Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
ziegler
Kološanima 1:15 zašto se ovdje za Isusa kaže da bi "rodjen"?

Ivan 3:16 Isus sin "prvorodjeni"?

Ivan 14:28 zasto ovdje kaze "moj Otac je veci od mene?"

Nestrucna osoba bi pomislila da je Isus stvorenje i onda zamislimo kakve teoloske zavrzlame to stvara..

Pozdrav

Chola
Pozdrav i poštovanje profesore.. Evo samo da prenesem jedan lijep trenutak koji sam doživio. Jučer sam pričao sa jednim čovjekom koji radi u najvećoj firmi na svijetu za postavljanje filtera za vodu te uopšte saniranje i preradu otpadnih voda. Riječ je zaista o jednom gigantu sa sjedištem u Americi. U jednom trenutku kada je objašnjavao najnoviju tehnologiju koja je zaista fascinantna, zastade i zamisli se čovjek i onda reče citiram: "Ljudi moji, tolike godine sam mislio da znam nešto, a u principu ne znam ništa. Kada sam počeo naučno da zaista profesionalno analiziram vodu i njene interkcije sa kiseonikom, ozonom itd. saznao sam da ovaj svjet mora imati imati izuzetno intelektualnog dizajnera. Nema šanse da je ovo sve nastalo slučajno". Toliko mi je bilo drago kada je to rekao, kao da sam slušao Vas iz nekih od predavanja. Međutim prava stvar leži u tome, što je tu bilo još ljudi, koji nakon ovoga pođoše dodatno da zapitkuju i kako je čovjek dalje govorio, u jednom momentu primjetim da se oni počeše gledati izemeđu sebe, kao da im nije ništa jasno. Na kraju zaključak je taj čime je čovjek i završio priču, da se samo Bogu dragome moliti i kraj priče..

Znam da ovo nije konkretno pitanje za vas, ali vjerujte da je bilo lijepo čuti kako neko govori o čudima Božijim, koje je stvorio radi nas kako bi mogli uživati u njima..

Veliki pozdrav

Miroljub Petrovic
ziegler je napisao:
Kološanima 1:15 zašto se ovdje za Isusa kaže da bi "rodjen"?

Ivan 3:16 Isus sin "prvorodjeni"?

Ivan 14:28 zasto ovdje kaze "moj Otac je veci od mene?"

Nestrucna osoba bi pomislila da je Isus stvorenje i onda zamislimo kakve teoloske zavrzlame to stvara..

Pozdrav

Nestrucna osoba ce da cita Bibliju, da uporedi nekoliko tekstova, i sve ce mu biti jasno, nece biti nikakvih zbunjivanja. Isus je zaista rodjen od zene kao covek, takodje, On je "prvorodjeni", iako je to los prevod, tu se kaze "jedini takve vrste" (monogenes), i konacno, Isus kaze da je "Otac veci od Njega" jer je Isus na zemlji bio samo covek sa potencijalima koje i mi imamo.

Miroljub Petrovic
Chola je napisao:
Pozdrav i poštovanje profesore.. Evo samo da prenesem jedan lijep trenutak koji sam doživio. Jučer sam pričao sa jednim čovjekom koji radi u najvećoj firmi na svijetu za postavljanje filtera za vodu te uopšte saniranje i preradu otpadnih voda. Riječ je zaista o jednom gigantu sa sjedištem u Americi. U jednom trenutku kada je objašnjavao najnoviju tehnologiju koja je zaista fascinantna, zastade i zamisli se čovjek i onda reče citiram: "Ljudi moji, tolike godine sam mislio da znam nešto, a u principu ne znam ništa. Kada sam počeo naučno da zaista profesionalno analiziram vodu i njene interkcije sa kiseonikom, ozonom itd. saznao sam da ovaj svjet mora imati imati izuzetno intelektualnog dizajnera. Nema šanse da je ovo sve nastalo slučajno". Toliko mi je bilo drago kada je to rekao, kao da sam slušao Vas iz nekih od predavanja. Međutim prava stvar leži u tome, što je tu bilo još ljudi, koji nakon ovoga pođoše dodatno da zapitkuju i kako je čovjek dalje govorio, u jednom momentu primjetim da se oni počeše gledati izemeđu sebe, kao da im nije ništa jasno. Na kraju zaključak je taj čime je čovjek i završio priču, da se samo Bogu dragome moliti i kraj priče..

Znam da ovo nije konkretno pitanje za vas, ali vjerujte da je bilo lijepo čuti kako neko govori o čudima Božijim, koje je stvorio radi nas kako bi mogli uživati u njima..

Veliki pozdrav

Hvala na lepom iskustvu. Mogao bi da nam posaljes link za njegovu firmu i da li prodaju neke bokale ili filtere za kucnu upotrebu. Mozda mozemo nesto da iskoristimo.

mrkela
EPIDEMIJA svinjskog, meksičkog, novog, A, ili kako su ga lekari zvanično nazvali H1N1 gripa, polako ali sigurno stiže na Stari kontinent. Pa čak i u svet sporta koji bi uskoro mogao da se susretne sa velikim problemima...

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 15.10.2009 06:16

Miroljub Petrovic
mrkela je napisao:
EPIDEMIJA svinjskog, meksičkog, novog, A, ili kako su ga lekari zvanično nazvali H1N1 gripa, polako ali sigurno stiže na Stari kontinent. Pa čak i u svet sporta koji bi uskoro mogao da se susretne sa velikim problemima...

U pitanju su notorne lazi, najveca manipulacija ljudima na polju medicine u istoriji. Sada kada su svi svetski mediji pod kontrolom istog centra, manipulacije ljudima ce biti nezamislive i nesagledive. Ko sacuva razum u ova vremena, svaka mu cast.

xxx
Pozdrav Miro.

U svojoj knjizi OT si spomenuo kako se muž ne može rastaviti od žene, te kako joj može dati otpusno pismo ako je žena bezobrazna i nemoralna. Kada su Isusu postavili pitanje o raspusnom pismu on im je odgovorio da se muž ne može rastati od žene osim zbog preljuba. U 5. Mojsijevoj 24,1 se kaže kako muž smije dati otpusno pismo ženi ako mu "omrzne". Šta točno znači ovo "omrzne"? ako gledamo po Isusovim riječima značilo bi, ako žena počini preljub. A opet ako bi žena počinila preljub bila bi kažnjena smrtnom kaznom, pa joj ne bi trebalo otpusno pismo! Može li malo objašnjenje Isusovih i Mojsijevih riječi?

Izmenio/la xxx na 15.10.2009 14:37
"Mudrost daje mudrome više moći, nego što je imaju u gradu desetorica samosilnika. "

elohim
da li je dobro jesti hleb uz zitarice,jer cesto mi ostane osecaj gladi posle obroka od zitarica,i koje meso ako vec mora da se jede je najmanje lose?i da li je stanojevic pisao jos nesto osim kumranskih spisa?

Miroljub Petrovic
elohim je napisao:
da li je dobro jesti hleb uz zitarice,jer cesto mi ostane osecaj gladi posle obroka od zitarica,i koje meso ako vec mora da se jede je najmanje lose?i da li je stanojevic pisao jos nesto osim kumranskih spisa?

Ne znam koje to zitarice jedes kad posle njih ostanes gladan. Mozda su to neke rafinisane zitarice. Mnogo je glupo da jedes bilo kakvo meso pored ovolikog izobilja prvostepene hrane. Treba da se naucis da kombinujes kvalitetne namirnice. Naravno da mozes da jedes hleb sa zitaricama, na primer hleb sa corbom od jecma.

elohim
uglavnom doruckujem zito pomesano sa suvim grozdjem i suncokretom,moguce je i porcija mala,a navikavam organizam polako na tu hranu,dodacu malo hleba uz dorucak pa ce biti dobro valjda,kada 29 godina covek jede smece,valjda treba vremena da se organizam ocisti od otrova,meso sam skoro izbacio,osim mozda 300-400 grama junetine i ribe sedmicno.

legends
Profesore da li cete imati stand na sajmu knjiga sad od 26-tog oktobra

Miroljub Petrovic
xxx je napisao:
Pozdrav Miro.

U svojoj knjizi OT si spomenuo kako se muž ne može rastaviti od žene, te kako joj može dati otpusno pismo ako je žena bezobrazna i nemoralna. Kada su Isusu postavili pitanje o raspusnom pismu on im je odgovorio da se muž ne može rastati od žene osim zbog preljuba. U 5. Mojsijevoj 24,1 se kaže kako muž smije dati otpusno pismo ženi ako mu "omrzne". Šta točno znači ovo "omrzne"? ako gledamo po Isusovim riječima značilo bi, ako žena počini preljub. A opet ako bi žena počinila preljub bila bi kažnjena smrtnom kaznom, pa joj ne bi trebalo otpusno pismo! Može li malo objašnjenje Isusovih i Mojsijevih riječi?

U 5. Mojsijevoj 24,1 se kaze, u originalu, da ako muz vidi da "zena otkriva svoju golotinju" (doslovno "stvar golotinje"), da moze da je otpusti. Ako ne znas hebrejski, mozes da uzmes neki konkordans i da vidis gde se sve u Bibliji spominje pomenuta rec i videces da se odnosi na "golotinju". Drugim recima, zena moze da ne cini preljubu zbog koje bi bila kaznjena smrcu, ali moze nedolicno da se ponasa i da otkriva svoju golotinju, da se ponasa vulgarno i nepristojno, i u tom slucaju moze da bude izbacena iz porodice.

U Isusovo vreme mnogi Jevreji su otpustali zene bez razloga, jer su sami muzevi ziveli u grehu. Prema zakonu koji je Bog dao preko Mojsija, muz nije mogao da otpusti zenu ako je ona ispunjavala sve svoje obaveze. Otpustanje zene je bilo povezano uglavnom sa necim sto vodi u smrt, kao sto je gore navedeni slucaj, ako zena pocne da otkriva svoju golotinju i da se nedolicno ponasa. To je ocigledno uvod u nesto vise (kurvarstvo) i zato je muz imao pravo da takvo ponasanje presece i spreci smrt u svojoj porodici (da majka lose utice na decu i ostale clanove porodice), kao i da bruka porodicu. Sramota je da sudije treba da dodju i da kamenuju zenu koja se kurva pored zivog muza. Muz treba prvi da je izbaci iz porodice i da tako svima skrene paznju da pomenuta zena ima veliki problem koji ne zeli da resava nego je izabrala "put smrti" (kako pise u Pricama Solomonovim), a ne da se pravi da nista ne vidi i da ona bude kanal preko kojeg ce demoni da unistavaju ljude. Dakle, ako neko izaziva smrt, on treba da bude izbacen iz porodice.

Slicna je situacija i sa muske strane. Zena je mogla ponovo da se uda ako joj muz umre. Muz je mogao da umre zbog bolesti, u ratu, ili ako je osudjen na smrtnu kaznu.

Isus ponavlja Jevrejima ono sto su oni trebali da znaju preko Mojsija, a to je da samo smrt moze da razdvoji bracne drugove. Zena koja se kurva, iako nece biti sankcionisana smrtnom kaznom u okupaciji (kakva je bila rimska), treba da bude izbacena iz porodice. Isus ih na to podseca, ali ih ukorava sto zloupotrebljavaju rimski kurvarski zakon koji podstice razbijanje porodice i omogucava im da izbacuju zene bez ikakvog razloga, sto ovi i radili.

Danas su savremeni liberalni hriscani zloupotrebili ove Isusove reci (kao sto i druge stvari zloupotrebljavaju), pa znam brojne slucajeve ljudi koje je napustio bracni drug, ali posto taj nemoralni bracni drug nije ucinio preljubu (nisu ga uhvatili da se kurva) zabranjuju ovom drugom bracnom drugu, koji je ispravan, da se ponovo ozeni (ili uda). Secam se jednog uglednog domacina iz Republike Srpske kojeg je zena napustila jer je lenja, a ovaj sada ne sme da se zeni jer mu je njegov protestanski pastor rekao da njegova zena nije ucinila preljubu (otisla je kod svog oca gde ne mora nista da radi), tako da on ne sme da se zeni. Ja sam se valjao od smeha. Ali, ljudi veruju svoju svestenicima, a ne Bogu i Bibliji, teoloski su nepismeni, i onda se sa njima manipulise isto kao i sa neznaboscima.

Miroljub Petrovic
legends je napisao:
Profesore da li cete imati stand na sajmu knjiga sad od 26-tog oktobra

Imacemo stand, obavesticu naknadno gde ce nalaziti nas stand. Sajam ce trajati od ponedeljka 26.10. do nedelje 1.11.2009.

ljubas
Brate Miroljube, dozvoli da podelim sa tobom i sa ostalim ucesnicima foruma neku informaciju.?
Hteo bih u vezi zdrave hrane , da javim za one koji su u Bg ili dolaze ovamo pa da pazare na jednom mestu po pristupacnijim cenama.
Radi se o kvantaskoj pijaci, gde pored zelenisa,voca i povrca ima u jednom delu da se prodaju i ostala zdrava hrana,zrnevlje,brasno...

Naravno u pitanju su veca nesto pakovanja,ali se u svakom slucaju isplati,nego kupovati na sitno u radnje zdrave hrane.
Evo ja sam danas kupio nesto pa cu ovde ostaviti da vidite koje su cene i koja kolicina u pitanju:

Badem---- 300 din/kg - minimalno pakovanje 3kg
Pirinac integralni--- 115 din/kg -min pak. 5 kg
Razeno brasno----- 48 din/kg -min pak. 5 kg
Heljdino brasno(uzicanka)---- 136 din/kg- min pak 1 kg
Ovseno brasno----- 80 din/kg - min pak 4 kg
Psenicno integralno-- 40 din/kg - min pak 5 kg
Morska so----------- 22 din/kg - min pak 5 kg
Brusnica(plod kandirana)-460 din/kg -min pak -1 kg

Badem trenutno ima extra cenu, jeftiniji od oraha i lesnika.
Ovde je Heljdino brasno nesto skuplje,jel je u nekom fensi pakovanju.Moze jeftinije da se nadje,al nisu imali trenutno.

Postoje i druge namernice ovde po pristupacnijim cenama, a vecina maloprodajne radnje zdrave hrane se ovde snabdevaju .

http://sviuselo.wordpress.com/
ljubas
Ako vas zanima jos nesto od namernica ,zelenisa znam cene ovog sto sam ja uzeo,pa vam mogu reci.
Uzgred ja i moja porodica uvek kupujemo ovako 1. mesecno na vece kolicine,puknemo odjednom kesh i mirni smo jedno vreme za najbitnije namernice.
Ovo se i finansijski najvise ispalti u planiranom kucnom budzetu.

Da jos dodam neke bitne informacije u vezi pijace:
Kvantaška pijaca, Blok 53, Novi Beograd, 316-1532, 316-0602
Kvantaška pijaca radi: 00.00-24.00

http://sviuselo.wordpress.com/
Leviatan
Verovatno ste gledali "digitalni andjeo" i negde pri kraju filma je scena kako se gospa pojavljuje pred mnostvo ljudi. Procito sam "Ispovest palog andjela",pa ja mislim da im se demon prikazao.
I na istom filmu, na nekim ruskim iskopinama na velikoj dubini cuju se zvuci "pakla" (krici i urlici). Dali je to moguce?

a
Miroljub Petrovic
Leviatan je napisao:
Verovatno ste gledali "digitalni andjeo" i negde pri kraju filma je scena kako se gospa pojavljuje pred mnostvo ljudi. Procito sam "Ispovest palog andjela",pa ja mislim da im se demon prikazao.

Nisam gledao ceo film "Digitalni andjeo". Ako im se "pojavila" gospa, onda je mogao samo demon da im se pojavi.

I na istom filmu, na nekim ruskim iskopinama na velikoj dubini cuju se zvuci "pakla" (krici i urlici). Dali je to moguce?

Govorio sam o tome. To je neozbiljno, prica za naivne. Na osnovu Biblije znamo da pakao ne postoji, vec ce nepokajani ljudi jednog dana biti unisteni, i to unistenje se zove "pakao". Naravno, to unistenje (pakao) ce kratko trajati, a ne kroz celu vecnost, kako demoni hoce da optuze Boga.

Vukajlo
Zdravo Miroljube. Rekao si da javim ako imam pitanja pa ću ja to i da iskoristim Wink

Kažeš da je neki entitet govorio iz zmije a ne zmija. Zašto je onda Tvorac prokleo zmiju?

Možeš li mi pojasniti zašto Tvorac nije pogledao na Kainov prinos? Jer i sam Tvorac pita Kaina zašto je klonuo.

Zašto je Bogu mila žrtva koju Noje prinosi? On žrtvuje životinje je li tako? I zašto piše (skratiću) da Bog kaže da od čistih životinja povede sedam parova (sedam i sedam) a od nečistih po dvoje, a kasnije piše da e Noje i od jednih i drugih poveo po dva para (dvoje i dvoje) kako mu je Bog rekao?

U Starom Zavjetu koji ja čitam dato je i po neko objašnjenje. Takođe piše dan jedan kako si ti rekao da je pravilno tako da smatram da je i ostatak prevoda dosta dobar. Jedno pored drugog je napisan prevod sa jevrejskog i sa grčkog, i dosta su slični. I piše da se brojevi u prevodima ne poklapaju i da nisu objasnili zašto.

A piše da je bio potop 40 dana, a vode se smanjivahu na kraju 150 dana, a zatim kaže i bi, na kraju 40 dana, i Noje otvori prozor... Kako to?

Do sada sam naišao na dva mjesta gdje se navodi Božije srce. (i reče Gospod u srcu Svome) Da li je to bukvalno srce ili simbolika?

Ispada, a i u objašnjenju piše da su svi bili biljojedi do potopa. Zašto Bog daje svima da budu mesojedi i da se ubijaju među vrstama?

Zašto su rodoslovi dati samo po muškarcima a ne i njihovim ženama? I uvijek se prvo rodi sin?

Koji je razlog da svi nose breme prethodnika?

Da li je Biblija direktno ono što je Bog rekao? Jer je pisano kao da narator pripovijeda. ( I reče Bog...)

A tu se pominje i njegova priroda. Možeš li mi objasniti tu trostruku prirodu Tvorca? Jer u nekim djelovima sam Tvorac govori u prvom licu množine. Nikako ne mogu da shvatim tu sveprisutnost i još neke stvari.

Ako se sjetim još nečega pitaću te. Hvala na odgovorima Smile

i interesuje me tvoje mišljenje o ovome

...

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 16.10.2009 21:51

anton
Posljednjih se godinu dana u svjetskim medijima konstantno spominje napad Izraela na Iran.Ako se malo bolje pogleda to su dvije zemlje koje poštuju osnovne moralne zakone.Možda i dvije zemlje koje do morala drže više od ostalih država.

Dali je ovdje cilj moćnika da upravo unište te dvije zemlje njihovim međusobnim sukobom?Pa da onda kao u Iraku u tim zemljama nastane bezvlašće i "potreba" za time da se na njihove teritorije dovedu UN snage kao arbitraža i na taj način iste dovedu pod potpunu kontrolu onih sila koje do sada u tim zemljama nisu imale ni najmanjeg utjecaja?

I još jedno pitanje.Koje je tvoje mišljenje o mudžahedinima,koji su na prostore BIH dolazili kao dobrovoljci i tu činili gnusne zločine kako nad hrvatskim tako i nad srpskim narodom.Sa jedne strane promoviraju borbu protiv alkohola,svinjetine i drugih poroka,a sa druge strane nad zarobljenicima provode takvo užasno mučenje da se čovjek upita jeli to jedno ljudsko biće može činiti.

Lazar
Miroljube, trebam primiti u ponedeljak obaveznu vakcinu, valjda protiv tetanusa, znam da je stetna i zelim da je izbjegnem, ali me interesuje sta kaze sistem na to? Da li mi u sistemu moze ikad zatrebati onaj pecat u knjizici koji kaze da sam je primio, ili gdje se vec taj podatak evidentira? I ako smijem pitati ,jesu li tvoja djeca primila ijednu.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.59 sekundi!