pocetak foruma
|
|
ilija |
Odgovorio 12.07.2008 11:19
|
Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 12.06.2008 22:04 Lokacija: Nepoznata |
Ja sad stvarno ne mogu da se setim imena naucnika, ali me interesuje da li je neko gledao tu emisiju na tv-u, kada je neki (mislim Ruski ili iz starog CCCP-a) nauchnik, matematichar, pocheo da proucava bibliju i dosao do nekih matematichkih shablona, koji su ispisivali imenom i datumom neke vece dogadjaje kao npr. rushenje bliznakinja. Sta vi profesore mislite o tome? |
|
|
atokic |
Odgovorio 12.07.2008 12:08
|
Član Odgovori: 23 Pristupio/la: 09.07.2008 23:35 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube,znamo da su ljudi prije živjeli mnogo duže nego što mi danas živimo,možemo si zamisliti kako bi izgledalo kad bi danas jedan monstrum-ubojica živio 900 god...e sad,zašto životinje imaju manji vijek življenja,ne vidim ništa loše u tome da životinje žive duže i ljudi su zbog svoje pobune protiv Boga ,od Boga kao "nagradu" dobili smrt,a koji je razlog da životinje umiru,one se ne mogu pobuniti protiv Boga. Unaprijed hvala Izmenio/la atokic na 12.07.2008 12:09 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.07.2008 13:47
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
saul je napisao: ..... Ti slobodno mozes da verujes da su biblijske poruke simbolicne i sta god hoces, to je tvoje pravo, ali ja o tome necu da raspravljam. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.07.2008 13:51
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
ilija je napisao: Ja sad stvarno ne mogu da se setim imena naucnika, ali me interesuje da li je neko gledao tu emisiju na tv-u, kada je neki (mislim Ruski ili iz starog CCCP-a) nauchnik, matematichar, pocheo da proucava bibliju i dosao do nekih matematichkih shablona, koji su ispisivali imenom i datumom neke vece dogadjaje kao npr. rushenje bliznakinja. Sta vi profesore mislite o tome? To su gluposti. Ima jedna knjiga koja se time bavi - "Biblijski kod", to je bruka od knjige, ali ljudi prave pare na religiji. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.07.2008 13:56
|
atokic je napisao: Miroljube,znamo da su ljudi prije živjeli mnogo duže nego što mi danas živimo,možemo si zamisliti kako bi izgledalo kad bi danas jedan monstrum-ubojica živio 900 god...e sad,zašto životinje imaju manji vijek življenja,ne vidim ništa loše u tome da životinje žive duže i ljudi su zbog svoje pobune protiv Boga ,od Boga kao "nagradu" dobili smrt,a koji je razlog da životinje umiru,one se ne mogu pobuniti protiv Boga. Unaprijed hvala Zivotinje su stvorene zbog coveka i one jednostavno prate covekovu sudbinu. Proces smanjivanja covekovog zivotnog veka je pratio proces smanjivanja zivotnog veka drugih organizama, opet u funkciji coveka. |
|
|
Mladen M |
Odgovorio 12.07.2008 14:20
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Profesore slusao sam jos prije vase predavanje o Entoni Flu-u, filozofu koji je bio ateista a preobratio se u vjernika, doduse i dalje ne vjeruje u Biblijskog Boga vec vise u neki 'inteligentni dizajn'. I nije mi jasno zasto je ljudima toliko tesko da povjeruju u Bibliju, sta je to sto im smeta? |
|
|
Mladen M |
Odgovorio 12.07.2008 14:54
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Imate li informaciju da li je u pravoslavlju ikad odobren abortus? Cuo sam neke izjave gdje kazu kako je papa zabranio a u pravoslavlju nisu. Da li znate u kojim zemljama je zakonom zabranjen abortus? |
|
|
Laki |
Odgovorio 12.07.2008 15:10
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Gdine Miroljube, ne znam da li ste videli, ali na teletextu RTS 1, stranica 161, se nasla vest da su naucnici otkrili dokaz o postojanju vode na Mesecu pre 3 milijarde godina. Prvo je bio Mars, pa Mesec. Sta je sledece, Pluton? Imaju li ovi kvazinaucnici nekog obzira prema javnosti? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.07.2008 15:16
|
Mladen M je napisao: Profesore slusao sam jos prije vase predavanje o Entoni Flu-u, filozofu koji je bio ateista a preobratio se u vjernika, doduse i dalje ne vjeruje u Biblijskog Boga vec vise u neki 'inteligentni dizajn'. I nije mi jasno zasto je ljudima toliko tesko da povjeruju u Bibliju, sta je to sto im smeta? Entoni Flu kaze da mu je biblijski Bog najblizi. To cete uskoro moci da procitate u njegovoj knjizi koja je prevedena i koja ce za ovogodisnji sajam knjiga u Beogradu krajem oktobra biti objavljena. Ljudi su sablaznjeni kako zive takozvani "religiozni ljudi" i to im je velika prepreka u prihvatanju Biblije. Takodje, razna tumacenja Biblije koja se reklamiraju su toliko glupa da mnogi smatraju da je Biblija knjiga za umobolne. Ipak, glavni razlog neprihvatanja Biblije je ljudska nezainteresovanost za istinu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.07.2008 15:17
|
Mladen M je napisao: Imate li informaciju da li je u pravoslavlju ikad odobren abortus? Cuo sam neke izjave gdje kazu kako je papa zabranio a u pravoslavlju nisu. Da li znate u kojim zemljama je zakonom zabranjen abortus? Pustite to sta ljudi pricaju. Ne znam u kojim zemljama je zabranjen abortus, i da li takve zemlje uopste postoje. Mozda je u nekim muslimanskim zemljama zabranjen abortus. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.07.2008 15:18
|
Laki je napisao: Gdine Miroljube, ne znam da li ste videli, ali na teletextu RTS 1, stranica 161, se nasla vest da su naucnici otkrili dokaz o postojanju vode na Mesecu pre 3 milijarde godina. Prvo je bio Mars, pa Mesec. Sta je sledece, Pluton? Imaju li ovi kvazinaucnici nekog obzira prema javnosti? Rekao sam vec milion puta da ne slusate sta lupetaju ateisti. Ubuduce cu da brisem ovakve postove. |
|
|
tovel |
Odgovorio 12.07.2008 15:45
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Mladen M je napisao: Profesore slusao sam jos prije vase predavanje o Entoni Flu-u, filozofu koji je bio ateista a preobratio se u vjernika, doduse i dalje ne vjeruje u Biblijskog Boga vec vise u neki 'inteligentni dizajn'. I nije mi jasno zasto je ljudima toliko tesko da povjeruju u Bibliju, sta je to sto im smeta? Entoni Flu kaze da mu je biblijski Bog najblizi. To cete uskoro moci da procitate u njegovoj knjizi koja je prevedena i koja ce za ovogodisnji sajam knjiga u Beogradu krajem oktobra biti objavljena. Ljudi su sablaznjeni kako zive takozvani "religiozni ljudi" i to im je velika prepreka u prihvatanju Biblije. Takodje, razna tumacenja Biblije koja se reklamiraju su toliko glupa da mnogi smatraju da je Biblija knjiga za umobolne. Ipak, glavni razlog neprihvatanja Biblije je ljudska nezainteresovanost za istinu. Da li je Entoni Flu deista? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.07.2008 15:50
|
tovel je napisao: Da li je Entoni Flu deista? Ne. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.07.2008 17:08
|
saul je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: saul je napisao: ..... Ti slobodno mozes da verujes da su biblijske poruke simbolicne i sta god hoces, to je tvoje pravo, ali ja o tome necu da raspravljam. Naravno, najlakše je lakonski odgovarati i kritikovati Evropu, papstvo i pedere, a kad se zatraži stvarno znanje brisati postove i insistirati na bukvalnosti biblijskih tekstova i poznavanju hebrejskog jezika. Nadam se da ste bar donekle svjesni odgovornosti za sve ove ljude koji posjećuju vaš forum. Dakle, za tebe su opste poznate cinjenice o pokvarenosti i nemoralu Evrope, kao i visevekovna krvava istorija progonstva svega moralnog i cestitog u Evropi "lakonsko kritikovanje". Jasno razumevanje jednostavnih poruka koje je Bog napisao nepismenim jevrejskim pastirima u Bibliji, da bi oni to preneli celom svetu, za tebe je "bukvalnost". A takodje ti smeta i kad se za neki problem u prevodu konsultuje originalni tekst. Smeta ti i kritikovanje onoga sto pederi rade? Pa sta ces onda na ovom forumu? Idi kod astrologa pa sa njima raspravljaj o Bibliji. Predlazem ti da se vise ne ukljucujes sa ovakvim ultra glupim primedbama jer cu morati da te pocistim. |
|
|
Laki |
Odgovorio 12.07.2008 17:37
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Gdine Miroljube, stihovi Isaija 11, 6-9 se odnose na Carstvo koje ce Gospod Isus uspostaviti. Da li se slazete? Zanima me i stih Isaija 51, 9. Koga predstavlja Rava i da li je zmaj dinosaurus? I izvinite zbog proslog posta |
|
|
Petar |
Odgovorio 12.07.2008 18:08
|
Član Odgovori: 267 Pristupio/la: 24.02.2008 16:36 Lokacija: Nepoznata |
Biblijski tekst se tumaci doslovno. Meni je to jasno za najveci deo Biblije. Medjutim da li u Bibliji ima simbolickih spisa? Ne mozemo tumaciti doslovno da ce skakavci jurisati na ljude kao sto pise u Otkrivenju. Ovo je ocigledno simbolika. Da li se bas cela Biblija tumaci doslovno?? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.07.2008 18:20
|
Laki je napisao: Gdine Miroljube, stihovi Isaija 11, 6-9 se odnose na Carstvo koje ce Gospod Isus uspostaviti. Da li se slazete? Ja smatram da se ti tekstovi odnose na stanje u Izraelu koje ce se desiti kada se Jevreji okrenu svom Bogu, dakle pre Hristovog drugog dolaska. Zanima me i stih Isaija 51, 9. Koga predstavlja Rava i da li je zmaj dinosaurus? Nisam detaljno proucavao taj tekst, pa sada ne mogu da ga komentarisem, ali ocigledno se radi o dogadjajima koji su pred nama kada ce se Bozja sila pokazati na poseban nacin. |
|
|
Petar |
Odgovorio 12.07.2008 18:23
|
Član Odgovori: 267 Pristupio/la: 24.02.2008 16:36 Lokacija: Nepoznata |
Nesto sam razmisljao. Mozda ceo svet ratuje protiv nas samo zbog Kosova. Ne mislim zbog dela teritorije koji je zove Kosovo, nego zbog toga sto Kosovo predstavlja jedan simbol, jedan nacin razmisljanja, borbu za Carstvo nebesko. Djindjic je na Vidovdan rekao kad je izrucio Slobu: "Sloba je 1989. na skupu na Gazimestanu izabrao carstvo nebesko, mi danas biramo carstvo zemaljsko." Otimanje Kosova je nacin da se slomi duh jednog naroda, da se unisti svaka mogucnost da taj narod pruzi otpor satanizmu. Mislim da je zato svet tako patoloski mrzeo Milosevica, jer je njemu taj kosovski zavet nesto znacio. Interesantno je da je danas na Cetinju, gde je kosovski mit bio tako ziv nekada uvedeno najstrasnije bezakonje. Udar na Srbe je najjaci na Kosovu i Cetinju. Oni zele da nam ubiju duh. Da postanemo golo telo. Zanima me vase misljenje o ovome sto mi je danas palo na pamet? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.07.2008 18:25
|
entropy je napisao: Gospodine Petroviću, da li nam možete odgovoriti na pitanje: "Odakle pticama set gena za razvoj zuba?" jer ono nedvosmisleno potvrđuje Teoriju evolucije. Unapred zahvalan Kako informacija (set gena) moze "nedvosmisleno da potvrdjuje evoluciju"? Jel se vi to salite? Moguce je da su neke od ptica koje je Bog u pocetku stvorio imale zube, a moguce je da su se zubi pojavili nakon pobune coveka. U svakom slucaju, zubi kod izumrlih ptica su produkt informacije koja je zapisana u njihovim genima - informacije koju je Tvorac uspostavio sa odredjenim razlogom. Dakle, sama cinjenica da postoji informacija u celijama zivih organizama nedvosmisleno ukazuje na Tvorca, jer informacija ne moze sama od sebe da nastane. Kakve veze ima teorija evolucije, koja zagovara da je sve nastalo slucajno, sa informacijom? Nemojte da se brukate. I nemojte na postovima da reklamirate druge sajtove i blogove. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 12.07.2008 18:31 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.07.2008 18:29
|
Petar je napisao: Biblijski tekst se tumaci doslovno. Meni je to jasno za najveci deo Biblije. Medjutim da li u Bibliji ima simbolickih spisa? Ne mozemo tumaciti doslovno da ce skakavci jurisati na ljude kao sto pise u Otkrivenju. Ovo je ocigledno simbolika. Da li se bas cela Biblija tumaci doslovno?? Ako se u Bibliji spominju skakavci, odmah imate objasnjenje sta su skakavci. Dakle, ako se negde koristi neki simbol - kao sto su skakavci, koji su simol unistenja gde god prodju, ili zveri (iz knjige proroka Danila) koji su simbol carstava koja unistavaju ljude, odmah imate objasnjenje sta ti simboli znace. Bog koristi simbol "skakavci" da bi ljudima docarao veliko unistenje koje ce demoni uciniti, kao i simbol "zveri" da bi docarao porobljavanje naroda. Ali nigde nemate da se koristi neki simbol, a da odmah nema i objasnjenja. Isus govori o sejacu koji seje seme, i odmah objasnjava sta znaci seme, ko je sejac, itd. Dakle, niko nema izgovor da kaze kako je jezik Biblije nerazumljiv, nego su ljudi lenji da citaju i vole sve da zloupotrebljavaju i mistifikuju. |
|
Predji na forum: |