Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Xipos je napisao:
MasonMan je napisao:
Evo mene opet. Nije me progutala magla, probudih se jutros ziv i zdrav i to pored ljubavnice iz prvih pasusa tvog teksta.

SRECAN VAM 29 NOVEMBAR[img]http://img221.imageshack.us/img221/1997/smallgrbsfrjgifxh7.th.jpg[/img] is not a valid Image.[img]http://img221.imageshack.us/images/thpix.gif[/img] is not a valid Image.

Pomoz Bog Miroljube

Sto se smaras sa ovim provokatorom .
Banuj ga.

Nemoj tako. Covek malo provocira, to mu je u opisu zanimanja, ali se vidi da ima nekih pozitivnih osobina. Nije vulgaran, a ni nevaspitan. Hoce da reklamira svoj koncept, a u stvari ga kompromituje i to je dobro za one koji citaju ovaj forum. Takodje, mozda sazna nesto pa se obrati i spasi svoju dusu. Seti se kakav je bio apostol Pavle pre obracenja. On je ubijao hriscane, kao sto i ovaj meni preti likvidacijom. Ali, videcemo sta ce biti, ja se molim za njega. Zamisli da se covek obrati pa sa njim napravim seriju emisija kao sa onim likom sto je komunicirao sa demonima. Zamisli da mason sa nasih prostora krene da prica sta se radi kod njih. To bi bila velika svetlost za mnoge. Videcemo...

simke2
Jedno pitanje.
Kako bi se ophodili prema ljudima gresnima,tezim gresnicima a koji su se pokajali iskreno,da li bi ih prihvatili.
Npr. da li bi uzeli zenu koja je bila kurva a pokajala se,ili covek koji je bio ubica a iskreno se pokaja pa hoce da vam bude iskren prijatelj.

Ozbiljno pitam.

Boze pomozi..

Miroljub Petrovic
panta je napisao:
Da li je praistorijski primat Gigantopitekus mogao da prezivi do dan danas i da bude izvor za bigfoota,yetija itd.da li vi kao palentolog mislite da je mogao da se uspravi kao covek i zasto je Bog stvarao ovakve primate slicne coveku?

Nema nista od tih "praistorijskih" primata i bigfoota i jetija. To su izmisljene price evolucionista. Nikada se majmuni nisu ispravljali u ljude. Zaboravite tu evolucionisticku bajku. Bog je stvarao razlicite organizme, ukljucujuci i ovakve primate da bi stvorio lep ambijent coveku (posel pobune coveka sve zivotinje su se manje ili vise promenile na gore).

Miroljub Petrovic
simke2 je napisao:
Jedno pitanje.
Kako bi se ophodili prema ljudima gresnima,tezim gresnicima a koji su se pokajali iskreno,da li bi ih prihvatili.
Npr. da li bi uzeli zenu koja je bila kurva a pokajala se,ili covek koji je bio ubica a iskreno se pokaja pa hoce da vam bude iskren prijatelj.
Ozbiljno pitam.

Naravno da bi ih prihvatio za prijatelje, ali postoji nacin kako covek lako moze da se testira da li je zaista ozbiljan, a to je nacin njegovog zivota.

Xipos
Miroljub Petrovic je napisao:
Xipos je napisao:
MasonMan je napisao:
Evo mene opet. Nije me progutala magla, probudih se jutros ziv i zdrav i to pored ljubavnice iz prvih pasusa tvog teksta.

SRECAN VAM 29 NOVEMBAR[img]http://img221.imageshack.us/img221/1997/smallgrbsfrjgifxh7.th.jpg[/img] is not a valid Image.[img]http://img221.imageshack.us/images/thpix.gif[/img] is not a valid Image.

Pomoz Bog Miroljube

Banuj ga.

Nemoj tako. Covek malo provocira, to mu je u opisu zanimanja, ali se vidi da ima nekih pozitivnih osobina. Nije vulgaran, a ni nevaspitan. Hoce da reklamira svoj koncept, a u stvari ga kompromituje i to je dobro za one koji citaju ovaj forum. Takodje, mozda sazna nesto pa se obrati i spasi svoju dusu. Seti se kakav je bio apostol Pavle pre obracenja. On je ubijao hriscane, kao sto i ovaj meni preti likvidacijom. Ali, videcemo sta ce biti, ja se molim za njega. Zamisli da se covek obrati pa sa njim napravim seriju emisija kao sa onim likom sto je komunicirao sa demonima. Zamisli da mason sa nasih prostora krene da prica sta se radi kod njih. To bi bila velika svetlost za mnoge. Videcemo...

Pomoz Bog Miroljube

Nisam mislio da ga lincujem. Sto se tice pokajanja ja se slazem ali on provocira. Nego ima u bibliji jedna izreka (parafraziram):Ne bacaj bisere pred svinje jer ce bisere izgazit a tebe raskidati.

Slava Bogu

zrix
Kakav je to rat izmedju semena zmije i semena zena da li su to ateisti i pobozni?

Postanje glava 3

Izmenio/la zrix na 30.11.2008 16:38

Xipos
Pomozi Bog Miroljube

Treba mi jedan savet. Trenutno razgledam po karti srbije i internetu lepa mesta za kupovinu zemlje interesuje me sta mislis o Kraljevackoj opstini i Vrnjackoj banji mislim na okolinu ne na gradove. I da li znas u kom kraju Srbije su najpobozniji ljudi.

Slava Bogu

Laki
Gdine Miroljube, Jev. po Jovanu 20,7. Zasto je ubrus, koji je bio na glavi Gospoda, lezao odvojen?

Stefan Djuric
zrix je napisao:
zrix je napisao:
Pa sta su mogli da uzgajaju u krsu tu i nema plodne zemlje uvek se pricalo da bi crnogorci umrli od gladi da im nije ludih srbijanaca da ih hrane?

To je prica za naivne kao sto si ti. Ti Srbi iz Brda (danasnja Crna Gora) su hranili Srbiju (duhovno). U tom krsu su proizvodili krompir, luk, psenicu, kukuruz itd, ali ne sa tako velikim prinosima kao oni u Vojvodini. Imali su i mleko i meso, a posto nisu bili rasipnici, imali su i drugima da daju (pravili su uvek gostinsku sobu u svojim skromnim kucama, gde su slucajni prolaznici bili ugosceni bolje nego danas u Hajatu).

Ako su ziveli moralno zasto je postojala krvna osveta kod njih?

Krvna osveta je biblijska zapovest, da se covek koji je kriv za neciju smrt osudi na smrt. Ti si protiv toga, kao i vecina ljudi danas, i posledica je veliki broj ubica koji se slobodno seta ulicama i zauzima mesta u najvisim strukturama vlasti.

A da li je Isus Hrist tako ucio svoj narod,ili da volimo jedni druge?U Novom Zavetu nigde nema "krvne osvete".Postoji samo:
"Ko se maca lati,od maca ce i umreti!"

Izmenio/la Stefan Djuric na 30.11.2008 17:19

Miroljub Petrovic
Xipos je napisao:
Xipos je napisao:
[quote]MasonMan je napisao:

Pomoz Bog Miroljube

Banuj ga.

Nisam mislio da ga lincujem. Sto se tice pokajanja ja se slazem ali on provocira. Nego ima u bibliji jedna izreka (parafraziram):Ne bacaj bisere pred svinje jer ce bisere izgazit a tebe raskidati.

Mislim da on jos uvek ne spada u tu kategoriju (duhovne svinje). Covek je u losem drustvu, ali cini mi se i da malo misli svojom glavom.

Miroljub Petrovic
zrix je napisao:
Kakav je to rat izmedju semena zmije i semena zena da li su to ateisti i pobozni?

Postanje glava 3

Tako je.

Miroljub Petrovic
Xipos je napisao:
Pomozi Bog Miroljube

Treba mi jedan savet. Trenutno razgledam po karti srbije i internetu lepa mesta za kupovinu zemlje interesuje me sta mislis o Kraljevackoj opstini i Vrnjackoj banji mislim na okolinu ne na gradove. I da li znas u kom kraju Srbije su najpobozniji ljudi.

To su lepi krajevi. Cini mi se da su u ovom trenutku Cacak i okolina duhovna prestonica Srbije.

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, Jev. po Jovanu 20,7. Zasto je ubrus, koji je bio na glavi Gospoda, lezao odvojen?

Ne znam, nisam to proucavao.

Miroljub Petrovic
Stefan Djuric je napisao:
Krvna osveta je biblijska zapovest, da se covek koji je kriv za neciju smrt osudi na smrt. Ti si protiv toga, kao i vecina ljudi danas, i posledica je veliki broj ubica koji se slobodno seta ulicama i zauzima mesta u najvisim strukturama vlasti.

A da li je Isus Hrist tako ucio svoj narod,ili da volimo jedni druge?U Novom Zavetu nigde nema "krvne osvete".Postoji samo:
"Ko se maca lati,od maca ce i umreti!"

Ja sam o tome detaljno govorio na ovom forumu. Postoje zakoni koje je Bog dao za slobodnu drzavu (u pitanju je Mojsijev zakon), i postoje zakoni okupatora kada drzava nije slobodna. Okupacija nastupa kada narod ne sankcionise greh prema Mojsijevom zakonu (zakonu koji je Bog dao ljudima preko Mojsija), dakle, narod nece da zivi po Bozjim zapovestima i da slusa Boga. Pod okupacijom se narod uci poslusnosti okupatoru, pa ako se pokaje i popravi onda Bog oslobodi narod okupacije.

Jedna od zapovesti kojom se sprecava okupacija jeste smrtna kazna za teska krivicna dela (zlocine ubistva, silovanja, prizivanje demona itd). Isus dolazi u okupirani Izrael i savetuje narod da se pokaje i da se uci poslusnosti okupatoru, pa ce ih On lako osloboditi rimske okupacije. Pod poslusnoscu okupatoru se ne podrazumeva gubitak identita. Od Jevreja se trazilo da placaju porez Rimljanima, i da trpe poneku provokaciju, kada ih rimski vojnici bey razloga udare ili teraju da rade za njih neke sitne poslove (da prenesu dzak i slicno). Jevreji su mogli da budu verni svom Bogu i da se pokaju, i lako bi ih Bog oslobodio.

Taj obrazac i danas vazi. Mi bismo se lako oslobodili okupacije EU i UN kada bismo prihvatili Isusove savete date jos mnogo ranije preko Mojsija, jer je Bog rekao sta ce da se desi ako narod odbaci slobodu i prihvati greh - da i onda Bog moze da ih izbavi nakon velikog stradanja.

Miroljub Petrovic
zumzo je napisao:
[quote]panta je napisao:
pitao bih vas nešto u vezi prehrane, naime pričao sam s tatom o radu na selu i polju, a on je rekao da ne bi mogao raditi bez mesa i masti, da ne bi imao snage,

To me podseca na jednog mog poznanika bravara koji mi je rekao da cu imati problema sa kostima jer ne jedem svinjsku mast, a ona je po njemu "neophodna za podmazivanje kostiju".

a ja sam rekao da biljke to mogu sve da zamijene, pa me zanima koja je biljna hrana dobra da bi čovjek mogao cijeli dan raditi na polju?

Najbolje su zitarice. Kad imas integralni hleb, skoro da mozes bez svega ostalog u slucaju nuzde. Ali najbolje je kombinovati zitarice sa vocem, povrcem i orasastim plodovima.

još mi je rekao da bi nam trebalo oko 3 jutra zemlje da se prehranimo, no ja sam rekao da je dovoljno pola jutra ( nas je petero)

Koliko ljudi danas trose i 3 jutra bi im bilo malo, ali na pola jutra moze skromno i kvalitetno da se zivi.

putnik
u vezi prehrane, jel opasno jesti samo integralni kruh, jel znam da govore kao da je opasno jesti istu hranu. ima ona fora s rižom, kao da kinezi koji samo nju jedu dobiju neku bolest?

Shalom

putnik
i još u vezi hrane... u Tori se kaže dat ću vam puno stoke i goveda i sl.
riječ je o čistim životinjama. možda se s vremenom dokaže da ono meso koje je Bog dopustio da se jede isto spada u prvostepenu hranu, ne bi bila prvi put da se Biblija znanstveno potvrđuje. a i Bog im ne kaže da kolju samo za blagdane, nego kad im god srce poželi, naravno čiste životinje

Izmenio/la putnik na 30.11.2008 19:13
Shalom

Miroljub Petrovic
putnik je napisao:
1. u vezi huga chaveza da je papski igrač, nije li on katoličku crkvu istjerao iz zemlje tj. totalno je limitirao? navodno on je i iz protestantantske obitelji

Pogledaj sliku sa donjeg linka:

http://christiand...ff_ful.jpg

[url]2. u vezi vaše dioptrije, rekli ste da je 0,75 - ili + kratko ili dalekovidnost? ja sam inače kratkovidan, pa možda one stvari iz knjige o vidu koriste samo za dalekovidnost?[/url]

Te stvari vaze za sve poremecaje.

3. zašto kaže David u ps 88 "od dječaštva da je bijedan" kad znamo da je samo zastranio s Bat Šebom kad je već bio stariji? dali je on možda se jadao u tom psalmu iskreno , ali malo pretjerano, reklo bi se zanio. da ga je uhvatilo malo i pretjerano samosažaljenje, ali je se izvukao?

Nisam video u prevodu da pise "od decastva", i nisam gledao sta tacno pise u originalu. Tako ne pise. A David je zastranjivao nekoliko puta, ukljucujuci i prebrojavanje naroda, tolerisanje greha od strane sinova i dr.

3. zašto otkrivenje Otk 20, 10 kaže da će se "mučiti u vijeke vjekova" ako pakao nije vječan, razumijem ono za "izgorjeti" jer u vijeke vjekova znači potpuno, ali ovaj glagol "mučiti" kako ga smjestiti u kontekst vijeke vjekova?

Ako krenete da citate ovaj nas prevod pun nedostataka, koji nije ni prevodjen sa originala, a jos niste procitali i razumeli Tanah (Stari zavet), onda su sanse da ne razumete sta pise na odredjenim mestima zaista velike.

4. dali je dobro što će izgraditi 3. hram u Izraelu ako Antikrist treba zasjesti u njemu?

To sto sve sto Bog napravi moze da se zloupotrebi, ne znaci da ne treba da se pravi. Bog pravi odredjene stvari za spasenje ozbiljnima, i za pogibiju neozbiljnima.

Miroljub Petrovic
putnik je napisao:
u vezi prehrane, jel opasno jesti samo integralni kruh, jel znam da govore kao da je opasno jesti istu hranu. ima ona fora s rižom, kao da kinezi koji samo nju jedu dobiju neku bolest?

Najbolje je jesti raznovrsnu hranu, ali kad nema nista drugo (u slucaju nestasice i gladi) onda su hleb i razlicita jela od zitarica najbolja opcija.

Miroljub Petrovic
putnik je napisao:
i još u vezi hrane... u Tori se kaže dat ću vam puno stoke i goveda i sl.
riječ je o čistim životinjama. možda se s vremenom dokaže da ono meso koje je Bog dopustio da se jede isto spada u prvostepenu hranu, ne bi bila prvi put da se Biblija znanstveno potvrđuje. a i Bog im ne kaže da kolju samo za blagdane, nego kad im god srce poželi, naravno čiste životinje

Bog je rekao sta covek treba da jede, a kada kaze sta ce im sve dati, On nabraja i neke druge stvari koje su potrebne u slucaju da nema nista drugo, ili ako ljudi vole (kao sto vole) da rostiljaju.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.35 sekundi!