Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
pozdrav
Miroljube kakvo je tvoje mišljenje o Milošu Bogdanoviću? ne kao čoveku i njegovom karakteru nego o njegovom radu i delu, mislim na njegova štampana izdanja i njegove teorije i razmišljanja o rasama, nacijama i njihovim poreklima posle potopa.

Miroljub Petrovic
pozdrav je napisao:
Miroljube kakvo je tvoje mišljenje o Milošu Bogdanoviću? ne kao čoveku i njegovom karakteru nego o njegovom radu i delu, mislim na njegova štampana izdanja i njegove teorije i razmišljanja o rasama, nacijama i njihovim poreklima posle potopa.

Ja se bavim konceptima, a ne pojedincima. Postoje dva koncepta, Bozji i onaj drugi. Ono sto je karakteristika savremenih filozofa i teologa jeste da ne daju nikakva resenja za velike probleme koje ljudi imaju i koji se stalno gomilaju. Nisam cuo da neko govori o porodici, posvecenju vremena deci, o odgovornosti muskaraca, i svemu onome sto je povezano sa stvaranjem dobrih ljudi. Svi se bave nekim perifernim pitanjima kao sto je svecenje vodice, pricescivanje, dan od odmora, Bozje ime, itd, a kuca nam gori.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 05.12.2008 07:35

panta
Do kojeg stepena metastaza mislis da covek moze da ide ako tad tek pocne da se hrani zdravo i zivi ili to vazi za sam pocetak bolesti kad se predje granica nema natrag?

Miroljub Petrovic
Evo jedne sjajne vesti koja moze da bude primer mnogima:

http://www.b92.ne..._id=332119

A evo i slike:
http://kedrovka.c...ligov6.jpg

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 05.12.2008 13:36

Miroljub Petrovic
panta je napisao:
Do kojeg stepena metastaza mislis da covek moze da ide ako tad tek pocne da se hrani zdravo i zivi ili to vazi za sam pocetak bolesti kad se predje granica nema natrag?

I u poodmakloj fazi raka moze mnogo da se napravi. Ja znam za slucaj zene koja je bila u krevetu, sva u metastazama, nije mogla da viidi normalno, ali kada je promenila nacin zivota brzo je ozdravila. Sa njom sam napravio intervju i bice uskoro na internetu, a mnogi su gledali taj intervju na televiziji, ima ga na disku.

kotor
Miroljub Petrovic je napisao:

A evo i slike:

Postoji jedna lepa basna u koju bi ovaj bivsi tajkun mogao komotno da se uklopi, a to je basna o lisici i grozdju. Kada je izgubio i vise nema lovu onda kune, a da je i dalje tajkun sladio bi se lovom i pevao bi sasvim drugu pesmu.

panta
panta je napisao:

I u poodmakloj fazi raka moze mnogo da se napravi. Ja znam za slucaj zene koja je bila u krevetu, sva u metastazama, nije mogla da viidi normalno, ali kada je promenila nacin zivota brzo je ozdravila. Sa njom sam napravio intervju i bice uskoro na internetu, a mnogi su gledali taj intervju na televiziji, ima ga na disku.

Pa koje su to mere sem biljne ishrane?

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:

A evo i slike:

Postoji jedna lepa basna u koju bi ovaj bivsi tajkun mogao komotno da se uklopi, a to je basna o lisici i grozdju. Kada je izgubio i vise nema lovu onda kune, a da je i dalje tajkun sladio bi se lovom i pevao bi sasvim drugu pesmu.

Gresis. Tip i dalje ima para, i to dosta, ali ne kao sto je imao. Ipak, okrenuo se prirodi, ali ne sada, kada je krenuo kolaps ekonomije, nego mnogo pre toga. A ti se ismejavaj onome sto je dobro i cekaj na obecanja politicara i mafijasa, pa posle kukaj kad nagrabusis.

Miroljub Petrovic
panta je napisao:
Pa koje su to mere sem biljne ishrane?

E moj Panto, ti kao da si pao s Marsa. Pa jel sam ovde sto puta ponavljao? Ajde jos jednom za tebe, posto si ti veliki branitelj slabijeg pola. Evo ti link na kome imas sve nacrtano:

http://www.zakoni...a_z_z.html

Miroljub Petrovic
Milojko je napisao:

A evo i slike:

Odličan tekst. Nešto slično sam i ja uradio jedino što nisam tajkun. Sad recimo veliku baštu koju imam obogaćujem kvalitetnijom zemljom. Nabacujem zemlju preko stare koja je loša. Imam bunar za zalevanje i plastenik. Imam nameru da napravim staklenik, jer plastiku moram da menjam svaki čas. U bašti imam sve i ništa ne kupujem na pijaci. Samo prirodno đubrivo koristim i pepeo od drveta protiv buba i vaši. Sllušao sam tvoje emisije o obrađivanju zemljišta sa onim sveštenikom i tu sam neke korisne stvari čuo.
Tu ima dosta posla ali nas troje radimo. Sa 8 ari vrta i malim plastenikom hranimo se nas petoro. Najsmešnije je kada komšije vide u sred zime da beremo brokule, blitvu, kupus i pitaju šta vam je to. Kažem im, mi pasemo travu i vi samo krkajte pršutu. na šta se oni smeju a i ja.
Vocnjak jos nemam ali kod komsija kupim neprskanog voca koliko hocu

Mirojube imas li ti negde bastu ili kupujes na pijaci.

Koliko je tesko odluciti se na promenu nacina zivota danas. Moje iskustov je da samo treba doneti odluku dok jos ima vremena.

Moram priznati da si pomogao meni cistom kaldrmasu koji nikad na zemlji nista nisam radio, da se jos vise aktiviram oko proizvodnje zdrave hrane za sopstvene potrebe. Hvala.

Drago mi je da odlicno funkcionises i svojim primerom delujes pozitivno na druge. Ja imam bastu i vocnjak, ali ih za momentalno ne radim jer privodim kraju neke poslove, ali vrlo brzo cu da se aktiviram jer sve imam spremno. Nije tesko da covek donese odluku da promeni nacin zivota kad shvati koliko je to vazno. Ljudi su uljuljkani u lazi koje svakodnevno slusaju i veruju da ce svet ovako funkcionisati jos milion godina. Ali kad dodje nevolja, onda mozak pocinje da im radi kako treba, s tim sto je za mnoge kasno.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 05.12.2008 15:50

Miroljub Petrovic
Don Juan je napisao:
Don Juan je napisao:
Zanima me kako je mogla Vasa baba da Vam bude kuma, jer je poznato u pravoslavnoj crkvi da osobe u srodstvu ne mogu da budu jedno - drugom kumovi, to je strogo crkveno pravilo i svaki svestenik se toga drzi?! U nekim situacijama (bolest, rat...) moze svestenik da Vam bude kum, ali niposto neko ko Vam je u srodstvu.

Uopste nije bitno ko je kum, ako uopste razumete sta znaci svedok.
U pravom pravoslavlju kumovi su Otac, Sin i Sveti Duh, a u tom vasem "pravoslavlju" postoji sistem pravila koja nemaju veze sa Bogom i Biblijom, ali koja su za vas najvaznija od svega. Tako da vi samo sledite ta "pravila" i srecan vam put.

Koliko sam shvatio po vasem misljenju nije bitno ko je kum. Znaci ja mogu da budem kum svome ocu, majci, bratu, djevojci li zeni sa kojom dijelim postelju - tj. npr. da mi zena bude i kuma i supruga. Bas imate interesantno tumacenje Biblije.

Vidi se da nisi citao Bibliju (ili si je citao ofrlje i malo toga si razumeo), pa zato se ismejavas i postavljas neozbiljna pitanja. Kum je jedna vrsta svedoka. Da li sin moze da bude svedok ocu na sudjenju? Naravno da moze. Da li punoletni sin moze da bude garant ocu kada pozajmljuje novac? Naravno da moze. Ako se sin obrati Bogu, a otac je neznabozac, pa se posle i otac obrati Bogu pod uticajem sina, da li sin moze pred Bogom da bude svedok ocu da je ovaj postao pobozan? Naravno da moze.

Takodje, po Bibliji, zene ne mogu da budu svedoci na sudjenju niti garant za bilo sta, jer smo u ratu i njih je moguce lako uplasiti.

Dalje, nigde u Bibliji ne postoje kumovi, niti svedoci kada covek ulazi u savez sa Bogom. Ulazak coveka u savez sa Bogom je licni cin, i licni odnos coveka i Boga. Meni je baba bila kuma jer je takav obicaj (da neko bude kum), i to uopste nije toliko vazno. Ja sam mogao da krsim nevazan obicaj i da se zameram babi i popu, ali to ne bi imalo smisla. Meni je vazna sustina, a ako i postoji neki nebitan obicaj, ja na to ne obracam paznju.

Sa druge strane, vidim da su vama ti nebitni obicaji najvaznija stvar u religiji, kao i mnogim drugim ljudima, i zato ne treba da cudi sto religijski propadamo i Bog nam stavlja na vrat sve tezu i tezu okupaciju neznabozaca.

anton
Dali se ova poremećena godišnja doba u kojima zima nije zima i jesen nije jesen mogu smatrati znakovima posljednjih dana?

Dali je u zdravu mediteransku prehranu korisno ponekad ubaciti malo svježe ribe?

Miroljube u svim ovim pitanjima malo je ko spomenuo štetnost kave. Koliko ja vidim ljudi sa najvećim fizičkim i psihičkim tegobama uglavnom su strastvene kavopije.

zrix
zasto se prave ovakvi falsifikati sta se time dokazuje?

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 05.12.2008 22:55

putnik
I. dali ovi kruhovi iz pekara neintegralni su skroz loši, ili su ipak bolji od ostalih nezdravih stvari, nešto kao manje zlo, ili su i ti kruhovi teški otrov?

II. Baš razmišljam nešto, dali je dovoljno recimo za zdrav život, ako čovjek ne može biti ono skroz raznovrsan u izboru, imati 4 iste namirnice svakodnevno: npr.
1.integralni kruh,
2.jedna samo vrsta orašastih plodova( recimo orah ili lješnjak)
3.jedno vrsta voća (npr. jabuka)
4.jedna zelena salata
kad bi čovjek jeo samo ove proizvode i ništa drugo cijeli život, samo ove četiri iste biljne namirnice, jel bi bio zdrav ko dren i pun energije da može raditi i na njivi cijeli dan?

IV. vidio sam da se govorilo na forumu pozitivno o bijelom luku, no kako riješiti onaj neugodni zadah nakon njegove konzumacije, koji se osjeti na kilometar, a da ne pričamo ako ste u maloj prostoriji s osobom koja je jela češnjak? inače ja sam lud za češnjakom, no slabo ga jedem kad idem među ljude da ne smrdim iz usta. jel ima neka caka kako riješiti taj zadah i konzumirati češnjak?

V. rekli ste bili jednom momku da izmelje pšenicu i stavi vode i to ostavi tijekom noći i ujutro jede kad se stvrdne, znači ne treba je se peći? nije problem što je prijesna ili?

VI. jel ima negdje na netu za skinuti se vaše predavanje o obrađivanju zemlje?

Izmenio/la putnik na 05.12.2008 19:27
Shalom

pozdrav
MIROLJUBE
JEL OVA SLIKA OVOG DZINOVSKOG KOSTURA FOTOMONTAZA ILI JE PRETPOTOPNI KOSTUR ?

Xipos
Pomoz Bog Miroljube

Kako tumacis ove reci iz biblije: Da coveka nemoze da opogani nista sto ulazi u njege vec ono sto izlazi

Slava Bogu

milosh
Cuvena Familija je napisao:
milosh je napisao:
Kakvo je vase misljenje o horoskopu i koji znak vam pripada, ako smem da pitam?

Posto ti je profesor vec jednom ozbrisao poruku...a da si procitao Bibliju,makar malo sa pocetka,nebi takvo pitanje nikada postavio nekome ko cvrsto vjeruje u Bibliju.

Sad videh ovaj post. I porucujem ti : Ako oces da se udvaras Miroljubu, cini to na drugi nacin. A s obzirom da nijedno pitanje nije upuceno tebi, niko te ne tera da mi odgovaras

Izmenio/la milosh na 05.12.2008 22:38

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
Dali se ova poremećena godišnja doba u kojima zima nije zima i jesen nije jesen mogu smatrati znakovima posljednjih dana?

Pa moglo bi i tako da se kaze, jer je ovaj poremecaj klime posledica unistavanja zivotne sredine od strane coveka.

Dali je u zdravu mediteransku prehranu korisno ponekad ubaciti malo svježe ribe?

Riba nije prvostepena hrana, i preporucuje se da se koristi ako nema nista drugo za jelo. Problem sa ribom se danas narocito zakomplikovao jer su vodeni baseni narocito zagadjeni, a jos se ribe hrane u ribnjacima kostanim brasnom (samlevenim lesevima mrtvih zivotinja). Preporucujem da procitate poglavlje o ribi u knjizi sa donjeg linka:
http://www.zakoni...ravlja.zip

Miroljube u svim ovim pitanjima malo je ko spomenuo štetnost kave. Koliko ja vidim ljudi sa najvećim fizičkim i psihičkim tegobama uglavnom su strastvene kavopije.

Tako je. Kafa je jedan od najpopularnijih otrova. Postoji sjajna knjiga koja govori o tome. Evo linka:
http://www.zakoni..._sa_k.html

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 05.12.2008 22:54

Miroljub Petrovic
zrix je napisao:
zasto se prave ovakvi falsifikati sta se time dokazuje?

Dize se tiraz knjigama i novinama, i ljudi se vrbuju u razne sekte takvim lazima.

Miroljub Petrovic
putnik je napisao:
I. dali ovi kruhovi iz pekara neintegralni su skroz loši, ili su ipak bolji od ostalih nezdravih stvari, nešto kao manje zlo, ili su i ti kruhovi teški otrov?

Nisu skroz losi, ali su iz njih izvuceni mnogi hranljivi sastojci.

II. Baš razmišljam nešto, dali je dovoljno recimo za zdrav život, ako čovjek ne može biti ono skroz raznovrsan u izboru, imati 4 iste namirnice svakodnevno: npr.
1.integralni kruh,
2.jedna samo vrsta orašastih plodova( recimo orah ili lješnjak)
3.jedno vrsta voća (npr. jabuka)
4.jedna zelena salata
kad bi čovjek jeo samo ove proizvode i ništa drugo cijeli život, samo ove četiri iste biljne namirnice, jel bi bio zdrav ko dren i pun energije da može raditi i na njivi cijeli dan?

Ne bi mogao na takvoj hrani da zivi ceo zivot. Mogao bi jedno vreme, ali na duze vreme potrebna je odredjena raznovrsnost.

IV. vidio sam da se govorilo na forumu pozitivno o bijelom luku, no kako riješiti onaj neugodni zadah nakon njegove konzumacije, koji se osjeti na kilometar, a da ne pričamo ako ste u maloj prostoriji s osobom koja je jela češnjak? inače ja sam lud za češnjakom, no slabo ga jedem kad idem među ljude da ne smrdim iz usta. jel ima neka caka kako riješiti taj zadah i konzumirati češnjak?

Zavisi koliko belog luka pojedes i sa cim. Ako ga jedes sa jos necim, i po malo (sto je normalno), onda se neces osecati, ali ako pojedes deset cenova onda nema nisam siguran da postoji mehanizam da se neutralise tvoj zadah.

V. rekli ste bili jednom momku da izmelje pšenicu i stavi vode i to ostavi tijekom noći i ujutro jede kad se stvrdne, znači ne treba je se peći? nije problem što je prijesna ili?

Ako se napravi veoma tanko (da izgleda kao cips), i u malim komadima, onda se on osusi i ne bude presan.

VI. jel ima negdje na netu za skinuti se vaše predavanje o obrađivanju zemlje?

Imas na donjem linku emisije "Hrana" u pet delova:
http://www.svetig...nja?page=4

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.51 sekundi!