Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Laki
Gospodine Miroljube, da li je tacno da su Karl Sagan i Fred Hojl, pred kraj zivota, prihvatili Boga za Tvorca?

Miroljub Petrovic
Djordje je napisao:
Poshtovani gospodine Miroljube interesuje me da li prepatati americhke kompanije "Forever living products" koja se bavi proizvodnjom preparata od aloje, stvaraju zavisnost i da li su zdravi za upotrebu? Interesuje me vashe mishljenje o tome. Hvala unapred!

Nemam lepo misljenje o nijednom preparatu koje fabrike prave. Preparati mogu samo malo da ublaze neke zdravstvene probleme, a problemi se resavaju zdravim nacinom zivota. Kad kazem "preparati mogu malo da ublaze neke zdravstvene probleme" mislim na neke biljne preparate koje covek sam spremi, koji su jednostavni i laki za pripremanje. Sve ono sto se fabricki proizvodi od strane velikih kompanija je vrlo, vrlo problematicno i ja to ne preporucujem.

Na sajtu www.zakonizdravlj... imate "Enciklopediju prirodnih lekova". Tamo mozete da videte koje biljke mogu da pomognu kod nekih bolesti (iako je nacin zivota i ishrane na prvom mestu). Te biljke, kao sirove ili osusene, mozete da nabavite kod nekog travara i da ih sami jednostavno pripremite za upotrebu.

Miroljub Petrovic
Kevin je napisao:
Niste nam odgovorili dali je Kuran djelo ljudskih ili Božjih (Jahvnih) ruku..?

Ono po cemu se procenjuje svaka knjiga i svaki postupak i sve u ovom svetu, zapisano je u Tanahu (ili kako ga mnogi zovu "Starom zavetu"). U toj knjizi nema gresaka, to da svakome bude jasno, a to su definitivno potvrdili Kumranski spisi. U Novom zavetu je pronadjeno nekoliko sitnih gresaka, koje ne osporavaju poruku te knjige, a o tome imate u knjizi "Jevrejski Jeshua ili grcki Isus":
www.cps.org.yu/yeshua02.zip

Ono sto sam mogao da vidim u Kuranu jeste da se u njemu afirmativno govori o Tanahu i svemu sto je do tada bilo zapisano, i ja nemam nista protiv Kurana. Znam da postoje razliciti teolozi koji tumace neke tekstove Kurana protivno Tanahu i Novom zavetu, i citao sam neke od tih kritika koje su na staklenim nogama. Ne iskljucujem mogucnost da se i u Kuranu se nadje neka greska kao u Novom zavetu, posto Muhamed nije pisao Kuran, ali te greske ne umanjuju poruku Kurana koji poziva na moralan zivot i sluzbu Bogu koji se otkrio preko Mojsija i drugih Bozjih ljudi.

Dakle, nemam nista protiv ako neko kaze da je Kuran dat od Boga. Samo pozivam onda te ljude da citaju Kuran i zive po njemu, a ne da slusaju razne propale teologe, kao sto je to cesto slucaj i u hriscanstvu i u judaizmu.

Naravno, poruka Kurana se ne moze razumeti ako se prethodno ne procita Tanah. Isti je slucaj i sa citanjem Novog zaveta.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 23.07.2008 17:48

Miroljub Petrovic
sigma je napisao:
Gospodine Petroviću,

Posto se Vi upućeni u istoriju a imali ste i velikog istoričara u familiji, zanima me kakav je odnos raznih naroda i civilizacija kroz istoriju prema svojim izdajnicima.
Koliko sam ja upućen najveća kazna koju čovek čoveku može da izrekne unutar svoje grupe je prema izdajniku. Ako se ne varam to je zajedničko svim narodima i grupama od kad postoji čovek do danas. U nekim časnim društvima izdajnik sam sebe kažnjava shvativši (jer i posle toga ima morala dovoljno da prepozna trenutak svoje slabosti) šta je uradio.
Koliko sam ja razumeo Božiji Zakon, On u mnogim slučajevima i naređuje da se izdajnici pobiju u određenoj grupi ili narodu kako je ne bi slabili i na zlo navodili.

Pošto je Srbija prepolovljena po kriterijumu izdajništva, kao i to da se apsolutno slažem sa Vama da krvni obračun sa njima u situaciji kad ogromna većina nije okrenuta Bogu ničemu ne vodi, imao bih jedno pitanje u vezi jedne druge grupe izdajnika.

Govorim o ovoj polovini koji nisu izdajnici, ove druge i ne računam u ljude, sa njima će se obračunati Bog direktno kad dođe vreme.

Nisu svi okrenuti Bogu ni tu, čak jako malo ljudi, ali što Vi kažete ima zdravog tkiva od kog se da izgraditi Božiji Čovek u svoje vreme pod određenim okolnostima. Dakle, kad u takvoj grupi uslovno rečeno odabranoj neko poklekne kao sad pre neki dan, da li Božiji Zakon u takvim situacijama odobrava likvidaciju takvih ljudi. To nije veliki broj ljudi da bi se stvorio sukob većih razmera, ali je izuzetno pedagoški da bi se ljudi u grupi opomenuli na moral. Kad izdaš Brata izdao si Boga, kad izdaš Boga a ostaneš živ, daješ loš primer i druge vučeš za sobom.

Kad vidite Irca da hramlje na desnu nogu, a sa kolenom mu nešto nije u redu, to je metak, pokleko je u jednom trenutku života, svako na svetu (kome mozak nije ispran i ko je slobodan, naravno) kad ga vidi zna ko je on.

Zato ovaj ide tamo pa ih moli i kukumavči, a Irci kažu jesmo glasali, nema potrebe da ponavljamo opet, biće još ubedljivije.

Bilo je to davno kada su narodi kaznjavali svoje izdajnike. To nemate danas u Irskoj, kao sto neki misle. To je nekad bilo kod njih. Danas se sa izdajnicima obracunavaju samo u islamskim zemljama (i to ne svim).

Ovo sto se nama desava nije nista u poredjenju sta ce da nam se desi. Desavace se uskoro jos mnogo gore stvari, jer to je mehanizam da ljudi pocnu da misle, a ne da drugi misle za njih. To ce biti i vreme kada ce se svako pokazati kakav je.

Ne mozete danas nikome da sudite, jer ce da dodje okupatorska policija da vas hapsi. Doslo je vreme da ne smete ni dete da ucite moralu, jer moze neko da vas prijavi pa da vam zakucaju na vrata socijalni radnici (to su oni mucenici sto su zavrsili ateisticke evropske fakultete i misle da nesto znaju o psihologiji, pedagogiji, sociologiji...).

Jedini nacin za izbavljenje je onaj koji se desio Izrailjcima u Egiptu. Nema drugog nacina. Postavlja se pitanje: Da li mi verujemo u takvo izbavljenje? Ja verujem, i zato pozivam ljude gde god stignem (ne samo u Srbiji) na pokajanje, jer svako od nas mnoze jako puno da uradi na kolektivnom izbavljenju. Neka u Srbiji bude 10% zdravog tkiva, Bog ce zbog njih da napravi red u drzavi, a onda ce ostali da se dovode u red ili da se sele u Evropu.

Svaki pokusaj fizickog ustanka protiv okupatora ce biti zestoko sankcionisan. Pogledajte samo kako su poslali policajce sa automatskim puskama po Beogradu, da se po svaku cenu obracunaju sa eventualnim demonstrantima. Mislite li da ne bi upotrebili vatreno oruzje da se situacija zakomplikovala? Upotrebili bi ga sigurno. Nisu njihovi sefovi kilavi Radovani kao Sloba Milosevic. Oni jesu izdajnici, ali odlicno rade svoj posao. Imaju samo jedan problem, sto ulaze u sukob sa Bogom jer promovisu satanizam (evropsku kulturu, religiju i zakone).

Miroljub Petrovic
Mladen M je napisao:
Moze li kancer da je genetska mana kao sto neki tvrde?

Rak nema direktne veze sa genetikom, ali ako je, na primer, roditelj bio narkoman, onda moze da se rodi dete sa ostecenim imunim sistemom pa da lako podlegne raku. Rak nastaje nezdravim nacinom zivota kada coveku oslabi imuni sistem. Farmaceutska mafija iznosi price da je genetika uzrok raka da bi mogli i dalje da truju narod drogom (da podsetim, droga, oruzje i prostitucija su tri glavna izvora para u savremenom svetu). Droga nije samo marihuana i heroin. Tri vodeca uzroka bolesti i smrti u savremenom svetu poticu od droge: nezdrava ishrana, pusenje i alkohol. Zamislite da se ukine prodaja tih artikala? Nema sanse. Zato trgovci droge, koji finansiraju naucnike, promovisu lazne price o genetici i raku.

Moze li zaista promjenom nacina zivota i ishrane da se izlijeci tumor u metastazi?

Naravno da moze da se leci. O tome mozete da procitate na linku:
http://www.zakoni...b_rak.html

Nazalost, imam rodjaka koji zivi u Beogradu i ovih dana je saznao da ima tumor na debelom crijevu i to u poodmakloj fazi. Hitna operacija. Napomenucu da je za razliku od vecine ljudi dosta pobozan i da je postio i jednodnevne i visednevne postove. Ali ne znam kako se i sa cime hranio.

Kakva bre hitna operacija? Treba covek da se pothitno izvuce iz bolnice inace je nagrabusio. Znam iz iskustva da su male sanse za to jer ljudi slepo veruju "lekarima". Ako bi se preselio u prirodu i poceo zdravo da se hrani i zivi, velike su sanse da bi se izlecio. Ako ostane u bolnici, mozes da mu rezervises plac na nekom groblju, jer ko je ima rak, a padne "lekarima" u sake, tesko da ostaje ziv. Obavezno, sto pre, ostampaj tvom rodjaku tekst "Kako sam pobedila rak" sa gornjeg linka i daj mu da procita. Mozes da me kontaktiras u vezi toga i na privatan e-mail: .

Miroljub Petrovic
zulufar je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
Kako se zove onaj ko se bori protiv Evrope, buzdovane? Jel se zove "posten covek" ili se zove "zlocinac"?

Ajde ne avetaj. Đe se borio protiv Evrope? Kad je držao one mučenike u Sarajevu pod okupacijom 4 godine ili u Srebrenici? Ili kad su se napljačkali po Bosni i uzeli državne (narodne) pare?
Evo prezentacije pa upoznajte "heroja":
....

Kakav si buzdovan, to je neverovatno. Tako glupe stvari moze da izgovori samo neko sa Cetinja ili iz Vatikana. Kad ne bi znao ko si, i kad bi procitao sta pises, pretpostavio bih da si sa Cetinja. Cetinjani su svetski prvaci u nepoznavanju istorije i pricanju gluposti. Poslacu ti plast sena da pases, posto si pravo govedo.

Miroljub Petrovic
Srbin je napisao:
zulufar je napisao:
Evo prezentacije pa upoznajte "heroja":
http://dragandabi...

Kao prvo sajt je lazan, sadrzi jednu bednu html stranu i par slicica koje je naki lik pokupio iz medija. Kao drugo registriovan je 22 Jula. I zato nemojte da sirite raznorazne gluposti i pricate o stvarima u koje se ne razumete. Postoje forumu gde su lazi o srpskom narodu cak sta vise i obavezne inace nije vam dozvoljeno da pricate.

Alo covece, u pitanju je sledbenik Jevrema Brkovica, dzabe pricas. Bolje zidu da pricas nego njemu. Necu jos da ga brisem jer dobro kompromituje evropski koncept.

Miroljub Petrovic
Smajo je napisao:
Smajo je napisao:
Da li postoji originalni tekst Biblije?? Znam da postoje mnogi prijevodi ali original??

Postoje kopije originala cija je autenticnost definitivno potvrdjena otkricem Kumranskih spisa. Danas su te kopije izlozene u muzeju ispod zemlje u Jerusalimu, tako da ni atomska bomba ne moze da ih unisti. To su najvazniji arheoloski nalazi u istoriji.

Ako je to tačno,kakv je onda korist vjernicima,crkvi,kad tu Bibliju većina nije vidjela, a kamoli čitala?? Samo se čitaju verzije ovog,onog itd?

Prevodi koje imamo su vrlo dobri, a ako negde malo "zapne" lako moze da se proveri original preko konkordansa na negleskom.

Miroljub Petrovic
Milojko je napisao:
G. profesore molim vas da mi odgovorite da li znate da li postoji neki sajt na kome se moze postaviti pitanje svesteniku osim www.svetosavlje.org za koji znam odavno.
Ocigledno da mladi svet na netu trazi odogovore na duhovna pitanja a posto nema svestenika, ja bar nisam nasao, onda se obracaju vama.
Ne kazem da vi neradite dobro, naprotiv vasa predavanja i ovaj forum su odlicni, ali kada bi bar jedan svestenik bio on line kao vi sto ste ovde, mislim da bi to bilo izuzetno korisno. Sta kazete na ovo.

Potrazi na internetu. Ne znam nekog dobrog teologa koji je online.

nikola
U vezi osvete, trazio sam odgovor u Svetom Pismu; Apostol Petar kaze u poslanici:

Vladajte se dobro medju neznaboscima, da bi ono zasta vas opadaju kao zlocince, vidjevsi vasa dobra djela, slavili Boga u dan pohodjenja...Jer tako je volja Bozja da dobro cineci ucutkujete neznanje bezumnih ljudi; Kao slobodni, a ne kao oni koji koriste slobodu za prikrivanje zlobe, nego kao sluge Bozje...ako dobro cinite pa podnosite stradanja, to je ugodno pred Bogom..Imajuci dobru savjest, da se u onome sto vas klevetaju kao zlocince postide oni koji kude vase dobro vladanje.

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gospodine Miroljube, sta mislite o proji, kacamaku i piti zeljanici? I da li jedete sopsku salatu?

Sta ima tu da se misli? U pitanju su vrhunski specijaliteti. Naravno da jedem sve dobre salate.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
u prvoj Petrovoj poslanici, apostol Petra: !5.
Nego po Svetome koji nas je pozvao, budite i sami sveti u svom zivljenju;...
I ako zovete Ocem Onoga koji, ne gledajuci ko je ko, sudi svakome po djelu, provodite u strahu vrijeme vasega stranstvovanja.

mozete da pojasnite, dali apostol Petar savetuje da se plasimo Oca, ili kaze da imamo pogresnu sliku ako mislimo da po delima nas Otac sudi

"Strah Bozji" je strah koji ima svaki ozbiljan covek koji brine za svoj zivot. Jedini nacin da opstanemo u ovom svetu jeste da budemo spojeni na Izvor Zivota. Jedini nacin da nastradamo jeste da se otkacimo od Izvora Zivota. Normalno je da covek ima strah da se ne otkaci od Izvora Zivota.

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gospodine Miroljube, da li je tacno da su Karl Sagan i Fred Hojl, pred kraj zivota, prihvatili Boga za Tvorca?

Ne verujem.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
U vezi osvete, trazio sam odgovor u Svetom Pismu; Apostol Petar kaze u poslanici:

Vladajte se dobro medju neznaboscima, da bi ono zasta vas opadaju kao zlocince, vidjevsi vasa dobra djela, slavili Boga u dan pohodjenja...Jer tako je volja Bozja da dobro cineci ucutkujete neznanje bezumnih ljudi; Kao slobodni, a ne kao oni koji koriste slobodu za prikrivanje zlobe, nego kao sluge Bozje...ako dobro cinite pa podnosite stradanja, to je ugodno pred Bogom..Imajuci dobru savjest, da se u onome sto vas klevetaju kao zlocince postide oni koji kude vase dobro vladanje.

Tako je, to je nacin kako bi trebali da radimo.

nikola
Miroljube, pitam se zasto apostol Petar nije napisao Jevandjelje, dali osim poslanice moze da postoji jos neki spis

Miroljub Petrovic
Smajo je napisao:
Što nije moguće da svako posjeduje ''originalnu'' BIbliju??

Moguce je, ima da se kupi Biblija ne hebrejskom.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Miroljube, pitam se zasto apostol Petar nije napisao Jevandjelje, dali osim poslanice moze da postoji jos neki spis

To je to. Da ima jos nesto vazno nalazilo bi se u Bibliji.

Miroljub Petrovic
ddabic je napisao:
Kako se zove onaj ko se bori protiv Evrope, buzdovane? Jel se zove "posten covek" ili se zove "zlocinac"?

Buzdovan ti mama, budalcino srpska...

Vidi mucenice, iz tvog pisanja se vidi da si sovinista. Smeta ti to sto sam Srbin, je li? Ako si malo citao ovaj forum mogao si da vidis da se ovde ljudi dele na one koji su na strani Boga i one koji su protiv Njega. Nasa nacionalna pripadnost je u drugom planu. Ali, tebe su ocigledno zatrovali sovinizmom, pa mrzis ljude koji su druge nacionalnosti, druge boje koze, itd.

Mogu samo da te zalim i da ti zabranim dalji pristup na forumu jer si destruktivan.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 23.07.2008 21:11

Gogi
Pozdrav Miroljube !

Prvo : Sada mi je jasno zasto ne dozvoljavas polemike izmedju clanova
foruma,ovog Dabica obrisi gvozdenom metlom.

Drugo : Jos prije par godina vidio sam da iza nato predstavnika na
konferenciji za stampu stoji sljedece :
NATO - OTAN , sta im znaci OTAN,dali znas ?

Pozdrav !

Gogi

Miroljub Petrovic
[quote]Gogi je napisao:
Pozdrav Miroljube !

Prvo : Sada mi je jasno zasto ne dozvoljavas polemike izmedju clanova
foruma,ovog Dabica obrisi gvozdenom metlom.

Izbrisan je.

Drugo : Jos prije par godina vidio sam da iza nato predstavnika na
konferenciji za stampu stoji sljedece :
NATO - OTAN , sta im znaci OTAN,dali znas ?

Ne znam.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.32 sekundi!