pocetak foruma
|
|
nikola |
Odgovorio 10.06.2008 16:45
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
http://www.dusano...nik.co.yu/ Kaze se da slusamo svete oce. Avva Justin Celijski: "Sustina svakog modernizma u Pravoslavnoj Crkvi sastoji sre u pozivanju da se "nadidju" potonji "slojevi" crkvenog Predanja i da se stigne do neke toboznje "pravoslavne" cistote. I gle cuda! - ta "pravoapostolska cistota" poklopi se cesto sa zahtevima malogradjana sadasnjeg vremena". "Ekumenizam je ime za pesvdohrišćanstva i psevdocrkve Zapadne Evrope. U njemu su srcem svojim svi evropski humanizmi sa papizmom na čelu. A sva ta psevdohrišćanstva, sve te psevdocrkve nisu drugo već jeres do jeresi. Njima je zajedničko ime: svejeres". Apostol Pavle 2.Sol 2,15: "Braco, stojte cvrsto i drzite predanja, kojima ste nauceni, bilo nasom recju, bilo poslanicom". Izmenio/la nikola na 10.06.2008 20:37 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.06.2008 18:08
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
filosof je napisao: Vidim da o crkvi nemate bas najbolje misljenje (ne krivim vas, nemam ni ja), ali bih zelio da vas pitam sta mislite o Patrijarhu Pavlu? Ja o crkvi imam najbolje misljenje i u vise navrata sam rekao da je to najzdravija institucija u zemlji. Druga je stvar sto u njoj postoje neki kojima tu nije mesto i sto je takvih sve vise. Sto se patrijarha tice, voleo bih da patrijarh bude neko kao pop Milo Jovovic, za koga narodna pesma kaze: "Po odelu i krvavoj robi ne nalici popu no vojvodi krsta nema niti petrahilja a zlikovce sabljom blagosilja." |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.06.2008 18:09
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Branko je napisao: Ako Amfilohije dodje na mesto patrijarha da li bi on mogao da procisti ekumeniste i dovede red.Ja mislim da bi dosta toga moglo da se preokrene. Videcemo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.06.2008 18:10
|
Petar je napisao: Ja sam cuo da Amfilohije trazi da ga Evropa zastiti od crnogorske vlasti. Ranije je vise voleo Mila od Momira, a Momiru nije padalo na pamet da promovise CPC i papu u Crnoj Gori. Ako Amfilohije zaista misli da ce Evropa zastiti nasu crkvu od pape i izdajnika u Crnoj Gori, onda ja stvarno ne mogu da verujem... Mozda vi smatrate da je ovo trazenje "crnog pod noktima" kod onih koji gase pozar u nasem drustvu, ali ako crkveni poglavari ucestvuju u reklamiranju Evrope onda je to zaista kraj nase crkve. Nisam cuo za tu izjavu Amfilohija. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.06.2008 18:11
|
Petar je napisao: Da li masoni u svoje redove primaju samo najgluplje ljude na svetu? Procitao sam da su Dusan Mihajlovic i Zoran Zivkovic masoni. Da li znate nesto o Rotari klubu? Masoni primaju u svoje ljude sposobne i podobne ljude. Rotari klub je priprema za masoneriju. |
|
|
Boki |
Odgovorio 10.06.2008 20:05
|
Član Odgovori: 60 Pristupio/la: 26.05.2008 22:29 Lokacija: Nepoznata |
Kako se desilo da je Mojsije razbio ploce zaveta? Kako se usudio da ih razbije, da li mu je Bog to rekao negde, ili je to uradio samoinicijativno? Kako su se ploce nasle zatim u kovcegu zaveta? Gde se nalazi deo koji opisuje kako su ploce opet u celosti? Hvala, pozdrav |
|
|
Petar |
Odgovorio 10.06.2008 21:00
|
Član Odgovori: 267 Pristupio/la: 24.02.2008 16:36 Lokacija: Nepoznata |
Sta Biblija kaze kada ce biti obnovljen hram? Ko ce ga obnoviti? Da li hram treba da se obnovi pred sam kraj sveta? |
|
|
boro |
Odgovorio 10.06.2008 21:38
|
Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 09.05.2008 10:48 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube kakva je razlika izmedju Starog i Novog Zaveta. Boro
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.06.2008 21:42
|
Boki je napisao: Kako se desilo da je Mojsije razbio ploce zaveta? Kako se usudio da ih razbije, da li mu je Bog to rekao negde, ili je to uradio samoinicijativno? Mojsije je veliki Bozji prijatelj i Njegov bliski saradnik. Pravljenjem zlatnog teleta Izrailjci su pogazili prethodno uspostavljeni savez sa Bogom, a ploce koje je Mojsije dobio od Boga bile su "ploce saveza" (hebr. luhot haberit). Mojsije je taj koji posreduje za narod, a narod krsi savez i sramoti Mojsija. Pitanje za vas: Zamislite da ste svestenik i da su vas mladenci pozvali da ih vencate, a mladozenja vas je prethodno pitao za devojku, da li vi kao svestenik smatrate da je ona pobozna i moralna, i da li ce biti dobra supruga i majka. I vi mu kazete da ce ta devojka biti dobra supruga. Buduci suprug vam daje prsten koji treba da stavite mladoj na ruku, a vi kada dodjete kod mlade vidite da se ona kurva. Sta biste uradili? U Bibliji je Bog opisan kao muz, a Njegov narod kao nevesta. Kako su se ploce nasle zatim u kovcegu zaveta? Gde se nalazi deo koji opisuje kako su ploce opet u celosti? Imate opis u Bibliji. Bog je rekao Mojsiju da napravi nove ploce na kojima je Bog ponovo napisao reci saveza (Bozje zapovesti). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.06.2008 21:44
|
Petar je napisao: Sta Biblija kaze kada ce biti obnovljen hram? Ko ce ga obnoviti? Da li hram treba da se obnovi pred sam kraj sveta? O tome mozete da citate u knjizi proroka Jezekilja od 40. poglavlja pa nadalje. Prevedena je knjiga "Treci Hram" koja ce uskoro izaci iz stamoe i koja opisuje tu temu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.06.2008 21:45
|
boro je napisao: Miroljube kakva je razlika izmedju Starog i Novog Zaveta. To je kao da pitate "kakva je razlika izmedju glave i srca". |
|
|
boro |
Odgovorio 10.06.2008 22:00
|
Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 09.05.2008 10:48 Lokacija: Nepoznata |
Lep odgovor. Da li to znaci da je Novi Zavet blizi Istini. Boro
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.06.2008 22:43
|
boro je napisao: Lep odgovor. Da li to znaci da je Novi Zavet blizi Istini. Vidim da su poceli da vam se ne svidjaju moji odgovori pa pocinjete da me provocirate. Predlazem vam da se nekoliko dana ne ukljucujete na forum sa pisanjem, pa posle da krenete ispocetka sa normalnim pitanjima. Bojim se da cemo ovako brzo prekinuti komunikaciju. |
|
|
Synex |
Odgovorio 10.06.2008 22:50
|
Član Odgovori: 60 Pristupio/la: 23.03.2008 15:03 Lokacija: Nepoznata |
Da li ste možda imali priliku posjetiti arheološko nalazište Ubari na jugozapadu Libije. Jeste li proučavali taj dio svijeta jer koliko sam ja mogao da vidim kao laik da su ostaci potopa najuvjerljiviji u Sahari. Vjerujem u ...
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 10.06.2008 23:18
|
Synex je napisao: Da li ste možda imali priliku posjetiti arheološko nalazište Ubari na jugozapadu Libije. Jeste li proučavali taj dio svijeta jer koliko sam ja mogao da vidim kao laik da su ostaci potopa najuvjerljiviji u Sahari. Nisam to proucavao. Dokaze za Potop imate gde god da se okrenete, tako da je tesko reci gde su ti dokazi najuverljiviji. |
|
|
bojsane |
Odgovorio 11.06.2008 11:45
|
Član Odgovori: 64 Pristupio/la: 14.04.2008 14:10 Lokacija: Nepoznata |
Da li ce djeca koja su ubijena pobacajem biti spasena i da li ce imati priliku pitati svoje roditelje zasto su to uradili? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 11.06.2008 12:09
|
bojsane je napisao: Da li ce djeca koja su ubijena pobacajem biti spasena i da li ce imati priliku pitati svoje roditelje zasto su to uradili? Ja u to verujem. |
|
|
Petar |
Odgovorio 11.06.2008 12:52
|
Postoji li veza izmedju prosvetiteljskog pokreta u 18. veku (tzv. doba razuma) i iluminata? Iluminati znaci prosvetljeni, a i ideje prosvetitelja su slicne njihovim. Da li je ovaj prosvetiteljski pokret proizveo Francusku revoluciju? Da li je Dositej Obradovic bio mason ili iluminat? Da li uopste ima razlike izmedju ova dva drustva? Izgleda kao da su im ideje potpuno iste. |
|
|
Petar |
Odgovorio 11.06.2008 12:59
|
Kakav je Biblijski koncept braka i porodice? Kakava je uloga zene, a kakva muskarca? Da li se moze reci da su predbracni odnosi neka vrsta opsednutosti demonima? Koliko vidim ljudi koji ulaze u ovakve odnose postaju uvek opsednuti seksom. Kao da pocinju da lude i postaju robovi Sotone. |
|
|
Boki |
Odgovorio 11.06.2008 13:38
|
Član Odgovori: 60 Pristupio/la: 26.05.2008 22:29 Lokacija: Nepoznata |
Pre dve godine bio sam na jednom javnom predavanju Vladete Jerotica. Tada je pricao o sasvim maloj deci od svega par godina i rekao da nikako ne bi trebali da ih dozivljavamo kao andjele, da su u deci skrivena satanska osecanja i misli. Ova recenica me je odbila od svakog daljeg prisustvovanja njgovih predavanja, cak mi je stvorila i trajnu odbojnost prema tom coveku. Mislim da ako neko moze da se uporedi sa andjelima to su ta sasvim mala deca. Mozda imaju greh koji su nasledili od potomaka, ali ona sama nemaju greh. Po tome su skoro potpuno cista, skoro kao andjeli. Ona deca koja su poginula, kad budu dosla pred Hrista nece imati bilo sta lose na dusi. Meni se tako cini, da li mozda gresim? I da li gresim u vezi tog Vladete Jerotica. Mozda sam preterao u osudi, mozda bih trebao pazljivije citati njegove knjige da bih ga bolje razumeo? Sta vi mislite o svemu tome? Hvala i pozdrav |
|
Predji na forum: |