pocetak foruma
|
|
zaks |
Odgovorio 24.10.2009 23:56
|
Član Odgovori: 22 Pristupio/la: 18.07.2009 17:18 Lokacija: Nepoznata |
Zasto clanovi raznih redova u raznim crkvenim zajednicama ne smiju da se zene i da imaju porodicu?Odakle uopste taj obicaj i sta je sustina toga? Kako su slatke jeziku mom reči Tvoje, slađe od meda ustima mojim!Psalam 119
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2009 00:10
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Obilic je napisao: Jel vi tvrdite da je svako ko radi za drugoga rob? Recimo ako neko radi za neku drzavnu ili privatnu instituciju, ili za nekog privatnika. Jel on rob? Sta ako je direktor ili sef? I tada je rob? A recimo ovi ljudi koji imaju trafike, prodavnice, rade kao majstori na oglas, itd....oni su slobodni? Onda se moze reci da je zubar privatnik ili advokat sa svojom kancelarijom slobodan covek, jel? Hajte objasnite malo taj koncept ropstva o kojem govorite? Koncept ropstva sam objasnio u knjizi "Osnovi teokratije". Sta to znaci ako je neko "direktor" ili "sef"? To je kao da kazes za nekoga: "On je doktor nauka." Pitanje treba da glasi: "Da li je on direktor u svojoj privatnoj firmi?" a ne "Da li je on direktor?" Kakav "direktor" kad u svakom trenutku moze da izgubi posao? Kakav je neko "doktor nauka" kad ne zna nista da radi i nije u stanju da ima svoju privatnu firmu, nego mora da radi za nekoga, a samim tim moze da bude ucenjen pod pretnjom izbacivanja sa posla? Pogledaj ko moze da bude mason. Masoni su tacno uzeli biblijsku definiciju slobodnog coveka. Masom moze da bude samo neko ko je "slobodan", a oni slobodnog coveka definisu prema Kantovoj definiciji slobodnog coveka po kojoj je slobodan svaki onaj ko ima svoj biznis ili znanje koje moze da ga izdrzava. Drzavni cinovnici, obicni vojnici i policajci, kao i drugi zaposleni u raznim firmama, ne mogu da budu masoni. Naravno da je svaki privatnik slobodan, dakle i vlasnik trafike i advokat i privatni zubar, kao i bilo koji zanatlija koji ima svoj biznis. Naravno, "biti slobodan", u pravom smislu reci, je samo onaj ko zivi u prirodi i ko moze da zivi potpuno nezavisno od sistema. Privatni zubar koji ne zna da proizvede krompir i psenicu, moze da ima sto miliona evra u kesu, ali mu to ne vredi mnogo. Kad dodje glad, niko mu nece prodati hranu jer hrane nece biti za prodaju, a on ako ne zna da proizvede hranu, ili nema svoj izvor vode i grejanja, moci ce samo da plati popu da mu odrzi opelo (ako nadje popa u to vreme). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2009 00:12
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Stefanovic je napisao: Miroljbe, citajuci knjigu Vatikanske ubice naiso sam na jednu sasvim neobicnu informaciju: da je krst ustvari simbol koji priziva demone. Molim objasnite mi ovo. Imas o tome detaljnije u knjizi "Masonski i okultni simboli", kao i u knjizi "Vavilonska misterijska religija" koje mozes da skines na ovom sajtu. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 25.10.2009 00:13 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2009 00:14
|
stivstivo1 je napisao: ko su gideoniti, dali mi bibliju dali je verodostojna. I kakvo je njihovo ucenje. Gideoniti su organizacija koja stampa Nove zavete i poklanja ih. Obicno koriste neki od poznatijih prevoda. Kod nas dele Carnicev prevod novog zaveta. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2009 00:19
|
zaks je napisao: Zasto clanovi raznih redova u raznim crkvenim zajednicama ne smiju da se zene i da imaju porodicu?Odakle uopste taj obicaj i sta je sustina toga? Imas o tome u knjizi "Vavilonska misterijska religija". |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2009 01:06
|
Na donjem linku moze se skinuti najbolji roman koji je napisan od strane nekog naseg pisca. Ako neko nadje bolji roman od ovog, ima da ga častim. U pitanju je roman "Zakletva", autor je Mile Kordic. Roman se bavi čuvenim istorijskim dogadjajem kada su Rovčani spasili Kuče. Pošto sam ja iz Kuča, neko će možda da prigovori da hvalim svoje pleme, ali ko pročita ovaj roman neće ostati ravnodušan. U romanu se spominju mnoge znamenite ličnosti, pa sam na linku ispod postavio moj rodoslov da se malo hvalim u kakvoj sam vezi sa likovima iz ovog romana, koji je, ponavljam, napisam prema poznatom istorijskom događaju (pisac romana je samo ubacio i jedan ljubavni detalj koji se nije desio, da malo "osavremeni" dešavanja u romanu). Vazno je da se procita i predgovor, da bi se imao bolji uvid u sva desavanja u romanu. Evo linkova: http://www.mediaf...njqmkwgkme http://www.cps.or...doslov.pdf |
|
|
bokiva |
Odgovorio 25.10.2009 10:37
|
Član Odgovori: 212 Pristupio/la: 25.09.2008 22:44 Lokacija: Nepoznata |
"Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".
|
|
|
IsakSmesko |
Odgovorio 25.10.2009 10:40
|
Član Odgovori: 37 Pristupio/la: 22.05.2009 12:10 Lokacija: Nepoznata |
22. 10. 2009. Vlajko Panovic spec. med. psihoterapije je odrzao predavanje na temu "Novi oblici zavisnosti". Govorio je o televiziji, racunarima, video igricama, agresivnoj muzici i o tome kakva nam je buducnost. http://vimeo.com/... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2009 11:13
|
bokiva je napisao: A smatraju je najkatolickijom zemljom na svetu sa preko 95% katolika http://www.rts.rs...5%BDaneira Tu je jos dobro stanje, jer se policija sukobi sa narko dilerima, dok u Spaniji i Hrvatskoj policija i narko dileri su kucni prijatelji, zajedno sa svestenicima. A nista bolje nije ni kod nas. |
|
|
boZo |
Odgovorio 25.10.2009 11:31
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 05.07.2008 04:50 Lokacija: Nepoznata |
zasto pravoslavna crkva drzi nedelju za dan od odmora ne subotu ? Bog stavlja na muke one koje voli da bi ih usavrsio
'Sveti Sava' |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2009 13:01
|
boZo je napisao: zasto pravoslavna crkva drzi nedelju za dan od odmora ne subotu ? Pravoslavna crkva ne drzi nedelju za dan od odmora, vec se sluzbe odvijaju i subotom i nedeljom pre podne. Subotom se ne posti, jer se Shabat smatra praznikom, a nedeljom se odvija sluzba za uspomenu na dan Hristovog vaskrsenja. To je i bio jedan od uzroka Velike sizme, odnosno raskola u crkvi na istocnu i zapadnu. Optuzba na racun pravoslavnih je bila: "Zasto vi judaizirate? Jel hocete da budete kao Jevreji?" Naime, pravoslavni su praznovali i Shabat i prvi dan sedmice, i nisu na Shabat hteli da poste (jer se na radosne praznike ne posti; posti se samo na Jom Kipur (Dan ociscenja) - kada se nista ne jede i ne pije), a rimska crkva je uvela post na Shabat i htela da potpuno obezvredi Shabat, pa je samo isticala prvi dan sedmice - nedelju, ali vidi se iz konteksta da su forsirali prvi dan sedmice ne zbog Hristovog vaskrsenja, nego zato sto je to najveci paganski praznik - sedmicni dan boga sunca (Sunday). |
|
|
Srbija_zemlja_heroja |
Odgovorio 25.10.2009 14:27
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 17.07.2009 13:06 Lokacija: Nepoznata |
Vanredno stanje u SAD http://www.mtsmon...est=150689 Srbin je Hristov, raduje se smrti vise nego zivotu u ponizenju.
|
|
|
Arhangel88 |
Odgovorio 25.10.2009 14:50
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 25.10.2009 14:43 Lokacija: Nepoznata |
Pomaze Bog, gospodine Petrovicu. Mozete li da mi razjasnite jednu nedoumicu? Rekli ste da je katolicka crkva proganjala tajna drustva pod izgovorom da komuniciraju sa demonima. Zasto je to radila, kada od velike sizme, ceo zapad postaje satanino gnezdo? Zasto papa, koji je satanin segrt, progonio je ostale koji su komunicirali sa demonima? Pregledao sam sva Vasa predavanja ali nisam razumeo ovu stvar. Unapred hvala, svako dobro od Gospoda. Izmenio/la Arhangel88 na 25.10.2009 14:54 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2009 16:59
|
To je najstrasnija manipulacija ljudima u istoriji. Na zalost, to ce uskoro doci i kod nas, a nema NIJEDNE institucije da se suprostavi toj strasnoj manipulaciju i zatiranju naroda. Ocigledno da su pred nama strasni dogadjaji kojima ce Bog da probudi iz zimskog sna greha ovo duhovno razvaljeno covecanstvo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2009 17:07
|
Arhangel88 je napisao: Pomaze Bog, gospodine Petrovicu. Mozete li da mi razjasnite jednu nedoumicu? Rekli ste da je katolicka crkva proganjala tajna drustva pod izgovorom da komuniciraju sa demonima. Zasto je to radila, kada od velike sizme, ceo zapad postaje satanino gnezdo? Zasto papa, koji je satanin segrt, progonio je ostale koji su komunicirali sa demonima? Pregledao sam sva Vasa predavanja ali nisam razumeo ovu stvar. Unapred hvala, svako dobro od Gospoda. Nije rimska crkva od pocetka bila tako duboko u okultizmu kao sto je danas. Paganstva je uvek bilo u njoj, ali je bilo i mudrih ljudi u njenim redovima, medjutim, vremenom je ona tonula sve dublje i dublje, i nije birala sredstva da bi kontrolisala vlast i sve aspekte ljudskog zivota. U srednjem veku je pocela duboko da ulazi u okultizam pojavom Ignjacija Lojole. Glavni konkurenti su joj bili masoni i druga tajna drustva, a vremenom su tajna drustva rimske crkve postala dublje uvucena u okultizam nego druga tajna drustva. O tome govori i bivsi jezuita Dr Alberto Rivera, koji kaze da su jezuiti organziacija koja je najdublje uvucena u okultizam (pogledaj njegovu knjigu "Vatikanske ubice"). Cilj rimske crkve je oduvek bio da svakoga primi u svoje okrilje, bez obzira na verovanja, samo ako prihvati primat crkve i pape. Tako su se nekada primali u crkvu svi pagani, bez obzira na verovanja, a danas se prihvata i evolucionizam, marksizam, kao i bilo koje drugo verovanje ili koncept. Da su masoni i druga tajna drustva u proslosti placali reket papi i da su ga prihvatali za gazdu, ovaj ih nikada ne bi proganjao. Danas su masoni prihvatili papu i vise nema sukoba medju njima, jer su se glavni svetski masoni uclanili u papsko tajno drustvo "Malteski vitezovi". |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2009 17:47
|
Ovogodisnji sajam knjiga u Beogradu pocinje sutra u 12 sati, i trajace do nedelje 1.11. do 20 sati uvece. Radno vreme ce biti od 10-20 sati. Nas centar ce biti prisutan na standu knjizare "Plavi krug", a stand se nalazi u Hali 4 (bivsa hala 14), kada se iz hale 1 udje u halu 4, sa leve strane. Na donjem linku moze se pogledati plan hale 4, a crnim poljem, na kome pise "Plavi krug", oznacen je nas stand. Levo je hala 1, a desno je izlaz iz hale 4. Ja bih trebao da budem na standu veci deo vremena. Zeljko Stanojevic, autor knjige "Kumranski spisi", bice na standu u petak i subotu od 17-19 sati, ako neko zeli da poprica sa njim u vezi njegove knjige. Evo slike sa rasporedom standova u hali 14: http://www.cps.or..._sajam.jpg Izmenio/la Miroljub Petrovic na 25.10.2009 19:22 |
|
|
Branislav |
Odgovorio 25.10.2009 18:29
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 25.10.2009 17:08 Lokacija: Nepoznata |
Poštovani Miroljube, želim da Vas puno pozdravim! Jako mi se sviđaju Vaša izlaganja i zato bih voleo da se posavetujem sa Vama... Naime, prateći Vaš forum, video sam da ste već odgovarali na pitanja u vezi sa zdravljem zuba i pošto se ispostavilo da mnogo toga što radimo, radimo pogrešno radi neznanja. I ako uzmemo u obzir da čak ni sama pasta za zube nije zdrava, hteo bih da se prvo posavetujem sa Vama pre nego što odem kod zubara da popravljam zube, i da Vas pitam da li su plombe štetne? Šta mislite o belim plombama? I šta Vi preporučujete? Unapred hvala! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2009 19:05
|
Na donjem linku moze se skinuti novi savremeni prevod Tanaha (Starog zaveta), i to prva dva njegova dela - Zakon i Proroci. Momentalno se radi sredjivanje prevoda poslednjeg dela Tanaha, a to su Istorijske knjige. Redosled knjiga je poredjan onako kako je u originalu i to daje jedan potpuno kvalitetniji i bolji uvid u Bozju poruku. Prevod koji sada postavljamo ce jos biti pregledan i sredjen, ali i ovakav kakav je odlican je za citanje i razumevanje poruke. Prevod se radi na cirilici, jer u Srbiji latinicna verzija Biblije ima jako los prolaz u prodaji, tako da oni koji ne znaju cirilicu mogu lako da prebace pdf u word fajl, pa da ga konvertuju na latinicu. U pregovorima smo sa nekim ljudima iz Hrvatske da se ovaj prevod prebaci na latinicu i ijekavicu, pa da se objavi u Hrvatskoj. Ako neko cuje za nekog izdavaca u Hrvatskoj koji hoce da stampa ovaj prevod, moze da mi se javi, jer ce to biti veoma unosan posao, ali mora malo da ulozi. Dakle, evo linka za tekst: http://www.mediaf...ggtlxnxhhz |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2009 19:12
|
anavlis je napisao: ... zasto vecina pravoslavaca jevreje smatra antihriscanima....i sta mislite o ovome gore navedenom .... Vecina onih koji se izjasnjavaju kao "pravoslavci" uopste ne cita Bibliju, a o religiji znaju samo onoliko koliko su od nekoga culi. Antisemitizam je drugo ime za mrznju prema Bogu, i to je bolest celog covecanstva. Kada bi ljudi samo malo citali Bibliju, videli bi kako ce lose proci oni koji proganjaju Jevreje. Link koji si navela je samo jedna prica coveka koji povrsno poznaje teologiju, u kojoj ima malo istine i dosta neistine. Kada budes poznavala Bibliju, onda ces imati merilo i mehanizam za prepoznavanje teoloske istine od lazi. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 25.10.2009 19:16 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2009 19:20
|
Branislav je napisao: Poštovani Miroljube, želim da Vas puno pozdravim! Jako mi se sviđaju Vaša izlaganja i zato bih voleo da se posavetujem sa Vama... Naime, prateći Vaš forum, video sam da ste već odgovarali na pitanja u vezi sa zdravljem zuba i pošto se ispostavilo da mnogo toga što radimo, radimo pogrešno radi neznanja. I ako uzmemo u obzir da čak ni sama pasta za zube nije zdrava, hteo bih da se prvo posavetujem sa Vama pre nego što odem kod zubara da popravljam zube, i da Vas pitam da li su plombe štetne? Šta mislite o belim plombama? I šta Vi preporučujete? Unapred hvala! Ove nove bele plombe su bolje od onih starih i bilo bi dobro da se zamene te stare. Ako zivis u Beogradu, ili u blizini, preporucujem ti jednog odlicnog stomatologa, saradnika naseg centra. Imas njegov telefon i ime na donjem linku, skroz dole na stranici: http://www.creati...ravlja.htm |
|
Predji na forum: |