Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Aleksa - poruka glasi:
Da ali je sotona zbačen sa "neba" ili bolje rečeno sa dijela neba gdje se nalazi samo Prijestolje Božije. Ako sam dobro razumjeo, a čini mi se da ste i vi tako u jednom od predavanja rekli, da postoje uslovno rečeno nekoliko nivoa neba. Sa samom pobunom protiv Boga je izvršen prvi pad, gdje je zajedno sa tadašnjim anđelima (sadašnjim demonima)-njih trećina zbačen sa neba. E sada ako sam vas razumjeo ovdje je izbačen sa najviše tačke u univerzumu, ali mu je dozvoljeno da hodi po nižm strukturama i kuša narode, pa je na zemlji našao plodno tlo. Ispravite me ako grešim, ja sam sam ovako razumeo.

Dobro si razumeo. U Bibliji se spominju tri neba - jedno gde je Bozji presto, i jos dva neba koja je Bog stvorio, jer sama rec za "nebesa" koja je Bog svrorio doslovno znace "dva neba" (hebrejski "shamajim" - dualna mnozina).

Ocigledno da je Sotona zbacen sa prvog neba - dakle nema prisustvo Bozjem prestolu, ali da je prisutan u ostalom prostoru. Dolazi dan kada ce biti ogranicen samo na zemlju, ali na srecu, na samo kratak vremenski period.

Miroljub Petrovic
lule - poruka glasi:
Voleo bih da nam profesor kaze nesto vise o manastiru Ostrog. Konkretno o tvrdnjama da je Sveti Vasilije, 400 godina nakon smrti, (ponekad) fizicki aktivan. Ako smatrate da je to istina, da li te aktivnosti dovodite u vezu sa Bogom ili demonima?
Hvala

Govorio sam o tome u prethodnim postovima.

Branko M
Pozdrav profesoru i svim clanovima

Zeleo bih da podelim sa vama kratku i ,po meni, dobru knjigu koju sam pronasao na internetu a zove se "Izrael znak Bozji" koja govori o njegovoj istoriji od postanka,pobune pa sve do danasnjih dana.
Ne znam da li vam je poznata ta knjiga i da li je bilo reci o njoj ali evo linka:

http://rapidshare..._Bozji.pdf

neki deki
Mozes li reci nesto o klistiranju?
Na koji nacin se vrsi i koliko cesto bi trebalo? Trazio sam nesto o tome na internetu ali ima raznih misljenja pa neznam sta je tacno. Pise i ovo: ukoliko se klistiranje vrsi cesto možete se naviknuti na takav način pražnjenja creva, pa je moguće da se vaše crevo i peristaltika ulenje i ne budu više sposobni izlučivati stolicu kako treba vec mnogo redje nego ranije....
Jel ovo tacno?

Sve sto dise neka hvali Gospoda! Aliluja!

Miroljub Petrovic
neki deki - poruka glasi:
Mozes li reci nesto o klistiranju?
Na koji nacin se vrsi i koliko cesto bi trebalo? Trazio sam nesto o tome na internetu ali ima raznih misljenja pa neznam sta je tacno. Pise i ovo: ukoliko se klistiranje vrsi cesto možete se naviknuti na takav način pražnjenja creva, pa je moguće da se vaše crevo i peristaltika ulenje i ne budu više sposobni izlučivati stolicu kako treba vec mnogo redje nego ranije....
Jel ovo tacno?

Klistiranje nije potrebno kod ljudi koji su zdravi i koji zdravo zive. Primenjuje se kod ljudi koji su se otrovali i koji zele da ociste organizam. Obavlja se vrlo jednostavno, a u aparaturi koja su kupi u apoteci postoji uputstvo. Slobodnim padom se oko 1,5 - 2 litra mlake vode sipa u debelo crevo dok osoba lezi na boku, onda se covek okrene na jednu i na drugu stranu da se voda razlije po crevu, par minuta, i onda se ode u toalet. Planiramo da uskoro objavimo jednu knjigu na tu temu.

orhideja
Da li svaki covek ima svog andjela cuvara ?

Miroljub Petrovic
orhideja - poruka glasi:
Da li svaki covek ima svog andjela cuvara ?

Sve zavisi od covekovog ponasanja. Ako se covek moralno i pobozno ponasa i zivi, onda ga cuvaju i Bog i andjeli, a oni koji o jadu rade, njih demoni "rade".

Sn00py
Imam neke nejasnoće u vezi kreacizma, možda je o tome već bilo reči ranije, forum je prevelik, a nisam još stigao da pregledam sav materijal. Da ne dužim dugo, evo o čemu se radi. Kako vi objašnjavate predpotopni svet je bio obavijen vodenim omotačem, klima je bila ujednačena i to je omogućavalo da se na celoj planeti razvije bujan život. Dokazi su između ostalog fosilni ostaci živog sveta koji pripada toplim krajevima, a nalaze se sad u hladnim krajevima, važno je reći da su ti fosili identični kao današnji živi svet. U jednoj drugoj emesiji ste objašnjavali poreklo kamile, da je ona stvorena takva kakva je i danas. E sad, tu mi nije sasvim jasno, ako je na celoj planeti bilo jednako toplo i savršeno za život, otkud kamila koja je stvorena za pustinje kad pustinje pre potopa možda nije bilo? Ili odkud pingvini ako nisu postojali ledeni predeli? Hvala unapred na odgovoru.

Mario Saric
Da li sirove obroke treba jesti po nekom pravilu(npr slatki za dorucak a slani za rucak) ili je to proizvoljno?

anton
Miroljube,čitajući Bibliju vidim da Bog kada je društvo u cjelini zdravo i neiskvareno kažnjava pojedince.Tako u Izraelu pod Mojsijevim vodstvom Bog kažnjava trojicu urotnika protiv Mojsija i Arona,pa čak i Aronove sinove.
U N.zavjetu dok je prva crkva bila neiskvarena,Bog zbog utaje smrću kažnjava Ananiju i Safiru.
Kada zlo izmakne kontroli,obično strada cijeli narod.

Pasirani paradajz iz tetrapak pakovanja?Jeli preporučljiv?

Arhangel88
Profesore, zasto Vi prevodite Bibliju? Ne verujete Sinodskom prevodu ili je nesto drugo u pitanju?

Nije zlo od mrtve tehnike, vec od mrtvih srca ljudskih!

Miroljub Petrovic
Sn00py - poruka glasi:
Imam neke nejasnoće u vezi kreacizma, možda je o tome već bilo reči ranije, forum je prevelik, a nisam još stigao da pregledam sav materijal. Da ne dužim dugo, evo o čemu se radi. Kako vi objašnjavate predpotopni svet je bio obavijen vodenim omotačem, klima je bila ujednačena i to je omogućavalo da se na celoj planeti razvije bujan život. Dokazi su između ostalog fosilni ostaci živog sveta koji pripada toplim krajevima, a nalaze se sad u hladnim krajevima, važno je reći da su ti fosili identični kao današnji živi svet. U jednoj drugoj emesiji ste objašnjavali poreklo kamile, da je ona stvorena takva kakva je i danas. E sad, tu mi nije sasvim jasno, ako je na celoj planeti bilo jednako toplo i savršeno za život, otkud kamila koja je stvorena za pustinje kad pustinje pre potopa možda nije bilo? Ili odkud pingvini ako nisu postojali ledeni predeli? Hvala unapred na odgovoru.

Rekao sam da su oni bili stvoreni onakvi kakvi su i danas, u smislu njihove genetike, ali sam takodje rekao da je zbog promenjenih uslova zivota nakon Potopa doslo do odredjenog prilagodjavanja organizma novim zivotnim ulovima, ali iskljucivo u okviru genetskih potencijala koji su im stvaranje bili dati. To znaci da su se organizmi delimicno promenili, u smislu da su zahvaljujuci svojim unapred datim gentskim potencijalima ispoljili odredjene osobine u skladu sa promenjenim zivotnim uslovima.

Miroljub Petrovic
Mario Saric - poruka glasi:
Da li sirove obroke treba jesti po nekom pravilu(npr slatki za dorucak a slani za rucak) ili je to proizvoljno?

To je proizvoljno.

Miroljub Petrovic
Vitez Ljubavi - poruka glasi:
Upravo sam pogledao Rabinovo predavanje o blagoslovima i smatram da je jako lepo izgovarati blagoslove.
Ono sto nisam bas razumeo je, da li je pored drzanja Bozijih zapovesti obavezno izgovarati blagoslove ili je to samo iskizivanje postovanja i ljubavi ?
I sta vi mislite da li blagoslovi mogu da se izgovaraju slobodno iz srca ili striktno po zakonu, odnosno po molitveniku ?

Sve molitve i zahvaljivanja se izgovaraju iz srca, iako moze ponekad i da se napamet peva neka pesma u kojoj se hvali Bog i da se tako zahvaljuemo i molimo Bogu. Izgovaranje blagoslova (zahvaljivanja) je nesto sto je normalno i ocekivano u zivotu religioznog coveka. Konji se ne zahvaljuju coveku kada im covek da seno da pasu. Ljudi se zahvaljuju ljudima kada im im se da hrana da jedu. Neozbiljno je da se onda mi ne zahvaljujemo Bogu za hranu koju nam daje, kao i za ostalo cime nas obasipa svakoga dana. Oni koji se ne zahvaljuju Bogu za sva dobra koja im On daje nazivaju se "neznabosci" jer ne znaju za Boga.

Miroljub Petrovic
anton - poruka glasi:
Miroljube,čitajući Bibliju vidim da Bog kada je društvo u cjelini zdravo i neiskvareno kažnjava pojedince.Tako u Izraelu pod Mojsijevim vodstvom Bog kažnjava trojicu urotnika protiv Mojsija i Arona,pa čak i Aronove sinove.
U N.zavjetu dok je prva crkva bila neiskvarena,Bog zbog utaje smrću kažnjava Ananiju i Safiru.
Kada zlo izmakne kontroli,obično strada cijeli narod.

Dobro si zakljucio.

Pasirani paradajz iz tetrapak pakovanja?Jeli preporučljiv?

Bilo bi najbolje da ga izbegavas, ali ako nema nista drugo, pa uzmes u malim kolicinama, moze da prodje.

Miroljub Petrovic
nedragovic - poruka glasi:
Srpski nacionalisti, Evroskeptici, anti-amerikanisti i slicni istomisljenici, slozice se u svojim stavovima protiv globalizma i Eu. Bojimo se da cemo ulaskom u EU, ili ukljucivanjem u tokove globalizma izgubiti nas identitet, a pod uticajem holivuda i interneta, obicaji i tradicija ce nam polako nestati. Dakle postacemo bezlicni i isti kao svi ostali...

Skroz pogresan zakljucak. Bojimo se da ulazimo u kontakt sa zarazenim i bolesnim ljudima na nacin na koji oni insistiraju. Mi ne zelimo da cuvamo "nesto nase", nego ono sto je zdravo i sto je dobro za svakog coveka. Necemo zakone destrukcije i samounistenja, necemo da nam se na silu namece satanizam, hocemo da budemo normalni i zdravi i da nasu decu i nas narod uzdizemo u poznavanju onoga sto je dobro (a t oje ono sto Bog nudi) i da na taj nacin kvalitetno i dobro zivomo.

Miroljub Petrovic
jabula - poruka glasi:
Isto tako, zbog cega su kitovi sisari, i imaju pluca, kao i delfini, a ostale ribe to nemaju? Lep primer za evolucioniste.

Lep primer za praznoglavce, sa jedne strane, i odlican primer za razumne ljude da vide lepotu i raznolikost u Bozjem stvaranju. Ne mogu pluca da nastanu slucajnim procesom (evolucijom). Evolucija je naucno nemoguc proces, to moze samo u crtanim filmovima i u umovima ljudi kojima je ispran mozak.

Miroljub Petrovic
Arhangel88 - poruka glasi:
Profesore, zasto Vi prevodite Bibliju? Ne verujete Sinodskom prevodu ili je nesto drugo u pitanju?

Bibliju prevodimo jer imamo dosta los prevod Tanaha (Starog zaveta), sa arhaicnim i nerazumljivim izrazima, i sa pogresnim redosledom knjiga. Prevod sinoda Novog zaveta je dobar, ali Stari zavet, koji predstavlja osnovu i srce Biblije, bez cega se nista ne moze ozbiljno razumeti u teologiji monoteizma (i hriscanstva, i judaizma i islama), nije preveden u zadnjih 100 godina i postoji ogromna potreba za razumljivijim prevodom.

Takodje treba reci da u teologiji ne verujem nikome. Verujem samo Bogu i onome sto On kaze u Svetom Pismu.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 23.02.2010 21:32

Miroljub Petrovic
Pozdrav iz Haga:

http://www.cps.or...ke/hag.jpg

Evo i video izvestaja:

http://www.youtub...5z2WoU5p6o

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 24.02.2010 21:23

Njegos I
Pre neki dan si Miroljube ostavio ovde sajt od Majkla Ruda (Michael Rood), gde se moze naci dosta korisnih informacija...

U vezi sa tim zelio bih da iznesem neke informacije i impresije sa sinocnjeg online seminara (tzv. webinara) povodom Biblijske prirodne medicine i cudesnog izlecenja pomenutog Majkla nakon upraznjavanja jednostavnih principa Prirodne medicine (detoksifikacije i sl.).
Naime covek je bio bukvalno nepokretan u zadnje vreme nakon sto je primio sijaset vakcina dok je isao sa jednom na druge kontinente kako bi pricao ljudima o raznim Biblijskim temama koji su dostupni na njegovom sajtu... Posto se nije "dovoljno informisao" o stetnosti vakcina i principa Vavilonske medicine nasao se zatecen i nepokretan (jer je ocigledno i previse iscrpio svoj organizam i oslabio imuni sistem) - za sta konvencionalni doktori (vracari) nisu imali leka osim sto su mu rekli da ima sindrom Zaljevskog rata (iako nikada nije ucestvovao u njemu). Na kraju se ispostavilo da je primao iste vakcine kao i pomenuti vojnici i da je zbog toga nastao sok u njegovom organizmu koji je prouzrokovao pomenute probleme.

Posle su mu neki njegovi religiozni prijatelji, koji su upoznati sa principima Prirodne medicine, predlozili da izvrsi proces detoxifikacije organizma i predje na sto sveziju i siroviju hranu. Nakon sto je primenio ove jednostavne proncipe expresno je povratio vitalnost i oporavio organizam i sada bez problema hoda i po 3 km dnevno bez ikakvih problema, kako je i sam posvedocio na sinocnem online seminaru o Biblijskim principima ishrane i zivotnih navika.

Mislim da je ovo jos jedan odlican pokazatelj i jednostavan primer koliko je originalna Biblijska prirodna medicina daleko ispred "savremene" Vavilonske medicine koja unistava coveka na svim poljima.

Deo sinocnjeg webinara i svedocanstvo pomenutog coveka moze da se pogleda na linku:

http://www.wellwi...come/rood/

A jos korisnih informacija o procesima detoksifikacije, prirodnoj medicini, svinjskoj gripi i sl. moze da se pogleda na sledem linku:

http://www.wellwi...-archives/

Za one koji ne znaju engleski emisiju o gojaznosti koja je nedavno postavljena (bice jos emisija kasnije) na net mogu pogledati ovde:

http://vimeo.com/...

.

Izmenio/la Njegos I na 24.02.2010 22:55
טוב־לי תורת־פיך מאלפי זהב וכסף

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.57 sekundi!