Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
vojinnbgd
Gospodine Miroljube Petrovicu hvala na datim knjigama procitacu u skorije vreme,zapoceo sam danas da citam tu knjigu Najveca Tajna i taj pisac David Icke prica o nekim gusterima i slicnim sranjima(izvinite na psovci Grin) da li je istina da je Zivojin Misic bio mason ?hvala

Izmenio/la vojinnbgd na 14.07.2008 23:13

atokic
Znači,govorite da je ukazivanje u Međugorju izazvao demon,pa onda na koji način da raspoznam djelo Božje od Sotoninog i obrnuto..?

stivstivo
Dali je po vama osvestanje kuce korisno.

" a kada umre siromah odnesose ga andjeli u narucje Avramovo ", LK 16,22
Sta ovo znaci.

Kada demon govori za isusa da je on spasitelj, zasto mu govori apostol da to nije njegovo, i naredjuje mu da cuti.

Dali klanjanje i moljenje i klecenje pred isusovim kipom predstavlja idolopoklonstvo, jer je bog rekao jevrejima da ne prave nikakve likove i da im se klanjaju jer nisu videli nikakvog lika na planini, a u novom zavetu, kasnije smo videli kako izgleda isus, znaci da je njegov lik koji su jevreji trebali da vide na gori.

Miroljub Petrovic
Duki je napisao:
Pozdrav Profesore!
Vas rad uliva nade u ovo poslednje doba u kojem se nalazimo. Potpuno ste izmenili moj pogled na svet, i prezahvalan sam Vam na tome!

Hvala Bogu ako je tako.

Imam neka pitanja koja mi sad padaju na pamet, pa bih Vas zamolio da mi pomognete u pronalazenju pravih odgovora.
Da li mozete da mi malo pojasnite ko su bili Leviti i kakve su veze imali sa "sinovima Izrailjevim"? Citajuci 3. Mojsijevu kao da sam zaobisao razlog zbog cega ih Bog stavlja u prvi plan (verovatno treba da je ponovo iscitam).

Imate o tome u Bibliji. Leviti su bili jedno od 12 plemena Izrailjevih, a bili su odredjeni da rade u Hramu, pa nisu imali veliku zemlju i nasledstvo kao druga plemena - njihovo nasledstvo je bio Bog. Poznati su po tome sto su prvi i skoro jedini stali na stranu Mojsija protiv pobune pod planinom Sinaj kada je pravljeno zlatno tete.

Ranije ste govorili kako ocekujete drugi Hristov dolazak negde oko 2030. ako se ne varam. Moze li objasnjene za ovo?

Nisam licitirao oko datuma, vec sam komentarisao izjavu Isaka Njutna koji je govorio o Hristovom dolasku otprilike u to vreme. Ja sam samo malo naglas razmisljao o tome kako Bog sve radi u odredjenim intervalima od po 7 i 49 godina, i da je to princip koji je On uspostavio u Bibliji. Ove godine na jesen se zavrsava jedan, i pocinje sledeci ciklus od 7 godina, a 2036. godine se zavrsava jubilarni ciklus od 49 godina. Za Jubilarnu godinu postoji zapovest da se svi robovi pustaju kuci, da se zemlja vraca prvobitnim vlasnicima itd, a sve je to ukazivalo i na dolazak Mesije. Reci te zapovesti Isus navodi kada zapocinje svoju prvu misiju na zemlji. Tada je Isus pozvao na izlazak is duhovnog ropstva, koje prethodi izlasku iz fizickog ropstva. Prilikom Njegovog drugog dolaska desice se konacni izlazak i iz fizickog ropstva.

O racunanju vremena imate vise u tekstu "Bozji praznici" na linku:
http://www.cps.or...aznici.pdf

I da li ce se Hrist pojaviti u istom telu u kojem je vaskrsao, ili ca pak doci isto kao i prvi put, kao dete koje je odrastalo medju ljudima?

Opis Njegovog dolaska imate u 19. poglavlju knjige Otkrivenja. On dolazi kao "Car nad carevima" i "Gospodar nad gospodarima" u vojnickom odelu da se definitivno obracuna sa neznaboscima. Docice u telu u kojem je vaskrsao, koje je naravno neraspadljivo, kako kaze apostol Pavle.

Miroljub Petrovic
vojinnbgd je napisao:
da li je istina da je Zivojin Misic bio mason ?hvala

Moguce, masoni ga svojataju. Vecina masona ne zna sta je u pozadini masonerije, pa je moguce da se i on navukao na to.

Miroljub Petrovic
atokic je napisao:
Znači,govorite da je ukazivanje u Međugorju izazvao demon,pa onda na koji način da raspoznam djelo Božje od Sotoninog i obrnuto..?

Isus kaze: "Po rodovima njihovim poznacete ih." Ako ne poznajes Bibliju, neces znati da raspoznajes sta je dobar, a sta los rod. Dakle, kreni da citas Bibliju od pocetka, preskaci rodoslove, zrtveni sistem i nabrajanja, i citaj sta Bog govori, kako se mesao u zivote ljudi, i sta On savetuje coveka, pa neces biti izmanipulisan.

Cak i da ne citas Bibliju, a da malo poznajes desavanja u svetu i malo istoriju, znaces da Bog ne radi preko organizacije koja velica Stepinca i Papu Pija XII, i koja je vlasnik najmocnije i najkrvolocnije teroristicke organizacije na zemlji - jezuitskog reda, preko koga izaziva nestabilnost, pobune i ratove svuda u svetu gde treba da se prosiri uticaj papske religije.

Miroljub Petrovic
stivstivo je napisao:
Dali je po vama osvestanje kuce korisno.

Lepo je i korisno kada se svestenik pomoli Bogu za napredak doma i porodice.

" a kada umre siromah odnesose ga andjeli u narucje Avramovo ", LK 16,22
Sta ovo znaci.

O tome sam vec govorio, treba da procitate prethodne odgovore da bi ravnopravno ucestvovali. U pitanju je deo price koju Isus iznosi kada farisejima govori o njihovom neverstvu, a prica je zasnovana na nekim njihovim zabludama koje su imali u to vreme.

Kada demon govori za isusa da je on spasitelj, zasto mu govori apostol da to nije njegovo, i naredjuje mu da cuti.

Nekada se demoni predstavljaju kao da priznaju Isusa, da bi tako pridobili naivne, a posle ih navuku na greh.

Dali klanjanje i moljenje i klecenje pred isusovim kipom predstavlja idolopoklonstvo, jer je bog rekao jevrejima da ne prave nikakve likove i da im se klanjaju jer nisu videli nikakvog lika na planini, a u novom zavetu, kasnije smo videli kako izgleda isus, znaci da je njegov lik koji su jevreji trebali da vide na gori.

Covek treba da ulaze u zive ljude i da postuje zivog Boga, a ne mrtve stvari. Medjutim, nekada ljudi stave u kuci sliku nekog biblijskog dogadjaja, ili sliku nekog poboznog coveka, koja ih podseca na poboznost. Bog je na slican nacin u Bibliji kazao da ljudi nose rese na krajevima odece da ih one podsecaju da drze Njegove zapovesti (odeca je simbol pobune, jer je prvi put koriscena nakon pobune u Edenu) i da ispisu zapovestima na vratima da bi ih podsecale na moralan zivot. Ja u kuci nemam nikakve slike, kipove, niti druge religijske predmete, i ne nosim nikakve ogrlice, narukvice i slicno.

nikola
Kako moze da se proveri da je Isus Hrist zastitio i zagrlio osobu iz emisije "Skriveni svet". To znaci da je dosao u telu i da je mogao svako da vidi Hrista, emisije su odlicne ali mi ovaj deo apstraktan, znam jednu osobu da se izvalci iz velike krize zato sto je video "hrista", citao Bibliju, konzumirao marihuanu

Boki
nikola je napisao:
Kako moze da se proveri da je Isus Hrist zastitio i zagrlio osobu iz emisije "Skriveni svet". To znaci da je dosao u telu i da je mogao svako da vidi Hrista, emisije su odlicne ali mi ovaj deo apstraktan, znam jednu osobu da se izvalci iz velike krize zato sto je video "hrista", citao Bibliju, konzumirao marihuanu

Samo da primetim nesto, sto sam nedavno pronasao. U Davidovim psalmima pise: "Svagda vidim pred sobom Gospoda, on mi je sa desne strane da ne posrnem." Mislim da nije slucajno sto se Isus pojavio sa desne strane.
Mislim da je Bog ovako delovao u tom trenutku, jer je bilo opasnosti od nervnog sloma usled straha. U pitanju je najgori oblik horora. Ramisljao sam da se demoni mozda pojavljuju da plase ljude, iz istog razloga iz kojeg Satana pise scenarije i snima horor filmove. Mozda je taj uzas koji je javlja u ljudima dok su izlozeni tome njegova duhovna hrana.

shpiran
Miroljub Petrovic je napisao:
vojinnbgd je napisao:

Moguce, masoni ga svojataju. Vecina masona ne zna sta je u pozadini masonerije, pa je moguce da se i on navukao na to.

Molim vas da ne iznosite tako olako izjave za koje ni sami niste sigurni!
Ni najmanje nije casno da govorite tako o coveku koji je odbranio srpske porodice.
On je jedan od onih koji su Bozijim blagoslovom "slomili kicmu" Austrougarskoj.
"...i teško je poražena u potonjem srpskom kontranapadu, koji je takođe započeo Mišić, a njegova armija je odigrala odlučujuću ulogu. Ovo je bila jedna od najvećih bitaka u srpskoj istoriji.."
To sto ga neki bezboznici svojataju, apsolutno ne znaci nista.
Zivojin je iz pobozne porodice i iz bogobojazljive sredine.

Izmenio/la shpiran na 15.07.2008 12:13

Laki
Gdine Miroljube, znate za onaj otisak lica na povrsini Marsa. Zanima me, da li je taj otisak ostavio neki demon? I da li je Vatikan umesan u ubistvo Ferdinanda 1914.god?

Miroljub Petrovic
shipran je napisao:
Jel mozete mozda da pretpostavite na koga se odnosi deo teksta u Otkrovenju o zeni koja je sva u Suncu i koja ceka musko dete (ona koju azdaja sa sedam glava proganja da unisti ali nikako ne uspeva..)? Da li je to mozda saka naroda koji je okrenuta Gospodu u poslednja vremena i koja ce se spasiti ?

Tako je. Ja smatram da je u pitanju mala grupa ljudi koji ce zivi docekati Hrista (a ostali ce biti vaskrsnuti prilikom Njegovog dolaska).

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:

Kako mozemo da znamo da li demon simulira Hrista, ili je u pitanju zaista Hristos? Isus kaze: "Po rodovima njihovim poznacete ih." Postoje dobri rodovi (dobre stvari) i losi rodovi (lose stvari). Ako covek pusi marihuanu, onda je logicno da ce demon da mu se javi i da simulira Hrista (ili nesto drugo), a ako se neko moli Bogu i hoce da se spase od demona, onda je logicno da mu se Hristos javi. Ne mora da znaci da je Hrist dosao u telu. On je duhovno Bice koje moze da bude i u duhu i u telu. U kakvom obliku je bio toga dana, to nije vazno. Vazno je da je bio tamo, da ga je covek prepoznao, da su se demoni prestrasili i razbezali, i da je covek bio sacuvan.

Miroljub Petrovic
shpiran je napisao:
vojinnbgd je napisao:

Molim vas da ne iznosite tako olako izjave za koje ni sami niste sigurni!
Ni najmanje nije casno da govorite tako o coveku koji je odbranio srpske porodice.
On je jedan od onih koji su Bozijim blagoslovom "slomili kicmu" Austrougarskoj.
"...i teško je poražena u potonjem srpskom kontranapadu, koji je takođe započeo Mišić, a njegova armija je odigrala odlučujuću ulogu. Ovo je bila jedna od najvećih bitaka u srpskoj istoriji.."
To sto ga neki bezboznici svojataju, apsolutno ne znaci nista.
Zivojin je iz pobozne porodice i iz bogobojazljive sredine.

Ja sam vec rekao da vecina masona ne zna pravu pozadinu masonerije. Nema potrebe da se uzrujavas i da od Misica pravis bozanstvo. Taj Misic je trebao, na kraju Prvog svetskog rata, da napravi puc i svrgne kralja Aleksandra koji je uvodio nemoral u drzavu. Citajte knjigu "Cujte Srbi" od Arcibalda Rajsa i videcete kako je evropska kultura ulazila u Srbiju pod pokroviteljstvom kralja Aleksandra. Verovatno su i Misic i kralj bili deo iste masonske ekipe. Misic je bio junak i patriota, ali pitanje je da li bi bio general u srpskoj vojsci da nije bio mason. Podseticu vas da su generali srpske vojske napravili drzavni udar 1941. kada je potpisan Trojni pakt. Zasto? Zato sto su iza Trojnog pakta stajali Nemacka i Vatikan, tada najokoreliji neprijatelji masonerije, i onda je iz najveceg evropskog centra masonerije, iz Londona, stiglo "uputstvo" da se izvrsi drzavni udar, sto se i desilo 27. marta 1941. Mladi kralj Petar II se nista nije pitao jer je bio klinac, i samo je pobegao za London sa svojom porodicom. Vrlo je moguce da je kompletan vrh srpske vojske bio pod kontrolom masona.

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, znate za onaj otisak lica na povrsini Marsa. Zanima me, da li je taj otisak ostavio neki demon?

Ma kakav otisak lica na Marsu. To svaki klinac zna da napravi u Photoshop-u. Naravno, postoji mogucnost i da demon tako nesto uradi.

I da li je Vatikan umesan u ubistvo Ferdinanda 1914.god?

Kako Vatikan da bude umesan, kad je Ferninad bio vatikanski covek? Ferninanda su ubili pripadnici srpske organizacije "Mlada Bosna" koju su obucavali srpski oficiri iz organizacije "Crna ruka" koju je predvodio oficir Dragutin Dimitrijevic - Apis, koji je inace organizovao drzavni udar i svrgavanje Obrenovica i dovodjenje Karadjordjevica na vlast u Srbiji. Kasnije je kralj Aleksandar naredio da se streljaju Apis i njegovi ljudi, pod optuzbom da su pripremali atentan na njega. Moguce je da su hteli da ga maknu jer je bio pilicar.

Petar
Onda znaci u osnovi skoro svih sukoba u Jugoslaviji i svetu stoji sukob masoni-papa? Jel ima jos neka organizacija koja je znacajna, koja pokrece vazne istorijske dogadjaje ili sve rade papa i masoni?

A iza "Crne ruke" ne stoje masoni? Ko stoji iza majskog prevrata?

Koliko zaista imaju moci u svojim rukama evropski predsednici i lideri? Jesu to samo pioni tajnih drustava?

zemuntrio
Znam da neverujete u tudje izjave,ali sta mislite o teoriji Semir M. Osmanagic-a http://www.altern...om/AH4.txt

deluje interesantno i uz dosta dokaza "ostataka" civilizacija i svega..

Boki

Ja sam vec rekao da vecina masona ne zna pravu pozadinu masonerije. Nema potrebe da se uzrujavas i da od Misica pravis bozanstvo. Taj Misic je trebao, na kraju Prvog svetskog rata, da napravi puc i svrgne kralja Aleksandra koji je uvodio nemoral u drzavu.

Ja sam pitao majku da li zna ko su masoni. Ona mi je rekla da su oni u njeno vreme bili veoma popularni, "drustvo slobodnih zidara", da se ovi bave zidanjem, zatim mi je ispricala da su mnogi, gotovo svi uticajniji politicari bili ovi "zidari",pa i Broz Tito. Ali ne svi, mada su ovi ostali sanjali o tome da ih ovi prime u drustvo. Ko je bio mason, to je bilo simbol za prestiz.

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Onda znaci u osnovi skoro svih sukoba u Jugoslaviji i svetu stoji sukob masoni-papa? Jel ima jos neka organizacija koja je znacajna, koja pokrece vazne istorijske dogadjaje ili sve rade papa i masoni?

U zadnjih 100 godina iza svih sukoba stoje te dve organizacije, po mom misljenju. Nema drugih znacajnih globalnih organizacija, govoreci u svetskim okvirima. Ali po meni, jedna mala patriotska i pobozna organizacija je jaca od svih papa i svih masona, jer iza nje stoji Bog.

A iza "Crne ruke" ne stoje masoni? Ko stoji iza majskog prevrata?

Ko kaze da iza "Crne ruke" ne stoje masoni? Verovatno su ljudi iz te organizacije bili samo ratnici i vojnici, ali su tom organizacijom verovatno upravljali masoni, jer oni su bili bliski Karadjordjevicima. Ko zna zasto je kasnije doslo do sukoba. Mozda su masoni hteli da sklone Aleksandra jer se pokazao kao slab, a cuo sam price da je Aleksandar napustio tu organizaciju. A ako je hteo da je napusti onda je sigurno hteo da predje na papsku stranu, nema druge mogucnosti. To sada ne znamo, a nije toliko ni vazno.

Koliko zaista imaju moci u svojim rukama evropski predsednici i lideri? Jesu to samo pioni tajnih drustava?

Samo pioni, sluge, ali se sve vise okrecu papi jer znaju ko je gazda u ovom svetu (na zalost ne znaju da je on samo privremeni i lokalni gazda - na ovoj planeti).

Miroljub Petrovic
Smajo je napisao:
Ako se u Međugorju pojavio demon kako kažete,zašto onda svi hrišćani dolaze iz cjelog svjeta tamo?? To je onda očigledna zabluda!

Ne dolaze tamo svi hriscani. Dolaze mnogi katolici, a verovatno ima i pravoslavaca i protestanata, ali u manjoj meri. Ljudi odlaze tamo iz istog razloga zbog koga i puse - to se reklamira, a oni ne misle svojom glavom.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.30 sekundi!