Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
midza
Imam jedno pitanje

Isus je došao na Zemlju da iskupi grijehe naroda.
posledica tih grehova je smrt.
I nakon tog iskupljenja, smrt je i dalje postojala.
Zašto?

EE
DALI CE NAKON DRUGOG VASKRSENJA U KOME CE NEPOKAJANI DA BUDU UNISTENI ZA VECNOST,KOD SPASENIH OSTATI I NEKA VRSTA SECANJA NA NJIH,ILI CE I SECANJA NA NJIH BITI IZBRISANA? (MISLIM,SECANJA NA NEPOKAJANE)

Izmenio/la EE na 18.08.2009 11:17

Miroljub Petrovic
midza je napisao:
Imam jedno pitanje

Zašto?

Govorili smo o tome mnogo puta, ali ti ne citas bas mnogo. Tebi je izgleda religija neka vrsta zabave. Predlazem ti da procitas knjigu "Tajne Biblije" i da se upoznas sa elementarnim stvarima iz religije. Knjigu mzoes da skines sa donjeg linka:

http://www.cps.or...iblije.zip

Kao sto sam vec vise puta rekao, i kao sto pise u Bibliji, ova smrt kojom svi umiremo je samo privremena smrt. Svi ljudi ce biti ponovo stvoreni (vaskrsnuti) i onda ce ulsediti prava smrt, vecna smrt, za one koji su odbacili Boga, dok ce ovi drugi biti stvoreni za vecni zivot. Citaj malo, vec si dugo na forumu.

Miroljub Petrovic
EE je napisao:
DALI CE NAKON DRUGOG VASKRSENJA U KOME CE NEPOKAJANI DA BUDU UNISTENI ZA VECNOST,KOD SPASENIH OSTATI I NEKA VRSTA SECANJA NA NJIH,ILI CE I SECANJA NA NJIH BITI IZBRISANA? (MISLIM,SECANJA NA NEPOKAJANE)

Verovatno ce ostati neka vrsta secanja, a mozda i nece, jer ce biti zaokupirani mnogo lepim stvarima. U Bibliji pise da se "zlo vise nece pominjati".

kotor
Medicinske sestre odbijaju vakcinaciju

http://www.rts.rs...aciju.html

Alen P

http://www.udrugapostanak.ucoz.com
Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
Medicinske sestre odbijaju vakcinaciju

http://www.rts.rs...aciju.html

Ovo su ohrabrujuce vesti. Medicinske sestre odlicno znaju koliko su vakcine stetne. Nisu glupe da prime vakcine.

Miroljub Petrovic

Jos jedna ohrabrujuca vest. Iako, ako svetskim kriminalcima ne uspe da vakcinisu narode sirom sveta i drasticno smanje ljudsku populaciju, verovatno ce izazvati svetski rat. Nesto zestoko ce morati da se desi vrlo brzo.

bruce
pozdrav profesore!Zanima me da li je u bibliji negdje postoji opisana ceremonija vjenčanja di se vidi da su muž i žena postali nekim obredom spojeni pred Bogom?Znamo da recimo adam i eva sigurno nisu to imali nego kad su ze "uzeli" su postali muž i žena,dok se recimo danas za to govori da je grijeh-ako nema svečanog obreda vjenčanja.

Xipos
Pomoz Bog Miroljube

Negde na forumu sam citao da ce biti postavljen video klip gde ce Toni Radic da napravi 8 jela za 10 eura da li je to postavljeno i gde.

Hvala

Slava Bogu

Miroljub Petrovic
bruce je napisao:
pozdrav profesore!Zanima me da li je u bibliji negdje postoji opisana ceremonija vjenčanja di se vidi da su muž i žena postali nekim obredom spojeni pred Bogom?Znamo da recimo adam i eva sigurno nisu to imali nego kad su ze "uzeli" su postali muž i žena,dok se recimo danas za to govori da je grijeh-ako nema svečanog obreda vjenčanja.

Adama i Evu je Bog vencao, a imamo u Bibliji opis Isakovog vencanja kada je Avram blagoslovio njega i njegovu nevestu. Ako razumemo sta vencanje jeste, onda cemo razumeti i kako bi trebao da izgleda obred vencanja. Vencanje je obred ulaska u bracnu zajednicu mladica i devojke u prisustvu Boga. Ako Bog nije prisutan, onda to nije vencanje. To sto je prisutan svestenik, ne mora da znaci da je i Bog prisutan, jer savremeni svestenici rade za novac i obavljaju vencanje po automatizmu. Vazno je da vencanje odobri neki stariji i pobozan muskarac. To bi mogao da bude menadzer (navodadjija) mladozenje. Dakle, vazno je da i mladic i devojka budu sigurni da je njihova zajednica ugodna pred Bogom. A sve te ceremonije i slicno nisu neophodne, iako je lepo da cinu vencanja prisustvuju porodice onih koji se vencavaju. U savremenom neznabozackom svetu nekada je dobro da se mladi vencaju bez prisustva porodica da se ne bi od vencanja pravio cirkus i paganska bahanalija.

Miroljub Petrovic
Xipos je napisao:
Pomoz Bog Miroljube

Negde na forumu sam citao da ce biti postavljen video klip gde ce Toni Radic da napravi 8 jela za 10 eura da li je to postavljeno i gde.

Hvala

To nismo postavljali, ali cemo postaviti uskoro.

midza
Miroljub Petrovic je napisao:
midza je napisao:
Imam jedno pitanje

Zašto?

Govorili smo o tome mnogo puta, ali ti ne citas bas mnogo. Tebi je izgleda religija neka vrsta zabave. Predlazem ti da procitas knjigu "Tajne Biblije" i da se upoznas sa elementarnim stvarima iz religije. Knjigu mzoes da skines sa donjeg linka:

http://www.cps.or...iblije.zip

Kao sto sam vec vise puta rekao, i kao sto pise u Bibliji, ova smrt kojom svi umiremo je samo privremena smrt. Svi ljudi ce biti ponovo stvoreni (vaskrsnuti) i onda ce ulsediti prava smrt, vecna smrt, za one koji su odbacili Boga, dok ce ovi drugi biti stvoreni za vecni zivot. Citaj malo, vec si dugo na forumu.

Samo sam mislio da će nakon Isusovih iskupljenja sve biti vraćeno kako je bilo na početku prije potopa, jer je i Potop posledica grijeha, koji je od Isusa iskupljen.

A religiju ne shvatam nimalo kao zabavu, nego kao osnovu života.

Miroljub Petrovic
midza je napisao:
Samo sam mislio da će nakon Isusovih iskupljenja sve biti vraćeno kako je bilo na početku prije potopa, jer je i Potop posledica grijeha, koji je od Isusa iskupljen.

Bice sve vraceno u stanje kakvo je bilo u vreme Adama pre pobune.

ljubas
Sta mislite o privatizaciji u opstem smislu? Da li je to dobar sistem?

Kad ce biti postavljen forum o ekonomiji, koga dovodite na forum da odgovara?

Da li ce biti mozda jos neki strucnjaci-(religiozni naravno), dolaziti na forum kao iz oblasti na primer psihologije to je zanimljiva oblast i moglo bi se tu dosta nauciti i povezivati sa te strane.

http://sviuselo.wordpress.com/
neki deki
Jel ima neko link za dokumentarni film SICKO sa srpskim prevodom?
Reziser je Michael Moore. U filmu se govori o trulom zdravstvenom sistemu u Americi. Ili ako neko ima link za neki drugi film od istog rezisera molim posaljite!

Sve sto dise neka hvali Gospoda! Aliluja!

Miroljub Petrovic
0 je napisao:
Sta mislite o privatizaciji u opstem smislu? Da li je to dobar sistem?

Veliki sistemi definitivno ne mogu da budu privatni zbog velikih zloupotreba. Ova demokratska privatizacija je klasicna pljacka.

Kad ce biti postavljen forum o ekonomiji, koga dovodite na forum da odgovara?

Imamo strucnjaka, ali je dosta zauzet, pa cekamo da se malo oslobodi obaveza i da se angazuje na forumu.

Da li ce biti mozda jos neki strucnjaci-(religiozni naravno), dolaziti na forum kao iz oblasti na primer psihologije to je zanimljiva oblast i moglo bi se tu dosta nauciti i povezivati sa te strane.

Deficitarni smo sa strucnjacima iz religije. To je generalno stanje u svetu. Mozda ubacimo neke strucnjake u vezi pripremanja zdrave hrane ili u vezi organizovanja zivota u prirodi (proizvodnja hrane itd).

Miroljub Petrovic
neki deki je napisao:
Jel ima neko link za dokumentarni film SICKO sa srpskim prevodom?
Reziser je Michael Moore. U filmu se govori o trulom zdravstvenom sistemu u Americi. Ili ako neko ima link za neki drugi film od istog rezisera molim posaljite!

Taj reziser je teski blejac. Napravi tu i tamo po neki dobar film, ali izgleda da radi za jezuite. Voli da reklamira homoseksualce i da ismejava religiju. Dakle, budi oprezan sa njegovim filmovima.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 19.08.2009 22:43

tovel
Sukobi,tenzije i podele koje se sve vise produbljuju izmedju religioznih i sekularnih Jevreja.

Tension is rising in Israel as thousands of secular residents leave Jerusalem each year, saying ultra-religious Jews try to impose rigid beliefs but the religious community is being torn by disagreements too.

Ultra-religious Jews tighten grip on Jerusalem

Miroljub Petrovic
tovel je napisao:
Sukobi,tenzije i podele koje se sve vise produbljuju izmedju religioznih i sekularnih Jevreja.

Tension is rising in Israel as thousands of secular residents leave Jerusalem each year, saying ultra-religious Jews try to impose rigid beliefs but the religious community is being torn by disagreements too.

Ultra-religious Jews tighten grip on Jerusalem

Sekularci moraju da provociraju religiozne jer je to jedini nacin da se izazove sukob i da se smanji uticaj religioznih. Relgiozni imaju jaku porodicu, visok natalitet i postaju pretnja sekularnom sistemu. Bio sam u Jerusalimu i Izraelu i znam da religiozni nikoga ne ugrozavaju, vec bas suprotno.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.65 sekundi!