pocetak foruma
|
|
Njegos I |
Odgovorio 24.02.2010 17:47
|
Član Odgovori: 37 Pristupio/la: 17.01.2008 12:36 Lokacija: RS |
Za one koji uce Hebrejski ovih dana sam naisao na odlicne audio lekcije koje sam dobio od jednog poznanika. Mislim da ce za one koji su prosli Zeljkov kurs ovde na sajtu ovo biti odlicna dopuna i nacin ponavljanja vec naucenog, kao i ucenje nekih fraza i izraza... Naime ove audio lekcije su bazirane na svakodnevnim situacijama u zivotu i zato mislim da su jako korisne... Ja sam tek odslusao par njih i super su. Inace ima ih 60 i svaka traje oko pola sata... http://en.wikiped...ing_system http://www.pimsle...hebrew.asp Objasnjenja u lekcijama su na engleskom a lekcije se mogu skinuti ovde: http://torrents.t...PB.torrent Izmenio/la Njegos I na 26.02.2010 19:46 טוב־לי תורת־פיך מ×לפי זהב וכסף
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.02.2010 21:26
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
niko - poruka glasi: Dobro veÄe g.Petroviću.Imam jedno pitanje u vezi knjige Henoka. Znam da je Henok bio Božji sluga, e sad Å¡ta se u toj njegovoj knjizi opisuje kad nije uvrÅ¡tena u bibliju.Hvala i usput su vam predavanja dobra hvala Bogu Å¡to i kod nas ima ljudi koji gledaju i drže se biblije. Da je on zaista napisao knjigu i da je ona trebala da udje u Bibliju, sigurno bi usla. Bog je vodio pisanje Biblije, tako da nema potrebe nista da brines. |
|
|
Dino |
Odgovorio 24.02.2010 23:52
|
Član Odgovori: 170 Pristupio/la: 21.01.2008 17:14 Lokacija: Vrgorac |
Zasto je Pavle poslije Isusove smrti prinosia zrtvu?? (Djela 21, 26) Da li to znaci da zrtve nisu ukinute poslije Isusove smrti??? "Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.02.2010 05:13
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Dino - poruka glasi: Zasto je Pavle poslije Isusove smrti prinosia zrtvu?? (Djela 21, 26) Da li to znaci da zrtve nisu ukinute poslije Isusove smrti??? Zrtve su se prinosile sve dok je postojao Hram i dok je Bog bio prisutan medju ljudima na jedan poseban nacin. Naravno da prinosenje zrtava nije ukinuto. Zrtve ukazuju na Bozji plan spasenja i njihovo prinosenje ce biti ukinuto prilikom Hristovog dolaska (odnosno u vreme tzv. "kraja vremena milosti"). Izmenio/la Miroljub Petrovic na 25.02.2010 05:14 |
|
|
Vlada46 |
Odgovorio 25.02.2010 10:36
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 24.02.2010 17:37 Lokacija: Nepoznata |
Pomaze Bog svima. Evo da se i ja prikljucim ovom forumu. Ovaj sajt je izvanredan i ovo su prave stvari. Kada ce moci da se kupi nova Biblija? Bilo bi dobro kada bi se otstampala i jedna u dzepnom formatu da moze da se nosi svuda sa sobom. I da li postoji mogucnost da CPS otvori radio ili tv stanicu sa kvalitetnim programom? Pozdrav |
|
|
Obilic |
Odgovorio 25.02.2010 12:02
|
Član Odgovori: 109 Pristupio/la: 12.08.2008 14:59 Lokacija: Beograd |
Zasto su obeseni sinovi Hamanovi?? Ovo nije u redu kad pise da nece deca nositi bezakonje svojih oceva. Kojih su to 7 Nojevih zapovesti koje treba da drze nejevreji da bi se spasili? Mozete li da objasnite kakvo je to mesijansko doba koje Jevreji ocekuju? |
|
|
REDSTAR |
Odgovorio 25.02.2010 15:07
|
Član Odgovori: 86 Pristupio/la: 15.08.2009 10:24 Lokacija: Nepoznata |
Овде је филм цео преведен на ÑрпÑки: 1 део. http://narod.ru/d...1.avi.html 2. део http://narod.ru/d...2.avi.html Ðазад на врх Ekstra film o ucenju papizma Gordan
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.02.2010 16:34
|
Vlada46 - poruka glasi: Pomaze Bog svima. Evo da se i ja prikljucim ovom forumu. Ovaj sajt je izvanredan i ovo su prave stvari. Kada ce moci da se kupi nova Biblija? Za oko mesec i po dana. I da li postoji mogucnost da CPS otvori radio ili tv stanicu sa kvalitetnim programom? Postoji mogucnost. Mozda preuzmemo drzavnu televiziju i radio, videcemo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.02.2010 16:38
|
Obilic - poruka glasi: Zasto su obeseni sinovi Hamanovi?? Ovo nije u redu kad pise da nece deca nositi bezakonje svojih oceva. Ta deca ce imati lose vaspitanje i lose sklonosti svojih losih oceva, pa ce biti kao i ocevi, u velikoj meri, ali ce mnogi i da se okrenu Bogu. Kojih su to 7 Nojevih zapovesti koje treba da drze nejevreji da bi se spasili? To sa 7 zapovesti je rabinska izjava, ali ima smisla. Ako ne-Jevreji koji ne znaju za Bibliju zive po savesti - ne kurvaju se, ne ubijaju, ne jedu crkotine i ne idolopoklonisu, naravno da ce biti spaseni. Mozete li da objasnite kakvo je to mesijansko doba koje Jevreji ocekuju? Ocekuju dolazak Mesije, odnosno obnavljanje teokratske drzave Izrael, izgradnju Hrama itd, ono sto i mi uglavnom cekamo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.02.2010 07:23
|
Evo jednog od najboljih videa o stetnosti vakcina. Ako neko ima mogucnosti i vremena da to prevede, neka mi se javi: [url] http://video.goog...amp;hl=en# [/url] |
|
|
nikola |
Odgovorio 26.02.2010 16:49
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Monah Antonije koji je napustio isposnicu manastira Crne Reke da bi govorio o cemu se radi u Sinodu i SPC. Konferencija za novinare: http://www.youtub..._A6Mk6S5Kg ukratko: http://www.b92.ne..._id=413770 -- Izmenio/la nikola na 27.02.2010 02:31 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.02.2010 16:52
|
bre - poruka glasi: dali je život nastao u moru ili iz ljubavi ;))) ugl nisam tu da se bavim takim pitanjima, nego ma zanima miroljube kako možeÅ¡ da se hvaliÅ¡ to Å¡to si bio u dubrovniku na bojiÅ¡nici, to mi nema smisla, to je za mene bezbožniÄki rat u kojem nije bilo nikakve svetosi, plemenitosti ili bilo kakve religijske osnove to je bio rat koji je nastao kao posljedica lažne slike da se hrvati i srbi slažu, to jest sve ono bratstvo i jedinstvo koje je tito priÄao je bila farsa, a sada svi vidimo da se neko dobro nakrao Å¡to možemo sada da i osetimo na vlastitoj koži svako u svojoj državi(inaÄe sam hrvat), to me je samo malo zbunlio kod tebe jer sam puno tvojih propovijedi pogledao koje su mi otvorile oÄi, i onda kada sam vidio na jednoj stranici onu tvoju sliku kao vojnik, priznajem prvo nisam mogo doć k sebi od smijeha, al reko kasnije ovo je baÅ¡ sirovo i neoÄekivano od vas..??? Kad gledas povrsno, i bez ikakvog teoloskog predznanja, onda moze da izgleda onako kako si opisao. Rat na prostorima bivse Jugoslavije jeste bio nesto ruzno, ali neminovno. Da su se Srbi, i posteni Hrvati i Muslimani, bezpogovorno poklonili papi i medjunarodjoj okupaciji, ne bi bilo rata nego bismo danas svi bili kao Rumunija i Bugarska - nemoralne i razvaljene drzave, bez ikakvog zdravog tkiva koje bi moglo da pokrene neke pozitivne promene u drzavi. Ja sam branio narod od pokolja, kada je kilavi Milosevic povukao borce iz Hercegovine i kada se narod nasao na milost i nemilost ustasama. Sa time se hvalim samo kad moram - kad me srpske ustase i ekumenisti prozivaju. Rat na prostorima bivse Jugoslavije nije zavrsen - zauzeti su novi polozaju, a zdravo tkivo, koje je najdominantnije u Srbiji, i dalje se suprostavlja okupaciji, sprecava gej parade, organizuje se u razne organizacije i mreze. Znamo da patriotske grupe Hrvata i Muslimana sa radoscu gledaju sta se desava u Srbiji i cekaju pogodan trenutak da se pridruze svojoj braci u oslobodjenju od papske i evropske okupacije - njihovih dilera droge, paganskih svestenika, ubica i satanista. Sto se tice farse o "laznoj ljubavi Srba i Hrvata", tu si u velikoj zabludi. Pravi Srbi i Hrvati (kao i Albanci i Muslimani) su uvek bili braca i uvek su se borili protiv zajednickog neprijatelja (stranog agresora). Najbolji primer za to je Fikret Abdic i njegovi borci. Hrvati su uvek bili u najtezoj situaciji jer je zestina papskog progona bila najteza na teritorijama pod papskom kontrolom. |
|
|
Gandraluka |
Odgovorio 26.02.2010 18:24
|
Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 21.07.2009 15:39 Lokacija: Nepoznata |
Koji bi to prema tvom misljenju bili zakoni koji bi prioritetno trebalo biti uvedeni u jednu drzavu da bi se Bog direktno umjesao u sudbinu iste? Naravno podrazumjeva se da se isti zakoni u potpunosti i sprovode. |
|
|
nikola_bg |
Odgovorio 26.02.2010 19:35
|
Član Odgovori: 24 Pristupio/la: 05.02.2009 20:05 Lokacija: Nepoznata |
http://video.goog...amp;hl=en# [/url][/quote] Odgledao sam ga i odmah otisao na google da vidim koliko vakcina primaju nasa deca... Do 14-te godine, to iznosi 21 vakcina!!!! Za samo godinu i po dana dete mora da primi 15 vakcina!!!!! I sto je najtuznije, to je zakonski obavezno!!! BCG - protiv tuberkuloze Hep B - protiv zarazne žutice B OPV - protiv deÄije paralize DTP - protiv difterije, tetanusa, velikog kaÅ¡lja MMR - protiv malih boginja, zauÅ¡ki i rubeole DT - protiv difterije i tetanusa HiB - protiv hemofilus influence tipa B Ovo su vakcine koje se daju deci, videcete da mnogi i dan danas oboljevaju od nekih bolesti i pored vakcine....a evo i sajtova koji govore o kalendaru vakcinacije u Srbiji. http://www.rodite...nacije.htm http://www.bebac...._catID=249 |
|
|
prav |
Odgovorio 26.02.2010 21:04
|
Član Odgovori: 28 Pristupio/la: 01.10.2009 23:44 Lokacija: Nepoznata |
Izvinjavam se ako gresim ali nedavno ste napisali ovde da tri i po godine i tri i po vremena nisu isto, a u jednom predavanju kazete da se to odnosi na isto ... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.02.2010 22:42
|
Gandraluka - poruka glasi: Koji bi to prema tvom misljenju bili zakoni koji bi prioritetno trebalo biti uvedeni u jednu drzavu da bi se Bog direktno umjesao u sudbinu iste? Naravno podrazumjeva se da se isti zakoni u potpunosti i sprovode. Sve sam objasnio u mojoj knjizi "Osnovi teokratije" koju mozes da skines na ovom sajtu. Treba prvo da se uvode zakoni na licnom nivou, pa ce onda posledica biti ozdravljenje drzave. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.02.2010 22:44
|
stivstivo1 - poruka glasi: Da li je Hristos stvoren, ili je Onaj kroz koga Bog Otac stvara svet? U Bibliji jasno pise da je Isus vecan da postoji "od vecnih vremena", a da Bog stvara kroz Njega, ili njih dvojica zajedno stvaraju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.02.2010 22:45
|
prav - poruka glasi: Izvinjavam se ako gresim ali nedavno ste napisali ovde da tri i po godine i tri i po vremena nisu isto, a u jednom predavanju kazete da se to odnosi na isto ... U istorijskom tumacenju ta dva perioda mogu da budu ista, ali u tumacenju za poslednja vremena to nisu isti periodi. |
|
|
Mwnn |
Odgovorio 26.02.2010 23:23
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 26.02.2010 23:15 Lokacija: Earth |
pozz Miroljube ,ja vas cenim kao Äovjeka i inaÄe sam znatiželjan pa imam par pitanja za vas. Dali je Bog stvorio samo Adama i Evu,ili je stvorio joÅ¡ viÅ¡e ljudi? biti Äu zahvalan na odgovoru unaprijed hvala. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.02.2010 23:28
|
Mwnn - poruka glasi: pozz Miroljube ,ja vas cenim kao Äovjeka i inaÄe sam znatiželjan pa imam par pitanja za vas. Dali je Bog stvorio samo Adama i Evu,ili je stvorio joÅ¡ viÅ¡e ljudi? biti Äu zahvalan na odgovoru unaprijed hvala. U Bibliji jasno pise da su na planeti Zemlji stvoreni samo Adam i Eva, ali takodje pise da postoje i drugi stanovnici svemira. Znamo za postojanje andjela u svemiru, a sad bi mogli da raspravljamo da li su Adam i Eva u pocetku bili kao andjeli. Ako jesu, onda su u svemoru postoji jos mnogo stvorenja kao sto su bili Adam i Eva. Ako Adam i Eva u pocetku nisu bili kao andjeli, to opet ne iskljucuje mogucnost da u nekim drugim svetovima postoje ljudi, kao sto su bili Adam i Eva, koji i danas postoje, ali nisu u pobuni protiv Boga. |
|
Predji na forum: |