Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
prav - poruka glasi:
"Hristos nas je oslobodio na slobodu. Stojte dakle cvrsto i ne potcinjavajte se opet ropskom jarmu. Vidite ja Pavle kazem vam: ako se ko obreze Hristos vam nece nista pomoci. I ponovo svedocim svakom coveku koji se obrezuje da je duzan da izvrsi sav zakon. Odvojili ste se od Hrista vi koji se zakonom opravdavate otpali ste od blagodati. Jer mi pomocu Duha na osnovu vere ocekujemo nadu da cemo biti pravedni. Jer u Hristu Isusu niti sto vredi obrezanje niti neobrezanje, nego vera koja se kroz ljubav pokazuje delotvorna."

Nemogu sam da shvatim trenutno...

Nisi pazljivo citao Stai zavet, pa zato ne razumes. Govori se o tome kako biti PRAVEDAN pred Bogom. Ako neko pocini greh, kako da se OPRAVDA pred Bogom? Kada je Adam prekrsio ono sto je Bog rekao, da li je mogao da preore 20 hektara zemlje ili UCINI nesto drugo, pa da bude PRAVEDAN pred Bogom? Nije mogao. Jedini nacin da bude PRAVEDAN pred Bogom jeste da neko PLATI za njega, odnosno da ga neko drugi OPRAVDA pred Bogom. Taj NEKO je Isus Hristos, i to je prvo sto je Bog rekao Adamu kada je sagresio i dao mu je odelo od koze. Odakle koza? Pa ocigledno da je Bog zaklao jagnje i pokazao Adamu sta treba da radi u buducnosti da nikada ne zaboravi obecanje o dolasku Mesije - Onoga koji ce omoguciti OPRAVDANJE svim ljudima.

Pavle kaze ljudima koji su fanatici da ih draznje zakona nece OPRAVDATI pred Bogom. Mi se OPRAVDAVAMO pred Bogom tako sto prihvatamo Isusa Hrista kao naseg zastupnika pred Bogom i Njegovo zrtvovanje kao zrtvu za nase grehe. To sto se obrezujemo ili praznujemo praznike ili nesto drugo, na cemu su insistirali fanatici, nije ono sto nas OPRAVDAVA pred Bogom. Pavle kaze da se drzanjem zakona necemo OPRAVDATI (kao sto to ni Adam nije mogao). Gresnik se opravdava verom u Mesiju, ali treba da drzi zakon, jer drzanjem zakona pokazuje da ne zeli vise da bude gresnik.

Pavle govori da ne treba da budemo robovi grehu, vec da budemo slobodni.

Princip rada Sotone i demona je da coveka najpre navedu na greh, a posle da mu kazu: "Gotov si, nema ti spasa, uvredio si Boga i On te vise nece prihvatiti." A Bog kaze da je Isus platio za nas i ako VEROM prihvatimo Njega, kao zamenu i otkup za svoje grehe, Bog nas vidi ciste od greha, i onda treba da pokazemo ljubav prema drugim ljudima - da ucestvujemo u projektu stvaranja dobrih ljudi - da i drugi pozele da se promene i postanu Bozji sinovi i kceri.

Dakle, delima zakona se NE OPRAVDAVAMO, vec se opravdvamo pre Bogom verom u Isusa Hrista. A posto smo OPRAVDANI, onda treba da pokazemo ljubav prema Bogu i bliznjima, a to se radi zivotom po moralnom zakonu. Isus kaze: "Ako imate ljubav k meni, drzite moje zapovesti."

Zakon pokazuje ko gresi, a vera je ono cime se covek koji je sagresio opravdava pred Bogom. Opravdanje ne vredi nista ako covek nastavi da gresi. U Bibliji pise: "Ko priznaje prestupe svoje i OSTAVLJA (odbacuje ih), dobice milost."

Miroljub Petrovic
Ovih dana se postavljaju na internet biblijski filmovi, tako da ce ih biti preko 20. Evo filma "Jakov":

http://vimeo.com/...

Pirke
Da li moze iz Biblije da se izracuna tacno koliko je vremenski Noje pravio barku,neki tumaci kazu preko 20 godina,da li je to tacno?

"Vreme je ,Gospode da se javis, oskrnavise zakon Tvoj" Ps 118,126

Pirke
ambasador IZraela u poseti Srpskom Patrijarhu!
http://www.pouke....mp;id=2266
P.S. Inace mnogo dobar sajt www.pouke.org

rasko
u filmu o jakovu pominje se raj i vrata raja. rekli ste da raj i pakao ne postoje i da je to jedna od brojnih podvala sotone. kako sad da razumijem ovo u filmu ?

rasko
u filmu o jakovu pominje se raj i vrata raja. rekli ste da raj i pakao ne postoje i da je to jedna od brojnih podvala sotone. kako sad da razumijem ovo u filmu ?kolko je autenticna ova interpretacija na filmu ?

Miroljub Petrovic
Pirke - poruka glasi:
Da li moze iz Biblije da se izracuna tacno koliko je vremenski Noje pravio barku,neki tumaci kazu preko 20 godina,da li je to tacno?

Pise ti u Bibliji, 120 godina.

Miroljub Petrovic
rasko - poruka glasi:
u filmu o jakovu pominje se raj i vrata raja. rekli ste da raj i pakao ne postoje i da je to jedna od brojnih podvala sotone. kako sad da razumijem ovo u filmu ?

Nigde nisam rekao da raj ne postoji. Postoji Carstvo nebesko, odnosno mesto gde Bog prebiva i gde su nebeska stvorenja koja nisu u pobuni protiv Boga. To je raj. Uskoro ce tako biti i na Zemlji.

REDSTAR
Pozdrav profesore,da li ce biti na internetu vase gostovanje sa dr.Colic i Vladimirom Dimitrijevic to sam procitao na sajtu Dveri Srpske,i interesuje me da li nasi neki politicari ucestvuju na okultnim skupovima kao u filmu Sume Bohemiana i vrse nekakve obrede!

Gordan

Miroljub Petrovic
Za one koji su blizu Banjaluke, a i koji nisu, evo sjajne informacije. Postoji planinarsko drustvo koje organizuje setnje po brdima i planinama, uz razgledanje predivnih prirodnih lokaliteta. Evo njihovog sajta za sve informacije:

http://www.pdcica...

Miroljub Petrovic
SasaBD - poruka glasi:
Sta mislite da li su ljudi koji su izuzetno, da ne kazem abnormalno inteligentni (Tesla, Ajnstajn, Njutn...) dobili tu posebnu inteligenciju licno od tvorca da nesto urade, da li je to stvar genetike ili nesto trece? Ili je Tvorac preko njih pokazao ljudima kakve potencijale mogu da imaju ako prihvate moralne zakone?

5% je talenat, a 95% je rad.

Miroljub Petrovic
REDSTAR - poruka glasi:
Pozdrav profesore,da li ce biti na internetu vase gostovanje sa dr.Colic i Vladimirom Dimitrijevic to sam procitao na sajtu Dveri Srpske

Evo linka za to gostovanje:

http://video.goog...amp;hl=en#

i interesuje me da li nasi neki politicari ucestvuju na okultnim skupovima kao u filmu Sume Bohemiana i vrse nekakve obrede!

Svi su oni u nekom tajnom drustvu, inace ne bi bili tu gde jesu.

Miroljub Petrovic
Konstantin - poruka glasi:
http://www.adanja...
Upravo se zavrsila emisija Mire Adanje Polak o masonima u Srbiji, na RTS-u, gde su vrlo otvoreno pricali (reklamirali se). Sta mislite gospodine Petrovicu? RTS je izgleda na masonskoj strani, izgleda da je sukob okultista u Srbiji stvarnost. Samo ne znam kako npr mogu jezuiti da vode drzavu, a nacionalnu televiziju koriste masoni za svoju promociju?

"Ova emisija vodi vas u njihov hram. Do sada smo viđali masonske hramove u svetu, ali u Beogradu nismo nikada. Autor emisije se obavezao da neće nikada reći gde se hram nalazi. Čak i da to nekome kaže, neće vredeti, jer su je vodili nekim skrivenim putem kojim oni nikada ne idu.
U Beogradu postoji veliki broj obeležja masona koja nisu vidljiva, a nalaze se na svakom koraku. Masoni će ostati večita intriga i nikada neće biti do kraja ispričana priča"

Nije problem da se bude mason koji je lojalan jezuitima. To je isto kao sto nije problem ako je neko pravoslavac koji voli papu i rimsku religiju. Ali, u Srbiji postoje dve masonske organizacije - ocigledno je jedna lojalna jezuitima, a ona druga nije.

milutinn
Miroljube

Sada si me zbunio tvojom izjavom. Nerazumem kako "Nije problem da se bude mason koji je lojalan jezuitima...".

Nadam se da neces izbrisati ovaj post kao sto si izbrisao moj predhodni juce.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 13.02.2010 18:51

Pirke
http://www.vidovd...e1736.html
Jedan od boljih tekstova koji sam procitao u zadnje vreme, sta ti mislis Miroljube?

Pirke
Izgleda da je i ovo jedan od razloga za smenu:
http://www.kosovo..._06/4.html

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 13.02.2010 18:58

Vladimir1979
Po vašem mišljenju da li može u ovoj godini,još neki veći dogadjaj da se dogodi koji bi ljude opomenuo na skori Hristov dolazak?
Znam da to nemože niko tačno da kaže ali vidimo počelo je sa zemljotresom na Haitiju,stalno se dešava nešto po svim delovima sveta.Interesuje me da li možemo očekivati još nešto veće sa još većim posledicama,možda kod nas ili u bližem okruženju?
Hvala.

Miroljub Petrovic
milutinn - poruka glasi:
Miroljube

Sada si me zbunio tvojom izjavom. Nerazumem kako "Nije problem da se bude mason koji je lojalan jezuitima...".

Ocigledno nisi pratio sta smo do sada pricali ovde. Treba da procitas sve moje postove od pocetka da bi mogao da pratis sta govorimo ovde. Dakle, ako je neko mason, i u isto vreme postane clan nekog tajnog drustva koje je pod kontrolom rimske crkve, odnosno njihove vojske - jezuita, kao sto su Malteski vitezovi, onda nema problema da ostane mason. Tako je isto i u "hriscanskoj" religiji. Moze neko da bude sta god hoce (pravoslavac, protestant...), ako je lojalan papi, niko ga nece dirati u ovom svetu (samo sto ce da ulazi u sukob sa Bogom).

Nadam se da neces izbrisati ovaj post kao sto si izbrisao moj predhodni juce.

Svaki neozbiljan post se brise, ukljucujuci komentare.

Miroljub Petrovic
Bosko - poruka glasi:
Postovanje,

Kako je moguce da mi vidimo svezde koje su udaljene od nas vise od 6000 svetlosnih godina? To je prakticno nemoguce. Ako su tada nastale i tada se upalile, njihova svetlost je od njih udaljena tek 6000 svetlosnih godina, a one su od nas udaljene i po 100000 a o galaksijama da i ne govorim koje su daleko i po nekoliko stotina milona svetlosnih godina.... Dakle mi ih ne mozemo videti.

O tome sam vise puta govorio, ali nisi pratio ovaj forum od pocetka, a imas o tome i u mojoj knjizi "Nauka i problem smrti".

Dakle, merenja u zadnjih 300 godina pokazuju da se brzina svetlosti smanjuje i da je u pocetku bila oko 6 milijardi puta veca nego danas. O tome imas detaljnije na donjem linku:
[url]
http://www.creati...#wp1621525 [/url]

Postoji mogucnost i da je Bog rasprsio svetlost prvog dana stvaranja. Znamo da je Adam stvoren u odraslom stanju, a ne kao beba, tako je moguce i da je svemir stvoren u "odraslom" stanju, sa nekom prividnom staroscu.

Miroljub Petrovic
Vladimir1979 - poruka glasi:
Po vašem mišljenju da li može u ovoj godini,još neki veći dogadjaj da se dogodi koji bi ljude opomenuo na skori Hristov dolazak?
Znam da to nemože niko tačno da kaže ali vidimo počelo je sa zemljotresom na Haitiju,stalno se dešava nešto po svim delovima sveta.Interesuje me da li možemo očekivati još nešto veće sa još većim posledicama,možda kod nas ili u bližem okruženju?
Hvala.

Naravno da mozemo da ocekujemo. Toga ce biti jako puno, a to je i proreceno u Bibliji.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.60 sekundi!