pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.07.2010 18:55
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Doktor Biblije - poruka glasi: Gosp, Petroviću: Želmi se ukljuÄiti na ovaj forum jer se slažem sa većinom ideja iako nisam uspio proÄitati sav forum, pohvalna je literatura o stvaranju.....Zanimalo bi me kakva bi po vaÅ¡em scenariju bila uloga Izraelskog naroda u zavrÅ¡nim dogaÄ‘ajima svijetske povijesti.....pozdrav iz Zagreba Govorio sam o tome na forumu, a imas i u mojoj knjizi "Ko vlada svetom" koju ti preporucujem da procitas. Mozes da je preuzmes na donjem linku: http://www.creati...e_m_p.html |
|
|
Lazar |
Odgovorio 31.07.2010 19:11
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 17.05.2009 21:43 Lokacija: Nepoznata |
Evo jedne dobre knjige: Rimokatolicki zlocinacki projekat vestacke hrvatske nacije http://www.datafi...e595b.html Izmenio/la Miroljub Petrovic na 31.07.2010 21:39 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.07.2010 21:32
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Marko8 - poruka glasi: Dok recimo ja kažem da se ne slažem da su Hrvati zapravo Srbi to nije zbog toga Å¡to imam neÅ¡to protiv Srba i Srbije jer zaista nemam, nego zbog toga Å¡to za to nema nekih posebnih dokaza. To je sliÄno kao da kažem da su Hrvati zapravo Austrijanci a stvarno znam da nisu. Tako si mogao da kazes da verujes u evoluciju jer "nema nekih posebnih dokaza" da je Bog stvorio ovaj svet. Na ovom forumu smo govorili na temu nastanka hrvatskog naroda i iznosili argumente i literaturu. Evo, predlazem ti da preslusas kratak intervju sa Dr Nikolom Zuticem na donjem linku, a ako zelis jos vise informacija, imas njegovu knjigu na tu temu na linku ispod: Audio http://www.mediaf...tdqmj2qyyn Knjiga: http://www.mediaf...dzh4tydjiz Momentalno radimo na projektu izrade knjige koja ce obraditi tu temu. Autor knjige bi trebao da bude jedan od vodecih hrvatskih intelektualaca. Ne znam kada ce ova knjiga biti zavrsena, zbog obaveza autora, mozda jos ove godine, ali ako da Bog da se knjiga uradi, to ce biti nesto izuzetno, pisano na popularan nacin sa obiljem jasnih i razumljivih cinjenica. Evo, posto si pokrenuo ovu temu, da ohrabrim sve one koje ova tema interesuje, iznosim ovde najavu knjige, koju sam cuvao kao iznenadjenje do sada, i mislio sam da jos malo sacekam, ali evo najave knjige koju je napisao autor: "Malo je koji narod kao srpski osjetio Å¡izmu iz 1054. Srbi su se tada naÅ¡li izmeÄ‘u katoliÄke i pravoslavne crkve, zapada i istoka. Stoljećima je Vatikan pokuÅ¡ao 'bradate Å¡izmatike' sa istoka preobratiti na katoliÄanstvo, ali u tome nije imao većeg uspjeha. Situacija se nije mjenjala, mnogi Srbi zapadno od Drine bili su katolici, a sve preko Drine pravoslavci. A tko su zapravo bili Hrvati? Jedno avarsko-tursko pleme koje je u 7. stoljeću naselilo podruÄke Like i sjeverne Dalmacije i koje je u bitkama sa Turcima, posebno MohaÄkoj i Krbavskoj, gotovo potpuno nestalo. Ime Hrvati zadržalo se kroz malobrojno preživjelo plemstvo, a regija danaÅ¡nje srediÅ¡nje Hrvatske dobiva ime po njima. Tek se krajem 19. stoljeća naziv Hrvatska poÄeo koristiti kao ime za državu, a ne regiju. Ta država je prema planovima Vatikana trebala obuhvaćati i Dalmaciju, Slavoniju, Liku, Bosnu i Hercegovinu - podruÄja na kojima su tradicionalno živjeli Srbi katolici. U 19. stoljeću kada nastaju moderne nacije, javila se opasnost za Vatikan da se Srbi katolici utope u pravoslavnu većinu novonastale pravoslavna kraljevine Srbije koja je sve viÅ¡e ugrožavala i Austro-Ugarsku monarhiju i njezine planove za osvajanje Bosne i Balkana. Tada Vatikan i katoliÄka A-U monarhija pokreću zajedniÄki projekt stvaranja hrvatske nacije. Od malobrojnog preživjelog hrvatskog plemstva, od ÄŒeha, Slovaka, Njemaca i MaÄ‘ara koji su doseljeni u 18. i 19. stoljeću, živjeli u srediÅ¡njoj Hrvatskoj (najviÅ¡e Gorskom Kotaru), od Slovenaca iz sjeverozapadne Hrvatske (zagoraca) i većinskih Srba katolika poÄeli se stvarati hrvatsku naciju koje je ime dobila po plemenu koje je ovdje nekad davno živjelo. Oko 80 posto novonastalog hrvatskog naroda Äinili su Srbi katolici. Prve perijanice tog projekta bili su osjeÄki Židov koji je konvertirao na katoliÄanstvo, Josip Frank i Srbin pravoslavac po majci Ante StarÄević. I u prvoj i u drugoj Jugoslaviji nastavljena je daljnja dezintegracija srpske nacije, stvarane su "toponimske nacije" - Crnogorci, Makedonci i konaÄno od Srba islamske vjere - BoÅ¡njaci. Raspadom Jugoslavije, u krvavom ratu izazvanom i voÄ‘enom od strane svjetskih centara moći, haÅ¡kim suÄ‘enjima, stvaranjem tzv. graÄ‘anskog druÅ¡tva sa politiÄarima pokornim zapadnim moćnicima poÄela je zadnja faza kolonizacije Balkana. No, je li joj se moguće odruprijeti? Je li moguće ponovno ujedinjenja srpskih zemalja i stvaranje "Balkanskog Izraela", ujedinjene na vrednotama porodice, religije i nacije kao temelja druÅ¡tva? Balkanski Izrael bio bi ujedno i alternativa Europskoj Uniji i njezinom liberalinom kapitalizmu, hedonizmu, ispraznoj zabavi, multi-kulti bezliÄnosti..." Vjerujem da je mnogo Srba pokatoliÄeno, ali to ne znaÄi da su Hrvati većinom pokatoliÄeni Srbi. Pozivam te da pogledas cinjenice, pa da sam doneses zakljucak. Mozda samo da spomenem da se u popisima u Austro-ugarskoj sredinom 19. veka Hrvati ne spominju, vec samo "Srbi katolici". Kad bi Hrvati uistinu bili Srbi katolici i kad bi Srbi zaista bili toliko divna i sjajna nacija kako vi g. Miroljube govorite, bio bih prvi prvi Äovjek koji bi se prozvao Srbinom. Ja nisam rekao da su Srbi "divna i sjajna nacija". Ja govorim o Bogu i da je vera u Boga i zivot po Njegovim zapovestima ono sto treba da nas ujedinjuje, a da se jedino kod Srba i Jevreja zadrzalo veoma jako zdravo tkivo koje Bog moze da upotrebi na nekom visem nivou - drzavnom. Tu su odmah i Hrvati i bosanski Muslimani sa svojim velikim potencijalom, jer to je isti narod kao i srpski. Ono sto zelim da kazem jeste da je danas lakse biti posten Hrvat u Srbiji, nego posten Hrvat u Hrvatskoj, jer se u Srbiji jos koliko-toliko drzi do morala, postoje uticajne patriotske organizacije koje se suprotstavljaju svetskom satanizmu, i bilo bi sjajno da se hrvatske patriote povezuju sa srpskim patriotama, kao sto je to slucaj Frana Cirka iz Zagreba. Kad bi Srbija bila voÄ‘ena Bogom i kad bi većinski bila nastanjena sa moralnim i Äestitim ljudima isti Äas bi postao Srbin, pa da sam Äak i Amerikanac po nacionalnosti. Niko od tebe ne trazi da postanes Srbin. Vazno je da budes covek. Ali, kada govorimo o falsifikovanju istorije i religije, onda je vazno da znamo kako je falsifikovana istorija naroda na Balkanu. Problem je u tome da je u Srbiji ista situacija kao i u Hrvatskoj, možda sitnicu bolja, Å¡to i nije neka utjeha. NepoÅ¡tenje i nemoral vlada Srbijom jednako kao i Hrvatskom, a to se vidi na svim stranama. Jako gresis. U Srbiji, CG i RS postoji mnostvo patriotskih organizacija koje su povezane u "srpsku mrezu", a u Hrvatskoj ne postoji nijedna patriotska organizacija koja se bori protiv EU i medjunarodnih satanista, i okupacije. Postoje Frano Cirko i njemu slicni retki pojedinci (ali i to je velika snaga Hrvatske). To Å¡to priÄate gospodine Miroljube da su Hrvati zapravo Srbi katolici takoÄ‘er može biti veoma opasno, a razlog je taj da takve ideje mogu lako pasti na plodno tlo zlih ljudi koji bi to mogli iskoristiti za loÅ¡e stvari kao Å¡to je i bio sluÄaj u 90-ima. Istina ne moze da bude opasna. Mozda mislis da moze ovaj lazni mir, kada se na najstrasniji nacin ljudi duhovno unistavaju, da se prekine. Bolje da se narodi na Balkanu dignu na ustanak i unesu pozitivne promene, nego da Bog pusti katastrofe da bi doslo do promena na bolje. Da vas otvoreno pitam, da li bi vi iÅ¡li u rat za "osloboÄ‘enje" Srbije odnosno da li smatrate da je Hrvatski teritorij zapravo srpski? Kada bi se Srbi u Srbiji okrenuli Bogu i kada bi doslo do oslobodjenja Srbije od okupatora (EU i medjunarodne zajednice u kojima je duh papstva i koje vode jezuiti), i kada bi se stvorila drzava na pravdi i moralu kao sto je to bilo u vreme cara Dusana, i kada bi ta drzava bila vodjena od strane Boga kao u vreme cara Dusana (takva drzava nije savrsena, ali je bliska Bogu i napreduje), sigurno je da bi jedan od prioriteta takve drzave bio da se oslobode srpske zemlje od papskog okupatora. Srpske zemlje su otprilike u granicama "Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica". Ako bih se ja tada nesto pitao, pozvao bih sve stanovnike koji zive na tim teritorijama, a nisu Srbi, da se privremeno presele u najbliza srpska sela i gradove, a ostalima, koji nece, ponudio bih da napuste te teritorije. One koji bi ostali da brane papsku okupaciju pocistio bih kao sto je Isus Navin pocistio Hanance. Mislim da bih Split spalio do temelja i doneo zakon da u njemu niko nikada vise ne moze da zivi, kao sto je danasnji Vavilon. Dakle, to ustasko leglo bih zatro, kao i grad Cetinje. Verovatno bih i Zagreb zauzeo i ocistio od papskog smeca, a gradu promenio ime. Evo, iskreno sam ti rekao sta bih uradio. Naravno, ja danas nisam u potpunosti slobodan da se krecem po Srbiji, a kamoli da idem da spasavam bracu u Dalmaciji ili Zagorju od papske okupacije. Kad bi Srbi zaista tim ratom bili osloboditelji Hrvatskog naroda i kad bi na taj naÄin oslobodili Hrvatsku od okupacije sotonista, prvi bih vas pozdravio da oslobodite Hrvatsku. Ali itekako dobro znamo da je realnost neÅ¡to sasvim drugo. Hrvatska možda jest u govnima, ali danas Srbi nažalost nisu Biblijski narod koji bi Hrvate od oslobodili od zla i okupacije, jer i Srbima treba pomoć kao i Hrvatima. Kako se kaže, ne može sljep sljepca voditi. Slazem se, ali zbog toga sto poznajem biblijsku istoriju, verujem da Bog moze da upotrebi zdravo tkivo medju Srbima i da zajedno sa zdravim tkivom medju Hrvatima i drugim narodima Bivse Jugoslavije dodje do oslobodjenja od okupacije na celom prostoru. Srbi bi definitivno bili vecinski nosioci tog projekta. Mozda mislis da je to nemoguce? Ali, zamisli jednu seriju strasnih katastrofa koje bi pogodile EU i Ameriku, pa da se okupatori o "jadu zabave", a da njihove marionete u nasim drzavama nestanu preko noci (sto bi se u Srbiji sigurno desilo). Zamisli da moze samo mesec dana preko svih medija da se emituje istinita informacija. Veruj mi da bi to bilo mnogo mocno, i gornji scenario oslobodjenja bi mogao da se realizuje. Dakle, nemoj da potcenjujes Bozje moci i nase potencijale. Dovoljno je da se u Srbiji podignu samo taksisti i navijaci u gradovima, i proizvodjaci hrane u selima, i eto ti slobode za tili cas. Ne mislim na vas Miroljube, jer smatram da ste vi Äestit i poÅ¡teni Äovjek, idealist, ali na žalost vi niste reprezentativan primjerak Srbina nego jedan od manjine. poÅ¡tenog naroda. Neka bude da je tako, ali ja mogu da uticem na one druge da budu bolji i tu se otvaraju onda velike mogucnosti. Možda Bog da da se to jednom u budućnosti dogodi, pa živi bili pa vidjeli.. Do tada su Srbi samo Srbi, a Hrvati samo Hrvati. Nemam nista protiv, iako ja Hrvate dozivljavam kao i Sumadince ili Krajisnike, dakle kao bracu Srbe iz Hrvatske. |
|
|
antartic |
Odgovorio 31.07.2010 23:01
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 02.06.2010 21:51 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, zar nas nije Isus uÄio da okrenemo drugi obraz ako nas neko udari, smatram da pretjerujete sa "ÄiÅ¡Äenjem papskog smeÄa" po hrvatskoj, kad je pravoslavna crkva opÄenito takoÄ‘er hula na Boga, pravi katolik i pravi pravoslavac-gotovo da i nema razlike izmeÄ‘u toga dvojeg, a vi tu priÄate o nekim Äistkama kao Å¡to je to Isus Navin to napravio, ćovjeÄe pa mi živimo u posljednjim vremenima, vrijeme kad je borba protiv grijeha uzaludna Å¡to se tiÄe u ratnom smislu( isto kao kad oÅ¡iÅ¡ate sijedu dlaku, pa kasnije izraste nih pet) tako i sa grijehom, moramo svi trpiti isto kao Å¡to je Isus trpio pljuvaÄke, psovke i batine i na kraju smrt, trebali bi ljudima ljudima nuditi rijeÄi milosti, spasenja i mira, a ne plaÅ¡iti i prijetiti kao Å¡to to ti radiÅ¡, ti bi ubijao u ime Isusa, a Isus je rekao da se takvih Äuvamo, miroljube opasan si Äovjek postao, moraÅ¡ biti kao dijete ako želiÅ¡ vidjeti kraljestvo nebesko, jesi li ti kao dijete?? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.08.2010 05:34
|
antartic - poruka glasi: Miroljube, zar nas nije Isus uÄio da okrenemo drugi obraz ako nas neko udari, smatram da pretjerujete sa "ÄiÅ¡Äenjem papskog smeÄa" po hrvatskoj, kad je pravoslavna crkva opÄenito takoÄ‘er hula na Boga, pravi katolik i pravi pravoslavac-gotovo da i nema razlike izmeÄ‘u toga dvojeg, a vi tu priÄate o nekim Äistkama kao Å¡to je to Isus Navin to napravio, ćovjeÄe pa mi živimo u posljednjim vremenima, vrijeme kad je borba protiv grijeha uzaludna Å¡to se tiÄe u ratnom smislu( isto kao kad oÅ¡iÅ¡ate sijedu dlaku, pa kasnije izraste nih pet) tako i sa grijehom, moramo svi trpiti isto kao Å¡to je Isus trpio pljuvaÄke, psovke i batine i na kraju smrt, trebali bi ljudima ljudima nuditi rijeÄi milosti, spasenja i mira, a ne plaÅ¡iti i prijetiti kao Å¡to to ti radiÅ¡, ti bi ubijao u ime Isusa, a Isus je rekao da se takvih Äuvamo, miroljube opasan si Äovjek postao, moraÅ¡ biti kao dijete ako želiÅ¡ vidjeti kraljestvo nebesko, jesi li ti kao dijete?? Slazem se vecim delom onoga sto si rekao. Ja sam rekao AKO, dakle ako bi dosli u situaciju da mozemo da napravimo red u drzavi, onda bi to bilo po obrascu koji je poznat u Bibliji. Kao sto mozes da vidis, ja trpim razna pljuvanja sa raznih strana, i ne zalim se. Takodje, nigde nisam spominjao pravoslavnu crkvu. Naravno da bi u tom slucaju prvo doslo do ciscenja u svojoj kuci. Dakle, govorim hipoteticki, jer je pitanje bilo hipoteticko, ali nije nerealno, pa sam zato i odgovorio. Sam Isus govori da ce se u poslednja vremena "propovedati jevandjelje". Danas su skoro svi mediji pod kontrolom neprijatelja. Ocigledno je da ce se desiti neke krupne stvari kada ce se mediji osloboditi, i kada ce ljudi saznati mnoge vazne stvari. Jedna od velikih lazi je da su Srbi i Hrvati dva razlicita neprijateljska naroda, i to je laz koju treba razotkriti, kao i onoga ko je tu laz izmislio, jer isti taj predstavlja najveceg svetskog lazova i po teoloskim pitanjima. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 01.08.2010 05:56 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.08.2010 13:12
|
dzigi - poruka glasi: Te vase teze da smo mi Srbi rimokotaloci nimalo ne piju vodu. pozivate se na popis stanovnistva iz Austo Ugraske iz 1846 godine(ako se dobro sjecam to je ta godina). Ne postoji NIJEDAN istorijski dokaz za postojanje hrvatskog naroda u periodu nakon dolaska Turaka na Balkan, pa sve do kraja 19. veka. Ako postoji, ti ga iznesi ovde i pokazi da sam ja u zabludi. E sad, ti mozes da kazes: "To sto nema istorijskog dokaza da su Hrvati postojali kao narod nakon Turaka, ne znaci da nisu postojali. Mozda su postojali, ali niko nije zapisao." To je tanak argument, na koji sam ti ja ponudio pisani argument iz dva popisa iz sredine 19. veka u Austro-ugarskoj, koja je bila vecinski katolicka, gde se spominju samo Srbi katolici, a nigde se ne spominju Hrvati. Jednom ste mi rekli preko PM da se bojite za mene jer te stvari ne shvacam i da bi se to moglo odraziti i na moje shvacanje Boga. Opet mislim da Boga shvacam,ali ovu vasu tezu nikako da shvatim,mada sam se trudio. Ti "shvatas" mnoge stvari na racionalnom nivou, ali kada se dodje na domen prakticnog, onda ne shavatas. To je slucaj sa mnogim ljudima. Prihvatanje da Bog postoji nema velikih prakticnih implikacija na tvoj zivot u sredini u kojoj zivis, ali ako bi prihvatio cinjenicu o poreklu danasnjih Hrvata, onda bi to itekako imalo prakticne implikacije. To je kao kad bi jedan Palestinac u Gazi saznao da je on ustvari Jevrejin, a ne Palestinac. Zamisli kako bi se osecao. Ako bi prihvatio tu cinjenicu, to bi imalo dramaticne prakticne implikacije na njegov zivot. Mislim da ako sutra pocne neko novo klanje od strane papista u tvojoj sredini, onda ces ipak morati da se odredis po pitanju ove teme. Sta vi govorite prosto je nemoguce da se desi.Jer da se jedan cijeli narod pokrsti i da se zaboravi odakle smo,malo je vjerojatno,odnosno nije nikako moguce.Ipak je malo vremena proslo od toga. Evo ti primer iz istorije da je to itekako moguce. Pocetkom 90-ih je 99% stanovnika Crne Gore bilo za zajednicki zivot u istoj drzavi sa Srbijom. Kada je Milo Djukanovic pokrao demokratske izbore 1997. godine i uzjahao Crnu Goru, on je preko medija i sirenjem lazi, i uz pomoc pritisaka medjunarodne zajednice na Srbe u Crnoj Gori, uspeo da promeni demografsku sliku Crne Gore, tako da danas ima vise Crnogoraca (papista, evropljana) nego Srba u Crnoj Gori. Cak je uspeo i da dobije vecinu na referendumu. Pazi, za samo nekoliko godina. A Milo Djukanovic, iako je papski djak, je malo dete za iskusne jezuite koji su radili na prostorima Balkana u vremenu svoje katolicke Austro-ugarske. Kao sto znam da postoji Bog,tako i znam da smo mi Hrvati posebna nacija,i znam da sam ja Hrvat. I stari Jevreji su tvrdili da "znaju", a Bog ima kaze: "Izgibe narod moj jer je bez znanja." Zivot svakog od nas je slika naseg znanja ili "znanja". |
|
|
Serbon Vaskrsnuti |
Odgovorio 01.08.2010 13:21
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 30.07.2010 13:38 Lokacija: Nepoznata |
Evo jos materijala za kratkovide i dalekovide osobe. Resite se naocara i ostalih prevara savremene medicine, ovo je doba degeneracije a lekari prodaju naocare govoreci nam da se oci ne mogu nikad same izleciti prirodnim putem! To je laz i velika prevara danasnje medicine, jevrej Meir Schneider je snimio ovaj video materijal u kome imate detaljno opisan plan vezbi koje ce uticati da za vrlo kratko vreme imate savrsen vid! http://fileserve....le/U9cacza http://fileserve....le/5D6VuZg http://fileserve....le/jcJZFmG |
|
|
luka |
Odgovorio 01.08.2010 14:45
|
Član Odgovori: 59 Pristupio/la: 25.05.2009 23:38 Lokacija: Crna Gora |
http://www.youtub...re=related Jovan DuÄić - Pjesma o Hrvatima |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.08.2010 15:22
|
Naslov pesme je potpuno neadekvatan. Vec sam rekao da su Hrvati ponosan i dostojanstven narod, sa znamenitom istorijom (druga je stvar sto ja smatram da cinjenice govore da su Hrvati Srbi iz Hrvatske). Ova pesma treba da nosi naslov "Pesma o otpaloj braci" ili "Pesma o ustasama", ili "Pesma o laznim Hrvatima". Pesma je odlicna i odlicno opisuje stanje prihvatanja papske religije. |
|
|
Pirke |
Odgovorio 01.08.2010 16:05
|
Član Odgovori: 42 Pristupio/la: 21.01.2010 22:59 Lokacija: Nepoznata |
miroljube da li si razmisljao da se zamonasis i sta misliÅ¡ o monaÅ¡tvu?! Kad je ono inaÄe nastalo i zbog Äega? "Vreme je ,Gospode da se javis, oskrnavise zakon Tvoj" Ps 118,126
|
|
|
shalom |
Odgovorio 01.08.2010 17:34
|
Član Odgovori: 74 Pristupio/la: 17.01.2010 09:49 Lokacija: Nepoznata |
Neki se put Äini Äovjeku prav, a na kraju vodi k smrti.
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.08.2010 17:44
|
Pirke - poruka glasi: miroljube da li si razmisljao da se zamonasis i sta misliÅ¡ o monaÅ¡tvu?! Kad je ono inaÄe nastalo i zbog Äega? Nisam o tome razmisljao, jer mislim da je monastvo malo skrenulo sa one staze na kojoj je nekada bilo. Nekada su manastiri bili centri pismenosti i teologije, zdravog zivota i poboznosti. I danas je u manastirima poboznost na mnogo vecem nivou nego u drugim delovima drustva, ostvaruju su dobri rezultati, kao u manastiru Crna Reka i Rukumija, ali dosta losih stvari je uslo, kao celibat, duge molitve, neka paganska ucenja, a cesto i neodrzavanje higijene (nekupanje i slicno, navodno - telo je gresno, a duh je vazan). Monastvo je nastalo kao potreba poboznog coveka da zivi i radi u prirodi, onako kako je Bog zapovedio. Danas bi svaka porodica trebala da bude jedan manastir - sa poboznim zivotom i radom u prirodi, i stvaranjem dobrih ljudi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.08.2010 17:46
|
Izrailj - poruka glasi: Ko su 24 staresine sto sjede ispred Boga koje Jovan spominje u Otkrivenju ? Ne znamo tacno. Cuo sam jedno tumacenje da su u pitanju 12 sinova Izrailjevih i 12 apostola, sto bi onda znacilo da su svi oni vaskrsnuti i vazneti na nebo. Ne tvrdim da je to tumacenje tacno, ali mi se najvise svidja od svih koje sam do sada cuo. |
|
|
Baba Olga |
Odgovorio 01.08.2010 18:08
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 28.07.2010 01:03 Lokacija: Balkan |
Moguce da vam postavljam pitanja na koja ste vec odgovarali. Iako sam procitala ceo forum. Razumem da nije korektno prema vama da svakom posebno odgovarate na ista ili slicna pitanja. Ali shvatite i vi mene. Obimna je oblast, ne mogu svega da se setim. Pored toga citam i vase knjige i gledam video materijale koje ste postavili na vasem sajtu. I nedavno sam pocela da citam Bibliju. Pa tek sad diskusija o Svetom Pismu moze da ima smisao. A posto trenutno prelazim Mojsijevo petoknjizje koje je temelj za razumevanje nastavka Biblije, a ujedno je bilo i inspiracija za vasu knjigu "Osnovi Teokratije", ja kako dodjem do stihova koje ne razumem najbolje, obratim se vama. Sigurno da vam necu postavljati pitanja koja se stalno ponavljaju (tipa: Zasto Jevreji ne priznaju Hrista? Da li je Tadic mason itd.) ili su od sekundarnog znacaja (Da li je ren zdrav? npr.) Ali ovo je oblast za koju nije lose da ljudi citaju nekoliko puta. Jer generalno, ljudi ne citaju Bibliju. Dakle ako moze tumacenje sledecih stihova iz 5. Mojsijeve: 1.)"Жена не Ñме да ноÑи мушку одећу, нити мушкарац Ñме да ноÑи женÑку одећу, јер ко год тако нешто чини одвратан је ГоÑподу, твом Богу." Da li ovo bukvalno interpretirati? U vezi sa tim, u vasoj knjizi "Brak i porodica" dali ste u slikama primere pristojno odevenih zena. Ni jedna ne nosi pantalone. Evo sad je leto, vrucine. Tesko je nositi kosulje dugih rukava. Moze li to biti i majica kratkih rukava, bermude, siroke pantalone, farmerke...? Evo ja sam npr. navikla da nosim pantalone. 2.)"Ðе Ñеј две врÑте Ñемена у Ñвом виногра- ду, да ти Ñе Ñав род од Ñемена које поÑејеш и род од винограда не одузме и преда Ñве- тилишту." Ne znam za vinograde, ali postoji u ratarstvu zdruzena setva 2 razlicita useva(npr. raz i psenica) koja ima za cilj sigurniji i stabilniji prinos u odnosu na pojedinacnu setvu. 3.)"Ðе ноÑи одећу ткану од вуне и од лана заједно." 4.)"Ðаправи Ñеби реÑе на четири краја огр- тача којим Ñе огрћеш." Hvala. Pozdrav! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.08.2010 20:33
|
Baba Olga - poruka glasi: 1.)"Жена не Ñме да ноÑи мушку одећу, нити мушкарац Ñме да ноÑи женÑку одећу, јер ко год тако нешто чини одвратан је ГоÑподу, твом Богу." Da li ovo bukvalno interpretirati? U vezi sa tim, u vasoj knjizi "Brak i porodica" dali ste u slikama primere pristojno odevenih zena. Ni jedna ne nosi pantalone. Evo sad je leto, vrucine. Tesko je nositi kosulje dugih rukava. Moze li to biti i majica kratkih rukava, bermude, siroke pantalone, farmerke...? Evo ja sam npr. navikla da nosim pantalone. U nasoj razvaljenoj kulturi nije mnogo strasno da zena nosi pantalone, ali ako zena (ili devojka) zaista zeli dabude zenstvena, onda bi trebala da obrati paznju i na taj detalj - garderobu. Nije problemu dugim rukavima,jer postoje tanka i prijatna platna u kojima nije vrucina ni sa dugim rukavima, iako moze da se nose i kratki rukavi. Problem je u navikama koje ljudi imaju. Zena u pantalonama i sa kratkom kosom ne lici mnogo na zenu. 2.)"Ðе Ñеј две врÑте Ñемена у Ñвом виногра- ду, да ти Ñе Ñав род од Ñемена које поÑејеш и род од винограда не одузме и преда Ñве- тилишту." Ne znam za vinograde, ali postoji u ratarstvu zdruzena setva 2 razlicita useva(npr. raz i psenica) koja ima za cilj sigurniji i stabilniji prinos u odnosu na pojedinacnu setvu. Nisam proucavao sta pise u originalu, ali ocigledno se odnosi na savet da se u istoj leji ne sade dva razlicita semena. 3.)"Ðе ноÑи одећу ткану од вуне и од лана заједно." Ovo je slicno kao i prethodan stih, s tim da ovde imamo tkanine biljnog i zivotinjskog porekla. Nisam proucavao detalje,trebalobi pogledati u originalu. U ovom trenutku nije toliko vazno. 4.)"Ðаправи Ñеби реÑе на четири краја огр- тача којим Ñе огрћеш." Odelo (na hebrejskom"beged") je asocijacija na pobunu protiv Boga ("bagad" - pobunio se). Dakle, odeca coveka uvek treba da podseca da je u pobuni protiv Boga, a rese na odeci da treba da drzi Bozje zapovesti (kao sto pise u nastavku tog stiha) da bi se povezao sa Bogom. "Rese" (hebrejski "cicit") poticu od korena "cic" sto znaci "pupoljak". Odpupoljka nastaje plod, a tako i od drzanja Bozjih zapovesti nastaju duhovni plodovi. Covek je u Bibliji opisan kao drvo koje donosi rod - drvo koje ne donosi rod sece se i baca se u oganj - tako je receno u Bibliji. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 01.08.2010 20:36 |
|
|
xyz |
Odgovorio 01.08.2010 21:52
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 24.07.2010 21:10 Lokacija: Nepoznata |
Je l' pomažu oni jonizatori Äišćenju vazduha, ili je to samo propaganda? Video sam jedan USB, za raÄunar. Ili ćeÅ¡ i ovo da obriÅ¡eÅ¡, kao Å¡to svaku moju poruku (iz nepoznatog mi razloga) briÅ¡eÅ¡? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 01.08.2010 22:05
|
xyz - poruka glasi: Je l' pomažu oni jonizatori Äišćenju vazduha, ili je to samo propaganda? Video sam jedan USB, za raÄunar. Pomazu, nije losa sprava, iako je najbolje otici u prirodu. Ili ćeÅ¡ i ovo da obriÅ¡eÅ¡, kao Å¡to svaku moju poruku (iz nepoznatog mi razloga) briÅ¡eÅ¡? Nepoznatog razloga? Jos malo pa si zreo za banovanje jer stalno postavljas neke glupe linkove. |
|
|
xyz |
Odgovorio 01.08.2010 22:13
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 24.07.2010 21:10 Lokacija: Nepoznata |
Nisu glupa, tebe kao geologa bi trebalo više da zanima to što su pronađeni ostaci kostiju Jovana Krstitelja (taj sam link postavio), negoli pesma o Hrvatima (koje ne brišeš)... No nebitno, you're the boss... |
|
|
Attila |
Odgovorio 01.08.2010 22:34
|
Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 14.02.2009 20:48 Lokacija: Srbobran |
Da li je Alah bog? Jenađelje po Jovanu 17:17
"Osveti ih istinom svojom: reÄ je Tvoja istina." |
|
|
friend |
Odgovorio 01.08.2010 23:59
|
Član Odgovori: 22 Pristupio/la: 28.07.2010 22:19 Lokacija: Nepoznata |
Gospodine Miroljube, zanima me zašto na celibat gledate kao na "losu stvar". Voleo bih da mi odgovorite jer mi nije jasno zašto bi crkva uvodila to pravilo ako je to nesto "lose". |
|
Predji na forum: |