pocetak foruma
|
|
Natfes |
Odgovorio 09.12.2008 23:37
|
Član Odgovori: 48 Pristupio/la: 10.11.2008 22:57 Lokacija: Nepoznata |
Joj, stavio sam znak pitanja pa sam mislio da se jasno vidi. Da li je ta konstatacija tacna? Da li se zaista Sin Bozji odrekao Bozanskih moci u smislu da je kao i covek odnosno ljudi bio ogranicen prostorom i vremenom? |
|
|
stivstivo |
Odgovorio 10.12.2008 04:21
|
Član Odgovori: 44 Pristupio/la: 14.02.2008 00:34 Lokacija: Nepoznata |
Hm, moram da vam postavim jedno logicko pitanje. Vi kazete da materija nije vecna, A iz biblije jasno vidimo da ce postojati ljudi koji ce se spasiti i ziveti u novom svetu ZAUVEK, dobice vecni zivot a posto su od materije znaci i da je materija napravljena od strane Boga da bude vecna. Tj, posto smo od materije nase postojanje takodje zavisi od materije, ako hocemo da budemo vecni materija od koje smo napravljeni mora da bude napravljena da traje vecno. Zar ne. Ispravite me ako gresim. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.12.2008 08:13
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Natfes je napisao: Da li se zaista Sin Bozji odrekao Bozanskih moci u smislu da je kao i covek odnosno ljudi bio ogranicen prostorom i vremenom? Tako je, Isus je pristao da bude samo covek i da ima iste mogucnosti koje mi danas imamo, pa nam je tako pokazao sta sve mozemo danas da uradimo, pa je cak i rekao da mozemo i mnogo vise nego sto je On uradio, ako se povezemo sa Ocem kao sto je On to radio. Da se Isus nije odrekao bozanskih atributa odmah bi Sotona skocio da omalovazava Njegov uspeh na zemlji. Ovako je Isus pokazao da je Sotona nula, i da nista ne moze coveku ako se covek poveze sa Bogom. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.12.2008 08:15
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
stivstivo je napisao: Hm, moram da vam postavim jedno logicko pitanje. Vi kazete da materija nije vecna, A iz biblije jasno vidimo da ce postojati ljudi koji ce se spasiti i ziveti u novom svetu ZAUVEK, dobice vecni zivot a posto su od materije znaci i da je materija napravljena od strane Boga da bude vecna. Tj, posto smo od materije nase postojanje takodje zavisi od materije, ako hocemo da budemo vecni materija od koje smo napravljeni mora da bude napravljena da traje vecno. Zar ne. Ispravite me ako gresim. Materija moze da bude vecna u buducnosti, ako Bog tako odluci, ali materija nije vecna u proslosti. Dakle, materija ne postoji od vecnosti nego ju je Bog stvorio. Biti vecan, kao sto je Bog vecan, znaci postojati oduvek i zauvek. Materija nema tu osobinu. |
|
|
Johanan |
Odgovorio 10.12.2008 11:41
|
Član Odgovori: 61 Pristupio/la: 20.02.2008 11:18 Lokacija: Zagreb |
Natfes je napisao: Ivan Vukosav je napisao: Sigurno ce biti koristan sljedeci program: Bible Works 6 ... i dvije gramatike koje su meni osobno korisne: Weingreen & Gesenius Veliko hvala Miroljubu na trudu! Skinuo sam Bible Works ali mi je u program kao cd image, sta sad da radim? Da instaliram program demon tool? Sada kada dva puta kliknem na cd image pokrene se program Nero i pita me da li zelim da rezem cd. Gramatike ne mogu da se skinu. Kaze da je iskoriscen maksimalan broj downloada datoteke. Moze li neko da postavi opet za skidanje. Inace, Bible Works se sa 512 skida oko tri sata pa onaj ko ne zeli da toliko vremena ima zauzet net neka ne pokrece download da ne iskoristi bez razloga jedan download posto je broj downloada ogranicen. Instaliraj demon tool ili Alcohol 120 pa onda tu sliku diska (cd image) montiraj kao virtualni disk pa ce ti se instalacija pokrenuti. Dakle, imas u Alcoholu opciju "Učitaj na uređaj" pa odaberes koji image hoces da ti ucita. Sada cu osvjeziti downloade, ispricavam se... Bible Works 6 Weingreen & Gesenius |
|
|
Obilic |
Odgovorio 10.12.2008 12:45
|
Član Odgovori: 109 Pristupio/la: 12.08.2008 14:59 Lokacija: Beograd |
Da li mozete da objasnite organizaciju vlasti u teokratskoj drzavi? Koji su organi vlasti? Kakva je organizacija sudova? Da li postoji neka vrsta Vlade? Kako se biraju ljudi koji su na celu drzave? Koji deo Biblije opisuje strukturu vlasti u teokratskoj drzavi? Da li organi vlasti kao sto su Vlada, Skupstina, Predsednik mogu da postoje u teokratskoj drzavi?? Da li u teokratskoj drzavi postoji ropstvo? |
|
|
Marko |
Odgovorio 10.12.2008 13:09
|
Član Odgovori: 13 Pristupio/la: 16.11.2008 18:23 Lokacija: Nepoznata |
Sta mislite o 9.martu 1991 godine Marko Aleksic
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.12.2008 14:34
|
Don Huan je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Xipos je napisao: Pomoz Bog Miroljube Jel moze jedan savet. Koliko sam shvatio zavrsio si 2-3 fakulteta dal imas neki dobar savet kako uciti i brze pamtiti i kako se koncentrisati . Cuo sam da postoje neki kursevi brzog ucenja, pamcenja itd. Ime tog tipa je Toni Buzan i on govori o MAPAMA UMA, BRZOM CITANJU, KORISCENJU OBE HEMISVERE MOZGA. Drugim recima, pitas me "kako za kratko vreme nauciti napamet mnogo informacija". Knjige koje si spomenuo su okultizam i smece. Najbolje je da uzmes da ucis nesto sto ce ti trebati u zivotu, a to je da uzmes nesto da radis sto te interesuje i da ucis od dobrog strucnjaka, pa kroz rad ces najbolje sve nauciti. Bubanjem napamet se nista dobro ne postize, a ucenjem kroz rad se postizu najbolji rezultati. Zasto uvek vidite Djavole tamo gde ih nema? Kada su se pojavili prvi televizori, prosti ljudi su govorili da su unutra Gremlini, i da po tom principu radi televizor. Vi me podsecate na njih. U knjizi Koristite obe hemisfere mozga se govori o tome da se mozak sastoji od leve i desne hemisfere, i da je svaka zaduzena za obavljanje radnji "iz njene nadleznosti", a sto biste vi kao doktor medicine, jer se tako predstavljate, trebalo da znate. Isto tako, pretpostavljam da vi mnogo brze citate od svoje dece, i to je zbog toga sto ste procitali vise knjiga od njih, znaci vezbali ste citanje. E sada, da li moze da se cita brze od sricanja i citanja po slogovima. Pa naravno, ako vezbate. Isto kao i sa trcanjem, ko vise vezba brze trci. I gde su tu Djavoli? Ocigledno je da samo trazis povod za pljuvanje po meni. Ali, da odgovorim na tvoju pljuvacinu zbog posetioca foruma. U tim knjigama, koje preporucujete ti, i tebi slicnima, ne kaze se da je za prikupljanje velikog broja informacija potrebno vise puta procitati odredjeni tekst, vec da treba, na poseban nacin, "razvijati mozak". To vase "razvijanje mozga" je ustvari ista prica kao i "razvijanje sestog cula" ili "boga u sebi" i tome slicno. Ljudi koji citaju te okultne knjige, ustvari se uce da upraznjavaju odredjene vezbe koje su skoro identicne vezbama koje izvode oni koji meditiraju ili se bave jogom. U pitanju je jedan oblik samohipnoze, odnosno dovodjenje osobe u stanje opsednutosti demonima (da sad ne objasnjavam te sotonske vezbe kako izgledaju). Pitanje Xiposa je bilo kako da za kratko vreme nauci mnogo informacija, a ne ono sto ste mu vi posle pricali. A sada ja vas ponovo pitam: Kako nauciti jednu pesmu? Da li papagajskim ponavljanjem, ili na neki drugi nacin. Ako mislite da nam ucenje pesme napamet nije neophodno u zivotu, onda je pitanje kako nauciti bilo sta, pa makar i delove Svetog pisma, a u cilju daljeg prenosenja na slusaoce, Pesme se ne uce napamet onako kako ste ih vi ucili u skoli (uciteljica vam zada pesmu, a vi je kod kuce bubate napamet), nego se pesma uci napamet kada je pesma deo nekog druzenja, bogosluzenja i slicno. Dakle, pesma treba da bude sastavni deo jedne sire price, tako da njeno ucenje napamet postaje zadovoljstvo, a ne kuluk. Pogledajte kako navijaci brzo nauce pesmu napamet, jer je ona deo jedne sire price. Ili kako na svadbama ljudi nauce razne pesme jer su one deo zabave i veselja (opet sire price). Tako je i sa ucenjem biblijskih stihova. Ljudi kao vi bubaju biblijske stihove napamet, izgovaraju duge molitve napamet, i misle da ce za "obavljeni religiozni posao" biti nagradjeni od Boga. Bog takvu ispraznu religioznost prezire. Covek koji cita Bibliju, da bi tamo nasao zivotno vazan savet, citace Bibliju vise puta, vracace se na odredjene tekstove koji ga narocito oduseve takodje vise puta, i tako ce znati neke tekstove napamet. Bog ne trazi od nas da ucimo Bibliju napamet, vec da razumemo njenu poruku, ali to je tesko vama formalistima da ukapirate. Vama je vazno gde se ko krstio, da li je imao ruzicasti ili beli peskir oko vrata prilikom krstenja, da li je crkva u kojoj se krstio imala skuplju ikonografiju od drugih crkava u okruzenju, i slicno. i DAJTE DOKAZE DA SU POMENUTE KNJIGE OKULTIZAM? Naveo sam vam dokaze, ali takvima kao sto ste vi mogu, kako Isus kaze, i mrtvi da ustaju iz grobova, ali oni nece prihvatiti dokaze. U pravu su ljudi kada tvrde da je za Jevreje karakteristicno da optuzuju bez dokaza. Lepo su vas naucili Hitler, papa i drugi gurui paganizma. Vas karakter je slika onoga sto citate i sto ucite. Po vama, sve sto je Bog stvorio treba izgaziti i unistiti, a Jevreje, preko kojih je Bog dao Bibliju, koji su najslozniji i imaju najjacu porodicu, treba sve pobiti da niko vama paganima ne bi remetio "mirnu savest" zivljenja u grehu. Oni i dan danas cekaju Mesiju. Naravno da cekaju. Svi pobozni ljudi cekaju Mesiju, a vi cekajte penziju i ispunjenje laznih obecanja savremenih politicara preko kojih vas Sotona samo sve dublje gura u provaliju. Sledeci put kad budete bili gadni i nepristojni, banovacu vas. Mozete sav taj otrov mrznje koji imate u sebi da iznesete i na lep nacin, pa da mogu taj vas paganski koncept ovde da razvaljujem. Ali ne mogu da citam i da odgovaram na pljuvanje i blejanje. |
|
|
Don Huan |
Odgovorio 10.12.2008 14:43
|
Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 03.12.2008 19:28 Lokacija: Nepoznata |
Vasim recnikom receno, simpaticni ste. Izneli ste ocenu necega, ja vas pitam za razloge, a vi po Hitleru, papi i tako dalje. Lepo ste izneli vas stav i nema razloga da me dovodite u vezu sa svim vasim neistomisljenicima i neprijateljima. Ja nisam od njih. Bolje receno blizi sam vama, a vi opet vidite Djavole tamo gde ih nema. Dakle bio sam dobronameran i u velikom procentu imamo isto razmisljanje. Pozdravljam vas, i nadam se da pozitivno doprinosim diskusiji. Izmenio/la Don Huan na 10.12.2008 14:46 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.12.2008 15:44
|
bosko6 je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: bosko6 je napisao: nestao mi post sa foruma : ( Nije nestao, nego sam ga ja obrisao. Nevidim razlog zasto ? Ja sam samo odgovorio coveku na pitanje i preporucio mu Buzanove knjige koje sam procitao.. ... Kao sto clan don huan kaze " trazite djavole i tamo gde ih nema" Ne mozes da preporucujes okultisticke knjige. Jel treba da ti crtam? A ti i onaj zavodnik "don huan" trazite djavole na drugom mestu. Pazi se za sledeci put. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.12.2008 15:49
|
da li znate je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: da li znate je napisao: Jevandjelje po Mateju kaze da su proroci proricali do Jovana Krstitelja. Kako to razumeti? Ja sam o tome vise puta govorio. To je los prevod. U originalu pise da su "proroci proricali o Jovanu", a ne "do Jovana". Imate o tome objasnjeno u knjizi na donjem linku: http://www.cps.or...shua02.zip A ko je Jovan da bi o njemu proricali, zar nisu oni proricali o Hristu Bogu. Cak niko nije proricao ni o Mojsiju koji je neuporedivo manje vazan od Hrista. E blago tvojoj teologiji. Pa nisu sva prorocanstva data samo da opisu sam Hristov dolazak. Postoje valjda jos neki aspekti Njegovog dolaska, i prvog i drugog. To sto proroci govore o Jovanu ne znaci da se time umanjuje Mojsije. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.12.2008 15:50
|
Smajo je napisao: [/quote]Na koji način je Mojsije a.s.''manje'' važan od Isusa a.s.? Zavisi iz kog ugla gledas. Ako je Isus Bog i Mesija, onda je On vazniji od Mojsija. Ako su obojica samo proroci, onda su tu negde, skoro isti. Ja smatram da je ono prvo tacno. |
|
|
milosh |
Odgovorio 10.12.2008 15:51
|
Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 18.11.2008 08:41 Lokacija: Nepoznata |
Pazljivo sam pogledao vase predavanje " Tajna Okultizma" i svidelo mi se pa bih vas molio da mi postavite link gde mogu da nadjem sva vasa predavanja koja ste odrzali ispred one zavese. Mada kad sam vas pitao zasto je los horoskop, nisam mislio na takvu vrstu upravljanja ljudima kao sto ste u onom predavanju objasnili. Proricanje sudbine i pogadjanje buducnosti nisu odgovor na moje od onog pitanje zasto je horoskop los. Znaci, nisam mislio i ne ocekujem od horoskopa da mi kaze sudbinu i da uz pomoc istog predvidim dogadjaje. Po mom misljenju horoskop je dobar kao usmerenje u smislu recimo posla koji ce covek obavljati u zivotu. Postoji tu mnogo stvari koje su nesto vise od slucajnosti. Svaki horoskopski znak ima odredjene karakteristike i po nekim lici na pripadnika istog znaka. Kako objasniti da je svaki ovan uporan i tvrdoglav u ostvarivanju svojih ciljeva, da svaki bik uziva u hrani... Opet ne kazem da sam pristalica horoskopa po svaku cenu, dnevni horoskopi su najveca glupost, ali mislim da u tom horoskopu ima nesto. Izmenio/la milosh na 10.12.2008 15:53 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.12.2008 15:52
|
Obilic je napisao: Da li mozete da objasnite organizaciju vlasti u teokratskoj drzavi? Koji su organi vlasti? Kakva je organizacija sudova? Da li postoji neka vrsta Vlade? Kako se biraju ljudi koji su na celu drzave? Koji deo Biblije opisuje strukturu vlasti u teokratskoj drzavi? Da li organi vlasti kao sto su Vlada, Skupstina, Predsednik mogu da postoje u teokratskoj drzavi?? Da li u teokratskoj drzavi postoji ropstvo? To cu objasniti u knjizi koju uskoro objavljujem - "Osnovi teokratije". Vise o tome mozete da citate u prvih 5 knjiga Biblije, narocito pocev od 2. Mojsijeve 20. poglavlje. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.12.2008 15:52
|
Marko je napisao: Sta mislite o 9.martu 1991 godine Ne mislim o tome. To je jedna tamna mrlja u propadanju Srbije. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.12.2008 15:55
|
Don Huan je napisao: Vasim recnikom receno, simpaticni ste. Izneli ste ocenu necega, ja vas pitam za razloge, a vi po Hitleru, papi i tako dalje. Lepo ste izneli vas stav i nema razloga da me dovodite u vezu sa svim vasim neistomisljenicima i neprijateljima. Ja nisam od njih. Bolje receno blizi sam vama, a vi opet vidite Djavole tamo gde ih nema. Dakle bio sam dobronameran i u velikom procentu imamo isto razmisljanje. Pozdravljam vas, i nadam se da pozitivno doprinosim diskusiji. Ne doprinosis pozitivno jer se izrugujes i neprijatan si. Jos malo tako nastavi pa neces moci da se ukljucujes, narocito ne pod tim frajerskim imenom. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.12.2008 15:58
|
milosh je napisao: Pazljivo sam pogledao vase predavanje " Tajna Okultizma" i svidelo mi se pa bih vas molio da mi postavite link gde mogu da nadjem sva vasa predavanja koja ste odrzali ispred one zavese. Imate ih u linku "Nauka i problem smrti". To je taj serijal. Mada kad sam vas pitao zasto je los horoskop, nisam mislio na takvu vrstu upravljanja ljudima kao sto ste u onom predavanju objasnili. Proricanje sudbine i pogadjanje buducnosti nisu odgovor na moje od onog pitanje zasto je horoskop los. Znaci, nisam mislio i ne ocekujem od horoskopa da mi kaze sudbinu i da uz pomoc istog predvidim dogadjaje. Po mom misljenju horoskop je dobar kao usmerenje u smislu recimo posla koji ce covek obavljati u zivotu. Postoji tu mnogo stvari koje su nesto vise od slucajnosti. Svaki horoskopski znak ima odredjene karakteristike i po nekim lici na pripadnika istog znaka. Kako objasniti da je svaki ovan uporan i tvrdoglav u ostvarivanju svojih ciljeva, da svaki bik uziva u hrani... Opet ne kazem da sam pristalica horoskopa po svaku cenu, dnevni horoskopi su najveca glupost, ali mislim da u tom horoskopu ima nesto. Ne mogu zvezde i planete da uticu na neciji posao ili druge stvari u zovotu. Oni koji citaju horoskop i okultne knjige tako prizivaju demone koji ih opsedaju i ubedjuju sta da rade u zivotu. Nemojte da idete zmiji na rupu, to vam je moj savet. |
|
|
bojsane |
Odgovorio 10.12.2008 20:14
|
Član Odgovori: 64 Pristupio/la: 14.04.2008 14:10 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Don Huan je napisao: [quote]Miroljub Petrovic je napisao: [quote]Xipos je napisao: [quote]Oni i dan danas cekaju Mesiju. Naravno da cekaju. Svi pobozni ljudi cekaju Mesiju, a vi cekajte penziju i ispunjenje laznih obecanja savremenih politicara preko kojih vas Sotona samo sve dublje gura u provaliju. Sledeci put kad budete bili gadni i nepristojni, banovacu vas. Mozete sav taj otrov mrznje koji imate u sebi da iznesete i na lep nacin, pa da mogu taj vas paganski koncept ovde da razvaljujem. Ali ne mogu da citam i da odgovaram na pljuvanje i blejanje. Zar nije upravo osnovni problem judaizma i Jevreja to sto oni jos uvijek "cekaju" mesiju,mesiju koji je dosao prije 2000 godina? |
|
|
Synex |
Odgovorio 10.12.2008 20:20
|
Član Odgovori: 60 Pristupio/la: 23.03.2008 15:03 Lokacija: Nepoznata |
Kada će novi sajt biti u funkciji???? Pozdrav...... Vjerujem u ...
|
|
|
milosh |
Odgovorio 10.12.2008 21:10
|
Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 18.11.2008 08:41 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: milosh je napisao: Pazljivo sam pogledao vase predavanje " Tajna Okultizma" i svidelo mi se pa bih vas molio da mi postavite link gde mogu da nadjem sva vasa predavanja koja ste odrzali ispred one zavese. Imate ih u linku "Nauka i problem smrti". To je taj serijal. Mada kad sam vas pitao zasto je los horoskop, nisam mislio na takvu vrstu upravljanja ljudima kao sto ste u onom predavanju objasnili. Proricanje sudbine i pogadjanje buducnosti nisu odgovor na moje od onog pitanje zasto je horoskop los. Znaci, nisam mislio i ne ocekujem od horoskopa da mi kaze sudbinu i da uz pomoc istog predvidim dogadjaje. Po mom misljenju horoskop je dobar kao usmerenje u smislu recimo posla koji ce covek obavljati u zivotu. Postoji tu mnogo stvari koje su nesto vise od slucajnosti. Svaki horoskopski znak ima odredjene karakteristike i po nekim lici na pripadnika istog znaka. Kako objasniti da je svaki ovan uporan i tvrdoglav u ostvarivanju svojih ciljeva, da svaki bik uziva u hrani... Opet ne kazem da sam pristalica horoskopa po svaku cenu, dnevni horoskopi su najveca glupost, ali mislim da u tom horoskopu ima nesto. Ne mogu zvezde i planete da uticu na neciji posao ili druge stvari u zovotu. Oni koji citaju horoskop i okultne knjige tako prizivaju demone koji ih opsedaju i ubedjuju sta da rade u zivotu. Nemojte da idete zmiji na rupu, to vam je moj savet. Ali opet, ja ne spominjem nikakve planete(niti se razumem u to) nego prosto, mislim da taj znak u kom se neko rodi ima uticaja na njegovu licnost. Ispadoh tvrdoglav, ali sta cu... |
|
Predji na forum: |