pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.08.2008 15:39
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
TOTUS TUUS je napisao: U prvom postu pozdravio bi gospodara "kuce",i sve one koji u nju zalaze,a na poseban nacin pozdravljam upravitelja koji se trudi interpretirati volju stvarnog GOSPODARA ovog foruma na nacin kojim GA on dozivljava... Hvala na pozdravima, ali ovde nema gospodara, posto je jedino Bog gospodar, a nama su samo poverene neke stvari. A ovo tvoje ime mnogo podseca na imena nekih demona. Ili mozda gresim? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.08.2008 15:41
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.08.2008 15:52
|
bierstadt je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Usput, moraces da sklonis tu sliku bolesnog deteta koja prati tvoje postove. To dijete je moj brat i nije bolestan! Drago mi je da imas brata, ali gde nadje da stavis tu sliku, sigurno si ga uhvatio negde u krivini i slikao ga. Ajde stavi neku lepsu njegovu sliku. |
|
|
Laki |
Odgovorio 15.08.2008 18:17
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Gdine Miroljube, postoji li stvorenje iz Loh Nesa ili je to marketinski trik? Ako postoji, onda je to dinosaurus iz vodeMilosC je napisao: Da li postoji mogu?nost da još negde postoji živa grupa dinosaurusa? Moguce, mozda negde u vodi. |
|
|
Boki |
Odgovorio 15.08.2008 18:46
|
Član Odgovori: 60 Pristupio/la: 26.05.2008 22:29 Lokacija: Nepoznata |
Kako treba da tumacimo stih: "Medju rodjenima od zena nije se pojavio veci od Jovana Krstitelja; a najmanji u Carstvu Nebeskom veci je od njega." Zar Isus nije veci covek od Jovana Krstitelja, a takodje rodjen od zene? Ovde bih napravio paralelu: "Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna Sina do Otac, niti ko zna Oca do Sin, i ako Sin hoce kome otkriti." Sto ukazuje da je Isus i pored toga sto se odrekao Bozanske moci sisavsi na zemlju kao covek i dalje ostao najveci (sam Tvorac Bog). Ovim zakljucujem da je Isus veci od Jovana. Da li se drugi deo stiha:"a najmanji u Carstvu Nebeskom veci je od njega" odnosi na sadasnjost ili buducnost kad bude bilo vaskrsenja? Ako se odnosi na sadanjsnjost, da li Isus ovde govori o andjelima, i hoce da kaze da pre vaskrsenja nema ljudi u Carstvu Nebeskom, i da su stoga andjeli svakako veci od ljudi jer ljudi u Carstvu nema? A ako se odnosi na buducnost- da li u tom slucaju znaci da Jovan Krstitelj nece biti veci ni od koga drugog coveka kad ljudi budu vaskrsnuti u Carstvu? Posle ovog stiha sledi stih: "A od vremena Jovana Krstitelja do sada Carstvo Nebesko s naporom se osvaja i podviznici ga zadobijaju." Da li Isus hoce da kaze da se, pre Jovana, Carstvo s lakocom zadobijalo, a posle Jovana samo uz podvige. Ili kaze da se nije zadobijalo uopste, a posle Jovana zadobijalo ali samo uz podvig? Odnosno, da svi ljudi pre Jovana nece biti vaskrsnuti u Carstvu? Da li treba u nekom drugom kotekstu posmatrati ove stihove? Hvala Izmenio/la Boki na 15.08.2008 19:18 |
|
|
nikola |
Odgovorio 15.08.2008 20:40
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
moze objasnjenje za "opadac brace". Dali je opadac brace svako ko navodi bracu da radi suprotno Zapovestima, bilo da radi to svesno ili nesvesno, jer nesvesno ljudi ne znaju da lazu i kada klevecu, laz je zamaskirana i oblande su ukusne onima koje svrbe usi. |
|
|
nikola |
Odgovorio 15.08.2008 20:44
|
Apostol Pavle upozorava da kako smo prizvani tako da budemo, kao neobrezani tako i da ostanemo (da se nebi hvalili obrezanjem). Na drugom mestu kaze da obrezani treba da drze sve ono sto je Bog preko Mojsija zapovedio, (razumeo sam i praznike). Dali je onda u redu suprotstavljati se onom sto Apostol Pavle kaze i obrezati se radi higijene Izmenio/la nikola na 15.08.2008 20:44 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.08.2008 20:46
|
Laki je napisao: Gdine Miroljube, postoji li stvorenje iz Loh Nesa ili je to marketinski trik? Ako postoji, onda je to dinosaurus iz vode Moguce da je to marketinski trik, a mozda je i dinosaurus iz vode. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.08.2008 20:50
|
Boki je napisao: Kako treba da tumacimo stih: "Medju rodjenima od zena nije se pojavio veci od Jovana Krstitelja; a najmanji u Carstvu Nebeskom veci je od njega." Zar Isus nije veci covek od Jovana Krstitelja, a takodje rodjen od zene? Isus je rodjen od Svetog Duha. Ovde bih napravio paralelu: "Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna Sina do Otac, niti ko zna Oca do Sin, i ako Sin hoce kome otkriti." Sto ukazuje da je Isus i pored toga sto se odrekao Bozanske moci sisavsi na zemlju kao covek i dalje ostao najveci (sam Tvorac Bog). Ovim zakljucujem da je Isus veci od Jovana. Isus je nesto drugo nego mi. On se samo odrekao mogucnosti koje ima kao Bog, i pokazao da kao covek moze moralno da se zivi i kako treba imati vezu sa Bogom. Posle ovog stiha sledi stih: "A od vremena Jovana Krstitelja do sada Carstvo Nebesko s naporom se osvaja i podviznici ga zadobijaju." Da li Isus hoce da kaze da se, pre Jovana, Carstvo s lakocom zadobijalo, a posle Jovana samo uz podvige. Ili kaze da se nije zadobijalo uopste, a posle Jovana zadobijalo ali samo uz podvig? Odnosno, da svi ljudi pre Jovana nece biti vaskrsnuti u Carstvu? Isus kaze da samo oni koji su borci i koji se odupiru pritiscima ovoga sveta, zadobijaju Nebesko Carstvo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.08.2008 20:50
|
nikola je napisao: moze objasnjenje za "opadac brace". Dali je opadac brace svako ko navodi bracu da radi suprotno Zapovestima, bilo da radi to svesno ili nesvesno, jer nesvesno ljudi ne znaju da lazu i kada klevecu, laz je zamaskirana i oblande su ukusne onima koje svrbe usi. Opadac je onaj koji ogovara. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.08.2008 20:53
|
nikola je napisao: Apostol Pavle upozorava da kako smo prizvani tako da budemo, kao neobrezani tako i da ostanemo (da se nebi hvalili obrezanjem). Na drugom mestu kaze da obrezani treba da drze sve ono sto je Bog preko Mojsija zapovedio, (razumeo sam i praznike). Dali je onda u redu suprotstavljati se onom sto Apostol Pavle kaze i obrezati se radi higijene Nisi razumeo sta Pavle kaze. On govori u kontekstu jevrejskih fanatika koji nisu hteli da prihvataju u zajednicu one koji su bili neobrezani, a Pavle kaze da se na tome ne insistira kao centralnom pitanju. Moze neko na tome da insistira u svom slucaju i u slucaju svojih sinova, a ne dru |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.08.2008 20:54
|
nikola je napisao: Apostol Pavle upozorava da kako smo prizvani tako da budemo, kao neobrezani tako i da ostanemo (da se nebi hvalili obrezanjem). Na drugom mestu kaze da obrezani treba da drze sve ono sto je Bog preko Mojsija zapovedio, (razumeo sam i praznike). Dali je onda u redu suprotstavljati se onom sto Apostol Pavle kaze i obrezati se radi higijene Nisi razumeo sta Pavle kaze. On govori u kontekstu jevrejskih fanatika koji nisu hteli da prihvataju u zajednicu one koji su bili neobrezani, a Pavle kaze da se na tome ne insistira kao centralnom pitanju. Moze neko na tome da insistira u svom slucaju i u slucaju svojih sinova, a ne u slucaju drugih ljudi, narocito kada nema teokratske drzave. |
|
|
nikola |
Odgovorio 15.08.2008 22:21
|
Osim poslanice Pavla Jevrejima sve druge poslanice Pavla su upucene paganima |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.08.2008 22:32
|
Xipos je napisao: Sta mislite o http://www.thetru... Ne pratim takve sajtove, ato ne znaci da tu nema korisnih informacija. Najvaznije je poznavati Bibliju, jer onda sve drugo moze da se uporedjuje sa tim znanjima datim od Boga. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.08.2008 22:33
|
nikola je napisao: Osim poslanice Pavla Jevrejima sve druge poslanice Pavla su upucene paganima Moglo bi tako da se kaze, ali sve te poslanice su korisne za svakoga, sto znaci da su korisne i Jevrejima. |
|
|
SAV TVOJ |
Odgovorio 15.08.2008 22:51
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 19.07.2008 16:33 Lokacija: Njemacka |
Miroljub Petrovic je napisao: TOTUS TUUS je napisao: U prvom postu pozdravio bi gospodara "kuce",i sve one koji u nju zalaze,a na poseban nacin pozdravljam upravitelja koji se trudi interpretirati volju stvarnog GOSPODARA ovog foruma na nacin kojim GA on dozivljava... Hvala na pozdravima, ali ovde nema gospodara, posto je jedino Bog gospodar, a nama su samo poverene neke stvari. A ovo tvoje ime mnogo podseca na imena nekih demona. Ili mozda gresim? Mislim da se slazemo u vezi gospodara i upravitelja,samo sto ste prebrzo procitali post,i zamijenili uloge... Moje ime znaci prevedeno sa latinskog "Sav tvoj",ali bi ga rado promijenio u SAV TVOJ jer ima vec takvih nickova.(u drugim forumima) Pokusacu sam,a ako ne uspijem molio bih upravitelja foruma gosp. Miroljuba da to ucini za mene. Inace sam sve pisao dobronamjerno,a to zelim takoder i iducim postovima,jer nam je cilj isti,a putavi razliciti... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.08.2008 23:14
|
SAV TVOJ je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: TOTUS TUUS je napisao: U prvom postu pozdravio bi gospodara "kuce",i sve one koji u nju zalaze,a na poseban nacin pozdravljam upravitelja koji se trudi interpretirati volju stvarnog GOSPODARA ovog foruma na nacin kojim GA on dozivljava... Hvala na pozdravima, ali ovde nema gospodara, posto je jedino Bog gospodar, a nama su samo poverene neke stvari. A ovo tvoje ime mnogo podseca na imena nekih demona. Ili mozda gresim? Mislim da se slazemo u vezi gospodara i upravitelja,samo sto ste prebrzo procitali post,i zamijenili uloge... Moje ime znaci prevedeno sa latinskog "Sav tvoj",ali bi ga rado promijenio u SAV TVOJ jer ima vec takvih nickova.(u drugim forumima) Pokusacu sam,a ako ne uspijem molio bih upravitelja foruma gosp. Miroljuba da to ucini za mene. Nema problema sa Nikom, mogao si da ostavis i onaj stari, samo da objasnis o cemu se radi. Latinski jezik nije neki jezik koji bi trebalo mnogo da koristimo, vec nas jezik, ili hebrejski, posto je to "leshon akodesh" ili "jezik svetinje". Inace sam sve pisao dobronamjerno,a to zelim takoder i iducim postovima,jer nam je cilj isti,a putavi razliciti... Hvala na dobronamernosti, ali bojim se da to nije dovoljno. Cinjenica je da postoje tezi i laksi putevi, a Isus kaze da je On jedini "put, istina i zivot". Bice mi drago da stignemo na isti cilj, ali razmislite dobro o putu koji birate. |
|
|
Tomo12345 |
Odgovorio 16.08.2008 00:45
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 16.08.2008 00:29 Lokacija: Nepoznata |
Poštovanje i pozdrav svima! Zanima me vaše mišljenje o potopu i piramidama. dakle, pretpostavimo da su piramide građene 500 godina nakon potopa. Je li moguće da je unutar tih 500 godina populacija na zemlji dosegla tako veliku brojku.Prema Herodotovim riječima Keopsovu je piramidu dvadeset godina gradilo 100.000 ljudi.nadam se da ovo pitanje nije re-post. Hvala |
|
|
SAV TVOJ |
Odgovorio 16.08.2008 01:06
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 19.07.2008 16:33 Lokacija: Njemacka |
Inace sam sve pisao dobronamjerno,a to zelim takoder i iducim postovima,jer nam je cilj isti,a putavi razliciti... Hvala na dobronamernosti, ali bojim se da to nije dovoljno. Cinjenica je da postoje tezi i laksi putevi, a Isus kaze da je On jedini "put, istina i zivot". Bice mi drago da stignemo na isti cilj, ali razmislite dobro o putu koji birate.[/quote] Izvinjavam se sto se nisam odmah izjasnio da sam hrvat i katolik koji pokusava da zivi svoju vjeroispovijest,i protivnik je bezboznosti u bilo kojem obliku,a prijatelj svima kojima je Isus,BOG gospodar i Spasitelj. Imate prijatelje hrvate-katolike kao sto ste i sami rekli... Koje to kvalitete mora imati katolik da moze biti vas prijatelj,osim onih "standardnih" koje ima i dobar pravoslavac,te braca smo po Hristu ili Kristu. Ili bolje receno kada katolik u vasim ocima postaje vas neprijatelj? ( poznat mi je vas stav o papi i papistima ) |
|
|
nikola |
Odgovorio 16.08.2008 03:14
|
Kada molimo od Boga da nas oslobodi od strasti i kada se to desi, nasa sloboda se sastoji u sluzenju drugima umesto padanja paznje na nasu licnost, dali moze tako da se kaze, da su drugi kojima sluzimo nasi bliznji ili i neprijatelji kojima sluzimo da bi bili deca Boga Izmenio/la nikola na 16.08.2008 03:19 |
|
Predji na forum: |