Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Sami
Ucenici Isusovi su trazili od njega da ih nauci da se mole Bogu onako kao sto je Jovan ucio svoje ucenike.
Da li su Jovan i Isus paralelno imali ucenike, da li ih je prvo Jovan ucio recima molitve "Oce nas", i zbog cega Jovan nije prisao Isusu i bio pored njega, kao apostoli?

Miroljub Petrovic
Sami je napisao:
Miroljub Petrovic je napisao:
. Uzimanje tih dokumenata nije nikakav "zig zveri". Zig zveri je zivot po sotonskim zakonima, a uvodjenje cipova i .....

U Otkrovenju, glava 13 se kaze da niko ne moze ni kupiti ni prodati osim onoga ko ima zig zveri, ime zveri ili broj imena njenog, a u sledecem stihu se kaze da je broj covekov i broj zveri sest stotina i sesdeset sest.

Znaci ovde se razlikuje zig, ime i broj imena zveri.

Uzimajuci u obzir ovo sto ste gore napisali jer imate neku predstavu sta su ove tri stvari vezane za zver?

Ocigleno da je da ce biti neki oblik identifikacije i prepoznavanja, ali jos tacno ne znamo sta ce to biti. Mozda ce zaista biti neki cip. Ali ponavljam, to nece doticati one koji nisu deo sistema.

Miroljub Petrovic
Sami je napisao:
Kada se pogledaju simpanze i gorile, ponekad veoma lice na ljude crne puti, tzv. crnce. Zbog cega je Bog stvorio bica toliko slicna ljudima, pogotovo crnoj rasi i dao povod da se stvori Darvinova teorija?

Simpanze i gorile uopste ne lice na ljude crne puti. To sto postoje neke osobine organizama koje zive na istom lokalitetu (kao sto je Afrika) koje su slicne, to je nesto sto bi se ocekivalo za organizme koje je Tvorac stvorio da zive u slicnim uslovima. Oni koji su neozbiljni, u svemu ce naci povod da negiraju Boga.

Miroljub Petrovic
Sami je napisao:
Ucenici Isusovi su trazili od njega da ih nauci da se mole Bogu onako kao sto je Jovan ucio svoje ucenike.
Da li su Jovan i Isus paralelno imali ucenike, da li ih je prvo Jovan ucio recima molitve "Oce nas", i zbog cega Jovan nije prisao Isusu i bio pored njega, kao apostoli?

I Jovan i Isus su imali ucenike, i dobro je da postoji puno dobrih ucitelja da uci ljude. Bog je imao drugi plan za Jovana i zato on nije bio jedan od ucenika. Molitva "Oce nas" je samo tip molitve kako bi trebali ad se molimo - 6 duhovnih zahteva i 1 telesni.

Dino
Dino je napisao:
Miroljube...sto biva sa covjekom koji nije krsten a slijedi Zakon? I gdje je danas najbolje obavit krstenje i kod koga?

Skakljivo pitanje, jer sad kad odgovorim na njega ima svi sektasi da me docekaju "na noz"...

Zadovoljan sam odgovorom...samo ono sto ja ne zelim je to ako se budem krstio kod tih moralnih ljudi koje vi poznajete (pravoslavne svecenike) da se vodim (papirima) kasnije da sam ja pravoslavac...jer ja ne zelim da se bilo kako vodim po ovim ljudskim podjelama. Smatram sebe Zidovom, kako apostol Pavle kaze"...pravi Zidov je onaj koji je to u srcu...". Dakle ili sam Zidov ili neznabozac...po Bibliji. Ono što želim je samo da budem krsten...da to bude nesto izmedu mene i Boga. Znam da postoji mogucnost da to sam napravim, ali sebe smatram neadekvatnim za taj cin...Niste mi samo odgovorili na prvo pitanje, sto biva sa covjekom koji nije krsten, a slijedi Zakon? Prilikom Isusovog dolaska...prilikom suda...

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 04.08.2009 17:30
"Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."

Miroljub Petrovic
Dino je napisao:
Dino je napisao:
Miroljube...sto biva sa covjekom koji nije krsten a slijedi Zakon? I gdje je danas najbolje obavit krstenje i kod koga?

Skakljivo pitanje, jer sad kad odgovorim na njega ima svi sektasi da me docekaju "na noz"...

Zadovoljan sam odgovorom...samo ono sto ja ne zelim je to ako se budem krstio kod tih moralnih ljudi koje vi poznajete (pravoslavne svecenike) da se vodim (papirima) kasnije da sam ja pravoslavac...jer ja ne zelim da se bilo kako vodim po ovim ljudskim podjelama. Smatram sebe Zidovom, kako apostol Pavle kaze"...pravi Zidov je onaj koji je to u srcu...". Dakle ili sam Zidov ili neznabozac...po Bibliji. Ono što želim je samo da budem krsten...da to bude nesto izmedu mene i Boga. Znam da postoji mogucnost da to sam napravim, ali sebe smatram neadekvatnim za taj cin...

Mislim da je u tvom slucaju najbolje da se sam uronis. Ako sebe smatras "neadekvatnim", onda ocigledno ne razumes u potpunosti sta je krstenje (obredno kupanje), pa onda bolje malo sacekaj da ti se jos neke kockice sloze u glavi.

Niste mi samo odgovorili na prvo pitanje, sto biva sa covjekom koji nije krsten, a slijedi Zakon? Prilikom Isusovog dolaska...prilikom suda...

Postoje ljudi koji ne znaju za krstenje, a zive moralno. Naravno da ce takvi biti spaseni. Svakome ce se suditi prema svetlosti koju je imao. Mislim da i u tvom slucaju, dovoljno je da zivis moralno, a to sto ti neke stvari oko krstenja nisu jasne, ne znaci da zato neces biti spasen (ako bi ti se, ne daj Boze, ovog trenutka nesto desilo).

ljubas
Dr Đorđe Janković udaljen iz nastave na Filozofskom fakultetu
Utorak, 05 maj 2009 10:14
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Skrećemo pažnju javnosti na to da je dr Đorđe Janković, ugledan nastavnik i višegodišnji šef Katedre za srednjovekovnu arheologiju, udaljen iz nastave na Filozofskom fakultetu u Beogradu tako što mu je prvo osporen izbor u zvanje vanrednog profesora, a zatim i u zvanje docenta.

Do toga je došlo ne zato što Janković nije ispunio uslove za izbor već zbog njegovih stavova o vremenu naseljavanja i granicama rasprostiranja Slovena i Srba na Balkanu. Nekoliko arheologa, sa kojima je odranije bio u ličnom sukobu, krajnje uopšteno mu je pripisalo iznošenje neosnovanih hipoteza, ukazujući na političke implikacije njegovih stavova. Selektivnim citiranjem delova njegovih knjiga nastojali su da diskredituju kandidata i da ga prikažu kao nacionalistu.

U takvoj atmosferi, jedan broj članova Izbornog veća Filozofskog fakuleta bio je uzdržan prilikom glasanja što je, uprkos pozitivnoj oceni Komisije za pripremu izveštaja o kandidatima, dovelo do toga da Janković ne bude izabran. Politizacijom postupka, kandidatu su narušeni uslovi za izbor u zvanje i pravo na slobodu mišljenja i naučno-istraživačkog rada, koje je garantovano Ustavom i Zakonom o visokom obrazovanju. Udaljavanjem iz nastave iz ideoloških razloga naneta je šteta Jankoviću kao pojedincu, nastavi arheologije na Filozofskom fakultetu i srpskoj arheologiji u celini.

Arheologiji, kao ni bilo kojoj drugoj nauci, ne trebaju ideološki mentori i čuvari koji će institucionalnim sredstvima nametati „naučne istine“ i odstranjivati „nepodobne“ kadrove, već stručnjaci koji će imati punu slobodu i odgovornost da se bave i najosetljivijim temama ljudske prošlosti.

U Beogradu, 5. maja 2009. god.

UPRAVNI ODBOR SRPSKOG ARHEOLOŠKOG DRUŠTVA

[url]
http://www.myserb...ltetu.html [/url]

Jeste li culi ili nesto znali o ovom coveku?! Eto Nasi ateisticki fakulteti...!

http://sviuselo.wordpress.com/
Miroljub Petrovic
0 je napisao:
Dr Đorđe Janković udaljen iz nastave na Filozofskom fakultetu
Utorak, 05 maj 2009 10:14
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Skrećemo pažnju javnosti na to da je dr Đorđe Janković, ugledan nastavnik i višegodišnji šef Katedre za srednjovekovnu arheologiju, udaljen iz nastave na Filozofskom fakultetu u Beogradu tako što mu je prvo osporen izbor u zvanje vanrednog profesora, a zatim i u zvanje docenta.

Do toga je došlo ne zato što Janković nije ispunio uslove za izbor već zbog njegovih stavova o vremenu naseljavanja i granicama rasprostiranja Slovena i Srba na Balkanu. Nekoliko arheologa, sa kojima je odranije bio u ličnom sukobu, krajnje uopšteno mu je pripisalo iznošenje neosnovanih hipoteza, ukazujući na političke implikacije njegovih stavova. Selektivnim citiranjem delova njegovih knjiga nastojali su da diskredituju kandidata i da ga prikažu kao nacionalistu.

U takvoj atmosferi, jedan broj članova Izbornog veća Filozofskog fakuleta bio je uzdržan prilikom glasanja što je, uprkos pozitivnoj oceni Komisije za pripremu izveštaja o kandidatima, dovelo do toga da Janković ne bude izabran. Politizacijom postupka, kandidatu su narušeni uslovi za izbor u zvanje i pravo na slobodu mišljenja i naučno-istraživačkog rada, koje je garantovano Ustavom i Zakonom o visokom obrazovanju. Udaljavanjem iz nastave iz ideoloških razloga naneta je šteta Jankoviću kao pojedincu, nastavi arheologije na Filozofskom fakultetu i srpskoj arheologiji u celini.

Arheologiji, kao ni bilo kojoj drugoj nauci, ne trebaju ideološki mentori i čuvari koji će institucionalnim sredstvima nametati „naučne istine“ i odstranjivati „nepodobne“ kadrove, već stručnjaci koji će imati punu slobodu i odgovornost da se bave i najosetljivijim temama ljudske prošlosti.

U Beogradu, 5. maja 2009. god.

UPRAVNI ODBOR SRPSKOG ARHEOLOŠKOG DRUŠTVA

[url]
http://www.myserb...ltetu.html [/url]

Jeste li culi ili nesto znali o ovom coveku?! Eto Nasi ateisticki fakulteti...!

Nisam cuo za tog coveka. Ali dobro je sto su ga izbacili, trebao je sam da ode, da ne sedi sa tim ateistima i okultistima u istoj instituciji. To je klasican nacin kako se okupator obracunava sa nelojalnim kadrom u svim drzavnim institucijama.

gruda
Postoje ljudi koji ne znaju za krstenje, a zive moralno. Naravno da ce takvi biti spaseni. Svakome ce se suditi prema svetlosti koju je imao. Mislim da i u tvom slucaju, dovoljno je da zivis moralno, a to sto ti neke stvari oko krstenja nisu jasne, ne znaci da zato neces biti spasen (ako bi ti se, ne daj Boze, ovog trenutka nesto desilo).

Po prvi put vam postavljam pitanje, iako skoro svakodnevno citam sta se desava na ovom zaista korisnom forumu. Ja sam Miroljube vas dugogodisnji prijatelj, i namjeravam da vam u narednom periodu postavim mnostvo pitanja kako bi konacno dosli do istine o nekim vaznim temama. Ja i vi se u mnogo cemu slazemo, ali neke stvari bi jos trebalo razjasniti. Vrlo je vazno da znate da su sva pitanja dobronamjerna, stim da ce biti provokativna. U ovom serija pitanja koji slije, za pocetak:

- Zasto insistirate da je starozavjetni oblik ciscenja isto ono sto je krstenje u Novom zavjetu. Dok je ideja mozda slicna, obred i forma nije identicna:
U starozavjetnom obredu ciscenja, covjek se obicno sam zagnjurio u vodu, dok novozavetna rijec baptizo je uvijek u pasivnom stanju sto oznacava da neko drugi izvrsava radnju krstenja nad osobom koja se krsti. Recimo, Isusov zadatak ucenicima je bio :” Idite dakle i naucite sve narode krsteci ih…….” Isus nije ostavio opciju ljudima da nakon sto saznaju o Njemu mogu sami da se zagnjure u vodu. U svakom primjeru u Novom Zavjetu gde se spominje krstenje (baptizo), uvijek je to radnja koju obavlja neko nad nekim.
Vazno je da se uoci da je ciscenje u Starom Zavjetu bilo nesto sto se stalno ponavljalo. Covek nije mogao jednom da se zagnjuri i da kaze da vise nema potrebe za ciscenjem. Obred ciscenja se ponavljao. Krstenje prema apostolu Pavlu i drugim piscima Novoga Zaveta je akt koji oznacava nasu odluku da promijenimo nas pravac kretanja i nasu pripadnost. Nekada smo pripadali Sotoni, a sada pripadamo Bogu, i zbog toga je krstenje jedistven akt koji oznacava ovu promjenu vlasnistva. Zato smatram da izjednaciti krstenje sa cestim starozavjetnim obredom ciscenja nema smisla.
Vas komentar?

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 05.08.2009 10:05

Miroljub Petrovic
gruda je napisao:

Po prvi put vam postavljam pitanje, iako skoro svakodnevno citam sta se desava na ovom zaista korisnom forumu. Ja sam Miroljube vas dugogodisnji prijatelj, i namjeravam da vam u narednom periodu postavim mnostvo pitanja kako bi konacno dosli do istine o nekim vaznim temama. Ja i vi se u mnogo cemu slazemo, ali neke stvari bi jos trebalo razjasniti. Vrlo je vazno da znate da su sva pitanja dobronamjerna, stim da ce biti provokativna. U ovom serija pitanja koji slije, za pocetak:

- Zasto insistirate da je starozavjetni oblik ciscenja isto ono sto je krstenje u Novom zavjetu. Dok je ideja mozda slicna, obred i forma nije identicna:
U starozavjetnom obredu ciscenja, covjek se obicno sam zagnjurio u vodu, dok novozavetna rijec baptizo je uvijek u pasivnom stanju sto oznacava da neko drugi izvrsava radnju krstenja nad osobom koja se krsti. Recimo, Isusov zadatak ucenicima je bio :” Idite dakle i naucite sve narode krsteci ih…….” Isus nije ostavio opciju ljudima da nakon sto saznaju o Njemu mogu sami da se zagnjure u vodu. U svakom primjeru u Novom Zavjetu gde se spominje krstenje (baptizo), uvijek je to radnja koju obavlja neko nad nekim.
Vazno je da se uoci da je ciscenje u Starom Zavjetu bilo nesto sto se stalno ponavljalo. Covek nije mogao jednom da se zagnjuri i da kaze da vise nema potrebe za ciscenjem. Obred ciscenja se ponavljao. Krstenje prema apostolu Pavlu i drugim piscima Novoga Zaveta je akt koji oznacava nasu odluku da promijenimo nas pravac kretanja i nasu pripadnost. Nekada smo pripadali Sotoni, a sada pripadamo Bogu, i zbog toga je krstenje jedistven akt koji oznacava ovu promjenu vlasnistva. Zato smatram da izjednaciti krstenje sa cestim starozavjetnim obredom ciscenja nema smisla.
Vas komentar?

Ako i druga pitanja budu kao sto je ovo, onda nisam siguran da cemo moci da komuniciramo.Vi ustvari kazete da je Isus promenio neke stvari, vezano za zakon, kada je dosao kao covek na zemlju. U jevandjeljima se nigde ne spominje rec "baptizo", jer su ona pisana na hebrejskom jeziku, a ne na grckom, a rec "baptizo" je grcka rec. Ali, i da je Isus govorio grcki, opet to ne znaci ono sto ste rekli. Obredno kupanje je obredno kupanje i nema tu sta da se filozofira i da se izmislja novo. Dalje kazete da je i apostol Pavle promenio nesto sto je Bog ranije uspostavio. Nije tacno da se obredno kupanje u Starom zavetu obavljalo vise puta. Ono se obavilo samo jednom, pod planinom Sinaj, i posle toga se vise nije radilo, sto znaci da ga nisu radili ni sinovi onih koji su se posle rodili. U Isusovo vreme Bog poziva ljude preko Jovana Krstitelja da udju u savez sa Bogom jer su prekrsili raniji savez koji je Bog sa njima uspostavio. Jovan govori isto sto i Mojsije: "Pripremite se da izadjete pred Boga, okupajte se, pokajte se..." I Bog je ubrzo dosao - Isus Hristos.

Dakle, svo to filozofiranje oko krstenja koje ste naveli je jedan vid krsenja Bozjih zapovesti i menjanja zakona i principa koje je Bog uspostavio preko Mojsija. Isus jasno kaze da nista nece da menja u zakonu, vec da je dosao da pokaze kako se zivi po tom zakonu, i kraj price.

Miroljub Petrovic
Posto zivimo u vremenu ubrzane satanizacije naseg drustva, a uveliko se najavljuje parada homoseksualaca i lezbejki u Beogradu, nas centar je pripremio jedan video na tu temu. U pitanju je prevod videa (Shaky Town), koji je preveden pod naslovom "Nesiguran grad (San Francisko) - opasnosti homoseksualizma" i koji moze da se pogleda na donjem linku. Podseticu da je homoseksualizam do pre nekih 35 godina smatran teskim psihijatrijskim obolenjem, a onda je Americko udruzenje psihijatara skinulo homoseksualizam sa liste psihijatrijskih obolenja, pod uticajem homoseksualnog lobija. Kasnije se isto desilo i sa Svetskom zdravstvenom organizacijom koja je ucinila isto.

U donjoj tabeli moze se videti da skoro 60% svih slucajeva side u Americi se desava kod homosekusalaca, a da zajedno sa narkomanima i kurvarima homoseksualci cine 97% svih slucajeva side:

DEMOGRAFIJA SIDE U SAD
- Homoseksualnost 54%
- Intravenozna upotreba droga 27%
- Homoseksualnost i intravenozna upotreba droga 5%
- Heteroseksualnost 11%
- Novorođenčad 1%
- Transfuzija 1%
- Hemofiličari <1%

Takodje, o kakvoj se bolesti radi svedoci izjava jednog naseg visokog policijskog sluzbenika koji mi je rekao da su slucajevi ubistva od strane homoseksualaca vrlo karakteristicki. Svaki ubica zna da postoji par najosetljivih mesta na covekovom telu na koje ako se udari sa par udaraca doci ce do smrti. Medjuti, kada homoseksualac vrsi ubistvo, kaze ovaj policijski sluzbenik, onda je to sa oko 35 udaraca nozem po raznim delovima tela.

Na donjem videu moze se takodje videti patologija homosekusalizma, kao i njihov nacin delovanja. Oni prvo traze da ih niko ne dira, kada malo osile onda traze da budu ravnopravni sa drugima, u narednom koraku traze da mogu da organizuju svoje perverzne "parade", a kada jos vise osile, onda pokazuju svoje satansko lice proganjajuci sve druge koji se ne slazu sa njihovim ponasanjem.

Podseticu takodje da se najveca proslava, za najveci sotonski praznik Noc vestica, koji se obelezava 31. oktobra uvece, odrzava u Santa Monika bulevaru u Zapadnom Holivudu, najvecem svetskom centru homosekusalaca, kada se na taj dan okupi preko pola miliona homoseksualaca i lezbejki da "proslavljaju". Ne treba biti mnogo pametan pa zakljuciti, bez Biblije, ono sto Biblija govori, da je homoseksualizam vrhunac satanizma.

Evo linka za pomenuti video:

Nesiguran grad (San Francisko) - opasnosti homoseksualizma
http://vimeo.com/...

neki deki
Miroljube, da li se covek radja sa homoseksualnim sklonostima ili takav postaje kasnije u toku svog zivota zbog raznih uticaja kao sto su okolina, vaspitanje, genetika? Postoji li neki naucni dokaz ili mozemo jedino da verujemo biblijskom izvestaju?

Sve sto dise neka hvali Gospoda! Aliluja!

Miroljub Petrovic
neki deki je napisao:
Miroljube, da li se covek radja sa homoseksualnim sklonostima ili takav postaje kasnije u toku svog zivota zbog raznih uticaja kao sto su okolina, vaspitanje, genetika? Postoji li neki naucni dokaz ili mozemo jedino da verujemo biblijskom izvestaju?

Zbog velikog upraznjavanja raznih destruktivnih aktivnosti, roditelji prenose na potomstvo razne poremecaje i negativne sklonosti. Jedna od negativnih sklonosti jeste i da su neka muska deca rodjena kao delimicno isfeminizirana. Pol coveka se determinise na pet nivoa (anatomskom, fizioloskom itd), i dovoljno je da dodje do poremecaja na jednom nivou, to se moze odraziti na ponasanje osobe. Na slican nacin covek moze da ima sklonost ka srcanim obolenjima ili alkoholizmu, ili ka necem drugom sto je lose. Ali, covek ima slobodnu volju i dovoljno snage i energije da moze da se bori protiv svoje lose sklonosti. To sto je neko temperamentan, to nije opravdanje ako se cesto svadja. To sto neko ima sklonost ka alkoholizmu, to nije opravdanje da bude pijanica. Slicno je i sa homosekusalizmom. Svaki do pomenutih oblika destruktivnog ponasanja dovodi do smrti ne samo tog pojedinca, vec i sire zajednice. Nije potrebno da se vode naucna istrazivanja da bi se to uocilo. Ali, naucna istrazivanja pokazuju da je stanje gore nego sto mi vidimo u svakodnevnom zivotu. Ne treba nam biblijski izvestaj da bismo videli da je homosekusalizam destrukcija najviseg ranga i jedna od najtezih bolesti od kojih covek moze da oboli. Ali, danas su ljudi toliko ogrezli u grehu da su bukvalno oslepeli da to vide. Medicinske ustanove, akademija nauka, crkva i druge institucije od ugleda su potpuno slepe da vide strahotu greha koji se siri kao pozar u nasem drustvu. Ispada da su Grobari, Delije, Obraz, 1389 i druge slicne grupacije i organizacije najpismeniji, najobrazovaniji, najpobozniji i najzdraviji deo naseg drustva, jer jedino oni ustaju i dizu glas protiv satanizma. Kada bi vodja Grobara bio patrijarh, vodja Delija ministar policije, vodja 1389 predsednik vlade itd, sigurno da bismo ziveli u mnogo srecnijem i moralnijem drustvu. Ja nisam rekao da bi oni trebali da obavljaju te funkcije, vec kazem da bi ih obavljali mnogo bolje nego oni koji to danas rade.

Miroljub Petrovic
gruda je napisao:
MIROLJUBE, BRATE. KAO PRVO, ODGOVOR ZAPOCINJES SA KONSTATACIJOM DA MOZDA NECEMO MOCI DA KOMUNICIRAMO AKO I DRUGA PITANJA BUDU KAO I OVA. ODMAH SI ZABORAVIO DA SAM KAZAO DA SU PITANJA DOBRONAMJERNA SA SVRHOM DA SE DODJE DO ISTINE, I JA I TI I DRUGI KOJI CITAJU. NE TREBA UCITELJ ONIMA KOJI SVE ZNAJU, I LJEKAR ONIMA KOJI SU ZDRAVI.

Ono sto si nazvao "pitanjima" nisu bila pitanja vec neki tvoji zakljucci koji nisu zasnovani na cinjenicama. Odgovorio sam na tvoje pitanje posto iz tvog imena naslucujem da imas neke veze sa znamenitim malisorskim plemenom Grudi, inace ne bih odgovarao na tvoja "pitanja", jer sam o tome vec nasiroko govorio.

MIROLJUBE, KADA SU U PITANJU TVOJI ARGUMENTI, ONI SE ZASNIVAJU NA PRETPOSTAVCI DA SU JEVANDJELJA PISANA NA HEBREJSKOM.

Ovo sto si napisao jednostavno nije tacno. Glavni argument na koji se pozivam jeste taj da Isus nije doneo nikakvu novu nauku, vec je dosao da pokaze kako treba da se zivi, da ljude pozove na pokajanje i da ispuni jedan deo biblijskim prorocanstava vezano za Plan spasenja covecanstva.

VAZNO JE MEDJUTIM DA SE ARGUMENTI NE ZASNIVAJU NA NEKOJ PRETPOSTAVCI KOJA NIJE CVRSTA U OVOM TRENUTKU. TO ZNACI DA AKO SE TA PRETPOSTAVKA KRITICKI ANALIZIRA, TVOJI ARGUMENTI PADAJU KAO KULA OD KARATA.

Daj ne zezaj, sta pada kao kula od karata?

DOBRO JE I ZA TEBE DA UKRSITS ARGUMENTE SA NEKIM KO ZNA MOZDA MALO VISE OD TEBE POJEDINE STVARI, TAKO DA CLANOVI FORUMA MOGU DA VIDE I DA SE UNAPRIJEDE.

Voleo bih da bude sto vise ljudi koji znaju vise od mene tako da mogu on nekoga nesto da naucim. Ja znam ljude od kojih mogu nesto da naucim i druzim se sa njima, ali ovde na forumu uglavnom ja ucim druge, osim ako se ukljuci neka devojka (ili zena) sa nekim dobrim receptom. Na osnovu onoga sto si do sada napisao, necu se mnogo okoristiti od tvoje price. Ali posto imas veze sa Grudima, onda cu jos malo da te tolerisem.

STO SE KONKRETNO TEME TICE, NARAVNO DA ISUS NISTA NIJE PROMIJENIO, ALI NIJE ISTO KRSTENJE NAKON ISUSA I PRIJE. ISUS KAZE APOSTOLIMA DA KRSTE U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA. TO JE NOVO.

To sto si sada rekao je kao da iz tebe progovara Jehovin svedok. Naime, oni ne veruju u Trojstvo, a upravo ceo Tanah (Stari zavet) govori o Trojstvu jos od prvih stihova Biblije. O tome sam nasiroko govorio i postavljao tekst o tome. Sama rec za Boga, koja se spominje u prvom stihu Biblije, ukazuje na mnozinu lica kod Boga (Elohim). Kasnije iz teksta vidimo da se to odnosi na Oca, Sina i Svetog Duha. Termini "Otac, Sin i Sveti Duh" su termini poznati jos iz Tanaha, bas kao i pojam Trojstva. To nije nesto sto se prvi put spominje u Novom zavetu.

SVE TO IDE KADA LJUDI PRIHVATE ISUSA ZA SPASITELJA. NIJE TO KAD NESTO SAGRIJESIS PA SE ZAGNJURIS, OVO JE UZVISENIJE. MIJENJAS SVOJ ZIVOT, PRIHVATAS ISUSA.

Isto je tako bilo, potpuno isto, i pre Hrista. Isti su bili uslovi za ulazak u savez sa Bogom, potpuno isti. Ovde imamo sada jedan novi pravni momenat u smislu da je Isus zadovoljio odredjene pravne norme svemira i prakticno omogucio spasenje covecanstvu, a ujedno dao novi, znazan podsticaj svim ljudima na akciju pokajanja i pomirenja sa Bogom. Ali sto se tice pokajanja i ulaska u savez sa Bogom, bukvalno se nista nije promenilo, a to i sam Isus kaze.

PROSTO, ISUS JE NEKO KO NAS PRIHVATA TAKVE KAKVI SMO, GRESNE, BOLESNE... DAO NAM JE SANSU.

Sad pricas kao neki hipik. Pa sta je Bog radio kroz celu istoriju nego davao sanse ljudima? To sto pricas je ono o cemu prica Alberto Rivera, kako je Isus savremenog hriscanstva neki "dobri bog" koji dopusta sve oblike nemorala. "Vazno je da mi znamo da Bog postoji, da nas On voli, bla, bla, truc, truc... i moze da radi ko sta hoce." To je miki maus teologija. Isus je Bog koji je stvarao univerzum, On je Bog koji je zapovedio Mojsiju da pocisti sataniste iz Hanana, ukljucujuci i ono "sto uza zid mokri", Isus je Onaj koji je opisan u Otkrivenju kako gazi u kaci gneva i haljine su mu crvene od krvi neznabozaca. Isus nije zabavljac i savremeni politicar, vec Stvoritelj koji je stvorio, koji poziva ljude da se uozbilje, ko se zrtvuje za ljude, ali i ko pravedno sudi svima onima koji ne haju za cistotu, pravdu i moral. Isus Straog zaveta je isti onaj Isus Novog zaveta koji za sebe kaze da je "Bog koji se ne menja".

AKO DOZVOLJAVAS DA POSTAVIM NOVO PITANJE, ONO GLASI: KOJI JE NAJBOLJI ODGOVOR ONIMA KOJI SMATRAJU DA SU PROROCANSTVA U STAROM ZAVJETU VEZANA ZA JEVREJE(TU MISLIM NA HRAM IZ EZEKIJELA, ZATIM ONO DA JE SE OTVORITI MORE MISIRSKO, DA CE BLAGOSLOVITI BOGA KOJI IH VRACA IZ SJEVERNE ZEMLJE I DRUGIH ZEMALJA ITD). STVARNO ME ZANIMA KAKO DA BIBLIJSKI POKAZEM DA TO NIJE USLOVNO.
SMATRAM DA JE OVO PITANJE VAZNO ZA SVE KOJI ULAZE NA FORUM, JER SE CESTO OVA PITANJA PROVLACE, A VAZNO JE I ZA ONE KOJI CITAJU, A NIJESU CLANOVI FORUMA A TAKVIH IMA MNOGO. NADAM SE DA CES ODGOVORITI.

Tesko je odgovoriti na to pitanje, kao i na druga teoloska pitanja, onima koji ne citaju Bibliju ili je citaju povrsno, a tumacenje Biblije su prepustili nekom "autoritetu". Takodje, clanovi crkava su obavezni da veruju ono sto njihova crkva uci po tom pitanju, ako uopste nesto uci o tome.

Prvi tekst o obnavljanju drzave Izrael, u poslednjim vremenima, spominje Mojsije koji kaze da kada Bog bude razjurio Jevreje po celom svetu zbog njihovog greha, i kada bude od njihove zemlje napravio pustinju, onda ce, u poslednjim vremenima, oni da se obrate Bogu i da ce Bog ponovo da ih okupi u zemlju njihovih predaka. Dalje kroz sve prorocke knjige Tanaha govori se o tom velikom dogadjaju. Ono sto bi hriscanima trebalo da bude veoma jasno i prepoznatljivo, jesu prorocanstva iz Otkrivenja. Na primer, i 11. poglavlju se govori o tome da ce u poslednjim vremenima neznabosci oskvrniti Sveti Grad, a postoji samo jedan Sveti Grad u Bibliji, a to je Jerusalim. Takodje, u istom poglavlju se jasno kaze koji je to "Sveti Grad", i kaze se da je to "grad u kojem je i nas Gospod bio razapet". Takodje se u istom poglavlju kaze da ce "neznabosci gaziti crkvu Bozju". Koju "crkvu Bozju" ce gaziti? Cak se jasno spominje "porta", "oltar". Postoji samo jedna crkva, odnosno Hram u Bibliji, sa portom, oltarom itd.

Takodje se za poslednje vreme spominje "ukidanje zrtve svagdasnje", i to se jasno spominje za sam kraj istorije, u prorocanstvima iz 11. i 12. poglavlja Danila. Svako ko malo poznaje Bibliju zna sta je "tamid" ili "zrtva svagdasnja". To je zrtva koja se prinosi u Hramu ujutru i uvece, najvaznija zrtva, zrtva za ceo narod. Dakle, mali rog ce "ukinuti zrtvu svagdasnju", a to ne moze da uradi ako nema Hrama i prinosenja te zrtve.

I posle svega ovoga dodju liberalni hriscani da mudruju kako je to sve simbolika i kako tu nista nije doslovno. Pa po toj nakaradnoj filozofiji ni Hrisov dolazak onda nije doslovan. Ni Stvaranje ni Potop nisu doslovni. Upravo to i uce savremene hriscanske crkve. Za njih je Isus hipik koji tolerise sve oblike greha, a u isto vreme muci ljudi u paklu kroz celu vecnost.

Mislim da je za ozbiljnog coveka ono sto pise u Bibliji vise nego jasno.

ljubas
Da li ste upoznati sa mnogim prevarama preko interneta? Ja sam otkrio skoro neku ekipu prevarantsku, uglavnom zasnovanu na lazima i obecanjima oko finansija. Bace slatkorecivu pricu -smisljenu da ne mozes da ih provalis sa raznim temama,a onda ti sve dokumentuju sto trazis ,uglavnom falsifikovana dokumenta,od licnih karata i bankovnih racuna, brojeva tel, umrlica,sve...
Naravno ja se nisam upecao, ali naivni(znamo da takvih 'dobrica' postoje svugde) mogu se upecti. Mogu te starovati na svakom sajtu,forumu cesto kao spontana prica a posle predstavljajuci se kao fizicka lica-sa svojom karakteristicnom(laznom) pricom ili kao preduzece/firma nudeci laku zaradu...

Srecom postoji jedan sajt gde ih jedna zena razoblicuje i otkriva ko su i kakve su im namere sa sve slikama i dokumentima...po raznim temama
Reko ajde da bude od koristi te da i ja prosirim i obavestim da slucajno neko ne zagazi u tu zlu i providnu udicu.Satanizam sa svih strana,treba biti oprezan i trezven.(iako po meni lako ih je provaliti iz njihove price), te sam zashodno naso na ovaj forum da po stavim kao jedan od nasih najozbiljnijih . Pa nek se siri da ljudi znaju.
Za ovu grupaciju sto sam gledao na ovom sajtu ,uglavnom je dosta iz Afrike sto je interesantno. I to je verujem samo delic kriminalnih radnji i zlopotreba na ovaj nacin online.
[url]
http://419.bitten... [/url]

Izmenio/la ljubas na 06.08.2009 02:05

http://sviuselo.wordpress.com/
ilija89
Ja sam pre otp dve tri godine bio kontaktiran od strane neke Nigerijanke, kojoj je navodno umro otac i kao nemoze da podigne novac nego joj treba posrednik, i ja tako malo cetovao sve dok mi nije trazila pare, a kad mi trazila pare obrisao sam je i banovao sa adrese. Interesantna stvar je u vezi te price sto mi je dala email od navodnog advokata preko koga bi ja trebao da izvrsim sve to, a adresa ima domen lawyer.com, tako da se nemojte zavaravati ako vidite adrese tog tipa jer se danas sve moze napraviti i nemora da znaci da tu adresu mogu da imaju samo advokati.

Skoro me je uhvatio neki spam na moj gmail koji nikako nemogu da otkacim, interesantna stvar je sto mi stalno salju sa razlicitih email adresa i taj sajt (koji prodaje viagre i ostale gluposti, (a zove se nesto kao Canadian Farmacy)) uvek ima drugaciji domen i nikako nemogu da ih otkacim, kada se klikne na unsubscribe on samo veze za naslovnu stranu tog sajta koji uvek ima drugi domen.

Ovo sam napisao zato da se ne registrujete na takve sajtove, jer zapamtite,

NE POSTOJI POSTENA ZARADA PREKO INTERNETA, POSTOJI SAMO PREVARA.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 06.08.2009 10:25
Mudar čovek sam donosi odluke; budala prihvata javno mnjenje.

Kineska izreka

ilija89
Pogledajte ovo:

Isključivanje Interneta
13. Apr 2009.
Predlog zakona o „sajber-bezbednosti“, predstavljen 2009. godine u Senatu SAD-a, dozvolio bi predsedniku da ugasi određene delove Interneta.

Na „zabranjenoj listi“ bi mogle da se nađu bilo koje mreže koje bi predstavljale moguću pretnju. Po ovom zakonu, vladi bi bilo omogućeno da imaju uvid u privatne podatke „kritičnih“ delova mreže, ne obazirujući se na bilo koji drugi zakon koji štiti privatne podatke.

„Internet nikada nije ni trebao da nastane“, rekao je Senator John D. (Jay) Rockefeller.

i ovo:

Kloniranje
03. Feb 2009.
Chris Paget - "etički haker", u kratkom snimku pokazuje kako je kloniranje RFID pasoša i vozačkih dozvola lak i jeftin posao. Uz korišćenje opreme u vrednosti manjoj od 250 dolara, za vreme kratke vožnje, pročitao je par identifikacionih oznaka koje se vrlo lako mogu snimiti na praznu karticu i tako korisiti za kradju identiteta.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 06.08.2009 10:27
Mudar čovek sam donosi odluke; budala prihvata javno mnjenje.

Kineska izreka

midza
Pozdrav Miroljube.

Upravo sa pročitao dva kuvara za sajta Zakoni zdravlja i nije mi se nijedan svidio. Sve neki začini kojih nema da se kupe, sve nešto komplikovano bezveze. Bilo bi najbolje kad bi napisao neki kuvar hrane koja je najjednostavna za spremanje, koju ti konzumiraš i da nam daš neke predloge za obroke. To nam treba (Barem dok se ne oženimo) Smile

Miroljub Petrovic
0 je napisao:
Da li ste upoznati sa mnogim prevarama preko interneta? Ja sam otkrio skoro neku ekipu prevarantsku, uglavnom zasnovanu na lazima i obecanjima oko finansija. Bace slatkorecivu pricu -smisljenu da ne mozes da ih provalis sa raznim temama,a onda ti sve dokumentuju sto trazis ,uglavnom falsifikovana dokumenta,od licnih karata i bankovnih racuna, brojeva tel, umrlica,sve...
Naravno ja se nisam upecao, ali naivni(znamo da takvih 'dobrica' postoje svugde) mogu se upecti. Mogu te starovati na svakom sajtu,forumu cesto kao spontana prica a posle predstavljajuci se kao fizicka lica-sa svojom karakteristicnom(laznom) pricom ili kao preduzece/firma nudeci laku zaradu...

Srecom postoji jedan sajt gde ih jedna zena razoblicuje i otkriva ko su i kakve su im namere sa sve slikama i dokumentima...po raznim temama
Reko ajde da bude od koristi te da i ja prosirim i obavestim da slucajno neko ne zagazi u tu zlu i providnu udicu.Satanizam sa svih strana,treba biti oprezan i trezven.(iako po meni lako ih je provaliti iz njihove price), te sam zashodno naso na ovaj forum da po stavim kao jedan od nasih najozbiljnijih . Pa nek se siri da ljudi znaju.
Za ovu grupaciju sto sam gledao na ovom sajtu ,uglavnom je dosta iz Afrike sto je interesantno. I to je verujem samo delic kriminalnih radnji i zlopotreba na ovaj nacin online.
[url]
http://419.bitten... [/url]

To su kriminalci, kao i mnogi drugi, koje stiti medjunarodna mafija kojima placaju reket. Naravno da svi koji hoce da zarade bez rada ce biti upecani pre ili kasnije. S tim sto ce kriminalci koji sve to vode najgore proci, jer znamo da pravda postoji i da ce svako dobiti "po delima svojim".

Miroljub Petrovic
midza je napisao:
Pozdrav Miroljube.

Upravo sa pročitao dva kuvara za sajta Zakoni zdravlja i nije mi se nijedan svidio. Sve neki začini kojih nema da se kupe, sve nešto komplikovano bezveze. Bilo bi najbolje kad bi napisao neki kuvar hrane koja je najjednostavna za spremanje, koju ti konzumiraš i da nam daš neke predloge za obroke. To nam treba (Barem dok se ne oženimo) Smile

U tim kuvarima su date neke ideje, ne moras da koristis sve zacine i sastojke. A i vidi se da si lenj, pa neces da se malo raspitas sta je koji zacin. Zacini zaista mogu da daju sjajan ukus svakoj hrani. Videcu negde da ja napisem kuvar sa jednostavnijim receptima, iako sam o tome govorio na forumu.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.70 sekundi!