pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.07.2010 15:21
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
NoMeN - poruka glasi: Imam, Äak jedno pitanje o stvaranju Vezano za Gentryjev pronalazak. Da li se u stijenama mogu naći haloi poluraspada drugih radioaktivnih tvari osim polonija? Gdje nalazimo radioaktivno zraÄenje u prirodi? Kako ono nastaje i da li se ono obnavlja? Da li postoje haloi u drugim vrstama stijena? Zar ne bi bilo Äudno pronaći haloe radioaktivnog urana ili nekog drugog elementa Äije vrijeme poluraspada je takoÄ‘er manje od vremena od 4 milijarde godina koje predvidja konvencionalna nauka za hlaÄ‘enje granita? Ako biste mogli malo približiti taj radioaktivni svijet neupućenome. Treba da procitas Dzentrijevu knjigu "Mala misterija stvaranja". Tamo je sve lepo objasnjeno. Knjigu mozes da preuzmes na donjem linku: http://www.cps.or...aranja.zip |
|
|
Milosevic |
Odgovorio 14.07.2010 20:49
|
Član Odgovori: 22 Pristupio/la: 14.12.2008 22:19 Lokacija: Nepoznata |
http://www.youtub...F4BIXLHflY Dobro vece!Evo dela intervjua sa Rodzerom Nornom. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.07.2010 06:32
|
Super Administrator Odgovori: 22624 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
antartic - poruka glasi: miroljuba koja crkva je ispravna, znam da mora postojati Sve su crkve zastranile, postoje samo manje ili vise ozbiljnih pojedinaca u odredjenim crkvama. Najveca religijska zabluda je uzdati se u crkvu, a ne u u Boga, i ziveti prema instrukcijama crkve, a ne prema instrukcijama Boga u Sveto Pismo. Ljudi vole da im neko drugi nalazi posao, da im neko drugi vaspitava decu, da im neko drugi obezbedi "buducnost" ("penzija"), itd, a na slican nacin vole da se neko drugi, za njih, bavi religijom. Tako se uzdaju u crkvu, i svoje spasenje poveravaju crkvi, kao sto i svoj novac poveravaju banci, i posle bude: "Kuku, lele..." jer sam uvjeren da Bog nebi dopustio da je nema u posljednjem vremenu, u kojem vjerujem upravo živimo, Ako si citao Svetop Pismo mogao si da vidis da je Bog uvek radio preko retkih pojedinaca. Retki su slucajevi bili da je religijska institucija bila zdrava i da je ona vodila drzavu napred, kao sto je to bio slucaj u vreme Isusa Navina, Davida, Solomona, cara Dusana. |
|
|
NikolaS |
Odgovorio 15.07.2010 10:19
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 17.03.2010 18:19 Lokacija: Nepoznata |
Da li Bog danas boravi u hramovima Srpske pravoslavne crkve onako kao sto je boravio u Izraelu u Satoru od sastanka i kao sto je boravio u Hramu za vreme Solomona? Da li je Bog na takav nacin boravio u nekom hramu u Srbiji za vreme cara Dusana? Kako uskladiti to da je Bog boravio u Hramu u Izraelu sa onim sto je apostol pavle rekao u grckoj: propovedam vam Boga koji ne zivi u hramovima koje su ljudske ruke sagradile...? |
|
|
mm |
Odgovorio 15.07.2010 12:45
|
Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 06.06.2010 13:47 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, da li makrobiotiÄka ishrana ima nekih mana? |
|
|
Johanan |
Odgovorio 15.07.2010 12:48
|
Član Odgovori: 61 Pristupio/la: 20.02.2008 11:18 Lokacija: Zagreb |
Evo jedan zanimljiv odlomak iz Biblije gdje mozemo vidjeti kako Bog pazi i na druge narode pored Izraela: Ovako govori Jahve: "Sve zle susjede svoje, koji su dirnuli u baÅ¡tinu Å¡to sam je dao narodu svome Izraelu, ja ću iÅ¡Äupati iz zemlje njihove. Ali dom Judin iÅ¡Äupat ću isred njih. A kad ih iÅ¡Äupam, ponovo ću im se smilovati i povesti natrag, svakoga na baÅ¡tinu i zemlju njegovu. Pa ako doista nauÄe putove naroda mojega i stanu se zaklinjati imenom mojim - `Živoga mi Jahve` - kao Å¡to su uÄili moj narod da se zaklinje Baalom, tada će se opet nastaniti usred naroda moga. Ako pak ne posluÅ¡aju, onda ću takav narod potpuno iÅ¡Äupati i zatrti" - rijeÄ je Jahvina. (Jeremija, 12: 14-17) Izmenio/la Johanan na 15.07.2010 12:49 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.07.2010 13:52
|
NikolaS - poruka glasi: Da li Bog danas boravi u hramovima Srpske pravoslavne crkve onako kao sto je boravio u Izraelu u Satoru od sastanka i kao sto je boravio u Hramu za vreme Solomona? Da li je Bog na takav nacin boravio u nekom hramu u Srbiji za vreme cara Dusana? Kako uskladiti to da je Bog boravio u Hramu u Izraelu sa onim sto je apostol pavle rekao u grckoj: propovedam vam Boga koji ne zivi u hramovima koje su ljudske ruke sagradile...? Bozje prisustvo u zivotu nekog pojedinca, porodice ili drzave se manifestuje u tome sto tim pojedincima, porodicama i drzavama sve ide od ruke, napreduju, kao sto i pise u Svetom Pismu: "A onima koji ljube Boga sve ide na dobro." U vreme Mojsija i Solomona, Bozja prisutnost se manifestovala i u stubu od oblaka i ognja. Takav vid manifestacije Bozje prisutnosti nije neophodan da bi se tvrdilo da je Bog negde prisutan. Paganima su potrebna spoljna cuda da bi dokazivali navodno Bozje prisustvo, a istinskim poboznim ljudima je kvalitet zivota (u smislu morala i mogucnosti zivota po Bozjim zakonima) merilo Bozje prisutnosti. Isus je rekao da je On tamo "gde se dvoje ili troje skupe u Njegovo ime". Tako je bilo u sva vremena. Tamo gde je bio greh, Bog se povlacio i stizale su bolesti, raspad porodice i okupacija. Sigurno da u mnogim pravoslavnim crkvama, kao i u drugim crkvama (po mom misljenju manje nego u pravoslavnim), postoje istinski pobozni ljudi i zahvaljujuci njima Bog je prisutan u tim crkvama. Ono sto je sigurno jeste da je to Bozje prisustvo u daleko manjoj meri nego u vreme Mojsija ili cara Dusana, jer je danas nemoral i zastranjivanje od jednostavnih Bozjih zakona jedna od glavnih osobina svih crkava. Negde je to zastranjivanje vece, a negde manje, ali je svuda veoma veliko, i to svako - ko ima oci - moze da vidi - jer postoji potpuna nebriga crkava o svom narodu; samo se misli o materijalizmu i ovom svetu, a narod moralno propada na svim nivoima (i individualnom, i porodicnom, i drzavnom). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.07.2010 13:56
|
mm - poruka glasi: Miroljube, da li makrobiotiÄka ishrana ima nekih mana? Govorio sam o tome vise puta. Makrobioticka hrana je deo istocnjacke filozofije i zato ima dosta nedostataka. Ona se zasniva na biljkama, ali uz to idu razne gluposti i okultizmi, kao "ishrana po krvnim grupama", pa onda "ne sme da se mesa ovo i ono zbog cakri i sl", i da ne nabrajam dalje. Makrobiotika ne insistira mnogo na svezoj hrani. Kad odes u neki makrobioticki restoran dobices skuvanu, sprzenu i termicki obradjenu (mrtvu) hranu razlicitih ukusa, sa raznim zacinima koji deluju na cula. Generalno, takva hrana je bolja od mesne hrane, ali je je daleko od zdrave hrane, plus sto coveka vodi u okultizam hinduizma. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.07.2010 17:01
|
Upravo sam dobio informaciju da studentima ekonomije u Osijeku nastavnici emituju moja predavanja: http://www.youtub...re=related Za svaku pohvalu. |
|
|
Milosevic |
Odgovorio 15.07.2010 18:13
|
Član Odgovori: 22 Pristupio/la: 14.12.2008 22:19 Lokacija: Nepoznata |
http://www.youtub...re=related Na ovom linku se nalazi 16 delova intervjua sa Rodzerom Nornom. Ne bi bilo lose da neko to prevede pa postavi na forum,mislim da bi bio pravi hit. Podrav! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.07.2010 19:37
|
Milosevic - poruka glasi: http://www.youtub...re=related Na ovom linku se nalazi 16 delova intervjua sa Rodzerom Nornom. Ne bi bilo lose da neko to prevede pa postavi na forum,mislim da bi bio pravi hit. Podrav! U pitanju su uglavnom stvari iz njegove knjige,nema nekih novih informacija, osim sa velikog veca demona, koji smo vec postavili: http://www.cps.or.../vvece.pdf |
|
|
nikola |
Odgovorio 16.07.2010 11:03
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
|
|
|
REDSTAR |
Odgovorio 16.07.2010 11:32
|
Član Odgovori: 86 Pristupio/la: 15.08.2009 10:24 Lokacija: Nepoznata |
Gordan
|
|
|
Pirke |
Odgovorio 16.07.2010 16:19
|
Član Odgovori: 42 Pristupio/la: 21.01.2010 22:59 Lokacija: Nepoznata |
Ovde je bilo price o Srebrenici, evo ekskluzivnog materijala http://www.youtub...yUckj00-8s "Vreme je ,Gospode da se javis, oskrnavise zakon Tvoj" Ps 118,126
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.07.2010 18:19
|
Pirke - poruka glasi: Ovde je bilo price o Srebrenici, evo ekskluzivnog materijala http://www.youtub...yUckj00-8s Fenomenalan video koji potvrdjuje ono o cemu smo pricali ovde. |
|
|
Bobyus |
Odgovorio 16.07.2010 18:58
|
Član Odgovori: 33 Pristupio/la: 30.01.2010 20:24 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube Zanima me tvoje misljenje o pojavljivanjima nloa. Koja je svrha njihovog pojavljivanja, sta demoni pokusavaju da postignu? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.07.2010 19:09
|
Bobyus - poruka glasi: Miroljube Zanima me tvoje misljenje o pojavljivanjima nloa. Koja je svrha njihovog pojavljivanja, sta demoni pokusavaju da postignu? Da fasciniraju ljude sa svojim "cudima", tako su radili i tokom istorije. Kada ih fasciniraju sa "cudima", onda ih "upucuju" kako da "obozavaju bogove" i kako da i ljudi "postanu bogovi". Slicno je i u nauci, muzici, sportu i drugim aspektima ljudskog zivota - ljudi postaju fascinirani delovanjem "bogova" i zele da se poistovete sa njima, a (satanski) mediji objavljuju pikanterije iz zivota "bogova", dok zaglupljeni narod to kopira. |
|
|
neki deki |
Odgovorio 16.07.2010 21:33
|
Član Odgovori: 112 Pristupio/la: 02.08.2009 15:24 Lokacija: Nepoznata |
Kad ce moci da se kupi biblija koju izdaje vas centar? Sve sto dise neka hvali Gospoda! Aliluja!
|
|
|
anton |
Odgovorio 16.07.2010 22:02
|
Član Odgovori: 230 Pristupio/la: 31.08.2008 22:35 Lokacija: Nepoznata |
Dugo me nije bilo na forumu. Pokvario mi se kompjuter. Kada sam zadnji put bio na forumu,rekao si da je za koji dan gotov novi prijevod Biblije na hrvatski. Pa ako može link. |
|
|
mm |
Odgovorio 17.07.2010 01:44
|
Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 06.06.2010 13:47 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, kako tumaÄiti stigme koje neki ljudi imaju? |
|
Predji na forum: |