pocetak foruma
|
|
Mladen M |
Odgovorio 08.12.2008 21:10
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Synex je napisao: Kakvo je vase vidjenje o monaskim pricama o isceljenju molitvom u pravoslavnim manastirima? ja lično vjerujem u to,jer sam to cuo od poboznih i ozbiljnih ljudi (monaha) Pa nema tu nista cudnog. Ljudi dodju u prirodni ambijent kod monaha, pojedu nesto zdravo, cuju nesto zdravo, pomole se, i mora da im bude bolje. Problem je sto sa takvim zdravim nacinom zivota ne nastavljaju kad odu iz manastira. Da li smatrate da ima i direktnog Bozjeg djelovanja u ovim slucajevima? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.12.2008 22:10
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Mladen M je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Synex je napisao: Kakvo je vase vidjenje o monaskim pricama o isceljenju molitvom u pravoslavnim manastirima? ja lično vjerujem u to,jer sam to cuo od poboznih i ozbiljnih ljudi (monaha) Pa nema tu nista cudnog. Ljudi dodju u prirodni ambijent kod monaha, pojedu nesto zdravo, cuju nesto zdravo, pomole se, i mora da im bude bolje. Problem je sto sa takvim zdravim nacinom zivota ne nastavljaju kad odu iz manastira. Da li smatrate da ima i direktnog Bozjeg djelovanja u ovim slucajevima? Naravno da ima. Bog ispunjava molitve onih koji se trude da moralno zive. |
|
|
Xipos |
Odgovorio 09.12.2008 11:57
|
Član Odgovori: 37 Pristupio/la: 03.07.2008 19:52 Lokacija: Nepoznata |
Pomoz Bog Miroljube Jel moze jedan savet. Koliko sam shvatio zavrsio si 2-3 fakulteta dal imas neki dobar savet kako uciti i brze pamtiti i kako se koncentrisati . Cuo sam da postoje neki kursevi brzog ucenja, pamcenja itd. Ime tog tipa je Toni Buzan i on govori o MAPAMA UMA, BRZOM CITANJU, KORISCENJU OBE HEMISVERE MOZGA. Slava Bogu
|
|
|
bojanac |
Odgovorio 09.12.2008 13:34
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 04.11.2008 11:50 Lokacija: Nepoznata |
Znamo da je petokraka satanisticki znak i da obrnuta (sa dva kraka na gore) predstavlja Lucifera. Takodje znamo da se svaki satanisticki simbol oko koga je opisan krug smatra jos mocnijim. Jedan od najmocnijih simbola (medju okultistima, satanistima) je obrnuti pentagram oko koga je opisan krug i koji predstavlja Bafometra ili ovaplocenje Lucifera kao boga. Znak Evropske Unije se sastoji iz pentagrama postavljenih u krug, sto je meni dovoljan dokaz o kokvoj se organizaciji radi. Sta vi mislite o ovome? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.12.2008 14:53
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Xipos je napisao: Pomoz Bog Miroljube Jel moze jedan savet. Koliko sam shvatio zavrsio si 2-3 fakulteta dal imas neki dobar savet kako uciti i brze pamtiti i kako se koncentrisati . Cuo sam da postoje neki kursevi brzog ucenja, pamcenja itd. Ime tog tipa je Toni Buzan i on govori o MAPAMA UMA, BRZOM CITANJU, KORISCENJU OBE HEMISVERE MOZGA. Drugim recima, pitas me "kako za kratko vreme nauciti napamet mnogo informacija". Knjige koje si spomenuo su okultizam i smece. Najbolje je da uzmes da ucis nesto sto ce ti trebati u zivotu, a to je da uzmes nesto da radis sto te interesuje i da ucis od dobrog strucnjaka, pa kroz rad ces najbolje sve nauciti. Bubanjem napamet se nista dobro ne postize, a ucenjem kroz rad se postizu najbolji rezultati. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.12.2008 14:55
|
bojanac je napisao: Znamo da je petokraka satanisticki znak i da obrnuta (sa dva kraka na gore) predstavlja Lucifera. Takodje znamo da se svaki satanisticki simbol oko koga je opisan krug smatra jos mocnijim. Jedan od najmocnijih simbola (medju okultistima, satanistima) je obrnuti pentagram oko koga je opisan krug i koji predstavlja Bafometra ili ovaplocenje Lucifera kao boga. Znak Evropske Unije se sastoji iz pentagrama postavljenih u krug, sto je meni dovoljan dokaz o kokvoj se organizaciji radi. Sta vi mislite o ovome? Taj njihov simbol nije ono sto je presudno kakva su oni organizacija, vec njihovi zakoni i nacin na koji zive, a vidimo da to nema veze sa Bogom. |
|
|
Laki |
Odgovorio 09.12.2008 16:24
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Gdine Miroljube, jel su prevedene najnovije knjige od Entonija Flua i Lija Strobela? Hvala unapred |
|
|
anton |
Odgovorio 09.12.2008 19:32
|
Član Odgovori: 230 Pristupio/la: 31.08.2008 22:35 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube,dali su Židovi u biblijsko doba pili pivo,koje se u to doba pravilo još u starom Egiptu? Dali je Kanaan u doba kada je osvojen od Židova pod vodstvom Isusa Navina(Jošue sina Nunova)bio pod stvarnom vlašću Kanaanaca ili je zvanično pripadao Egiptu? Dali su Egipćani nakon što su Izraelci osnovali svoju državu bili sa njima u dobrim odnosima? U kakvim su odnosima kroz sve to doba sa Izraelcima bili Arapi? Koji su od brojnih naroda i carstava koji su kroz to(biblijsko)doba ratovali protiv Izraela i osvajali ga(Filistejci,Grci,Rimljani,Perzijsci,Asirci) bili prema Izraelcima najnemilosrdniji,a koji najblaži? Dali se možda zna od kojeg su biblijskog naroda nastali Slaveni? |
|
|
Pera |
Odgovorio 09.12.2008 21:36
|
Član Odgovori: 33 Pristupio/la: 21.03.2008 23:20 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, pomenuli ste da ce Vas prijatelj u skorije vreme da otvori neko leciliste. Da li znate okvirno kada ce biti otvoreno i gde ce se nalaziti? Da li bi sad mozda mogli da me uputite negde, jer imam jednog drugara koji je dosta bolesan. |
|
|
Natfes |
Odgovorio 09.12.2008 22:20
|
Član Odgovori: 48 Pristupio/la: 10.11.2008 22:57 Lokacija: Nepoznata |
Ivan Vukosav je napisao: Sigurno ce biti koristan sljedeci program: Bible Works 6 ... i dvije gramatike koje su meni osobno korisne: Weingreen & Gesenius Veliko hvala Miroljubu na trudu! Skinuo sam Bible Works ali mi je u program kao cd image, sta sad da radim? Da instaliram program demon tool? Sada kada dva puta kliknem na cd image pokrene se program Nero i pita me da li zelim da rezem cd. Gramatike ne mogu da se skinu. Kaze da je iskoriscen maksimalan broj downloada datoteke. Moze li neko da postavi opet za skidanje. Inace, Bible Works se sa 512 skida oko tri sata pa onaj ko ne zeli da toliko vremena ima zauzet net neka ne pokrece download da ne iskoristi bez razloga jedan download posto je broj downloada ogranicen. |
|
|
Natfes |
Odgovorio 09.12.2008 22:38
|
Miroljub Petrovic je napisao: Natfes je napisao: To profesore može da se shvati onda i ovako. Oni koji budu kraj Boga ce govoriti hebrejskim jezikom - po logici stvari. Dakle, ukoliko tada budem bio kraj Gospoda ja cu ga znati (jezik) sto dalje dovodi do toga da ga u tom slucaju sada uzalud ucim. Ionako cu ga jednom znati i bez ucenja. Meni je ovo besmisleno pa dolazim do zakljucka da to mozda i nece biti hebrejski. Jer zasto su ga neki onda ucili za zivota ako ce ga mozda jednom bez muke znati. Pa da. Logicno je i ovako. Razmisljanje ti je skroz pogresno. Danas bi trebao da se uci hebrejski jezik da bi se danas bolje razumela Bozja poruka i da bi se sto vise uzivalo u lepotama Bozjeg stvaranja i u Njegovoj mudrosti (sto ne znaci da oni koji ne znaju hebrejski nece biti spaseni). Dalje, ko kaze da ce spaseni jednog dana znati taj jezik bez ucenja? Jel mislis da ce spaseni jednog dana svi znati isti jezik bez ucenja, kao sto se neki ptici izlezu sa znanjem letenja? Nisam siguran da ce to tako da bude. U Bibliji pise da ce najblizi Bogu biti jedna posebna grupa ljudi opisanih kao "144.000". Iz njihovog opisa se jasno vidi da oni odlicno znaju hebrejski jezik. Logicno je da ce mnogi spaseni tokom vremena unapredjivati svoju duhovnost na Obnovljenoj zemlji i uciti o Bozjem stvaranju, a ne da ce svi biti vaskrsnuti sa potpunim znanjem o svim stvarima. Da, ja sam verovatno i malo neozbiljan bio. Jasna je potreba za poznavanjem hebrejskog vec danas. Pa zbog toga su mnogi ovde. a isto tako i ja sam, odusevljeni sto su predavanja postavljena na sajtu. Zanimljiv mi je drugi deo Vaseg odgovora. Mislim na unapredjivanje duhovnosti na Obnovljenoj zemlji tokom vremena. Mada je vec bilo reci o tome, mozete li malo taj pojam vremena da mi priblizite. Spaseni ce biti vecni? Ako je tako, da li je moguce da poimanje vremena nece biti kao danas sto je jer sta bi u vecnosti znacilo vreme? Sta znaci uopste ovih nekoliko hiljada godina za Boga kad on nije ogranicen ni vremenom ni prostorom? Moze li se reci da je nasa istorija samo tren za Boga jer se radi o duhovnom bicu koje je vecno? Vec sam razmisljao o tome sta znaci za nas ljude prostor i vreme. Nase je postojanje na Zemlji veoma vezano za prostor i vreme, mi smo njime ograniceni, ali Bog sigurno nije. Mozemo li mi to sada uopste znati i razumeti. Malo je apstraktno ali se nadam da sam dobro preneo svoje misli. P.S. Zaboravih da kazem ovo. Radi se o drugom stihu Svetog Pisma, kada se kaze da ,,duh Bozji lebdijase nad vodama". Da li Vi to razumete kao Bozju poziciju u prostoru ili se radi o necemu drugom? Kada bi neko reko Natfes lebdijase nad vodama i kada bi se to shvatilo doslovno, onda bi se steko utisak da ja levitiram to jest prosto lebdim, prkosim zakonima fizike a to je pozicija u prostoru. Sin Bozji se odrekao Bozanskih moci u smislu da je kao i covek odnosno ljudi bio ogranicen prostorom i vremenom? Izmenio/la Natfes na 09.12.2008 22:46 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.12.2008 23:00
|
Laki je napisao: Gdine Miroljube, jel su prevedene najnovije knjige od Entonija Flua i Lija Strobela? Hvala unapred Knjiga Entoni Flua je prevedena i sada se lektorise, a takodje i knjige od Li Strobela (Bozje skandalozne izjave). Knjiga "The Case for Creator" se najverovatnije nece objavljivati jer nije na nivou prethodnih njegovih knjiga. |
|
|
Cuvena Familija |
Odgovorio 09.12.2008 23:02
|
Član Odgovori: 72 Pristupio/la: 21.07.2008 08:51 Lokacija: BG |
Burne reakcije na: http://www.novost...2008-12-09 Cjelokupno pismo: http://www.novost...%20SPC.pdf Imao sam priliku da slusam nekoliko govora koji nisu bili vezani za crkvu i slicno i mogu vam reci da je Vladika Grigorije ,veoma razborito i pametno govorio,Sto bi se po narodski reklo,pricao je kao sav normalan svijet,kojeg je u danasnje vrijeme veoma malo. Iako "mlad",Vladika Grigorije,pomeni je jedini moguci duhovnih vodja,SPC. Sta vi profesore mislite o tome.Ako niste upoznali Vladika Grigorije,mislim da bi trebali,jer se sa tim covjek stvarno moze razgovarati o svemu. Dokle vise da trpimo sve ovo...da li da ostanemo normalni po nasim nacelima ili da i dalje budemo ludi po njihovim nacelima....
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.12.2008 23:06
|
anton je napisao: Miroljube,dali su Židovi u biblijsko doba pili pivo,koje se u to doba pravilo još u starom Egiptu? Nisam to proucavao. Moguce da jesu, ali bezalkoholno, kao neki sok od zitarica. Dali je Kanaan u doba kada je osvojen od Židova pod vodstvom Isusa Navina(Jošue sina Nunova)bio pod stvarnom vlašću Kanaanaca ili je zvanično pripadao Egiptu? Nije bio pod Egiptom. Dali su Egipćani nakon što su Izraelci osnovali svoju državu bili sa njima u dobrim odnosima? Nisu bili u dobrim odnosima dok su Izrailjci bili dobri sa Bogom. U kakvim su odnosima kroz sve to doba sa Izraelcima bili Arapi? Uglavnom u losim odnosima, narocito dok su Izrailjci bili dobri sa Bogom. Koji su od brojnih naroda i carstava koji su kroz to(biblijsko)doba ratovali protiv Izraela i osvajali ga(Filistejci,Grci,Rimljani,Perzijsci,Asirci) bili prema Izraelcima najnemilosrdniji,a koji najblaži? Al su ti pitanja... Jel to ispunjavas neki upitnik za lokalnog sociologa? Najnemilosrdniji su bili Vavilonjani i Rimljani, a najblazi Arapi. Dali se možda zna od kojeg su biblijskog naroda nastali Slaveni? Vazece misljenje je da su Sloveni nastali od Nojevog sina Jafeta. Ja sam citao knjigu jednog americkog istoricara koji tvrdi da su Sloveni potomci najstarijeg Simovog sina Elama (Sim ili Shem je Nojev sin i praotac Avrama). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.12.2008 23:07
|
Pera je napisao: Miroljube, pomenuli ste da ce Vas prijatelj u skorije vreme da otvori neko leciliste. Da li znate okvirno kada ce biti otvoreno i gde ce se nalaziti? Da li bi sad mozda mogli da me uputite negde, jer imam jednog drugara koji je dosta bolesan. Leciliste ce biti na Tari. Tip se zove Danilo, a njegov broj telefona je 064-635-5066. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.12.2008 23:11
|
Natfes je napisao: Zanimljiv mi je drugi deo Vaseg odgovora. Mislim na unapredjivanje duhovnosti na Obnovljenoj zemlji tokom vremena. Mada je vec bilo reci o tome, mozete li malo taj pojam vremena da mi priblizite. Spaseni ce biti vecni? Ako je tako, da li je moguce da poimanje vremena nece biti kao danas sto je jer sta bi u vecnosti znacilo vreme? Sta znaci uopste ovih nekoliko hiljada godina za Boga kad on nije ogranicen ni vremenom ni prostorom? Moze li se reci da je nasa istorija samo tren za Boga jer se radi o duhovnom bicu koje je vecno? Vec sam razmisljao o tome sta znaci za nas ljude prostor i vreme. Nase je postojanje na Zemlji veoma vezano za prostor i vreme, mi smo njime ograniceni, ali Bog sigurno nije. Mozemo li mi to sada uopste znati i razumeti. Malo je apstraktno ali se nadam da sam dobro preneo svoje misli. O tome cemo vise znati jednog dana, kad dodje vreme. P.S. Zaboravih da kazem ovo. Radi se o drugom stihu Svetog Pisma, kada se kaze da ,,duh Bozji lebdijase nad vodama". Da li Vi to razumete kao Bozju poziciju u prostoru ili se radi o necemu drugom? Kad udjes malo u hebrejski razumeces bolje. |
|
|
Natfes |
Odgovorio 09.12.2008 23:31
|
Profesore a ovo moje pitanje: Sin Bozji se odrekao Bozanskih moci u smislu da je kao i covek odnosno ljudi bio ogranicen prostorom i vremenom? Mislim na Gospoda Isusa. Jesam li nesto propustio pa niste hteli da odgovorite ili samo niste zapazili kraj posta? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.12.2008 23:32
|
Cuvena Familija je napisao: Burne reakcije na: http://www.novost...2008-12-09 Cjelokupno pismo: http://www.novost...%20SPC.pdf Imao sam priliku da slusam nekoliko govora koji nisu bili vezani za crkvu i slicno i mogu vam reci da je Vladika Grigorije ,veoma razborito i pametno govorio,Sto bi se po narodski reklo,pricao je kao sav normalan svijet,kojeg je u danasnje vrijeme veoma malo. Iako "mlad",Vladika Grigorije,pomeni je jedini moguci duhovnih vodja,SPC. Sta vi profesore mislite o tome.Ako niste upoznali Vladika Grigorije,mislim da bi trebali,jer se sa tim covjek stvarno moze razgovarati o svemu. Mislim da je to, sto je u svom pismu napisao vladika Grigorije, vise nego indikativno da je u pitanju klasican evropski i papski covek, dakle covek za kompromise sa grehom, onaj koji pravi karijeru po svaku cenu. Treba da znate da je vladika Grigorije ucenik Atanasija Jeftica, coveka koji je postao veliki ekumenista. U svom pismu, koje su objavile Vecernje novosti, vladika Grigorije direktno napada najvece anti-ekumeniste, a brani najvece papiste i evropljane. On napada vladiku Nikanora Bogunovica koji je mozda najveci anti-ekumenista. Napada vladiku Filareta, za koga sam cuo od nekih ljudi iz Prijepolja da ga optuzuju da je veliki biznismen, ali jedini vladika koji se javno eksponirao u prethodnom ratu i isao na najzesca ratista da hrabri borce i moli se za njih. Takodje, vladika Grigorije otvoreno napada vladiku Artemija, koji se suprostavlja okupaciji i divljastvu EU i UN na Kosovu, bez obzira na neke njegove prethodne kikseve u podrsci demokratama (ocigledno da je video da je Evropa jedna velika prevara). U isto vreme podrzava vladiku branicevskog Ignjatija Midica, onog sto je postao cuven po izjavi da su "katolicizam i pravoslavlje dva plucna krila istog organizma". Vladika Ignjatije je ucitelj onog nesrecnog Aleksandra Djakovca. Dakle, teski evropljanin i ekumenista, da ne moze biti tezi. I takvog coveka velica vladika Grigorije. Treba spomenuti da je vladika Grigorije javno pozivao Karadzica i Mladica da se predaju. U najkracem, meni se od vladike Grigorija dize kosa na glavi. Imam osecaj da ce ovakvom stopom propadanja Srbije taj vladika postati srpski Stepinac - mlad, ambiciozan i zeljan karijere, zatrovan fanaticnim ucenjem dodvoravanja svetskim mocnicima Atanasija Jeftica. Setite se kako je Atanasije Jeftic pljuvao po Slobi Milosevicu. Sloba je bio mnogo los, ali Atanasije je trebao da zna da su ovi koji dolaze umesto njega sto puta gori. Gde je sada taj Atanasije da napada ove koji su gori od Slobe na onako agresivan nacin? Srbija propada brzinom svetlosti, a dokaz za to je vladika Grigorije. Kao srpski Stepinac taj ce blagosloviti duhovni genocid nad nasim narodom (kao sto i vladika Porfirije svojom visokom funkcijom u RRA daje legitimitet medijskoj okupaciji Srbije). Crno nam se pise. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.12.2008 23:33
|
bosko6 je napisao: nestao mi post sa foruma : ( Nije nestao, nego sam ga ja obrisao. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 09.12.2008 23:33
|
Natfes je napisao: Profesore a ovo moje pitanje: Sin Bozji se odrekao Bozanskih moci u smislu da je kao i covek odnosno ljudi bio ogranicen prostorom i vremenom? Mislim na Gospoda Isusa. Jesam li nesto propustio pa niste hteli da odgovorite ili samo niste zapazili kraj posta? Nisi nista pitao u vezi toga, pa nisam ni odgovorio. |
|
Predji na forum: |