Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Kakva je to svetootacka literatura? Ko su ti Sveti oci?
Vidim da se mnogo o tome govori, a ja nemam pojma ko su ti ljudi.

U pitanju je literatura zasnovana na zivotu i radu ljudi koji su vodili ranu crkvu, dok je hriscanstvo bilo zivo.

Kako da se borimo sa grehom? To nije lako, greh stvara jaku zavisnost. Da li je to duga i teska borba ili to moze za cas, jednom cvrstom odlukom. Ne moze se osloboditi nikotinske zavisnosti za jedan dan. Kako? Kao Jakov da se rvemo dok ne pobedimo na kraju?

Najbolji nacin za oslobodjenje od greha je naglo. Imate o tome vise u knjizi "Zakoni zdravlja i izlecenja" koju mozete da skinete na sajtu:
www.zakonizdravlj...

Najbolje je kad covek svoj um zaposli lepim i duhovnim stvarima, ima dobar cilj u zivotu kome tezi i druzi se sa ljudima tog profila.

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, da li ima evolucionistickih naucnika koji su masoni?

Vodeci evolucionisticki naucnici su masoni. Ne bi bili "vodeci" da nisu masoni.

Da li je pokojni Zoran Djindjic bio mason?

Nije. On je bio evropski covek, covek Nemacke i Vatikana. Djindjic je ubio vodeceg srpskog masona Dragana Malesevica Tapija - pozvao ga u policiju na saslusanje, a ovome pozlilo. Seselj je odmah objasnio kako su ga ubili jer je Tapi bio srcani bolesnik - dovoljno je da mu se stavi kesa na glavu i gotov je (Seselj zna jer sam ima problema sa srcem).

I da li Volt Braun i Robert Dzentri medjusobno saradjuju?

Da, saradjuju.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Kako vidite politicke prilike u Srbiji, Markovic za sebe govori da nije vrabac, kazu da je dobio 3 miliona, pa od ploce o Kosovu preso na plocu uo Uniji, verovatno su socijalisti jos drcniji, za ovu koaliciju svi se ujedinjuju pod kapom papskom, ljudi i demoni zajedno
[img]http://img337.imageshack.us/img337/5569/smrtsrbijeck0.jpg[/img] is not a valid Image.

blizimo se onom sto je otac Gavrilo govorio, sta vi mislite
http://www.youtub...LdvjJDpdm4

U Bibliji pise: "Kad bezboznici nicu kao trava, i kada cvetaju svi koji bezakonje cine, to biva da bi se zatrli zanavek."

Miroljub Petrovic
nikola vujosevic je napisao:
Profesore hoćete li u skorije vreme održati neki serijal predavanja ?

Kako sada stvari stoje necu ove godine, ali ko zna.

Laki
Gdine Miroljube, da li je Dzentri proucavao sedimentne stene nastale Potopom i da li je otkrio neke oreole u tim stenama?

Dino
Duhovna bica su kao i mi; slobodne volje. Ako se ljudi koji su bili u doticaju sa demonima i pricali s njima, mogu obratit, zbog slobodne volje, da li se demon moze obratit?

"Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."

Alen P
Pozdrav! Eto opet jednog pitanja: Što mislite, u kojem smo poglavlju iz knjige Otkrivenja?

Da li imate kakve informacije vezane uz kreacioniste "u okovima"?

Blagoslovljeni smo vašim seminarima, "zarazio" sam mnoštvo ljudi koji uživaju u seminarima. Nadamo se da vam je istraživački rad i dalje aktivan da nas obogatite novim spoznajama. Crtići su zakon, djeca ih rado gledaju. Pozdrav!

Izmenio/la Alen P na 27.06.2008 14:40

http://www.udrugapostanak.ucoz.com
Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, da li je Dzentri proucavao sedimentne stene nastale Potopom i da li je otkrio neke oreole u tim stenama?

Otkrio je oreole u uglju. U pitanju su drugi oreoli u odnosu na one u granitu. Ovo su oreoli polinuja-210 koji imaju vreme poluraspada 242 dana, sto se fenomenalno uklapa u koncept Potopa. Dakle, biljni materijal se za kratko vreme pretvorio u ugalj, a onda je u cvrstoj ugljenoj masi polonijum-210 ostavio svoje otiske. Imate o tome vise u njegovoj knjizi koju mozete da skinete na ovom sajtu.

Miroljub Petrovic
Dino je napisao:
Duhovna bica su kao i mi; slobodne volje. Ako se ljudi koji su bili u doticaju sa demonima i pricali s njima, mogu obratit, zbog slobodne volje, da li se demon moze obratit?

Na osnovu Biblije, demoni su "presli crtu", odnosno dosli su u takvo stanje pobune da ne mogu da se vrate, ne mogu da se pokaju. To je ono stanje koje Isus opisuje kao "hila na Duha Svetoga". Dakle, otupela im je savest, jednostavno receno.

Miroljub Petrovic
Alen P je napisao:
Pozdrav! Eto opet jednog pitanja: Što mislite, u kojem smo poglavlju iz knjige Otkrivenja?

Otkrivenje jos nije pocelo da se ispunjava.

Da li imate kakve informacije vezane uz kreacioniste "u okovima"?

Nemam.

Boki
Neki pravoslavci u Beogradu, koji se poznaju po krugovima crkava, s vremana na vreme popricaju po neku rec o Kuranu. U pravoslavnim tv emisijama Vladeta Jerotic cesto citira Kuran, i kaze da ga treba citati jer ima puno korisnih stvari.

Licno nisam misljenja da bismo u Kurani mogli pronaci nesto korisno a da toga nema u Bibliji. S druge strane, mozda bi bilo korisno da pravoslavci znaju ponesto iz Kurana kako ne bi, ako u Kuranu tako ne pise, dovodili u vezu Islam i nasilje... ( ili mozda ima veze, na primer kao sto katolicka crkva ima veze sa homoseksualnoscu iako je navodno Biblija zvanicna knjiga, sto je u sustini stvar satanske institucije a ne spoljasnjeg nalicja )

Interesuje me da li je Kuran mozda iskrivljena slika Boga, ili uopste morala, pa stoga opasna za citanje.

Pitam to jer mi se cini da je pojedini uticajniji pravoslavci uvode na mala vrata... Na primer Vladeta Jerotic je napisao knjigu ciji je naslov, koliko ja znam, po recenici iz Kurana: Budite mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi. Ovaj naslov je veoma dobro prihvacen a knjiga je vrlo brzo stigla u mnoge domove pravoslavaca. Ali u njemu ova mudrost zmije mi ne zvuci bezazleno. Jer u Bibliji znamo ko je zmija, i koja je njena "mudrost". A ovi golubovi me podsecaju na glinene golubove koji, ovako bezazleni, kao da nista ne cine da se suprostave satani. Ne kazem da je Jerotic namerno to hteo. Ali ne znam, mozda sam previse ostar u kritici...

Koliko bi citanje Kurana moglo biti lose?

Miroljub Petrovic
Boki je napisao:
Neki pravoslavci u Beogradu, koji se poznaju po krugovima crkava, s vremana na vreme popricaju po neku rec o Kuranu. U pravoslavnim tv emisijama Vladeta Jerotic cesto citira Kuran, i kaze da ga treba citati jer ima puno korisnih stvari.

Licno nisam misljenja da bismo u Kurani mogli pronaci nesto korisno a da toga nema u Bibliji. S druge strane, mozda bi bilo korisno da pravoslavci znaju ponesto iz Kurana kako ne bi, ako u Kuranu tako ne pise, dovodili u vezu Islam i nasilje... ( ili mozda ima veze, na primer kao sto katolicka crkva ima veze sa homoseksualnoscu iako je navodno Biblija zvanicna knjiga, sto je u sustini stvar satanske institucije a ne spoljasnjeg nalicja )

Interesuje me da li je Kuran mozda iskrivljena slika Boga, ili uopste morala, pa stoga opasna za citanje.

Pitam to jer mi se cini da je pojedini uticajniji pravoslavci uvode na mala vrata... Na primer Vladeta Jerotic je napisao knjigu ciji je naslov, koliko ja znam, po recenici iz Kurana: Budite mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi. Ovaj naslov je veoma dobro prihvacen a knjiga je vrlo brzo stigla u mnoge domove pravoslavaca. Ali u njemu ova mudrost zmije mi ne zvuci bezazleno. Jer u Bibliji znamo ko je zmija, i koja je njena "mudrost". A ovi golubovi me podsecaju na glinene golubove koji, ovako bezazleni, kao da nista ne cine da se suprostave satani. Ne kazem da je Jerotic namerno to hteo. Ali ne znam, mozda sam previse ostar u kritici...

Koliko bi citanje Kurana moglo biti lose?

U Kuranu jasno pise da su Tevrat i Indzil tacni (drugim recima, Stari i Novi zavet su tacni). Odredjeni ljudi komentarisu neke tekstove Kurana na razlicite nacine, pa ispada kao da su Kuran i Biblija nepomirljivi. Kuran se oslanja na Tanah (ili Stari zavet), bas kao i Novi zavet. Oni koji se striktno drze Kurana bice braca sa onima koji se striktno drze Biblije. Problem je sto malo ljudi cita Kuran, kao i Bibliju, a i oni koji citaju ne razmisljaju mnogo o onome sto citaju, nego im drugi tumace jednostavnu Bozju poruku, pa nastaju problemi.

bojsane
Mozete li da prokomentarisete onu Isusovu izjavu na krstu,upucenu jednom od razbojnika,parafraziram:Danas ces biti sa mnom u raju.Ja se izvinjavam ako ste o ovom vec pisali,ali mozete li ukratko da ponovite.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.06.2008 08:05

Miroljub Petrovic
bojsane je napisao:
Mozete li da prokomentarisete onu Isusovu izjavu na krstu,upucenu jednom od razbojnika,parafraziram:Danas ces biti sa mnom u raju.Ja se izvinjavam ako ste o ovom vec pisali,ali mozete li ukratko da ponovite.

O tome sam ovde detaljno govorio. Dakle, treba da procitate prethodnu raspravu ako hocete ravnopravno da ucestvujete na forumu. Ukratko, Isus kaze da je smrt u stvari ne postoji, za one koji stanu na Njegovu stranu, jer kada covek umre, u svom sledecem trenutku je ziv. Period od smrti do vaskrsenja umrli covek ne oseti jer "spava". Isus kaze pokajanom bivsem razbojniku "danas ces biti sa mnom u raju", a to znaci "odmah". I zaista, to je "odmah" za tog coveka. On jos nije sa Isusom jer "spava" (mrtav je) i ceka vaskrsenje, ali kad se "probudi" (bude vaskrsnut) to ce za njega biti "danas" (isti trenutak).

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.06.2008 08:06

Petar
A kad ce poceti Otkrivenje da se ispunjava? Koji ce biti prvi znakovi?

Izmenio/la Petar na 28.06.2008 11:53

Mungos
Citao sam teskt 'Zdrava Ishrana' sa sajta www.zakonizdravlj... i prepoznao sam se u jednoj recenici o kosi i noktima. Naime tamo se kaze da ljudi koji ne unose dovoljno vitamina iz voca i povrca mogu da imaju bijele mrlje po noktima. Ja od kad znam za sebe imam takve mrlje sto znaci da nikad nisam unosio dovoljno nekih vitamina i istina slabo jedem voce a bogami i povrce.
Koje voce i povrce je najneophodnije ljudskom organizmu da nestanu ove mrlje koje recimo imam od rodjenja?

Mungos
Kad bi smo posli da zivimo u prirodi i da se hranimo biljnom hranom morali bi smo imati dovoljno obradivog zemljista za usjeve raznog voca i povrca.
Kolika povrsina obradivog zemljista (na kojem bi bilo svakojakih biljki povrca i voca) bi otprilike bila dovoljna za prehranu 4-clane porodice tokom citave godine?

filosof
Zelio bih da naucim hebrejski jezik. Mozete li mi preporuciti neku metodu? Kako vi ucite?

Errare humanum est!

Laki
Gdine Miroljube, ako moze jedno razjasnjenje. Npr. arheolozi iskopali to i to mesto, znaci ta mesta su zatrpana. Da li do zatrpavanja dolazi usled ratova, poplava, zemljotresa ili su neki drugi faktori prisutni? Da li je Ante Pavelic narucio ubistvo kralja Aleksandra 1934.god?

Kevin
kako komentirate da Bog šalje 2 medvjeda da ubije djecu jer su se smijala Elishinoj ćelavoj glavi i to da Bog vadi Jehoramu crijeva....
I na koji način Bog odlučuje kako će kazniti..zašto jednom potop,jednom vatrene kuglice,jednom pomor stoke..

Izmenio/la Kevin na 28.06.2008 17:21

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.66 sekundi!