Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
ljubas
Evo sad gledam onu emisiju Agape(reprizu) ,gost vladika Branicevski Ignjatije.
Iskreno uopste mi se ne svidja njegova prica,filozofija ili ti teologija.

Znaci on prica nesto sto nije korisno, nesto sifrovano, kao strucno, poziva se samo na svete oce i povremeno na apostola Pavla. Stari Zavet doslovno stavlja u senku, a novi uporodjuje sa ikonomom a buduce dogadjajue kao istinu. i to je tumacenje nekog od svetih otaca.
Mislim da je dobronameran ali je ono po meni ne podoban, znaci bukvalno samo prica pricu cak i pricu koja nije uverljiva i logicnaSad(( -A i znamo da i'' put u pakao je poplocan dobrim namerama''.

Znaci onaj ko ne zna nista o Bogu i teologiji reci ce da ovaj je mnogo strucan i intelegentan te da ga n ista ne razumeju oni obicni smrtnici te ga i nece slusati al ce ga uvazavati jer je on autorit...
Razocaran sam! Da li je neko gledao?

http://sviuselo.wordpress.com/
Miroljub Petrovic
Smajo je napisao:
Kakav je stav hrišćanstva o igrama na sreću,sportskim kladionicama i sl.?

Po Bibliji je svako prizivanje demona najstroze zabranjeno, a kockanje je klasicno prizivanje demona. Znam coveka koji je u kockarnici na ruletu 15 puta za redom dobijao broj 29 i zgrtao velike pare. Zbog njega su menjali sto, da bi mu na kraju zabranili da se kocka. Tip je isao kod vracare pre kockanja, a ona je "prizivala srecu" (demone) za njega i on je dobijao. Novac je ulagao u razne poslove i trosio je vise nego sto je imao, jer je mislio da ce uvek dobijati. Na kraju je upao u velike dugove, demoni su ga napustili tako da nije mogao da dobija na kocki i hteo je da se ubije. Dakle, kocka je klasican demonski izum - da navuce coveka da proba, da jednom dobije, i da ga posle drza u lancima dok sve ne izgubi i ne poludi. Zato bi po Bibliji promoteri kocke isli pod mac.

Miroljub Petrovic
0 je napisao:
Evo sad gledam onu emisiju Agape(reprizu) ,gost vladika Branicevski Ignjatije.
Iskreno uopste mi se ne svidja njegova prica,filozofija ili ti teologija.

Znaci on prica nesto sto nije korisno, nesto sifrovano, kao strucno, poziva se samo na svete oce i povremeno na apostola Pavla. Stari Zavet doslovno stavlja u senku, a novi uporodjuje sa ikonomom a buduce dogadjajue kao istinu. i to je tumacenje nekog od svetih otaca.
Mislim da je dobronameran ali je ono po meni ne podoban, znaci bukvalno samo prica pricu cak i pricu koja nije uverljiva i logicnaSad(( -A i znamo da i'' put u pakao je poplocan dobrim namerama''.

Znaci onaj ko ne zna nista o Bogu i teologiji reci ce da ovaj je mnogo strucan i intelegentan te da ga n ista ne razumeju oni obicni smrtnici te ga i nece slusati al ce ga uvazavati jer je on autorit...
Razocaran sam! Da li je neko gledao?

Taj Ignjatije Midic je veliki ekumenista i evropljanin, i on je provalio i ostao ziv onu cuvenu izjavu da su "pravoslavlje i katolicizam dva plucna krila jednog organizma". Nije cudo sto su ga doveli na TV. Sto nisu doveli Artemija ili Nikanora Bogunovica? Dakle, samo evropljani mogu da bleje po medijima i tako se narod jos vise zaglupljuje i propada. Ali, i Bog ima svoj plan kako ce da razvali ceo taj sotonski sistem.

Miroljub Petrovic
Momentalno se radi lektura novog savremenog prevoda Biblije u kojem ce redosled knjiga biti postavljen onako kako je u originalnoj hebrejskoj Bibliji. Zaista je neverovatno koliko je sam redosled knjiga u Bibliji vazan za bolje razumevanje Biblije. Dok sam pregledavao ovaj novi prevod, citao sam knjige onim redosledom koji je u originalnoj Bibliji. I nakon Mojsijevih knjiga ide knjiga Isusa Navina, pa knjiga o Sudijama, a zatim dve Samuilove knjige i dve knjige o carevima. Na kraju druge knjige o carevima daje se opis kako su Izraelci odvedeni u ropstvo u Vavilon i kako je vavilonski car Navuhodonosor opustosio Jerusalim i razorio Hram u Jerusalimu, a svo posudje iz Hrama odneo u Vavilon. I tako se zavrsava 2. Knjiga o carevima. Nakon te knjige ide knjiga proroka Isaije. Fenomenalno! Prorok Isaija odmah govori o velikim gresima Izraela, a onda o pokajanju i vracanju Izraelaca u zemlju svojih predaka. On ujedno govori o velikim cudima koje ce Bog uciniti, i o kraju istorije sveta. Mislim da ce novi prevod Biblije, ne samo biti razumljiviji, nego ce i sa svojim pravilnim redosledom knjiga mnogo pomoci u boljem razumevanju Bozje poruke. Evo originalnog redosleda knjiga u Tanahu (Starom zavetu) kojim bi knjige trebale da se citaju:

1. 1 . Knjiga Mojsijeva
2. 2. Knjiga Mojsijeva
3. 3. Knjiga Mojsijeva
4. 4. Knjiga Mojsijeva
5. 5. Knjiga Mojsijeva
6. Knjiga Isusa Navina
7. Knjiga o sudijama
8. 1 . Knjiga Samuilova
9. 2. Knjiga Samuilova
10. 1 . Knjiga Carevima
1 1. 2. Knjiga Carevima
12. Knjiga proroka Isaije
13. Knjiga proroka Jeremije
14. Knjiga proroka Jezekilja
15. Knjiga proroka Osije
16. Knjiga proroka Joila
17. Knjiga proroka Amosa
18. Knjiga proroka Avdije
19. Knjiga proroka Jone
20. Knjiga proroka Miheja
21. Knjiga proroka Nauma
22. Knjiga proroka Avakuma
23. Knjiga proroka Sofonije
24. Knjiga proroka Ageja
25. Knjiga proroka Zaharije
26. Knjiga proroka Malahije
27. Psalmi
28. Priče Solomunove
29. Knjiga o Jovu
30. Pesma nad pesmama
31. Knjiga o Ruti
32. Plač Jeremijin
33. Knjiga propovednikova
34. Knjiga o Jestiri
35. Knjiga proroka Danila
36. Knjiga Jezdrina
37. Knjiga Nemijina
38. 1 . Knjiga dnevnika
39. 2. Knjiga dnevnika

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 06.08.2009 17:05

nikola
Nasao sam jednu znaimljivu knjigu o poljoprivredi. Covek koji je bez mehnizacije, prskanja i vestackog dzubriva, bez obrade zemljista postizao rezultate sto postizu poljoprivredni kombinati uz pomoc mehanizacije i hemiskih preparata

http://www.4share...lamke.html

Miroljub Petrovic
gruda je napisao:
Zato bi po Bibliji promoteri kocke isli pod mac.

ZASTO MIROLJUBE KAZES DA BI PO BIBLIJI PROMOTERI KOCKE ISLI POD MAC. TA JE IZJAVA NEJASNA.
DA LI SADA TREBA DA IDU POD MAC, ILI U TEOKRATSKOJ DRZAVI KAKO TI KAZES. AKO JE TO ZA TEOKRATSKU DRZAVU, ZASTO TI TO STALNO POTENCIRAS. OVO JE OZBILJNO PITANJE, ZASTO TI TO STALNO POTENCIRAS.

Ja sam jasno objasnio da je kockanje teski okultizam i da su ljudi koji se kockaju pod dejstvom demona. Ne samo da se navlace da bez rada navodno mogu da dodju do zarade, nego bukvalno bivaju opsednuti demonima da postanu zaista nesposobni da rade, da dodju u stanje potpunog haosa i ludila. Naravno da u drzavama koje nisu teokratske kockari mogu slobodno da se setaju i da se kockaju, kao i ostali okultisti, ali veoma se priblizava dan kada ce Bog uspostaviti teokratiju u celom univerzumu, tako da ce svi kockari zaista ici pod mac, ako se ne uozbilje. Naravno, U Bibliji se kaze da ce teokratija jos jednom sigurno biti uspostavljena u Izraelu, ali je moguce da ce biti uspostavljena i u jos nekoj zemlji. Evo, ja zavrsavam moju knjigu "Osnovi teokratije". Otkud znas da se ljudi nece zainteresovati za nju, pa kad dodju velike nevolje, ne odluce da unesu promene koje jedino mogu da spasu drzavu? Ja dok ovo pisem, smejem se, jer znam da ce velikoj vecini to da zvuci nemoguce, ali ko zna... Bogu je sve moguce. Nismo mi danas gori od Jevreja pre 3500 godina koji su bili u Egiptu. Kad je njih izbavio... Ako nista drugo, ljudi ce bar kroz tu knjigu da vide koliko kroz demokratiju ne moze nista korisno da se uradi i kakve su korenite promene potrebne da bi zaista doslo do slobode jedne drzave.

CAK I DA BUDE TEOKRATSKE DRZAVE, TO JE DALEKA BUDUCNOST I TO MOZE BITI SAMO U JEDNOJ DRZAVI.

To je mnogo bliska buducnost, bliza nego sto mozes i da zamislis, ali ocigledno da slabo citas Bibliju i zato mislis da ce ovo zlo jos dugo da potraje.

STA SA OSTALIM DRZAVAMA GDJE NEMA TEOKRATIJE.

U drzavama gde nema teokratije treba koristiti svaku priliku da se ljudi upozore od opasnosti okultizma, kao sto je kockanje i slicno.

DRUGO PITANJE(VALJDA NECES OBRISATI): DA LI PROMOTERIMA KOCKE I SLICNIMA TREBA PROPOVIJEDATI DA POSTOJI BOG, DA POSTOJI SPASENJE, DA CE JEDNOG DANA BITI SUD, ILI NE. STA TI MISLIS O TOME.

Naravno da im treba propovedati, ali na nacin kako to rade savremeni hriscani (citaj "sektasi").

I daj pisi malim slovima.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 06.08.2009 20:13

Miroljub Petrovic
gruda je napisao:
Novo pitanje: Da li vjerujes da su 144.000 ljudi koji se pominju u Otrkrivenju, doslovno Jevreji od 12 plemena. Citao sam ranije tvoje komentare na tu temu, ali ima komentara da danas ne postoje 12 plemena Izraela itd. i jedna i druga argumentacija mogu slusaocima da izgledaju logicno. Daj mi nesto cvrsto, ako moze naravno

To je periferno pitanje. U Bibliji jasno pise da su to doslovni Jevreji i da je u pitanju doslovan broj. Cinjenica je da su Jevreji u prvom i drugom veku rasterani po celom svetu i da jako malo njih tacno zna iz kog su plemena. Ali, ima ko zna, i Taj koji zna je rekao sta ce se desiti i ko ce biti u tom broju. Mozda je i neko od nas poreklom genetski potomak Jakova (Izraela). Ja znam moj rodoslov u zadnjih oko 600 godina, a sta je pre toga bilo... Opet ponavljam, to je periferno pitanje, ali se moze razumeti samo u svetlu sireg razumevanja biblijskih prorocanstava. Ko je ozbiljno citao Bibliju, jasno je mogao da vidi gde ce se odigrati poslednji dogadjaji opisani u Danilu i Otkrivenju, i ko ce imati glavnu ulogu na Bozjoj strani.

Miroljub Petrovic
NOZINA je napisao:
Pre svega, sve same pohvale na tvoj rad i trud imam da iskažem. I da upitam, ako mogu, nešto što se ne da isčitati u tvojim dosadašnjim postovima a da bude sasvim jasno, u slučaju da me na njih uputiš..
Elem, zanima me sledeće, ako je Isus ustvari arhanđeo Mihajlo(Mikael), a takođe je i Bog...pa da li to znači da je onda to ustvari sve Isus? Ili sve Bog?
Zar Isus nije Sin Božji? Mislim, ko je ko na kraju krajeva, i kakva hijerarhija oko Boga vlada?

Tako je, Isus se u Bibliji naziva raznim imenima, kao sto su Emanuil, Mihajlo, andjeo Gospodnji, arhiandjel, Bog, Sin Bozji i dr. Detaljnije o tome imas objasnjeno u tekstu o trojstvu koji mozes da procitas na donjem linku:

http://www.cps.rg...ojstvo.zip

Aleksandar Simovic
Pomaze Bog,

Braco i sestre u Hristu, evo jedne informacije, koja ce vas sve zanimati.
U proteklih par meseci nakon ''posete'' Dzozefa Bajdena Srbiji i velike kavge koja je nastala povodom zabrane vladike Artemija upucene Bajdenu da udje u kolevku srpske vere i duhovnosti manastir Visoke Decane, na Kosovu i Metohiji, koje inace Bajden priznaje za ''nezavisno'', desilo se sledece:

Prvi internet sajt koji je ustao u zastitu Vladike Artemija, BSN-forum, ugasen je na tajanstven nacin i bez objasnjenja,

Drugi internet saj koji je naknadno krenuo u odbranu Vladike Artemija, Gazimestan.com, ugasen je sa obrazlozenjem da je napao vladike SPC (a to su zapravo bili ovi ekumenisti vladika Ignjatije, Irinej, Atanasije...)

Savest.org r11; treci sajt koj je krenuo u odbranu Vladike Artemija - jos nije ugasen, ali vec dva meseca od brutalnog ataka od strane prijatelja Dzozefa Bajdena na VLadiku Artemija - jos se nije oglasio!!!

Borbazaveru.com - cetvrti sajt koji je branio SPC od ekumenizma, koji je bio prava oaza informacija za borbu i ocuvanje pravoslavne vere od ekumenizma i koji je branio vladiku Artemija, vec 3 dana bukvalno ne postoji.
Nadamo se da cemo dobiti objasnjenje.

Revnitelj.com - sajt vernika koji su se borili protiv Ignjatijevskih hula na Gospoda. Na linku imate detaljan opis sta je haker uradio sajtu
http://www.novina...ljima.html

Svi sajtovi iz nase drzave su oboreni...ostali su samo novinar.de i ihtus.us...
kao sto primecujete imaju nemacki i americki domen... mada ih to ne sprecava.. ali njih jos uvek nisu napali...

Ovo je obavestenje za Miroljuba i sve clanove, sve ljude dobre volje da pripaze...
Zlo ne spava... Sjedinimo se i pomolimo Gospodu u ovom casu da nas sacuva...

Miroljube, proveri svoj domen i zastitu sajta, svi clanovi ovoga foruma sirite vest, molite se, da makar na taj nacin ustanemo protiv hulitelja i bezboznika koji nas napadaju...

Slava Gospodu na nebesima!

Boga se boj i zapovesti njegove drži, jer je to čoveku sve.

NR
Evo jedan dobar tekst u kojem se navodi odredjena deklaracija koja je 2005.godine omogucila Svetskoj zdravstvenoj organizaciji(SZO) da se u slucaju "pandemije" ,u pogodjenoj drzavi, stavi iznad nacionalne vlade i da ta drzava svoje nadleznosti predaje u ruke specijalnim kriznim komitetima koji bi u Evropi bili pod vlascu SZO i EU,a u Severnoj Americi pod vlascu SZO i UN.

Za Sjedinjene americke arzave vazi poseban akt MSEHPA(Model State Emergency Health Powers Act) koji daje pravo takvim komitetima(telima) Svetske zdravstvene organizacije da PRISILNO VAKCINISU svakog Amerikanca koji se "sumnjici" da je zarazen.A,covek koji odbije vakcinaciju smatrace se kriminalcem i policiji se dozvoljava da prema takvom primeni "smrtonosnu silu",kako se navodi u tekstu.

Takodje se govori i o ulozi FEMA kampova koji ce sluziti za tu svrhu u SAD-u,da bi se ljudi zatvarali.
Satanisti su preko FEMA-e godinama gradili ove kampove(logore) sirom SAD i sad njihova primena dolazi na scenu.Izgleda da je vakcinacija jedan od modela preko kojeg ce se ljudi progoniti i trpati u kaveze.

LINK: http://farmwars.i...

Miroljub Petrovic
Aleksandar Simovic je napisao:
Pomaze Bog,

Braco i sestre u Hristu, evo jedne informacije, koja ce vas sve zanimati.
U proteklih par meseci nakon ''posete'' Dzozefa Bajdena Srbiji i velike kavge koja je nastala povodom zabrane vladike Artemija upucene Bajdenu da udje u kolevku srpske vere i duhovnosti manastir Visoke Decane, na Kosovu i Metohiji, koje inace Bajden priznaje za ''nezavisno'', desilo se sledece:

Prvi internet sajt koji je ustao u zastitu Vladike Artemija, BSN-forum, ugasen je na tajanstven nacin i bez objasnjenja,

Drugi internet saj koji je naknadno krenuo u odbranu Vladike Artemija, Gazimestan.com, ugasen je sa obrazlozenjem da je napao vladike SPC (a to su zapravo bili ovi ekumenisti vladika Ignjatije, Irinej, Atanasije...)

Savest.org – treci sajt koj je krenuo u odbranu Vladike Artemija - jos nije ugasen, ali vec dva meseca od brutalnog ataka od strane prijatelja Dzozefa Bajdena na VLadiku Artemija - jos se nije oglasio!!!

Borbazaveru.com - cetvrti sajt koji je branio SPC od ekumenizma, koji je bio prava oaza informacija za borbu i ocuvanje pravoslavne vere od ekumenizma i koji je branio vladiku Artemija, vec 3 dana bukvalno ne postoji.
Nadamo se da cemo dobiti objasnjenje.

Revnitelj.com - sajt vernika koji su se borili protiv Ignjatijevskih hula na Gospoda. Na linku imate detaljan opis sta je haker uradio sajtu
http://www.novina...ljima.html

Svi sajtovi iz nase drzave su oboreni...ostali su samo novinar.de i ihtus.us...
kao sto primecujete imaju nemacki i americki domen... mada ih to ne sprecava.. ali njih jos uvek nisu napali...

Ovo je obavestenje za Miroljuba i sve clanove, sve ljude dobre volje da pripaze...
Zlo ne spava... Sjedinimo se i pomolimo Gospodu u ovom casu da nas sacuva...

Miroljube, proveri svoj domen i zastitu sajta, svi clanovi ovoga foruma sirite vest, molite se, da makar na taj nacin ustanemo protiv hulitelja i bezboznika koji nas napadaju...

Slava Gospodu na nebesima!

To samo pokazuje da je neprijatelj u agoniji i da mu se blizi kraj, iako misli da je na vrhuncu moci i da sve kontrolise. Mislim da ce slom neprijatelja vrlo brzo da usledi. Samo gledajte.

Miroljub Petrovic
NR je napisao:
Evo jedan dobar tekst u kojem se navodi odredjena deklaracija koja je 2005.godine omogucila Svetskoj zdravstvenoj organizaciji(SZO) da se u slucaju "pandemije" ,u pogodjenoj drzavi, stavi iznad nacionalne vlade i da ta drzava svoje nadleznosti predaje u ruke specijalnim kriznim komitetima koji bi u Evropi bili pod vlascu SZO i EU,a u Severnoj Americi pod vlascu SZO i UN.

Za Sjedinjene americke arzave vazi poseban akt MSEHPA(Model State Emergency Health Powers Act) koji daje pravo takvim komitetima(telima) Svetske zdravstvene organizacije da PRISILNO VAKCINISU svakog Amerikanca koji se "sumnjici" da je zarazen.A,covek koji odbije vakcinaciju smatrace se kriminalcem i policiji se dozvoljava da prema takvom primeni "smrtonosnu silu",kako se navodi u tekstu.

Takodje se govori i o ulozi FEMA kampova koji ce sluziti za tu svrhu u SAD-u,da bi se ljudi zatvarali.
Satanisti su preko FEMA-e godinama gradili ove kampove(logore) sirom SAD i sad njihova primena dolazi na scenu.Izgleda da je vakcinacija jedan od modela preko kojeg ce se ljudi progoniti i trpati u kaveze.

LINK: http://farmwars.i...

Sve je to samo vrh ledenog brega sta pripremaju. Ali na one koji se osposobe za zivot u prirodi, sve to ce tesko moci da primene. Ako mi budemo ziveli onako kako je Gospod zapovedio, nista nam nece moci.

midza
Ovaj put dva pitanja za Miroljuba

1) šta misliš o Baptističkoj crkvi
2) bi li mi mogao malo detaljnije objesniti poslednju božju zapovijest, na šta se odnosi.

Hvala.

midza
i još nešto

zašto su pogrešni linkovi za Razna predavanja "Pitanja i odgovori" sa sajta?

Miroljub Petrovic
gruda je napisao:
Miroljube sta mislis o Isusovoj zapovjesti da muz moze otjerati zenu samo zbog kurvarstva. To se nekoliko puta ponavlja u jevandjeljima, a i u poslanicama. Cak Isus naglasava da su ranije zapovjesti, Mojsijeve, o tome bile nesto slobodnije, parafraziram, samo zato sto su ljudi bili tvrda srca kako tamo pise itd.
Da li ovo doslovno tumacis, ili mozda drugacije. Ponavljam, takva izjava o razvodu samo zbog kurvarstva ponavlja se vise puta, a ponegdje se daje objasnjenje da se tjeranjem zene iz nekog drugog razloga, a da nije kurvarstvo, ona maltene tjera na preljubu itd., ponovo parafraziram.

O tome sam vec govorio na forumu, ali evo za tebe ponovo, posto imas veze sa Grudima. Otpustanje zene je vrlo ozbiljna stvar, jer u tom slucaju zena ne moze vise da se uda prema Bozjem zakonu datom u Bibliji. Za poboznu zenu to je kazna skoro ravna smrtnoj kazni, jer se razdvaja od dece i ostaje bez fizicke zastite. Preostaje joj jedino da radi kao robinja u nekoj drugoj porodici. U to vreme greh je uveliko harao Izraelom, tako da je vecina muskaraca bila nemoralna i zloupotrebljavala svoj status muzeva. Mnogi od njih su otpustali zene iz razlicitih neozbiljnih razloga i tako i sebe, i svoju decu, i te zene, dovodili u vrlo tezak polozaj. Sebe - jer su se kurvali i tako jos dublje duhovno propadali, a i odvajali se od Boga i upadali u vece fizicko ropstvo koje su im Rimljani nametali, svoju decu su dovodili u tezak polozaj - jer su ih odvajali od majke (u to vreme otpustena zena nije mogla da vodi decu sa sobom, osim ako joj muz dopusti), i zene - jer po Bozjem zakonu nisu mogle ponovo da se udaju, ali posto im je Rimsko carstvo dozvoljavalo da se udaju, mnoge takve otpustene zene su se udavale za nepobozne ne-Jevreje i tako dodatno krsile Bozju zapovest.

Zbog svega toga Isus ukorava Jevreje i kaze im da jedino zbog kurvarstva mogu da otpustaju zene, drugim recima, mogu da otpustaju samo zbog onoga zbog cega je propisana smrtna kazna. Biti kurva, je u ono vreme, bilo nesto najponizavajuce za zenu i one zene koje bi se u to upustale su bile svesne da bi zbog takvog ponasanja trebale da budu likvidirane, ako bi bile uhvacene. Drugim recima, Isus podseca muskarce Jevreje da je otpustanje zene skoro identicno smrtnoj kazni, i da ne mogu zene da kaznjavaju tako radikalnim kaznama zato sto nisu dobro skuvale rucak, ili zbog ovoga ili onoga, sto je samo posledica greha samih tih nemoralnih muskaraca.

U isto vreme, Isus kaze da je Bog, preko Mojsija, dao ovlascenje muzevima da vode svoje porodice, da budu "vlasnici" ili "gospodari" (hebrejski "baal") nad svojim zenama i decom, ali da su oni to zloupotrebili i da nisu unapredjivali porodice sa tim svojim ovlascenjima, nego su ih unazadjivali.

Miroljub Petrovic
midza je napisao:
Ovaj put dva pitanja za Miroljuba

1) šta misliš o Baptističkoj crkvi

Govorio sam o tome na forumu.

2) bi li mi mogao malo detaljnije objesniti poslednju božju zapovijest, na šta se odnosi.

Bog govori u toj zapovesti da nije greh samo ako se nesto URADI, vec je greh i ako se nesto lose POZELI. Bog vidi srca svih ljudi i zna da li neko gresi u svom srcu. Oni koji grese u svom srcu sigurno ce sagresiti i na delu, samo ako im se ukaze prilika, jer mnogi se boje da sagrese na delu zbog zakona koji postoje u drzavi. Ali pred Bogom su gresnici i oni koji zvanicno rade zlo i oni koji u mislima rade zlo.

Miroljub Petrovic
midza je napisao:
i još nešto

zašto su pogrešni linkovi za Razna predavanja "Pitanja i odgovori" sa sajta?

Desava se ponekad da ovi sa You Tube skinu faljove, ali postavicemo ponovo vrlo uskoro.

neki deki
U odgovoru na jedno pitanje o kocki pomenuli ste savremene hriscane a onda ste u zagradama napisali citaj sektasi. Zanima me koga sve smatrate savremenim hriscanima tj. sektasima?

Sve sto dise neka hvali Gospoda! Aliluja!

Obilic
Da li zena moze da se uda ponovo ako joj umre muz?

Sta ako je zenu oterao nemoralan muskarac ili je sama otisla od njega? Zasto onda ne moze da se uda za nekog drugog? To je nepravedna zapovest.

Koji su uslovi da se muskarac koji se razveo ponovo ozeni?

Da li vi mislite da je Jesua svojom smrcu platio otkup i za pobunjene andjele koji prihvate da se pokaju i ostave greh? Da li negde u Bibliji pise da su svi demoni presli granicu koja znaci hulu na Svetog duha?

Obilic
Recimo pitaju vas Rabini na konverzionom ispitu kakav je vas stav o Jesui? Ocete reci da on nije mesija?

On kaze ko me se odrekne pred ljudima, ja cu se njega odreci pred Ocem. Sta to znaci? Da li se misli na verbalno odricanje ili nesto slozenije?

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.57 sekundi!