Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
zumzo je napisao:
Kada radim vježbu odmaranja očiju pomoću "dlanovanja" oči držim zatvorenima ili otvorenima?
I koliko često mogu raditi dlanovanje, svakih pola sata ili 15 min., po potrebi?

Pa valjda si citao knjigu koju sam postavio. Drzis zatvorene oci, a mozes da radis cesto koliko hoces. Najbolje je na svakih 2 sata po 5 minuta.

Tijana
Miroljub Petrovic je napisao:
anton je napisao:
Upravo čitam da su Japanci narod sa najmanjim brojem infarkta. Piše zbog hrane.Zanima me koliko su zdrave morske alge koje oni masovno koriste u prehrani.

Ne koriste oni morske alge "masovno" u ishrani. Koriste obicne namirnice biljnog porekla.

A sta je sa sushijem koji sadrzi alge i svezu ribu, a koju stalno jedu?

MlikeM
Proveo sam u Japanu jedan duži period, i oni su kao i većina naroda na Dalekom istoku veoma uzdržani po pitanju jela i pića (nema žderanja i opijanja). Sirovine su gotovo iste kao i kod nas (nijesu svaštojedi kao Kinezi), s tim što je naglasak na biljnoj ishrani (bez hleba i sa obaveznom rižom), ribi i morskim plodovima (što je prirodno za ostrvsku zemlju). Ipak veći dio hrane se uvozi pošto se obradive površine nalaze uglavnom na sjevernom, manje naseljenom dijelu.
Svoj zdrav život takođe duguju izraženoj fizičkoj aktivnosti, svi rade i nema zabušavanja, a bicikla voze svi staleži: studenti, žene, poslovni ljudi... i praktično svi dijele istu sudbinu (osim carske porodice po tradiciji).
Svakako zemlja na čijem primjeru se može puno naučiti o smjernosti, vrednoći, poštenom poslovanju, njegovanju porodičnih vrijednosti, normalnim međusobnim odnosima i štošta drugog. Izuzetak čine pojedini pripadnici mlade generacije kojima su uzor zapadna "kultura" i stil života, holivudski filmovi i opšti destruktivni profil "modernog" čovjeka.

Izmenio/la MlikeM na 26.11.2008 23:03

Miroljub Petrovic
Tijana je napisao:
anton je napisao:
Upravo čitam da su Japanci narod sa najmanjim brojem infarkta. Piše zbog hrane.Zanima me koliko su zdrave morske alge koje oni masovno koriste u prehrani.

Ne koriste oni morske alge "masovno" u ishrani. Koriste obicne namirnice biljnog porekla.

A sta je sa sushijem koji sadrzi alge i svezu ribu, a koju stalno jedu?

Ne jedu to za svaki obrok, to im je jedna od namirnica. Kod nas se za svaki obrok jede meso, a kod njih se ne jedu alge za svaki obrok. Pre bi se moglo reci da im to dodje kao neka vrsta zacina, nego hrana, jer od algi, kao ni od zelene salate, covek ne moze da se zasiti.

p.s. taj citat Nicea koji ste postavili na dno posta je bez veze, ne samo zato sto je Nice bio polupan lik, vec i zato sto je ta izjava potpuno destruktivna.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 26.11.2008 23:27

Miroljub Petrovic
MlikeM je napisao:
Proveo sam u Japanu jedan duži period, i oni su kao i većina naroda na Dalekom istoku veoma uzdržani po pitanju jela i pića (nema žderanja i opijanja). Sirovine su gotovo iste kao i kod nas (nijesu svaštojedi kao Kinezi), s tim što je naglasak na biljnoj ishrani (bez hleba i sa obaveznom rižom), ribi i morskim plodovima (što je prirodno za ostrvsku zemlju). Ipak veći dio hrane se uvozi pošto se obradive površine nalaze uglavnom na sjevernom, manje naseljenom dijelu.
Svoj zdrav život takođe duguju izraženoj fizičkoj aktivnosti, svi rade i nema zabušavanja, a bicikla voze svi staleži: studenti, žene, poslovni ljudi... i praktično svi dijele istu sudbinu (osim carske porodice po tradiciji).
Svakako zemlja na čijem primjeru se može puno naučiti o smjernosti, vrednoći, poštenom poslovanju, njegovanju porodičnih vrijednosti, normalnim međusobnim odnosima i štošta drugog. Izuzetak čine pojedini pripadnici mlade generacije kojima su uzor zapadna "kultura" i stil života, holivudski filmovi i opšti destruktivni profil "modernog" čovjeka.

U ovom nemoralnom svetu u kojem ono sto Bog kaze u Bibliji skoro nikome nije kriterijum, mogu i Japanci da budu uzor.

zahvalan
Pozdrav za Miroljuba

Dali se mozda na sajtu negde moze skinuti prevod knjige Isaka Njutna o kojoj ste pricali ili mozda ima neko vase predavanje o tome

Tijana

p.s. taj citat Nicea koji ste postavili na dno posta je bez veze, ne samo zato sto je Nice bio polupan lik, vec i zato sto je ta izjava potpuno destruktivna.

To je samo Vase misljenje ,a to da li ja podrzavam Niceovu ideologiju navodeci jedan citat ili ne, to je moja stvar.

nikola
Iz kog razloga Amerika vojno stiti Izrael, dali se mesa u njihovu politiku. U vezi politike Amerike pema nama, zadnjih 20 gogina su sprovodili teror prema srbima, dobar odnos sa Amerikom je stetan po nas, kako moze a bude doba za Izrael

Atos

Gospodine Miroljube na osnovu foruma na vasem sajtu shvatio sam da Vi smatrate sledece:
- Spasice se i Hriscani i Muslimani
- Pricesce je samo obicaj (secanje na Hristovo stradanje) i nista vise
- Ne postoji privremeni sud nego duse umrlih spavaju do Hristovog
drugog dolaska
- Ne bi trebali da se molimo Bogorodici i Svetiteljima jer je to
idolopoklonstvo.
- Molitva pred ikonom takodje je idolopoklonstvo
- Hristos nije ukinuo zakon. Novi zavet ne ukida stari.
- Ima spasenja van Crkve. Dovoljno je samo moralno da zivimo. Ne
moramo da se pricescujemo i da prisustvujemo liturgijama da bi
se spasili.
- I jos dosta stvari

Ja inace redovno slusam vasa predavanja i cenim vas napor da uticete na ljude da zive moralno. Svi naucni dokazi za Bibliju – To je super i jedini nacin da neke ljude ubedite da postoji Bog i da je teorija evolucije obmana. Na nekoliko mesta u ovom forumu ste rekli da ste pravoslavac i to je ono sto me je podstaklo da ovo napisem.
Sve ove stvari koje sam naveo su potpuno suprotne sa tumacenjem Pravoslavne Crkve.
Sveti oci su smatrali sledece:
- Spasice se samo Pravoslavni Hriscani i pravoslavna vera je jedina ispravna vera. ’’Zaista, zaista ti kazem: ako se ko ne rodi vodom i duhom, ne moze uci u carstvo Bozije.’’ Radjanje vodom i duhom jeste krstenje i to znaci da se nece spasiti nekrsteni.
Molim vas razmislite kako je moguce da su sveti oci (prepodobni, cudotvorci) – Ljudi koji ne govore sami od sebe nego Duh Boziji govori kroz njih pogresno tumacili ove stvari, a da ste Vi u pravu. Idolopoklonstvo je jedan od najvecih grehova. Sveti Oci (bas svi) su se po citav dan molili Bogorodici i Svetiteljima i spasili su se. Uz to cinili su cuda imenom bozjim (npr. Serafim Sarovski – veliki cudotvorac je govorio da je Bogorodica nasa zastupnica pred Bogom i da treba da joj se molimo. Bas svi svetitelji su se molili pred ikonama i spasili su se. I danas postoje brojne cudotvorne ikone. Npr. Ikona Bogorodice Trojerucice. Ako je sve to idolopoklonstvo nijedan svetac ne bi imao darove prorostva. Znamo da su mnogi ziveli po pustinjama i da su zbog svoga odricanja od ’’sveta’’ dobijali razne darove Duha Svetoga. Nijedan od njih nikada nije rekao da je molitva svetiteljima i molitva pred ikonama greh. Upravo su govorili suprotno. Hiljade podviznika a svi imaju isto tumacenje i spasavaju se. Koliko je samo ljudi izleceno pred cudotvornim ikonama ili dok se molilo nekom Svetitelju.

Pravoslavna Crkva prihvata tumacenje Svetih Otaca. Bogom prosvetljeni ljudi ne govore sami od sebe. Ne mozemo mi znati bolje od njih. Samo pravoslavna vera ima Svetitelje koji i dan danas cine cuda. (Npr. Vasilije Ostroski – Njegovo telo ne podleze zakonima truleznosti, Stefan Decanski – Njegove cudotvorne mosti...) Svi oni su govorili da:
- se ne mozemo spasiti ako se ne pricescujemo
- se ne mozemo spasiti ako ne prisustvujemo liturgijama
- da gresnici odmah nakon smrti idu u ad (privremeni sud) a pravednici kog Boga. O tome svjedoce brojna cuda. Stefan Decanski se mnogo puta licno pojavljivao u Manastiru Visoki Decani i obracunao se sa Turcima koji su hteli da uniste manastir. Mnogi svetitelji su se javljali zivima i pomagali im u nevoljama. Naravno, oni koji su u adu ne mogu da se jave zivima osima ako Bog ne zeli. Pa sveti Vasilije Ostroski se javljao ljudima u snovima i rekao im da ce ozdraviti ako dodju u Ostrog. Ko ne veruje moze da pita one ljude koji su izleceni pred njegovim cudotvornim telom.
Za vreme citanja Akatista nekom svetitelju takodje se desava da neki ljudi ozdrave sto dokazuje da molitva svetiteljima nije greh.
Dakle Sveti Oci su u pravu. Ne mozemo se mi zamjerati Svetim ljudima i misliti kako bolje znamo od njih.

Sto se tice tumacenja odnosa Starog i Novog Zaveta Pravoslavna Crkva na osnovu crkvenih kanona (koje su takodje sastavili sveti ljudi) ima sledece shvatanje:
Stari zavet je samo slika onoga sto ce da se desi. Bog ulazi u savez sa Jevrejskim narodom i daje im zakon koji je samo priprema za zakon koji daje Hristos.
Prinosenje zrtve je znak da ce doci Spasitelj koji ce sam sebe prineti na zrtvu.
Proroci govore o dolasku Mesije. Kada dolazi Mesija on da je savrseniji zakon – Zakon savrsenstva i ljubavi koji je ujedno i punoca zakona. Posto je on dosao ispunilo se ono sto su proroci i zakon govorili. Zato kaze:
Ne mislite da sam ja dosao da pokvarim zakon ili proroke: Nisam dosao da pokvarim, nego da ispunim. Upravo je ispunio sve to. Starozavetni covek je ogrehovljen i rob zakonu. Zato Hristos daje novi zakon koji oslobadja od robovanja grehu. Dakle stari zavet je samo slika onoga sto ce da se desi. Novi zavet ukida stari. To jasno kaze apostol Pavle u svojim poslanicama, a tako kazu i Svetitelji. Citav zakon lezi u dve Hristove najvece zapovesti:

1) Ljubi Gospoda Boga svoga svim srcem svojim, svom dusom svojom, svom misli svojom i svom snagom svojom.
2) Ljubi bliznjega svoga kao samoga sebe

’’Budite vi, dakle, savrseni, kao sto je savrsen Otac vas nebeski’’

Prema tome:
- Nema spasenja van Crkve (Pod Crkvom se podrazumeva zajednica izmedju Hriscana i Boga. Pod Hriscanima se ne podrazumevaju samo zivi vec i mrtvi koji su ziveli Bogougodno.
- Ako ne jedete telo Sina covecijeg i ne pijete krv njegovu, necete imati zivot u sebi. (To se odnosi na svetu tajnu pricesca i nema tu simbolike. Hljeb i vino se pod dejstvom Duha Svetog pretvaraju u telo i krv Hristovu. Tako su tumacili svi pravoslavni svetitelji. Ne postoji ni jedan koji je tumacio suprotno. Mi nemamo razloga da im ne verujemo jer su oni primer Hriscanskog zivota.
- Uredu je moliti se svetiteljima i pred ikonama. Ucenje da je to
pogresno nije pravoslavno ucenje.
- Postoji privremeni sud odmah posle smrti gde se sudi samo dusi zlih ljudi. Nakon Hristovog drugog dolaska sledi Strasni sud i tu ce biti sudjeno zajedno i dusi i telu. To jasno govori i Nikolaj Velimirovic u katihizisu Vera Svetih. ( Moze se preuzeti na http://www.svetos.../index.htm u odeljku osnovi pravoslavlja). Dakle nema cekanja do strasnog suda. To potvrdjuju mnoga javljanja pravednika sa onog sveta.
I Hristos govori o tome (Jevandjelje po Luki, glava 16, od stiha 19 do stiha 31) Postoje pakao i raj prije strasnog suda.
- Novi zavet ukida stari. Gospod daje savrseniji zakon koji treba da ispunjavamo da
bi smo se spasili. Starozavetni zakon je samo privremeni zakon i priprema za
novi.

Izvinjavam se sto sam bio opsiran. Nadam se da Vas nisam uvredio. Cenim vase misljenje ali smatram da gresite oko tumacenja gore navedenih stvari. Molio bih Vas da jos jednom razmislite o ovome jer jedan cudotvorac ili prepodobni pod dejstvom Duha Svetoga daje tacno tumacenje Gospodnjih reci u Svetom Pismu i svako suprotno tumacenje najvaznijih stvari kao sto su pricesce, ispovest... moze biti jeres.
Molim vas pogledajte sledece:

http://www.youtub...6zhMONGjAQ
http://www.youtub...re=related

Izvinjavam se sto sam bio opsiran.
Svako dobro Vam zelim.

Miroljub Petrovic
Atos je napisao:

Gospodine Miroljube na osnovu foruma na vasem sajtu shvatio sam da Vi smatrate sledece:
...

Ja inace redovno slusam vasa predavanja i cenim vas napor da uticete na ljude da zive moralno. Svi naucni dokazi za Bibliju – To je super i jedini nacin da neke ljude ubedite da postoji Bog i da je teorija evolucije obmana. Na nekoliko mesta u ovom forumu ste rekli da ste pravoslavac i to je ono sto me je podstaklo da ovo napisem.
Sve ove stvari koje sam naveo su potpuno suprotne sa tumacenjem Pravoslavne Crkve.
Sveti oci su smatrali sledece:
...

Dragi prijatelju, hvala ti na dobronamernosti i iskrenosti. Ne mogu da se slozim da je ono sto si napisao ucenje i stav pravoslavne crkve. Moze se reci da su mnogi svestenici prihvatili takva ucenja i takve stavove, ali sta je pravosljavlje odredjuje Bog, a ne ljudi. Bozja poruka u Bibliji je jasna i svakome razumljiva. Ona je pisana za nepismene jevrejske pastire koji su lako mogli da je shvate i primene u zivotu, a zatim svojim zivotom da budu videlo drugim ljudima i narodima.

Cinjenica je da mnogi pravoslavni svestenici citaju Bibliju i ne prihvataju sve ono sto je iz paganstva uslo u pravoslavlje, kao i veliki deo naroda. Takodje, skoro sve sto si naveo nisu zvanicna ucenja pravoslavne crkve, niti su na crkvenim saborima odobrena. O tome je Aleksandar Srnic detaljno govorio na ovom forumu, a mozes njegove sjajne postove o tome da citas i na forumima vidavdan.org.

U najkracem, narod propada jer crkva propada. U crkvu su se uvukli, kao je Isus kazao "teski vuci koji nece stedeti stado". Ekumenisti, pagani, idolopoklonici i njima slicni postaju sve dominantniji faktor u crkvi. Sve ono sto si naveo kao pravoslavno ucenje je cisto paganstvo i nema veze sa pravoslavljem. To lako mozes da vidis u Bibliji, a mozes da vidis i u propadanju naroda. Crkva i pravoslavlje su imuni sistem jednog naroda i drustva, a mi vidimo kakve nas sve bolesti zahvataju jer nema ko da se bori protiv toga.

Pravoslavlje se svelo na jednu praznu formu, a prakticne poboznosti skoro da je nestalo. Mi mozemo da kazemo da smo bolji od drugih naroda, ali to nije nikakav kompliment jer su drugi narodi jos gori (a mozda smo mi gori jer imamo vecu svetlost u vidu nasih slavnih predaka, a hulimo na nju).

Dakle, ko hoce da sledi "slepce koji vode slepe" neka mu je srecan put. Ja samo predlazem da treba da se drzimo izvornog puta, izvornog pravoslavlja, a sve novotarije i paganstva me ne interesuju. Ja nemam vremena da cekam na vladike i bolesnog patrijarha da oni nesto urade za mene (jer ni do sad skoro nista nisu uradili), kao sto necu da cekam ni na Vladu Srbije. Mi treba da se borimo da spasavamo zive glave, nasu decu i nase porodice, jer tamo gde nas vode duhovne i svetovne vodje je najcrnji pakao, i ko to ne vidi najveci je slepac.

To prakticno znaci da treba da se drzimo one biblijske izjave: "Najvaznije je ovo: 'Boj se Boga i zapovesti Njegove drzi', jer je to sve coveku."

Zao mi je ako sam te razocarao, ali ne mogu da te lazem i da pricam u rukavicama jer je stanje urgentno.

Miroljub Petrovic
zahvalan je napisao:
Pozdrav za Miroljuba

Dali se mozda na sajtu negde moze skinuti prevod knjige Isaka Njutna o kojoj ste pricali ili mozda ima neko vase predavanje o tome

Postavljao sam to na forumu, ali evo opet:
http://www.cps.or.../njutn.zip

Miroljub Petrovic
Tijana je napisao:

To je samo Vase misljenje ,a to da li ja podrzavam Niceovu ideologiju navodeci jedan citat ili ne, to je moja stvar.

Ha, ha, ovo sto pisete me podseca na one bilborde koji su se pojavili u Srbiji posle 5. oktobra 2000. na kojima stoji mlada devojka u donjem vesu, podbocila se rukama i namrstila, a pored nje stoji tekst koji ona izgovara: "Ne znam da kuvam, pa sta?"

Naravno, ta "moderna" devojka moze da se skida u donji ves i da tako prica sa svojim ocem ili kilavim muzem koji su joj dopustili da se tako ponasa, ali kad dodje u kucu neke ozbiljne osobe onda tako ne moze da se ponasa, jer ce najpre biti zamoljena da se pristojno obuce, kao i da manje prica o stvarima u koje se ne razume.

Tako i vi, upadnete kao hajduk na ovaj forum, iz jednog dzepa vam viri DVD "Seks i grad", iz drugog Sabrana dela Nicea, ali vam zato visi veliki zlatni krst oko vrata, i vi onako osiono sa cigaretom u zubima (i sa drugom cigaretom za uvetom) kazete: "Hej Miroljube buzdovane, nemoj ti meni u tvojoj kuci da drzis predavanja sta se sme, a sta se ne sme!"

Ja samo mogu da se nasmejem i da vam tim smehom kazem sta moze da vas snadje kad udjete na moj teren. Vi ste simpaticna osoba, ali treba da znate da sam ja direktni potomak kuckog vojvode Radonje Petrovica sa Kosora i da moram da zavodim red na terenu koji mi je Bog poverio, inace ce bratstvo i pleme da mi poharaju razni zavojevaci.

Dakle, to sto ste simpaticni i sto ste zensko ne znaci da mogu i smem da tolerisem nesto sto je lose, jer ce Bog (kome polazem racune) da mi zavrne usi. Zato, hajde budite dobri pa sklonite taj citat Nicea, a stavite neku lepu pesmicu koju ste pevali dok ste se kao devojcica igrali sa lutkama, to ce biti mnogo lepse i bice osvezenje za ovaj forum.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 27.11.2008 10:00

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Iz kog razloga Amerika vojno stiti Izrael, dali se mesa u njihovu politiku. U vezi politike Amerike pema nama, zadnjih 20 gogina su sprovodili teror prema srbima, dobar odnos sa Amerikom je stetan po nas, kako moze a bude doba za Izrael

O tome sam detaljno govorio na ovom forumu. Treba da procitate prethodne postove.

Synex
Da li ste gledali film The Passion of the Christ? U to m filmu se jasno vidi da se vrlo često prikazuje scena kako je Marija Magdalena mnogo uplakana i da mnogo tuguje za Hristom i često im se pogledi sreću.
Da li je režiser filma htio da gledaoce baci u razmišljanje o tačnosti poruke Davinčijevog Koda?

Vjerujem u ...

nikola
nikola je napisao:

O tome sam detaljno govorio na ovom forumu. Treba da procitate prethodne postove.

Procitao sam sve ali nisam najbolje shvatio jer mi se misljenje menja. Amerikanci brane Izrael jer jos u njoj zivi judeomasonerija koja je zajedno sa papstvom decenijama unistavala Pravoslavlje ili ima neki drugi razlog. Ne zelim da krivim Jevreje stvarno mi nije jasno kakva su to mutna posla. Negde u knjizi ste istakli da je Amerika najomrazenija zemlja pa pitam jer ona danas ima neku pozitivnu radnju u svetu.
Po meni americka sila vise navlaci gnev na Izrael od Evrope i zelim joj da se sto pre raspadne da bi Izraelci dosli sebi da se okrenu svom Bogu i bude pravo Preavoslavlje kako i vi kazete posto su jedini od pravoslavaca koji ne ucestvuju u ekumenizmu

Izmenio/la nikola na 27.11.2008 13:48

Borivoj
Dobar savet ! Procitaj te.

[mail]http://www.spc.rs/sr/kriza_posledica_pohlepe_ljudske[/mail]

Laki
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, sta mislite o knjizi "Cica Tomina koliba" od Harijete Bicer Stov? Knjiga je doprinela ukidanju ropstva, a spisateljica je bila hriscanka

Ako je stvarno doprinela ukidanju ropstva, onda je to lepo.

Knjiga "Cica Tomina koliba" je napisana 1852.god. i izazvala je
veliko osporavanje od strane robovlasnika u Americi. Medjutim, ona je prihvacena od strane naroda i robova kao prekretnica u istoriji. I mnogi robovlasnici
su postali hriscani. Ljudi su se pozivali na ovu knjigu kada se
ropstvo ukidalo. Ova knjiga je, ranije, bila skolska lektira.
Pitajte Vasu decu da li znaju nesto o ovoj knjizi.

anton
Skinuo sam sa interneta knjigu na koju ste me uputili(Masonski i okultni simboli)i pročitao je. Poslije sam vidio da su amblemi jedinica američke vojske,kao i amblemi većine policijskih okruga u Americi,prepuni masonskih simbola(pentagrami,crno bijela polja, stupovi,sunca).Dali to može biti slučajno?Ne vjerujem.Imaju li masoni kontrolu nad policijom i vojskom u SAD-u?

Što predstavljaju kipovi groznih stvorenja po fasadama i krovovima katedrala u Engleskoj,Francuskoj(crkva Notre dame u Parizu), Njemačkoj i drugim uglavnom zapadnoevropskim zemljama?

Miroljub Petrovic
Synex je napisao:
Da li ste gledali film The Passion of the Christ? U to m filmu se jasno vidi da se vrlo često prikazuje scena kako je Marija Magdalena mnogo uplakana i da mnogo tuguje za Hristom i često im se pogledi sreću.
Da li je režiser filma htio da gledaoce baci u razmišljanje o tačnosti poruke Davinčijevog Koda?

U pitanju je tesko smece od filma i to svako ko je citao Bibliju moze jasno da vidi. Film je radio ultra-papski orijentisan lik i bogomrzac, a cilj filma je da se Jevreji prikazu kao najgora gamad i sljam. Film je narocito pravljen za ovo vreme da bi se mrznja prema Jevrejima narocito pojacala. Naravno, to je dobro, jer ce nevolja naterati Jevreje da se uozbilje i okrenu svom Bogu (i ostale ljude koji hoce da budu na Bozjoj strani).

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
Skinuo sam sa interneta knjigu na koju ste me uputili(Masonski i okultni simboli)i pročitao je. Poslije sam vidio da su amblemi jedinica američke vojske,kao i amblemi većine policijskih okruga u Americi,prepuni masonskih simbola(pentagrami,crno bijela polja, stupovi,sunca).Dali to može biti slučajno?Ne vjerujem.Imaju li masoni kontrolu nad policijom i vojskom u SAD-u?

Naravno da masoni sve kontrolisu u Americi, ali sada kontrolu preuzima papstvo preko jezuita i malteskih vitezova (svog tajnog drustva).

Što predstavljaju kipovi groznih stvorenja po fasadama i krovovima katedrala u Engleskoj,Francuskoj(crkva Notre dame u Parizu), Njemačkoj i drugim uglavnom zapadnoevropskim zemljama?

Predstavljaju demone kojima se klanjaju vladari tih zemalja.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.54 sekundi!