pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.06.2008 14:39
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Petar je napisao: Postoji li veza izmedju prosvetiteljskog pokreta u 18. veku (tzv. doba razuma) i iluminata? Iluminati znaci prosvetljeni, a i ideje prosvetitelja su slicne njihovim. Da li je ovaj prosvetiteljski pokret proizveo Francusku revoluciju? Nekada su iluminati i masoni bili dva odvojena tajna drustva sa istim ciljevima i idejama, a danas su oni jedna ista ekipa, s tim da se masoni koji dostignu najvisi stepen, 33. stepen, i koji direktno komuniciraju sa demonima, nazivaju "Iluminati" ili "prosvetljeni". Da li je Dositej Obradovic bio mason ili iluminat? Ne znam, nisam proucavao, ali cini mi se da su neke loze nazivali po njemu. Vrlo je moguce da je bio mason. Da li uopste ima razlike izmedju ova dva drustva? Izgleda kao da su im ideje potpuno iste. U pitanju je ista ekipa. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.06.2008 14:40
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Petar je napisao: Kakav je Biblijski koncept braka i porodice? Kakava je uloga zene, a kakva muskarca? Da li se moze reci da su predbracni odnosi neka vrsta opsednutosti demonima? Koliko vidim ljudi koji ulaze u ovakve odnose postaju uvek opsednuti seksom. Kao da pocinju da lude i postaju robovi Sotone. O tome sam vise govorio u mojoj knjizi "Tajna srecnog zivota" koju mozete da skinete na linku: http://www.cps.or.../tajna.pdf O toj temi cu mnogo detaljnije govoriti u knjizi "Brak i porodica" koja se trenutno priprema. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.06.2008 14:42
|
Boki je napisao: Pre dve godine bio sam na jednom javnom predavanju Vladete Jerotica. Tada je pricao o sasvim maloj deci od svega par godina i rekao da nikako ne bi trebali da ih dozivljavamo kao andjele, da su u deci skrivena satanska osecanja i misli. Ova recenica me je odbila od svakog daljeg prisustvovanja njgovih predavanja, cak mi je stvorila i trajnu odbojnost prema tom coveku. Mislim da ako neko moze da se uporedi sa andjelima to su ta sasvim mala deca. Mozda imaju greh koji su nasledili od potomaka, ali ona sama nemaju greh. Po tome su skoro potpuno cista, skoro kao andjeli. Ona deca koja su poginula, kad budu dosla pred Hrista nece imati bilo sta lose na dusi. Meni se tako cini, da li mozda gresim? I da li gresim u vezi tog Vladete Jerotica. Mozda sam preterao u osudi, mozda bih trebao pazljivije citati njegove knjige da bih ga bolje razumeo? Sta vi mislite o svemu tome? Hvala i pozdrav Ja Vladeti Jeroticu zelim sve najbolje u zivotu, ali njegova predavanja i njegove knjige izbegavam u velikom luku. To sto on prica je miks liberalnog hriscanstva i paganstva. Zato ga neki pravoslavni teolozi nazivaju "pravoslavnim evolucionistom". |
|
|
Laki |
Odgovorio 11.06.2008 16:42
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Gdine Miroljube, zasto je najvisi stepen kod masona broj 33? Ima li to neke veze sa brojem zemaljskih godina Gospoda Isusa? Da li je Li Strobel jos uvek crkveni pastor? Planira li jos neku knjigu? |
|
|
jonatan |
Odgovorio 11.06.2008 17:58
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 03.06.2008 10:17 Lokacija: Nepoznata |
Nedavno sam dobio cd sa serijalom "Darvinizam" i veoma mi se dopala vasa predavanja, pa sa vaseg sajta skinuo sam seriju predavanja "Tajna sakrivena u stenama" od koje sam veoma zadovoljan. Moje pitanje je dali moze ova predavanja da ih prikacim na nasu lokalni kabelski internet odnosno oni imaju server sa filmovima koji clanovi te mreze besplatno razmenjuju. Posto ima interes za ova tvoja predavanja, jer gde sam ih dao da ih gledaju ljudi mi traze druge nove, pa zato mislim bilo bi dobro da ih mogu sami skinuti i sa nase lokalne mreze. Pozdrav iz Prilepa,Makedonija i produzi samo tako. Bog te blagoslovio. |
|
|
ALEX |
Odgovorio 11.06.2008 18:28
|
Član Odgovori: 104 Pristupio/la: 24.02.2008 16:24 Lokacija: Republika Srpska, Banja Luka |
Miroljub Petrovic je napisao: Petar je napisao: Da li masoni u svoje redove primaju samo najgluplje ljude na svetu? Procitao sam da su Dusan Mihajlovic i Zoran Zivkovic masoni. Da li znate nesto o Rotari klubu? Masoni primaju u svoje ljude sposobne i podobne ljude. Rotari klub je priprema za masoneriju. Samo da dodam... Predsednik Rotari kluba Republike Srpske je Mladen Ivanic (sposoban i podoban covjek, inace predsednik PDPa i bivsi predsednik Vlade Republike Srpske)! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.06.2008 21:17
|
Laki je napisao: Gdine Miroljube, zasto je najvisi stepen kod masona broj 33? Ima li to neke veze sa brojem zemaljskih godina Gospoda Isusa? Ne znam zasto je 33. stepen najvisi. Cuo sam neke komentare da je to kao po broju kicmenih prsljenova, i to su kao masoni, a na vrhu prsljenova je glava koja predstavlja Sotonu. Da li je Li Strobel jos uvek crkveni pastor? Planira li jos neku knjigu? Ne znam. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.06.2008 21:19
|
jonatan je napisao: Nedavno sam dobio cd sa serijalom "Darvinizam" i veoma mi se dopala vasa predavanja, pa sa vaseg sajta skinuo sam seriju predavanja "Tajna sakrivena u stenama" od koje sam veoma zadovoljan. Moje pitanje je dali moze ova predavanja da ih prikacim na nasu lokalni kabelski internet odnosno oni imaju server sa filmovima koji clanovi te mreze besplatno razmenjuju. Posto ima interes za ova tvoja predavanja, jer gde sam ih dao da ih gledaju ljudi mi traze druge nove, pa zato mislim bilo bi dobro da ih mogu sami skinuti i sa nase lokalne mreze. Pozdrav iz Prilepa,Makedonija i produzi samo tako. Bog te blagoslovio. Samo stavljaj. Imas na ovom sajtu u odeljku Download i druga moja predavanja i dokumentarne emisije, pa sve mozes da postavis da ljudi skidaju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.06.2008 21:21
|
ALEX je napisao: Predsednik Rotari kluba Republike Srpske je Mladen Ivanic (sposoban i podoban covjek, inace predsednik PDPa i bivsi predsednik Vlade Republike Srpske)! "Blago" njemu, "usrecio" se. |
|
|
Drazen |
Odgovorio 11.06.2008 21:43
|
Član Odgovori: 29 Pristupio/la: 11.06.2008 21:30 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav Miroljubu i svima ostalima, Pogledao sam sve videe koji su dostupni na ovom sajtu i htio sam da zamolim Miroljuba ako je moguce da se svi novi sadrzaji na sajtu najavljuju na prvoj stranici, jer ce biti lakse pratiti sta smo pregledali a sta nismo. Jako mi je drago za sajt www.zakonizdravlj... vec sam proslijedio nekim prijateljima link od sajta i vjerujem da cemo svi imati koristi od tog sajta. Jos jedan veliki pozdrav za sve vas! Drazen |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.06.2008 22:29
|
vukdan80 je napisao: U današnjoj šarolikosti različitih hrišćanskih crkava teško je da se čovjek odluči kojoj crkvi da pripada,kada nema crkve bez otpada u svojim redovima kako u svešteničkom redu tako i kod običnih vjernika(možda i postoji).Ja bih želio da se promjenim na bolje ali sporo i teško ide.Želio bih da se nanovom rodim,da imam druge navike.Da više poznajem volju i karakter Božiji,da se više oslanjam na Boga ali kako kada ga ne poznajem.Kako se čovjek mijenja i da li je bitno ko krsti(koja crkva i duhovno stanje sveštenika i kršenog i koliko godina ima kršteni)? Treba da se druzis sa poboznim i moralnim ljudima, i da zivis po Bozjim zapovestima, a ne da se "uclanjujes" u crkvu. Tvoj zivot ce imati smisao kada se budes dovoljno izgradio da mozes za druge da zivis, kad budes mogao drugima da cinis dobro. Mozes da procitas moju knjigu "Tajna srecnog zivota" za promenu: www.cps.org.yu/ta... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.06.2008 22:31
|
Drazen je napisao: Pozdrav Miroljubu i svima ostalima, Pogledao sam sve videe koji su dostupni na ovom sajtu i htio sam da zamolim Miroljuba ako je moguce da se svi novi sadrzaji na sajtu najavljuju na prvoj stranici, jer ce biti lakse pratiti sta smo pregledali a sta nismo. Jako mi je drago za sajt www.zakonizdravlj... vec sam proslijedio nekim prijateljima link od sajta i vjerujem da cemo svi imati koristi od tog sajta. Jos jedan veliki pozdrav za sve vas! Drazen Bice i toga. |
|
|
boro |
Odgovorio 12.06.2008 07:41
|
Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 09.05.2008 10:48 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: vukdan80 je napisao: U današnjoj šarolikosti različitih hrišćanskih crkava teško je da se čovjek odluči kojoj crkvi da pripada,kada nema crkve bez otpada u svojim redovima kako u svešteničkom redu tako i kod običnih vjernika(možda i postoji).Ja bih želio da se promjenim na bolje ali sporo i teško ide.Želio bih da se nanovom rodim,da imam druge navike.Da više poznajem volju i karakter Božiji,da se više oslanjam na Boga ali kako kada ga ne poznajem.Kako se čovjek mijenja i da li je bitno ko krsti(koja crkva i duhovno stanje sveštenika i kršenog i koliko godina ima kršteni)? Treba da se druzis sa poboznim i moralnim ljudima, i da zivis po Bozjim zapovestima, a ne da se "uclanjujes" u crkvu. Tvoj zivot ce imati smisao kada se budes dovoljno izgradio da mozes za druge da zivis, kad budes mogao drugima da cinis dobro. Mozes da procitas moju knjigu "Tajna srecnog zivota" za promenu: www.cps.org.yu/ta... Miroljube da li covek moze da se spase ako ne ulazi u crkvu. Duhovnih ljudi kazu da bez crkve nema spasenja i to ne svake crkve. Oni misle na hriscansku pravoslavnu crkvu. I jos kazu da mozes biti dobar covek koliko hoces ali ako ne ulazis u crkvu imas sansu da se spases kao da igras bingo, a nece se spasiti ni svi koji ulaze u crkvu koja je do danas opstala, a propale su mnoge velike imperije. Izmenio/la boro na 12.06.2008 07:43 Boro
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.06.2008 08:26
|
boro je napisao: Miroljube da li covek moze da se spase ako ne ulazi u crkvu. Duhovnih ljudi kazu da bez crkve nema spasenja i to ne svake crkve. Oni misle na hriscansku pravoslavnu crkvu. I jos kazu da mozes biti dobar covek koliko hoces ali ako ne ulazis u crkvu imas sansu da se spases kao da igras bingo, a nece se spasiti ni svi koji ulaze u crkvu koja je do danas opstala, a propale su mnoge velike imperije. To je pitanje, kao pitanje: Da li covek moze nesto da nauci ako ne ide u skolu? Crkva je mesto okupljanja poboznih ljudi i mesto gde treba da se utvrde najvaznija zivotna pitanja. Naravno da je porodica najvaznija "crkva", jer u porodice covek treba da nauci ono najvaznije o zivotu i poboznosti, a u crkvi utvrdjuje i nadgradjuje. Takodje, crkva je mesto zajednicke molitve i duhovnog ohrabrenja. U Bibliji imate da je tri puta godisnje svaki muskarac bio obavezan da dodje u Hram u Jerusalimu (na praznike Pashe, Sedmica i Senica). Van Hrama postojale su sinagoge (ili skupstine) po gradovima i selima gde su se ljudi okupljali da citaju Bibliju i da se mole Bogu. Nigde u Bibliji ne postoji zapovest da mora da se ide u sinagogu, ali to se podrazumevalo, jer su to bila mesta ne samo zajednicke molitve, nego i mesta gde su se ljudi dogovarali o tome kako da vode svoje naselje i kako da resavaju probleme. Dakle, odlazenje u crkvu je vazno, ali ne i najvaznije. Otpale hriscanske zajednice obicno insistiraju na dolazenju u crkvu kao uslovu spasenja, a ne na poboznom zivotu. Ja kazem da covek ne treba da ide na mesta gde ne moze nista duhovno da pruzi ili da primi. Ako covek, koji voli Boga, izadje iz crkve duhovno prazan i neohrabren, onda treba da trazi neku drugu crkvu gde se okupljaju pobozni i ozbiljni ljudi. Ja znam neke ljude koji putuju vise kilometara do udaljene crkve, jer u njihovoj lokalnoj crkvi je mrtvilo. Mi se spasavamo zivljenjem po Bozjim zapovestima, jer time pokazujemo da zelimo spasenje. Naravno da mi takvim zivotom ne "zasluzujemo" spasenje, jer je spasenje dar od Boga i cin Njegove milosti. Kada bismo dobijali po zasluzi, svi bismo odavno bili mrtvi. Dakle, mi se spasavamo po Bozjoj milosti i po svojoj veri, a svoju veru pokazujemo svojim zivotom, a ne samo deklarativnim izjavama. Otpalim verskim zajednicama je najvaznije da se prihvata autoritet crkve, da se "svestenici" obozavaju kao bogovi, a vernicima je dozvoljeno da zive kako zele. Najbolji primer je papska crkva. Pogledajte drzave koje su pod njenom kontrolom (Spanija, Nemacka, Austrija, Madjarska...) i vidite kakav je moral u tim drzavama, i sve ce vam biti jasno. Ljudi u tim zemljama nose krstove oko vrata i izjasnjavaju se da su hriscani, a svestenici ih blagosiljaju u crkvama i velikim skupovima. A kako zive ti "vernici"? Isto kao i pagani u Vavilonu. |
|
|
boro |
Odgovorio 12.06.2008 09:19
|
Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 09.05.2008 10:48 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube tragam za odgovorom sta je Crkva i gde je mesto Crkve u svetu danas. Molio bih te da prokomentarises predavanja koja se nalaze na sajtu: http://www.otacmi...ga.org.yu/ Narocito te molim da ako imas vremena pregledas "Veronauku''-video (nalazi se ispod predavanja na dnu strane) i da das svoj sud. Boro
|
|
|
Laki |
Odgovorio 12.06.2008 09:37
|
Gdine Miroljube, imam pitanja iz srpske istorije. Da li je tacno da se ne zna krajnji ishod Kosovskog boja? Da li je Vuk Brankovic napustio bitku i da Milos Obilic nije ubio Murata? Pitam ovo zato sto razni istoricari iznose razne tvrdnje |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.06.2008 12:33
|
Laki je napisao: Gdine Miroljube, imam pitanja iz srpske istorije. Da li je tacno da se ne zna krajnji ishod Kosovskog boja? Da li je Vuk Brankovic napustio bitku i da Milos Obilic nije ubio Murata? Pitam ovo zato sto razni istoricari iznose razne tvrdnje Prvi put cujem za tu verziju Kosovskog boja. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 12.06.2008 12:34
|
boro je napisao: Miroljube tragam za odgovorom sta je Crkva i gde je mesto Crkve u svetu danas. Molio bih te da prokomentarises predavanja koja se nalaze na sajtu: http://www.otacmi...ga.org.yu/ Narocito te molim da ako imas vremena pregledas "Veronauku''-video (nalazi se ispod predavanja na dnu strane) i da das svoj sud. Javicu ti kad pregledam i procitam. |
|
|
tovel |
Odgovorio 12.06.2008 13:50
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
Mozete li molim vas da prokomentarisete ovaj clanak iz Politike > Svetiliste ili lukavstvo sotone Moze li se reci da obzirom na stranu koje protestuje ima i podosta licemerja najblaze receno? |
|
|
Laki |
Odgovorio 12.06.2008 15:25
|
Gdine Miroljube, kada se javljaju prvi znaci masonerije tj. kada je masonerija osnovana? Da li su deda i otac Carlsa Darvina bili masoni? |
|
Predji na forum: |