pocetak foruma
|
|
netreba mi ime tu |
Odgovorio 21.11.2008 14:39
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 21.11.2008 14:17 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav Miroljubu i ostalima... Prvo, da se zahvalim Miroljubu sto su njegova predavanja bila vrata koja su me uvela u svijet Biblije... Nisam mogao vjerovati kakvim glupostima sam vjerovao do tad. Nadam se da se necete ljutiti ako pokusam dati par informacija vezanih za spomenutog David Icke-a... Izmenio/la Miroljub Petrovic na 21.11.2008 22:03 |
|
|
Laki |
Odgovorio 21.11.2008 15:00
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Laki je napisao: Gdine Miroljube, procitao sam negde da je Karadjordje imao korene u Crnoj Gori. Zanima me, da li su Vasi preci povezani sa precima Vozda ili Njegosa, jer imate iste prezime? Karadjordje se ne preziva Petrovic po istom Petru kao ja. U njegovoj biografiji pise da njegovi preci poticu iz Doljana u Kucima, a u Doljanima zive samo Kuci Drekalovici (uglavnom Ivanovici), tako da to znaci da su Karadjordjevici bliski preci sa mojim precima, posto su Ivan (od koga su Ivanovici) i Petar (od koga su moji Petrovic) bili rodjena braca. Karadjordjevici su, prema biografiji, Kuci Drekalovici, dakle moji bliski rodjaci, ali to nije mnogo vazno za nasu diskusiju (ali eto da se malo hvalim kad me pitate). Gdine Miroljube, sta Ivan dodje Karadjordju? Da li je on bio deda ili pradeda Vozda? |
|
|
netreba mi ime tu |
Odgovorio 21.11.2008 15:07
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 21.11.2008 14:17 Lokacija: Nepoznata |
Sad pitanja g. Petrovicu: Nedavno je papa pokrenuo "maratonsko" citanje Biblije. Citali su je razni citaci jedan za drugim 5-6 dana bez prestanka, znaci i usred noci. Sto mislite o tome? Uz duzno postovanje, ne slazem se s vasom teorijom o potresima. Kazete da npr. Kalifornija ih ima zbog raznih nemorala.. Sto kazete na to da tamo potresi nisu tako snazni i ubojiti kao u Iranu, Pakistanu, Kini i Japanu... te jos nemoralnije mjesto onaj grad Las Vegas (zovu ga i Sin City-grad grijeha) nema nijednog potresa. Vidim od potresa stradavaju najsiromasniji, jer Japan je bogat i ima anti-potresne gradevine, a u Iranu i potres malog intenziteta sravni jeftine kuce do temelja. Hvala na odgovorima |
|
|
sloba |
Odgovorio 21.11.2008 16:20
|
Član Odgovori: 13 Pristupio/la: 21.05.2008 15:49 Lokacija: Nepoznata |
Imam elektronsku Bibliju i hteo bih naravno da kupim pravu knjigu! Ako znate gde je povoljno i dobar prevod! Bog vidi sve!
|
|
|
sloba |
Odgovorio 21.11.2008 16:27
|
Član Odgovori: 13 Pristupio/la: 21.05.2008 15:49 Lokacija: Nepoznata |
Kao danas zastiti decu svoju od uticaja druge dece(lose dece)? Mozes ih slati u privatnu skolu ili da uci od kuce ali kad izadje da se druzi sa drugom decom u komsiluku! Izmenio/la sloba na 21.11.2008 16:33 Bog vidi sve!
|
|
|
Marko |
Odgovorio 21.11.2008 19:30
|
Član Odgovori: 13 Pristupio/la: 16.11.2008 18:23 Lokacija: Nepoznata |
Evo citam da je Dubrovnik postao mesto gde belosvetski bogatasi sprovode svoje orgije, nije im vise interesantan Monte Karlo, Barselona bio sam u M.Karlu zgrozio sa mse pijani, drogirani, devojcice od 18-19 godine na jahtama igraju polugole strasno. A bila je i jedna "komicna situacija" covek drogiran pijan sta li vec uzali u Ferari od 250000evra otvara prozor prolazi pored mene na pesackom prelazu otvara prozor i plazi mi se...STRASNO!! nista bolje nisam ni ocekivao Marko Aleksic
|
|
|
Mario Saric |
Odgovorio 21.11.2008 20:31
|
Član Odgovori: 20 Pristupio/la: 08.11.2008 22:07 Lokacija: Nepoznata |
Zanima ma razlika izmedju Bibliije i Kurana. Nisam upoznat sa sadrzajem Kurana, ali sam gledao neke dokumentarne emisije gde se putem Kurana dokazuje nauka o stvaranju. Da li je Kuran druga knjiga kojom se Tvorac otkrio ljudima ili ona predstavlja nesto drugo? |
|
|
zrix |
Odgovorio 21.11.2008 21:21
|
Član Odgovori: 82 Pristupio/la: 10.10.2008 17:09 Lokacija: Nepoznata |
Gledao sam jednu emisiju na Tv gde se prikazuje razvoj ljudskog embriona,npr .kod muskog embriona se pojavljuju bradavice kao kod zenskog s tim sto nemaju istu funkciju kasnije svi znamo da te zenske postaju mlecne zlezde kojim se doje novorodjencad,zanima me cemu sluze one kod muskarca u emisiji kazu da su muskarci ustvari prvo embrionalno razviju kao zene pa posle dolazi do razvoja ostalih organa,ali nam bradavice ostaju ,imaju li one neku funkciju kod muskog pola? Mozda ih Adam nije imao,ali je Eva prenela na ostalo musko potomstvo? Izmenio/la zrix na 21.11.2008 21:23 |
|
|
zrix |
Odgovorio 21.11.2008 21:24
|
Član Odgovori: 82 Pristupio/la: 10.10.2008 17:09 Lokacija: Nepoznata |
Psihoanaliticar Gustav Jung kaze da je Adam imao jos jednu zenu sem Eve,Lilit i ona je po Jungu podsvesna zelja u muskarcu po psihoanalizi? |
|
|
Synex |
Odgovorio 21.11.2008 21:28
|
Član Odgovori: 60 Pristupio/la: 23.03.2008 15:03 Lokacija: Nepoznata |
Čitajući Sveto Pismo i Vašu literaturu dolazim do zaključka da je Bog kada su anđeli odbili da poštuju moralni zakon odlučio da stvori čovjeka i počne sve ispočetka. Vjerovatno je Bog Anđele stvorio ranije. Logično je da u vrijeme stvaranja čovjeka već imamo pobunu od strane anđela koji su već tada bili demoni. Vjerujem u ...
|
|
|
Marko |
Odgovorio 21.11.2008 21:37
|
Član Odgovori: 13 Pristupio/la: 16.11.2008 18:23 Lokacija: Nepoznata |
Rec koja dodje u utvari Isaiji sinu Amosovom za Judu i za Jerusalim. Utvara jel to san? Marko Aleksic
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.11.2008 22:04
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
netreba mi ime tu je napisao: Pozdrav Miroljubu i ostalima... Prvo, da se zahvalim Miroljubu sto su njegova predavanja bila vrata koja su me uvela u svijet Biblije... Nisam mogao vjerovati kakvim glupostima sam vjerovao do tad. Nadam se da se necete ljutiti ako pokusam dati par informacija vezanih za spomenutog David Icke-a... Ljutim se, ali necu da ti uzimam za zlo ovog puta. Ubuduce nemoj da iznosis sta svakakvi likovi tade. Takvih ima koliko hoces, Treba da se bavimo onim sto ima svrhu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.11.2008 22:05
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Laki je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Laki je napisao: Gdine Miroljube, procitao sam negde da je Karadjordje imao korene u Crnoj Gori. Zanima me, da li su Vasi preci povezani sa precima Vozda ili Njegosa, jer imate iste prezime? Karadjordje se ne preziva Petrovic po istom Petru kao ja. U njegovoj biografiji pise da njegovi preci poticu iz Doljana u Kucima, a u Doljanima zive samo Kuci Drekalovici (uglavnom Ivanovici), tako da to znaci da su Karadjordjevici bliski preci sa mojim precima, posto su Ivan (od koga su Ivanovici) i Petar (od koga su moji Petrovic) bili rodjena braca. Karadjordjevici su, prema biografiji, Kuci Drekalovici, dakle moji bliski rodjaci, ali to nije mnogo vazno za nasu diskusiju (ali eto da se malo hvalim kad me pitate). Gdine Miroljube, sta Ivan dodje Karadjordju? Da li je on bio deda ili pradeda Vozda? Ne zna se tacno loza od Drekala do Karadjordja. Verovatno ide preko Ivana, ali nemamo tacne podatke. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.11.2008 22:35
|
netreba mi ime tu je napisao: Sad pitanja g. Petrovicu: Nedavno je papa pokrenuo "maratonsko" citanje Biblije. Citali su je razni citaci jedan za drugim 5-6 dana bez prestanka, znaci i usred noci. Sto mislite o tome? Nema tu sta da se mnogo misli. Da li nesto ima smisla ili nema, to je pitanje. To sto oni rade je cisto glupiranje i neznabozacka razonoda. Uz duzno postovanje, ne slazem se s vasom teorijom o potresima. Kazete da npr. Kalifornija ih ima zbog raznih nemorala.. Sto kazete na to da tamo potresi nisu tako snazni i ubojiti kao u Iranu, Pakistanu, Kini i Japanu... te jos nemoralnije mjesto onaj grad Las Vegas (zovu ga i Sin City-grad grijeha) nema nijednog potresa. Vidim od potresa stradavaju najsiromasniji, jer Japan je bogat i ima anti-potresne gradevine, a u Iranu i potres malog intenziteta sravni jeftine kuce do temelja. Ne moras da se slazes. U Kaliforniji su ljudi duhovno razvaljeni pa se sa njima radi polako. U islamskim zemljama ljudi imaju veliko znanje o moralu i tamo se jace przi. Sve ima svoje zato samo treba malo da se razmisli. Nista se ne desava slucajno i van Bozje kontrole. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.11.2008 22:38
|
sloba je napisao: Imam elektronsku Bibliju i hteo bih naravno da kupim pravu knjigu! Ako znate gde je povoljno i dobar prevod! Svaka crkvena knjizara ima Bibliju. Predlazem klasicno izdanje Danicic - Karadzic, a nije lose imati jos neki prevod za uporedjenje tamo gde eventualno prevod nije jasan. Na primer, prevod Lujo Bakotic. Ne svidja mi se izdanje Biblije od Glasa Crkve jer ima bez veze uvod i nema reference u prevodu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.11.2008 22:41
|
sloba je napisao: Kao danas zastiti decu svoju od uticaja druge dece(lose dece)? Mozes ih slati u privatnu skolu ili da uci od kuce ali kad izadje da se druzi sa drugom decom u komsiluku! Ne moze dete dok je malo da izlazi nigde bez kontrole roditelja. Najbolje je kad dve ili vise poboznih porodica zivi blizu pa se deca medjusobno druze pod kontrolom roditelja. |
|
|
nikola |
Odgovorio 21.11.2008 22:42
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Kako se ne-Jevreji (primer mi) trebamo odnositi prema praznicima koje je Gospod dao. U drugoj Mojsijevoj Gospod je Praznik presnih hlebova namenio da se drzi "jer si toga dana izasao iz Egipta." Zasto se magare koje otvori matericu otkupljuje jagnjetom (2.Mojsijeva-SAVEZ). Bog kaze da je svako musko u stoci koje otvara matericu Njegovo, ali magare... ako se ne otkupi slomi mu vrat, dali ima neki vazniji smisao u Bibliji (svecan ulazak Isusa Hrista u Jerusalimu) Izmenio/la nikola na 21.11.2008 22:44 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.11.2008 22:43
|
Marko je napisao: Evo citam da je Dubrovnik postao mesto gde belosvetski bogatasi sprovode svoje orgije, nije im vise interesantan Monte Karlo, Barselona bio sam u M.Karlu zgrozio sa mse pijani, drogirani, devojcice od 18-19 godine na jahtama igraju polugole strasno. A bila je i jedna "komicna situacija" covek drogiran pijan sta li vec uzali u Ferari od 250000evra otvara prozor prolazi pored mene na pesackom prelazu otvara prozor i plazi mi se...STRASNO!! nista bolje nisam ni ocekivao Valjda si naucio lekciju da ne ides u takve satanske gradove jer su to savremeni Sodomi i tamo svakog casa moze ceo grad da ponote u zemlju ili da ga spali oganj sa neba. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 21.11.2008 22:44 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.11.2008 22:45
|
Mario Saric je napisao: Zanima ma razlika izmedju Bibliije i Kurana. Nisam upoznat sa sadrzajem Kurana, ali sam gledao neke dokumentarne emisije gde se putem Kurana dokazuje nauka o stvaranju. Da li je Kuran druga knjiga kojom se Tvorac otkrio ljudima ili ona predstavlja nesto drugo? Uzmi da citas Kuran pa ces videti o cemu se radi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.11.2008 22:46
|
zrix je napisao: Gledao sam jednu emisiju na Tv gde se prikazuje razvoj ljudskog embriona,npr .kod muskog embriona se pojavljuju bradavice kao kod zenskog s tim sto nemaju istu funkciju kasnije svi znamo da te zenske postaju mlecne zlezde kojim se doje novorodjencad,zanima me cemu sluze one kod muskarca u emisiji kazu da su muskarci ustvari prvo embrionalno razviju kao zene pa posle dolazi do razvoja ostalih organa,ali nam bradavice ostaju ,imaju li one neku funkciju kod muskog pola? Mozda ih Adam nije imao,ali je Eva prenela na ostalo musko potomstvo? Ja sam o tome detaljnije govorio u jednom prethodnih postova. Probaj preko opcije "Trazi" da nadjes taj post, ako te mrzi da citas sve moje odgovore. |
|
Predji na forum: |