pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.10.2009 23:07
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
miki je napisao: Da li je normalno da kad vas sitni insekti iritiraju da ih sa nimalo muke ubijete i jos pri tom neosecate nikakvu grizu savest? Ako uporedimo coveka i nekog sitnog insekta, zakljucujemo da je covek u odnosu na recimo musicu milijarde puta mocniji i sposobniji, a ako poredimo coveka i Boga u pitanju su milijarde i milijarde razumete sta hocu da kazem. E sad ako je meni dosadno sa jednom musicom, kako to da Bogu nije dosadno sa ljudima. Mozda ja negde gresim sa ovakvim poredjenjima... Naravno da gresis. U pitanju nije kvantitativna razlika, vec kvalitativna. Mi smo Bozja deca, a dete je nesto najvrednije sto postoji u svemiru. Mnoge zivotinje su stvorene zbog coveka, da coveku ulepsaju zivot, a dosadni insekti su nastali nakon covekove pobune kao neka vrsta pedagoske mere i stalnog podsecanja da je covek u pobuni protiv Boga. Ako razumes svrhu necijeg postojanja (coveka i insekta), onda ces shvatiti da poredjenje koje si naveo nema smisla. Da li ce zivotinje napredovati u svakom smislu na obnovljenoj zemlji i da li ce sve zivotinje biti vaskrsnute? Naravno da ce napredovati i da ce biti vaskrsnute, ali kao biljojedi, kao sto su bile u pocetku, pre covekove pobune. Cini mi se da ste pominjali nekog ekonomistu saradnika vaseg centra. Da li postoji u najavi da ce se otvoriti neki podforum na takve teme? Taj ekonomista je momentalno vrlo zauzet, tako da ne znam kada ce se to realizovati. Kolike se marze uzimaju u trgovini po Bibliji? Ima li nekakvog zakona? Ako mene neki proizvod kosta 1000 evra za koliko ja mogu da ga prodam? Sve zavisi o kakvom se proizvodu radi. Sto je vise znanja ukljuceno u izradu nekog proizvoda, to je on skuplji. Lek koji leci tesku bolest moze mnogo da kosta na trzistu, a da proizvodjaca jako malo kosta jer on ZNA da ga jeftino proizvede. Znanje se najbolje prodaje. Ako napravis drzalo za motiku, tu neces uloziti mnogo znanja, pa ce proizvod biti jeftin. Najskuplje znanje je znanje o Bogu. Onaj ko dobro poznaje Boga moze da ozeni najbolju devojku (ili ako je zensko, moze najbolje da se uda), i u svako doba ce biti cenjen i dobro placen. Mozda da navedem primer Majmonidesa, Jevrejina koji je bio licni lekar turskog sultana. Mnogi Jevreji su tokom istorije bili privilegovani od strane okupatora jer su bili cenjeni zbog svog znanja, koje je proizilazilo iz poznavanja Boga. Onaj ko poznaje Boga, taj ima mudrost i zna u svakom trenutku da donese najbolju odluku, a to svi ljudi lako vide i veoma cene. Zato vladari i ljudi na polozajima imaju savetnike. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.10.2009 23:08
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
nikola je napisao: Cuo sam da se nezvanicno na bogosloviji govorilo o upotrebi teskih metala (olova) kao dodatak u milka cokoladama i pivu. Od kad je hajniken pokukpovao srpske pivare ljudi se zale kako ih posle 2-3 pica boli glava, inace ovi ljudi su ranije mogli dosta da popiju i da im ne bude nista To je dobro, da sto pre prestanu da piju to smece koje nazivaju "pivo". |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.10.2009 08:04
|
Vukajlo je napisao: Miroljube, u vezi natprirodnih pojava, da li su oni primjeri koje si naveo, prvenstveno snimci, naučno potvrđeni kao vjerodostojni? Snimci mogu biti animirani tako da se teško razlikuje od realnog. Kako da znamo da i ti snimci nisu jedan vid manipulacije i zamajavanja? Uvek postoji verovatnoca da mediji lazu po raznim pitanjima, ali ja sam naveo neke od fenomena koji ljude cesto vide, i meni su ih pricali, pa sam izabrao one video materijale koji su mi se cnili najboljim da ljudima priblizim nacine najcesceg delovanja demona. http://www.youtube... .... Koliko sam saznao ovo je njima festival, kao praznik, tradicija, dovode djecu da gledaju, itd. Mene obuzme takva želja da ih stavim na muke ili čak da ih ubijem da je to nevjerovatno. Kao recimo kad sam vidio kako su oni pretukli onog Francuza, kad oni vojnici tuku djecu, dešavanja u logorima, i još milion primjera... To su samo simptomi bolesti jednog drustva. Pravu odgovornost za takve pojave snose oni koji zarad licnih sebicnih i samounistavajucih interesa uvode zakone koji podsticu sve oblike nemorala i unistenja naroda. Pročitao sam veći dio tvoje knjige Brak i porodica. Vjerovatno ću je sjutra završiti. Ako budem želio mogu li ti poslati ličnom prukom komentar i koje pitanje? Naravno. |
|
|
GOGO |
Odgovorio 22.10.2009 14:08
|
Član Odgovori: 12 Pristupio/la: 12.09.2009 17:48 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube sto mislite o Herbalife proizvodima? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.10.2009 14:27
|
GOGO je napisao: Miroljube sto mislite o Herbalife proizvodima? "Jel to raste na drvetu?" Tako me je pitala Dr Lorin Dej kada sam je pre par godina pitao sta misli o jednom preparatu od soje koji navodno leci rak. Ja sam joj odgovorio: "Naravno da ne raste." A ona mi je onda rekla: "Ne treba uzimati nista sto nije iz Bozje baste." To bih isto ja mogao da kazem kao odgovor na tvoje pitanje. Herbalife proizvodi jedu neka alternativa za zderonje i hedoniste, ali to nije najbolje resenje jer Herbalife tablete ne mogu da zamene proizvode iz prirode. U pitanju je klasicno reketiranje neinformisanih ljudi, iako su te tablete manje stetne od klasicnih lekova. |
|
|
Billy10 |
Odgovorio 22.10.2009 14:34
|
Član Odgovori: 26 Pristupio/la: 18.11.2008 11:28 Lokacija: Crna-Gora |
Dobar dan. Ima li negde video simulacije nastanka svemira i Zemlje za 6 dana? Pozdrav "Primati je lepo, davati je uzviseno".
|
|
|
Laki |
Odgovorio 22.10.2009 15:59
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
krajisnik |
Odgovorio 22.10.2009 16:09
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 22.06.2009 11:51 Lokacija: Nepoznata |
Kada sam gledao Vasa predavanja o haloweenu i proslavi istog u skolama ,mislio sam da je to samo u americi,daleko od nas . Medjutim ,danas sam cuo da moja skola organizuje 'strava' zurku povodom ovog satanskog praznika!Kao svi su odusevljeni i djaci i profesori ! Ovo je sramota za ovu drzavu,skolu i ljudsku inteligenciju .. |
|
|
Zlatko |
Odgovorio 22.10.2009 16:45
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 22.04.2009 06:58 Lokacija: Nepoznata |
S' verom u Boga i otadzbinu
|
|
|
neki deki |
Odgovorio 22.10.2009 16:48
|
Član Odgovori: 111 Pristupio/la: 02.08.2009 15:24 Lokacija: Nepoznata |
Odgledah emisiju o malteskim vitezovima i masonima sa tv spectruma u kojoj ste Marko Nicovic i ti bili gosti. Kakav si utisak stekao o Nicovicu? Da li je bio clan viseg reda i dobro zna sta stoji iza svih tajnih drustava pa se pravi mutav jer prica o pomaganju siromasnima, gladnima itd. ili je bio clan nizeg reda pa je neinformisan sta zapravo stoji iza tajnih drustava? Primetio sam da posle tvog govora u kom si citirao Alberta Pajka gde on navodi kog Boga oni (tajna drustva) obozavaju, Nicovic uopste nije prokomentarisao (ni potvrdio ni demantovao) ono sto si rekao. Sve sto dise neka hvali Gospoda! Aliluja!
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.10.2009 18:25
|
Billy10 je napisao: Dobar dan. Ima li negde video simulacije nastanka svemira i Zemlje za 6 dana? Pozdrav Ne znam, nisam video. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.10.2009 18:30
|
neki deki je napisao: Odgledah emisiju o malteskim vitezovima i masonima sa tv spectruma u kojoj ste Marko Nicovic i ti bili gosti. Kakav si utisak stekao o Nicovicu? Da li je bio clan viseg reda i dobro zna sta stoji iza svih tajnih drustava pa se pravi mutav jer prica o pomaganju siromasnima, gladnima itd. ili je bio clan nizeg reda pa je neinformisan sta zapravo stoji iza tajnih drustava? Primetio sam da posle tvog govora u kom si citirao Alberta Pajka gde on navodi kog Boga oni (tajna drustva) obozavaju, Nicovic uopste nije prokomentarisao (ni potvrdio ni demantovao) ono sto si rekao. Mislim da Nicovic ne zna pravu pozadinu Malterskih vitezova i tajnih drustava, ali ne mogu 100% da tvrdim. |
|
|
elohim |
Odgovorio 22.10.2009 20:13
|
Član Odgovori: 54 Pristupio/la: 13.09.2009 17:01 Lokacija: Nepoznata |
u kom starosnom dobu ce ljudi biti vaskrsnuti i pravednici i gresnici?bebe,starci,svi ce biti vaskrsnuti na vecni zivot ili unistenje,ali u kom starosnom dobu?ili to nije bitno posto smo duhovna bica |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.10.2009 20:41
|
elohim je napisao: u kom starosnom dobu ce ljudi biti vaskrsnuti i pravednici i gresnici?bebe,starci,svi ce biti vaskrsnuti na vecni zivot ili unistenje,ali u kom starosnom dobu?ili to nije bitno posto smo duhovna bica Govorio sam o tome. Svi ce biti vaskrsnuti u onom uzrastu u kom su umrli, s tim da se na njihovim licima nece videti tragovi bolesti. Mozemo da ocekujemo da ce se tokom vremena stariji ljudi podmladiti, a da ce mladji dostici puninu zrelosti. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.10.2009 20:43
|
Baruch Haba je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Billy10 je napisao: Dobar dan. Ima li negde video simulacije nastanka svemira i Zemlje za 6 dana? Pozdrav Ne znam, nisam video. Harun Yahya je uradio simulaciju stvaranja univerzuma u videu... Harun Jahi veruje u Veliki prasak, tako da njegova simulacija nije validna. |
|
|
neki deki |
Odgovorio 22.10.2009 21:02
|
Član Odgovori: 111 Pristupio/la: 02.08.2009 15:24 Lokacija: Nepoznata |
Pre sam cuo na vestima da se sumnja da se petnaestak Albanaca sa kosova utopilo u Tisi na granici izmedju Srbije i Madjarske prilikom pokusaja ilegalnog prelaska. To dovoljno govori koliko je losa situacija do koje je doslo od dolazka evropejaca na Kosovo, toliko losa da ljudi moraju da beze u potrazi za boljim zivotom. http://www.novost...n%20ulazak Sve sto dise neka hvali Gospoda! Aliluja!
|
|
|
Varnava |
Odgovorio 22.10.2009 21:23
|
Član Odgovori: 31 Pristupio/la: 23.08.2009 14:07 Lokacija: Nepoznata |
"Nemoj postaviti nad sobom covjeka tudjina,koji nije brat tvoj"(5.Mojs. 17,15) Da li smo mi Srbi ovo zaboravili pa doveli Brozinu na vlast i stigla nas Bozja kazna,sta mislis Miroljube? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.10.2009 21:39
|
neki deki je napisao: Pre sam cuo na vestima da se sumnja da se petnaestak Albanaca sa kosova utopilo u Tisi na granici izmedju Srbije i Madjarske prilikom pokusaja ilegalnog prelaska. To dovoljno govori koliko je losa situacija do koje je doslo od dolazka evropejaca na Kosovo, toliko losa da ljudi moraju da beze u potrazi za boljim zivotom. Stanje na Kosovu je gore nego sto mozes i da zamislis, ali niko ne sme da pisne ili da se pobuni protiv takvog stanja jer bi bio likvidiran po kratkom postupku. Slicno je stanje i u celoj Evropi, ali posto medije kontrolise mafija, objavljuje se kako se "zivi sve bolje", kako ce "biti bolje iduce godine", itd. Evropski narodi su potpuno razvaljeni i u totalnom ropstvu. Mi se jos koliko-toliko opiremo, ali crno nam se pise. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.10.2009 21:43
|
Varnava je napisao: "Nemoj postaviti nad sobom covjeka tudjina,koji nije brat tvoj"(5.Mojs. 17,15) Da li smo mi Srbi ovo zaboravili pa doveli Brozinu na vlast i stigla nas Bozja kazna,sta mislis Miroljube? To se odnosi na teokratsku drzavu, a "tudjin" je neko ko je paganin pa se zatekne u teokratskoj drzavi. Mi smo bili vecinom pagani i pre Drugog svetskog rata, pa nas je onda uzjahao paganin Broz. Ali, mislim da je Broz bio manje los od masona Karadjordjevica. Manje smo postradali od Broza nego od Karadjordjevica. Posledica vladavine Karadjordjevica je stravican pogrom naroda za vreme Drugog svetskog rata, a posledice vladavine Broza je proterivanje vise od pola miliona ljudi sa vekovnih ognjista. Duhovni genocid se sprovodio u oba slucaja, iako mislim da je prva Jugoslavija bila mnogo gora od druge. Ovo sto sada imamo je ponavljanje vladavine koja je bila u prvoj Jugoslaviji - tajna drustva sve kontrolisu. |
|
|
Billy10 |
Odgovorio 22.10.2009 21:51
|
Član Odgovori: 26 Pristupio/la: 18.11.2008 11:28 Lokacija: Crna-Gora |
Govorili ste da ce te napisati neki "ozbiljan tekst" na temu Otkrivenja tjs. pslednjih vremena, jer kako ste rekli: "Nisam nasao nijedan ozbiljan tekst na tu temu". Pa me interesuje da li bi se mogao ubrzo ocekivati? Svako dobro "Primati je lepo, davati je uzviseno".
|
|
Predji na forum: |