Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
milosm
Dali znate nesto o sestokrakoj zvezdi koja se nalazi na zastavi drzave Izrael, sta ona predstavlja, od kada postoji?

Kada je napisan talmud? Citao sam neka pravila iz njega (neznam koliko i dali je autenticno to sto sam citao, nasao sam negde na netu).Po onome sto sam procitao da se zakljuciti da je to zbirka mrznje prema Hristu i Hriscanstvu.

Dali je tacno da je Judaizam jedina religija koja nema karakter propovednistva (za razliku od Hriscanstva i Islama), da se sve drzi u strogoj tajnosti i samo "njihovi" imaju pristup tome.

milos

-xxx-
Moze te li mi reci vase misljenje o jednom sloganu navijaca FK RAD:

BOG NA NEBU RAD NA ZEMLJI

(vjerovatno ste culi za njih,zovu se UNITED FORCE)

Miroljub Petrovic
filosof je napisao:
Gospodine Miroljube, da li ste citali knjige Ljiljane Habjanovic Djurovic i (ako jeste) sta mislite o njima?

Ne svidjaju mi se njene knjige jer izvrcu biblijsku istoriju i biblijsku nauku. Na primer, u jednom od njenih romana se govori o tome kako je Marija kao devojka ulazila u Svetinju nad Svetinjama i tamo ucila od andjela Gavrila nebesku mudrost i pripremala se da bude Isusova majka. To je notorna glupost i hula na biblijski tekst, jer je samo prvosvestenik, i to jednom godisnje na Dan ociscenja, smeo da udje u taj deo Hrama.

Mozda je Ljiljana H. Dj. dobronamerna osoba, ali je ocigledno, u ovom slucaju, potpala pod uticaj idolopoklonstva vezano za Isusovu majku, i izmisljenih prica vezanih za njen zivot. To se desava svima onima koji ne citaju Bibliju i ne misle svojom glavom.

Mozda ce njene knjige imati neki pozitivsan uticaj na ljude jer generalno govore o poboznosti i moralnosti, ali ja ako mogu da biram, radije bih izabrao Bibliju i izvorno pravoslavlje bez ikakvih primesa paganstva, nego neke takve price.

Miroljub Petrovic

Bice i to uskoro postavljeno u nekom drugom formatu. Naravo da sve ove fajlove mozete da spojite u jedan, ako znate malo da radite u nekom od programa za te stvari. Mozete taj video na nabavite i u DVD formatu narudzbom preko e-maila

Miroljub Petrovic
milosm je napisao:
Dali znate nesto o sestokrakoj zvezdi koja se nalazi na zastavi drzave Izrael, sta ona predstavlja, od kada postoji?

U pitanju je jedan stari simbol koji nema veze sa jevrejskom religijom, vec je vise okultnog porekla. Imate o tome vise u knjizi "Masonski i okultni simboli", izdavac "Metafizika", 011/292-0062. Na internetu takodje imate objasnjenje tog simbola.

Kada je napisan talmud? Citao sam neka pravila iz njega (neznam koliko i dali je autenticno to sto sam citao, nasao sam negde na netu).Po onome sto sam procitao da se zakljuciti da je to zbirka mrznje prema Hristu i Hriscanstvu.

Talmud je zbirka usmene tradicije koju su rabini prenosili vekovima. U njemu se nalazi mnostvo dobrih tekstova, kao i neka problematicna filozofiranja. U nekim tekstovima se Isus naziva "carobnjakom". Dakle, ne negira se da je Isus cinio cuda, nego se ona pripisuju dejstvu okultnih sila. U tih nekoliko tekstova u Talmudu, gde se spominje Isus, On se spominje u negativnom svetlu.

Dali je tacno da je Judaizam jedina religija koja nema karakter propovednistva (za razliku od Hriscanstva i Islama), da se sve drzi u strogoj tajnosti i samo "njihovi" imaju pristup tome.

Odakle vam to? Pravi judaizam je otvoren za svakoga i on se nalazi u Bibliji, a druga je stvar sto u okviru judizma ima bezbroj frakcija, a najdominantnija je ona farisejska. Ali, i to se menja u Bozju korist.

Miroljub Petrovic
operacija je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
Takodje, ko su "Sinovi Boziji" koji se pominju u prvom poglavlju Knjige o Jovu,gdje kaze:"A jedan dan dodjose sinovi Boziji da stanu pred Gospoda a medju njih dodje i Sotona."?

U pitanju su andjeli (koji su na Bozjoj strani).

Miroljub Petrovic je napisao:

U prvoj knjizi Mojsijevoj pise da su Sinovi Boziji uzimali kceri ljudi i da nastadose divovi. Dali to znaci da je dolazilo do mijesanja ljudi i duhovnih bica?

To ne znaci to. Sinovi Bozji su pobozni muskarci, a kceri covecije su cerke nemoralnih i nepoboznih ljudi. Dakle, pobozni su se mesali sa nepoboznima i doslo je do velikog otpada i moralnig sunovrata. Gde vi tu vidite duhovna bica? Iz biblijskog konteksta se lepo vidi o cemu se tu radi.

Da li moze objasnjenje? Ko su ipak "sinovi Bozji"? Da li andjeli (koji su na Bozjoj strani), kao sto ste naveli u prvom postu, ili pobozni muskarci, kako ste naveli u drugom postu?

U Bibliji se pod terminom "sinovi Bozji" uglavnom spominju stvorenja koja je Bog stvorio - ljudi i andjeli, a koji su na Bozjoj strani. Ne vidim u cemu je problem da se jednom andjeli nazovu "sinovi Bozji", a drugi put da se tako nazovu ljudi.

I sledece pitanje je, zasto se ovde reci ne uzimaju doslovno kako pise, nego se tumaci?

Reci se uzimaju doslovno. Ako vi smatrate da andjeli mogu da imaju polne odnose sa ljudima (kao sto to veruju Jehovini svedoci), onda mi je zao sto verujete u takve besmislice.

Ako se kaze da je Bog sin, Isus Hrist, nema tu sta da tumacimo ko je on.

Tako je, nema sta da tumacimo. Covek radja coveka, a Bog radja Boga, s tim da je proces radjanja u slucaju Boga Sina drugaciji proces od radjanja coveka - u pitanju je nesto sto je vezano za vecnost i sto u ovom trenutku ne razumemo u potpunosti jer se odnosi na procese koji postoje u Bozanskom Bicu.

Miroljub Petrovic
-xxx- je napisao:
Moze te li mi reci vase misljenje o jednom sloganu navijaca FK RAD:

BOG NA NEBU RAD NA ZEMLJI

(vjerovatno ste culi za njih,zovu se UNITED FORCE)

Nije los slogan, samo sto oni pod pojmom "Rad" misle da fudbalski klub za koji navijaju, a ne na rad od koga se zivi.

filosof
Slazem se s vama po pitanju knjiga Lj. H. Djurovic, i zelim da vam postavim jos jedno pitanje, vezano za konkretno njenu knjigu "Igra andjela". Naime, u ovoj knjizi ona se posebno bavi andjelima, njihovom hijerarhijom i poretkom, a o tome u Bibliji ima jako malo podataka. Negdje sam procitao da ona koristi iskljucivo crkvenu literaturu, pa me zanima gdje je mogla naci sve te podatke i koliko su oni tacni?

tovel

Mozete pronaci neki program putem pretrazivaca.
Koristite termin AVI Joiner za pretragu.

Miroljub Petrovic
filosof je napisao:
Slazem se s vama po pitanju knjiga Lj. H. Djurovic, i zelim da vam postavim jos jedno pitanje, vezano za konkretno njenu knjigu "Igra andjela". Naime, u ovoj knjizi ona se posebno bavi andjelima, njihovom hijerarhijom i poretkom, a o tome u Bibliji ima jako malo podataka. Negdje sam procitao da ona koristi iskljucivo crkvenu literaturu, pa me zanima gdje je mogla naci sve te podatke i koliko su oni tacni?

Stvarno ne znam odakle crpi podatke. Sumnjam da koristi crkvenu literaturu jer to tamo ne pise.

Miroljub Petrovic
saul je napisao:
Izgleda da imate puno materijala u DVD formatu. Ako biste htjeli napraviti spisak i postaviti na sajtu, bilo bi nam lakše da odaberemo šta ko hoće.

Katalog izdanja imate na ovom sajtu u rubrici "katalog".

I još jedno pitanje: imate li dostavu za Crnu Goru?

Imamo dostavu za Crnu Goru. Trebate da nas kontaktirate na e-mail za narucivanje.

tragalac
Postovani Miroljube

Ako se stavljaju masonski tj u stvari luciferijanski simboli na naše nove lične karte (devojka koja nosi baklju - analogija lučonoše ili lucifera), koliko je moguće da se takvi i drugi sotonski simboli "proturaju" i na drugim javnim manifestacijama, a da ljudi možda toga nisu ni svesni? Da nisu svesni da učestvuju u nekoj vrsti sotonskog rituala.

Da li je moguce da su na Eurosongu u Beogradu korisceni simboli krvi (animacija logoa tj simbola eurosonga sa crvenim kapljicama), zatim prolivanje krvi iz pehara u pesmi Azerbeijana (gde su prikazani beli andjeo i djavo).
Takodje i bina finalne veceri je nalikovala na jarčevu glavu (sa rogovima) onako kako se ona obicno predstavlja, tj dva izuvijana roga levo i desno i glava u sredini (a jarac jeste simbol sotone koliko znam)

Pozdrav

OrthodoxCelt
Miroljube,
2 pitanja,

Da li je Marko Nicović posle gostovanja u emisiji na TV Spectrum, ostao ravnodušan prema tome što ste mu objasnili da je pozadina Masonerije i Malteških vitezova ista?

"Još reci sinovima Izrailjevim: Ko god između sinova Izrailjevih ili između došljaka koji se bave u Izrailju, da od semena svog Molohu, neka se pogubi, narod u zemlji neka ga zaspe kamenjem"

Ko je Moloh? ili šta je? Neko pagansko božanstvo? Na šta se misli "da da seme"?

Pera
Da li je kozje mleko mnogo zdravo kao sto mnogi ljudi i doktori pricaju? Oni ne preporucuju vise od litar kozjeg mleka na 7 dana.

Miroljub Petrovic
tragalac je napisao:
Ako se stavljaju masonski tj u stvari luciferijanski simboli na naše nove lične karte (devojka koja nosi baklju - analogija lučonoše ili lucifera), koliko je moguće da se takvi i drugi sotonski simboli "proturaju" i na drugim javnim manifestacijama, a da ljudi možda toga nisu ni svesni? Da nisu svesni da učestvuju u nekoj vrsti sotonskog rituala.

Takvih simbola imate na sve strane koliko hocete. Time satanisti jedni drugima salju signale kako su mocni i kako sve kontrolisu.

Da li je moguce da su na Eurosongu u Beogradu korisceni simboli krvi (animacija logoa tj simbola eurosonga sa crvenim kapljicama), zatim prolivanje krvi iz pehara u pesmi Azerbeijana (gde su prikazani beli andjeo i djavo). Takodje i bina finalne veceri je nalikovala na jarčevu glavu (sa rogovima) onako kako se ona obicno predstavlja, tj dva izuvijana roga levo i desno i glava u sredini (a jarac jeste simbol sotone koliko znam)

Nisam gledao tu bedu od "festivala", ali pretpostavljam da je bilo satanizma na sve strane.

Miroljub Petrovic
OrthodoxCelt je napisao:
Da li je Marko Nicović posle gostovanja u emisiji na TV Spectrum, ostao ravnodušan prema tome što ste mu objasnili da je pozadina Masonerije i Malteških vitezova ista?

Covek se posle emisije pozdravio ljubazno sa mnom i svako je otisao na svoju stranu.

"Još reci sinovima Izrailjevim: Ko god između sinova Izrailjevih ili između došljaka koji se bave u Izrailju, da od semena svog Molohu, neka se pogubi, narod u zemlji neka ga zaspe kamenjem"

Ko je Moloh? ili šta je? Neko pagansko božanstvo? Na šta se misli "da da seme"?

Moloh je jedno od imena za Sotonu, a tom "bogu" su pagani prinosili svoju decu na zrtvu (svoje "seme").

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 05.06.2008 07:49

Miroljub Petrovic
Perazdera je napisao:
Da li je kozje mleko mnogo zdravo kao sto mnogi ljudi i doktori pricaju? Oni ne preporucuju vise od litar kozjeg mleka na 7 dana.

Ako su ljudi i "doktori" rekli da je kozje mleko "mnogo zdravo", onda je to sigurno tako. Ali pazite sta su rekli, "samo litar mleka na sedam dana"! Ako popijete samo malo vise pocece da vam rastu cukljevi i kurje oci, a onda ste gotovi!

Sinke
Verska informativna agencija (VIA) javila je da je svetogorski zilotski manastir Esfigmen i dalje pod potpunom blokadom grčkih snaga bezbednosti.
Oni traže da buntovni monasi napuste manastir pre njegove slave Spasovdana. Bratstvo koje predvodi iguman Metodije nema nameru da "kapitulira", navedeno je u saopštenju, uz procenu da je u manastiru najmanje sto monaha i iskušenika.
"Esfigmeniti ne uživaju podršku nijednog od dvadesetak svetogorskih manastira u svom otporu carigradskom patrijarhu Vartolomeju, koga optužuju za 'izdaju pravoslavlja', ekumenizam i modernizam", prenela je VIA.
Manastir Esfigmen je u jučerašnjem saopštenju naveo da je opkoljen "stotinama naoružanih grčkih policajaca" i da su svi prilazni putevi i staze presečeni, kao i da se akcija sprovodi na osnovu odluke vlade u Atini da se sadašnje buntovno monaško bratstvo ukloni iz manastira i zameni drugim.
Prema navodima agencije koja se poziva na monahe, grčke vlasti su prekinule telefonske linije manastira, ometa se mobilna telefonija i sprečava snabdevanje hranom.
Prosle sedmice nadležni grčki državni tužilac Vasilis Floridis uputio je monasima pismo sa nalogom da odu i zapretio "odstranjivanjem" ako odbiju.
Manastir je na početku blokade objavio telefonske i faks brojeve i elektronske adres e osoba koje krivi za nastalo stanje, među kojima su premijer Grčke Kostas Karamanlis i ministarka inostranih poslova Dora Bakojani, kao i carigradski patrijarh Vartolomej.
VIA navodi da je bratstvo manastira Esfigmena centar suprotstavljanja ekumenizmu i modernizmu u pravoslavlju. Ono ne odobrava bilo kakva međuhrišćanska susretanja sa rimokatolicima i protestantima a anatemiše i Svetski savet crkava. Iako je obavezno da molitveno pominje nadležnog arhijereja, patrijarha Vartolomeja, ono to odbija, smatrajući ga jeretikom i otpalim od "čistote vere".
U redosledu dvadesetak svetogorskih manastira, Esfigmen je na osamnaestom mestu, nikada nije bio zastupljen u upravi monaške republike.
Njegovo prvo spominjanje potiče iz 1045. godine.
Manastir uživa simpatije i podršku grčkih starokalendaraca koje Grčka pravoslavna crka, kao i druge crkve, svrstava u raskolnike.
Podršku mu daju svi koji sebe označavaju zilotima, revniteljima, dok ih grčka vlada smatra fundamentalistima koji remete poredak i protive se legalnoj jerarhiji.
Manastir se nalazi nekoliko kilometara od Hilandara, s kojim je tokom istorije uvek bio u bliskim kontaktima.

Nadam se da je ovo njihova iskrena borba protiv ekumenizma i bilo bi dobor kad bi bilo vise ovakvih manastira i monaha.

tragalac
Postovani Miroljube

1) S obzirom da propagiras zdrav biblijski nacin zivota i povratak na prvobitni nacin življenja (predavanje o klimatskim promenama na svetigora radiju) da li mislis da je to prakticno moguce ostvariti - postati prakticno nezavistan od hrane i energije iz "faraonovog" sistema.
Ako da, koliko si lično odmakao u ostvarivanju tog plana jer siguran sam da i sebi želiš dobro.
I da li takva "prirodna kuća" podrazumeva ipak koliko toliko blizinu grada jer su ponekad potrebne i medicinske usluge.
Ovo te sve pitam jer sam pre nekih tri godine, neznajući za tvoje ideje, došao do želje da postanem potpuno nezavistan od "sistema" (morao sam da se prvo opečem - preko jednog kredita za kola koji me je trgao šta je taj sistem u stvari). Da li dakle misliš da je to moguće i da li uopšte insistirati na potpunoj nezavisnosti od sistema ili ići na varijantu snalaženja za neke elementarne potrepštine.
Odgovor mi je bitan jer ozbiljno shvatam sve goru situaciju i učinio bih i tako radikalan potez iseljavanja iz grada, ali naravno to se mora pažljivo isplanirati.

Moje drugo pitanje je u vezi prelaska na biljnu ishranu. Pošto i to želim da uvedem, evo šta mi se čini da je problem. Iz mog iskustva mesna hrana ima u sebi znatno veću koncentraciju energije i više me "drži" - konkretno ja radim kao predavač i mnogo više energije i snage imam kad pojedem uz varivo i parče belog mesa nego kad pojedem samo varivo. U čemu je problem. Da li meso zameniti orašastim plodovima i da li je to rizično po zdravlje.

Hvala unapred na odgovoru.

Mungos
Evo i ja imam dosta interesovanja u vezi striktno biljne ishrane, i citajuci textove sa novog sajta www.zakonizdravlj... doista postaje sve jasnije, ima jako jako korisnih informacija i saznanja!
Dakle citajuci navedeni sajt je pocetak promjena. Dakako uvjek postoji i doza skepticnosti.
I sad trazim i drugacija misljenja.
Nasao sam sledeci text.
http://pobedidija...rijanstvu/

Molim profesora da da komentar i da li je cuo za ovog doktora, reklo bi se da je i religiozan covjek.

Izmenio/la Mungos na 05.06.2008 12:43

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.35 sekundi!