Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
DM je napisao:
Da li je fatva libanskih verskih vodja jasan znak da je rat sa Izraelom neizbezan?

To je vise pretnja, simbol njihovog fanatizma i ludila, ali i nemoci. Naravno, ako im se ukaze prilika da ratuju protiv Izraela oni ce je iskoristiti, i po cenu da svi izginu.

Hoce li predstojeci sukob biti lokalnog karaktera ili ce i nas na Balkanu zakaciti?

Nema potrebe da nas kaci jer smo mi mirni, mi se ne bunimo protiv satanizma koji nam se uvodi.

jagoo
Pozdrav iz Izraela, konacno! Smile

Evo da se javim sa dojmovima, tu smo sada 5 dana i odmah bi potpisao ostanak ovdje...odricem se svog drzavljansvtva bez razmisljanja.
Jednostavno smo jos u cudu u kakvom smo neznanju u vezi izraela bili i 99% ljudi jos uvijek takvo razmisljanje ima. Isli smo sa nekim ocekivanjima da tu nije pustinja i prljava sirotinja kao u okolnim arapskim zemljama ali ovo sto nas je docekalo ostavlja bez rijeci. Cisto, moderno, organizirano sve, infrastruktura kakvu mi nikada necemo imati. Imamo stan u predgradju Tel Aviva u finom kvartu i odusevljeni smo kako je sve uredjeno, parkovi za djecu, djeca posvuda, kriminala nema.
Nama novci i nisu neki problem ali ako ljude neke to zanima stanje je takvo da generalno vise zaradjuju nego u hrvatskoj, generalno oko 30% vise a namirnice, hrana i sl je malo skuplje, oko 10% sto nije strasno. Hrana, voce i povrce je savrseno, sve organsko i sve stalno svjeze, nema sto ne raste ovdje Smile
Imali smo priliku vecerati sa obitelji koji su nas pozvali (u petak), divno je vidjeti sve na okupu, bilo je 25 ljudi i tako je svaki petak.

Kada covjek ovo vidi i onda pogleda arape okolo zapita se sto arapi uopce hoce, zive kao zivotinje u prljavstini, da se mene pita odavno bi ih sve maknuo od tamo. Jasno mi je i cemu svi ti ratovi i napadi, cista ljubomora, nece nista poduzeti u vezi sebe nego samo kukaju i gledaju gdje ce ratovati. Svijet ni ne zna da im zidovi nude pomoc da si pomognu, da se srede i izgrade neku kvalitetu zivota ali jednostavno im je valjda draze ubijati i ginuti i zivjeti kako zive, neshvatljivo...

Evo da ne ulazim danje u neke filozofije to bi bilo to za sada...

Pozdrav

Miroljub Petrovic
jagoo je napisao:
Pozdrav iz Izraela, konacno! Smile

Evo da se javim sa dojmovima, tu smo sada 5 dana i odmah bi potpisao ostanak ovdje...odricem se svog drzavljansvtva bez razmisljanja.
Jednostavno smo jos u cudu u kakvom smo neznanju u vezi izraela bili i 99% ljudi jos uvijek takvo razmisljanje ima. Isli smo sa nekim ocekivanjima da tu nije pustinja i prljava sirotinja kao u okolnim arapskim zemljama ali ovo sto nas je docekalo ostavlja bez rijeci. Cisto, moderno, organizirano sve, infrastruktura kakvu mi nikada necemo imati. Imamo stan u predgradju Tel Aviva u finom kvartu i odusevljeni smo kako je sve uredjeno, parkovi za djecu, djeca posvuda, kriminala nema.
Nama novci i nisu neki problem ali ako ljude neke to zanima stanje je takvo da generalno vise zaradjuju nego u hrvatskoj, generalno oko 30% vise a namirnice, hrana i sl je malo skuplje, oko 10% sto nije strasno. Hrana, voce i povrce je savrseno, sve organsko i sve stalno svjeze, nema sto ne raste ovdje Smile
Imali smo priliku vecerati sa obitelji koji su nas pozvali (u petak), divno je vidjeti sve na okupu, bilo je 25 ljudi i tako je svaki petak.

Hvala na javljanju. Drago mi je sto si preneo svoje utiske, iako se licno ne poznajemo, da ne bude da ja preterujem. Naravno da to sto si izneo je samo delic onoga kako zaista jeste, jer to treba da se dozivi, ne moze da se preprica.

Kada covjek ovo vidi i onda pogleda arape okolo zapita se sto arapi uopce hoce, zive kao zivotinje u prljavstini, da se mene pita odavno bi ih sve maknuo od tamo. Jasno mi je i cemu svi ti ratovi i napadi, cista ljubomora, nece nista poduzeti u vezi sebe nego samo kukaju i gledaju gdje ce ratovati. Svijet ni ne zna da im zidovi nude pomoc da si pomognu, da se srede i izgrade neku kvalitetu zivota ali jednostavno im je valjda draze ubijati i ginuti i zivjeti kako zive, neshvatljivo...

Razumem da si ogorcen, ali ovde si preterao. Arapi nisu organizovani kao Jevreji jer ih njihovi vlastodrsci namerno unistavaju da bi ih prikazali kao mucenike koje proganja drzava Izrael.

Varnava
Miroljube jel mozes da prokomentarises ovo pismo,relativno starije malo; http://www.novina...crkvi.html

Miroljub Petrovic
elohim je napisao:
recite mi gde mogu pronaci jos neku knjigu od ralpha epersona?imam dve,nevidljiva ruka i masonerija,ovde u sapcu toga nema,satanisticke literature ima na tone,imam i vase sve knjige,da li planirate pisanje nove?

Te dve knjige su glavne od Epersona, ali imas jos bolje knjige od njih, a to su:
- Skrivene tajne masonerije
- Masonski i okultni simboli

Obe knjige imas na nasem sajtu u elektronskoj formi, a mozes da ih kupis preko Metafizike, 011/292-0062. Kod Metafizike mozes da kupis i sve moje knjige.

elohim
secam se jednog vaseg predavanja u kome ste rekli da covek kao drustveno bice treba da se druzi i stvara prijatelje,ja sam relativno mlad,imam 29 god i mogu vam reci da je to jako tesko,kako da nadjem prijatelja koji ne pije,ne drogira se,nije nasilnik,zamislite da pridjete devojci sa pricom o moralu,pa danas niko i ne zna sta je to kada zivimo kao hedonisti,tesko je steci prijatelje kada ste na hristovoj strani,samo izazivate podsmeh,meni to ne smeta,ali nije lako sa ljudima.da li se zapovest ne gradi sebi idola niti kakva lika rezana u drvetu ili kamenu,nemoj im se klanjati niti sluziti,odnosi i na ikone i freske koje imamo u nasim crkvama?

Miroljub Petrovic
Varnava je napisao:
Miroljube jel mozes da prokomentarises ovo pismo,relativno starije malo; http://www.novina...crkvi.html

Nema tu sta da se komentarise, to su opste poznate stvari, iako je taj "sukob" oko liturgije manje bitan, koliko je bitna putpuna iskljucenost crkve iz svih desavanja u nasem drustvu.

Miroljub Petrovic
elohim je napisao:
secam se jednog vaseg predavanja u kome ste rekli da covek kao drustveno bice treba da se druzi i stvara prijatelje,ja sam relativno mlad,imam 29 god i mogu vam reci da je to jako tesko,kako da nadjem prijatelja koji ne pije,ne drogira se,nije nasilnik,zamislite da pridjete devojci sa pricom o moralu,pa danas niko i ne zna sta je to kada zivimo kao hedonisti,tesko je steci prijatelje kada ste na hristovoj strani,samo izazivate podsmeh,meni to ne smeta,ali nije lako sa ljudima.

Dovoljno je da imas jednog prijatelja, pa si bogat covek. Uvek mozes da se druzis sa starijima koji zive na selu, a i u crkvi moze da se nadje po neko ko je istinski pobozan.

da li se zapovest ne gradi sebi idola niti kakva lika rezana u drvetu ili kamenu,nemoj im se klanjati niti sluziti,odnosi i na ikone i freske koje imamo u nasim crkvama?

Prve crkve nisu imale nikakve slike, a kasnije su uvedene neke slike koje su prikazivale Stvaranje, Potop i druge dogadjaje iz biblijske istorije. To je bila neka vrsta "Biblije za nepismene". Kasnije je to postalo crtanje likova znamenitih ljudi iz istorije i obozavanje (a ne postovanje) tih umrlih ljudi i njihovih slika, sto je klasicno idolopoklonstvo i hula na Boga.

Miroljub Petrovic
Kao sto sam najavio, u okviru naseg Instituta za prirodnu medicinu otvorili smo Centar za lecenje homoseksualizma. Adresa veb sajta je:

http://www.gaycur...

elohim
ja zivim na selu,ali nije bas da je i ovde sve lepo,stanje u selu se moze opisati kao liberalna poboznost,ogradjujem se od drugih sela.da li vam je rad vise otezan ovde ili u americi?

elohim
ko je taj lord maitreja koga predstavljaju novim svetskim uciteljem?ja priznajem samo jednog ucitelja,cuo sam i da ga pripremaju za neku funkciju u buducoj svetskoj vladi.

Miroljub Petrovic
elohim je napisao:
ja zivim na selu,ali nije bas da je i ovde sve lepo,stanje u selu se moze opisati kao liberalna poboznost,ogradjujem se od drugih sela.

Nisam rekao da je tu sve lepo, nego da je bolje nego u gradu, sto se ljudi tice. Mozes tu da organizujes razne aktivnosti i privuces ljude.

da li vam je rad vise otezan ovde ili u americi?

Za sada svuda dobro funkcionisem. U Americi je teze da se radi jer su ljudi vise ogrezli u materijalizam i nisu zainteresovani za duhovne stvari.

Miroljub Petrovic
elohim je napisao:
ko je taj lord maitreja koga predstavljaju novim svetskim uciteljem?ja priznajem samo jednog ucitelja,cuo sam i da ga pripremaju za neku funkciju u buducoj svetskoj vladi.

Ko zna sta satanisti spremaju. Hoce da uvedu jednu svestku vladu i religiju, i da uspostave svoje zakone na celoj planeti, jer veruju ako svi stanovnici planete Zemlje postanu satanisti onda Isus nece ni dolaziti na Zemlju. Ta prica veoma lici na pricu nekih liberalnih teologa koji kazu da biblijska prorocanstva vezana za izgradnju Treceg Hrama i uspostavljanje Edenskog vrta u Izraelu pre Hristovog dolaska, jesu bila samo "uslovna" prorocanstva, i ona bi se navodno ispunila da su Jevreji bili verni svom Bogu. Ali, posto nisu, onda "nema nista" od tih prorocanstava. Tako i satanisti kazu da je opis Hristovog drugog dolaska u Bibliji samo "uslovno prorocanstvo", i ako satanisti uspeju da pobiju sve biblijski religiozne ljude, a od ostalih da naprave sataniste, Hristos ce odustati od dolaska na Zemlju, pa ce satanisti kroz celu vecnost moci da rade sta zele. Ima budala koji i u to veruju.

elohim
izvinite ako vam postavim neko pitanje koje je vec postavljano,to je samo dok ne pregledam sve postove,interesuje me da li je mogao bog preventivno delovati unistivsi lucifera pre nego sto je progovorio preko zmije?da li je on to dopustio da bi video hoce li ga covek slusati ili je mozda ocekivao pokajanje i od samog lucifera?ja mislim da je to najvazniji deo istorije,ti sami poceci,naravno zajedno sa zivotom naseg oca medju nama.

Cuvena Familija
..........Prve crkve nisu imale nikakve slike, a kasnije su uvedene neke slike koje su prikazivale Stvaranje, Potop i druge dogadjaje iz biblijske istorije. To je bila neka vrsta "Biblije za nepismene". Kasnije je to postalo crtanje likova znamenitih ljudi iz istorije i obozavanje (a ne postovanje) tih umrlih ljudi i njihovih slika, sto je klasicno idolopoklonstvo i hula na Boga.

Profesore,da li ima gdje kakvih pisanih tragova i slicno,da bi se mogla potvrditi ova tvrdnja,posto sam neki dan imao razgovor na slicnu temu,pa bih zelio malo da to potvdim i dokazima.

pozzz

Dokle vise da trpimo sve ovo...da li da ostanemo normalni po nasim nacelima ili da i dalje budemo ludi po njihovim nacelima....

http://web-design.2go.rs/index.html
Laki
Gdine Miroljube, koga predstavlja Osama bin Laden i koji je on faktor u
svetskim desavanjima?

Miroljub Petrovic
elohim je napisao:
izvinite ako vam postavim neko pitanje koje je vec postavljano,to je samo dok ne pregledam sve postove,interesuje me da li je mogao bog preventivno delovati unistivsi lucifera pre nego sto je progovorio preko zmije?da li je on to dopustio da bi video hoce li ga covek slusati ili je mozda ocekivao pokajanje i od samog lucifera?ja mislim da je to najvazniji deo istorije,ti sami poceci,naravno zajedno sa zivotom naseg oca medju nama.

Adam je odmah u pocetku bio upozoren na pobunu Lucifera, i zato mu je receno da "radi i da cuva" Edenski vrt. Da je bio poslusan Bogu nista mu Lucifer ne bi mogao. Nije bilo potrebno da se unistava Lucifer da ne bi prevario coveka, jer je covek vec bio upozoren.

Miroljub Petrovic
Cuvena Familija je napisao:
..........Prve crkve nisu imale nikakve slike, a kasnije su uvedene neke slike koje su prikazivale Stvaranje, Potop i druge dogadjaje iz biblijske istorije. To je bila neka vrsta "Biblije za nepismene". Kasnije je to postalo crtanje likova znamenitih ljudi iz istorije i obozavanje (a ne postovanje) tih umrlih ljudi i njihovih slika, sto je klasicno idolopoklonstvo i hula na Boga.

Profesore,da li ima gdje kakvih pisanih tragova i slicno,da bi se mogla potvrditi ova tvrdnja,posto sam neki dan imao razgovor na slicnu temu,pa bih zelio malo da to potvdim i dokazima.

pozzz

Imas u Bibliji sve objasnjeno. Pravljenje slika je najstroze zabranjeno po Bibliji. Kada su davane Bozje zapovesti, izdata je zapovest: "Zato dobro cuvajte duse svoje, jer ne videste nikakav lik u onaj dan kad vam je govorio Gospod na Horivu usred ognja. Da se ne biste pokvarili i napravili sebi lik rezan ili kakvu god sliku od coveka ili zene..." (5. Mojsijeva 4. poglavlje).

Koja je svrha slike? Ljudi su napustili prirodu, zive u gradovima u betonskim kutijama, a po zidovima kace "skupocene" slike sa cvecem, drvecem, zivotinjama. To je njihov "zivot u prirodi" i "ljubav prema prirodi". Na slican nacin, ljudi su napustili Boga, i okrenuli se mrtvim idolima koji "ne cuju, ne vide i ne govore", kako pise u Bibliji. Bog od ljudi trazi da ulazu u svoj karakter i u karakter svojih bliznjih, a Sotona trazi da ljudi ulazu u "delo ruku covecijih" - u materijalne stvari koje su na stetu covekovog karaktera.

Na visem nivou imas sa jedne strane gradnju velikih i skupih crkava, sa skupocenim unutrasnjim uredjenjem, u kojima se obicno bleji i malo radi na duhovnoj obnovi coveka, a sa druge strane imas ulaganje u privatne osnovne skole, jaku porodicu, zivot u prirodi, dakle ulaganje u duhovne i nebeske vrednosti. Slikarstvo nije nikakva umetnost, slikarstvo i kiparstvo su vrsta idolopoklonstva. Umetnost je napraviti dobrog coveka, odgojiti dete koje ce da bude moralna osoba, a sazidati veliku zgradu, ili napraviti sliku ili kip je idolopoklonicko blejanje, a ne umetnost. Ljudi se hvale sa svojim slikama i kucama, a da vidimo ko ce da se pohvali sa svojim moralnim detetom, ili dobrim prijateljem.

Druga je stvar dizajn u funkciji prenosa informacije, kao sto je web dizajn ili dizajn korica knjige. To ima svoju pozitivnu svrhu, dok savremena skupocena crkvena uredjenja nemaju nikakvu pozitivnu svrhu.

Miroljub Petrovic
Laki je napisao:
Gdine Miroljube, koga predstavlja Osama bin Laden i koji je on faktor u
svetskim desavanjima?

U pitanju je izmisljeni terorista koji je potreban da bi se poslala velika vojska da stiti proizvodjace droge u Avganistanu. Na taj nacin se naivni narod zamajava da treba drzava da ih stiti od terorista, i zaglupljeni narod placa porez sa kojim se placaju vojnici koji stite proizvodjace droge (skoro 90% svetske droge se proizvodi u Avganistanu).

Posto Osama bin Laden napada Izrael, onda ne treba da budemo mnogo pametni pa da zakljucimo ko stoji iza njega, i ko je stajao iza 11. septembra, sto je bio povod za napad na Avganistan i Irak. Ne mogu Jevreji da stoje iza napada 11. septembra, jer bi onda ceo scenario trebao da ide njima u prilog, a vidimo da ne ide njima u prilog. Direktor CIA-e u vreme 11.9. je bio Malteski vitez (jezuitski covek), i pitanje je dana kada ce svima biti jasno da Ameriku potpuno kontrolisu papski ljudi preko jezuita i da je Amerika svetski policajac koji zavrsava poslove za Vatikan. Na primeru bivse Jugoslavije mozemo to odlicno da vidimo.

kotor
Ovaj komentar sam nasao na you tube koliko je to tacno???

U Bibliji ne pise da je homoseksualnost jedan od najvecih grehovaa279; nego da je seksualni odnos dva muskarca "sramotna strast". A smrtni greh je ako jedes skoljke...tako barem pise u Bibliji
Leviti 10
9 A između svega što je u vodi ovo jedite: Šta god ima pera i ljusku u vodi, po moru i po rekama, jedite.

Izmenio/la kotor na 14.09.2009 23:38

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.58 sekundi!