Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Nesto sam razmisljao. Mozda ceo svet ratuje protiv nas samo zbog Kosova. Ne mislim zbog dela teritorije koji je zove Kosovo, nego zbog toga sto Kosovo predstavlja jedan simbol, jedan nacin razmisljanja, borbu za Carstvo nebesko. Djindjic je na Vidovdan rekao kad je izrucio Slobu: "Sloba je 1989. na skupu na Gazimestanu izabrao carstvo nebesko, mi danas biramo carstvo zemaljsko." Otimanje Kosova je nacin da se slomi duh jednog naroda, da se unisti svaka mogucnost da taj narod pruzi otpor satanizmu. Mislim da je zato svet tako patoloski mrzeo Milosevica, jer je njemu taj kosovski zavet nesto znacio. Interesantno je da je danas na Cetinju, gde je kosovski mit bio tako ziv nekada uvedeno najstrasnije bezakonje. Udar na Srbe je najjaci na Kosovu i Cetinju. Oni zele da nam ubiju duh. Da postanemo golo telo.
Zanima me vase misljenje o ovome sto mi je danas palo na pamet?

Cinjenica je da okupator zeli da ljude duhovno slomi. Mislim da je udar bio na Kosovu jer je tamo postojao povod za udar. Da su autonomasi oko Nenada Canka bili jaci u to vreme, verovatno bi udar bio na Vojvodinu. Ne verujem da je Milosevicu kosovski zavet mnogo znacio. Milosevic je mozda bio manje los od ovih danas, ali on je zeleo da se dodvori svetu, a oko sebe je okupljao poltrone i ulizice (pogledajte danasnji SPS). Sloba nije mogao svoju zlu zenu i decu da dovede u red, a kamoli drzavu. Mrznja prema Srbima se generise u Vatikanu jer Srbi jos uvek nece da se pokore papi kao drugi pravoslavci. Nijedan rat ne nastaje sam od sebe, vec neko huska narode na rat. Nema sta svet da mrzi Srbe. Svet se pretvorio u jednu veliku masu za manipulisanje, i sada kad bi papa i mediji rekli da su Srbi najbolji, ceo svet bi to prihvatio. Papa kaze da je Amerika najgora, i ceo svet mrzi Ameriku. Amerika je sto puta bolja od Evrope (ili manje losa, bolje receno), ali ako bude neposlusna "gazdi", bice satanizovana.

Dakle, nije sukob na relaciji "Srbi - ceo svet", nego na relaciji "Bog - Sotona". U Bibliji pise: "Svi koji hoce da zive pobozno u Isusu Hristu bice gonjeni." Daleko od toga da Srbi hoce da zive pobozno, ali oni se jos nesto trude, koprcaju, pruzaju otpor, velicaju junake iz istorije, nece da se ponizavaju, a to se ne ceni u ovom svetu. Svako ko se bar malo bude zalagao za moralne vrednosti bice ismejavan i proganjan u svojoj sredini gde god ziveo na planeti zemlji.

Petar
Da, ja se slazem. Srbi ne zive pobozno, ali i najmanja mogucnost da se okrenu Bogu (a tu je kosovski mit vrlo znacajan) mora da bude unistena. Narodi se satanizuju i unistavaju onda kada Sotona proceni da postoji mogucnost da pocnu da zive moralno. Sloba je bio pun mana, ali bilo je necega postenog u njemu. Toga danas nema kod nasih politicara na vlasti.

Posto Srbi ipak nisu tako duboko zagazili u greh kao Evropa i najveci deo sveta, mislite li da su neka cuda moguca kod nas? Sa vrlo malo moralnih ljudi mogu da se naprave velika dela? Jedan junak vredi vise od hiljadu bezakonika!

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 12.07.2008 20:10

wlayko
Hteo bih da vas pitam da li biblijski post podrazumeva odricanje i od hrane i od vode ili samo od hrane.

Da podjem i dolinom sjena smrtnoga necu se bojati zla, jer si ti sa mnom.

Miroljub Petrovic
entropy je napisao:
Hvala na iscpnom odgovoru ma da pogrešno tumačite Teoriju evolucije.

Vi onda objasnite sta je "teorija evolucije", mozda nesto novo saznam.

Da li mi možete reći kako možemo biti sigurni i na osnovu čega da je navedena "informacija" uspostavljena od strane Tvorca?

Informacija moze da nastane samo u necijem umu. A izuzetno slozena informacija ukazuje na to kakav je to Um. To je jedino moguce i logicno objasnjenje za nastanak informacije. Ako vi imate neko drugo objasnjenje, koje je naucno i logicno, dobicete Nobelovu nagradu (Nobelova nagrada da se dodeljuje samo evolucionistima i onima koji su u toj prici, pa se tako daje lazni kredibilitet toj laznoj nauci).

Možete li mi reći šta mislite o Hox genima?

Geni ko geni, rade svoj posao za koji su programirani, i to je to.

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Posto Srbi ipak nisu tako duboko zagazili u greh kao Evropa i najveci deo sveta, mislite li da su neka cuda moguca kod nas? Sa vrlo malo moralnih ljudi mogu da se naprave velika dela? Jedan junak vredi vise od hiljadu bezakonika!

Mislim da su u Srbiji moguca cuda, ali videcemo sta je Bozja volja. Mi treba da radimo svoj posao, a Bogu da prepustimo da radi Njegov posao. On ce uraditi najbolje sto moze da se uradi.

Miroljub Petrovic
wlayko je napisao:
Hteo bih da vas pitam da li biblijski post podrazumeva odricanje i od hrane i od vode ili samo od hrane.

Biblijski post je odricanje i od vode i od hrane.

wlayko
Hteo bih da vas pitam sledece u bibliji pise da je Isus postio 40 dana i pise naposletku ogladne.Zar ne bi trebalo da prvo ozedni? Da li to znaci da je on mozda pio vodu?

Da podjem i dolinom sjena smrtnoga necu se bojati zla, jer si ti sa mnom.

Miroljub Petrovic
wlayko je napisao:
Hteo bih da vas pitam sledece u bibliji pise da je Isus postio 40 dana i pise naposletku ogladne.Zar ne bi trebalo da prvo ozedni? Da li to znaci da je on mozda pio vodu?

Ako tako pise, onda je tako i bilo. Naravno da toliki posto moze da se podnese samo kada Bog na poseban nacin deluje na coveka.

Miroljub Petrovic
entropy je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
Informacija moze da nastane samo u necijem umu. A izuzetno slozena informacija ukazuje na to kakav je to Um. To je jedino moguce i logicno objasnjenje za nastanak informacije.

Ako informacija može da nastane samo u nečijem umu kako je nastala informacija o umu Tvorca? Ili i Tvorac ima svog Tvorca i tako u beskonačno velikom broju ponavljanja?
Dakle izgleda da Vaša gornja tvrdnja ne stoji.

Ja sam sa tobom vec polemisao o ovim pitanjima na forumu Vidovdan, i znam da ne postoje dokazi koji bi mogli da te uvere, jer ides linijom koja je suprotna logici i po svaku cenu zelis da branis evoluciju, ali zbog onih koji citaju ovaj forum, evo da ponovim odgovore na tvoja "pitanja".

Ako informacija može da nastane samo u nečijem umu kako je nastala informacija o umu Tvorca? Ili i Tvorac ima svog Tvorca i tako u beskonačno velikom broju ponavljanja?

Prema zakonima logike, nesto mora biti vecno u svemiru. Materijalisticki naucnici, ateisti i evolucionisti veruju da je materija vecna u svemiru. Ako bi to bio slucaj, onda ne bi bilo zivota u svemiru jer zivot moze da nastane samo od zivog. Druga opcija (odnosno prva, i jedina logicna i moguca) jeste da postoji Bice koje je vecno u svemiru (vecno i u proslosti i u buducnosti) i to Bice je davalac zivota. To Bice u nauci zovemo Tvorac. Dakle, Njega niko nije stvorio jer je On vecan.

Dakle izgleda da Vaša gornja tvrdnja ne stoji.

Tvrdnja itekako stoji. Mozes da nastavis sa svojim "pitanjima" i provokacijama, ali pazi, ako "pitanja" budu mnogo glupa, moracu da te brisem. Znaci, ako budes pitao: "Zar oblik Ajfelove kule ne ukazuje na zajednicko poreklo?" onda cu morati da te brisem. Dokle god tvoja "pitanja" budu imala bilo kakav smisao, bice mi drago da na njih odgovoram jer su ona velika kompromitacija za evoluciju. Nije lose da posetioci foruma vide sa kakvim "dokazima" raspolazu evolucionisti i kakva je evolucionisticka "filozofija".

Laki
Gdine Miroljube, da li moze da se kaze da ljudska svest i volja ne mogu da se objasne uzrocno-posledicnim vezama u prirodi? Npr. covek moze da se nervira bez razloga, moze da glumi dobrog coveka, i da se odrice Boga, moze da se buni ako zeli, moze da izigrava boga itd. Sve je u slobodi, a to je najveci dar od Boga, ali taj dar se zloupotrebljava. Da li sam dobro formulisao?

Stefan
Ja sam do sada u glavnom sve vase postove procitao, mada nisam obracao paznju na ovo sto ste pisali o ishrani, tek sada sam se preispitao o mom nacinu ishrane i uvideo da se ja u stvari hranim veoma lose!!! A hranim se uglavnom mesom (pljeskavice itd), ponekad ribom i to je to. Ja hocu da predjem na biljnu ishranu i to potpuno sirovu, ni kuvano ni corbasto, vec potpuno sirovu , pa vas pitam koliko je to ok, sobzirom da cu naglo da prestanem sa konzumiranjem mesa, mleka, jaja, pa ni hleba i drugo pitanje kolilko ovakav nacin ishrane moze da zadovolji telo i misice (da ne gladnim na svakih 10 min), i samo me strah da ne smrsam previse jer sam i onako mrsav ko grana. Smile

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, da li moze da se kaze da ljudska svest i volja ne mogu da se objasne uzrocno-posledicnim vezama u prirodi? Npr. covek moze da se nervira bez razloga, moze da glumi dobrog coveka, i da se odrice Boga, moze da se buni ako zeli, moze da izigrava boga itd. Sve je u slobodi, a to je najveci dar od Boga, ali taj dar se zloupotrebljava. Da li sam dobro formulisao?

Moze tako da se kaze.

Miroljub Petrovic
Stefan je napisao:
Ja sam do sada u glavnom sve vase postove procitao, mada nisam obracao paznju na ovo sto ste pisali o ishrani, tek sada sam se preispitao o mom nacinu ishrane i uvideo da se ja u stvari hranim veoma lose!!! A hranim se uglavnom mesom (pljeskavice itd), ponekad ribom i to je to. Ja hocu da predjem na biljnu ishranu i to potpuno sirovu, ni kuvano ni corbasto, vec potpuno sirovu , pa vas pitam koliko je to ok, sobzirom da cu naglo da prestanem sa konzumiranjem mesa, mleka, jaja, pa ni hleba i drugo pitanje kolilko ovakav nacin ishrane moze da zadovolji telo i misice (da ne gladnim na svakih 10 min), i samo me strah da ne smrsam previse jer sam i onako mrsav ko grana. Smile

Da bi presao na potuno sirovu biljnu hranu treba prvo da naucis kakve se kombinacije mogu koristiti da bi takvi obroci bili ukusni, zdravi i hranljivi. O tomo mozes da procitas vise na sajtu:
www.zakonizdravlj...

Dovoljno je da procitas "Nacela zdravog zivota" i u odeljku "Knjige" tekst "Kuvar sudnjeg dana".

Mislim da bi za pocetak, dok prvo ne naucis vise o ishrani, mogao da se hranis biljnom hranom koja nije poptuno sirova. Ne znam odkud ti to da hleb izbacujes iz ishrane. Hleb je najvaznija namirnica sastavljena od zitarica. To sto pricaju neki kvazi-strucnjaci da se od hleba goji, to su besmislice. Goji se od onoga sto ljudi mazu na hleb i jedu sa hlebom. Bilo bi dobro da nabavljas neki integralni hleb (on je taman i tezak, to mu je osobina po kojoj se najlakse prepoznaje) ili da ga sam pravis. Imas recepte u knjizi "Kuvar zdrave ishrane" na istom sajtu gore.

Za dorucak mozes da jedes neko voce sa hlebom i orasastim plodovima, a za rucak neku corbu od povrca na vodi (pasulj, grasak, krompir, pirinac, itd), sa hlebom i dosta svezeg povrca kao salatu (dakle, jela kao za posnu slavu). Veceru mozes da preskaces, a mozes i da uzmes samo neko voce.

Bilo bi dobro da ides na vreme na spavanje i da imas fizicku aktivnost.

boro
Miroljube zelim da ti se zahvalilm na novom sajutu www.zakonizdravlj... zato sto sam poceo da se pridrzavam principa koji su naznaceni. Recimo pio sam i jeo svaki cas sta sam stigao i uvek me je stomak mucio. Sada imam 80 posto manje problema od kada pravim pauzu izmedju obroka min 5 sati i sto vodu koristim min 15 min pre obroka i bar sat posle obroka i sto sam trecestepenu hranu tj meso svezdera skoro izbacio i sto obedujem min pola sata a ranije sam gutao hranu itd.
Preporucio sam ovo nekim prijateljima medju kojima ima i doktora. Svi su odusevljeni.
Tvoj recept za desert - bombice od mlevenih suvuh smokvi, suvih grozdjica, urmi, oraha i kokosovog brasna kad napravim nestignem da ga pojedem jer mi sve pojedu ukucani i prijatelji.
Tako da nista nisi uradio sem ovg sajta dovoljno bi bilo. Bravo majstore.

Izmenio/la boro na 13.07.2008 12:46
Boro

ilija
Evo linka sajta na koji sam naishao a vezan je za dinosauruse i dokaze da su ziveli u isto vreme kada i ljudi. Nadam se da se ne ljutite profesore.
www.bible.ca
Tu su otisci u blatu iz Teksasa, slike figuriza iz Meksika itd.

nikolad
Imam 18 godina i skupio sam para tako da sam kupio bibliju...Bilo me sramota da je nemam. Vec u Prvoj knjizi Mojsijevoj sam nasao na neku nelogicnost koju bih vas molio da mi objasnite. Mozda ste ranije i odgovorili na to pitanje ali ja nisam uspeo da pretrazim svih 190 strana foruma... pitanje je: Bog je stvorio Adama iz praha zemaljskog a Evu od njegovog rebra... Posle svega sto im se desilo dobili su sinove Kaina i Avelja. Kada su oni odrasli Kain ubija Avelja. "I ode Kain ispred Gospoda i naseli se u zemlju Naid, istocno od Edema. I pozna Kain zenu svoju, a ona zatrudne i rodi Enoha".

Meni nije jasno odakle sad taj narod i ta zena ako su deca Adamova samo Kain i Avelj.

bojsane
Da li je nacionalizam ispravno osjecanje sa biblijskog stanovista?Znam da ste za neke ljude o kojima ste pisali prije i za koje ste rekli da su nacionalisti uzimali to kao pozitivnu osobinu.Zar nije nacinalizam u suprotnosti sa onom Isusovom porukom o univerzalnoj ljubavi medju ljudima bez obzira na razlike?Pitam vas sve ovo potaknut nedavnim dogadjajima vezanim za Srebrenicu i ono sto se tu desilo,sa jedne strane i za zlocine koji su pocinjeni nad Srbima takodje na tom podrucju,kao i za oslobadjanje Nasera Orica.Iako su svi ljudi jednaki pred Bogom,meni jednostavno mnogo vecu bol zadaje saznanje da su zrtve srpske.Da li je to u redu?S druge strane,stvari poput oslobadjanja gore navedenog lika me prosto bacaju u "vatru" kada jednostavno ne mogu a da ne osjetim neku veliku kolicinu osjecaja bliskih mrznji.Znam da je taj osjecaj suprotan Bogu ali kako se izboriti sa tim jer je to nesto sto je jace od mene?

Miroljub Petrovic
savic ostojic je napisao:
Hvala vam neizmerno na svim zlatnim savetima i na budjenju svesti.

Hteo sam da vas pitam jednu stvar koja me muci
a pretpostavljam i mnoge druge.
Zivim sa vrsnjacima koji sa podozrenjem i ponekad podsmehom gledaju na moj pobozan nacin zivota. To su mi bliski ljudi i ja ih volim, ali cim im ukazem da nesto sto rade nije u redu(na suptilan nacin), da ne bi zgresili, oni se ili razljute ili mi kazu nesto poput "ma daj kad bi sve tako gledali...".. i onda se nadjem u corsokaku..
moje pitanje glasi, da li bi trebali da ispravljamo "krive Drine" ili da prepustimo da vide od nas kako treba (u praksi slaba vajda..) ?
Interesuje me koji nacin je po Bozijoj Volji.
Hvala i puno srece u radu

Jedino sto mozes jeste da moralno zivis i da cutis, pa ako te nesto pitaju da progoviris. Ako pricas o moralu, a niko te nista ne pita, izazvaces gnev i bes. Najbolje bi bilo da nadjes pobozno drustvo i da se sa takvima druzis, a one koje interesuju duhovne stvari lako ce doci do tebe.

Miroljub Petrovic
boro je napisao:
Miroljube zelim da ti se zahvalilm na novom sajutu www.zakonizdravlj... zato sto sam poceo da se pridrzavam principa koji su naznaceni. Recimo pio sam i jeo svaki cas sta sam stigao i uvek me je stomak mucio. Sada imam 80 posto manje problema od kada pravim pauzu izmedju obroka min 5 sati i sto vodu koristim min 15 min pre obroka i bar sat posle obroka i sto sam trecestepenu hranu tj meso svezdera skoro izbacio i sto obedujem min pola sata a ranije sam gutao hranu itd.
Preporucio sam ovo nekim prijateljima medju kojima ima i doktora. Svi su odusevljeni.
Tvoj recept za desert - bombice od mlevenih suvuh smokvi, suvih grozdjica, urmi, oraha i kokosovog brasna kad napravim nestignem da ga pojedem jer mi sve pojedu ukucani i prijatelji.
Tako da nista nisi uradio sem ovg sajta dovoljno bi bilo. Bravo majstore.

Nema sta meni da se zahvaljujes. Hvala Bogu za sve. To su informacije koje je On dao ljudima, a ja sam samo distribuirao.

Atos
Gospodine Miroljube, mozete li da mi objasnite dvije stvari:

1) U Bibliji pise da je Bog volio Jakova, a mrzio Isava. Zanima me zasto
je to tako. Sta je Isav ucinio?

2) Bog je pustio mnoga zla na Misir jer faraon nije htio da pusti
Izraelce. Bog kaze Mojsiju:
"A ja cu uciniti da otvrdne srce faraonu, te cu umnoziti znake svoje i
cudesa svoja u zemlji misirskoj".
(2. Mojsijeva 7, 3)

Zazto Bog kaze da ce On uciniti da faraonu otvrdne srce? Da li to
znaci da faraon nije imao izbora jer je Bog djelovao natprirodno na
njega kako ne bi pustio narod da bi On na njemu pokazao slavu