pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.10.2009 22:03
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Vukajlo je napisao: Zdravo Miroljube. Rekao si da javim ako imam pitanja pa ću ja to i da iskoristim Na sva pitanja koja si postavio odgovorio sam vise puta, ali ti nisi citao prethodne postove. Procitaj sve moje postove od pocetka, da bi mogao ravnopravno da se ukljucis u diskusiju. Evo ukratko odgovora na tvoja pitanja. Kažeš da je neki entitet govorio iz zmije a ne zmija. Zašto je onda Tvorac prokleo zmiju? Prokletstvo je zadesilo celu planetu i sve organizme, a ne samo zmiju. Zmija je bila medijum preko koje je Sotona govorio, pa je na poseban nacin pretvorena u ruznu i odvratnu zivotunju za coveka. Za samu zmiju to nije nikakav problem, ona funkcionise u skladu sa onim kako je stvorena, ali sama odvratnost zmije je nesto sto coveka podseca na ulogu zmije kao medijuma prilikom pada prvih ljudi. Možeš li mi pojasniti zašto Tvorac nije pogledao na Kainov prinos? Jer i sam Tvorac pita Kaina zašto je klonuo. Prinos je trebao da bude u zivotinji koja je predstavljala Mesiju, a Kain je prineo jabuke, kruske i slicno, sto nema veze sa svrhom prinosenja zrtve. Zrtva treba da podseca ljude na strahotu greha i na dolazak Otkupitelja. Zašto je Bogu mila žrtva koju Noje prinosi? On žrtvuje životinje je li tako? Kada su ljudi prinosili zrtve znaci da su se kajali zbog svojih grehova, i to je ono sto je bilo ugodno pred Bogom. Takodje, kajali su se sa prinosom zrtve cime su potvrdjivali da razumeju Bozji plan spasenja o dolasku Mesije, koji je simbolizovan zrtvom. I zašto piše (skratiću) da Bog kaže da od čistih životinja povede sedam parova (sedam i sedam) a od nečistih po dvoje, a kasnije piše da e Noje i od jednih i drugih poveo po dva para (dvoje i dvoje) kako mu je Bog rekao? U pitanju je razlicit nacin prikazivanja istog dogadjaja. Ciste zivotinje predstavljaju mali deo svih zivotinja koje je Noje uneo. U jednom izvestaju se iznosi detaljan prikaz zivotinja koje je Noje uneo (po par od svih necistih, a po sedmoro od cistih), a u drugom se spominje kraci prikaz unosa zivotinja. To je kao sto u prvm poglavlju Biblije imas kratak prikaz stvaranja coveka, a u drugom poglavlju je to detaljnije objasnjeno. U Starom Zavjetu koji ja čitam dato je i po neko objašnjenje. Takođe piše dan jedan kako si ti rekao da je pravilno tako da smatram da je i ostatak prevoda dosta dobar. Jedno pored drugog je napisan prevod sa jevrejskog i sa grčkog, i dosta su slični. I piše da se brojevi u prevodima ne poklapaju i da nisu objasnili zašto. Nisu objasnili jer nisu znali. Znamo da je grcki prevod radjen za Jevreje koj su ziveli u Egiptu, a Bog je rekao da se Jevreji ne vracaju u Egipat. I sad ti prestupnici Bozjeg zakona traze da im se prevede Biblija na grcki jer ne znaju hebrejski jezik. I dolaze mafijasi iz Izraela da za pare prevedu Bibliju na grcki i ne mozemo ni da zamislimo sta je bilo od svega toga. U svakom slucaju, Bog i to koristi za svoje delo. A piše da je bio potop 40 dana, a vode se smanjivahu na kraju 150 dana, a zatim kaže i bi, na kraju 40 dana, i Noje otvori prozor... Kako to? Nisi razumeo. Pogledaj tabelu u knjizi "Biblijski Potop", koju mozes da skines na ovom sajtu, gde imas redosled dogadjaja za vreme Potopa lepo skicirano. Do sada sam naišao na dva mjesta gdje se navodi Božije srce. (i reče Gospod u srcu Svome) Da li je to bukvalno srce ili simbolika? Taj izraz u hebrejskom ukazuje na duhovni aspekt bica. Ispada, a i u objašnjenju piše da su svi bili biljojedi do potopa. Zašto Bog daje svima da budu mesojedi i da se ubijaju među vrstama? Iz konteksta se vidi da su biljojedi bili do pobune coveka, a posle Potopa Bog dozvoljava ljudima da jedu meso, ali iz konteksta se vidi da je meso dato kao zamena za prvostepenu hranu - dakle, moze da se jede ako nema nista drugo. Zašto su rodoslovi dati samo po muškarcima a ne i njihovim ženama? I uvijek se prvo rodi sin? Zivimo u ratnom okruzenju i sve se vodi po muskarcima. Koji je razlog da svi nose breme prethodnika? Greh se akumulirao i bilo je sve gore i gore. Da li je Biblija direktno ono što je Bog rekao? Jer je pisano kao da narator pripovijeda. ( I reče Bog...) Bog negde direktno govori, a pisac zapisuje, a negde pisac zapisuje ono sto vidi, ali sve u Bibliji je napisano pod nadahnucem Bozjeg Duha. A tu se pominje i njegova priroda. Možeš li mi objasniti tu trostruku prirodu Tvorca? Jer u nekim djelovima sam Tvorac govori u prvom licu množine. Nikako ne mogu da shvatim tu sveprisutnost i još neke stvari. Imas u knjizi "Tajne Biblije" na ovom sajtu, u poslednjem delu, tekst o trojstvu pa mozes da ga procitas. i interesuje me tvoje mišljenje o ovome ... Tu je napisano sve i svasta, i pitanje je koliko je to tacno. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 16.10.2009 22:57 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.10.2009 22:14
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
anton je napisao: Posljednjih se godinu dana u svjetskim medijima konstantno spominje napad Izraela na Iran.Ako se malo bolje pogleda to su dvije zemlje koje poštuju osnovne moralne zakone.Možda i dvije zemlje koje do morala drže više od ostalih država. Dali je ovdje cilj moćnika da upravo unište te dvije zemlje njihovim međusobnim sukobom?Pa da onda kao u Iraku u tim zemljama nastane bezvlašće i "potreba" za time da se na njihove teritorije dovedu UN snage kao arbitraža i na taj način iste dovedu pod potpunu kontrolu onih sila koje do sada u tim zemljama nisu imale ni najmanjeg utjecaja? Islamski lideri su potpuno pod kontrolom rimske crkve (preko jezuita), a cilj rimske crkve je da stavi pod kontrolu religiozne Jevreje jer su jos jedino oni ostali nepokorni Vatikanu na celoj planeti. Zato oni huskaju Iran i druge fanatike protiv Izraela, a Izrael ne sme da se brani jer ce odmah svi svetski mediji da skoce i da kazu da Izrael "prekomerno upotrebljava silu" i da se pripremi teren za jos zesci napad na Izrael. Isti scenario je bio i na prostorima bivse Jugoslavije. Dakle, sve se radi sa ciljem unistenja Izraela koji treba da se stavi pod sotonsku upravu, ali Bog ima svoj plan za taj sukob. To ce biti mehanizam da se Izrael ocisti od sekularaca i da se okrene svom Bogu svim srcem svojim, i onda ce se desiti poslednje propovedanje jevandjelja svim narodima pred Hristov dolazak. I još jedno pitanje.Koje je tvoje mišljenje o mudžahedinima,koji su na prostore BIH dolazili kao dobrovoljci i tu činili gnusne zločine kako nad hrvatskim tako i nad srpskim narodom.Sa jedne strane promoviraju borbu protiv alkohola,svinjetine i drugih poroka,a sa druge strane nad zarobljenicima provode takvo užasno mučenje da se čovjek upita jeli to jedno ljudsko biće može činiti. Mudzahedini su demonizovani fanatici koji rade ono sto su nauceni, a nauceni su od demonizovanih roditelja i instruktora, tako da nije moguce predvideti sta ce demoni da ih nagovore da urade. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.10.2009 22:15
|
Lazar je napisao: Miroljube, trebam primiti u ponedeljak obaveznu vakcinu, valjda protiv tetanusa, znam da je stetna i zelim da je izbjegnem, ali me interesuje sta kaze sistem na to? Da li mi u sistemu moze ikad zatrebati onaj pecat u knjizici koji kaze da sam je primio, ili gdje se vec taj podatak evidentira? I ako smijem pitati ,jesu li tvoja djeca primila ijednu. Ne treba ti nikakav pecat. Mozes jednostavno da ne dodjes u skolu i to je to. Moja deca su primala vakcine dok ja nisam saznao sta su vakcine, a od onda ne primaju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.10.2009 12:35
|
MiB je napisao: http://www.youtub...8riAeGh48U nesto oko nove vakcine, ako ne bude danas i kod nas na vestina Nece kod nas biti ni na kakvim vestima, jer su svi mediji kod nas pod kontrolom mafije koja distribuira vakcine. Ovaj strani medij nije mnogo gledan, ali mi nemam ni takav. Videcemo da ovo prevedemo i postavimo na You Tube. Treba prikupiti sto vise ovakvih izjava, prevesti i postaviti na internet da nasi ljudi gledaju i spasu se posasti koja preti. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.10.2009 15:00
|
Ako neko ima problema sa racunarom ili programima, moze da kontaktira saradnika naseg centra koji problem moze da resi kvalitetno i povoljno. Podaci za kontakt: mob. 063/870-83-74 e-mail: |
|
|
zaks |
Odgovorio 17.10.2009 19:47
|
Član Odgovori: 22 Pristupio/la: 18.07.2009 17:18 Lokacija: Nepoznata |
Poslanica Jevrejima 8 6,7:"A sad dobi bolju službu, kao što je i posrednik boljeg zaveta, koji se na boljim obećanjima utvrdi. Jer da je onaj prvi zavet bez mane bio, ne bi se drugom tražilo mesta."Sta znaci to "da je prvi zavjet bez mane bio"?O kavim manama Zavjeta se radi? Citajuci Proroke primjecujem konstantno jednu stvar koja mi otezava razumjevanje tog dijela Biblije.Radi se o prorocanstvima.Npr. u Isaiji smjenjuju se naiymjenicno prorocanstva o Mesiji,o poslednjim vremenima kada se Izraelci obrate svom Bogu,zatim o nedacama koje Jevreje trebaju snaci od svojih susjeda Asiraca i Vavilonaca.Npr. u Isaiji 9 6 imamo prorocanstvo o rodjenju Isusa,a zatim odmah nekoliko stihova kasnije,u istoj glavi stih 12,imamo prorocantsvo kako ce Filistejci i Sirijci zestoko napasti Izraelce.Ili cesto se spominje priloska odredba "u onaj dan",da bi se opisali dogadjaji i iy mesijasnkog perioda,i iz poslednjih vremena kada se citava zemlja "napuni Bozije blagodati" i dogadjaji koji se odnose na blisku buducnost Izraelaca(kad kazem blisku mislim iz perspektive proroka i nihovog zivota).Imam dojam kao da je to dosta konfuzno napisano.O cemu se zapravo radi? U cemu je razlika izmedju pojma Izraelac i Jevrej?Jesu li to sinonimi?Da li je to isto kao termini Srbin i Srbijanac?Koliko znam za Jevreje koji zive van Izraela ne koristi se naziv Izraelci,nego samo za one Jevreje koji zive u Izraelu.Koliko sam shvatio barem u Starom Zavjetu to je jedno te isto.Da li je to tacno? Izmenio/la zaks na 17.10.2009 19:49 Kako su slatke jeziku mom reči Tvoje, slađe od meda ustima mojim!Psalam 119
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.10.2009 20:22
|
zaks je napisao: Poslanica Jevrejima 8 6,7:"A sad dobi bolju službu, kao što je i posrednik boljeg zaveta, koji se na boljim obećanjima utvrdi. Jer da je onaj prvi zavet bez mane bio, ne bi se drugom tražilo mesta."Sta znaci to "da je prvi zavjet bez mane bio"?O kavim manama Zavjeta se radi? Zavet koji su ljudi uspostavljali sa Bogom pre Hrista bio je zasnovan na zrtvi koja je ukazivala na Hrista. Nakon Hrista, zavet je zasnovan na Mesiji, a ne na zrtvi koja na Njega ukazuje. Da Isus nije obavio svoju misiju, sve dotadasnje zrtve bi bile uzaludne, a Enoh, Mojsije i Ilija bi morali da sidju na zemlju i da umru zauvek. Takodje, ne bi bilo ni vaskrsenja pravednih (kao ni gresnih, a time ni konacnog suda gresnima). Citajuci Proroke primjecujem konstantno jednu stvar koja mi otezava razumjevanje tog dijela Biblije.Radi se o prorocanstvima.Npr. u Isaiji smjenjuju se naiymjenicno prorocanstva o Mesiji,o poslednjim vremenima kada se Izraelci obrate svom Bogu,zatim o nedacama koje Jevreje trebaju snaci od svojih susjeda Asiraca i Vavilonaca.Npr. u Isaiji 9 6 imamo prorocanstvo o rodjenju Isusa,a zatim odmah nekoliko stihova kasnije,u istoj glavi stih 12,imamo prorocantsvo kako ce Filistejci i Sirijci zestoko napasti Izraelce.Ili cesto se spominje priloska odredba "u onaj dan",da bi se opisali dogadjaji i iy mesijasnkog perioda,i iz poslednjih vremena kada se citava zemlja "napuni Bozije blagodati" i dogadjaji koji se odnose na blisku buducnost Izraelaca(kad kazem blisku mislim iz perspektive proroka i nihovog zivota).Imam dojam kao da je to dosta konfuzno napisano.O cemu se zapravo radi? Nista nije konfuzno. Kada citas Jevandjelje po Mateju 24. poglavlje imas u istom tekstu opis razorenja Jerusalima i opis Hristovog drugog dolaska. Kada se malo poznaje teologija, a narocito ako se poznaje hebrejski jezik, onda se moze prepoznati na sta se odnosi koji deo teksta. Isti je slucaj i sa Isaijom, kao i sa drugim prorockim tekstovima. U cemu je razlika izmedju pojma Izraelac i Jevrej?Jesu li to sinonimi?Da li je to isto kao termini Srbin i Srbijanac?Koliko znam za Jevreje koji zive van Izraela ne koristi se naziv Izraelci,nego samo za one Jevreje koji zive u Izraelu.Koliko sam shvatio barem u Starom Zavjetu to je jedno te isto.Da li je to tacno? Naziv "Jevrejin" je stariji od naziva "Izraelac". Jedan od Avramovih predaka se zvao "Ever" i najverovatnije po njemu potice naziv "Jevrejin" koji znaci "onaj koji je na drugoj strani, na Bozjoj strani". Termina "Izrael" potice od Avramovog unuka Jakova, kome je Bog promenio ime u "Izrael" (onaj koji se bori sa Bogom). "Jevrejin" i "Izraelac" su ipak sinonimi. |
|
|
zaks |
Odgovorio 17.10.2009 20:33
|
Član Odgovori: 22 Pristupio/la: 18.07.2009 17:18 Lokacija: Nepoznata |
Nista nije konfuzno. Kada citas Jevandjelje po Mateju 24. poglavlje imas u istom tekstu opis razorenja Jerusalima i opis Hristovog drugog dolaska. Kada se malo poznaje teologija, a narocito ako se poznaje hebrejski jezik, onda se moze prepoznati na sta se odnosi koji deo teksta. Isti je slucaj i sa Isaijom, kao i sa drugim prorockim tekstovima. Znaci radi se o manjkavosti prevoda koje koristimo.Hocete da kazete da kada bi citali na originalu Bibliju tih nejasnoca ne bi bilo? Izmenio/la Miroljub Petrovic na 17.10.2009 21:05 Kako su slatke jeziku mom reči Tvoje, slađe od meda ustima mojim!Psalam 119
|
|
|
nikola |
Odgovorio 17.10.2009 20:47
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Vlada Dimitrijevic o moralu i narodnim vrednostima 1 http://www.youtub...k2lXyDOuKM 2 http://www.youtub...xoN7rkhFSo 3 http://www.youtub...kZImIg0n_E 4 http://www.youtub...IMB_Wv0ALg 5 http://www.youtub...DFySE-2F-k 6 http://www.youtub...ZONBQmxbmI Izmenio/la nikola na 17.10.2009 20:47 |
|
|
Laki |
Odgovorio 17.10.2009 21:06
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.10.2009 21:09
|
zaks je napisao: Nista nije konfuzno. Kada citas Jevandjelje po Mateju 24. poglavlje imas u istom tekstu opis razorenja Jerusalima i opis Hristovog drugog dolaska. Kada se malo poznaje teologija, a narocito ako se poznaje hebrejski jezik, onda se moze prepoznati na sta se odnosi koji deo teksta. Isti je slucaj i sa Isaijom, kao i sa drugim prorockim tekstovima. Znaci radi se o manjkavosti prevoda koje koristimo.Hocete da kazete da kada bi citali na originalu Bibliju tih nejasnoca ne bi bilo? I bez originala moze da se vidi sta je pisac Biblije hteo da kaze, ali je potrebno poznavati biblijski kontekst i razvoj dogadjaja. Prorocke knjige treba da se citaju posle prvih 5 knjiga Mojsijevih, zatim knjige Isusa Navina, Sudija, Samuliovih knjiga i knjiga o carevima. Onda se lepo vidi sta Bog govori, kome govori i zasto tako govori. Redosled knjiga u nasim prevodima ne prati redosled knjiga u originalu i to stvara dodatnu konfuziju. Sa poznavanjem originalnog jezika i konteksta, stvar je jos mnogo jasnija. |
|
|
Sabac |
Odgovorio 17.10.2009 22:29
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 12.10.2009 21:27 Lokacija: Nepoznata |
Gospodine Miroljube sta milite o jednodnevnim i visednevnim postovima? |
|
|
Varnava |
Odgovorio 18.10.2009 05:05
|
Član Odgovori: 31 Pristupio/la: 23.08.2009 14:07 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube jesi citao nesto od Ljiljane Habjanovic Djurovic,sta mislis o njoj? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.10.2009 10:21
|
Sabac je napisao: Gospodine Miroljube sta milite o jednodnevnim i visednevnim postovima? Zavisi sta podrazumevas pod terminom "post". Ako pod "postom" podrazumevas konzumiranje biljne hrane, onda bi bilo dobro da se svaki dan posti. Biblijski post je uzdrzavanje i od jela i od pica (ukljucujuci i uzdrzavanje od vode). Postoji jedan dan u godini kada je Bog zapovedio da se tako posti, i to je Dan ociscenja (Jom Kipur). Nije lose uzimati takav post jednom mesecno, ili mozda cesce, ali ne preterano cesto da se ne bi zdravlje narusilo. Sve zavisi koliko je covek duhovno i fizicki jak. Takav post je veoma zdrav, i u fizickom i u duhovnom smislu, ali se ne preporucuje duze od jednog dana. Vise dana takvog posta mogu da upraznjavaju ljudi koji zaista imaju velike duhovne potrebe i koji to mogu da podnesu, ali to su zaista retki slucajevi. Postoji i post na sokovima, iako to nije biblijski post, a to je kad je covek bolestan (ili zdrav, pa hoce malo da se detoksifikuje), kada se cedi voce i povrce u sokovniku i jedan do maksimalno tri dana piju samo sokovi (najbolje za vikend), na svakih 1,5 - 2,5 sata, u dozama od 2-3 dl. Sok se uzima polako, izmulja se u ustima gutljaj po gitljaj, da bi se sok pomesao sa pljuvackom, i tako se pije. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.10.2009 10:24
|
alfredino79 je napisao: Zdravo Miroljube, dozvoli mi molim te da se ne slozim sa tobom u vezi jedne tacke.Moleo bih za tvoje misljenje. Prema Mojsijevom zakonu (znaci u jednoj teokratskoj drzavi) covek bi mogao otpustiti zenu ako bi zena bila nerotkinja. Nisi pazljivo citao sta sam napisao. Zena koja je nerotkinja se ne otpusta, ona ostaje deo porodice, a otpustaju se samo zle i nemoralne zene. Ukoliko je problem kod muskarca, onda zena moze da se uda za drugog, naravno. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.10.2009 10:35
|
Varnava je napisao: Miroljube jesi citao nesto od Ljiljane Habjanovic Djurovic,sta mislis o njoj? Ono sto sam citao od nje je propagiranje jako lose teologije i falsifikovane istorije. Koliko sam mogao da procitam, njene knjige su zasnovane na svemu onom paganskom sto je uslo u pravoslavlje, a ne na onom dobrom, izvornom biblijskom. Kao na primer, Marija kao devojka ulazi u Hram, i to u Svetinju nad Svetinjama, i prica sa andjelom Gavrilom koji je obucava da bude majka Mesije. Znamo iz Biblije da u Svetinju nad Svetinjama niko nije smeo da udje, pod pretnjom smrtne kazne, osim prvosvestenika jednom godisnje. I ta prica o velicanju Marije je dosla iz otpalog katolicanstva (postoji i katolicanstvo koje nije otpalo, koje se drzi Boga i Biblije, ali ono je van zvanicnog katolickog sistema u vidu poboznih pojedinaca). Postoje i drugi slicni pogresni primeri u njenim knjigama. Cinjenica je da autorka ima dara za pisanje, ali kada bi imala cistu teologiju njene knjige bi bile zaista sjajne. |
|
|
Slobodan |
Odgovorio 18.10.2009 18:25
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 24.02.2008 21:43 Lokacija: Nepoznata |
Da li ce prilikom drugog Hristovog dolaska pravednici biti sklonjeni na neki nacin, odnosno biti postedjeni strahota i ako budu ziveli u gradu, kao sto je to bio slucaj sa Lotom u Sodomu? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.10.2009 18:57
|
Slobodan je napisao: Da li ce prilikom drugog Hristovog dolaska pravednici biti sklonjeni na neki nacin, odnosno biti postedjeni strahota i ako budu ziveli u gradu, kao sto je to bio slucaj sa Lotom u Sodomu? Pravednici ce u to vreme, na osnovu Biblije, biti u "pustinji", "na skrovitom mestu" (Otkrivenje 12. poglavlje), gde ce biti zasticeni od napada satanista, a kad Hristos dodje on ce da pocisti sataniste i da se pobrine za pravedne. |
|
|
Leviatan |
Odgovorio 18.10.2009 21:56
|
Član Odgovori: 48 Pristupio/la: 16.09.2008 19:16 Lokacija: Nepoznata |
Kako je Alberdo Rivera muro, jesu ga ubili? To nepise u kljizi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.10.2009 22:06
|
Leviatan je napisao: Kako je Alberto Rivera umro, jesu ga ubili? To ne pise u knjizi. Zvanicna verzija je da je umro prirodnom smrcu, a Erik Felps, najpoznatiji savremeni kriticar rimske crkve (autor sajta "Vatikanske ubice" http://www.vatica...ssins.org/), kaze da su ga jezuiti otrovali. |
|
Predji na forum: |