pocetak foruma
|
|
stivstivo |
Odgovorio 20.04.2008 20:18
|
Član Odgovori: 44 Pristupio/la: 14.02.2008 00:34 Lokacija: Nepoznata |
Cekajte pa zar isus nije bio na svadbi i trazio vino da pije a oni nisu imali vise, pa je sam stvorio vino. Koliko sam upoznat to nije bio sok od grozda. Mozda je fermentacija kao u debelom crevu ali nije nego je u kaci, znaci da i kalam recimo nije dobar. Ili bilo sta sto covek izmisli. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.04.2008 20:26
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
bokiva je napisao: Sta mislis koliko je dobro da jedan mlad covek uzme kredit da pocne sam svoj posao da li ce ga sistem uvuci u nesto ili je to dobra stvar? Kredite treba maksimalno izbegavati, ali nekada kredit moze da bude nacin da se krene posao, kada covek ima projekat koji ce sigurno da donese zaradu. Ja znam coveka koji je uzao kredit od 12.000 evra na pet godina, a treci mesec nakon sto je zapoceo posao zaradjuje toliko para mesecno, sa tendencijom vece zarade. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.04.2008 20:53
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
stivstivo je napisao: Cekajte pa zar isus nije bio na svadbi i trazio vino da pije a oni nisu imali vise, pa je sam stvorio vino. Koliko sam upoznat to nije bio sok od grozda. Kako znate da nije bio sok od grozdja? Taj tekst, kao i ceo Novi zavet, moze da se razume samo ako se poznaje Stari zavet. U hebrejskom jeziku se koriste termini "tirosh" i "jajin" za vino. "Tirosh" se odnosio na sok u grozdu, a "jajin" na iscedjeni grozdjani sok. Danas se "tirosh" uglavnom u Izraelu odnosi na sok od grozdja, a "jajin" na alkoholno vino. U stara vremena, Izrailjci su ili cedili sok od grozdja i odmah ga pili, ili su pravili sirup od grozdja, koji su kasnije rastvarali sa vodom. Kada se sok cedio iz grozda, podrazumevalo se da ce odmah da se popije, a ne da se pusti da se kvari, pa onda da se pije. U knjizi proroka Isaije 65,8 se kaze: "Kao kad ko nadje vina u grozdu pa rece: 'Ne kvari ga, jer je blagoslov u njemu'..." Ovde se za "vino" koristi rec "tirosh". Svaka biljka se najbolje cuva u svom prirodnom obliku. Cim se taj oblik narusi, biljka bi trebala da se konzumira. U protivnom nastupa proces kvarenja. Ljudi danas uzivaju da jedu pokvarene proizvode i zato je vodeci uzrok smrti u razvijenom svetu nezdrava ishrana. Alkohol je treci vodeci uzrok smrti (drugi je pusenje). Dakle, nema sanse da je Bog rekao ljudima da piju alkohol. NEMA SANSE!!! To je i sa aspekta biblijskom teksta nemoguce, i sa aspekta ozbiljne nauke. Alkohol je u najmanjim kolicinama stetan. Oni koji sumnjaju u to, predlazem im da procitaju poglavlje o alkoholu iz najbolje zdravstvene knjige koja je i kod nase objavljena. Link je: http://www.cps.or...ravlja.pdf O stetnosti alkohola u najmanjim kolicinama prvi put sam cuo od Dr Nikica, nacelnika odeljenja za psihijatriju na VMA, a kasnije sam to procitao i u naucnoj literaturi. Mozda je fermentacija kao u debelom crevu, ali nije nego je u kaci, znaci da i kalam recimo nije dobar. Ili bilo sta sto covek izmisli. Ne znam sta je "kalam". |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.04.2008 20:57
|
operacija je napisao: Da li nesto znate vezano za biblijsku tvrdnju da se dusa nalazi u krvi? Slusao sam nekog lekara ranije koji je govorio nesto o krvnoj plazmi nakon smrti coveka (vezano za dusu), pa da li vam je to poznato? U pitanju je teoloska tvrdnja, jer se krvlju nevine duse moze dati otkup za zivot gresne duse. To o plazmi nema veze sa ovim. |
|
|
nikola |
Odgovorio 20.04.2008 21:07
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Miroljub Petrovic je napisao: Pretvaranje u alkohol je nesto neprirodno, a ne prirodno, kako vi kazete. To je proces koji se kod coveka odvija u debelom crevu (proces fermentacije). Mora da je sok od grozdja imao neko opojno dejsvtvo, bar tako pise u Starom zavetu, kada su Lota opile cerke, ili " A kada se Noje probudi od vina, dozna sta mu je ucinio mladji sin." Gde mogu da nadjem informaciju o fermentaciji soka u vino u covekovom crevu, kako se to desava, zar nije prirodan proces? Izmenio/la nikola na 20.04.2008 21:21 |
|
|
nikola |
Odgovorio 20.04.2008 21:20
|
Bog kaze kad pita Kaina za brata, da se njegova krv cula sa zemlje do neba, ili da ljudi ne jedu meso zivo kako nebi dusu onog cija je krv pili (kako sam razumeo) Mozete da definisete dusu, iz emisije tajna materije objasnjavaju zivot kao da ne postoji materija pa mi deluje apstraktno |
|
|
Petar |
Odgovorio 20.04.2008 22:20
|
Član Odgovori: 267 Pristupio/la: 24.02.2008 16:36 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: Synex je napisao: Interesuje me vase mišljenje o dobrovoljnom darovanju krvi,da li je to grijeh? Ja planiram da postanem dobrovoljni davaoc jer prilikom jednok testa ljekari su mi rekli da imam jako kvalitetnu krv i da bih je trebao darovati. Ja bih to naravno cinio jer smatram da je plemenito. Postavili ste mi tesko pitanje. Naravno da je davanje krvi lep cin, a ne greh, kako to tvrde Jehovini svedoci. Medjutim, to je tesko pitanje jer je slicno onom kad me je neko pitao u vezi sluzenja vojske. Drzava sa destruktivnim zakonima stvara bolesne ljude i nesrece, a onda vas poziva da dajete krv, i kada odete da date krv ceka vas medicinska sestra sa cigarom u zubima koja treba da vam vadi krv. Koliko je ta oprema kojom vade krv bezbedna, to je veliko pitanje. Oni ce reci da je bezbedna. Ja toj medicinskoj mafiji nista ne verujem. Ovde se onda postavlja pitanje i koliko je bezbedni ici kod zubara ili ici i obrezati se? |
|
|
Petar |
Odgovorio 20.04.2008 22:23
|
Da li su prepotopni zlikovci svi spadali u grupu ljudi koje apostol Pavle naziva "sarkikos?" Mislite li da su ljudi iz grupe "psihikos" glavni razlog odlaganja strasnog suda? Ceka se da se opredele? |
|
|
Petar |
Odgovorio 20.04.2008 22:29
|
Neki naslovi u novinama ovih dana su zastrasujuci: "U Srbiji se pojavila droga za silovanje," "Srednjoskolci se tuku i to snimaju mobitelima da bi stavljali na internet," "Maloletnice se podvode matorim biznismenima." Ipak nista od ovoga nije tema predizborne kampanje. Mislite li da potpuno gubimo kontrolu? Da li je to ta generacija koje ce odrasti u prepotopne zlikovce? |
|
|
nikola vujosevic |
Odgovorio 20.04.2008 22:45
|
Član Odgovori: 45 Pristupio/la: 20.04.2008 22:22 Lokacija: Nepoznata |
Poštovani profesore služite na čast plemenu Kuča, srpskom narodu i svim hrišćanima širom sveta. Ne razumem zašto vas neki napadaju što posećujete sinagoge i neke druge hrišćanske zajednice. Svaki čovek je pozvan da svedoči o Gospodu Isusu Hristu u svakom trenutku i na svakom mestu. Gospod vas je blagoslovio u vašem radu i vi trebate da istrajete u svom naporu. Želim da vas pitam šta mislite o proročanstvu Svetog Maalahije koje se tiče papa? Da li mislite da je Benedikt XVI pretposlednji papa i da će po završetku vladavine njegovog naslednika uslediti silazak Gospoda Isusa Hrista? Od kada približno seže destruktivni papski uticaj na istoriju čovečanstzva. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.04.2008 23:32
|
luckychucky je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Clan luckylucky dobija poslednju opomenu pred iskljucenje zbog sektaskog i nedolicnog ponasanja. Hm. Pored toga što mi brkate nickname i nazivate sektašem još mi prijeti i ekskomunikacija. No evo mojeg predloga: kako bi bilo da se uključim aktivno u diskusiju na ovom forumu? Ti ces aktivno da se iskljucis sa ovog foruma. Postoje druga mesta gde pustaju takve kao sto si ti da diskutuju. Ovo je bila tvoja zadnja poruka na koju cu da odgovorim. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.04.2008 23:40
|
nikola je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Pretvaranje u alkohol je nesto neprirodno, a ne prirodno, kako vi kazete. To je proces koji se kod coveka odvija u debelom crevu (proces fermentacije). Mora da je sok od grozdja imao neko opojno dejsvtvo, bar tako pise u Starom zavetu, kada su Lota opile cerke, ili " A kada se Noje probudi od vina, dozna sta mu je ucinio mladji sin." Gde mogu da nadjem informaciju o fermentaciji soka u vino u covekovom crevu, kako se to desava, zar nije prirodan proces? Postoje neke teorije da pre Potopa mozda nije postojao proces kvarenja, i da je to razlog zasto se Noje napio. Sto se tice procesa kvarenja, to imas u bilo kog udzbeniku ili prirucniku koji govori o proizvodnji sokova i vina. Koliko je sok od grozdja podlozan kvarenju svedoci i cinjenica da ljudi koji su bili odredjeni za odredjenu misiju nisu smeli ni da jedu grozdje, niti da piju sok od grozdja, a kamoli alkoholno vino. Dakle, bilo im je zabranjeno da konzumiraju bilo sta sto je od vinove loze. Imate takvih primera puno u Bibliji. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.04.2008 23:44
|
nikola je napisao: Bog kaze kad pita Kaina za brata, da se njegova krv cula sa zemlje do neba, ili da ljudi ne jedu meso zivo kako nebi dusu onog cija je krv pili (kako sam razumeo) Vec sam rekao u kom kontekstu se koristi krv u Bibliji. Na slican nacin, i u istom kontekstu, Bog kaze Kainu da krv njegovog brata kojeg je ubio "vice do neba". Taj termin "vike" se cesto spominje u Bibliji, u smislu "velikog greha", i tu je potrebno malo znati hebrejski da bi se bolje razumeo kontekst. Mozete da definisete dusu, iz emisije tajna materije objasnjavaju zivot kao da ne postoji materija pa mi deluje apstraktno. Dusa je zivo bice - spoj duha zivotnog i mrtve materije. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.04.2008 23:48
|
operacija je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: operacija je napisao: Da li nesto znate vezano za biblijsku tvrdnju da se dusa nalazi u krvi? Slusao sam nekog lekara ranije koji je govorio nesto o krvnoj plazmi nakon smrti coveka (vezano za dusu), pa da li vam je to poznato? U pitanju je teoloska tvrdnja, jer se krvlju nevine duse moze dati otkup za zivot gresne duse. To o plazmi nema veze sa ovim. Zar nije Bog na jednom mestu u Bibliji rekao da se ne jede meso sa krvlju, jer je u krvi dusa? Da li je to teoloska tvrdnja, kako ste rekli, ili to Bog tvrdi? Ali ne jedite mesa s dusom njegovom, a to mu je krv (Rekao Bog Noju, a zapisano u 1. knjizi Mojsijevoj, glava 9. stih 4.). Pitanje koje mi je prvo postavljeno odnosilo se na teoloski aspekt. Naravno da postoji i zdravstveni aspekt zasto ne treba jesti krv. Jedan od razloga je taj sto se putem krvi prenose hranljivi sastojci do svih celija, i zato se u krvi veoma lako razmnozavaju mikroorganizmi. Mikrobiolozi rade eksperimente sa bakterijama na krvnim podlogama jer su one vrlo hranljive i omogucavaju brzo razmnozavanje bakterija. Tamo gde je krv, gde su otvorene rane, vrlo su moguce infekcije i zaraze. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.04.2008 23:54
|
operacija je napisao: miroljub: Kako znate da nije bio sok od grozdja? Taj tekst, kao i ceo Novi zavet, moze da se razume samo ako se poznaje Stari zavet. Zar nisu apostoli sirili veru u Hrista i narodima koji ne poznaju Stari zavet. Zasto bismo moralil da imamo tumacenje Novog zaveta Starim zavetom, a po pitanju desavanja za vreme zivota Isusa Hrista? Kako su apostoli mogli da dokazuju drugim narodima da je Isus obecani Mesija ili Spasitelj? Samo putem Starog zaveta, jer se tamo nalaze obecanja i prorocanstva o Mesiji. O kojim moralnim principima su oni govori ljudima? O principima datim preko Mojsija. Isus se u svojim govorima stalno poziva na Mojsija i proroke (preko kojih je On govorio). Ako ne znamo sta su govorili Mojsije i proroci kako cemo razumeti sta Isus zeli da kaze? Dakle, Isus govori i u Starom i u Novom zavetu. Ako citate samo Novi zavet, to je kao da citate samo poslednje poglavlje neke knjige. A sto se tice reci iz hebrejskog jezika, kojim jezikom je pisan Novi zavet? Potvrdjeno je da je Jevandjelje po Mateju pisano na hebrejskom. Sto se tice ostalih knjiga, postoji rasprava. Ja nisam procitao sve rasprave, ali znam da neki tvrde da su jos neke knjige pisane na hebrejskom, a neki cak tvrde da je ceo Novi zavet pisan u originalu na hebrejskom. Ja to ne tvrdim, jer nisam proverio, ali to nije najvaznije pitanje. Poruka Novog zavetu na grckom jeziku je jasna i razumljiva. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.04.2008 23:56
|
Petar je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Synex je napisao: Interesuje me vase mišljenje o dobrovoljnom darovanju krvi,da li je to grijeh? Ja planiram da postanem dobrovoljni davaoc jer prilikom jednok testa ljekari su mi rekli da imam jako kvalitetnu krv i da bih je trebao darovati. Ja bih to naravno cinio jer smatram da je plemenito. Postavili ste mi tesko pitanje. Naravno da je davanje krvi lep cin, a ne greh, kako to tvrde Jehovini svedoci. Medjutim, to je tesko pitanje jer je slicno onom kad me je neko pitao u vezi sluzenja vojske. Drzava sa destruktivnim zakonima stvara bolesne ljude i nesrece, a onda vas poziva da dajete krv, i kada odete da date krv ceka vas medicinska sestra sa cigarom u zubima koja treba da vam vadi krv. Koliko je ta oprema kojom vade krv bezbedna, to je veliko pitanje. Oni ce reci da je bezbedna. Ja toj medicinskoj mafiji nista ne verujem. Ovde se onda postavlja pitanje i koliko je bezbedni ici kod zubara ili ici i obrezati se? To je nesto drugo. Kad idete kod zubara ili da se obrezete, onda obicno birate nekog privatnog lekara kojeg vam je neko preporucio (slicno radite i kada se zenite). A prilikom vadjenja krvi morate da idete kod ljudi koji su deo "sistema". |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.04.2008 23:57
|
Petar je napisao: Da li su prepotopni zlikovci svi spadali u grupu ljudi koje apostol Pavle naziva "sarkikos?" Mislite li da su ljudi iz grupe "psihikos" glavni razlog odlaganja strasnog suda? Ceka se da se opredele? Moze tako da se kaze. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.04.2008 23:59
|
Petar je napisao: Neki naslovi u novinama ovih dana su zastrasujuci: "U Srbiji se pojavila droga za silovanje," "Srednjoskolci se tuku i to snimaju mobitelima da bi stavljali na internet," "Maloletnice se podvode matorim biznismenima." Ipak nista od ovoga nije tema predizborne kampanje. Mislite li da potpuno gubimo kontrolu? Da li je to ta generacija koje ce odrasti u prepotopne zlikovce? Nase drustvo juri u propast. Ali cuda Bozja su moguca kod nas, pogotovo kad znamo da su se desavala u zadnjih par vekova. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.04.2008 00:06
|
nikola vujosevic je napisao: Poštovani profesore služite na čast plemenu Kuča, srpskom narodu i svim hrišćanima širom sveta. Hvala ti rodjace na pozdravima. Ja necu da hvalim Vujosevice, jer se zna da ste vi cesto bili prvi u Kucima po junastvu. Ne razumem zašto vas neki napadaju što posećujete sinagoge i neke druge hrišćanske zajednice. Ljudi koji ne vole ono sto ja govorim pokusavaju da me kompromituju jer nemaju dokaze protiv onoga sto pricam. To je onaj sistem - "kad ne mozemo da se borimo protiv istine, boricemo se protiv nosioca istine". Ja idem gde god procenim da mogu da ostavim pozitivan trag. Ucim od Isusa i apostola kako su oni radili, a znam da su i njih zbog toga proganjali. Želim da vas pitam šta mislite o proročanstvu Svetog Maalahije koje se tiče papa? Da li mislite da je Benedikt XVI pretposlednji papa i da će po završetku vladavine njegovog naslednika uslediti silazak Gospoda Isusa Hrista? Ne mislim da je to tacno prorocanstvo. Mislim da ne treba time da se bavimo, u smislu ova ili ona licnost. Mi treba da se drzimo koncepta, a da li ce "mali rog" biti papa ili neki drugi satanista, to nije toliko bitno. Od kada približno seže destruktivni papski uticaj na istoriju čovečanstzva. Od 4. veka. |
|
|
nikola |
Odgovorio 21.04.2008 00:21
|
Kod davanja krvi doktori rukavicama stite sebe ali istim rukavicama okrenu gomilu davalaca a na njima moze ostati krv. Davao sam jedno vreme cesto krv i plazmu, sada cu samo po potrebi, ili upste vise necu ulaziti u medicinske ustanove, mnogo je lepse bez njih, potrebno je bar zdravo se hraniti i ziveti zdravo kolko tolko i sve bolesti se razbeze, bez lekova osim beog luka i caja Izmenio/la nikola na 21.04.2008 00:26 |
|
Predji na forum: |