pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.06.2008 15:47
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
bokiva je napisao: Da li si bio u Kanjonu Rosomacke reke kod Pirota lici na mini kanjon Kolorada i kazu da je pun fosila? [img]http://www.selo.co.yu/images/listing_photos/358_slavinjskogrlo4.jpg[/img] is not a valid Image. Nisam bio tamo, ali planiram da odem. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.06.2008 15:54
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
tragalac je napisao: Postovani Miroljube 1) S obzirom da propagiras zdrav biblijski nacin zivota i povratak na prvobitni nacin življenja (predavanje o klimatskim promenama na svetigora radiju) da li mislis da je to prakticno moguce ostvariti - postati prakticno nezavistan od hrane i energije iz "faraonovog" sistema. Ako da, koliko si lično odmakao u ostvarivanju tog plana jer siguran sam da i sebi želiš dobro. I da li takva "prirodna kuća" podrazumeva ipak koliko toliko blizinu grada jer su ponekad potrebne i medicinske usluge. Ovo te sve pitam jer sam pre nekih tri godine, neznajući za tvoje ideje, došao do želje da postanem potpuno nezavistan od "sistema" (morao sam da se prvo opečem - preko jednog kredita za kola koji me je trgao šta je taj sistem u stvari). Da li dakle misliš da je to moguće i da li uopšte insistirati na potpunoj nezavisnosti od sistema ili ići na varijantu snalaženja za neke elementarne potrepštine. Odgovor mi je bitan jer ozbiljno shvatam sve goru situaciju i učinio bih i tako radikalan potez iseljavanja iz grada, ali naravno to se mora pažljivo isplanirati. Naravno da sam daleko odmakao na tom projektu. Ako zdravo zivis i poznajes osnovne stvari iz preventive nema potrebe za uslugama farmaceuta. Mislim da covek treba da bude potpuno nezavisan od grada, ali da deluje u gradu i pokusa da pomogne onima kojima je to potrebno. Moje drugo pitanje je u vezi prelaska na biljnu ishranu. Pošto i to želim da uvedem, evo šta mi se čini da je problem. Iz mog iskustva mesna hrana ima u sebi znatno veću koncentraciju energije i više me "drži" - konkretno ja radim kao predavač i mnogo više energije i snage imam kad pojedem uz varivo i parče belog mesa nego kad pojedem samo varivo. U čemu je problem. Da li meso zameniti orašastim plodovima i da li je to rizično po zdravlje. Meso nema "vecu koncentraciju energije" od biljaka. Ako sa varivom budes jeo integralni hleb videces da ces imati mnogo vise energije nego sa mesom (integralni hleb nije onaj ofarbani hleb iz supermarketa). Mozes da jedes integralni hleb sa orasima, ili neku slicnu kombinaciju pa ces videti koliko je to hranljivo - neces imati potrebu za trecim obrokom. Ja nisam pristalica striktne biljne ishrane, i mislim da treba konzumirati i namirnice zivotinjskog porekla, ako se nema nista drugo za jelo. Ali ako moze da se bira, onda uvek treba izabrati prvostepenu hranu - biljke. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.06.2008 15:56
|
boro je napisao: G. Miroljube da li idete redovno na Liturgiju. Danas je Vaznesenje Gospodnje. Oprostite sto pitan ali mislim da je bitno da znamo. Ako ne idete nece nista uticati da vas i dalje citam i slusam. Idem na liturgiju, ali nisam bas nesto redovan. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.06.2008 15:59
|
Mungos je napisao: Evo i ja imam dosta interesovanja u vezi striktno biljne ishrane, i citajuci textove sa novog sajta www.zakonizdravlj... doista postaje sve jasnije, ima jako jako korisnih informacija i saznanja! Dakle citajuci navedeni sajt je pocetak promjena. Dakako uvjek postoji i doza skepticnosti. I sad trazim i drugacija misljenja. Nasao sam sledeci text. http://pobedidija...rijanstvu/ Molim profesora da da komentar i da li je cuo za ovog doktora, reklo bi se da je i religiozan covjek. Treba da citas ozbiljnu literaturu pa da se osposobis da sam procenjujes sta drugi pricaju. Nije lose to sto pise taj lekar. Znam ga licno. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.06.2008 16:01
|
bokiva je napisao: Drevna svjedocanstva Šta je uništilo Mohendžo Daro? Naucnici su više puta dokazivali da stari epovi, mitovi i legende sadrže i podatke o prirodnim pojavama. Jesu li kuglaste munje zbrisale drevni grad Mohendžo Daro? U starom indijsko epu "Mahabharata" govori se, izmedu ostalog, i o veleljepnom gradu Mohendzo Darou (na hindu – “brezuljak smrti”), koji je naprosto zbrisan sa lica zemlje. Nestao je pod veoma tajanstvenim okolnostima. Na nebu se iznanada pojavilo zasljepljujuce svijetlo, vazduh je snazno zastrujao, a zatim je uslijedila snazna eksplozija. Od visoke temperature okolne vode su prokuhale, a "ribe su izgledale kao pecene". Rusevine ovog tragicno unistenog grada pronasli su arheolozi 1922. godine. Iskopine su potvrdile drevna predanja o stravicnoj katastrofi, koja je iza sebe ostavila nevjerovatnu pustos. Poput atomske eksplozije Naucnici su, kao dokaz uzasa koji se moze porediti sa nukelarnom katastrofom, nalazili otopljeno kamenje i tragove pozara. Na rastojanju od jednog kilometra gradevine su bile potpuno razrusene. Po polozaju ljudskih skeleta bilo je ocigledno da su zlosretni stanovnici Mohendzo Dara samo nekoliko trenutaka prije katastrofe mirno hodali ulicama, obavljajuci uobicajne dnevne poslove. Zgariste unistenog staroindijskog grada podsjecalo je na Hirosimu i Nagasaki nakon eksplozije atomskih bombi, prilikom koji su udari i radijacija dolazili odozgo, s neba! Teorija o nuklearnom ratu u vrijeme staroindijskih kultura u dolini rijeke Ind, o cemu nalazimo jasne naznake u “Mahabharati”, koju zagovaraju n ... Da li mislis da je bilo unistenja nekih ljudskih civilizacija od strane natprirodnog kao ovo a da nisu opisane u Bibliji kao Sodona i Gomora npr pompeja itd...? Nemoj da citas pagansku literaturu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.06.2008 16:01
|
bokiva je napisao: Kakvo je tvoje misljenje o eksploziji u Tunguska oblasti 1908 god? Nemamo nikakve izvestaje o tom dogadjaju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.06.2008 16:02
|
bokiva je napisao: A kakvo o Loptastim munjama? Verovatno su u pitanju neke demonske aktivnosti. |
|
|
Konstantin |
Odgovorio 05.06.2008 19:15
|
Član Odgovori: 81 Pristupio/la: 16.02.2008 20:38 Lokacija: Nepoznata |
Gospodine Petrovicu, kakav je vas utisak o Marku Nicovicu kao coveku? Da li verujete da bi ocigledno zdrav i inteligentan covek mogao da propagira neku organizaciju koja je stetna?...koja je uopste njegova uloga u toj organizaciji, da li je moguce da nije svestan sta sve ti "vitezovi" rade? Drugo, da li mislite da su svi ljudi u vrhu katolicke crkve zli, mislim na kardinale i samog papu?....deluje mi neverovatno da bi neko ko je sigurno temeljno upoznat sa Hristovim delom, zivotom i porukom mogao da radi na stetu covecanstva. Jedino ako su oni gomila licemera koji vole ceremonije....mada kako onda objasniti Jovana Pavla Drugog koji je bio ocigledno veoma posvecen, koga su kritikovali zbog njegove konzervativnosti i nespremnosti da se povinuje novotarijama i svetovnom duhu, da li je moguce da je takav covek, koji je po mom misljenju mogao samo voljom Boga da prezivi onaj pokusaj atentata, bio na Sotoninoj strani i radio u njegovu korist?...sta je dakle vase misljenje o Jovanu Pavlu Drugom |
|
|
Laki |
Odgovorio 05.06.2008 19:35
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Gdine Miroljube, Biblija govori o tome da je Zemlja okrugla i to pise u Isaija 40:22, Jov 26:7, Price Propovednika 8:27. Zanima, ima li jos neki stih koji govori o obliku Zemlje? Na internetu pise da Biblija kaze da Zemlja kruzi oko Sunca, al ja to nisam nasao u Bibliji. Znate li gde pise o kruzenju Zemlje oko Sunca u Bibliji? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.06.2008 21:46
|
bosko6 je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: bokiva je napisao: A kakvo o Loptastim munjama? Verovatno su u pitanju neke demonske aktivnosti. Nisu demonske aktivnosti nego obicna prirodna pojava slicna je standardnoj munji samo sto je u obliku lopte i lebdi u vazduhu.... tu pojavu jos zvanicno nisu objasnili. ali pretpostavlja se da je to ima vezu sa naelektrisanjem zemlje... pozdrav Ok, ako ti kazes da je "obicna prirodna pojava" neka bude. |
|
|
alkoni |
Odgovorio 05.06.2008 21:47
|
Član Odgovori: 42 Pristupio/la: 26.02.2008 15:18 Lokacija: Nepoznata |
Gledajuci predavanje Branislava Mihajlovica o fosilima i prelaznim formama, pominje se Pigmejac koga su uhvatili i stavili u kavez sa zivotinjama. Na taj nacin su hteli da pokazu kako je on prelazna forma. Pri tom je on bio izlozen najzescim torturama od strane tih ljudi. On to nije mogao da izdrzi i oduzeo je sebi zivot. Pitanje je : Da li ce prilikom vaskrsenja ovaj pigmejac biti vaskrsnut za zivot ili za osudu? Nikola Djordjevic - "U pocetku stvori Bog..."
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.06.2008 22:10
|
Konstantin je napisao: Gospodine Petrovicu, kakav je vas utisak o Marku Nicovicu kao coveku? Da li verujete da bi ocigledno zdrav i inteligentan covek mogao da propagira neku organizaciju koja je stetna?...koja je uopste njegova uloga u toj organizaciji, da li je moguce da nije svestan sta sve ti "vitezovi" rade? Covek deluje vrlo dobronamerno. Treba da znate da velika vecina pripadnika tajnih drustava ne zna sta je u pozadini price. Drugo, da li mislite da su svi ljudi u vrhu katolicke crkve zli, mislim na kardinale i samog papu?....deluje mi neverovatno da bi neko ko je sigurno temeljno upoznat sa Hristovim delom, zivotom i porukom mogao da radi na stetu covecanstva. Jedino ako su oni gomila licemera koji vole ceremonije....mada Treba da znate da njima od malih nogu ispiraju mozak i da su u jako teskoj situaciji da shvate istinu. Jedan moj prijatelj, koji je napustio papsku religiju, a bio je vrlo blizak papskim krugovima, uskoro ce napisati knjigu o ucenjima papske crkve i sta se tamo radi. To je za ne verovati. Takva paganska ucenja ste imali kod Egipcana i Vavilonjana. kako onda objasniti Jovana Pavla Drugog koji je bio ocigledno veoma posvecen, koga su kritikovali zbog njegove konzervativnosti i nespremnosti da se povinuje novotarijama i svetovnom duhu, da li je moguce da je takav covek, koji je po mom misljenju mogao samo voljom Boga da prezivi onaj pokusaj atentata, bio na Sotoninoj strani i radio u njegovu korist?...sta je dakle vase misljenje o Jovanu Pavlu Drugom Ha, ha, sta rekoste i ostaste zivi! Vi mora da zivite na Marsu ili zivite u teskom paganskom okruzenju pa ono na vas negativno utice. Pa jel znate da je papa Jovan Pavle Drugi proglasio blazenim dva najveca zlocinca mozda u ljudskoj istoriji - papu Pija XII (onog koji je doveo Hitlera na vlast, koji je podupirao fasiste sve vreme 2. sv. rata i posle sakrivao fasiste po svojim crkvama i manastirima), i Alojzija Stepinca? Jel znate za to ili samo znate prvu postavu Celzija? Jel znate da je taj isti papa zakuvao rat u bivsoj Jugoslaviji? Jel znate da je to prvi papa u istoriji koji je javno prihvatio Darvinovu teoriju evolucije? Jel znate da su za vreme njegovog mandata uvedeni homoseksualni brakovi u papskoj Spaniji? I da ne nabrajam dalje, trebalo bi mi 100 hiljada strana (najmanje). Ako budete bili na Bozjoj strani, jednoga dana cete tog papu videti kako stoji u najblizem Sotoninom okruzenju kada ih Bog bude sve postrojio u drugom vaskrsenju. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 05.06.2008 22:16 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.06.2008 22:11
|
Laki je napisao: Gdine Miroljube, Biblija govori o tome da je Zemlja okrugla i to pise u Isaija 40:22, Jov 26:7, Price Propovednika 8:27. Zanima, ima li jos neki stih koji govori o obliku Zemlje? Na internetu pise da Biblija kaze da Zemlja kruzi oko Sunca, al ja to nisam nasao u Bibliji. Znate li gde pise o kruzenju Zemlje oko Sunca u Bibliji? Nisam trazio, ni nasao stihove te vrste. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.06.2008 22:14
|
alkoni je napisao: Gledajuci predavanje Branislava Mihajlovica o fosilima i prelaznim formama, pominje se Pigmejac koga su uhvatili i stavili u kavez sa zivotinjama. Na taj nacin su hteli da pokazu kako je on prelazna forma. Pri tom je on bio izlozen najzescim torturama od strane tih ljudi. On to nije mogao da izdrzi i oduzeo je sebi zivot. Pitanje je : Da li ce prilikom vaskrsenja ovaj pigmejac biti vaskrsnut za zivot ili za osudu? Videcemo. |
|
|
nikola |
Odgovorio 05.06.2008 22:34
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Kada Gospod kaze Avramu "Pogledaj, sad, na nebo i izbroj zvezde: eda li ih mozes izbrojati? I rece mu: Tako ce biti seme tvoje". Hrist kaze u prici o semenju , seme je rec Bozja, a ko slusa i izvrsuje Rec Bozju je brat Hristu. Dali je seme koje Gospod obecava Avramu ono koje slusa i izvrsuje reci Bozje, jesu seme Avramovo svi pravoverni i pravozivni ljudi Izmenio/la nikola na 05.06.2008 22:49 |
|
|
nikola |
Odgovorio 05.06.2008 22:55
|
Miroljub Petrovic je napisao: Jedan moj prijatelj, koji je napustio papsku religiju, a bio je vrlo blizak papskim krugovima, uskoro ce napisati knjigu o ucenjima papske crkve i sta se tamo radi. To je za ne verovati. Takva paganska ucenja ste imali kod Egipcana i Vavilonjana. Kako ce se zvati ta knjiga? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.06.2008 22:57
|
nikola je napisao: Kada Gospod kaze Avramu "Pogledaj, sad, na nebo i izbroj zvezde: eda li ih mozes izbrojati? I rece mu: Tako ce biti seme tvoje". Hrist kaze u prici o semenju , seme je rec Bozja, a ko slusa i izvrsuje Rec Bozju je brat Hristu. Dali je seme koje Gospod obecava Avramu ono koje slusa i izvrsuje reci Bozje, jesu seme Avramovo svi pravoverni i pravozivni ljudi Moze tako da se kaze, a moze i doslovno. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.06.2008 22:57
|
nikola je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Jedan moj prijatelj, koji je napustio papsku religiju, a bio je vrlo blizak papskim krugovima, uskoro ce napisati knjigu o ucenjima papske crkve i sta se tamo radi. To je za ne verovati. Takva paganska ucenja ste imali kod Egipcana i Vavilonjana. Kako ce se zvati ta knjiga? Ne znam, videcemo, mozda "Izadjite iz Vavilona". |
|
|
nikola |
Odgovorio 05.06.2008 23:10
|
"Sa rasudjivanjem jednima budite milostivi, A druge u strahu spasavajte otimajuci ih iz ognja, trece karajte sa strahom, mrzeci i haljinu opoganjenu od tijela" JUDINA 22 dali je dobro i vredi li ista predocavati cinjenice http://youtube.co...eM3EIfIxI0 http://youtube.co...k3v4RRbJBo |
|
|
Dino |
Odgovorio 06.06.2008 00:09
|
Član Odgovori: 170 Pristupio/la: 21.01.2008 17:14 Lokacija: Vrgorac |
Miroljub Petrovic je napisao: nikola je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Jedan moj prijatelj, koji je napustio papsku religiju, a bio je vrlo blizak papskim krugovima, uskoro ce napisati knjigu o ucenjima papske crkve i sta se tamo radi. To je za ne verovati. Takva paganska ucenja ste imali kod Egipcana i Vavilonjana. Kako ce se zvati ta knjiga? Ne znam, videcemo, mozda "Izadjite iz Vavilona". Molim vas da objavite odma kad knjiga bude krenula u prodaju jer je obavezno moram procitat. Hoce li bit pisana na latinici? "Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."
|
|
Predji na forum: |