pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.12.2008 16:14
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
anton je napisao: Miroljube,mene zanima kako su Izraelci prihvaćali stranca,došljaka koji bi ostao među njima?I u tom pogledu mi dosta nije jasno,jer neki su zakoni zabranjivali Židovima druženje sa nežidovima. To je trajalo čak i nakon Isusove smrti kada je bilo postavljeno pitanje dali i neobrezane krstiti. Sa druge strane u Nehemijinoj knjizi vidim da su Židovi otpuštali žene nežidovke,a opet u knjizi o Ruti vidim da je Ruta(Davidova prabaka pa tako i predak Isusov)iako nežidovka primjer morala i čestitosti. Dali je Bog u Starom zavjetu pokazivao milost i ljudima iz Izraelcima neprijateljskih naroda? Tu mislim na primjer kada je Bog preko Elizeja očistio od gube sirijskog vojskovođu Naamana. Ako neki stranac dodje medju Jevreje i prihvati Mojsijevog Boga, onda ga tretiraju kao Jevrejina, kao da su mu svi preci bili Jevreji. U gornjem slucaju u pitanju su bile zene paganke koje se nisu obratile Bogu, nego su decu ucile da budu pagani. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.12.2008 16:15
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
anton je napisao: Koliko su zdrave banane,s obzirom da pojedem i 1 kg dnevno? Dali je za početak obavezno odmah prijeći na isključivo biljnu prehranu,ili je dovoljno jesti onu hranu koju Bog dozvoljava u 3.knjizi Mojsijevoj a u kojoj je dozvoljeno jesti čiste životinje? Bananu su zdrave, ali ne treba preterivati. A sto se tice prelaska na biljnu hranu, ne treba biti fanatik, vec prema mogucnostima. Sto vise biljno i sirovo, to bolje. |
|
|
Natfes |
Odgovorio 12.12.2008 16:56
|
Član Odgovori: 48 Pristupio/la: 10.11.2008 22:57 Lokacija: Nepoznata |
Imam jedno pitanje, ishrane se tice. Procitao sam u nekom tekstu ili u nekoj knjizi sa sajta da voda ne treba da se pije u toku jela ali ni odmah po zavrsetku jela jer usporava varanje. Zanima me koliko ona to utice na varenje. Recimo ukoliko se nakon jela popiju dve case vode (2*2dl) koliko to utice na brzinu varenja. Da li je to nesto drasticno ili recimo povecava vreme potrebno da se svari hrana za 10%. |
|
|
Duki |
Odgovorio 12.12.2008 19:22
|
Član Odgovori: 27 Pristupio/la: 11.07.2008 15:34 Lokacija: Nepoznata |
Profesore, hteo bih da Vam se zahvalim na savetu da zube perem bez paste. Nakon dva meseca bez njene upotrebe, u ustima mi se nije pojavila niti jedna afta o cemu godinu dana nisam mogao ni da sanjam s obzirom da sam ih imao neprestano. A zubi mi se za sad drze kako treba. Veliko Vam Hvala!!! Imam sad neka pitanja. Preporucujete da se zitarice jedu kao glavna hrana. Sta da rade oni koji su alergicni na njih? Nedavno sam saznao da zitarice u sebi prirodno sadrze inhibitore enzima slicno mahunarkama. Kako ih eliminisati bez kuvanja ili pecenja, s obzirom da se termickom obradom unistavaju i sami enzimi? Probao sam, kao sto preporucujete, proklijalu psenicu, ovas, jecam i od svega sam imao snazan bol u zelucu (preteranu kiselost) nakon nekih 5-6 sati od konzumiranja. Probao sam i suseni i peceni hleb i opet sam imao isti problem. Ako nemate jos neki dobar savet za pripremu zitarica, onda cu na zalost morati da zaboravim na njih. Kazete da ne valja preterivati s bananama. Koliko sam iz nekog licnog iskustva mogao da primetim, da mi nije njih, ne bih imao energije ni za sta s obzirom da zitarice ne jedem. S tim u vezi, sta podrazumevate pod preterivanjem, preko 1 kg/dan, preko 5 kg/dan? Zasto smatrate da bananane ne valja jesti mnogo? Kad ovo pitam mislim na to da mi se nikad u zivotu nije desilo da mi bude muka od 2-3 kg banana, ali mi je zato puno puta pozlilo od svega 200 g integralnog hleba. |
|
|
Don Huan |
Odgovorio 12.12.2008 19:34
|
Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 03.12.2008 19:28 Lokacija: Nepoznata |
Da li znate ko je i kada Izrailjce prvi put nazvao Jevrejima? |
|
|
walldemar |
Odgovorio 12.12.2008 20:40
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 29.03.2008 23:45 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, da li imas prevode tvojih knjiga na Engleski? Zaista su dobro stivo, svaka cast i zasluzuju da ih citaju ljudi u inostranstvu. Ako imas zamolio bih te da postavis neki link za njihovo skidanje.Veliki Pozdrav i neka te Bog blagoslovi u svemu sto radis. Vladimir Petrovic
|
|
|
zorank |
Odgovorio 12.12.2008 21:48
|
Član Odgovori: 116 Pristupio/la: 03.11.2008 22:23 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: zorank je napisao: Pozdrav Miroljube! Da li CPS stoji iza filmova Digitalni anđeo 1 i 2? Ne. To sam pomislio jer sam primetio mnoge sličnosti sa CPS-om. Da li možda znate ko je tvorac tih filmova? Predpostavljam da ste ih odgledali! |
|
|
Nemanja Glisic |
Odgovorio 12.12.2008 22:34
|
Član Odgovori: 58 Pristupio/la: 10.04.2008 00:46 Lokacija: Srbija |
Sta je tacno Letril? Video sam u nekoj emisiji da je vezano za rak, ali nisam u potpunosti shvatio o cemu je rec. Sta mislite o filmu Boj na Kosovu (1989)? Izmenio/la Nemanja Glisic na 13.12.2008 01:10 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.12.2008 01:01
|
robertp je napisao: Tragam godinama za odgovorom na vječitu mi enigmu i ne nalazim ga! Gledam kako ima prekrasno stvorenih biljaka,životinja na jednom kraju spektra.Ono što me muči jest kako to da je Bog pun ljubavi stvorio zvijeri koje su otrovne,opasne,grabežljive,rođeni strojevi za ubijanje?! Znam da one isto imaju svrhu u ekosustavu,ali kako takve okrutne prizore pomiriti sa ljubaznim Stvoriteljem. Bio bih zahvalan na odgovoru,obećavam da neću ništa pametovati. Srdačno vas pozdravljam! O tome sam vec govorio na ovom forumu. Bog te odvratne organizme nije stvorio u takvom obliku u pocetku, nego je covekovom pobunom doslo do odredjenih promena kod organizama (koje su prilikom Stvaranja genetski postojali za slucaj pobune coveka) pa su neki organizmi postali mesojedi, neki odvratni, a neki nesto trece i cetvrto, a sve u cilju da se covek dozove pameti. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.12.2008 01:06
|
Natfes je napisao: Imam jedno pitanje, ishrane se tice. Procitao sam u nekom tekstu ili u nekoj knjizi sa sajta da voda ne treba da se pije u toku jela ali ni odmah po zavrsetku jela jer usporava varanje. Zanima me koliko ona to utice na varenje. Recimo ukoliko se nakon jela popiju dve case vode (2*2dl) koliko to utice na brzinu varenja. Da li je to nesto drasticno ili recimo povecava vreme potrebno da se svari hrana za 10%. Pa nije bas 10%. Ceo proces varenja se remeti, jer se razblazuje zeludacna kiselina, itd, itd. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.12.2008 01:08
|
kajem se je napisao: Da li si Miro citao onu knjigu NOZ zanima me kakvo imas misljenje o toj knjizi i da li je ono istina sve,jer onaj Draskovic mi nije bas covijekk od vjere pa me zanima da li ti mozda znas malo vise o toj knjizi. Nisam citao knjigu, ali sam gledao film. Mislim da taj film (i knjiga)nemaju neku mnogo pozitivnu poruku. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.12.2008 01:13
|
Duki je napisao: Profesore, hteo bih da Vam se zahvalim na savetu da zube perem bez paste. Nakon dva meseca bez njene upotrebe, u ustima mi se nije pojavila niti jedna afta o cemu godinu dana nisam mogao ni da sanjam s obzirom da sam ih imao neprestano. A zubi mi se za sad drze kako treba. Veliko Vam Hvala!!! Imam sad neka pitanja. Preporucujete da se zitarice jedu kao glavna hrana. Sta da rade oni koji su alergicni na njih? Nedavno sam saznao da zitarice u sebi prirodno sadrze inhibitore enzima slicno mahunarkama. Kako ih eliminisati bez kuvanja ili pecenja, s obzirom da se termickom obradom unistavaju i sami enzimi? Probao sam, kao sto preporucujete, proklijalu psenicu, ovas, jecam i od svega sam imao snazan bol u zelucu (preteranu kiselost) nakon nekih 5-6 sati od konzumiranja. Probao sam i suseni i peceni hleb i opet sam imao isti problem. Ako nemate jos neki dobar savet za pripremu zitarica, onda cu na zalost morati da zaboravim na njih. Kazete da ne valja preterivati s bananama. Koliko sam iz nekog licnog iskustva mogao da primetim, da mi nije njih, ne bih imao energije ni za sta s obzirom da zitarice ne jedem. S tim u vezi, sta podrazumevate pod preterivanjem, preko 1 kg/dan, preko 5 kg/dan? Zasto smatrate da bananane ne valja jesti mnogo? Kad ovo pitam mislim na to da mi se nikad u zivotu nije desilo da mi bude muka od 2-3 kg banana, ali mi je zato puno puta pozlilo od svega 200 g integralnog hleba. Ocigledno da hleb i klice jedes kao banane, dakle bez icega, solo, a verovatno nisi dobro ni hleb pripremio. Ako se hleb susi, onda treba dobro da bude osusen. Osusi ga u rerni, ako ne mozes na toplom ili suncu, a mozes i da ga ispeces. Bolje je i to nego da ga jedes presnog i da te boli zeludac. Sa hlebom mozes da jedes banane, ali uzimaj sto vise razlicitih kombinacija. Sto se klica tice, njih mozes da jedes kao salatu, dakle sa jos necim. Klice su u tom slucaju mozda 20% obroka. Mozes da pojedes 1 kg banana dnevno, ali nemoj svaki dan. Uzimaj i nesto drugo. Ja kad bih ti poslao integralni hleb, ti bi zaboravio na banane. Skoro sam jeo integralni hleb koji proizvodi firma Finopek iz Novog Sada, i stvarno bi mogao godinu dana da zivim samo na onakvom hlebu, koliko je dobar. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.12.2008 01:15
|
Don Huan je napisao: Da li znate ko je i kada Izrailjce prvi put nazvao Jevrejima? Ne znam. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.12.2008 01:18
|
walldemar je napisao: Miroljube, da li imas prevode tvojih knjiga na Engleski? Zaista su dobro stivo, svaka cast i zasluzuju da ih citaju ljudi u inostranstvu. Ako imas zamolio bih te da postavis neki link za njihovo skidanje.Veliki Pozdrav i neka te Bog blagoslovi u svemu sto radis. Imas moju knjigu "Nauka i problem smrti" na engleskom na dodnjem linku: http://www.cps.or...cience.pdf Prevedena je i knjiga "Tajna srecnog zivota", a momentalni se radi lektura. Bice i ona postavljena kad se zavrsi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.12.2008 01:19
|
zorank je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: zorank je napisao: Pozdrav Miroljube! Da li CPS stoji iza filmova Digitalni anđeo 1 i 2? Ne. To sam pomislio jer sam primetio mnoge sličnosti sa CPS-om. Da li možda znate ko je tvorac tih filmova? Predpostavljam da ste ih odgledali! Ne znam. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.12.2008 01:19
|
Nemanja Glisic je napisao: Sta je tacno Letril? Video sam u nekoj emisiji da je vezano za rak, ali nisam u potpunosti shvatio o cemu je rec. Pogledajte na internetu. Sta mislite o filmu Boj na Kosovu (1989)? Nije los. |
|
|
nikola |
Odgovorio 13.12.2008 01:57
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Cuo sam za Patrijarha da je veliki isposnik, preko cele godine konzumira koprive i hleba, omiljeno mu je pice sok od paradajza. Dosta isposnika u istoriji su ziveli na lebu i vodi. Po sebi znam kad jedem posnu hranu duze vreme da se nesto desava sa ljudskom psihom u pozitivnom smislu, neka vrstag mentalnog rasterecenja i bistrijih misli dok kad se krka meso kao obavezno stekne se prozdrljivost kao navika i lako se postaje sebican, gnevan i slicno. Dali opravdavate isposnicki asketski zivot sa medicinske tacke gledista Izmenio/la nikola na 13.12.2008 01:58 |
|
|
ALEX |
Odgovorio 13.12.2008 11:58
|
Član Odgovori: 104 Pristupio/la: 24.02.2008 16:24 Lokacija: Republika Srpska, Banja Luka |
Da li neko ima recepte za posne kolace? Ako postoji neka stranica ili knjiga, bio bih zahvalan za link... Ako ne, onda bi svakog ko zna nesto o tome molio da mi javi preko PM da ne opterecujemo Forum... Da li vi Miroljube jedete kolace, da li ih vasa zena pravi, volite li uopste kolace i slicne poslastice? Sta preporucujete da se pravi recimo za slavu (ako je u pitanju Sveti Nikola koji pada u post)? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.12.2008 13:07
|
nikola je napisao: Cuo sam za Patrijarha da je veliki isposnik, preko cele godine konzumira koprive i hleba, omiljeno mu je pice sok od paradajza. Dosta isposnika u istoriji su ziveli na lebu i vodi. Po sebi znam kad jedem posnu hranu duze vreme da se nesto desava sa ljudskom psihom u pozitivnom smislu, neka vrstag mentalnog rasterecenja i bistrijih misli dok kad se krka meso kao obavezno stekne se prozdrljivost kao navika i lako se postaje sebican, gnevan i slicno. Dali opravdavate isposnicki asketski zivot sa medicinske tacke gledista Biti na prvostepenoj hrani (sto znaci na biljnoj hrani) nije nikakvo isposnistvo vec zdrav i najbolji nacin ishrane. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 13.12.2008 13:12
|
ALEX je napisao: Da li neko ima recepte za posne kolace? Ako postoji neka stranica ili knjiga, bio bih zahvalan za link... Ako ne, onda bi svakog ko zna nesto o tome molio da mi javi preko PM da ne opterecujemo Forum... Da li vi Miroljube jedete kolace, da li ih vasa zena pravi, volite li uopste kolace i slicne poslastice? Sta preporucujete da se pravi recimo za slavu (ako je u pitanju Sveti Nikola koji pada u post)? Imas recepte za posne kolace na nasem sajtu, pretposlednja dva linka na donjoj adresi: http://www.creati...knjige.htm Ja obicno konzumiram pola sake oraha ili badema, sa malom kasicicom meda, a nekada uzmem neko suvo voce sa orasima ili bademima, ili samo suvo voce. Za posnu slavu je najbolje kuvano zito ili neka vocna pita, a imas i druge recepte na gornjem linku. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 13.12.2008 13:13 |
|
Predji na forum: |