pocetak foruma
|
|
Stefan Djuric |
Odgovorio 03.12.2008 20:23
|
Član Odgovori: 36 Pristupio/la: 26.09.2008 11:00 Lokacija: Nepoznata |
Ali ponavljam, to uclanjenje u odredjeni religijski sistem pred Bogom ne vredi mnogo. Bog od coveka trazi da zivi moralno, sto znaci po Njegovim principima i zakonima, a savremeni monoteizam se sveo na praznu formu bez morala. "Zaista,zaista vam kazem:"ko se ne rodi vodom i duhom svetim ne moze uci u carstvo nebesko". Ni jedan narod se ne radja vodom ni duhom svetim na ovoj planeti sem pravoslavci.Mnogi su zaneseni iluzijama da njihivo krstenje vazi,medjutim to krstenje ne vazi,i nigde blagodat Svetoga duha ne silazi osim na pravoslavce kad pravoslavni svestenik to cini,pravoslavni jeromonah ili pravoslavni vladika. Otac Joil Izmenio/la Stefan Djuric na 03.12.2008 20:24 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.12.2008 21:21
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
milosh je napisao: Kakvo je vase misljenje o horoskopu i koji znak vam pripada, ako smem da pitam? Ti si izgleda bas teoloski nepismen kad ne znas da je astrologija teski okultizam i da se za takve aktivnosti po Bozjem zakonu gubi glava. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.12.2008 21:23
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Duki je napisao: Pozdrav Profesore, U situaciji kada neko u porodici umre, mnogi ljudi zovu svestenike da preminuloj osobi citaju opelo ili kako se to vec zove. Ono sto primecujem jeste da emocije ljudi u tim situacijama dolaze do vrhunca, i nekako ljudima biva jos teze sto su izgubili dragu osobu, kao da ih svestenikova intonacija jos vise rastuzuje. Meni nekako to sve deluje sablazno, i ne znam sta ovaj obred uopste moze da znaci za preminulog. Da li ovaj nas obicaj ima biblijsko uporiste, i koliko je bitan pred Bogom? Lepo je kad svestenik dodje na sahranu i podseti ljude da je smrt posledica greha, ali ih u isto vreme podseti da je Bog obecao vaskrsenje mrtvih i da je to svoje obecanje i eksperimentalno potvrdio pre 2000 godina vaskrsenjem Isusa Hrista. |
|
|
zorank |
Odgovorio 03.12.2008 21:37
|
Član Odgovori: 116 Pristupio/la: 03.11.2008 22:23 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, pročitao sam da ste napisali da ste dva puta kršteni. Zar nepostoji samo jedno krštenje i zar drugo krštenje nije hula na Duha svetoga, kao što to čine ziloti? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.12.2008 21:37
|
Don Huan je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Don Huan je napisao: G. Miroljube, da li ste krsteni i gdje? Krsten sam na Jordanu pre dve godine (krsten sam i pre toga, 1990, ali ovo krstenje na Jordanu mi je draze). A ko vas je krstio, ako nije tajna? Nije tajna, zasto bi bila? Kada sam se krstio 1990. godine, krstio me je svestenik iz jednog sela u okolini Leskovca, i to u kuci moje babe, tako da mi je baba bila kuma (posto je ona htela da me krsti dok sam bio mali, ali moji roditelji komunisti to nisu dali, pa sam hteo da obradujem babu tako sto ce da mi bude kuma). To krstenje smatram kao trenutak kada sam usao u savez sa Bogom. Pre dve godine sam bio u Izraelu i iskoristio sam priliku da se uronim u reku Jordan na nacin kako se to radilo tokom istorije. (To je bio jedan od najlepsih trenutaka u mom zivotu.) Krstenje je stari obred obrednog kupanja koji se koristio u istoriji Bozjeg naroda. U stara vremena, da bi neko postao deo Bozjeg naroda trebao je da se obreze, da se obredno okupa i da prinese zrtvu (naravno i da se pokaje za svoje grehe i da prihvati da zivi po Bozjim zapovestima datim od Boga preko Mojsija). Tokom obrednog kupanja nije potrebno niko da vas uranja, vec je to licni cin i mozete sami da ga obavite. Naravno, kada se u prisustvu svestenika covek krstava (uranja) on tako zeli da kaze da prihvata religiju koju svestenik ispoveda. Tako je bilo i u vreme Jovana Krstitelja, kada su se ljudi krstavali na njegov poziv na pokajanje i na uspostavljanje zaveta (saveza) sa Bogom koji su pokidali. U odredjenim uslovima krstenje moze da se obavi i skropljenjem (prskanjem vodom) sto bi predstavljalo simboliku uronjavanja. Lepo je kad se covek krsti u crkvi i kada se svestenik pomoli Bogu za njega. Ali ako je neko razocaran u crkvu, moze i kod kuce da napuni kadu, da se pomoli Bogu, i da se uroni, ili da ode na reku i da se tamo uroni. Dakle, to je licni cin. Opet ponavljam, najlepse i najprirodnije bi bilo da se to uradi u crkvi, ali ako je u crkvi svestenik neki Djakovac ili neki papski poltron ekumenista, onda je bolje da se covek tamo ne krstava (da ga ne bi opseli demoni). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.12.2008 21:39
|
zorank je napisao: Miroljube, pročitao sam da ste napisali da ste dva puta kršteni. Zar nepostoji samo jedno krštenje i zar drugo krštenje nije hula na Duha svetoga, kao što to čine ziloti? Nije hula, nisam ja presao iz jedne vere u drugu. Ovo prvo krstenje je bilo ono pravo, a ovo drugo je bila, na neki nacin, potvrda (ako mogu tako da se izrazim). Procitajte moj prethodni post. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.12.2008 21:40
|
Don Juan je napisao: Poruka za Don Huan-a Nemoj da koristis isti nik i da u moje ime postavljas pitanja! Valjda si toliko kreativan da sebi izmislis neki drugi nadimak za ovaj forum. Obojica imate glupe nikove, tako da nema razloga da se ljutis. |
|
|
zorank |
Odgovorio 03.12.2008 21:46
|
Član Odgovori: 116 Pristupio/la: 03.11.2008 22:23 Lokacija: Nepoznata |
Upravo sam pročitao i baš ću da se raspitam kod sveštenika o tome. I još da se nadovežem kao što je rekao Sveti Sava "Ako je pop grešan, molitva njegova nije grešna". |
|
|
nikola |
Odgovorio 03.12.2008 22:04
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Blud je greh valjda jedini koji ostaje u coveku (1.Ko7), apostol Pavle kaze da je najbolje za coveka da budu kao on ali zbog bluda da se zene. Dali ste se tim pitanjem bavili u knjizi "Brak i porodica" Izmenio/la nikola na 03.12.2008 22:08 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.12.2008 22:57
|
zorank je napisao: Upravo sam pročitao i baš ću da se raspitam kod sveštenika o tome. I još da se nadovežem kao što je rekao Sveti Sava "Ako je pop grešan, molitva njegova nije grešna". Idi pa se raspitaj kod koga hoces. Nemoj da bi se raspitao kod Boga u Bibliji. Taj citat Svetog Save (ako je upste on to rekao) nema veze sa ovom pricom. Molitva ima smisla samo ako covek radi svoj posao kako treba, odnosno zivi moralno. Dakle, ako bi neki ekumenista krenuo da se moli za mene, ili neki homosekusalac, ja znam da bi to moglo samo da prizove demone. "Ako je pop nemoralan, njegova molitva nema smisla", ja bih rekao. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 03.12.2008 22:58 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.12.2008 23:00
|
nikola je napisao: Blud je greh valjda jedini koji ostaje u coveku (1.Ko7), apostol Pavle kaze da je najbolje za coveka da budu kao on ali zbog bluda da se zene. Dali ste se tim pitanjem bavili u knjizi "Brak i porodica" Bavio sam se i tim pitanjem, ali to je pitanje upuceno Korincanima koji su bili izuzetno telesni, pa im je Pavle savetovao da je bolje da se ne zene, jer jos nisu sposobni za brak (posto treba prvo da se ociste od greha), ali bolje je i da se zene nego da se uspaljuju (i da se kurvaju). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.12.2008 23:03
|
Stefan Djuric je napisao: "Zaista,zaista vam kazem:"ko se ne rodi vodom i duhom svetim ne moze uci u carstvo nebesko". Ni jedan narod se ne radja vodom ni duhom svetim na ovoj planeti sem pravoslavci.Mnogi su zaneseni iluzijama da njihivo krstenje vazi,medjutim to krstenje ne vazi,i nigde blagodat Svetoga duha ne silazi osim na pravoslavce kad pravoslavni svestenik to cini,pravoslavni jeromonah ili pravoslavni vladika. Otac Joil To je verovatno receno u nekom kontekstu savremenog sektasenja. Ako bi se taj citat gledao izdvojeno, onda je on vise nego netacan. Svako krstenje pred Bogom vazi ako je iskrenog srca i kraj price. |
|
|
milosh |
Odgovorio 03.12.2008 23:21
|
Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 18.11.2008 08:41 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: milosh je napisao: Kakvo je vase misljenje o horoskopu i koji znak vam pripada, ako smem da pitam? Ti si izgleda bas teoloski nepismen kad ne znas da je astrologija teski okultizam i da se za takve aktivnosti po Bozjem zakonu gubi glava. Ali ja u tome ne vidim nista lose. Mozete li malo da mi pojasnite zasto je horoskop los |
|
|
nikola |
Odgovorio 03.12.2008 23:48
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
U Jovanovo vreme krstavanje u reci Jordan dal je sadrzalo u sebi simbol krsta kojim se danas mi koristimo kada se krstimo u ime Oca i Sina i Svetoga Duha (sa tri prsta) Poslednja knjiga Staroga Zaveta, 2.poglavlje knjige Proroka Malehije: "Ako ne poslusate i ne stavite u srce da date slavu imenu Mome - veli Gospod nad vojskama - tada cu pustiti na vas prokletstvo i proklecu blagoslove vase...i bacicu vam balegu u lice, balegu praznika vasih, da vas odnese sa sobom. 4.poglavlje: "Pamtire zakon Mojsija sluge Moga kome zapovedih na Horivu za svega Izrailja uredbe i zakone. Evo i Ja cu vam poslati Iliju proroka pre nego sto dodje dan Gospodnji, i on ce obratiti srce otaca sinovima, i srce sinova ocima njihovim, da ne dodjem da zatrem zemlju. Dali se ovaj pasus Biblije odnosi na danasnjeortodoksno monastvo "Hrist ili smrt" da nose blagoslov i ekumenisttima da ce Gospod prokleti blagoslove njihove, ili su stihovi upuceni Izrailju Izmenio/la nikola na 03.12.2008 23:51 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.12.2008 08:08
|
kajem se je napisao: Pozdrav Miroljube,ako moze odgovor na ovo:imam neki ben na stomaku e sad ovde je puno sunca itd reci mi molim te Miro kako da se prepozna ili ispita da li je ben ili je kozni ne dao dragi Bog rak ako moze odgovor bio bih zahvalan jer necu da idem kod kasapa zvanih doktori pogotovo ne ovde zivio. Pretpostavljam da mislis na mladez. Nema sta da se uzbudjujes oko njega. Nemoj samo da ga ceses i nadrazujes, i nemoj da se oblacis kao moderne devojke da ti bude go stomak, a to sto ima dosta sunca u Australiji to nije lose. Nemoj samo da se dugo suncas i ako zdravo zivis (ishrana, odmor, fizicka aktivnost, izbegavanje stresa, dobra duhovna hrana...) nemas sta da se brines. Ako zdravo zivis mladez ne moze da bude rak. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.12.2008 08:11
|
milosh je napisao: Ali ja u tome ne vidim nista lose. Mozete li malo da mi pojasnite zasto je horoskop los Pogledaj moje predavanje "Tajna okultizma". Tu sam detaljno objasnio to pitanje. To predavanje imas na donjem linku: http://www.creati...load_id=51 A imas o tome i u poglavljima "Visi oblik manipulacije" i "Skriveni" u mojoj knjizi "Ko vlada svetom". Evo ti link: http://www.cps.or...svetom.zip |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.12.2008 08:15
|
nikola je napisao: U Jovanovo vreme krstavanje u reci Jordan dal je sadrzalo u sebi simbol krsta kojim se danas mi koristimo kada se krstimo u ime Oca i Sina i Svetoga Duha (sa tri prsta) U Bozjoj religiji nema nikakvih simbola. Svi simboli koji danas postoje u hriscanstvu su naknadno uvedeni od strane ljudi (krst, tri prsta itd). Mnogi od tih simbola su bezazleni ili mogu da budu korisni ako coveka podsecaju na neke duhovne stvari, ali najcesce se zluopotrebljavaju i postaju sustina religije, sto je skroz pogresno. Poslednja knjiga Staroga Zaveta, 2.poglavlje knjige Proroka Malehije: "Ako ne poslusate i ne stavite u srce da date slavu imenu Mome - veli Gospod nad vojskama - tada cu pustiti na vas prokletstvo i proklecu blagoslove vase...i bacicu vam balegu u lice, balegu praznika vasih, da vas odnese sa sobom. 4.poglavlje: "Pamtire zakon Mojsija sluge Moga kome zapovedih na Horivu za svega Izrailja uredbe i zakone. Evo i Ja cu vam poslati Iliju proroka pre nego sto dodje dan Gospodnji, i on ce obratiti srce otaca sinovima, i srce sinova ocima njihovim, da ne dodjem da zatrem zemlju. Dali se ovaj pasus Biblije odnosi na danasnjeortodoksno monastvo "Hrist ili smrt" da nose blagoslov i ekumenisttima da ce Gospod prokleti blagoslove njihove, ili su stihovi upuceni Izrailju Ti pasusi su upuceni u to vreme Izrailju, kao Bozjem narodu, a odnose se na sve ono koji izaberu da budu Bozji narod i zive po Bozjim zapovestima datim preko Mojsija. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 04.12.2008 08:16 |
|
|
milos_va |
Odgovorio 04.12.2008 08:25
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 20.08.2008 10:38 Lokacija: Valjevo |
Rekao si da ne postoje tektonske ( kontinentalne) ploče. Kako se objašnjava porast visine Mont Everesta sa 8848 m na 8850 m? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.12.2008 08:31
|
milos_va je napisao: Rekao si da ne postoje tektonske ( kontinentalne) ploče. Kako se objašnjava porast visine Mont Everesta sa 8848 m na 8850 m? Nisam rekao da tektonske ploce ne postoje, vec da nema dokaza da one postoje. To je izmisljena teorija da bi se objasnjavala lazna teorija evolucije. Sto se tice Mont Everesta, postoje regioni na zemlji koji se izdizu, dok postoje neki koji se spustaju. To su tzv. orogeni pokreti. Dakle, tu nema nista cudno. Veliko je pitanje da li se Mt. Everest zaista izdize, jer evolucioni naucnici i njihovi novinari vole da lazu ako im je to u interesu. To izdizanje nekih planina je dokaz za Bibliju (mladu Zemlju). EVo ti link: http://www.cps.or...s205i.html |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.12.2008 12:58
|
Milojko je napisao: Miroljube cuj ovu pricu o krstenju ako imas vremna. Tvoje misljenje o ovoj temi je strano pravoslanim hriscanima sto je ovde u tvojoj kuci cesto potvrdjeno... Za tebe je ocigledno pravoslavno ono sto kaze lokalni svestenik, a ne sta Bog kaze u Svetom Pismu. Tako kao ti misle mnogi ljudi i zato ne treba da cudi sto pravoslavlje propada i sto kao narod duhovno tonemo. |
|
Predji na forum: |