pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.07.2008 20:39
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
nikola je napisao: Sta znaci: "Nebo i zemlja ce proci, ali reci Moje nece proci". U poslednjim poglavljima Biblije, u knjizi Otkrivenje, Bog kaze da ce da stvori "novo nebo i novu zemlju". Dakle, stvaranje ce biti obnovljeno, ali se Bozje reci nece obnavljati - to su reci za sva vremena. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.07.2008 20:47
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
bojsane je napisao: Onda kada je Bog stvorio Adama,sta mislite kako se Adam osjecao po stvaranju i u kakvom je stanju(psihickom) bio neposredno po stvaranju?Da li je bio odmah svjestan toga sto se desilo,ili mu je Bog objasnio s vremenom sve?Imamo izvjestaj u Postanju da je "glas Boziji isao po vrtu kad zahladi" sto jasno pokazuje da je Bog sa prvim ljudima redovno razgovarao.E sada,sta mislite sta je i o cemu njima Bog govorio?Mozda ova pitanja i nisu toliko bitna,ali su mi jako zanimljiva pa bih vas molio da odgovorite. Imamo slucajeve da mali ptici nekih ptica cim se izlegu znaju da lete i da prepoznaju put kojim treba da lete na jug. Dakle, Bog im je usadio neka znanja. Mozda je tako bilo i sa covekom. Saznacemo jednog dana. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.07.2008 20:48
|
Laki je napisao: Gdine Miroljube, da li je reka Dunav nastala probijajuci put kroz meki sediment posle Potopa ili na neki drugi nacin? Tako je, nastala je probijanjem sedimenta posle Potopa, u poslednjim danima Potopa kada se kontinent izdizao, a voda oticala u morske i okenaske basene. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.07.2008 20:53
|
xVORKIx je napisao: G.Miroljube : Dali danas postoji prava krscanska religija i ako da koja je to , a ako ne zasto ne ? Dali pravi krscani trebaju da imaju obiljezja prvih Isusovih ucenika i dali ste vi pravi krscanin ? POZDRAV ! Pitanja su ti malo sektaska. Isus je rekao: "Tamo gde su dvoje ili troje u moje ime, i ja sam tu sa njima." Dakle, dovoljno je da budu dva ozbiljna coveka i Bog preko njih cuda moze da radi. Ja nisam pristalica "uclanjivanja" u crkve ili verske zajednice, nego sam za aktivan pobozan zivot u kojem uzivamo u svemu lepom sto nam je Bog dao, i cinimo dobro drugima tamo gde mozemo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.07.2008 20:55
|
ALEX je napisao: Gdje mogu da nadjem jevrejski kalendar? Znam da ste postavljali link Karaitskih Jevreja, cini mi se... Ali tamo je bilo samo kad su praznici... Mene zanima svaki dan, koji je ustvari dan... Trazio sam, al nesto nema... Na tom linku imas kada su praznici, a mozes i da se prijavis na njihovu listu pa da ti salju informaciju kad pocinje mesec (to je kad se uoci mlad mesec u Izraelu). To je onda prvi dan u mesecu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.07.2008 20:55
|
Milojko je napisao: Zasto Duh Sveti nije dozvolio apostolima da propovedaju u Aziji, Ko kaze da nisu propovedali u Aziji? Propovedali su u celom svetu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.07.2008 20:56
|
nikola je napisao: Kada se pominju gusle u Starom Zavetu, dali su one isti instrument koji mi zovemo guslama Nije, u pitanju je lira, instrument sa vise zica. |
|
|
Mladen M |
Odgovorio 26.07.2008 21:31
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Profesore dali ste vrlo iscrpan odlican odgovor korisiniku QQmeni u vezi Radovana Karadzica i ja bih dodatno postavio jedno pitanje, ali da se razumijemo ja nisam od onih koji ce da napadne ono sto je radio Karadzic i necu da kazem da je zlocinac, ali me zanima druga stvar. Da li smatrate da je Karadzic bio svjestan da iza svega stoji papa i vatikan te da je iz tog razloga suprostavljao se protivnickoj strani? |
|
|
nikola |
Odgovorio 26.07.2008 22:32
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Miroljub Petrovic je napisao: Laki je napisao: Gdine Miroljube, da li je reka Dunav nastala probijajuci put kroz meki sediment posle Potopa ili na neki drugi nacin? Tako je, nastala je probijanjem sedimenta posle Potopa, u poslednjim danima Potopa kada se kontinent izdizao, a voda oticala u morske i okenaske basene. Dali ovaj recert vazi za sve reke i kotline |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.07.2008 22:38
|
Miroljub Petrovic je napisao: Da se razumemo, ja ne branim ni u kom pogledu nikoga. Samo zelim da govorimo otvoreno i pravedno. Dozvolite mi da budem toliko slobodan da vam kazem da se ne slazem sa vama po nekim pitanjima. Naravno da ne treba da se slazes sa mnom ako mislis da gresim, nego treba da mislis svojom glavom. Jedino tako mozemo da razjasnimo neko pitanje. Prvo, kako mozete da kazete da ko Radovana naziva zlocincem, naziva i Boga zlocincem posto je On dozvolio da se dogode zlocini? Ako npr. Adolfa Hitlera nazovemo zlocincem, analogija je ista,zar ne? Analogija nije ista jer je Radovan spasio stotine hiljada ljudi (Srba), koje bi inace papa pobio na isti nacin kao sto je to uradio u Prvom i Drugom svetskom ratu, jer nisu hteli da mu se poklone. Dakle, Bog radi i preko Hitlera i Navuhodonosora, kada hoce da kazni svoj narod, ali takodje radi i preko Davida i Samsona da spasi svoj narod (preko Davida koji je ubio jednog nevinog coveka i oteo mu zenu, i preko Samsona koji se kurvao sa Filistejkama). Nisu svi ljudi kao Noje, Jov i Danilo. Drugo, rat je mogao biti sprecen jos na samom pocetku, bez i jedne zrtve, da se odmah odustalo od "nasih" tertorija u Hrvatskoj. Ionako su te teritorije na kraju ipak ostale medju medjama Hrvatske. To sto si rekao je notorna glupost. Rat je mogao da bude sprecen jedino da su se Srbi poklonili papi. Da su Srbi u Krajini prihvatili da ih pokatolice i da je srpski patrijarh pozvao papu u Beograd, i da mu je narod Srbije izasao na ulicu da ga pozdravi, i da je skupstina grada Beograda proglasila Tudjmana pocasnim stanovnikom Beograda, jedino tada ne bi bilo rata. Teritorije koje je papa zauzeo proteravsi Srbe iz Krajine su privremeno njegove, i to zato sto su Srbi odbacili Boga. To nisu papske teritorije. Te teritorije ce mu biti oduzete najkasnije prilikom Hristovog dolaska, a moguce je i da ce mu biti oduzete i ranije - to zavisi od Srba. Ako se Srbi okrenu Bogu budi siguran da ce papske ubice koje sada kontrolisu Krajinu proci kao hananski narodi prilikom dolaska Jevreja. A to je ideja nase cuvene VELIKE Srbije. Lose poznajes istoriju. Ideja "Velike Srbije" je ideja koju je izmislio papa, a lansirala ju je Austro-ugarska da bi imala povod za napad na Srbiju. Imam jos jedno pitanje za vas: - Kako neko nije zlocinac ako krsi direktno sestu zapovest? Znam da cete mi reci i da je Bozji narod u svoje vreme,u starozavetno vreme, vodio ratove sa drugim narodima i ubijao druge bezbozne narode, ali slozicemo se, da je to bilo opravdano sa Bozije strane. Dobronameran si, ali nisi dovoljno informisan, i to je tvoj problem. Sesta zapovest u originalu glasi: "Ne pocini zlocin ubistva", a ne "Ne ubij". Bog zapoveda da se ne smeju ubijati nevini ljudi, a ako te neko napadne, i hoce da ti ubije brata i oca, da ti zakolje sina, da ti siluje cerku, onda imas pravo da ga ubijes. U Bibliji u tom slucaju se kaze: "Neka ne zali oko tvoje." Reci da je pljuvanje u lice Bogu to sto sam ga (Karadzica) nazvao zlocincem je takodje malo preterano,zar ne? Jel mislis da Karadzicu nije nudjeno da bude izdajnik, i da bude evropski sluga i promoter satanizma? Sigurno da mu je nudjeno. Shvati da je nekoliko stotina hiljada ljudi izbeglo sudbinu 3 miliona Srba koje papa najmuckiji ubio, a tu sudbinu su izbegli zahvaljujuci Bogu koji ih je spasio preko Karadzica. Ja znam da su mnogi posteni ljudi u Bosni i Hrvatskoj zatrovani svakodnevnom medijskom kampanjom protiv svega sto je anti-evropsko. Ali takvima porucujem da pogledaju pod kakvom okupacijom zive i kakve zakone im je nametnula Evropa (najstrasniji satanizam). Moje je misljenje da svaki ozbiljan covek na Balkanu i sire treba da stane na stranu onih Srba koji su protiv Evrope i njenog satanizma, i da se formira jak front otpora, jer cemo zajedno da budemo jaci. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.07.2008 22:40
|
Mladen M je napisao: Profesore dali ste vrlo iscrpan odlican odgovor korisiniku QQmeni u vezi Radovana Karadzica i ja bih dodatno postavio jedno pitanje, ali da se razumijemo ja nisam od onih koji ce da napadne ono sto je radio Karadzic i necu da kazem da je zlocinac, ali me zanima druga stvar. Da li smatrate da je Karadzic bio svjestan da iza svega stoji papa i vatikan te da je iz tog razloga suprostavljao se protivnickoj strani? Uopste nije vazno da li je on znao ko stoji iza toga. On je jednostavno znao da da prepozna sta je najstrasniji nemoral i okupacija, a detalji nisu bitni. Ne mora neko sve da zna iz matematike da bi bio u stanju da izracuna koliko su 2+2. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.07.2008 22:53
|
mipunderfire je napisao: I ja bih se uključio u ovu nadasve interesantnu diskusiju i viđenje istorije koje ima gospodin Petrović. Evo mojeg komentara vezano za post MP o g. Karadžiću: Ovde ne mogu da se iznose komentari, vec da se postavljaju pitanja, a komentar moze da se tolerise jedino ako je deo pitanja. Pošto za gospodina Karadžića i ostale istaknute vođe građanskog rata u ex YU možemo lako konstatovati da nijesu bili ili sada jesu biblijski pobožni, kako onda možete da izjednačavate djela RK sa Božjim djelima? Sta podrazumevas pod biblijskom poboznoscu? Da znaju Bibliju i Boga kao Mojsije ili apostol Pavle? Biblijska poboznost je da u odredjenom trenutku covek bude u stanju da resi odredjeni problem. Karadzic je bio dovoljno pobozan da prepozna sta je okupacija i papska religija. Pored toga, o njegovoj poboznosti govori i cuvena recenica koju je izgovorio, kada je Sloba Milosevic dosao da ga ubedjuje da prihvati (laznu) ponudu od strane Evrope. Milosevic mu je rekao da ako on i skupstina RS ne prihvate ponudu Evrope da ce Srbi ostati SAMI na svetu. Onda je Karadzic izasao za govornicu i odgovorio Slobi: "I Hristos je bio sam." Dakle, biti na strani Boga i morala (sto ne znaci da si bez mane), znaci biti na strani vecine, jer je Bog vecina u odnosu na sva bica i ceo univerzum. Konačno, na osnovu čega svrstavate svakog ko se u određenom trenutku nađe u borbi protiv papstva i Evrope na Božju stranu? Masoni su se takođe u više navrata borili protiv te institucije ali to i dalje nije razlog da se ubroje u Božje redove, zar ne? U jednom ranijem postu, sami ste kazali da su vjerovatno većina sprskih generala u vrijeme Karađorđevića bili masoni, zar ne? Koje pokazatelje imamo da su sad bili Božji ljudi na djelu? Sve činjenice zapravo ukazuju na suprotno. Koje cinjenice govore suprotno? Navedite mi. Ne postoje takve cinjenice. Kada spominjete masone, treba da znate da velika vecina masona ne zna sta je u pozadini masonerije. To je najverovatnije bio slucaj i sa Misicem i sa Karadjordjevicem. Misic je bio posten i sposoban covek koji je imao odredjene zablude, a ako je bio mason, ne znaci automatski da je bio satanista. Znamo da je preko tih ljudi Bog delovao jer je sprecena okupacija od strane pape i Austro-ugarske, tako da je proces duhovnog propadanja bio jako usporen. Osim toga, izgleda da na ovoj paloj planeti postoji jedno nepisano pravilo: ako je nešto vrlo popularno među širokim narodnim masama, tu, sa stanovišta Božjeg otkrivenja, nešto žestoko smrdi. Slazem se. Danas je u svetu popularno da se mrze Jevreji, a oni se najvise pomazu medju sobom. Takodje, popularno je u svetu da se Muslimani prikazuju kao primitivni i nazadni, a oni su najmoralniji. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.07.2008 22:54
|
nikola je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Laki je napisao: Gdine Miroljube, da li je reka Dunav nastala probijajuci put kroz meki sediment posle Potopa ili na neki drugi nacin? Tako je, nastala je probijanjem sedimenta posle Potopa, u poslednjim danima Potopa kada se kontinent izdizao, a voda oticala u morske i okenaske basene. Dali ovaj recert vazi za sve reke i kotline Vazi za skoro sve. Mozda je neka reka nastala i tokom istorije usled zemljotresa, pa je podzemna voda pocela da istice i da pravi korito duz raseda. |
|
|
beginner |
Odgovorio 26.07.2008 23:06
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 26.07.2008 23:00 Lokacija: Nepoznata |
Gospodine Miroljube, Možete li mi ponešto reći o Elen G. Vajt koja je dosta popularna kod adventista. Često je adventisti spominju ali se postavlja pitanje koliko je ona validna. |
|
|
atokic |
Odgovorio 27.07.2008 00:12
|
Član Odgovori: 23 Pristupio/la: 09.07.2008 23:35 Lokacija: Nepoznata |
Kevin je napisao: Miroljube,ako kažete da je ovaj svijet stvoren zbog dobrih ljudi zašto je onda Bog bacio Sotonu na Zemlju..? Sotona jos nije ogranicen samo na zemlju, iako se o tom pitanju vodi polemika. On ce tek na kraju istorije, biti ogranicen samo na zemlju (o tome imate u Otkrivenju 12. poglavlje). Svet je stvoren zbog dobrih ljudi, ali ljudi nece da budu dobri. Zato sto jos uvek postoji sansa za mnoge ljude da budu dobri, Bog dopusta da Sotona radi, ali samo tamo gde ga prizivaju. Tamo gde ljudi prizivaju Boga, tamo Bog radi na stvaranju dobrih ljudi. Zašto je Bog stvarao Sotonu(Svjetlonošu) kad je znao da će se pobuniti protiv njega,znamo zato stvara loše ljude,ali zašto stvara loše anđele?Dali se Bog raduje dobrim anđelima,kao što se raduje dobrim ljudima,ako se raduje njima šta će mu onda ljudi? Izmenio/la atokic na 27.07.2008 00:23 |
|
|
xVORKIx |
Odgovorio 27.07.2008 10:11
|
Član Odgovori: 24 Pristupio/la: 25.07.2008 11:01 Lokacija: Nepoznata |
G.Miroljube nerazumijem zasto su moja pitanja sektaska ? Sto se tice toga da tamo gdje su tri i vise osoba koji slave Boga je i sam bog medu njima stoji . Ja nisam clan niti jedne vjerske organizacije ili sekte ali jako dugo proucavam Bibliju i Povijest civilizacija i pripremam izdavanje jedne zanimljive knjige . Upravo sam sa vama htio da obavim neke privatne razgovore vezane za Geologiju i Opci Potop . Nerazumijem zasto se ponasate u svojim odgovorima odbojno za bilo kakvu suradnju , posto su moja pitanja jednostavna i logicna . Ja vas nepoznajem dovoljno dobro da bih mogao govoriti o vama kakav ste covijek , ali kroz vase odgovore religijskog karaktera dobivam utisak da ste veliki pobornik STAROG ZAVJETA ili Mojsijevog koncepta . Sama vasa recenica ide u prilog tome kada kazete da kada netko napadne narod da se on mora branit . Medutim mislim da je Krist bio veci i bitniji od Mojsija a u vise navrata je rekao kako trebamo voliti i neprijatelje svoje te moliti za njih ili kada je Petar izvukao mac sam Krist ga je ukorijo te napomenuo da (TKO SE MACA PRIMA OD NJEGA I GINE ) .Kad je rekao u Evandelju po Mateju ( 5:38-41 ) : ne odupirite se onome tko je zao.... Mnogi su u prvom stoljecu bili sljedbenici raznih voda koji su se pobunjivali protiv Rimske okupacije , medutim jedino Isus je zagovarao MIROLJUBIVOST I BRATSTVO . Objasnite mi vas stav prema krscanstvu kao jedinom putu do spasenja koje Bog daje ??? POZDRAV ! Alen Vorkapic
|
|
|
Johanan |
Odgovorio 27.07.2008 10:41
|
Član Odgovori: 61 Pristupio/la: 20.02.2008 11:18 Lokacija: Zagreb |
Miroljube, možete li navesti nekoliko dobrih historičara i naslove njihovih knjiga koje dobro opisuju sve te događaje koji su se dešavali na ovim prostorima? Htio bih se više informirati o tome... Unaprijed hvala... |
|
|
Mladen M |
Odgovorio 27.07.2008 13:41
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Profesore mozete li da kazete o kojim poslednjim vremenima ovdje Bog govori kroz proroka Miheja? knjiga proroka Mihej, glava 4 1. Ali će u poslednja vremena biti utvrđena gora doma Gospodnjeg navrh gora i uzvišena iznad humova, i narodi će se sticati k njoj. 2. I ići će mnogi narodi govoreći: Hodite, da idemo na goru Gospodnju i u dom Boga Jakovljevog, i učiće nas svojim putevima i hodićemo Njegovim stazama; jer će iz Siona izaći zakon i reč Gospodnja iz Jerusalima. 3. I sudiće među mnogim narodima, i pokaraće jake narode nadaleko, i oni će raskovati mačeve svoje na raonike, i koplja svoja na srpove; neće dizati mača narod na narod, niti će se više učiti ratu. ... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.07.2008 14:35
|
QQmenu je napisao: Ali zar je Karadzic predvodio svoje ljude da ubijaju samo takve ljude? Zar tu nije bilo nevinih ljudi koji su ubijeni samo zbog toga sto su druge vere i narodnosti? Nemojte da pricate gluposti. Pa Karadzic je saradjivao sa svima koji su bili protiv okupacije. Pogledajte primer njegove saradnje sa Fikretom Abdicem i njegovim vojnicima Muslimanima. Svako ko je hteo mogao je da predje na stranu okupacije ili na stranu onih koji se brane. To nema veze sa nacijom i verom. Svi ovde dobro znamo da se masa ljudi iz Srbije obogatila tako sto je isla da navodno brani srpstvo. Necu ovde pominjati imena,niti kazem da je to slucaj sa Karadzicem... Opte pricate gluposti. Ko je lud da ide preko minskog polja da ukrade televizor iz tudje kuce? Bili su retki pojedinci koji su to radili. Ogromna vecina je branila svoj narod, a u ratu postoji nesto sto se zove "ratni plen" i sto je potpuno biblijski legitimno. Vi ste toliko zaslepljeni medijskom propagandom da zbog nekoliko retkih pojedinaca, nipodastavate borbu za zive glave stotina hiljada ljudi. I ne slazem se da je to notorna glupost sto sam rekao da je rat mogao biti mnogo ranije prekinut i tako bi se spasilo hiljade neduznih zivota sa obe zaracene strane. Zar niste i sami rekli da je ipak na kraju nastala situacija koju su papsvo i Vatikan zeleli? Vi mozete da se ne slazete, ali cinjenice govore protiv onoga sto pricate. Vatikan nije dobio ono sto je zeleo, jer jos nije potpuno okupirao Srbiju i teritorije gde Srbi zive. Vatikan je dobio jednu bitku, ali rat se vodi do Hristovog dolaska. To je duhovni rat. Vatikan ce dobiti rat ako mu se svi ljudi poklone, a videcemo da li ce da se desi. Da je Vatikan dobio ono sto je zeleo ne bi i dalje napadao Srbe (Kosovo, Crna Gora, Vojvodina...). Srbi su u tom ratu najvise izgubili. Zao mi je sto moram da konstatujem da ste vrlo nepismeni. Upravo je suprotno istina. Srbi su jedini sacuvali slobodu na velikom delu svojih teritorija, i najmanje ih je poginulo (za razliku od Prvog i Drugog svetskog rata). Zahvaljujuci tome i danas postoji otpor Evropi i satanizmu medju Srbima. I na kraju, recite to hiljadama majki i oceva koji su ostali bez svoje dece da je tim ratom nesto postignuto. Ne samo da ne poznajete stvari na terenu, nego ste i ateista. Pa jel ste culi za "najargumentovaniji dogadjaj u istoriji covecanstva"? Jeste li culi za "vaskrsenje Isusa Hrista"? Jel znate da ce Bog sve ljude jednog dana da vaskrsne, one pravedne na vecni zivot, a one druge na sud i pogibiju? Oni koji su ostali bez svojih bliznjih zbog pravde i morala mogu da budu ponosni na svoje rodjake, a oni koji su "sacuvali" svoju decu i predali ih papstvu i Evropi, danas gledaju kako im se ta deca drogiraju, prostiruisu, psuju im majku, isteruju ih iz kuce, ali oni ne smeju da kazu "lose nam je". Oni moraju da slusaju okupatora i da vicu "Lepo je u Evropi!" E pa kad je lepo, vi idite u Evropu, a ja necu i nikome ne savetujem da tamo ide. Postignuti su beda i siromastvo devedesetih,redovi za penzije,za veknu hleba,itd... I da li se mozda zapitamo,kao nacija,da li nama nest fali kada sve bivse zemlje SFRJ beze od nas.Najskoriji primer je i Crna Gora. Lupetate gluposti kao pravi TV-man (to su oni tupavci koji samo gledaju televiziju i kao papagaji ponavljaju ono sto su culi na satanskim medijima). Nama ne fale oni koji hoce u Evropu. Nama fali Bog, a mi mozemo da zivimo bez evropljana. Stavise, Bozja zapovest je da Njegov narod NE SME da ulazi u nikakve saveze sa neznaboscima (dakle, evropljanima i ostalim Bozjim neprijateljima). Kada bi Srbija bila duhovno zdrava, ona ne bi bila clanica UN niti drugih satanskih udruzenja. Ali ne bih vise da vas zamaram ovim pitanjima.Hvala vam i na ovom vasem izdvojenom vremenu. Nista me ne zamaras, nego mi je zao sto si toliko neinformisan i zatrovan medijskim lazima. Ali ima nade za tebe ako budes radio na sebi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.07.2008 14:37
|
beginner je napisao: Gospodine Miroljube, Možete li mi ponešto reći o Elen G. Vajt koja je dosta popularna kod adventista. Često je adventisti spominju ali se postavlja pitanje koliko je ona validna. Treba da citate Bibliju i onda cete znati koliko je nesto validno. |
|
Predji na forum: |