pocetak foruma
|
|
nikola |
Odgovorio 18.12.2008 00:14
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Ako nije problem da nadovezem par primera o tome sta se radi. Mladi ljudi misle da je svuda bolje nego u Srbiji, nebitno da jeste takvo misljenje im je nametnuto. Pricao sam sa ljudima koji su nesto prosli u zivotu i iz EU su. Jedan austrijanac je upisao srpski a ima sigurno 35.godina, govorio mi kako se sirila EU tako se on po mogucstvu selio na njenu periferiju neznam iz kog tacno razloga al umeo je da kaze "tamo se oseca papstvo." Predhodno se bavio novinarstvom, neko mu je ovde ponudio poso da bude novinar i odbio je, kada sam ga pitao zasto odgovorio mi da je trebal pa pise po nalogu, sve suprotno od onog sto jeste, u EU je dobro a ovde je lose. Pricao sam sa jednim italijanom o zivotu u EU, isto je potvrdi0o da sa njihovih 1500 evra plate jedva prezivljavaju, i sa jednom cehinjom koja je dosla ovde na razmenu studenata i trazila sve mogucnosti da se ne vraca u Cesku. Ima puno takvih prica. Ali u razgovoru drugari van zemlje pricaju sve najbolje o tome kako lepo zive iako jedva spavaju par sati, ostalo rade i kako kazu super im je. Zasto mediji narocito B92 u svojim visokostrucnim kadrovima najvise imaju psihologe i psihijatre nije slucajno ni malo Izmenio/la nikola na 18.12.2008 00:22 |
|
|
spartanac |
Odgovorio 18.12.2008 00:38
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 14.11.2008 19:21 Lokacija: Nepoznata |
Šta mislite o Žarku Radosavljeviću, koji drži školu računara NL PRO GROUP u kojoj uči ljude računarima za sedam dana? Takođe, više puta je u raznim televizijskim emisijama navodio da je neki njegov doktor Tomašević, koji je izlečio 20 lekara iz bolince VMA od raznih tumora, našao način da produži život čoveku pomoću nekog leka. Molio bih da date mišljenje i o obema mojim rečenicama. |
|
|
Cuvena Familija |
Odgovorio 18.12.2008 04:25
|
Član Odgovori: 72 Pristupio/la: 21.07.2008 08:51 Lokacija: BG |
Upravo gledam jednu vasu emisiju na OSM TV...a sada je 04:24...o prasumama,kiseoniku i slicno... Dokle vise da trpimo sve ovo...da li da ostanemo normalni po nasim nacelima ili da i dalje budemo ludi po njihovim nacelima....
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.12.2008 09:59
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
spartanac je napisao: Šta mislite o Žarku Radosavljeviću, koji drži školu računara NL PRO GROUP u kojoj uči ljude računarima za sedam dana? Ne znam za tog coveka. Moguce je ljude nauciti za kratko vreme mnogo o radu na racunaru. Takođe, više puta je u raznim televizijskim emisijama navodio da joe neki njegov doktor Tomašević, koji je izlečio 20 lekara iz bolince VMA od raznih tumora, našao način da produži život čoveku pomoću nekog leka. Molio bih da date mišljenje i o obema mojim rečenicama. Ne znam za tog Tomasevica, ali znam da se bolesti ne lece "lekovima" nego zdravim nacinom zivota. Preparati mogu da pomognu ili otklone simptom, i to je sve, a ovi savremeni preparati su uglavnom stetni. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.12.2008 10:03
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
mastermind je napisao: pozdrav! Miroljube da li si možda čitao ovu knjigu koja odlično osporava Ajnštajnovu STR i matematički potkrepljuje njenu neutemeljenost? http://users.net....index.html Nisam je citao, ali sam citao neke slicne radove koji to pokazuju. Ajnstajna su forsirali jer nije verovao u doslovni biblijski izvestaj. On cak nije ni verovao u biblijskog Boga nego u nekog "boga energije" (to se u teologiji zove "bog deizma", dakle, neki daleki bog, koji nije zainteresovan sta se desava na zemlji, bog koji nije licnost, u tom smislu). |
|
|
Carpediem |
Odgovorio 18.12.2008 11:18
|
Član Odgovori: 20 Pristupio/la: 06.11.2008 12:37 Lokacija: Nepoznata |
http://www.youtub..._UtlTqfFpo Miroljube sta kazete na ovu pesmu? Mene interesuje kako je izgovoren tekst. Hebrejski bas lepo zvuci. Imate li negde ove reci Pesme nad pesmama na hebrejskom sto Melodi pevaju? Za mene je ovo zaista divno pevanje. Divnu Ljubojevic i Pavla Aksentijevica. Slava Gospodu. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 18.12.2008 14:47 Bog nije u sili, nego u pravdi!
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.12.2008 14:50
|
Carpediem je napisao: http://www.youtub..._UtlTqfFpo Miroljube sta kazete na ovu pesmu? Mene interesuje kako je izgovoren tekst. Hebrejski bas lepo zvuci. Imate li negde ove reci Pesme nad pesmama na hebrejskom sto Melodi pevaju? Za mene je ovo zaista divno pevanje. Divnu Ljubojevic i Pavla Aksentijevica. Slava Gospodu. Pesma je odlicna. Imas tekst te pesme u Bibliji na originalu, ali treba da znas osnove hebrejskog da bi mogao da citas. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.12.2008 14:51
|
mikimauz2 je napisao: Miroljube u koju crkvu mi predlazes da idem sta mislis koja je najbliza Bogu Posto si Miki Maus (takav ti je nik), najbolje je da ides u crkvu Volta Diznija. |
|
|
nikola |
Odgovorio 18.12.2008 15:02
|
|
|
|
nenad tosic |
Odgovorio 18.12.2008 15:17
|
Član Odgovori: 13 Pristupio/la: 16.12.2008 14:48 Lokacija: Nepoznata |
postovanje. sta mislite, hoce li ljudi u buducoj nebeskoj drzavi osecati dosadu? hoce li biti u stanju da osete neko lose raspolozenje, ili neku losu pomisao. da li ce oni koji su se trudili ovde na zemlji u razvijanju svoje duhovnosti to moci da nastave i u raju. sta ce andjelima krila. hocemo li ih i mi imati jednog dana (znam glupo pitanje) citate li pouke i knjige svetih otaca, ako da, preporucite mi neke koliko dugo i na koji nacin proucavate bibliju. koji materijal koristite, koje autore. ja sam skoro kupio tumacenje jevandjelja od marka,autor sveti teofilakt ohridski kada dajete odgovore, cinite li to tako da ste za jedne sigurni 100% u pogledu njihovih ispravnosti, a kod drugih recimo 90% postavio bih jos jedno, po meni najvaznije za nas mlade. jednom ste rekli da je danas ozeniti se dosta teze nego pre. naravno ovo ne vazi za one koji su u in,u fazonu, trendu. gde i na koji nacin po vasem misljenu, normlan covek moze danas pronaci kvalitetnog, poboznog bracnog druga. znam, treba se moliti,ali treba i traziti. mozda cete mi reci da je to crkva, ali ne ide da se u crkvi prilazi, i udara iz neba pa u rebra. znate li za kakva udruzenja pravoslavnih, gde bi se oni koji su medjusobno slicni mogli nalaziti, upoznavati,druziti hvala najlepse |
|
|
Orion |
Odgovorio 18.12.2008 15:25
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 25.09.2008 21:31 Lokacija: Nepoznata |
Gospodine Miroljube nije mi jasno zasto ste protiv vladike Grigorija...Pretpostavljam da vi tog covjeka niste nikad ni vidjeli...Kako mozete da govorite tako o njemu... Ja licno mislim da bi on bio mnogo bolji patrijarh od Amfilohija...Pogledajte njegove besjede http://video.goog...2298&hl=en i nadam se da cete mi adekvatno odgovoriti na moje pitanje i pogledati ovaj link ako imate vremena posto znam da ste veoma zauzeti.Unaprijed hvala |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.12.2008 16:05
|
cetenalva je napisao: Neznam, volite li sneg ili ne, ali evo, krenilo je vreme kada bi ga trebalo biti. Iako još ove godine nismo imali prilike da uživamo u njemu, ipak sam počeo razmišljati o njemu. Naime, uvek kad slušamo o Edenskom vrtu, uopće o našoj Zemlji prije pada u greh, uvek se govori o nekoj tropskoj klimi. Ista stvar je kada se govori o Novoj Zemlji. Opet troska klima. Kreacionistički znanstvenici zastupaju teoriju vodenog omotača oko Zemlje koji je stvarao tu tropsku klimu, podjednaku temperaturu po svoj Zemlji. Po ovome ispada da je sneg posledica greha. No meni to bas nekako ne leži. Mislim, ono, pogledat jednu pahulju i reći kako je to samo posledica greha. Ako uzmemo u Bibliji, sneg nikada nema negativno značenje. Uvek je on simbol čistoće. Odijela anđela, Isusa, Boga Oca uspoređena su sa snegom. Kada Bog u knjizi o Jobu govori o svojoj moći, spominje i sneg. Neko će sigurno reći, s čime se ovaj zamara, no mene ipak zanima šta vi mislite i kako gledate na to. Hoće li na Novoj Zemlji biti bar jedan kutak zemlje sa snegom onako. Ili ćemo možda moći da idemo na neku planetu koja je onako malo udeljnija od svog sunca Sta vi mislite? Nemamo sve detalje o tome kako je izgledala Zemlja pre pobune. Na to pitanje cemo jednog dana dobiti odgovor, kao i ovo u vezi snega. Budite sigurni da cete biti zadovoljni. Bog kaze: "Sto oko ne vide, i uho ne cu, i sto u srce ne dodje, to Bog priprema onima koji ga ljube." Izmenio/la Miroljub Petrovic na 18.12.2008 16:05 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.12.2008 16:11
|
nenad tosic je napisao: postovanje. sta mislite, hoce li ljudi u buducoj nebeskoj drzavi osecati dosadu? hoce li biti u stanju da osete neko lose raspolozenje, ili neku losu pomisao. da li ce oni koji su se trudili ovde na zemlji u razvijanju svoje duhovnosti to moci da nastave i u raju. Tamo ce vreme mnogo brze prolaziti jer ce ljudi biti preoukupirani proucavanjem i saznavanjem svega sto je povezano sa Bozjim stvaranjem i Njegovim karakterom. Istrazivanja pokazuju da su kapaciteti naseg mozga zaista neverovatno veliki i covek ce kroz celu vecnost moci da se duhovno razvija i da uci i saznaje o cudesima Bojzeg stvaranja. Ne brinite se za to. sta ce andjelima krila. hocemo li ih i mi imati jednog dana (znam glupo pitanje) Isus kaze da ce ljudi jednog dana biti kao andjeli, sto i to podrazumeva. citate li pouke i knjige svetih otaca, ako da, preporucite mi neke koliko dugo i na koji nacin proucavate bibliju. koji materijal koristite, koje autore. ja sam skoro kupio tumacenje jevandjelja od marka,autor sveti teofilakt ohridski kada dajete odgovore, cinite li to tako da ste za jedne sigurni 100% u pogledu njihovih ispravnosti, a kod drugih recimo 90% Citam raznu literuturu, komentare, ali najvise volim da vidim sta pise u originalu Biblije, jer je Biblija lako i jednostavno stivo, pisano za jevrejske pastire. postavio bih jos jedno, po meni najvaznije za nas mlade. jednom ste rekli da je danas ozeniti se dosta teze nego pre. naravno ovo ne vazi za one koji su u in,u fazonu, trendu. gde i na koji nacin po vasem misljenu, normlan covek moze danas pronaci kvalitetnog, poboznog bracnog druga. znam, treba se moliti,ali treba i traziti. mozda cete mi reci da je to crkva, ali ne ide da se u crkvi prilazi, i udara iz neba pa u rebra. znate li za kakva udruzenja pravoslavnih, gde bi se oni koji su medjusobno slicni mogli nalaziti, upoznavati,druziti hvala najlepse O tome sam pisao u knjizi "Tajna srecnog zivota", koju imate na donjem linku, a detaljnije cu o tome govoriti u knjizi "Brak i porodica" koja uskoro izlazi iz stampe: http://www.cps.or.../tajna.pdf |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.12.2008 16:14
|
Orion je napisao: Gospodine Miroljube nije mi jasno zasto ste protiv vladike Grigorija...Pretpostavljam da vi tog covjeka niste nikad ni vidjeli...Kako mozete da govorite tako o njemu... Ja licno mislim da bi on bio mnogo bolji patrijarh od Amfilohija...Pogledajte njegove besjede http://video.goog...2298&hl=en i nadam se da cete mi adekvatno odgovoriti na moje pitanje i pogledati ovaj link ako imate vremena posto znam da ste veoma zauzeti.Unaprijed hvala Mislim da sam jasno izlozio svoj stav i da je on lako razumljiv. Ako neko u jednom pismu napada vodece anti-ekumeniste, i za lose stanje u drustvu i ckrvi ne okrivljuje najvece krivce - sataniste i okupatore, odnosno prihvatanje greha i evropske kulture od strane naroda, sta onda mogu drugo da kazem? Stvari su vrlo jednostavne. |
|
|
nn |
Odgovorio 18.12.2008 16:43
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 08.10.2008 14:01 Lokacija: Nepoznata |
Izmenio/la nn na 18.12.2008 16:44 |
|
|
nikola |
Odgovorio 18.12.2008 17:15
|
http://www.youtub...&start=285 Snimak Ignjatija Midica, da bi bilo jasno koga episkop Grigorije hvali za sabornost i podrzava. Cilj im je uvodjenje demo(n)kratije u SPC da bi mogli sami da izglasavaju Patrijarha posto od svih pravoslavnih crkava jedino se u SPC ne dobija Patrijarha glasanjem. Ignjatije Midic govori o svetiteljima Stepinjcu, Pije 12. i drugim demokratski izabranim |
|
|
nenad tosic |
Odgovorio 18.12.2008 18:29
|
Član Odgovori: 13 Pristupio/la: 16.12.2008 14:48 Lokacija: Nepoznata |
gospodine petrovicu niste mi odgovorili na ovo pitanje kada dajete odgovore, cinite li to tako da ste za jedne sigurni 100% u pogledu njihovih ispravnosti, a kod drugih recimo 90% citam stranice napisane od pre nekoliko meseci,i na jednom mestu kazete da jedino srpska radikalna stranka ima nesto zdravog tkiva. sta sada kazete, s'obzirom da se nikolic odvojio. kako komentarisete da su se razbili oni koji su bili sinonim za jedinstvo i slogu recite mi i za muziku koju ste stavili na sajt, jel to sve jevrejska duhovna muzika |
|
|
simpatizer |
Odgovorio 18.12.2008 19:27
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 18.12.2008 19:24 Lokacija: Nepoznata |
Da li je tacno (po Bibliji) da u drugi brak moze uci samo onaj ko je ostao udovac/ica tj. umro mu je bracni drug???? Izmenio/la Miroljub Petrovic na 19.12.2008 00:19 |
|
|
simpatizer |
Odgovorio 18.12.2008 19:28
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 18.12.2008 19:24 Lokacija: Nepoznata |
[small]Kako se vladati u braku kada muz ne zeli da sluzi Bogu?Ne ide u Crkvu,ne cita Bibliju i zivi svoj zivot.[/small] |
|
|
simke2 |
Odgovorio 18.12.2008 19:35
|
Član Odgovori: 30 Pristupio/la: 26.11.2008 19:42 Lokacija: Nepoznata |
Sta je SV.OGANJ? Jer to neka izmisljotina,prevara? Koliko Boze kontradiktornosti u religiji ,tj u ljudima koji je prezentuju,kako mogu da primetim!? (ne vezano za ovo pitanje koje sam postavio ) Izucavajuci malo da se vrlo primetiti. Umori se covek,dodjemi sve da batalim i nikom da ne verujem,uz duzno postovanje gosp. Petrovicu?. da li vi to primecujete,koliko lazi i razlicitih odgovora? poz Boze pomozi..
|
|
Predji na forum: |