Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
filosof
Sta mislite o knjigama o Hariju Poteru? Da li su one poziv na ozivljavanje vjesticarenja ili samo bezazlen plod maste?

Boki
Za jedno godinu dana, razmisljao sam, planiram da se preselim u malu kucicu pored izvora, u podnozju neke planine, u kojoj bih ziveo na solarnoj i energiji vetra, a uzgajao bih plodove u basti i malom vocnjaku, a drzao bih i malo stado ovaca i koza koje ne bih klao vec bih gajio iz zadovoljstva... Povezao bih se na wireless internet, tako ne bih bio sasvim izolovan, a lap top bih punio preko solarne energije ili male elektricne hidrocentrale koju bih sam projektovao. Kuvao bih na peci. Zimi bih napravio dobru izolaciju. Napravio bih i malo kupatilo za tusiranje sa vodom koju bih grejao putem vatre. I tu bih u miru proucavao Bibliju, druzio se sa dobrim Hristom. A bio bih neprestano na cistom vazduhu, i obasnut miozvucima prirode i zivotinja.

I tu bih se lecio od raspada sistema- od grada, televizije, bezboznistva, politike,elektrotehnike...

Vratio bih se za jedno deset godina u civilizaciju, da ljudima pricam o Bogu. I tu bih u civilizaciji ostao kratko, pa bih se opet vratio na planinu.
Mozda bih se jednog dana i ozenio, ako nadjem neku dobru zenu, koju je cini mi se jako tesko naci. Mozda sam u zivotu sreo jednu dobru devojku, koju iskreno zanima Bog, a ne materijalno. Nasao bih takvu jednu, pa bismo ziveli na toj planini ako ona bude htela da se uda za nomada Smile.

Neverovatno mi je to sto sam jos od malena pa do sada cesto mastao o takvom zivotu. Ali kao da sam bio zaslepljen, i nisam shvatao da to nije samo bajka, vec da mogu to sa malo sredstava pretociti u stvarnost.

Meni ideja zvuci super. Jedino sto se ne razumem u administraciju i ne znam da li za bilo kakvu imovinu covek mora da placa porez, pa makar to bila i koliba? Ili ipak moze da se zavuce negde gde ga niko nece opterecivati dadzbinama? Dalje, cuo sam da je seca drveca bez dozvole kaznjiva, a meni bi trebalo mnogo drveta koje bih mozda i svaki dan morao da secem. Sta vi mislite o tome, da nije mozda preambiciozno ili neozbiljno za jednog mladica?

Pozdrav!

Izmenio/la Boki na 06.06.2008 04:38

nikola
Koliko je vazno biti neporocan, poroci su glavni uzroci odvojenosti coveka od lepote svih bica i prirode. Kada Bog kaze Avramu da bude neporocan kada je sklopio savez sa njim, danas savez kolko znaci samo izbor da se suprotstavljamo palom coveku posto smo porocni-pali

http://www.esnips...sim+sarvan
neka muzika

Petar
A gde ima da se kupi pravi integralni hleb? I kako da ga prepoznamo?

Izmenio/la Petar na 06.06.2008 08:01

Miroljub Petrovic
filosof je napisao:
Sta mislite o knjigama o Hariju Poteru? Da li su one poziv na ozivljavanje vjesticarenja ili samo bezazlen plod maste?

U pitanju je najstrasniji satanizam za decu.

Miroljub Petrovic
Boki je napisao:
Za jedno godinu dana, razmisljao sam, planiram da se preselim u malu kucicu pored izvora, u podnozju neke planine, u kojoj bih ziveo na solarnoj i energiji vetra, a uzgajao bih plodove u basti i malom vocnjaku, a drzao bih i malo stado ovaca i koza koje ne bih klao vec bih gajio iz zadovoljstva... Povezao bih se na wireless internet, tako ne bih bio sasvim izolovan, a lap top bih punio preko solarne energije ili male elektricne hidrocentrale koju bih sam projektovao. Kuvao bih na peci. Zimi bih napravio dobru izolaciju. Napravio bih i malo kupatilo za tusiranje sa vodom koju bih grejao putem vatre. I tu bih u miru proucavao Bibliju, druzio se sa dobrim Hristom. A bio bih neprestano na cistom vazduhu, i obasnut miozvucima prirode i zivotinja.

I tu bih se lecio od raspada sistema- od grada, televizije, bezboznistva, politike,elektrotehnike...

Vratio bih se za jedno deset godina u civilizaciju, da ljudima pricam o Bogu. I tu bih u civilizaciji ostao kratko, pa bih se opet vratio na planinu.
Mozda bih se jednog dana i ozenio, ako nadjem neku dobru zenu, koju je cini mi se jako tesko naci. Mozda sam u zivotu sreo jednu dobru devojku, koju iskreno zanima Bog, a ne materijalno. Nasao bih takvu jednu, pa bismo ziveli na toj planini ako ona bude htela da se uda za nomada Smile.

Neverovatno mi je to sto sam jos od malena pa do sada cesto mastao o takvom zivotu. Ali kao da sam bio zaslepljen, i nisam shvatao da to nije samo bajka, vec da mogu to sa malo sredstava pretociti u stvarnost.

Meni ideja zvuci super. Jedino sto se ne razumem u administraciju i ne znam da li za bilo kakvu imovinu covek mora da placa porez, pa makar to bila i koliba? Ili ipak moze da se zavuce negde gde ga niko nece opterecivati dadzbinama? Dalje, cuo sam da je seca drveca bez dozvole kaznjiva, a meni bi trebalo mnogo drveta koje bih mozda i svaki dan morao da secem. Sta vi mislite o tome, da nije mozda preambiciozno ili neozbiljno za jednog mladica?

Nije los plan, a sto se sume tice, vi bi na svom placu imali svoj komad sume i nema problema da je secete koliko hocete, a za zidanje kuce u prirodi niko vam nece traziti gradjevinsku dozvolu ili da placate porez (mislim na kucu iz vaseg opisa).

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Koliko je vazno biti neporocan, poroci su glavni uzroci odvojenosti coveka od lepote svih bica i prirode. Kada Bog kaze Avramu da bude neporocan kada je sklopio savez sa njim, danas savez kolko znaci samo izbor da se suprotstavljamo palom coveku posto smo porocni-pali

http://www.esnips...sim+sarvan
neka muzika

Greh je ono sto coveka razdvaja od Boga. Ulaskom u savez (ili zavet) sa Bogom, covek obecava Bogu da ce se boriti protiv svih oblika poroka i greha, i onda u praksi ispunjava uslove saveza.

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
A gde ima da se kupi pravi integralni hleb? I kako da ga prepoznamo?

Kada jednom sam umesis integralni hleb i ispeces ga, onda ces znati kako da ga prepoznas. Ima da se kupi u prodavnicama zdrave hrane, a i u nekim pekarama i supermarketima. Prepoznaje se po tome sto je taman i tezak.

Petar
Ok, ja cu da umesim i da ispecem integralni kruh. Samo sto ne znam kako. Da potrazim recept na netu? Morate onda doci kod mene da probate, da mi kazete da li je dobar.

Petar
Sta mislite o Hamurabijevom zakoniku?

nikola
Mozete preporuciti literaturu koja se bavi rodoslovom covecanstva do danasnjih naroda ako postoji na domacem jeziku

filosof
Negdje sam cuo da je Sampolion jednom uspio da uz pomoc Biblije izracuna tacnu starost Zemlje. Imate li Vi mozda podatakkoliko je tacno zemlja stara? Molim Vas, oprostite ako ste vec odgovorili na ovo pitanje.

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Ok, ja cu da umesim i da ispecem integralni kruh. Samo sto ne znam kako. Da potrazim recept na netu? Morate onda doci kod mene da probate, da mi kazete da li je dobar.

Imas recepte za spremanje hleba na sajtu "zakoni zdravlja" u knjizi "Kuvar zdrave hrane" od Emeli Dozic. Evo linka:
http://www.zakoni...njige.html

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
Sta mislite o Hamurabijevom zakoniku?

Nisam ga proucavao.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:
Mozete preporuciti literaturu koja se bavi rodoslovom covecanstva do danasnjih naroda ako postoji na domacem jeziku

Ne znam da tako nesto postoji. Najbolji rodoslov covecanstva imate u Bibliji, u 1. Knjizi Dnevnika, od prvog poglavlja pa nadalje.

Miroljub Petrovic
filosof je napisao:
Negdje sam cuo da je Sampolion jednom uspio da uz pomoc Biblije izracuna tacnu starost Zemlje. Imate li Vi mozda podatakkoliko je tacno zemlja stara? Molim Vas, oprostite ako ste vec odgovorili na ovo pitanje.

Zemlja je stara oko 6000 godina.

Petar
U Bibliji se cesto pominje vino. Bog sigurno ne zeli da ljudi piju. Zasto se onda vino pominje i to retko u negativnom kontekstu?

eric burdon
Interesuje me na osnovu cega masoni racunaju vrijeme, jer po njihovom kalendaru ovo je 6007."godina istinskog svjetla"?Takodje,da li mozda Jevreji racunaju vrijeme od nastanka svijeta jer je prema njihovom kalendaru ovo 5768.godina,tim prije sto su njihove tradicije cvrste i pouzdane sto su dokazali npr.pedantnim i gotovo savrsenim prepisivanjem svetih spisa?Pitam ovo jer su i Jevrejska i masonska racunica veoma bliske vasoj?

Miroljub Petrovic
Petar je napisao:
U Bibliji se cesto pominje vino. Bog sigurno ne zeli da ljudi piju. Zasto se onda vino pominje i to retko u negativnom kontekstu?

O tome sam vec govorio ovde. U hebrejskom jeziku se koriste dva termina koja su kod nas prevedena sa "vino" - to su "tirosh" ili sok u grozdu, i "jajin" iscedjeni sok iz grozda. U stara vremena, Jevreji su skladistili grozdje i imali su ga u svako doba, tako da su za praznike uzimali grozdje, cedili ga, i sa njim nazdravljali. To je bilo pravo vino.

Posto iscedjen sok iz grozdja vrlo brzo moze da se pokvari, pa cak i u grozdu, ako groz napukne ili pezrene, a nekad moze da dodje do kvarenja i u zelucu, Bog je zabranio onima koji se posvecuju za posebnu misiju da konzumiraju bilo sta od vinove loze (ni grozdje, ni sok iz grozda).

Naravno, ljudi su otkrili da sok iz grozdja moze da se pokvari i da od njega moze da se poludi (da se covek napije), pa su to i upraznjavali, i zato u Bibliji imate brojna mesta gde se osudjuju oni koji piju "vino" (tu se misli na pokvareni sok iz grozdja).

Na par mesta u Bibliji Bog kaze da u tenucima proslava ljudi mogu da uzmu "jajin" i "shekar". Kod nas je to lose prevedeno sa "vino" i "silovito pice" (prevodilac Djuro Danicic se nije mnogo razumeo u teologiju i nije prevodio sa originala). "Shekar" nije "silovito pice" nego sok od zitarica, neka vrsta bezalkoholnog piva, a "jajin" je nepokvareni sok od grozdja.

Djavo je preko debelih "lekara", koji su otekli od duvana, alkohola i nezdrave hrane, proturio pricu kako je "otrov u malim kolicinama nije stetan", pa su mnogi prihvatili da "piju po malo alkohola". Na zalost, to su prihvatili i mnogi teolozi. U knjizi "Zakoni zdravlja i izlecenja" koja moze da se skine sa sajta www.zakonizdravlj... postoji poglavlje o alkoholu gde postoji obilje naucnih cinjenica o tome da je alkohol u najmanjim kolicinama stetan.

Miroljub Petrovic
eric burdon je napisao:
Interesuje me na osnovu cega masoni racunaju vrijeme, jer po njihovom kalendaru ovo je 6007."godina istinskog svjetla"?Takodje,da li mozda Jevreji racunaju vrijeme od nastanka svijeta jer je prema njihovom kalendaru ovo 5768.godina,tim prije sto su njihove tradicije cvrste i pouzdane sto su dokazali npr.pedantnim i gotovo savrsenim prepisivanjem svetih spisa?Pitam ovo jer su i Jevrejska i masonska racunica veoma bliske vasoj?

Racunanje vremena danasnjih rabina je prema rabinskoj tradiciji, a ne prema Bibliji, tako da su oni dosli do 5768. godine (njihova tradicija je generalno bliska biblijskoj). Pravoslavni kalendar racuna vreme po grckom prevodu Biblije i mi smo danas u negde 7516. godini od stvaranja sveta. Masoni racunaju vreme od pobune Lucifera, a to se desilo neposredno nakon stvaranja ovog sveta, dakle pre oko 6000 godina. Masoni racunaju vreme prema obrascu:

4000 godina + Vulgarna era = Datum (Anno Lucis ili godina svetlosti)

na primer, danasnja godina 2008. koja se racuna prema papskom kalendaru, je prema masonskom kalendaru:

4000 + 2008 = 6008. godina svetlosti ili (Anno Lucis)

Masoni vreme od Hrista nazivaju "vulgarna era".

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.31 sekundi!