Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
milos_va
Zašto sam opet izbrisan?

Jel može forum da se pretražuje po ključnim rečima?

Laki
Gdine Miroljube, rekli ste da covek treba da se obrazuje od najboljih strucnjaka, preko knjiga i koledza on-line i visestrukim ponavljanjem sticemo znanje. Da li bi od Vas mogla da se nauci profesija?

Miroljub Petrovic
milos_va je napisao:
Zašto sam opet izbrisan?

Ili si nesto komentarisao ili si nesto filozofirao. Ne secam se.

Jel može forum da se pretražuje po ključnim rečima?

Da si citao forum od pocetka i da su malo bolje pogledao gore, video bi opciju "Trazi".

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, rekli ste da covek treba da se obrazuje od najboljih strucnjaka, preko knjiga i koledza on-line i visestrukim ponavljanjem sticemo znanje. Da li bi od Vas mogla da se nauci profesija?

Moze.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
Ovde se radi o bebama koje su rodjene u Bangladesu ali su brzo i preminule

Nije mi jasno jer to jedna dusa ili dve?

Nemoj da se bavis takvim stvarima. Opet ponavljam, pitanje je koliko se to stvarno desilo. Necu da komentarisem nesto sto je najverovatnije novinarska prevara.

Jakov
Miroljube, uopste mi nije jasno zasto ste prihvatili gostovanje na TV Bijeljina. Bili ste potpuno u drugom planu, voditeljka vas je ucutkivala a gro vremena je posvetila drugom gostu. A voditeljka se razume u religiju ko moja baba u kompjuter, a siguran sam da Bibliju u ruke nikad nije uzela. Vi biste sigurno mnogo pametnije stvari rekli od drugog gosta da vam je dato vise vremena.

milos_va
Miroljub Petrovic je napisao:
kada unesem ključnu reč ( već sam pokušao, ne bih postavljao nebulozu pitanje) izbaci mi stranicu koja nema veze sa traženom reči.

Imas na opciji "Trazi" nekoliko mogucnosti. Pokusaj sa jos nekom od mogucnosti.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 29.08.2008 08:44

Petar
Mozete li da komentarisete pisanje Pravde o mitropolitu Amfilohiju? Pravda tvrdi da je on covek Vatikana i predvodnik "vatikanske hunte" u SPC.

Miroljub Petrovic
Dbole je napisao:
Pozdrav Miroljube.kopka me kada bi naucnici uzeli u obzir starost zemlje 6000.Dali bi datiranje starosti bar donekle drzalo vodu.

Njihovo datiranje starosti nikada ne moze da pije vodu jer je zasnovano na nevalidnim metodama. Ne moze secer u krvi da se meri krojackim metrom.

Miroljub Petrovic
Jakov je napisao:
Miroljube, uopste mi nije jasno zasto ste prihvatili gostovanje na TV Bijeljina. Bili ste potpuno u drugom planu, voditeljka vas je ucutkivala a gro vremena je posvetila drugom gostu. A voditeljka se razume u religiju ko moja baba u kompjuter, a siguran sam da Bibliju u ruke nikad nije uzela. Vi biste sigurno mnogo pametnije stvari rekli od drugog gosta da vam je dato vise vremena.

Kao sto znate, mediji su skoro potpuno zatvoreni za bilo kakvu normalnu pricu. Mislim da treba koristiti svaku mogucnost i progovoriti nesto pozitivno na televiziji, bez obzira da li to traje 2 ili 20 minuta. Voditeljka me je namerno ignorisala jer nisam hteo da pricam ono sto je ona zelela da ja pricam, ali ja sam rekao vise nego dovoljno i reklamirao moju knjigu, a sve vreme je isao veb sajt centra. Ne treba ocekivati korektan tretman u nekorektnom svetu. Inace, voditeljka je jedan od najkorektnijih novinara koje znam, samo sto je nekad uhvate neke bubice. A to sto ne poznaje Bibliju, pa ko danas poznaje Bibliju? Skoro niko.

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Mozete li da komentarisete pisanje Pravde o mitropolitu Amfilohiju? Pravda tvrdi da je on covek Vatikana i predvodnik "vatikanske hunte" u SPC.

Cinjenica je da stanje u crkvi nije sjajno, da su se ekumenisti namnozili i postali veoma uticajni. Povod za moj nedavni susret sa mitropolitom Amfilohijem bio je taj sto se svestenik Aleksandar Djakovac zaliio mitropolitu na mene. Onda je mitropolit pozvao svog bliskog saradnika, svestenika Jovana Plamenca, inace direktora Radio Svetigore, da ispita o cemu se radi. Jovan Plamenac me je nazvao i dogovorili smo da se organizuje susret kod mitropolita Amfilohija, gde bi dosao i Djakovac. Tako je i bilo.

Sastanak kod mitropolita Amfilohija je bio miroljubiv, a na kraju sam ostao sa Djakovcem da malo popricam. Tip ne izgleda tako strasan i zao kao sto izgleda prema onome sto pise po forumima. Cak izgleda vrlo miroljubivo, dobronamerno, nasmejano, u pitanju je mlad covek, ali vidi se da veliki deo vremena provodi u raspravama sa raznim sektasima po raznim perifernim pitanjima.

Tako je on izneo mitropolitu primedbu na moj racun da ja tvrdim da je devica Marija imala decu sa Josifom i da je to ne-pravosavno ucenje. Ja sam u nekom postu negde rekao da je Isus imao bracu i sestre, i da ih je, koliko sam mogao da procitam u Bibliji, rodila Marija. Ja ne iskljucujem mogucnost da su to deca Josifa iz nekog njegovog prvog braka. Mozda jesu. Ali od toga je napravljena galama i sad kao ko se usudi i da pomisli da Marija nije bila "prisno djeva" njemu treba da leti glava sa ramena.

Dakle, primedbe na moj racun su bile tog tipa. Djakovac je cak citirao neke pogresne sajtove na kojima sam ja navodno pisao te postove. Izgleda da su se neki agresivni ekumenisti zalili Djakovcu na mene, a da je on samo prenosio njihove zalbe, jer nije hteo da im se zamera. Mozda su mu pretili da ce da ga "prijave" vladici ako se ne "obracuna" sa mnom. Video sam da je Djakovac uticajan u crkvi, ali mi ne izgleda kao neko ko je zao, medjutim pitanje je koliko sa njim moze da se manipulise. Mnogi svestenici gledaju da sacuvaju privilegije koje imaju u crkvi i ne razmisljaju o tome sta Bog misli o nekom pitanju, nego gledaju kakvi su trendovi u svetu i priklanjaju se vecini.

Secam se kada je moderator na sajtu Vidovdan od mog velikog prijatelja, postao neko ko mi je pljunuo u lice tako sto je stao na stranu onih satanista koji su me najstrasnije pljuvali, pa nije hteo da brise njihove postove (iako smo se dogovorili da to radi), i zatvarao je forum, da bi ga na kraju zakljucao, iako je moj forum doneo popularnost sajtu Vidovdan jer je preko 80% svih ulazaka bilo zbog mene.

Nekoliko dana nakon susreta sa mitropolitom Amfilohijem nasao sam se sa direktorom radija Svetigore Jovanom Plamencom, i jasno sam video, iako mi on to nije direktno rekao, da se na njega vrsi stravican pritisak da se ukine moja emisija na radiju Svetigora, iako je ona jedna od najslusanijih. Video sam da se on lomi sta da radi, i rekao je da ce mozda da pita mitropolita za savet. Ja mu nisam nista sugeriosao, jer me je on i pozvao pre nekoliko godina da ucestvujem na radiju i nudio mi honorar za emisije koji sam ja odbio.

Cinjenica je da u zivotu uvek dolazi trenutak i trenuci kada se covek opredeljuje na ciju ce stranu. Moderator sa Vidovdana je stao na strahu bitangi i ekumenista, pretpostavljam iz razloga da ne izgubi privilegije u crkvi (jer su mu te bitange verovatno pretile da ce da se "zale" vladici zbog mene). Na ciju stranu ce da stane Jovan Plamenac, mitropolit i drugi, ja u ovom trenutku ne znam (mogu samo da pretpostavljam). Ljudi ne treba da se opredeljuju da staju na stranu Miroljuba ili protiv njega, nego na stranu Boga ili protiv Njega, a ko je na strani Boga, to je definisao sam Isus: "Po rodovima njihovim poznacete ih."

Ovaj tekst u "Pravdi" moze da bude i novinarska izmisljotina. Ne znam. Verovatno mislis na tekst:
http://www.pravda...-papa-spts

milos_va
Vidim da ne odgovarate na pitanja koja se tiču Ohridskog prologa. Zašto?

nikola
Jeli reka Petrovic Vladika, zlo raditi od zla braneci se tu grijeha nikakvoga nema

http://www.ojkraj...ic%201.mp3
http://www.ojkraj...ic%202.mp3

Nenad78
Da li mi možete reći nešto o Talmudu i može li se nabaviti na našem jeziku?

Hvala!

Nenad

Miroljub Petrovic
milos_va je napisao:
Vidim da ne odgovarate na pitanja koja se tiču Ohridskog prologa. Zašto?

Kakve to veze ima sa ovom temom? Nema nikakve veze i uporan si, pitas po sto puta. E bre covece...

Miroljub Petrovic
Smajo je napisao:
Nemojte da mislim da je ovaj forum komunistički,može da piše svako svoje mišljenje ALI vi određujete šta ćete ostaviti a šta ne..meni je ovaj forum zabava,druženje,želim da ljudi saznaju nešto usput i islamu AKO NEMATE ŠTA PROTIV..ne namećem islamske teme niti imam namjeru nego samo kad biblija kaže nešto o nečem,ja pokušavam nešto reći kakav je islamski stav o tome,ne vidim u tome ništ loš.

Sajt nije komunisticki i svi komentari se brisu.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Jeli reka Petrovic Vladika, zlo raditi od zla braneci se tu grijeha nikakvoga nema

Ne moze zlo da se radi kada se branimo od zla.

Miroljub Petrovic
Nenad78 je napisao:
Da li mi možete reći nešto o Talmudu i može li se nabaviti na našem jeziku?

Hvala!

U pitanju je velika zbirka rabinskih komentara na razna pitanja iz teologije. Kod nas je preveden samo jedan mali deo Talmuda i objavljen u obliku jedne knjige. Ne znam ko je to izdao.

OrthodoxCelt
Čitao sam danas da je Boris Tadić juče pozvao papu da poseti Srbiju, On je rekao da bi došao, jedino se čeka odobrenje SPC.

Šta mislite hoće li se to dogoditi? Šta mi da radimo ako se to desi?

Miroljub Petrovic
OrthodoxCelt je napisao:
Čitao sam danas da je Boris Tadić juče pozvao papu da poseti Srbiju, On je rekao da bi došao, jedino se čeka odobrenje SPC.

Šta mislite hoće li se to dogoditi?

Ma nece papa doci u Srbiju, razum ce preovladati, opametice se vlastodrsci, ha, ha...

Šta mi da radimo ako se to desi?

Mi treba vec sada da radimo nas deo posla, a da se ne bavimo onim na sta ne mozemo da uticemo.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.33 sekundi!