Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Vrgoc - poruka glasi:

Postovanje doktore i pomaze vam Bog,

Znate li neki prirodan nacin, ili barem neki bolji nacin za ljecenje osteoartritisa (koljeno) od toga da se stavlja umjetno koljeno.

Moj djed ima problema sa tim, zaista je dobar covjek velikog srca i rado mi pomogne oko svega i uci me pametnim stvarima. Poceo me uciti neke poslove u prirodi i slicno, ali ga boli i tesko mu je pa ga ne bih htio puno zamarati kad ima problem s tim, a i bude mi zao kad znam da bi on dao sve od sebe da mi pomogne oko necega, ali ga to poprilicno sprjecava.

Zaista bih vam bio zahvalan ako biste mi znali pomoci, a i svakako vam neizmjerno hvala i hvala Bogu jer mi je preko vas totalno promjenio zivot.

Bog s vama i sve najbolje

Treba djed da koriguje navike prema donjoj kratkoj knjizi:
www.malaskolazdra...
i da poseti dr Marka Zigrovica u Zagrebu, www.fiziolab.com da mu resi problem

Mark44
Na sta misli rabin Isak Asiel kada kaze da je pr. Enriko Josif dosta vremena provodio u meditativnom stanju?

Miroljub Petrovic
Mark44 - poruka glasi:

Na sta misli rabin Isak Asiel kada kaze da je pr. Enriko Josif dosta vremena provodio u meditativnom stanju?

Mnogi pod terminom "meditacija" podrazumevaju "molitvu". Imao sam priliku da budem gost prof. Enrika Josifa na njegov poziv i znam da je bio veoma razuman i teoloski pismen covek.

Miroljub Petrovic
Ako ima neki clan foruma iz Novog Sada, koji moze da mi iskopira ili slika telefonom 5 strana iz jedne knjige u Matici srpskoj, neka mi se javi na mejl:

Miroljub Petrovic
Ako neko nadje u elektronskoj formi knjigu
Jaroslav Šidak – „Crkva bosanska“ i problem bogumilstva u Bosni
neka mi posalje na mejl

Bura
Da li mozete ponovo da postavite link za knjigu "Istorija Srba 1. deo - od Postanka sveta do Hristovog rodjenja"?

Miroljub Petrovic
Bura - poruka glasi:

Da li mozete ponovo da postavite link za knjigu "Istorija Srba 1. deo - od Postanka sveta do Hristovog rodjenja"?

https://drive.goo...sp=sharing

Milan Antonic
Da li mozete postaviti link i za ostale delove knjige Istorija Srba ili za knjigu ucelo? Vidim da ovo nije ista knjiga kao "Kratka istorija Srba". Zasto se razlikuju?

Miroljub Petrovic
Milan Antonic - poruka glasi:

Da li mozete postaviti link i za ostale delove knjige Istorija Srba ili za knjigu ucelo? Vidim da ovo nije ista knjiga kao "Kratka istorija Srba". Zasto se razlikuju?

Drugi su autori pisali ovu istoriju Srba, iako je sustina ista sa "Kratkom istorijom Srba" koju imas nadonjem linku, ali se radi na novom izdanju te knjige:

www.kratkaistorij...

Miroljub Petrovic
Ako neko nadje knjigu u elektronskoj formi: "Pokret na slavenskom jugu koncem XIV. i pocetkom XV. stoljeca", Franjo Racki, neka mi posalje na mejl:

Igor010
Pozdrav, kada izlazi novo izdanje novog savremenog prevoda?

Miroljub Petrovic
Igor010 - poruka glasi:

Pozdrav, kada izlazi novo izdanje novog savremenog prevoda?

Cekamo prevod Luke, i hebrejske transkripte Luke i Jovana, i kad to stigne, a trebalo bi uskoro, za mesec ili dva, onda izbacujemo novo izdanje Biblije.

Semicanin
Inspirisan vasim informacijama iz istorije napisao sam pesmu:

Vojvoda Pecanac

Da cuva ognjiste spremio je sanac
U tvrdjavi svojoj suma joj je ime
Nocio je leta i zime
Div junak Kosta Pecanac.

Pod galopom besni vranac
Kao vuk gorski šumama luta
Braniti narod i ne skrenuti sa puta
Na kom je bio Kosta Pecanac

U srcu živi secanje pusto
Kad se gine i podnosi klanac
Tu je njegovo znanje i iskustvo
Cuvao nas je Kosta Pecanac

Jedino me boli jer prošlost ne laže
Što poginu od ruku cetnika Draže
Ovakav srpski i gorski sin
Umesto da Srbe cuva sa njim
Cuvati narod po svaku cenu
A ne zalud ginuti decu i mladost dati
Nije želeo da Srbija pati
Poštovanje dugujemo njemu

I moram povezati ovaj lanac
Glavna je karika Kosta Pecanac
Istorija drugu stranu medalje okrece
I Srbija u nebeske pobede krece.

Semicanin
Takodje i:
Nedic Milan

Narod brani zemlju hrani
Crni su mu došli dani
Tako mudar tako silan
Ime mu je Nedic Milan

Spašavao sirotinju raju
Srbe stradalne svaku glavu
Do kraja je bio veran tom stavu
I kupio je mesto u raju

U svoja njedra primio je sve
Da ga smatraju najgorim, a najbolji je bio
On je živeo svoje sne
Svoje ime i cast nije krio

Svaki život vrednovaše
Svaku suzu osecaše
Na njega se svali hajka
Zvali su ga Srbska majka

Crnu sudbu trpi ponosna lica
Do kraja beše dostojanstven i silan
Nije bio zlocinac i izdajica
Ime mu je Nedic Milan

Silja29
Postovanje Miroljube, imam problema sa zapusenim/suvim nosem, narucio sam ,,sinuse" sa ipm sajta i nakon upotrebe ne dolazi do nekog preteranog, skoro pa nikakvog curenja nosa.
Generalno mi je koža lica suva od malena(majka ima isti problem), da li mi je nos mozda suv a ne zapusen i sta bi mi preporucili da uradim?

Miroljub Petrovic
Semicanin - poruka glasi:

Inspirisan vasim informacijama iz istorije napisao sam pesmu:

Vojvoda Pecanac

Da cuva ognjiste spremio je sanac
U tvrdjavi svojoj suma joj je ime
Nocio je leta i zime
Div junak Kosta Pecanac.
...

Lepo si napisao ali treba da podesis da svaki stih ima isti broj slogova, ovako je rogobatno. Hajde sredi malo tu pesmu da ima isti broj slogova u svakoj recenici i stihu.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.12.2024 06:11

Miroljub Petrovic
Semicanin - poruka glasi:

Takodje i:
Nedic Milan

Narod brani zemlju hrani
Crni su mu došli dani
Tako mudar tako silan
Ime mu je Nedic Milan
...

I ovu pesmu sredi da svaki stih ima isti broj slogova

Miroljub Petrovic
Silja29 - poruka glasi:

Postovanje Miroljube, imam problema sa zapusenim/suvim nosem, narucio sam ,,sinuse" sa ipm sajta i nakon upotrebe ne dolazi do nekog preteranog, skoro pa nikakvog curenja nosa.
Generalno mi je koža lica suva od malena(majka ima isti problem), da li mi je nos mozda suv a ne zapusen i sta bi mi preporucili da uradim?

Problem sa zapusenim nosom i sa sinusima je problem sa infekcijom. Treba da korigujes navike i ocistis organizam. Evo programa:

https://ipmproizv...usi-upala/

ndukan
Da li mozemo ocekivati novo izdanje u formatu za E-reader ( .mobi, .epub ili bilo koji ) ?

p.s. DK prevod je fantasticno uradjen ( ima fantasticnu navigaciju, markere, itd. )

[img][/img]

Miroljub Petrovic
"Hercegovacki bogomili mrzeli su katolicki krst sa raspetim Hris­tom: uporediti sa zalbom Dubrovackog senata papi 11. septembra 1451. godine na vojsku hercega Stefana koja je ucinila veliku stetu „neop­rostivo tiranisuci svestenike i unistavanjem crkve bozije bacajuci raspeca (krstove) na zemlju u preziru bozanskog velicanstva svete ka­to­­licke ve­re”." (Iz teksta dr Aleksandra Solovjeva "Jesu li bogumili postovali krst?")

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 29.12.2024 11:29

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.07 sekundi!