pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.08.2008 22:52
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Moja knjiga "Ko vlada svetom" je zavrsena i otisla je u stampu, tako da ce uskoro moci da se nabavi. Dole je link za knjigu: http://www.cps.or...svetom.zip Link za korice je: http://www.cps.or...vetom1.jpg Izmenio/la Miroljub Petrovic na 18.08.2008 09:13 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.08.2008 22:59
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Smajo je napisao: Kako ste? Šta ima novo u vezi Haruna Yahya? Je li živ? Pre mesec dana sreo sam se sa njegovim ljudima u Jerusalimu, pa su me zvali da idem u Istanbul i radim intervju sa njim, pa da to emitujemo na TV. Mozda uskoro odem da se vidim sa njim i to snimimo. Ziv je, nije u zatvoru vec se protiv njega vodi sudski postupak. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.08.2008 23:01
|
Boki je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Boki je napisao: Pozdrav, mozete li da objasnite Hristove reci na krstu pre nego sto je ispusito duh: Boze moj, zasto si me ostavio? Da li ovde mozda radi o iskusenju? Ili je u pitanju ljudska strana Hrista? Da li je Hrist znao da ce izgovoriti ove reci na krstu u vreme Tajne vecere, kao sto je znao da ce ga se Petar odreci tri puta? Hvala na odgovoru Isus je izgovorio ono sto je osecao, a to je odvajanje od Oca, i to prvi put u zivotu. To je onaj strasni osecaj koji smo mi trebali da osetimo. Isus je znao da ce biti strasno na krstu, ali nije unepred mogao da oseti ono sto ce osetiti. Lepo receno Zelite li da kazete: uzdah odvajanja od Boga celokupnog covecanstva se svalilo u tom trenutku na Hrista ? Moze i tako da se kaze. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.08.2008 23:06
|
Perazdera je napisao: Posto ponekad jedete sutlijas, to znaci da konzumirate i mleko(osim ako ne spremate sutlijas na vodi). Da li se Vi hranite cisto biljnom hranom ili ponekad koristite mlecne proizvode, jaja i meso? Ponekad konzumiram sutlijas kad odem u goste pa uzmem da ih ne sablaznim, a kod kuce ga nikad ne spremam. Kod kuce se hranim biljnom hranom, a retko konzumiram jogurt, sir ili kajmak, i to kad majci ponekad pravim drustvo, posto je ona iz Sumadije gde je to svakodnevna ishrana. Jaja uopste ne jedem, osim kad nekad odem u restoran pa narucim palacinke. A meso jedem vrlo retko, i to kad je neka slava ili kad odem u goste pa bas nema nista drugo, pa da ne sablaznim domacina. |
|
|
sigma |
Odgovorio 18.08.2008 08:34
|
Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 21.07.2008 10:44 Lokacija: Nepoznata |
Postovanje, Pitanje u vezi članka u Kuriru o krađi beba… Da li postoji neko privatno porodilište u kom postoji mogucnost ne prijavljivanja rođenja deteta na zahtev roditelja. Samim tim dete ne bi imalo matični broj i ne bi postojalao za sistem. Nema škole, nema zdravstvene knjižice, nema poreza, nema vojske, nema praćenja, nema nadničarskog posla i sl. Ima i negativnih strana, ali onom ko se odluči na život van grada i sistema to ništa ne znači. Ako ne postoji da li znate neke pojedinačne slučajeve koji su se odlučili na ovaj korak. Pričali ste o svešteniku koji ima petoro dece i da je sline muke imao da ih ispiše iz škole. Da ona ne postoje tj. da nemaju matični broj te muke ne bi ni imao i sl. Pozdrav, |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.08.2008 09:12
|
sigma je napisao: Postovanje, Pitanje u vezi članka u Kuriru o krađi beba… Da li postoji neko privatno porodilište u kom postoji mogucnost ne prijavljivanja rođenja deteta na zahtev roditelja. Samim tim dete ne bi imalo matični broj i ne bi postojalao za sistem. Nema škole, nema zdravstvene knjižice, nema poreza, nema vojske, nema praćenja, nema nadničarskog posla i sl. Ima i negativnih strana, ali onom ko se odluči na život van grada i sistema to ništa ne znači. Ako ne postoji da li znate neke pojedinačne slučajeve koji su se odlučili na ovaj korak. Pričali ste o svešteniku koji ima petoro dece i da je sline muke imao da ih ispiše iz škole. Da ona ne postoje tj. da nemaju matični broj te muke ne bi ni imao i sl. Pozdrav, Cuo sam da su se neke zene poradjale u privatnim klinikama, i to je bolja opcija nego poradjanje u ovim drzavnim porodilistima. Ispada da je najsigurnije da se zene poradjaju kod kuce, da plate lekara i babicu, a moglo bi da se razmislja i da se same poradjaju, kao nase bake, jer je stanje dotle doslo da su satanisti na svakom cosku. Ukolio se dete ne bi prijavilo postoji mogucnost da roditelji imaju velikih problema od drzave. Vakcinacija je obavezna i sto nekih drugih stetnih stvari. Sotona stiska omcu na sve strane i ne da nikome da se izvuce. Ali postoji Bog tako da imamo opcije kako da se izvucemo. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 18.08.2008 09:15 |
|
|
Boki |
Odgovorio 18.08.2008 11:42
|
Član Odgovori: 60 Pristupio/la: 26.05.2008 22:29 Lokacija: Nepoznata |
Kako treba razumeti Hritovu recenicu: "Ko ima dace mu se jos, a ko nema oduzece mu se i ono malo sto ima" ? Da li se recenica odnosi na duhovne plodove? Da li covek ako od rodjenja ne drzi Boziji zakon polako propada i osiromasuje, i zatim dodje u stanje da nema vise u njemu duhovnih blaga, i Bog oduzima ono sto je preostalo-materijalna blaga? Kako covek moze da zna da li spada u kategoriju onih koji imaju ili onih koji nemaju? Covek se moze lako prevariti ako sam sebe ocenjuje. Covek svakako moze da lici na Hrista ako se kaje, trudi, i vodi moralan zivot. Kako da ustanovimo koja je mera kojom se trebamo kajati i turditi? Mi se mozemo mnogo truditi, ali mozda to nije dovoljno? Mozda je to suvise malo? I mozda ce ova Hristova recenica da obuhvati i nas. Sta znaci to ljubiti Boga svim srcem i umom, i kako da znamo da li ljubimo Boga svim srcem i umom? Hvala na odgovoru |
|
|
Sasha |
Odgovorio 18.08.2008 12:22
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 27.05.2008 19:55 Lokacija: Nepoznata |
Ovo je video Digitalni andjeo 2: http://www.youtub...S09hGfPz1U Na pocetku videa se govori o tome kako je Bog sve stvorio uz pomoc zvuka. Kakvo je Vase misljenje o tome? I generalno o samom videu. |
|
|
Laki |
Odgovorio 18.08.2008 12:57
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Gdine Miroljube, da li moze doci do rekombinacije gena u virusu, tako da ga celija prepozna kao koristan materijal i unese u sebe? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.08.2008 15:01
|
Boki je napisao: Kako treba razumeti Hritovu recenicu: "Ko ima dace mu se jos, a ko nema oduzece mu se i ono malo sto ima" ? Da li se recenica odnosi na duhovne plodove? Da li covek ako od rodjenja ne drzi Boziji zakon polako propada i osiromasuje, i zatim dodje u stanje da nema vise u njemu duhovnih blaga, i Bog oduzima ono sto je preostalo-materijalna blaga? Kako covek moze da zna da li spada u kategoriju onih koji imaju ili onih koji nemaju? Covek se moze lako prevariti ako sam sebe ocenjuje. Covek svakako moze da lici na Hrista ako se kaje, trudi, i vodi moralan zivot. Kako da ustanovimo koja je mera kojom se trebamo kajati i turditi? Mi se mozemo mnogo truditi, ali mozda to nije dovoljno? Mozda je to suvise malo? I mozda ce ova Hristova recenica da obuhvati i nas. Sta znaci to ljubiti Boga svim srcem i umom, i kako da znamo da li ljubimo Boga svim srcem i umom? Hvala na odgovoru Tako je. Ta recenica se odnosi na duhovno bogastvo. Svaki covek pobozan covek spada u kategoriju onih koji zele da budu sto duhovno bogatiji, i za njih Isus kaze: "Blago onima koji su siromasni duhom, jer je njihovo carstvo nebesko." |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.08.2008 15:02
|
Sasha je napisao: Ovo je video Digitalni andjeo 2: http://www.youtub...S09hGfPz1U Na pocetku videa se govori o tome kako je Bog sve stvorio uz pomoc zvuka. Kakvo je Vase misljenje o tome? I generalno o samom videu. Nisam gledao ceo video, pa ne mogu da komentarisem. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.08.2008 15:03
|
Laki je napisao: Gdine Miroljube, da li moze doci do rekombinacije gena u virusu, tako da ga celija prepozna kao koristan materijal i unese u sebe? Ne moze virus da bude koristan materijal. Celija ima sve sto joj je potrebno, i nema potrebe da se stetni materijali menjaju da bi bili "korisni" za celiju. |
|
|
Stegonosa |
Odgovorio 18.08.2008 15:07
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 18.08.2008 14:59 Lokacija: Nepoznata |
Pomaze Bog braco i sestre! Gospodine Miroljube prvo bih zeleo da vam se zahvalim na svemu sto radite, i da vas zamolim da mi preporucite neku literaturu i date neke smernice u vezi sa zdravom ishranom, sa konkretnim primerima jer nameravam da prestanem sa unosenjem smeca u svoj organizam i da se pocnem hraniti onako kako je Gospod blagoslovio! I da mi kazete vase misljenje u vezi sa ishranom po krvnim grupama, jer se o tome sve vise prica, postoje cak i neke tabele sta se sme jesti a sta ne i tako..U napred zahvalan Vas veliki postovalac... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.08.2008 16:49
|
Stegonosa je napisao: Pomaze Bog braco i sestre! Gospodine Miroljube prvo bih zeleo da vam se zahvalim na svemu sto radite, i da vas zamolim da mi preporucite neku literaturu i date neke smernice u vezi sa zdravom ishranom, sa konkretnim primerima jer nameravam da prestanem sa unosenjem smeca u svoj organizam i da se pocnem hraniti onako kako je Gospod blagoslovio! I da mi kazete vase misljenje u vezi sa ishranom po krvnim grupama, jer se o tome sve vise prica, postoje cak i neke tabele sta se sme jesti a sta ne i tako..U napred zahvalan Vas veliki postovalac... Na sajtu www.zakonizdravlj... imas najbolje svetske teksotve o zdravlju. Te knjige mozes da nabavis i u stampanom obliku u knjizari "Metafizika" ili "Plavi krug" (imas njihove adrese i telefone na glavnoj strani ovog sajta). Mozes prvo da procitas prvih 6 tekstova sa naslovne strane sajta "zakoni zdravlja", a onda "Zakoni zdravlja i izlecenja", "Moc ishrane", "Moc zdravlja" i dalje redom. Ta prica o ishrani preko krvnih grupa je cist okultizam i dolazi sa istoka, odakle dolaze i makrobiotika, joga, meditacija i ostali satanizmi. |
|
|
Laki |
Odgovorio 18.08.2008 17:17
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Gdine Miroljube, u knjizi CUDO IMUNOG SISTEMA od Haruna Jahija na str.26 stoji slika virusa koji menja strukturu, i tako imuni sistem ne moze da ga prepozna. Da li je ova promena uslovljena informacijom u DNK ili RNK? Hvala unapred |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.08.2008 18:14
|
Laki je napisao: Gdine Miroljube, u knjizi CUDO IMUNOG SISTEMA od Haruna Jahija na str.26 stoji slika virusa koji menja strukturu, i tako imuni sistem ne moze da ga prepozna. Da li je ova promena uslovljena informacijom u DNK ili RNK? Hvala unapred Uslovljena je informacijom u virusu. |
|
|
Boki |
Odgovorio 18.08.2008 18:56
|
Miroljub Petrovic je napisao: Laki je napisao: Gdine Miroljube, u knjizi CUDO IMUNOG SISTEMA od Haruna Jahija na str.26 stoji slika virusa koji menja strukturu, i tako imuni sistem ne moze da ga prepozna. Da li je ova promena uslovljena informacijom u DNK ili RNK? Hvala unapred Uslovljena je informacijom u virusu. Evo malo opsirnije: Na virusu se nalazi jedna membrana sacinjena od masti. Na toj membrani nalaze se mali stapicasti proteini, ciji tip "odaje" virus. Organizam kad utvrdi o kojem se tipu virusa radi, na osnovu strukture ovog proteina formira antitela, koja prepoznaju ovaj protein i blikiraju ga. Kada su ove membrane blokirane, virus ne moze da se kaci na celiju i da se razmnozava(jer to je nacin na koji se razmnozava). Organizam takodje proizvodi i leukocite i T-celije koji prepoznaju virus kao strano telo, vezuju se na na njega unistavaju gai izbacuju iz organizma. Na taj nacin, posto virus usled antitela nije mogao da prozivodi nove potomke, populacija virusa ostaje ista, a usled delovanja leukocita i T-celija virusi nestaju iz organizma, dok potpuno ne isceznu. Oragnizam i posle ozdravljenja nastavlja neko vreme da proizvodi antitela, ali taj proces polako prestaje, to se zove steceni imunitet. Tako je na primer relativno opasan virus gripa lako savladan. A covek se te godine vise ne razboljeva jer je vec "prelezao". Virus side HIV, ima nekoliko neugodnih osobina. U njegovoj DNK postoji mehanizam koji odredjuje da svaki potomak ima drugaciji protein na membrani. Ovaj protein je u sustini i dalje isti protein, ne radi se o nekakvom evoluiranom proteinu, vec je malo promenjen. To je kao kad u necijem broju telefona izmenimo jednu cifru, i dobijemo drugaciju informaciju, mada je to i dalje broj telefona. Kada antitela koja su poslata sa informacijom da se zakace na HIV stignu do njega, on je vec promenio svoj identitet, i ta antitela ga vise ne prepoznaju. ZAtim se desavaju mnoge komplikacije, telo je prezasiceno antitelima koji su potpuno beskorisni, ne samo za HIV vec i za bilo koje druge izazivace bolesti. Buduci da organizam ima konacne rezerve antitela u kostanoj srzi, imuni sistem toliko oslabi da covek umire od prehlade i bolesti koje inace nisu opasne po zivot... To je kao kad sef policije posalje svu policiju da hvata nekog nepostojeceg kriminalca, i vise nema ko da cuva od sitnih kriminalaca koji ubrzo nakupe brojne bande i postanu ozbiljna pretnja... Mislim da virus side nikada neve moci da evoluira u nesto korisno, jer je ovaj mehanizam koji menja ovaj protein odredjen i ne moze da evoluira. Ne menja se DNK virusa, vec protein protein na membrani. Zbog toga mnogi misle da se radi o darvinovoj evoluciji, i promeni DNK... Izmenio/la Boki na 18.08.2008 19:32 |
|
|
Jakov |
Odgovorio 18.08.2008 20:55
|
Član Odgovori: 33 Pristupio/la: 03.05.2008 15:05 Lokacija: Nepoznata |
Secam se kad sam bio mali, zimi kada je padao sneg, uvek sam na jakni primecivao pahulje raznih oblika. Cak sam cuo da ni jedna pahulja nije identicna. Da li mozete da mi objasnite kako nastaju pahulje a cini mi se da u zadnjih desetak godina nisam ni primetio da takve pahulje vise padaju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.08.2008 21:48
|
Jakov je napisao: Secam se kad sam bio mali, zimi kada je padao sneg, uvek sam na jakni primecivao pahulje raznih oblika. Cak sam cuo da ni jedna pahulja nije identicna. Da li mozete da mi objasnite kako nastaju pahulje a cini mi se da u zadnjih desetak godina nisam ni primetio da takve pahulje vise padaju. Nisam proucavao tacan mehanizam nastanka pahulja. Nemojte da pitate bas sve sto vam padne na pamet, a nije bitno. |
|
|
Boki |
Odgovorio 18.08.2008 21:49
|
Jakov je napisao: Secam se kad sam bio mali, zimi kada je padao sneg, uvek sam na jakni primecivao pahulje raznih oblika. Cak sam cuo da ni jedna pahulja nije identicna. Da li mozete da mi objasnite kako nastaju pahulje a cini mi se da u zadnjih desetak godina nisam ni primetio da takve pahulje vise padaju. Odgovorio bih ja ako Miroljubu ne smeta. Pahulje nastaju jednim procesom u prirodi koji se naziva fraktalizacija. To je samo jedan pojam za jednu pojavu u prirodi. Fraktalizaciju mozemo da uocimo na biljkama, kristalima, dijamantima, pahuljicama, hladjenju metala itd... Konkretno kod pahuljica se moze uociti da se njen oblik moze dobiti ako jedan isti osnovni oblik umanji i doda kao grana osnovnom obliku. Zatim svaka grana predstavlja osnovni oblik na koju se "kace" manje grane(isti ti ali jos manji oblici). I tako dalje. http://www.its.ca...23a092.jpg http://leobird.ty.../snow4.jpg Ocigledno se vidi i kod nekih biljaka http://upload.wik...nt.svg.png Naucnici ovu pojavu objasnjavaju da je rezultat fizickih zakona koji teze da optimizuje formu, kao sto putanja struje koja protice kroz neku sredinu tezi da optimizuje(skrati) putanju, i kao sto tela padaju pravilnim putanjama na dole(ne krivudavim). Oni je povezuju sa evolucijom i pokusavaju da dokazu da je evolucija primenjena fraktalizacija. Oni tvrde sledece: Posto su pahuljice i biljke rezultat fraktalizacije, ocigledno da priroda bira najbolji i najjednostavniji nacin kako da ih formira. Medjutim ocigledno da se radi o pazljivom i inteligentnom dizajnu, zato sto svaka pahuljica moze da se izmeri po svim dimenzijama i sve su njene mere u razmeri 1.61803398874 -broj koji se naziva zlatni presek. Dakle, delo su inteligentnog bica- Boga Izmenio/la Boki na 18.08.2008 21:55 |
|
Predji na forum: |