pocetak foruma
|
|
nikola |
Odgovorio 22.11.2008 14:34
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Kazete za hebrejski da je lak za ucenje, koliko treba vremena da se nauci osnova (za citanje novina). Nisam nalazio recnike za savremeni izraelski jezik, najavili ste da ce biti nesto u okviru cps-a. Kako pise u prorockim knjihama kada Bog i Andjeli budu zastitili Izrael i ocistilili ga od bezboznika dali ce se u ostalim krajevima Zemlje igrati sa mediskom manipupacijom Izmenio/la nikola na 22.11.2008 15:06 |
|
|
anton |
Odgovorio 22.11.2008 16:34
|
Član Odgovori: 230 Pristupio/la: 31.08.2008 22:35 Lokacija: Nepoznata |
Nedavno sam nabavio biblijski priručnik(ime izdavačke kuće neću navoditi), ali ću reći da se naziva kršćanskom. Mislio sam da će mi priručnik pomoći oko nekih nejasnoća o nekim djelovima Svetog pisma,no odmah sam se razočarao. Tako u njemu piše da Pavao sigurno nije napisao poslanicu Hebrejima,kao i da su događaji opisani u Esteri najvjerovatnije izmišljeni,da su brojevi Izraelaca u Izlasku pretjerano veliki... Ima još stvari koje su me razočarale,ali ne mogu da se sjetim.Brine me što na taj način pišu oni koji se nazivaju kršćanima i koji pišu za kršćane. I drugo,evo,opet o guslama. Na jednoj dokumentarnoj emisiji vidio sam među Beduinima instrument potpuno sličan guslama kakve mi poznamo. Dali su u biblijsko doba,među Židovima mogle postojati gusle(ovdje ne mislim na harfu kakvu je svirao David). |
|
|
Synex |
Odgovorio 22.11.2008 17:49
|
Član Odgovori: 60 Pristupio/la: 23.03.2008 15:03 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Synex je napisao: Čitajući Sveto Pismo i Vašu literaturu dolazim do zaključka da je Bog kada su anđeli odbili da poštuju moralni zakon odlučio da stvori čovjeka i počne sve ispočetka. Vjerovatno je Bog Anđele stvorio ranije. Logično je da u vrijeme stvaranja čovjeka već imamo pobunu od strane anđela koji su već tada bili demoni. Ne bih se slozio. Do pobune Lucifera (kasniej Sotone) je najverovatnije doslo prilikom stvaranja naseg sveta, moguce zato sto se Lucifer nije nista pitao prilikom stvaranja. A možda je Bog i vidjevši da sa "anđelima" ne štima odlučio da stvori druga bića sa kojima će da proba da dobije ono šta zaista želi. Dolazim do zaključka da je Bog anđele stvorio prije stvaranja zemlje. Vjerujem u ...
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2008 18:41
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
OrthodoxCelt je napisao: Miroljube, vrlo interesantna vest, ovo se ne desava svaki dan, neki komentar? http://vesti.krst...odina=2008 Ljudi se jednostavno bore za uvodjenje veronauke, odnosno principa za koje smatraju da su dobri. Ovi drugi se bore za takozvano "gradjansko" drustvo. Nedavno mi je jedan srednjoskolac, ucenik 1. razreda jedne srednje skole u Beogradu pricao kako ih je nastavnica iz gradjanskog vaspitanja na casu ispitivala ko pije alkohol. U njegovom razredu samo dvoje ne piju alkohol. A drugo pitanje nastavnice je bilo: "Koliko ti treba da se napijes?" Dakle, ova pitanja su bila postavljana svakom uceniku u razredu. Eto jedne slike "(malo)gradjanskog" obrazovanja. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2008 18:43
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
zemuntrio je napisao: Procitao sam juce da preti jak zemljotres 7-8Riht 20tak kilometara ispod Dubrovnika u pravcu severo-istok,moze da se zadesi i cunami..valjda su Ameri i Englezi to izracunali ko zna kako,a mozda ce to i doci od Boga..ko zna "Mozda ce da bude od Boga, ko zna." Oni koji ne veruju u Boga ne znaju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2008 18:43
|
stivstivo je napisao: miroljube jel tacno da je pocela obnova solomonovog hrama. Pocela je na Marsu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2008 18:50
|
simke je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: zrix je napisao: Psihoanaliticar Gustav Jung kaze da je Adam imao jos jednu zenu sem Eve,Lilit i ona je po Jungu podsvesna zelja u muskarcu po psihoanalizi? E blago tebi sta ti citas. Ajde jos malo nam prenesi utiske sta su blejali Nice, Frojd, Aristotel i drugi "mudraci". Ne zelim da stajem ni na ciju stranu,ali me zanima da razmotrimo ovo. zar nisu neki od ovih ljudi imali dobrog zanja i rekli neke stvari. Zasto se citava psihoanaliza i psihijatrija temelji na Frojdu? Zato sto je Frojd bio ateista i promovisao ateizam. A znamo da se psihoanalizom i odredjenim metodama pomaze ljudima,u odredjenom broju slucajeva. Ne mozemo nesto da negiramo ako u praksi ima smisla i pokazalo se delotvornim. Nemojte sad da negirate kako nije(kad znam licno slucajeve narkomane i alkose,deprimirane da su se izvukli donekle. ,ne kazem da je apsolutno ali ima uspeha) Psihoanaliza nikome ne pomaze. To je blejacka metoda koja polazi od skroz pogresnih pretpostavki. Psihoanaliticari mogu coveku da pomognu jedino ako se sa njim malo druze, pa se covek trgne iz samoce i pocne da funkcionise. Jeste da je Frojd imao neku bolesnu hipotezu o seksualnosti,ali mnoge stvari je pogodio.Tipa da se covekov karakter najvise formira u periodu od 2-5,6 godine. Zasto je on trebao svetu Miroljube, zasto ga Bog tolerisao,dopustao mu delovanje... Jung je pak bio pozitivniji,bio je donekle religiozan. A o Arisotelu filozofi najbolje znaju ko je,i da li ima zasluge. A Nice je bio kao veoma pametan covek imao je vijuge filozofske,al je ima nesrecno detinjstvo i ubio se nazalost,i pored tolike ''pameti'' on se na to odlucio-uzas... Mene zanima da li su oni nesto dobro uradili,i doprineli svetu. Mora da je Bog nesto hteo i njihovim primerima da nam kaze da naucimo nesto?. Jer sve je od Boga,i sve se desava Njegovom promislju ,sve. ??? Oni su neminovna posledica odbacivanja Boga. Nista oni nisu "pogodili". Preko njih je Sotona sirio (i jos uvek siri) lazi, gde ubaci malo istine i mnogo lazi. A i to kako su zavrsili dovoljno govori kakvi su to dijabolici bili. Postali su popularni jer su ih satanski mediji reklamirali. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2008 18:52
|
Marko je napisao: New Age sekta okja ima sobu u UN-u koja se bori za novi svetski poredak gde se svetski lideri mole za mir(sala komika za naivne).Kome se mole? Sotoni? Mozda neki ne znaju kome se mole, ali oni koji vuku konce znaju kome se mole (Sotoni). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2008 18:55
|
valter je napisao: Pozdrav svima. Ima jedno pitanje. Da li podrzavate Grand produkciju? Naravno da ih podrzavam. To je jedna humanitarna organizacija koja izvlaci devojke i mladice iz kafane i od njih pravi dobre ljude (pevace i pevacice u cistim i urednim studijima) i daje im mogucnost da zarade za hleb (i vodu). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2008 18:56
|
Cuvena Familija je napisao: Profesore,sta mislite o Semiru Osmanagicu i njegovim podacima koje je objavio na svom sajtu: http://www.altern...orija.com/ Ako link smeta,obrisite ga,neljutim se... Za one koji neznaju,on je "otkrio" piramide u Bosni. Govorio sam o tome vise puta na ovom forumu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2008 19:02
|
nikola je napisao: Kazete za hebrejski da je lak za ucenje, koliko treba vremena da se nauci osnova (za citanje novina). Nisam nalazio recnike za savremeni izraelski jezik, najavili ste da ce biti nesto u okviru cps-a. Osnovni kurs hebrejskog ce biti zavrsen za mesec dana, a vrlo brzo ce biti dostupan na disku. Odmah ce poceti kurs sa drugim nivoom koji ce takodje biti sniman na videu i dostupan na disku. Uskoro ce biti vise informacija. Za citanej novina treba bar nauciti prva dva nivoa. Kako pise u prorockim knjihama kada Bog i Andjeli budu zastitili Izrael i ocistilili ga od bezboznika dali ce se u ostalim krajevima Zemlje igrati sa mediskom manipupacijom Tada nece vise biti medijske manipulacije. Tada ce "zver zadobiti smrtnu ranu". |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2008 19:05
|
anton je napisao: Nedavno sam nabavio biblijski priručnik(ime izdavačke kuće neću navoditi), ali ću reći da se naziva kršćanskom. Mislio sam da će mi priručnik pomoći oko nekih nejasnoća o nekim djelovima Svetog pisma,no odmah sam se razočarao. Tako u njemu piše da Pavao sigurno nije napisao poslanicu Hebrejima,kao i da su događaji opisani u Esteri najvjerovatnije izmišljeni,da su brojevi Izraelaca u Izlasku pretjerano veliki... Ima još stvari koje su me razočarale,ali ne mogu da se sjetim.Brine me što na taj način pišu oni koji se nazivaju kršćanima i koji pišu za kršćane. Naucio si lekciju da pazis sta kupujes i da ne verujes etiketama. I drugo,evo,opet o guslama. Na jednoj dokumentarnoj emisiji vidio sam među Beduinima instrument potpuno sličan guslama kakve mi poznamo. Dali su u biblijsko doba,među Židovima mogle postojati gusle(ovdje ne mislim na harfu kakvu je svirao David). David nije svirao gusle neko harfu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2008 19:06
|
simke je napisao: ... Oprostite,morah. I ja morah da te banujem. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2008 19:10
|
Synex je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Synex je napisao: Čitajući Sveto Pismo i Vašu literaturu dolazim do zaključka da je Bog kada su anđeli odbili da poštuju moralni zakon odlučio da stvori čovjeka i počne sve ispočetka. Vjerovatno je Bog Anđele stvorio ranije. Logično je da u vrijeme stvaranja čovjeka već imamo pobunu od strane anđela koji su već tada bili demoni. Ne bih se slozio. Do pobune Lucifera (kasniej Sotone) je najverovatnije doslo prilikom stvaranja naseg sveta, moguce zato sto se Lucifer nije nista pitao prilikom stvaranja. A možda je Bog i vidjevši da sa "anđelima" ne štima odlučio da stvori druga bića sa kojima će da proba da dobije ono šta zaista želi. Dolazim do zaključka da je Bog anđele stvorio prije stvaranja zemlje. Bog je stvorio andjele pre stvaranja zemlje, a to da "nesto ne stima" nema veze sa Bozjim stvaranjem. Sve je stimalo sa Bozje strane i nije bilo potrebno da Bog bilo sta isprobava. |
|
|
nikola |
Odgovorio 22.11.2008 19:16
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Dali su ljdske strasti necemu posebnom namenjene. Pravoslavlje naglasava da se covek treba boriti sa strastima, a i po nekoj pirodi kod sebe vidim da su plodovi strasti trnoviti Izmenio/la nikola na 22.11.2008 19:17 |
|
|
Mladen M |
Odgovorio 22.11.2008 21:06
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Sto mislite o ovome? http://www.hidrop...?action=ah Izvinjavam se ako drasticno odstupam od uobicajenih pitanja ali ozbiljno planiram da stvaram svoju bastu i razne biljne kulture. Izmenio/la Mladen M na 22.11.2008 21:08 |
|
|
Johanan |
Odgovorio 22.11.2008 22:14
|
Član Odgovori: 61 Pristupio/la: 20.02.2008 11:18 Lokacija: Zagreb |
Nekako mi je bilo neozbiljno više imati ovo korisničko ime (iv41879) - kao da me strah stati iza onoga što govorim na forumu. Pa reko idem staviti svoje ime i prezime... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2008 22:48
|
nikola je napisao: Dali su ljdske strasti necemu posebnom namenjene. Pravoslavlje naglasava da se covek treba boriti sa strastima, a i po nekoj pirodi kod sebe vidim da su plodovi strasti trnoviti Strasti nisu namenjene nicemu korisnom. One su manifestacija bolesti ljudskog duha. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2008 22:57
|
Mladen M je napisao: Sto mislite o ovome? http://www.hidrop...?action=ah Izvinjavam se ako drasticno odstupam od uobicajenih pitanja ali ozbiljno planiram da stvaram svoju bastu i razne biljne kulture. Lici mi na prevaru. Koristi se "hranljivi rastvor" za ishranu biljaka, koji verovatno neko prodaje. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.11.2008 22:58
|
Ivan Vukosav je napisao: Nekako mi je bilo neozbiljno više imati ovo korisničko ime (iv41879) - kao da me strah stati iza onoga što govorim na forumu. Pa reko idem staviti svoje ime i prezime... To uopste nije vazno. Kad si pod pseudonimom onda si slobodniji da se izjasnjavas. |
|
Predji na forum: |