pocetak foruma
|
|
bojsane |
Odgovorio 21.07.2008 23:54
|
Član Odgovori: 64 Pristupio/la: 14.04.2008 14:10 Lokacija: Nepoznata |
I ja sam sad vidio.Ne znam sta bih rekao. |
|
|
filosof26 |
Odgovorio 22.07.2008 00:33
|
Član Odgovori: 43 Pristupio/la: 01.07.2008 17:17 Lokacija: Nepoznata |
Auuu ljudi pa ovo je strasno! Sta ce biti s nama!? Nek nam se Bog smiluje... Izmenio/la filosof26 na 22.07.2008 00:34 Sto god tkas, vezuj konce za nebo...
|
|
|
Bratislav |
Odgovorio 22.07.2008 00:54
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 10.02.2008 21:49 Lokacija: Cicevac |
Mi stvarno kao narod moramo da propadnemo! Kosovo poklanjamo,ulizujemo se ubicama srpskog naroda,hapsimo Karadzica.I sta mi bre da ocekujemo da nam se dobro desi??? Kod nas nikad nece da bude bolje! Samo nam jos fali da primimo Papu u Beogradu da nam on dodje i odrzi "predavanje"!!! Zar je moguce da ovaj glupi narod ne vidi ko nam vodi drzavu?I da vam kazem-ovo nije politicki govor,ovo je definitivno-pocetak kraja srpskog naroda,kao celine ,a i pred Bogom.Jeste da nisam postavio pitanje vec dao komentar i mozete slobodno izbrisati ovo,sigurno necu imati komentara na to. |
|
|
Ivica |
Odgovorio 22.07.2008 01:14
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 21.07.2008 23:54 Lokacija: Nepoznata |
Ove izdajice uhapsise Radovana.Evo vec sat vremena se vrti na rts-u.Prosto ne mogu da ih slusam sta pricaju.Da se ovako gazi i izdaje svoj narod pa to nikad nije bilo.Mislim da smo zabrazdili kao nikad do sad.Nema gore od ovakve izdaje, a ovi se jos i hvale time.Nek im je na cast.Ovakve amoralne spodobe jos nisam vido.Sto bi reko Djoko Koprivica pesmom- Po Kosovu svetinje se ruse a glavari proklete im duse svadjaju se dokle narod pati kako ce se vlasti docepati.Tesko doba medju Srbe dodje,krvnici bi da hvataju vodje.I cijeli narod obezglave.Ne bi strasna i velika sila Srpski otpor krvniku slomila,da im nije domace nesloge ,izdajnika sto idu na noge.Jadne sluge ,grdne kukavice postadose roda izdajice.Ni u doba Turskoga vladanja i velike muke i stradanja, Srbi tako nijesu radili no su vodje kod jataka krili,harambase zime zimovase a narod ih s ponosom cuvase da ih opet u bojeve vode za odbranu casti i slobode.Zar ih nije braco moja mila istorija nista naucila,nije vino ko sto predje bjese ,Brankovici dal se utrijese il ih vise nego prije ima,ne trebuje carstvo neljudima.A ko izda onoga prvoga nemo srece ni poroda svoga, u kucu mu puska ne visila,Bog veliki i njegova sila nek mu same gubavce daruje,pravda mu se po prstu kazuje,Brankovica bruka nas spopala, na badnjak krv mu pokapala i u pasju vjeru vjerovao kad je svoju izdo i prodao.Zasto slavu pogaziste staru,prodajete ljude na pazaru.Jel to iko dosada radio,Bog veliki za to vam sudio.Bog vas kleo sto bi Njegos reko,gubavo vas majcino mlijeko.Sa novcima od bratskijeh glava ne cuva se slava i drzava.Nema blaga da covjeka plati niti vode sto moze oprati crni obraz izdaje i srama ,da brat brata izda u mukama.Nekad ste se dicili sa njima i zvali ih svojim idolima a danas ih s tudjinom gonite,sta pogani od ljudi cinite,no ko brata za brata ne prima taj tudjina gospodara ima ,da ga muci i krv da mu pije,tesko zemlji dje slobode nije.S bratske krvi sreca se ne stice,ko to radi on sebi namice najposlije omcu oko vrata,tako prodje ko izdaje brata.Proklet bio od Boga i roda ko izdaje svoga. Pomoz Bog!
|
|
|
nikolad |
Odgovorio 22.07.2008 01:34
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 13.07.2008 13:51 Lokacija: Nepoznata |
Ko bi trebalo da bude na vlasti ako bismo uveli teokreatiju? Da li patrijarh ili neko drugi? Sta mislite kada bi sutra bio referendum za prihvatanje teokratije kao drzavnog uredjenja da li bi uspeo? I da li planirate nakon promocije vase buduce knjige "Osnove teokratije" neku kampanju kako bi sirim narodnim masama objasnili da je to dobra stvar za narod da bi se nekako ubrzalo to prihvatanje? Da li bi svetski satanisti poceli jos vise da okupiraju nas narod kada bi se saznalo da zelimo teokratiju? Jedno pitanje u vezi ishrane: U nekoj knjizi o ishrani koja je prilozena na ovom sajtu sam procitao da je ljudska vilica prilagodjenja biljnoj a ne mesnoj ishrani. Da li onda zbog naseg zvakanja mesa nasi zubi velikom brzinom propadaju bas zato sto nisu namenjeni za to? Nije mi tesko bilo primetiti da mi se vilica uopste ne zamara prilikom konzumiranja biljne hrane za razliku kad jedem snicle pa pretpostavljam da se i zubi ostecuju. Danas je prava retkost da neko sacuva zube do svoje cetrdesete. Puno pitanja ali nadam se da su konkretna. Sve najbolje Vam zelim! Samo tako nastavite...Izuzetno cenim vas trud i rad. Pozdrav. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.07.2008 06:15
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Drazen je napisao: Pozdrav Miroljube i hvala ti za odgovor. Mozes li mi reci kako ti tumacis "Pjesmu nad Pjesmama"? Veliki pozdrav! U pitanju je opis zdravog intimnog odnosa koji moze da postoji samo u bracnoj zajednici. Podseticu da bracnu zajednicu cine tri osobe - muz, zena i Bog. Tamo gde nema Boga, to nije brak. Dakle, osobe treba da su pobozne i da zele da se duhovno izgradjuju da bi mogle da stupe u brak i da bi mogle da dozive sve ono sto je lepo u braku. Ako pitas bilo kog normalnog i zdravog coveka koji je ozenjen, on ce ti reci da postoje mnoge lepse stvari u braku od onih vezanih za najintimnije odnose. Brak ne moze da opstane samo na tome, a moze da opstane bez toga. O tome se i govori u celoj Bibliji, a i u toj knjizi - ako nema veze sa Bogom, nema ni braka Bozjeg naroda sa svojim muzem - Bogom. Muz na hebrejskom znaci "vlasnik", ali ne u vulgarnom smislu, vec u smislu da je vlasnik onaj koji brine i cuva svoju porodicu, ako ona to zeli. Zato kada se u Izraelu sklapa brak, on moze da se sklopi samo u sinagogi, u prisustvu Boga i svestenika, i samo mladozenja potpisuje ugovor (obavezu pred Bogom) da ce da brine o zeni, i samo on mladoj stavlja prsten na ruku (a ne i ona njemu). Sekularni "Jevreji" (ako su to uopste Jevreji) moraju da idu na Kipar pa tamo da se "zene", i da sklapaju "brakove" kao sto su oni evropski. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.07.2008 06:18
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Drazen je napisao: I molim te ako moze komentar na 2.5 (radi se takodjer o Pjesmi nad Pjesmama) Veliki pozdrav! Treba da gledas kontekst, a ne da posmatras samo jedan stih. U pitanju je jedan izraz onih osecanja koja mogu samo da se dozive, i to u braku gde je Bog prisutan. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.07.2008 06:19
|
Dino je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Dino je napisao: Miroljube, što mislite o Zlatku Sucu? Ne znam ko je taj. http://www.pionir...ontent=200 Evo link...uglavnom on vam je imao "Isusove rane" tzv. stigme...baš me zanima vaše mišljenje o njemu...jel on drugačiji od ostalih ili je i on pijun demona? Auu, taj nije opsednut demonom, nego demonima. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.07.2008 06:19
|
Laki je napisao: Gdine Miroljube, mozete li da izdvojite nekog ozbiljnog kreacionistu iz Evrope, da je moralan i profesionalac, ako ima takav? Harun Jahi iz Turske je najbolji. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.07.2008 06:23
|
Drazen je napisao: Miroljube, mozes li mi reci da li na nasim prostorima postoji bilo kakva mogucnost organizovane posjete Sinajskog poluostrva ili Jeruzalema? Cuo sam da Pravoslavna crkva organizuje odlazak u Jeruzalem, ali mene interesuje i Sinajsko poluostrvo pa ako znas nesto o tome zamolio bih te za komentar. Pozdrav! Imas agencije koje vode u Egipat, ali na Sinajskom poluostrvu nema mnogo toga da se vidi. Ona planina na koju se ljudi penju nije prava planina Sinaj. Prava planina Sinaj je u Saudijskoj Arabiji. O tome imas vise na linku: http://www.cps.or.../sinaj.htm Postoji na Sinajskom poluostrvu jedno malo poluostrvo Nuviba gde su Izrailjci presli Crveno more, kad su izlazili iz Egipta, ali ne isplati se da samo zbog toga ides. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.07.2008 06:32
|
Drazen je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Drazen je napisao: i zamolio bih te da mi kazes kako si dosao do zakljucka da je zaljubljenost opsjednutost? Pogledaj samo kakve su posledice zaljubljenosti. Na istrazivanjima mladi ljudi na prvom mestu stavljaju "raskid sa partnerom" kada odgovaraju na pitanje "Sta vas najvise povredjuje u zivotu?" Za ulazak u intimnu vezu je potrebno da osoba bude duhovno zrela i vaspitana, i da neko garantuje za nju. Danas mladi ulaze u intimne veze bez ijednog od gornja dva uslova i posledica je totalni duhovni kolaps medju mladima. Dalje, pogledaj kako se ponasa neko ko je zaljubljen - isto kao narkoman. Taj bi se posvadjao sa ocem i bratom, i najboljim prijateljem na krv i noz zbog "devojke", zbog koje ce uskoro da dozivi duhovni slom. Ovo pri kraju me podsjetilo na Mateja, 19.5-6, gdje Isus spominje prianjanje muza uz zenu te da ce ostaviti oca i majku zbog svoje zene i da ce muz i zena biti jedno tijelo. Ali koliko vidim to se ne spominje sa negativnom konotacijom. Kako ti tumacis to "prianjanje" ? Zar se ne radi o jednoj ljubavi koja je drugacija od ljubavi prema bliznjem? O ljubavi muskarca prema zeni i obrnuto? Veliki pozdrav! "Ostaviti" oca i majku ne znaci otici da se zivi u drugi grad i napustiti roditelje (za stalno). To znaci da sin pocinje da stvara porodicu koja ce biti deo porodice ciji je on vec clan, a da ce da brine o roditeljima. On se emotivno i duhovno vezuje sa suprugom, ali ne kida veze sa roditeljima. To jeste jedan oblik odvajanja od roditelja sa kojima je bio "jedno telo", i sada postaje "jedno telo" sa suprugom, ali to je i dalje jedan organizam (porodica). U zdravim porodicama sin i dalje zivi sa roditeljima u istom domacinstvu, u novoj kuci koja je odmah pored kuce roditelja, ili u istoj kuci u odvojenoj prostoriji, ali i dalje jede za istim stolom sa ocem i majkom, a njegova supruga se trudi da najvise radi u kuci i da preuzima poslove njegove majke, dok je majka (svekrva) vise neko ko nadgleda kao stariji i iskusniji. Naravno, oni se svi dopunjuju i zive u slozi. Znam da ovoga danas skoro da i nema na nasim prostorima, ali ja pricam kako bi trebalo da bude i cemu bi ljudi trebali da teze. Liberalni teolozi su izokrenutli pomenuti iz Biblije tekst jer ga citaju van konteksta i znacenja onoga sto u Bibliji pise. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.07.2008 06:37
|
nikola je napisao: Jer za Dejana Lucica mislite da je neki mudrac "covek koji zna" o hazarima, gde moze da se nadje materijal emisije sa BN, gde ste gostovali sa njim Dejan Lucic mi izgleda kao neko ko je dobronameran, ali nije dovoljno informisan o pravim stvarima. Videcemo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.07.2008 06:40
|
Bratislav je napisao: Mi stvarno kao narod moramo da propadnemo! Kosovo poklanjamo,ulizujemo se ubicama srpskog naroda,hapsimo Karadzica.I sta mi bre da ocekujemo da nam se dobro desi??? Kod nas nikad nece da bude bolje! Samo nam jos fali da primimo Papu u Beogradu da nam on dodje i odrzi "predavanje"!!! Zar je moguce da ovaj glupi narod ne vidi ko nam vodi drzavu?I da vam kazem-ovo nije politicki govor,ovo je definitivno-pocetak kraja srpskog naroda,kao celine ,a i pred Bogom.Jeste da nisam postavio pitanje vec dao komentar i mozete slobodno izbrisati ovo,sigurno necu imati komentara na to. Nije ovo pocetak kraja propadanja. Pocetak propadanja je poceo jos pre oko 100 godina kad smo odlucili da budemo kao ostali svet. Ali, ima nade, tu je je Neko ko na sve misli. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.07.2008 06:46
|
nikolad je napisao: Ko bi trebalo da bude na vlasti ako bismo uveli teokreatiju? Da li patrijarh ili neko drugi? Sta mislite kada bi sutra bio referendum za prihvatanje teokratije kao drzavnog uredjenja da li bi uspeo? I da li planirate nakon promocije vase buduce knjige "Osnove teokratije" neku kampanju kako bi sirim narodnim masama objasnili da je to dobra stvar za narod da bi se nekako ubrzalo to prihvatanje? Ljudi ni ne znaju sta je teokratija. Dakle, prvo treba da saznaju, pa ako im se svidi da se pokaju i okrenu Bogu, sto znaci promenu nacina zivota (nema kurvanja, laganja, ubijanja, vec briga o deci i ljudima, uvodjenje odgovornosti). Da li bi svetski satanisti poceli jos vise da okupiraju nas narod kada bi se saznalo da zelimo teokratiju? Kada bi jedan narod zeleo teokratiju, onda se tu vise nista ne pitaju svetski satanisti jer Bog preuzima stvari u svoje ruke. Jedno pitanje u vezi ishrane: U nekoj knjizi o ishrani koja je prilozena na ovom sajtu sam procitao da je ljudska vilica prilagodjenja biljnoj a ne mesnoj ishrani. Da li onda zbog naseg zvakanja mesa nasi zubi velikom brzinom propadaju bas zato sto nisu namenjeni za to? Nije mi tesko bilo primetiti da mi se vilica uopste ne zamara prilikom konzumiranja biljne hrane za razliku kad jedem snicle pa pretpostavljam da se i zubi ostecuju. Danas je prava retkost da neko sacuva zube do svoje cetrdesete. Nasi zubi su prilagodjeni i za jedenje mesa, ali ne u velikim kolicinama. Najbolje je za zube biljna hrana. Pogledajte crnce u Africi koji nikada ne peru zube, a jedu samo plodove - imaju najlepse i najzdravije zube. |
|
|
Mladen M |
Odgovorio 22.07.2008 09:10
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: "Ostaviti" oca i majku ne znaci otici da se zivi u drugi grad i napustiti roditelje (za stalno). To znaci da sin pocinje da stvara porodicu koja ce biti deo porodice ciji je on vec clan, a da ce da brine o roditeljima. On se emotivno i duhovno vezuje sa suprugom, ali ne kida veze sa roditeljima. To jeste jedan oblik odvajanja od roditelja sa kojima je bio "jedno telo", i sada postaje "jedno telo" sa suprugom, ali to je i dalje jedan organizam (porodica). U zdravim porodicama sin i dalje zivi sa roditeljima u istom domacinstvu, u novoj kuci koja je odmah pored kuce roditelja, ili u istoj kuci u odvojenoj prostoriji, ali i dalje jede za istim stolom sa ocem i majkom, a njegova supruga se trudi da najvise radi u kuci i da preuzima poslove njegove majke, dok je majka (svekrva) vise neko ko nadgleda kao stariji i iskusniji. Naravno, oni se svi dopunjuju i zive u slozi. Znam da ovoga danas skoro da i nema na nasim prostorima, ali ja pricam kako bi trebalo da bude i cemu bi ljudi trebali da teze. Liberalni teolozi su izokrenutli pomenuti iz Biblije tekst jer ga citaju van konteksta i znacenja onoga sto u Bibliji pise. E ovo je bitno, danas mladi bracni parovi zive skroz odvojeno od roditelja jer svi pricaju kako 'ne valja zivjeti u zajednici'. Ja smatram da je fino zivjeti u zajednici, kad ima srece. Imam iskustva i znam zasto ljudi ne vole zajednicu. Zato sto svako oce po svome. O Bogu i bozjim zakonima niko ne razmislja i otud ovaj haos. Vasi navodi mogu da budu ostvareni, bar ja smatram, samo u slucaju da su pobozni i svekrv i svekrva, i muz i zena, da se svi medjusobno vole i postuju i slusaju jedno drugo. Da li smatrate ako mladi bracni par ima volju da zivi pobozno i da zivi u zajednicu sa roditeljima a da roditelji nisu bas pobozni i da recimo svekrva cesto napada mladu u vezi nekih stvari koje joj se ne svidjaju, da li smatarte da moze da opstane takva zajednica? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.07.2008 11:14
|
Mladen M je napisao: Da li smatrate ako mladi bracni par ima volju da zivi pobozno i da zivi u zajednicu sa roditeljima a da roditelji nisu bas pobozni i da recimo svekrva cesto napada mladu u vezi nekih stvari koje joj se ne svidjaju, da li smatarte da moze da opstane takva zajednica? Obicno nije problem u svekrvi nego u sinu koji se lose ozeni, pa snaji sve smeta. Niko nije savrsen, a svekrve nisu mnogo zahtevne. Snaje su mnogo zahtevnije, a uglavnom nista ne znaju da rade i nikoga ne postuju. |
|
|
NESA |
Odgovorio 22.07.2008 13:15
|
Član Odgovori: 52 Pristupio/la: 23.04.2008 23:56 Lokacija: Nepoznata |
Da li ste upoznati sa radom dr.Nenada Rosa,koji leci ljude Raihe generatorom,odnosno leci pomocu frekvencija,naime dr.Raihe je 30-ih godina napravio masinu kojom je 18 osoba u poslednjoj fazi raka izlecio.Dr Roso isto tako leci,poseduje frekvencije celija raka i propusta iste frekvencije iz aparata,a celije nestaju a ostala tkiva se ne unistavaju jer su na drugoj frekvenciji,takodje prepisuje specijalnu biljnu hranu uz tu terapiju.Takodje govori o zaveri Rokfelerovih koji su hteli taj aparat,nisu ga dobili i onda su poceli da sabotiraju Raihe,koji je zaboravljen za vreme 2.svetskog rata,a oni su poceli da proizvode klasicne lekove i na njihovo dejstvo je uveden danasnji nacin lecenja. nesa
|
|
|
nikola |
Odgovorio 22.07.2008 13:40
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Koliko je procentualno po vama stanovnistvo demonizovano. Hrist kaze za brak muskarca i zene: Glava coveku je Bog, glava zeni je muz, i to je savrsen brak da muz misli o svojoj porodici i ceo se posveti Bogu i porodici, a zena da misli o porodici i muzu i cela se posveti tom poslu. Kako su zene lako povodljive, njima lako izmanipulisu demoni (neposlu8snost, karijera), muz umesto da misli na porodicu i Boga, misli na zenu (svoje,tudje), i nastaje demonizacija porodice Dali moze da se kaze da onaj koji trazi zenu i dobije duhovnu rospiju, da je to takodje blagodat, iz razloga sto ce u braku morati da se opamecuje, ako zeli da izbegne duhovnu smrt, jer je Hristos zapovedio da prastamo svojoj zeni 7x77, znaci okupacija radi dovodjenja u red Izmenio/la nikola na 22.07.2008 15:23 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.07.2008 15:57
|
NESA je napisao: Da li ste upoznati sa radom dr.Nenada Rosa,koji leci ljude Raihe generatorom,odnosno leci pomocu frekvencija,naime dr.Raihe je 30-ih godina napravio masinu kojom je 18 osoba u poslednjoj fazi raka izlecio.Dr Roso isto tako leci,poseduje frekvencije celija raka i propusta iste frekvencije iz aparata,a celije nestaju a ostala tkiva se ne unistavaju jer su na drugoj frekvenciji,takodje prepisuje specijalnu biljnu hranu uz tu terapiju.Takodje govori o zaveri Rokfelerovih koji su hteli taj aparat,nisu ga dobili i onda su poceli da sabotiraju Raihe,koji je zaboravljen za vreme 2.svetskog rata,a oni su poceli da proizvode klasicne lekove i na njihovo dejstvo je uveden danasnji nacin lecenja. Daj nemoj da me zasmejavas. Kakva bre masina za lecenje raka? Rak nastaje kao posledica slabljenja imunog sistema, a imuni sistem se ne jaca masinom nego promenom nacina zivota. U jos leci frekvencijom? Dobro nisi rekao da leci mislima. Prestani da citas lovacke price. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.07.2008 16:04
|
nikola je napisao: Dali moze da se kaze da onaj koji trazi zenu i dobije duhovnu rospiju, da je to takodje blagodat, iz razloga sto ce u braku morati da se opamecuje, ako zeli da izbegne duhovnu smrt, jer je Hristos zapovedio da prastamo svojoj zeni 7x77, znaci okupacija radi dovodjenja u red Svaka nevolja moze da bude pedagosko sredstvo da se neko opameti, ali kad neko ima zmiju u kuci, moze da oprasta koliko hoce kad zmija nece da se promeni. Imati zlu zenu u kuci, pa je promeniti, je tezak posao, skoro nemoguc. Zato je Bog naredio Izrailjcima, kad su se vratili iz ropstva iz Vavilona u Jerusalim da oteraju zene koje su bile Hajdejke (Vavilonjanke). Naravno, one koje su vec prihvatile pravog Boga nisu vise imale status "Haldejki". Zato ja kad zezam nekog mog poznanika ko ima "devojku", neku kamenjarku, ja ga pitam: "Ko ti je ova Haldejka?" ili "Ko ti je ova Filistejka?" ili "Ko ti je ova Hananejka?" jer su te zene bile poznate po nemoralu (obozavanju demona i kurvarstvu). |
|
Predji na forum: |