.54 sekundi!