pocetak foruma
|
|
Alen P |
Odgovorio 21.07.2008 15:29
|
Član Odgovori: 163 Pristupio/la: 11.06.2008 22:43 Lokacija: ÄŒakovec, Hrvatska |
Interesira me da li postoji službana reakcija kreacionističkih skupina-društava na rezoluciju 1580? |
|
|
Drazen |
Odgovorio 21.07.2008 16:24
|
Član Odgovori: 29 Pristupio/la: 11.06.2008 21:30 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav Miroljubu i ostalima! Interesuje me Miroljube kako tumacis zaljubljenost djecaka od recimo svojih 5-6 godina. Zaljubljenost kod djece nema seksualne porive vec se po mom misljenju radi o opcinjenosti ljepotom neke djevojcice isto kao sto mozemo biti opcinjeni izlaskom sunca ili ljubavlju Hristovom. Mozes li mi reci svoje gledanje na ovo i zamolio bih te da mi kazes kako si dosao do zakljucka da je zaljubljenost opsjednutost? Veliki pozdrav! Izmenio/la Drazen na 21.07.2008 16:25 |
|
|
Drazen |
Odgovorio 21.07.2008 16:42
|
Htio bih jos da dodam: vecina nas, vjerujem, upravo onda kad smo bili istinski zaljubljeni nismo imali nikakve seksualne ambicije u odnosu na nasu simpatiju niti bilo kakve druge niske (zavisi kako ko sta tumaci) namjere, zato mi je tesko da vidim nesto demonsko u zaljubljenosti. Isto tako mi je tesko da zamislim da bi vecina nas bila sa svojim bracnim partnerima danas da nije bilo te zaljubljenosti. Dva moja prijatelja (inace bogobojazni ljudi) su rekli da su prije nego sto su ozenili svoje zene osjetili ogromnu ljubav prema tim buducim zenama, jedan od njih cak nije ni vidio svoju zenu a vec je bio ispunjen ljubavlju prema njoj. Kako da razlikujemo zaljubljenost od ljubavi prema svojoj zeni? Veliki pozdrav! Izmenio/la Drazen na 21.07.2008 16:44 |
|
|
Dino |
Odgovorio 21.07.2008 16:58
|
Član Odgovori: 170 Pristupio/la: 21.01.2008 17:14 Lokacija: Vrgorac |
Miroljube, što mislite o Zlatku Sucu? "Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time Å¡to Mene poznaje."
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.07.2008 19:13
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
bojsane je napisao: Nemojte me pogresno shvatiti,nemam namjeru da vas provociram,ali zar nije malo prestrogo reci da je neko demonizovan ako misli o nekoj djevojci i zeli joj dobro ili eventualno osjeca brigu za njeno stanje?Ili kad kazete da se treba kloniti djevojaka?Znam iz licnog iskustva da stanje zaljubljenosti definitivno nije nesto sto bih zelio opet proci kao i bilo kakve veze prije braka,ali zar nije malo neumjesno reci da je stanje zaljubljenosti opsjednutost demonima? Posledica zaljubljenosti je ulazenje u intimnu vezu koja se po pravila zavrsava teskim duhovnim lomovima. Retki su srecni brakovi, iz kojeg izlaze zdrava i normalna deca, i to sami mozete da vidite. Razumem sta hoces da kazes, ali postoji nacin kako moze da se pomogne nekoj devojci. Ona moze da se uputi na neku stariju, iskusniju i pobozniju zenu (kao sto su mnoge monahinje, a i mnoge nase bake, narocito one sa sela). Savete devojkama moze da daje neki muskarac koji je poznat po poboznosti i iskustvu, kao sto su to neki ozbiljni svestenici, teolozi i domacini. Ali, da mladic od 25 godina savetuje devojku koja mu nije sestra, i da se druzi sa njom da bi joj "pomogao", ja ti kazem da ce to lose da se zavrsi za oboje. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.07.2008 19:18
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Milojko je napisao: Kad je trenutno rec o musko zenskim odnosima profesore sta kazete na vezu pobozne devojke koja zivi hriscanski i momka koji nije kresten i ne zna nista o hristovoj nauci, a veoma je pazljiv prema toj devojci, reklo bi se zivi hriscanski. Pobozna devojka ne moze da ima "vezu". Ona moze da se uda preko nekog starijeg i ozbiljnijeg muskarca (najbolje ako je to pobozan otac), koji ce da garantuje za mladica. Ja sam o tome govorio u mojoj knjizi "Tajna srecnog zivota" (www.cps.org.yu/tajna.pdf), a detaljnije cu to da obradim u knjizi "Brak i porodica" koja se uskoro zavrsava. Dakle, pobozna devojka nema sta da trazi sa mladicem koji nije upoznat sa Bozjom naukom - kraj price. To je kao kad bi fudbaler iz Pete srpske lige hteo da igra u Celziju. To ne moze. Moze taj igrac da bude "dobar", "posten", ali nema znanje za Ligu sampiona. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.07.2008 19:19
|
Alen P je napisao: Interesira me da li postoji službana reakcija kreacionističkih skupina-društava na rezoluciju 1580? U Evropi nemate mnogo ozbiljnih kreacionista. Najozbiljniji su Turci i mi ovde (a za nas malo ljudi zna), ali i to je "velika opasnost" za evropljane. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.07.2008 19:21
|
bokiva je napisao: U jednoj emisiji kuvar sudnjeg dana tvoj gost kuvar rekao je kako je biljnom hranom lecio i izlecio od neke vrste raka bivseg predsednika Slovenije Janeza Drvnoseka,ipak taj predsednik je umro od raka na kraju kako to? Janez Drnovsek je imao rak koji se najpre povukao, pa je on propagirao zdrav nacin zivota. Medjutim, posto je bio okrenut istocnjackoj filozofiji i ishrani, to nije moglo mnogo da ga drzi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.07.2008 19:33
|
Drazen je napisao: Pozdrav Miroljubu i ostalima! Interesuje me Miroljube kako tumacis zaljubljenost djecaka od recimo svojih 5-6 godina. Zaljubljenost kod djece nema seksualne porive vec se po mom misljenju radi o opcinjenosti ljepotom neke djevojcice isto kao sto mozemo biti opcinjeni izlaskom sunca ili ljubavlju Hristovom. Mozes li mi reci svoje gledanje na ovo Veliki pozdrav! Ha, ha, sta kazes, zaljubljenost decaka od 5-6 godina i njegova "opcinjenost lepotom" neke devojcice je kao "opcinjenost izlaskom sunca"? Jel se ti to salis? Gde si video da se decaci od 5-6 godina igraju sa devojcicama? Gde si to video? Izadji ispred zgrade ili kuce pa ces da vidis kako se decaci igraju samo sa decacima (sa auticima i puskama), a devojcice se igraju samo sa devojcicama (sa lastizom i lutkama). Ali, kada decu odvedu u debilanu ("skolu"), tamo ih pitaju: "Koja ti se devojcica najvise svidja?" Kuci ga otac uci da treba da se muva sa devojcicama, itd. Kako neki decak moze da vidi "lepotu devojcice"? Vaspitane devojcice se ne druze sa decacima. Kada porastu, vaspitane devojke se opet ne druze sa mladicima, a i kad idu ulicom pristojno su obucene tako da uopste nisu privlacne za buzdovane (moderne mladice), jer svoju lepotu sakrivaju. Stid je, pored zenstvenosti, najvaznija osobina devojcice, devojke i zene, koje proizilaze iz poboznog vaspitanja. i zamolio bih te da mi kazes kako si dosao do zakljucka da je zaljubljenost opsjednutost? Pogledaj samo kakve su posledice zaljubljenosti. Na istrazivanjima mladi ljudi na prvom mestu stavljaju "raskid sa partnerom" kada odgovaraju na pitanje "Sta vas najvise povredjuje u zivotu?" Za ulazak u intimnu vezu je potrebno da osoba bude duhovno zrela i vaspitana, i da neko garantuje za nju. Danas mladi ulaze u intimne veze bez ijednog od gornja dva uslova i posledica je totalni duhovni kolaps medju mladima. Dalje, pogledaj kako se ponasa neko ko je zaljubljen - isto kao narkoman. Taj bi se posvadjao sa ocem i bratom, i najboljim prijateljem na krv i noz zbog "devojke", zbog koje ce uskoro da dozivi duhovni slom. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 21.07.2008 19:33 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.07.2008 19:38
|
Drazen je napisao: Htio bih jos da dodam: vecina nas, vjerujem, upravo onda kad smo bili istinski zaljubljeni nismo imali nikakve seksualne ambicije u odnosu na nasu simpatiju niti bilo kakve druge niske (zavisi kako ko sta tumaci) namjere, zato mi je tesko da vidim nesto demonsko u zaljubljenosti. Isto tako mi je tesko da zamislim da bi vecina nas bila sa svojim bracnim partnerima danas da nije bilo te zaljubljenosti. Dva moja prijatelja (inace bogobojazni ljudi) su rekli da su prije nego sto su ozenili svoje zene osjetili ogromnu ljubav prema tim buducim zenama, jedan od njih cak nije ni vidio svoju zenu a vec je bio ispunjen ljubavlju prema njoj. Kako da razlikujemo zaljubljenost od ljubavi prema svojoj zeni? Veliki pozdrav! Ljubav se manifestuje sluzbom prema bliznjem, a ne zadovoljavanjem telesnih i sebicnih zelja onog drugog. Brak i porodica su institucija za stvaranje dobrih ljudi. Koliko dece imaju tvoji pobozni prijatelji? Da li im zene rade ili im debilane (skole i vrtici) vaspitavaju decu? Da li ti muskarci imaju neki svoj privatni biznis ili rade za nekoga? Poboznost nije samo odlazenje u crkvu i klimanje glavom svaki put kad svestenik kaze "amin". Poboznost je nesto mnogo vise od toga, a ona se manifestuje dobrim ljudima koji okruzuju jednog coveka (njegova deca, rodjaci i prijatelji). Odlicno mi je poznata poboznost ljudi na Zapadu. Ja kazem da je to smece od poboznosti. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.07.2008 19:38
|
Dino je napisao: Miroljube, što mislite o Zlatku Sucu? Ne znam ko je taj. |
|
|
Drazen |
Odgovorio 21.07.2008 19:55
|
Pozdrav Miroljube i hvala ti za odgovor. Mozes li mi reci kako ti tumacis "Pjesmu nad Pjesmama"? Veliki pozdrav! |
|
|
Drazen |
Odgovorio 21.07.2008 19:58
|
I molim te ako moze komentar na 2.5 (radi se takodjer o Pjesmi nad Pjesmama) Veliki pozdrav! |
|
|
Dino |
Odgovorio 21.07.2008 20:09
|
Član Odgovori: 170 Pristupio/la: 21.01.2008 17:14 Lokacija: Vrgorac |
Miroljub Petrovic je napisao: Dino je napisao: Miroljube, što mislite o Zlatku Sucu? Ne znam ko je taj. http://www.pionir...ontent=200 Evo link...uglavnom on vam je imao "Isusove rane" tzv. stigme...baš me zanima vaše mišljenje o njemu...jel on drugačiji od ostalih ili je i on pijun demona? "Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time Å¡to Mene poznaje."
|
|
|
Laki |
Odgovorio 21.07.2008 20:17
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Gdine Miroljube, mozete li da izdvojite nekog ozbiljnog kreacionistu iz Evrope, da je moralan i profesionalac, ako ima takav? |
|
|
Drazen |
Odgovorio 21.07.2008 21:08
|
Miroljube, mozes li mi reci da li na nasim prostorima postoji bilo kakva mogucnost organizovane posjete Sinajskog poluostrva ili Jeruzalema? Cuo sam da Pravoslavna crkva organizuje odlazak u Jeruzalem, ali mene interesuje i Sinajsko poluostrvo pa ako znas nesto o tome zamolio bih te za komentar. Pozdrav! |
|
|
Drazen |
Odgovorio 21.07.2008 22:10
|
Miroljub Petrovic je napisao: Drazen je napisao: i zamolio bih te da mi kazes kako si dosao do zakljucka da je zaljubljenost opsjednutost? Pogledaj samo kakve su posledice zaljubljenosti. Na istrazivanjima mladi ljudi na prvom mestu stavljaju "raskid sa partnerom" kada odgovaraju na pitanje "Sta vas najvise povredjuje u zivotu?" Za ulazak u intimnu vezu je potrebno da osoba bude duhovno zrela i vaspitana, i da neko garantuje za nju. Danas mladi ulaze u intimne veze bez ijednog od gornja dva uslova i posledica je totalni duhovni kolaps medju mladima. Dalje, pogledaj kako se ponasa neko ko je zaljubljen - isto kao narkoman. Taj bi se posvadjao sa ocem i bratom, i najboljim prijateljem na krv i noz zbog "devojke", zbog koje ce uskoro da dozivi duhovni slom. Ovo pri kraju me podsjetilo na Mateja, 19.5-6, gdje Isus spominje prianjanje muza uz zenu te da ce ostaviti oca i majku zbog svoje zene i da ce muz i zena biti jedno tijelo. Ali koliko vidim to se ne spominje sa negativnom konotacijom. Kako ti tumacis to "prianjanje" ? Zar se ne radi o jednoj ljubavi koja je drugacija od ljubavi prema bliznjem? O ljubavi muskarca prema zeni i obrnuto? Veliki pozdrav! Izmenio/la Miroljub Petrovic na 22.07.2008 06:24 |
|
|
nikola |
Odgovorio 21.07.2008 23:17
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Jer za Dejana Lucica mislite da je neki mudrac "covek koji zna" o hazarima, gde moze da se nadje materijal emisije sa BN, gde ste gostovali sa njim |
|
|
tovel |
Odgovorio 21.07.2008 23:40
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
nikola je napisao: Jer za Dejana Lucica mislite da je neki mudrac "covek koji zna" o hazarima, gde moze da se nadje materijal emisije sa BN, gde ste gostovali sa njim [color=navy]Gostovanje Miroljuba Petrovića na TV BN u emisiji "Slučajni Partneri"[/color] TV BN - "Slučajni Partneri" (1/8) TV BN - "Slučajni Partneri" (2/8) TV BN - "Slučajni Partneri" (3/8) TV BN - "Slučajni Partneri" (4/8) TV BN - "Slučajni Partneri" (5/8) TV BN - "Slučajni Partneri" (6/8) TV BN - "Slučajni Partneri" (7/8) TV BN - "Slučajni Partneri" (8/8) |
|
|
ALEX |
Odgovorio 21.07.2008 23:49
|
Član Odgovori: 104 Pristupio/la: 24.02.2008 16:24 Lokacija: Republika Srpska, Banja Luka |
|
|
Predji na forum: |