Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
anton
Dali je Noa nakon potopa imao još djece?

Zašto Bog kada spašava određenog pravednog čovjeka(npr.Noa,Lot i Rahaba)onda spasi i njegovu porodicu,a pokazalo se da Lotova žena i kćerke također nisu moralne,kao i Noin sin Ham?

Miroljub Petrovic
Varnava je napisao:
Miroljube gledao sam jednu emisiju u organizaciji Dveri Srpske gde ste bili gosti ti,prof Ljiljana Colic i Vladimir Dimitrijevic,mislim da je bila u Cacku.Interesuje me iskreno da li i sada podrzavas stavove koje imaju gore navedeni!?

Zasto ne bih podrzavao? Vladimir Dimitrijevic je mozda najveci borac u Srbiji za ocivanje duhovnosti, pisac brojnih sjajnih knjiga, autor bezbrojnih emisija na raznim TV stanicama, i da ne nabrajam, predugacak je spisak. Ljiljana Colic je zena heroj, junak, kad nije bilo nijednog sposobnog muskarca u Srbiji Bog je nju podigao da uradi veliku stvar o kojima ce pokolenja pricati. Svaki posteni Colic na Zemlji ponosice se sa Ljiljanom kao sto se Obilici ponose sa Milosem.

Verovatno da postoje neke nebitne razlike medju nama po nekim stavovima, ali to uopste nije vazno. Ove dve osobe RADE, a ne samo da pricaju kao skoro svi danasnji filozofi i lazni teolozi.

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
Dali je Noa nakon potopa imao još djece?

Nemamo izvestaj da je imao jos dece.

Zašto Bog kada spašava određenog pravednog čovjeka(npr.Noa,Lot i Rahaba)onda spasi i njegovu porodicu,a pokazalo se da Lotova žena i kćerke također nisu moralne,kao i Noin sin Ham?

Zene i deca su "vlasnistvo" muza, i muz je taj koji odlucuje ko ce sa njim da ide, a Bog to postuje, na dobro ili zlo coveka.

Miroljub Petrovic
U Srbiji ce uskoro biti odrzan pravi bal satanista, kao sto se vidi na donjem linku, a vest je preneo poznati medij koji reklamira gadosti i nemoral svakakve vrste. Da vidimo da li ce neko reagovati na ovu sramotu.

http://www.blic.r...?id=108901

Nemanja07
Za koga školujemo decu

Profesorka Čolić smatra da reforma obrazovanja kakvu je sprovodilo ministarstvo Gaše Kneževića i kakvu nagoveštava njen naslednik Slobodan Vuksanović ide naruku Evropi, ali ne i nama.

- Za naš novac Evropa priprema našu decu za svoje tržište radne snage. Ako uzmemo, na primer, Mašinski fakultet koji je reformisan tako da su osnovne studije svedene na tri godine i da studenti biraju između šesnaest usmerenja, neizbežno se nameće pitanje gde će se ti ljudi zaposliti s obzirom na to da je naše tržište malo?! Bojim se da Evropa misli na sebe, a da mi na sebe uopšte ne mislimo. Jer, ako se uzme u obzir činjenica da, sa izuzetkom Albanije, bela kuga vlada u celoj Evropi, postavlja se pitanje šta će biti sa Srbijom za dvadeset, trideset godina. Mladi će trbuhom za kruhom otići odavde, a Evropa će dobiti obrazovane ljude kakve nema u svom naraštaju. Evropa misli na svoju budućnost.

Iako i sama naučni radnik i istraživač, priznaje da se boji zloupotrebe nauke.

- Uostalom zloupotrebe nauke se uplašio i Alfred Nobel. Protivnik sam i kloniranja i svemirskih istraživanja. I globalizacije informacija. Jer, nikada više nije bilo laži, dezinformacija i opsena. Onom brzinom kojom danas kruže informacije tom istom brzinom kruže i dezinformacije.

Preuzeto sa:
http://www.vidovd...le101.html

srpskii
Gospodine Petrviću, šta vi mislite o državi Izrael i jevrejima? Da li zaslužuju državu?

IsakSmesko

"Budimo ljudi" je ono na sta nas je patrijarh Pavle uvek pozivao.
Od Crkve se ocekuje da bude jedna od organizacija poput vojske, policije, drzavnih organa. Takva je katolicka crkva. Ona je jedna poluvojna organizacija i njen ucinak u stvaranju boljih ljudi se vidi danas u svetu a to je teski satanizam.
Zasto mislis da bi teokratska drzava uredila zivot ljudi i da bi postati bolji ?

Miroljub Petrovic
srpskii je napisao:
Gospodine Petrviću, šta vi mislite o državi Izrael i jevrejima? Da li zaslužuju državu?

O tome sam govorio vise puta kroz ceo ovaj forum. Treba da procitas od pocetka sve postoje koje sam napisao da bi mogao da se ukljucis u diskusiju.

Miroljub Petrovic
IsakSmesko je napisao:
"Budimo ljudi" je ono na sta nas je patrijarh Pavle uvek pozivao.
Od Crkve se ocekuje da bude jedna od organizacija poput vojske, policije, drzavnih organa. Takva je katolicka crkva. Ona je jedna poluvojna organizacija i njen ucinak u stvaranju boljih ljudi se vidi danas u svetu a to je teski satanizam.
Zasto mislis da bi teokratska drzava uredila zivot ljudi i da bi postati bolji ?

Zato sto je Bog uspostavio zakone kako drzava jeidno moze da funkcionise. U toku dana bih trebao da postavim ovde moju knjigu "Osnovi teokratije" pa ces u njoj imati vise informacija o tome.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 02.09.2009 11:32

bokiva
Evo centra za prirodnjacke studije na ovom americkom sajtu

http://www.creati.../index.htm

"Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".

Dorian_Yates
Kakvo je vaše misljenje o Draži Mihailoviću,a kakvo o Ljotiću i Nediću ? Da li mislite da su bili pozitivne ili negativne ličnosti ?

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:

Ne znam ko su ti ljudi, ali neka nas reklamira ko hoce.

Miroljub Petrovic
Dorian_Yates je napisao:
Kakvo je vaše misljenje o Draži Mihailoviću,a kakvo o Ljotiću i Nediću ? Da li mislite da su bili pozitivne ili negativne ličnosti ?

Govorio sam o tome u prethodnim postovima.

NR
Miroljube,vidim da postoje kritike na račun Dveri srpskih oko ekumenizma,tj. oko toga što "ne govore ništa"(kako neki tvrde) protiv ove pošasti.Ja ne znam nikoga iz te organizacije(ali pratim njihov sajt),pa me interesuje šta ti misliš o tome?Da li je to tačno da se ne bune protiv tog problema i kakav je stav Boška i drugih po tom pitanju?

Takođe ,primetio sam da oni Ptrijarha uzdižu do svetiteljskih pozicija,dok si ti recimo uputio kritike na njegovo nedovoljno činjenje protiv nemorala i nedizanja glasa protiv nekih problema.

Izmenio/la NR na 02.09.2009 14:58

bokiva
1.Zasto se ledene kape nalaze samo na sevrnom i juznom polu,koliko to ime veze sa magnetnim poljem zemlje?

2.gledao sam 2 razlicite teorije za zaledjivanje mamuta

Kent Hovind kaze da je dzinovski ledeni meteor privucen zemljinim magnetnim poljem razbio se na milijarde komadica i delovi tih komada su poceli da padaju na zemlju i zaledili mamute na - 300C posto je najslabije polje zemlje na severu i jugu kaze on tu su se i zadrzali ostaci ovog leda,jos kaze da je taj uzrok leda pokrenuo potop i neke druge fenomene u nasem solarnom sistemu kao sto je krateri na drugim nebeskim telima i saturnovi prsteni .....

i Valter Fajt kaze Okean je postao topao (posle potopa) tako da je duž obale ostalo dovoljno hrane za njih. Glečer je prošao kopnom Sibira i razdvojio populaciju mamuta na južnu i severu. Južna populacija bi danas bili indijski slonovi. Kada je led počeo da se topi posle ovog ledenog doba, tada je nastupila katastrofa za ove životinje. Da li je led slana ili slatka voda? Slatka voda. Kad se topi i uliva u okean ređa je nego morska voda, tako da leži na površini. I preko noći, kad postaje hladno, ona se smrzava, tako da su prosto preko noći ove životinje bile zamrznute.

Koja je tvoja teorija?

"Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".

Miroljub Petrovic
NR je napisao:
Miroljube,vidim da postoje kritike na račun Dveri srpskih oko ekumenizma,tj. oko toga što "ne govore ništa"(kako neki tvrde) protiv ove pošasti.Ja ne znam nikoga iz te organizacije(ali pratim njihov sajt),pa me interesuje šta ti misliš o tome?Da li je to tačno da se ne bune protiv tog problema i kakav je stav Boška i drugih po tom pitanju?

Takođe ,primetio sam da oni Ptrijarha uzdižu do svetiteljskih pozicija,dok si ti recimo uputio kritike na njegovo nedovoljno činjenje protiv nemorala i nedizanja glasa protiv nekih problema.

Postoje razliciti nacini borbe protiv zla. Jedan od nacina je velicanjem onoga sto je dobro. Dveri srpske se trude da promovisu pozitivne vrednosti, ali i da odmereno kritikuju ono sto je lose. Njihov stav prema sektama i ekumenizmu je jasan, iako ga oni mozda nikada nisu direktno izneli, ali njihov rad je antisektaski i antiekumenski. Da nije tako, stalno bi ih pozivali u medije.

Sto se tice patrijarha, ocigledno je da je sadasnji patrijarh zlato u poredjenju sa onima koji bi mogli da dodju. U tom smislu velicanje patrijarha nije lose. Takav pozitivisticki pristup je dobar. Ja nekada malo preterujem u kritikama, jer sam ogorcen onim sto se radi. U Bibliji pise: "Veci je gospodar od svoga srca, nego onaj koji osvoji grad." Ja imam jos dosta na sebi da radim.

Miroljub Petrovic
bokiva je napisao:
1.Zasto se ledene kape nalaze samo na sevrnom i juznom polu,koliko to ime veze sa magnetnim poljem zemlje?

Ledene kape su tamo gde jesu jer je ceo sistem Zemlje tako danas podesen da je u rim regionima najniza temperatura. To nema veza sa magnetnim poljem.

2.gledao sam 2 razlicite teorije za zaledjivanje mamuta

Kent Hovind kaze da je dzinovski ledeni meteor privucen zemljinim magnetnim poljem razbio se na milijarde komadica i delovi tih komada su poceli da padaju na zemlju i zaledili mamute na - 300C posto je najslabije polje zemlje na severu i jugu kaze on tu su se i zadrzali ostaci ovog leda,jos kaze da je taj uzrok leda pokrenuo potop i neke druge fenomene u nasem solarnom sistemu kao sto je krateri na drugim nebeskim telima i saturnovi prsteni .....

i Valter Fajt kaze Okean je postao topao (posle potopa) tako da je duž obale ostalo dovoljno hrane za njih. Glečer je prošao kopnom Sibira i razdvojio populaciju mamuta na južnu i severu. Južna populacija bi danas bili indijski slonovi. Kada je led počeo da se topi posle ovog ledenog doba, tada je nastupila katastrofa za ove životinje. Da li je led slana ili slatka voda? Slatka voda. Kad se topi i uliva u okean ređa je nego morska voda, tako da leži na površini. I preko noći, kad postaje hladno, ona se smrzava, tako da su prosto preko noći ove životinje bile zamrznute.

Koja je tvoja teorija?

Ocigledno da je velika voda dosla za kratko vreme i da se temperatura naglo spustila sa tropske na ledenu. Uzrok je poremecaj mehenizama koji su do tada postojali. Mozemo da spekulisemo kako je doslo do promene tih mehanizama, a to je vrlo nezahvalno jer nemamo dovoljno informacija. Znamo da je voda padala sa nebesa, i da je izbijala iz Zemlje. Znamo da su posle Potopa prvi put nastala godisnja doba, znaci da je doslo do promene klime. I to je to.

Radio je Walter Brown interesantno istrazivanje gde spominje da su u kometama (koje su uglavnom od leda) pronadjeni organski ostaci. Nisam to proucavao, ali to bi moglo biti interesantno. Imas o tome vise u dodatku njegove knjige:

http://www.creati...nlinebook/

Alen P
Miroljub Petrovic je napisao:
bokiva je napisao:

Ne znam ko su ti ljudi, ali neka nas reklamira ko hoce.

Paul Abramson, prijatelj Kenta Hovinda i CSE organizacije. Kontaktirao si s njim... Tip je ok, stvarno se trudi!

Izmenio/la Alen P na 02.09.2009 19:13

http://www.udrugapostanak.ucoz.com
anton
Miroljube,dali pojam "vojska nebeska"koji se u Bibliji često spominje označava nebeska tijela(zvijezde)ili anđele.ili i jedno i drugo?

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
Miroljube,dali pojam "vojska nebeska"koji se u Bibliji često spominje označava nebeska tijela(zvijezde)ili anđele.ili i jedno i drugo?

Oznacava andjele.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.59 sekundi!