pocetak foruma
|
|
anton |
Odgovorio 04.09.2009 17:34
|
Član Odgovori: 230 Pristupio/la: 31.08.2008 22:35 Lokacija: Nepoznata |
Dali zdrav život u prirodnom ambijentu uz adekvatnu fizičku aktivnost(rad u prirodi)zdravu vodu i slično mođe neutralizirati štetne otrove u čovjekovom organizmu,npr.duhan? Mislim na stare ljude koji su cijeli život pušili svakojaki duvan,krdžu bez filtera,a opet doživjeli lijepe godine i ne samo to i u starosti su i dalje radili na polju i oko blaga. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.09.2009 18:15
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
anton je napisao: Dali zdrav život u prirodnom ambijentu uz adekvatnu fizičku aktivnost(rad u prirodi)zdravu vodu i slično mođe neutralizirati štetne otrove u čovjekovom organizmu,npr.duhan? Mislim na stare ljude koji su cijeli život pušili svakojaki duvan,krdžu bez filtera,a opet doživjeli lijepe godine i ne samo to i u starosti su i dalje radili na polju i oko blaga. Moze delimicno. |
|
|
nikola |
Odgovorio 04.09.2009 20:48
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
Bilo je i nevinih intelektualaca koji su bili ubijani, ali to su bili retki pojedinci Kako to kad postoje dokazi da su planirano komunisti unistavali narod i tito je bio sigurno gori od tadasnjih vladara zahvacenih masonstvom, i ako se to sve poveze sa Albertovvim pisanjima o vatikanu onda je jasno da je tito bio najgori vladar ujedinitelj masonerije, kako moze on da bude manje zlo http://www.novina...istlt2.jpg http://www.novina...odine.html |
|
|
electronpn |
Odgovorio 04.09.2009 20:56
|
Član Odgovori: 160 Pristupio/la: 16.02.2008 13:45 Lokacija: Paracin |
Uskoro planiram da obidjem "Resavsku pecinu" koja spada u turu obilaska manastira "Manasija", ali znam da ce tamo onaj vodic da nam spominje dezinformacije u vezi formiranja stalaktita i stalagmita (1000 god. za natalozenje 1 cm istog). Da li imate neki materijal sa linkom u vezi toga, ili ukratko mozete reci nesto o tome, ako ne sam cu potraziti nesto na net-u. P.S. Videa koje sam spomenuo u P.M. kostaju 1000 dinara po komadu. Mislim da necu mocu da dodjem do njih. Pozdrav svima. Izmenio/la electronpn na 04.09.2009 20:59 |
|
|
neki deki |
Odgovorio 04.09.2009 22:25
|
Član Odgovori: 111 Pristupio/la: 02.08.2009 15:24 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, koliko sam shavatio iz tvojih predavanja tvoj stav je da vakcine nebi trebalo primati ni u kom obliku. Ja sam do sada primio desetak vakcina,4 sam primio sa dve godine a onda od prilike svake godine ili svake druge godine po jednu. Neke od tih su bile difterija,tetanus pertusis + polio pa onda revakcinacija pa onda difterija pro adultis, morbili rubeole parotie itd. Zadnju sam primio 2001.godine. Do sada nije bilo nikakvih losih posledica ali me zanima da li te vakcine jos uvek predstavljaju opasnost po organizam i da li se telo vremenom samo procisti od tih klica ubacenih vakcinisanjem? Sve sto dise neka hvali Gospoda! Aliluja!
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.09.2009 22:49
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
nikola je napisao: Bilo je i nevinih intelektualaca koji su bili ubijani, ali to su bili retki pojedinci Kako to kad postoje dokazi da su planirano komunisti unistavali narod i tito je bio sigurno gori od tadasnjih vladara zahvacenih masonstvom, i ako se to sve poveze sa Albertovvim pisanjima o vatikanu onda je jasno da je tito bio najgori vladar ujedinitelj masonerije, kako moze on da bude manje zlo http://www.novina...istlt2.jpg http://www.novina...odine.html Cinjenica je da su i ustaski pokret i komunizam potekli iz Vatikana, ali ocigledno da Tito veci deo svog vladanja nije bio pod kontrolom Vatikana, a mozda nikada nije ni bio. Tito i partizani su nemilosrdno ubijali ustase gde god su stigli. Vodi se debata oko toga zasto partizani nisu vise delovali na podrucju NDH, zasto ranije nisu oslobodili Jasenovac itd. Cinjenica je da je partizanski pokret bio najjaci tamo gde su Srbi bili u vecini, jer su vecinu partizana sacinjavali Srbi. Zato ne treba da cudi da su partizani najvise dejstvovali u Srbiji. Ako bismo pretpostavili da je Tito bio direktno instruiran iz Vatikana, onda bi trebali da prihvatimo da su sva ubijanja ustasa od strane partizana, ukljucujuci i ona kod Blajburga, bila deo igre koju je Tito vodio. Ja u to ne verujem. Pricao mi je stric Rastislav (istoricar dr Rastislav Petrovic), a to je i poznato, da je Tito nudio Stepincu da osnuje katolicku crkvu u Jugoslaviji koja bi bila odvojena od Vatikana, ali je to ovaj odbio, i to je glavni razlog zasto Stepinca velicaju i proglasavaju blazenim, jer je ostao veran papi i po cenu stradanja. Taj scenario odvajanja katolicke crkve od Vatikana je sproveden u Kini. Tamo je dozvoljeno biti katolik, ali Vatikan nema svoj direktni uticaj na vernike, jer Rimskoj crkvi nije dozvoljen rad u Kini (to je samo privremeno). Mislim da je do skoro postojao jedan veliki deo masonerije koji nije bio pod kontrolom Vatikana. Taj deo masonerije je bio suprostavljen Vatikanu, i mislim da je Tito kasnije usao u kolo sa masonima, odnosno masoni su zamenili Karadjordjevice sa Titom, jer je Tito odradio veliki deo posla za saveznike u Drugom svetskom ratu posto je veliki deo nemacke vojske morao da bude angazovan na Balkanu zbog Titovih partizana. Ako pogledamo masonsku literaturu od pre 30 godina (na primer Nenezicevu knjigu "Masoni Jugoslavije") videcemo da on otvoreno kaze da je glavni neprijatelj masonerije kroz istoriju bila Rimska crkva. Neki ce da kazu da je Rimska crkva sve vreme kontrolisala masoneriju i namerno stvarala privid sukoba da bi manipulisala ljudima. Neka bude i ta opcija, ali cinjenica je da ono sto je Tito radio ne lici na njegovu saradnju sa Vatikanom. Mislim da je Titov komunizam bio manje zlo od Karadjordjevicevog evropejstva i okultizma. O tome mozemo lepo da citamo u knjizi "Cujte Srbi" od Arcibalda Rajsa. Stanje za vreme Karadjordjevica je bilo skoro isto kao ovo danasnje stanje - dakle, okultisti i satanisti mogu bukvalno da rade sta hoce, da se izivljavaju, da pale i unistavaju, dok crkva cuti. Za vreme Tita je sigurno bilo vise morala nego za vreme Karadjordjevica. Naravno da je Titov komunizam bio zlo, ali ubedjen sam da je bio manje zlo nego ono pre njega. Konacno, posledica Karadjordjeviceve vladavine je stravican pogrom srpskog naroda u Drugom svetskom ratu. Kraj komunisticke ere u Jugoslaviji je bio mnogo manje bolan za Srbe, jer je narod proteran iz Krajine i sa Kosova, ali nije izginuo kao u Drugom svetskom ratu. Sacuvane su zive glave, a to je najvaznije. Teritorije lako mogu da se povrate kad imas zive ljude. Uveren sam da je Bog sve to vodio i da je video moralni otpad, ali i veliki potencijal srpskog naroda, i da je zato vodio nasu istoriju na nacin na koji je vodio, onako kako su Mu nasi preci dopustali. Sto se tice dokumenta koji si postavio, nisam siguran da je on autentican. Ali i da nije autentican, znamo da su ustastvo i komunizam dve rodjene sestre iste majke (rimske crkve). Mislim da je najbolji opis Drugog svetskog rata i dogadjaja neposredno nakon njega opisan u knjizi jednog Jevrejina koji je rodjen u Zagrebu, a koji je preziveo rat u NDH, i koji je napisao knjigu o tome. Radna verzija knjige moze da se skine na dodnjem linku, a u impresumu stoji e-mail autora (koji sada zivi u Izraelu) i kome mogu da se postave pitanja, ako neko zeli, o detaljima. Autor se ne razume u teologiju i sta rade tajna drustva, ali odlicno poznaje sta se desavalo na terenu. Evo radne verzije njegove knjige (tip je kao Jevrejin neutralan da staje na bilo ciju stranu u sukobu na Balkanu): http://www.cps.or...te_ndh.zip |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.09.2009 22:57
|
electronpn je napisao: Uskoro planiram da obidjem "Resavsku pecinu" koja spada u turu obilaska manastira "Manasija", ali znam da ce tamo onaj vodic da nam spominje dezinformacije u vezi formiranja stalaktita i stalagmita (1000 god. za natalozenje 1 cm istog). Da li imate neki materijal sa linkom u vezi toga, ili ukratko mozete reci nesto o tome, ako ne sam cu potraziti nesto na net-u. Savetovao bih ti da ne ulazis u raspravu sa vodicem jer on prica ono sto mu je receno da treba da prica. Ja sam u mom predavanju "Sta nam govore fosili" (serijal "Nauka i problem smrti") prikazao sliku fosilizovanog slepog misa u stalagmitu - dakle bukvalno zaledjen u stalagmitu, sto jasno pokazuje da je proces talozenja bio mnogo brzi od onog o kome govore evolucionisti. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.09.2009 22:58
|
neki deki je napisao: Miroljube, koliko sam shavatio iz tvojih predavanja tvoj stav je da vakcine nebi trebalo primati ni u kom obliku. Ja sam do sada primio desetak vakcina,4 sam primio sa dve godine a onda od prilike svake godine ili svake druge godine po jednu. Neke od tih su bile difterija,tetanus pertusis + polio pa onda revakcinacija pa onda difterija pro adultis, morbili rubeole parotie itd. Zadnju sam primio 2001.godine. Do sada nije bilo nikakvih losih posledica ali me zanima da li te vakcine jos uvek predstavljaju opasnost po organizam i da li se telo vremenom samo procisti od tih klica ubacenih vakcinisanjem? Ako u prvih nekoliko sati i dana nisi imao posledice, onda su male sanse da kasnije imas posledice. |
|
|
kotor |
Odgovorio 04.09.2009 23:30
|
Član Odgovori: 232 Pristupio/la: 15.11.2008 13:47 Lokacija: kotor |
Koliko je geomorfologija tacna sto se tice nastanka planina i njihove erozije? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.09.2009 00:01
|
Kotor je napisao: Koliko je geomorfologija tacna sto se tice nastanka planina i njihove erozije? Zvanicna geomorfologija je zasnovana na evoluciji i zato je samo delimicno tacna. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.09.2009 00:13
|
Kotor je napisao: Blokiranje internet strana u Turskoj izaziva sumnje u pogledu slobode izražavanja Turska je zabranila internet stranu istaknutog britanskog profesora i evolucioniste Ričarda Dokinsa, što je najnovija među više stotina kontroverznih internet zabrana kojima se potkopava sloboda izražavanja u toj zemlji kandidatu za prijem u EU. Turske vlasti blokirale su pristup internet strani britanskog autora Ričarda Dokinsa. Istanbulski sud naredio je zabranu pristupa internet strani britanskog autora Ričarda Dokinsa (www.richarddawkins.net) u Turskoj, nakon što je kontroverzni islamista i kreacionista Adnan Oktar ustvrdio da je na toj strani klevetana njegova ličnost. Oktar i njegova dobro finansirana grupa o kojoj se ne zna puno, vode kampanju protiv darvinizma, izdavanjem i distribuiranjem hiljada besplatnih knjiga u Turskoj i u preko 50 drugih zemalja. Oktarova knjiga Atlas stvaranja naišla je na oštar tretman na Dokinsovoj internet strani, na kojoj je britanski profesor ukazao na greške u njenom sadržaju i napao Oktara da manipuliše činjenicama. "Nikako ne mogu da povežem skupe i blistave vrednosti proizvodnje ove knjige sa 'zaprepašćujućom besmislenošću' sadržaja", napisao je ovaj naučnik u julu. Mada su Oktar i njegovi sledbenici odneli pobedu u zakonskom postupku protiv Dokinsove internet strane, oni nisu uspeli da zabrane i njegovu poznatu knjigu Zabluda o Bogu. Isti Istanbulski sud koji je blokirao njegovu internet stranu prošlog meseca odobrio je cirkulisanje njegove knjige u aprilu, navodeći kao razlog slobodu izražavanja. Dokinsova internet strana nije jedina žrtva pravne kampanje Oktarove grupe protiv darvinističkih ili ateističkih internet strana. Oktar i njegovi sledbenici koji proučavaju rupe u turskom zakonu uspeli su ranije da ostvare privremene zabrane vodećih internet strana, uključujući blogove Google Groups i WordPress, ukazujući na navodno vređanje islamskih autora. Vlasti su takođe blokirale pristup turskim evolucionističkim internet stranama kao što je ateizm.org. Krajem septembra takođe su zabranile internet stranu velikog Sindikata turskih prosvetnih radnika (Egitim Sen), zbog objavljivanja kritike Atlasa stvaranja pre 19 meseci. Kontroverznom Oktaru izrečena je trogodišnja zatvorska kazna prošlog maja zbog finansiranja ilegalne organizacije iz lične koristi i sa kriminalnom namerom. On je I dalje na slobodi dok traje žalbeni postupak. Znatna finansijska podrška njegovoj grupi je neobjašnjiva, a turski mediji je često optužuju za tajanstvene prakse slične sektaškim i finansijsko iskorišćavanje sledbenika. Turski mediji su gnevno reagovali na ne sasvim jasno opravdane zabrane na internetu. "Ostavite se našeg interneta", glasio je u četvrtak naslov u levičarskom dnevniku Radikal. Dnevnik je osudio blokiranje internet strana i istakao da većina zabrana nije čak ni rezultat sudskih odluka, nego ukaza turske Direkcije za telekomunikacije. Turska vladajuća stranka Partija pravde i razvoja (AKP) koja vuče korene od Islama saopštila je da je posvećena procesu pridruživanja EU i obećala oživljavanje reformi. Međutim, nedavna sputavanja na internetu izazivaju značajne sumnje u pogledu te posvećenosti. AKP odbacuje optužbe u vezi sa skrivenom islamističkom političkom namerom i opisuje sebe kao konzervativnu demokratsku stranku. Neki istaknuti članovi AKP javno su osporavali evolucionističke ideje u prošlosti, ali stranka nema direktnu vezu sa Oktarom i pokušava da se distancira od njegove grupe. http://www.naslov...nja/846265 Moze komentar na ovaj Dokinsov potez? Taj Turcin Adnana Oktar (pseudonim Harun Jahi) je ubedljivo najbolji svetski kreacionista. Iako se ne slazem sa njim po nekim pitanjima (i naucnim i politickim), taj covek najvise radi i najvise je do sada uradio od svih svetskih kreacionista. Svaka mu cast! On se bori protiv ateisticke nemani i u tome je uspesniji od bilo koga. Optuzuju ga, vredjaju, nipodastavaju, povezuju sa kriminalcima... To je bruka i sramota sta rade tom sjajnom coveku. Ja mogu iz svog iskustva sa njegovom organizacijom da kazem da je to skup sjajnih i poboznih ljudi, vrednih i pravih profesionalaca. Kad god mi je trebala neka njihova knjiga i video uvek su mi sve slali besplatno, i sve drugo sto mi je trebalo, odmah su reagovali i bili maksimalno korektni. Jedina zamerka je sto im zena vodi spoljnu politiku, pa nekada se slabo snalazi. Secam se kada su me zvali da ih posetim u Istambul pre par godina. Ne mogu da opisem kako su me lepo docekali i ugostili. I sada da Dokins i ti pilicari optuzuju Adnana Oktara i da mu prete zatvorom, to je satanizam i bruka najgoreg ranga. Vidi se da Bog cuva tog coveka, bez obzira na sve njegove nedostatke i mane (ko ih nema?). |
|
|
Varnava |
Odgovorio 05.09.2009 07:13
|
Član Odgovori: 31 Pristupio/la: 23.08.2009 14:07 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube kad citamo Zitije Svetih,vidimo da mnogim svetiteljima su divlje zivotinje bile kao domace da su hranili iz ruke lavove,medvede i sl. Kako je ovo moguce,jel moze dusa da se ocisti da se vrati u stanje pre grehopada ili su ovo samo bajke?! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.09.2009 09:00
|
Varnava je napisao: Miroljube kad citamo Zitije Svetih,vidimo da mnogim svetiteljima su divlje zivotinje bile kao domace da su hranili iz ruke lavove,medvede i sl. Kako je ovo moguce,jel moze dusa da se ocisti da se vrati u stanje pre grehopada ili su ovo samo bajke?! U Bibliji imamo izvestaj da je Danilo u Vavilonu proveo odredjeno vreme sa lavovima. Takodje imamo da su ptice hranile proroka Iliju. U opisu buducih dogadjaja, pre Hrstovog dolaska, govori se da ce vuk i jagnje boraviti zajedno. Dakle, Bog moze da ucini da covek bude u prijateljskom odnosu sa zivotinjama, a da zivotinje nisu dresirane. Ne mogu da procenjujem koliko ima preterivanja u Zitijama Svetih, ali cinjenica je da su mnogi od tih ljudi zaista bili pobozni i videlo drugima u sredinama gde su ziveli. |
|
|
kotor |
Odgovorio 05.09.2009 10:35
|
Koga interesuje na RTV pink ima film 10 zapovesti pocinje u 10 i 30 h |
|
|
kotor |
Odgovorio 05.09.2009 10:46
|
Koliba stara 1,7 milion godina Bilo je mnogo pronalazaka koji su pokazivali da Homo sapiens datira ranije od 800.000 godina. Jedno od njih je otkriće Louisa Leakeya načinjeno u ranim 70-im u Olduvai Gorge. Tu, u Bed II layer/sloju, Leakey je otkrio da su vrste Australopithecus, Homo habilis i Homo erectus živjele u isto vrijeme. Ono što je bilo još interesantnije jeste građevina koju je Leakey našao u istom sloju (Bed II). Ovdje je Leakey našao ostatke jedne kamene kolibe. Neobičan aspekt ovog događaja je bio to što je ova građevina, koja se još koristi u nekim dijelovima Afrike, mogla biti konstruirana jedino od strane Homo sapiensa! Tako da su prema nalazima Leakeya, Australopithecus, Homo habilis, Homo erectus i savremeni čovjek morali istovremeno živjeti prije, otprilike, 1,7 miliona godina. Ovo otkriće zasigurno poništava evolucionu teoriju koja tvrdi da je savremeni čovjek evoluirao iz majmunolike vrste kao što je Australopithecus. http://www.evolut...je10_3.php Da li je ova koliba ostatak prepotopske ili poslepotopske porodice ljudi posto su u gornjim slojevima nadjeni pomenuti fosili a ona je bila u najdonjem sloju??? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.09.2009 11:44
|
Kotor je napisao: Koliba stara 1,7 milion godina Bilo je mnogo pronalazaka koji su pokazivali da Homo sapiens datira ranije od 800.000 godina. Jedno od njih je otkriće Louisa Leakeya načinjeno u ranim 70-im u Olduvai Gorge. Tu, u Bed II layer/sloju, Leakey je otkrio da su vrste Australopithecus, Homo habilis i Homo erectus živjele u isto vrijeme. Ono što je bilo još interesantnije jeste građevina koju je Leakey našao u istom sloju (Bed II). Ovdje je Leakey našao ostatke jedne kamene kolibe. Neobičan aspekt ovog događaja je bio to što je ova građevina, koja se još koristi u nekim dijelovima Afrike, mogla biti konstruirana jedino od strane Homo sapiensa! Tako da su prema nalazima Leakeya, Australopithecus, Homo habilis, Homo erectus i savremeni čovjek morali istovremeno živjeti prije, otprilike, 1,7 miliona godina. Ovo otkriće zasigurno poništava evolucionu teoriju koja tvrdi da je savremeni čovjek evoluirao iz majmunolike vrste kao što je Australopithecus. http://www.evolut...je10_3.php Da li je ova koliba ostatak prepotopske ili poslepotopske porodice ljudi posto su u gornjim slojevima nadjeni pomenuti fosili a ona je bila u najdonjem sloju??? Tesko da su to ostaci prepotopnih ljudi. Ono sto se moze oznaciti kao ostaci prepotopnog sveta mogli bi da budu ostaci velikih kamenih hramova, stubova i kipova koji se nalaze u moru, kao sto je mozda onaj otkriven nedavno u Crnoj Gori: http://www.vijest...?id=314934 |
|
|
alfredino79 |
Odgovorio 05.09.2009 12:21
|
Član Odgovori: 15 Pristupio/la: 15.09.2008 22:09 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav svima! Ovih dana sam dosta razmisljao o ovome...sta mislis Miroljube, da li ce na novoformiranoj tj. renoviranoj zemlji kad zlo bude ocisceno u bozja suverenost bude dokazana, da li ce opet postojati drvo dobra i kao u Adamovo vreme?Ako da, zasto?I ako ne, zasto? Sve najbolje... |
|
|
IsakSmesko |
Odgovorio 05.09.2009 14:58
|
Član Odgovori: 37 Pristupio/la: 22.05.2009 12:10 Lokacija: Nepoznata |
U subotu, 12. septembra, Srpski sabor Dveri i srpska mreža organizuju u Beogradu akciju "Porodična šetnja", pod sloganom "Za mamu i tatu! Za vječite vrijednosti! Za svaki novi život!" "Želimo da poručimo zajedno sa svim ljudima dobre volje da porodica nije prevaziđena društvena kategorija, već zajednica najiskrenijih ljudskih odnosa, da brak nije parče papira, već tajna sjedinjenja muškarca i žene, da imamo svoje legalno i legitimno pravo da čuvamo svaki novi život, svoju djecu, svoja uvjerenja i svevremene vrijednosti", ističu organizatori. O ovoj akciju govore Višnja Ćirić i dr Milijana Savić. http://www.dveris...kst/174465 |
|
|
kotor |
Odgovorio 05.09.2009 17:28
|
U jednoj emisiji moody science instituta gde si bio narator govorio si o svemiru i o crnim rupama kao delo bozijeg stvaranja da li to znaci da verujes u crne rupe? |
|
|
Laki |
Odgovorio 05.09.2009 21:50
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
Knjiga BOZJA ZNANOST od Dzeralda Schroedera http://uploaded.t... |
|
Predji na forum: |