Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
ALEX
Miroljub Petrovic je napisao:
Boki je napisao:
Inace, ja sam pogledao ceo serijal Biblijskih crtanih(2 DVD - kupio sam ih na standu CPS na sajmu knjiga) i mogu sa zadovoljstvom da kazem da sam uzivao. I preporucujem svima, bez obzira sto mozda vise nisu mali...

Treba da pogledas najnoviji DVD crtanih filmova koji je jos bolji.

Gdje to moze da se nadje?

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, koliko je razvijen ceoni rezanj kod delfina i kitova?

Ne znam.

Miroljub Petrovic
ALEX je napisao:
Boki je napisao:
Inace, ja sam pogledao ceo serijal Biblijskih crtanih(2 DVD - kupio sam ih na standu CPS na sajmu knjiga) i mogu sa zadovoljstvom da kazem da sam uzivao. I preporucujem svima, bez obzira sto mozda vise nisu mali...

Treba da pogledas najnoviji DVD crtanih filmova koji je jos bolji.

Gdje to moze da se nadje?

Moze da se kupi, a uskoro ce moci da se gleda i da se skine na ovom sajtu. U pitanju su Crtani filmovi 3 (Deset decjih Bozjih zapovesti) i Animirana serija (Jakovljeve lestve).

nikola
Malopre sam cuo da je u manastiru Decani na podu bilo postavljeno zlato da bi se po njemu gazilo, u govoru pukovnika Radeta Rajica o casti

http://www.youtub...re=related

filosof
U jednom od svojih gostovanja, spomenuli ste Radovana Becirovica Trebjeskog, i njegovu pjesmu Mojkovacka bitka. Da li znate gdje bih mogao da pronadjem pjesmu u cjelosti?

Miroljub Petrovic
filosof je napisao:
U jednom od svojih gostovanja, spomenuli ste Radovana Becirovica Trebjeskog, i njegovu pjesmu Mojkovacka bitka. Da li znate gdje bih mogao da pronadjem pjesmu u cjelosti?

Izdavacka kuca "Svetigora" je objavila zbirku njegovih pesama, tamo je ima.

Laki
Gospodine Miroljube, koliko je vremena potrebno da se obrazuju stalaktiti i stalagmiti, tj. pecinski nakit? I ako nije problem, ako mozete da nabrojite koje vrste erozije postoje

Nemanja Glisic
U 6. stihu knjige o Jovu kaze se da su pred Boga izasli Sinovi Bozji i medju njima sotona koji razgovara sa Bogom. Da li to znaci da Bog komunicira sa sotonom i ko su tu Sinovi Bozji (pretpostavljam andjeli)?
Evo citata:
"A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona."

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gospodine Miroljube, koliko je vremena potrebno da se obrazuju stalaktiti i stalagmiti, tj. pecinski nakit?

Mogu da nastanu za par minuta, a mogu i za mnogo godina.

I ako nije problem, ako mozete da nabrojite koje vrste erozije postoje

Hocete li da vam nabrojim i nazive svih glavnih gradova na svetu?

Miroljub Petrovic
Nemanja Glisic je napisao:
U 6. stihu knjige o Jovu kaze se da su pred Boga izasli Sinovi Bozji i medju njima sotona koji razgovara sa Bogom. Da li to znaci da Bog komunicira sa sotonom ?
Evo citata:
"A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona."

Sotona je neko ko je opisan u Bibliji da "opada bracu", dakle neko ko ogovara i klevece. Bog mu to privremeno dopusta jer su mnogi ljudi izabrali Sotonu, pa im pruza sansu da se vrate. Bog komunicira sa Sotonom ako proceni da to ima smisla (kao u slucaju Jova, kada je Sotona doziveo najvecu kompromitaciju u istoriji).

i ko su tu Sinovi Bozji (pretpostavljam andjeli)

"Sinovi Bozji" su andjeli koji nisu u pobuni protiv Boga.

Laki
I ako nije problem, ako mozete da nabrojite koje vrste erozije postoje

Hocete li da vam nabrojim i nazive svih glavnih gradova na svetu?[/quote] Nema potrebe, izvinjavam se zbog pitanja. Samo me zanima, da li gleceri vrse eroziju?

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Samo me zanima, da li gleceri vrse eroziju?

Naravno da vrse.

stivstivo
Zasto postoje otrovni plodovi u prirodi, gljive i ostalo. Kakva je svrha njih.

Miroljub Petrovic
traveler je napisao:
Pa mozda ali to ne menja cinjenicu da je on jedan od najvecis umova u Pravoslavnom svetu i da je napisao toliko kvalitetnih knjiga i uradio toliko prevoda da bi njegova bibliografija bila veca od vecine knjiga tih koji ga kritikuju,

Ja ne znam da li je Atanasije ekumenista, ali ako jeste, onda sve sto je do sada radio pada u vodu. Podseticu vas da su Hitlerovi saradnici bili vrhunski strucnjaci u svojoj oblasti. Kada se neko, ko ima velike potencijale, okrene protiv Boga, taj onda zari i pali, kao Sotona.

Bibliografija ljudi koji govore protiv Atanasija jesu njihova deca i prijatelji, i to je najjaca bibliografija sto postoji.

kao i da je samom Bozijom intervencijom ostao u zivotu,posle onog cuvenog pada u provaliju.

Opet kazem, jos ne znam za Atanasija da li je ekumenista, ali to ce se uskoro znati. Ako jeste ekumenista, onda je taj pad u provaliju bio Bozja opomena da bi mogao da upadne u provaliju iz koje nema izlaza.

Zanima me da li mislite da li su pravoslavni koji zagovaraju dijalog sa Rimokatolicima u tom procesu vodjeni od strane demona?

Apsolutno. Mozda oni nisu svesni da ih vode demoni, ali to nije bitno.

Miroljub Petrovic
stivstivo je napisao:
Zasto postoje otrovni plodovi u prirodi, gljive i ostalo. Kakva je svrha njih.

Covek je pobunom protiv Boga izazvao da su mu mnogi aspekti prirode postali neprijateljski. To je dobro jer je sada prisiljen da bude ozbiljniji i da se vise pazi, da pazi na sebe, posto nije dovoljno pazio dok je bio u idealnim uslovima u Edemu.

Johanan
... U Bibliji postoje opisani "znaci" Hristovog dolaska. O tome Isus govori u svojim eshatoloskim govorima. Takodje vidimo da se ispunjavaju brojna prorocanstva o poslednjim dogadjajima (kao ona iz knjige proroka Danila), kao i prorocanstva o obnavljanju drzave Izrael...

Kod obnavljanja države Izrael ste mislili na obnavljanje nakon Kristova dolaska kada će biti sve novo ili već za ovoga života na zemlji? Možete li se referencirati na neke Biblijske stihove...[color=black][/color]

Sinke
Interesuje me odakle potiče običaj paljenja sveća, da li i to ima korene u paganstvu ili ima neku simboliku i u Hrišćanstvu?

Nemanja Glisic
U svojim predavanjima i prethodnim postovima ste govorili o Tvorcevom prestolu, gde se Bog nalazi i koji je u centru svemira. Moje je pitanje: gde se nalazi Sotona, tj. da li on ima svoju "rezidenciju" i kako i odakle on deluje?

Izmenio/la Nemanja Glisic na 18.06.2008 11:44

NESA
Da li su srpski vodeci politicari(vladajuci) masoni ili clanovi nekih tajnih drustava.Drugo pitanje mi je da li je bivsa ministarka prosvete ne mogu joj se setiti imena,uglavnom pre par godina je bila ministarka smenjena jer je otvoreno bila protiv toga da se uci da je covek nastao od majmuna tj. bila je protiv evoluicistickih ucenja iz biologije,ili je bila da se i uvede biblijsko ucenje,uglavnom smenjena je posle par dana po kratkom postupku.

nesa

Miroljub Petrovic
traveler je napisao:
E sad,ja znam neke od tih vladika koje nazivate ekumenistima i to licno,to su uglavnom ljudi koji zive moralno i casno.Kako je moguce da ih vodi demon ako oni nisu na njegovoj teritoriji?Poznato je da crkva ima misiju svedocenja svetu koju joj je zavestao Hristos i zar pravoslavni to ne cine kroz dijalog?Druga stvar je to da je jasno da u tim pregovorima pravoslavni ni za jotu nece odstupiti od cistote ucenja koju smo uspeli da sacuvamo nakon toliko vekova,bar ja garantujem za nase vladike.

E, ako vi garantujete za te "vladike" ekumeniste, onda nema sta da se brinemo. Daj nemojte da budete neozbiljni. Ko zivi posteno i casno? Ko je od njih digao glas protiv bilo kog oblika nemorala? Sta za vas znaci "ziveti casno"? Oni se ne drogiraju, ne iznajmljuju prostutitke i to je "dovoljno" da se kaze da su casni? A pregovaraju sa crnim Djavolom (papom).

Razbijeno telo Hristovo mora biti sastavljeno,ali samo pod uslovom ako se Katolici odreknu svih novotarija koje su uveli kroz vekove.

Ha, ha, "mora biti sastavljeno". Pa vi ga onda sastavljajte sa ekumenistima, i srecan vam put. Samo pazite ko vas ceka na kraju puta - Isus sa isukanom sabljom.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 18.06.2008 17:33

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.28 sekundi!