Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
mist
Hteo bih samo da skrenem paznju:

Miroljub Petrovic je napisao:
[quote]Laki je napisao:
Gdine Miroljube, da vas konsultujem u vezi jednog mog zakljucka. Posto je Gospod Isus zacet Svetim Duhom kada je Marija bila devica, to znaci da je on najstariji medju svojom bracom, tj. Marija je rodila Njegovu bracu kasnije. Da li sam dobro zakljucio?

Jeste.

NIJE. Isus nije imao rodjenu bracu vec polubracu, to su bila deca Josifa, zarucnika Marije, iz njegovog prvog braka. Svi su bili stariji od Isusa.

Miroljub Petrovic
llvnodr je napisao:
Treba mi jedan medicinski savet. Mojoj sestri je pre pet godina otkriveno da boluje od Ulceroznog Kolitisa. Naravno, lekari su rekli da je bolest autoimuna i da lek za ozdravljenje ne postoji. Ja sam pre dve godine uticao na nju, terajuci je da izbaci hranu ziv. porekla i od tad je prestala da pije lekove koji su joj prepisani. Medjutim ishrana je bila jednolicna, sojini i psenicni proizvodi su joj bili glavna hrana, a sirovo voce i povrce je bilo samo u tragovima (skoro nimalo). Od nedavno simptomi su se ponovo manifestovali, a ja sam naisao na knjigu na iternetu koja govori o potpunom izlecenju ove i gotovo svih drugih bolesti. Knjiga se zove: "Self Healing Colitis & Chrons" http://www.coliti.... Interesuje me vase misljenje po pitanju ove knjige, da li je ovakav pristup lecenja iskljucivo sirovom hranom delotvoran? Inace, lekari na decijoj klinici u Tirsovoj kazu da ovakav vid lecenja mozda moze da pomogne samo trenutno, i da ne vodi do stalnog ozdravljenja, pa cak da moze i da pogorsa stanje.

Nisam citao pomenutu knjigu, ali cinjenica je da je sirova biljna hrana najbolja hrana za coveka, ako se ukusno spremi. Nas centar je radio jedan serijal emisija o tome pod nazivom "Kuvar sudnjeg dana" koji treba uskoro da se postavi na internet, a to mozete za sada da nabavite na DVD-u.

Nije neophodno da hrana bude potpuno sirova. Evo vam recepta kako se ja hranim, i mislim da bi to bilo odlicno za vas i vasu sestru:

1. obrok (ujutru): Hleb, voce, orasasti plodovi
2. obrok (popodne): Hleb, povrce

Pod hlebom se podrazumeva integralni hleb, voce moze da bude raznovrsno, maksimalno dve ili tri vrste u jednom obroku, iako i jedna vrsta sasvim zadovoljava, a orasasti plodovi mogu biti orah, badem, lesnik, kikiriki, seme suncokreta, bundeve itd.

Drugi obrok obicno bude neka corba od povrca na vodi sa dosta salate od raznovrsnog povrca, a ponekad namaz od soje preko hleba sa dosta salate. Za desert obicno uzmem malo oraha sa medom, ili "Bonzitu", a nekada pravim razne kolace od voca (na primer, u masini za mlevenje mesa sameljem suve smokve (ili suvo grozdje ili urme) i onda smesu pomesam u kokosovom brasnu i pravim kuglice).

Imate odlican kuvar zdrave hrane koji se zove "Iskorak", a mozete da ga kupite preko telefona 062/200-046. Takodje, preporucujem vam da procitate tekst o osnovnim zakonima zdravlja na linku:
http://www.cps.or...nacela.htm

Ta bolest se bez problema leci, kao i druge bolesti. Zapamtite da ne postoje neizlecive bolesti, postoje samo neizlecivi ljudi (ljudi koji nece da menjaju pogresan nacin zivota). Za neku bolest je potrebno krace, a za neku malo duze vreme, ali Bog je tako podesio ljudski organizam da ima sposobnost veoma brze regeneracije.

Miroljub Petrovic
bosko6 je napisao:

NIJE. Isus nije imao rodjenu bracu vec polubracu, to su bila deca Josifa, zarucnika Marije, iz njegovog prvog braka. Svi su bili stariji od Isusa.

ako su oni deca Josifa a taj isti Josif nije bioloski otac Isusa kako onda mogu da mu budu polubraca??? onda nisu u krvnom srodstvu.....

mogu samo da budu drugovi ili kumovi....

Preduhitrio si me sa dobrim odgovorom, tako da nemam nista da dodam.

nikola vujosevic
Profesore šta mislite o Kuranu? Ja mislim da je u mnogim stvarima protivrečan. Mada, i u njemu se mogu pronaći stihovi koji svedoče da je Isus Hrist Gospodnji sin. Tih stihova ima puno, a ja ću navesti samo dva 19:19 ili negde 19:18; i 43:61 (prvi broj označava suru, odnosno poglavlje, a drugi ajet, odnosno znakovnu oznaku za stih). Naravno, dalji stihovi pokušavaju na razne načine da opovrgnu ovu tvrdnju, ali ona je više nego očigledna. Hoće li se i oni osvestiti kao i jevreji i priznati Isusa Hrista kao Spasitelja, jer ga trnutno vide samo kao jednog od proroka islama. Da li su vas nekada muslimani pozivali da održite neko predavanje?

Miroljub Petrovic
nikola vujosevic je napisao:
Profesore šta mislite o Kuranu? Ja mislim da je u mnogim stvarima protivrečan. Mada, i u njemu se mogu pronaći stihovi koji svedoče da je Isus Hrist Gospodnji sin. Tih stihova ima puno, a ja ću navesti samo dva 19:19 ili negde 19:18; i 43:61 (prvi broj označava suru, odnosno poglavlje, a drugi ajet, odnosno znakovnu oznaku za stih). Naravno, dalji stihovi pokušavaju na razne načine da opovrgnu ovu tvrdnju, ali ona je više nego očigledna. Hoće li se i oni osvestiti kao i jevreji i priznati Isusa Hrista kao Spasitelja, jer ga trnutno vide samo kao jednog od proroka islama.

U Kuranu pise da su Tevrat i Indzil tacni (Stari i Novi zavet). Ozbiljni muslimani citaju i Bibliju, a Kuran smatraju kao poslednje otkrivenje koje nije u suprotnosti sa Biblijom, i to su pravi vernici.

Da li su vas nekada muslimani pozivali da održite neko predavanje?

Gostovao sam vise puta na sarajevskim televizijama, a objavili smo 7 knjiga i 21 video turskog naucnika Haruna Jahija koji je jedan od najboljih svetskih naucnika.

Miroljub Petrovic
Servus Dei je napisao:
http://dnevnik.hr...-sabe.html

Kako komentirate ovo otkriće?

Cela prica veoma zaudara jer se lazno tvrdi da je Kovceg zaveta prenesen u Etiopiju za vreme cara Solomona. To je kao kad bi vam neko rekao da su telo bana Jelacica domoroci preneli u Bombaj.

Jakov
Profesore. Izrael je proslavio 60 godina od novosnivanja 1948 godine. Sada ulazi u 7 deceniju postojanja. Da li u tome ima neke simbolike?

nikola
U kojim zemljama muslimani citaju Stari i Novi Zavet

stivstivo
Dali mislite da je za zdravu ishranu dovoljna samo biljna hrana, ja mislim da nije ako se samo hranimo sa bilnom hranom mislim da to nije bas zdravo.

Dugotrajnim konzumiranjem samo biljne hrane iscrpicete i telo i um. Cak je i Isus koristio hranu zivotinjskog porekla.

Ako covek ispostuje sve postove koji su uspostavljeni a kada nisu postovi koristi hranu zivotinjskog porekla, mrsnu, to je prava mera za zdravu ishranu.

Mungos
komentar na ovo

U Mianmaru prema procjenama SAD-a oko 100.000 mrtvih / Poplavljeno 5.000 kvadratnih kilometara.

http://www.24sata...

Da li danas postoji narod ili drzava u svijetu preko kojih Bog djeluje kao sto je to bio slucaj sa Izrailjcima u Starom zavjetu ili makar nesto nalik tome ?

Koliko se Pravoslavlje razlikuje u odnosu na izvorni biblijski koncept, da li ima ozbiljnih neslaganja ili je to minorno?

Miroljub Petrovic
Jakov je napisao:
Profesore. Izrael je proslavio 60 godina od novosnivanja 1948 godine. Sada ulazi u 7 deceniju postojanja. Da li u tome ima neke simbolike?

Moguce.

Miroljub Petrovic
nikola je napisao:

Ozbiljni muslimani u svim zemljama gde zive citaju i Stari i Novi zavet.

Miroljub Petrovic
stivstivo je napisao:
Dali mislite da je za zdravu ishranu dovoljna samo biljna hrana, ja mislim da nije ako se samo hranimo sa bilnom hranom mislim da to nije bas zdravo.

Dugotrajnim konzumiranjem samo biljne hrane iscrpicete i telo i um. Cak je i Isus koristio hranu zivotinjskog porekla.

Ako covek ispostuje sve postove koji su uspostavljeni a kada nisu postovi koristi hranu zivotinjskog porekla, mrsnu, to je prava mera za zdravu ishranu.

Ok, ako vi tako mislite, onda tako i radite. Medjutim, ako pogledate statisticke podatke, videcete da su svi hranljivi sastojci najvise zastupljeni u biljkama. Preporucujem tekst na linku:
http://www.cps.or.../hrana.htm

Ovde imate tabele sa uporedjenjima namirnica biljnog i zivotinjskog porekla.

Miroljub Petrovic
Mungos je napisao:
komentar na ovo

U Mianmaru prema procjenama SAD-a oko 100.000 mrtvih / Poplavljeno 5.000 kvadratnih kilometara.

http://www.24sata...

Toga ce biti sve vise sirom sveta.

Da li danas postoji narod ili drzava u svijetu preko kojih Bog djeluje kao sto je to bio slucaj sa Izrailjcima u Starom zavjetu ili makar nesto nalik tome ?

Sada Bog uglavnom deluje preko pojedinaca.

Koliko se Pravoslavlje razlikuje u odnosu na izvorni biblijski koncept, da li ima ozbiljnih neslaganja ili je to minorno?

Ako gledamo generalno, pravoslavlje se danas utopilo u paganski papski koncept, iako postoje neke pravoslavne crkve (kao srpska) koje se nise poklonile tom konceptu, ali su velike tendencije da do toga dodje, jer su ekumenisti postali veoma brojni.

bambi
Procitala sam da ce naucnici u labaratoriji pokusati da stvore uslove u kojima se dogodio veliki prasak, te ce i sami pokusati da ga stvore. Bukvalno stvaraju "Zemlju". Licno smatram da time oni rade isto sto i ranije oni koji su pravili Vavilonsku kulu, igraju se Boga. Smatram da je to jos jedan od losih poteza, jer kao sto su tada izmesani jezici tako bi i sad moglo da se to lose odrazi na celokupan svet. Interesuje me misljenje svih clanova foruma

Izmenio/la bambi na 09.05.2008 18:20

Alen Prstec
nikola je napisao:

Ozbiljni muslimani u svim zemljama gde zive citaju i Stari i Novi zavet.

G. Petroviću, što znači čitati Sz i Nz? Naime, poznato mi je od strane jednog Imama da muslimani ne vjeruju da je Bog imao sina. Nadalje, da je za vrijeme euharistije Isus uzašao svome Ocu u nebo, a njegov lik je preuzeo neki od učenika koji je završio na križu. Dakle, Isus čak nije bio na križu(Shock). Da li je to istina? Da li čitanje Sz i Nz s takvom vjerom, uvjerenjem, može dovesti muslimana do spasenja? Možda nisam dobro formulirao pitanje, unaprijed se ispričavam....

Petar
Ako bi ja odlucio da odbacim materijalisticki sistem vrednosti po kome zivim citav zivot ja bi bio izlozen ogromnim pritiscima, mrznji, pa mozda i fizickim napadima. Zivim sa roditeljima satanistima (prikrivenim, ne otvorenim), nemam kapitala da zapocnem posao, nemam prijatelje. Vrsi se pritisak na mene da se zaposlim u nekoj okupatorskoj banci ili slicnoj firmi. Ja cu morati to da radim za prvo vreme ili ce me izbaciti iz kuce.
Kako da se osposobim za nesto bolje? Imate li neki savet?

Synex
[quote]nikola je napisao:

Vjernici muslimani citaju sveto pismo skoro svakodnevno. Ja sam duže vrijeme boravio u jednoj muslimanskoj zemlji i oduševili su me ljudi koji vjeruju u Boga.
I vjeruj da oni teroristi nisu ni M od muslimana.

Vjerujem u ...

NESA
Sta mislite o cetvotici,,JAHACA APOKALIPSE''.Kada ce doci odnosno kako ce doci posto sam nesto citao ali je slikovito napisano.

nesa

admin
Clan "Gogi" napisao je sledece pitanje:

1. Miroljube, interesuje me sta Biblija govori o samoubistvu ?

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.32 sekundi!