pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.08.2010 08:26
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
crnitrn - poruka glasi: Posto je zvanicna istorija balkana lazna, da li mi mozete reci stvarno poreklo albanaca. Sigurno da Illiri nisu! Nisam to detaljno proucavao. Jedan americki naucnik tvrdi da su Albanci potomci Simovog najmladjeg sina. Pogledaj sajt "origin of nations" preko googla. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.08.2010 08:29
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
vanilica - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: nikola je napisao: U Starom zavetu oblik bogoslu�enja je �rtva paljenica, Isus sebe daje na �rtvu i ka�e: Koji jede moje telo i pije moju krv u meni pribiva i ja u njemu. Da li trebam misliti da priÄe�ćem i moralnim �ivotom zadajemo najstra�niji udarac satani i demonima (mislim na pravoslavne svetinje) Sotoni i demonima zadajemo najstrasniji udarac svojim moralnim zivotom, a obredi nas podsecaju na Bozji plan spasenja. Ako ne zivimo po Bozjim zapovestima, dzaba nam obredi. Kakvi su to obredi u cast Bogu? Postoji odredjena jednostavna religijska forma, koja je opisana u Bibliji, a koju zovemo "obredi", a obredi su vezani uglavnom za Bozje praznike i proces ulazenja u savez sa Bogom. Imas o tome sazeto u knjizi "Tajne Biblije". Izmenio/la Miroljub Petrovic na 21.08.2010 08:29 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.08.2010 08:30
|
minka - poruka glasi: Miroljube! jesili se ti preselio u Izrael ili još uvek živiš u Beogradu? Malo sam u Izraelu, malo u Beogradu, malo na drugim mestima, po potrebi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.08.2010 08:36
|
INTENZIVNI KURS HEBREJSKOG JEZIKA U BEOGRADU UPIS JE POCEO. KURS POCINJE 1. SEPTEMBRA 2010. OBAVESTITE I VASE ZAINTERESOVANE PRIJATELJE VISE INFORMACIJA OVDE: http://hebrejski....ogpaid.htm Institut za hebrejski jezik http://hebrejski....ogpaid.htm |
|
|
Dino |
Odgovorio 21.08.2010 19:26
|
Član Odgovori: 170 Pristupio/la: 21.01.2008 17:14 Lokacija: Vrgorac |
Gledao sam sinoc jednu emisiju u kojoj je bilo rijec o prostituciji. Da li je legalizirat ili ne...I javio se jedan znanstvenik (ne znam kako da ga nazovem drugacije) koji je to pitanje proucava i napisao knjigu o tome. On kaze da je notorna cinjenica da se od prostitucije danas ne moze pobjec (sa time se slazem ako se odluci zivit u gradu. Moze se pobjec u prirodu...ali vecina ljudi boravi u gradovima)...i sukladno tome da se uvede bar neka vrsta kontrole nad tim zenama. Medicinske preglede na spolne bolesti itd. Znaci, donekle ih bar zastitit...Meni je jasno da bi bilo idealno da toga uopce nema, ali s obzirom da se od toga ne moze pobjec na drzavnom nivou...sto vi mislite o tome? Izmenio/la Dino na 21.08.2010 19:28 "Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.08.2010 21:04
|
Dino - poruka glasi: Gledao sam sinoc jednu emisiju u kojoj je bilo rijec o prostituciji. Da li je legalizirat ili ne...I javio se jedan znanstvenik (ne znam kako da ga nazovem drugacije) koji je to pitanje proucava i napisao knjigu o tome. On kaze da je notorna cinjenica da se od prostitucije danas ne moze pobjec (sa time se slazem ako se odluci zivit u gradu. Moze se pobjec u prirodu...ali vecina ljudi boravi u gradovima)...i sukladno tome da se uvede bar neka vrsta kontrole nad tim zenama. Medicinske preglede na spolne bolesti itd. Znaci, donekle ih bar zastitit...Meni je jasno da bi bilo idealno da toga uopce nema, ali s obzirom da se od toga ne moze pobjec na drzavnom nivou...sto vi mislite o tome? Ko kaze da se od toga ne moze pobeci? Da ja imam zakonodavstvo i policiju 15 dana, veruj mi da ne bi bilo nijednog makrona, i nijedne prostitutke. Uvedes zakone koje je Bog dao preko Mojsija, i sprevedes ih, i resen svaki problem za tili cas. |
|
|
Ankica |
Odgovorio 23.08.2010 21:16
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 23.08.2010 20:50 Lokacija: Nepoznata |
Evo da podelim sa Vama jednu anegdotu: radila sam kao vodiÄ na izložbi koju je organizovao PrirodnjaÄki muzej "Dinosaurusi Argentine" i izmeÄ‘u ostalog je bio i jedan deo postavke posvećen prelaznim formama gmizavaca i ptica. DoÅ¡la je jedna Å¡kola iz unutraÅ¡njosti i kada smo stigli do tog dela rekla sam deci da slobodno razmiÅ¡ljaju svojom glavom i da sve Å¡to nauka kaže prihvataju sa zadrÅ¡kom i da ne želim nikoga da ubeÄ‘ujem u neÅ¡to u Å¡ta ne veruje i nikako da zalazim u njihovu veru itd. Nakon obilaska sam upozorena da njihovi vodiÄi i profesori nisu bili zadovoljni sa mnom i da su se zgrozili mojim komentarom koji se ticao vere, Å¡ta ja mislim ko su oni, neki "glupaci" iz unutraÅ¡njosti itd.... Ja nisam vernik i bavim se naukom ali isto tako ne verujem slepo evolucionizmu. Ako evolucionisti žele da se bore protiv kreacionizma, ne smeju negirati njegovo postojanje. Zapravo nauka je slepa i to je danas koÅ¡ta. Mislila sam da su kreacionisti uskogrudih shvatanja, ali evolucionisti su ih nadmaÅ¡ili. I eto pitanje za kraj: Da li je uopÅ¡te moguće biti vernik a verovati u evoluciju? Jer svi ti koji zastupaju stavove moderne sinteze slave slave i kupuju zvonÄiće deci za vrbicu i sl. Pozdrav |
|
|
lavina |
Odgovorio 23.08.2010 21:22
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 22.08.2010 18:41 Lokacija: Nepoznata |
Gospodine Petroviću, posljedica i plod Lutherovog principa Sola Scriptura danas je postojanje 35.000 protestantskih kršćanskih denominacija. Svih 35.000 tvrdi da, nadahnuti Duhom Svetim, baÅ¡ oni objavljuju istinu o Bogu. U najboljem sluÄaju samo jedna od njih može biti u pravu, Å¡to znaÄi da njih 34.999 krivotvori, zapravo, laÅ¡cem proglaÅ¡ava Duha Svetog. Kako ovo komentirate? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.08.2010 21:50
|
lavina - poruka glasi: Gospodine Petroviću, posljedica i plod Lutherovog principa Sola Scriptura danas je postojanje 35.000 protestantskih kršćanskih denominacija. Svih 35.000 tvrdi da, nadahnuti Duhom Svetim, baÅ¡ oni objavljuju istinu o Bogu. U najboljem sluÄaju samo jedna od njih može biti u pravu, Å¡to znaÄi da njih 34.999 krivotvori, zapravo, laÅ¡cem proglaÅ¡ava Duha Svetog. Kako ovo komentirate? Mozda je svih 35.000 u krivu. Luter nema veze sa nastankom svih tih organizacija, vec Bog, koji je u tom trenutku izvukao iz rimske crkve ono sto je imalo pozitivnu tendenciju, a to sto ljudi nisu nastavili tendenciju okretanja ka Bogu, nego su se danas skoro svi okrenuli rimskoj crkvi, to je druga prica. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.08.2010 21:59
|
Ankica - poruka glasi: Evo da podelim sa Vama jednu anegdotu: radila sam kao vodiÄ na izložbi koju je organizovao PrirodnjaÄki muzej "Dinosaurusi Argentine" i izmeÄ‘u ostalog je bio i jedan deo postavke posvećen prelaznim formama gmizavaca i ptica. DoÅ¡la je jedna Å¡kola iz unutraÅ¡njosti i kada smo stigli do tog dela rekla sam deci da slobodno razmiÅ¡ljaju svojom glavom i da sve Å¡to nauka kaže prihvataju sa zadrÅ¡kom i da ne želim nikoga da ubeÄ‘ujem u neÅ¡to u Å¡ta ne veruje i nikako da zalazim u njihovu veru itd. Nakon obilaska sam upozorena da njihovi vodiÄi i profesori nisu bili zadovoljni sa mnom i da su se zgrozili mojim komentarom koji se ticao vere, Å¡ta ja mislim ko su oni, neki "glupaci" iz unutraÅ¡njosti itd... To samo pokazuje da je zaglupljivanje ateizmom i evolucionizmom doseglo i manje sredine, a ne samo velike gradove. Ja nisam vernik i bavim se naukom ali isto tako ne verujem slepo evolucionizmu. Ako evolucionisti žele da se bore protiv kreacionizma, ne smeju negirati njegovo postojanje. Zapravo nauka je slepa i to je danas koÅ¡ta. Mislila sam da su kreacionisti uskogrudih shvatanja, ali evolucionisti su ih nadmaÅ¡ili. Ne znam na osnovu cega ste zakljucili da su kreacionisti "uskogrudih shvatanja". Kreacionisti ne traze da se ukine evolucije, vec da se paralelno ljudima ponude oba koncepta, ali gazde evolucionista (satanisti) na to ne pristaju. I eto pitanje za kraj: Da li je uopÅ¡te moguće biti vernik a verovati u evoluciju? Jer svi ti koji zastupaju stavove moderne sinteze slave slave i kupuju zvonÄiće deci za vrbicu i sl. Moguce je biti "vernik" u pagaskom smislu, ali to nije biblijska religija, sto ne znaci da medju evolucionistima nema dobrih ljudi. Dakle, evolucionizam je nespojiv sa konceptom Tvorca koji se otkriva u Bibliji, a kojeg brane kreacionisti. |
|
|
Ankica |
Odgovorio 23.08.2010 22:25
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 23.08.2010 20:50 Lokacija: Nepoznata |
" ...ali gazde evolucionista (satanisti) na to ne pristaju.... " Eto to je odgovor zasto mislim da su kreacionisti uskogrudi. Zbog Äega se tako lako potežete satanizma? Za tim nema potrebe. Sigurno imate jaÄih argumenata od toga. |
|
|
shalom |
Odgovorio 23.08.2010 22:30
|
Član Odgovori: 74 Pristupio/la: 17.01.2010 09:49 Lokacija: Nepoznata |
Neki se put Äini Äovjeku prav, a na kraju vodi k smrti.
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.08.2010 08:57
|
Ankica - poruka glasi: Miroljub Petrovic je napisao:...ali gazde evolucionista (satanisti) na to ne pristaju... Eto to je odgovor zasto mislim da su kreacionisti uskogrudi. Zbog Äega se tako lako potežete satanizma? Za tim nema potrebe. Sigurno imate jaÄih argumenata od toga. Simpaticni ste. Ocigledno je da ne shvatate sta je pozadina evolucionizma. To je kao da se bavite simptomima neke bolesti, a ne uzrocima. Ako ne shvatite ko stoji iza evolucionizma, mislicete (kao sto to sada mislite), da postoje naucnici koji prihvataju evolucionizam i naucnici koji prihvataju kreacionizam, dakle po slobodnom izboru. Ne, to nije slucaj. Evolucionizam se na silu namece svima, a navodno svako ima pravo da bira. Medjutim, oni koji odbace evolucionizam bivaju sikanirani na svakom koraku (iskusili ste to). Nije moguce biti naucnik od uticaja u drustvu ako ta osoba nije evolucionista, kao sto nije moguce biti uticajni politicar ako nije evropljanin. Kao sto je iz jednog svetskog centra vodjena prevara oko svinjskog gripa, tako se iz jednog svetskog centra vode i sve druge prevare - ekonomske, naucne, kulturne itd. Potrebno je da procitate moju knjigu "Ko vlada svetom" da biste u najkracim crtama videli sta je pozadina evolucionizma. U pitanju su mnogo ozbiljne stvari. Ako bih vam rekao da postoji mali broj ljudi, koji vode sve tokove ovoga sveta, a koji direktno komuniciraju sa Sotonom i demonima, i koji od njih dobijaju instrukcije sta da rade, i koji svesno rade na unistenju covecanstva, sigurno mi ne biste verovali. Ali, pokusajte da napravite mali napor da se upoznate sa tom vrstom cinjenica, da biste bolje razumeli sukob na relaciji evolucionizam-kreacionizam. Moju knjigu (koja je kratka, dzepno izdanje) mozete da preuzmete na donjem linku: http://www.creati...e_m_p.html |
|
|
lavina |
Odgovorio 24.08.2010 09:13
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 22.08.2010 18:41 Lokacija: Nepoznata |
Rekli ste: "Mozda je svih 35.000 u krivu. Luter nema veze sa nastankom svih tih organizacija, vec Bog, koji je u tom trenutku izvukao iz rimske crkve ono sto je imalo pozitivnu tendenciju, a to sto ljudi nisu nastavili tendenciju okretanja ka Bogu, nego su se danas skoro svi okrenuli rimskoj crkvi, to je druga prica." Složio bih se s Vama, jedino mi ostaje jedna nedoumica. Kažete da Luther nema veze s ovim, već je to bio Božji potez. Slažem se da Bog upravlja sa svime, ali ipak preko nekih ljudi. Na primjer, Bog je izveo Židovski narod iz Egipta i dao mu Zakon, ali uÄinio je to preko Mojsija, i Mojsije je po tome ostao jedna od najvećih liÄnosti u ljudskoj povijesti. Å to u ovom kontekstu mislite o Lutheru i njegovoj ulozi? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.08.2010 09:48
|
lavina - poruka glasi: Rekli ste: "Mozda je svih 35.000 u krivu. Luter nema veze sa nastankom svih tih organizacija, vec Bog, koji je u tom trenutku izvukao iz rimske crkve ono sto je imalo pozitivnu tendenciju, a to sto ljudi nisu nastavili tendenciju okretanja ka Bogu, nego su se danas skoro svi okrenuli rimskoj crkvi, to je druga prica." Složio bih se s Vama, jedino mi ostaje jedna nedoumica. Kažete da Luther nema veze s ovim, već je to bio Božji potez. Slažem se da Bog upravlja sa svime, ali ipak preko nekih ljudi. Na primjer, Bog je izveo Židovski narod iz Egipta i dao mu Zakon, ali uÄinio je to preko Mojsija, i Mojsije je po tome ostao jedna od najvećih liÄnosti u ljudskoj povijesti. Å to u ovom kontekstu mislite o Lutheru i njegovoj ulozi? Moze i tako da se kaze, ali to je kao kad slon i mis idu preko mosta, pa mis kaze: "Ala se trese ovaj most kad JA i slon idemo preko njega." Dakle, Bog je taj ko zavrsava posao, a ljudi koji pokazu malo pozitivne tendencije budu orudje u Bozjim rukama, iako Bog moze posao da zavrsi i preko prirodnih nepogoda, losih ljudi, a ako treba moze i magarica da progovori (vidi dogadjaj iz Biblije sa Valamom i Valakom), kao i kamenje da progovori. |
|
|
Njegos I |
Odgovorio 24.08.2010 10:52
|
Član Odgovori: 37 Pristupio/la: 17.01.2008 12:36 Lokacija: RS |
טוב־לי תורת־פיך מ×לפי זהב וכסף
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.08.2010 15:01
|
Salje Sandzaklija svog sina za Sarajevo, pa zove rodjaka u Sarajevu i kaze mu: - "Jeli, jel ima neki posao za ovog mog sina sto ga saljem za Sarajevo?" - "Ima, naravno", kaze mu rodjak, "moze da radi sa mnom na preprodaji robe sa kamionima, mogao bi mesecno da zaradi oko 2000 - 3000 evra." - "Nemoj to", kaze otac, "mlad je on, udarice ga pare u glavu, pa bi mogao da pravi probleme. Jel ima neki posao za manje para?" - "Ima, moze da radi na tezgi, da prodaje robu, mogao bi mesecno da zaradi bar 500 evra." - "I to je mnogo", kaze otac, "jel ima neki posao za 200 - 300 evra." - "Moze i takav posao da se nadje, ali za takav posao treba fakultet." |
|
|
anton |
Odgovorio 25.08.2010 19:21
|
Član Odgovori: 230 Pristupio/la: 31.08.2008 22:35 Lokacija: Nepoznata |
Da li je egipatska religija u doba faraona(od Abrahama do Mojsija) u svojim obredima ukljuÄivala i ljudske žrtve? |
|
|
Afgo |
Odgovorio 25.08.2010 20:01
|
Član Odgovori: 82 Pristupio/la: 24.08.2010 23:00 Lokacija: Banja Luka |
Kad je Bog prestao direktno da se obraca ljudima? U Starom Zavjetu vidimo, pogotovo za vrijeme dok je bio "Sator od Sastanka", da je Bog imao mnogo direktniji pristup covjeku nego danas. Mene vise interesuje kad je to bilo, a manje kad, i sta mi preporucujes da procitam o tome? hvala |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.08.2010 22:27
|
anton - poruka glasi: Da li je egipatska religija u doba faraona(od Abrahama do Mojsija) u svojim obredima ukljuÄivala i ljudske žrtve? Jeste, ako su njihovi "bogovi" to trazili od njih. |
|
Predji na forum: |