pocetak foruma
|
|
Obilic |
Odgovorio 02.08.2009 19:07
|
Član Odgovori: 109 Pristupio/la: 12.08.2008 14:59 Lokacija: Beograd |
Od vremena Johanana kupaca carstvo nebesko trpi nasilje i cepaju ga. Sta to znaci? Nije od Johanana pobuna pocela?? |
|
|
kotor |
Odgovorio 02.08.2009 19:15
|
Član Odgovori: 232 Pristupio/la: 15.11.2008 13:47 Lokacija: kotor |
Do Pasterovog pronalaska vakcine protiv besnila i ljudi su prilično često obolevali od besnila, i to samo posle ujeda besnog psa ili besnog vuka. Prenošenje besnila sa čoveka na čoveka je vrlo retko. Posle Pasterovog pronalaska, među ljudima se sve ređe sreće besnilo. Kako bi Miroljube po tebi da Paster nije iako pobozan pronasao vakcinu ili kako su lecili besnilo kad se covek zarazi,neki sugerisu da su neki ljudi koje je Isus izlecio u pismu ustvari bili zarazeni besnilom a ne opsednuti demonima kako je opisano po njihovom ponasanju??? |
|
|
Obilic |
Odgovorio 02.08.2009 19:18
|
Član Odgovori: 109 Pristupio/la: 12.08.2008 14:59 Lokacija: Beograd |
Zasto se naglasava cesto da je nesto na stranom jeziku? Na koji se to jezik misli? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.08.2009 20:27
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Obilic je napisao: Od vremena Johanana kupaca carstvo nebesko trpi nasilje i cepaju ga. Sta to znaci? Nije od Johanana pobuna pocela?? Johanan kupac je promovisao carstvo nebesko, Isus takodje, ali su odmah destruktivci krenuli da uniste ceo taj projekat. Isus govori o tome da se ceo projekat vezan za Njegov dolazak napada. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.08.2009 20:31
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Kotor je napisao: Do Pasterovog pronalaska vakcine protiv besnila i ljudi su prilično često obolevali od besnila, i to samo posle ujeda besnog psa ili besnog vuka. Prenošenje besnila sa čoveka na čoveka je vrlo retko. Posle Pasterovog pronalaska, među ljudima se sve ređe sreće besnilo. Kako bi Miroljube po tebi da Paster nije iako pobozan pronasao vakcinu ili kako su lecili besnilo kad se covek zarazi, Nije tacno da su ljudi do Pastera cesto obolevali od besnila, a onda je vakcina "resila problem". Problem besnila se resio uvodjenjem higijene, a ne pojavom vakcina. Vakcine su izazvale pojavu brojnih bolestu, ukljucujuci i neke do tada nepoznate, kao autizam. neki sugerisu da su neki ljudi koje je Isus izlecio u pismu ustvari bili zarazeni besnilom a ne opsednuti demonima kako je opisano po njihovom ponasanju??? To je toliko glupo da ne zavredjuje da komentarisem. Ako u Bibliji pise da su bili opsednuti demonima, a ti sumnjas da je to mozda bilo besnilo, onda ocigledno imas problem. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.08.2009 20:31
|
Obilic je napisao: Zasto se naglasava cesto da je nesto na stranom jeziku? Na koji se to jezik misli? U pitanju su jezici koje je narod rimske imperije najvise koristio, a nisu bili hebrejski jezik. To se naglasava jer je bilo dosta ljudi koji nisu znali hebrejski jezik, a potrebno je da znaju o cemu se radi. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 02.08.2009 20:32 |
|
|
kotor |
Odgovorio 02.08.2009 20:36
|
Član Odgovori: 232 Pristupio/la: 15.11.2008 13:47 Lokacija: kotor |
Miroljub Petrovic je napisao: Nije tacno da su ljudi do Pastera cesto obolevali od besnila, a onda je vakcina "resila problem". Problem besnila se resio uvodjenjem higijene, a ne pojavom vakcina. Vakcine su izazvale pojavu brojnih bolestu, ukljucujuci i neke do tada nepoznate, kao autizam. Kako ima veze higijena npr. ako te ujede besan vuk ili lisica u prirodi a to se dogodi pre pronalaska vakcine ,kako su se onda lecili??? |
|
|
ljubas |
Odgovorio 02.08.2009 21:29
|
Član Odgovori: 149 Pristupio/la: 15.02.2009 20:29 Lokacija: Bg |
Znamo da se danasnje nase pravo zasniva uglavnom na rimskom paganskom pravu,kako gledate na te stvari, toliko dugo i toliko vremena? Da li je to najbolje pravo koje je tada postajalo i koje moglo da posluzi te da i danas sluzi. Pravo jedne od najokorelijih drzava. Mnogi su (naravno intelektualni pagani) odusevljeni Rimskim pravom kao i samim sistemom Rima u to vreme. Zast li im je to toliko dopusteno da mnogi im se odusevljavaju kao necim dobrim.. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.08.2009 22:03
|
Kotor je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Nije tacno da su ljudi do Pastera cesto obolevali od besnila, a onda je vakcina "resila problem". Problem besnila se resio uvodjenjem higijene, a ne pojavom vakcina. Vakcine su izazvale pojavu brojnih bolestu, ukljucujuci i neke do tada nepoznate, kao autizam. Kako ima veze higijena npr. ako te ujede besan vuk ili lisica u prirodi a to se dogodi pre pronalaska vakcine ,kako su se onda lecili??? Prvo, ne mogu da se pojave besni psi u gradu gde zive zdravi ljudi, jer besnilo kod pasa moze da bude samo posledica neke ljudske prljavstine i nehigijene. Dalje, covek ima imuni sistem koji ga stiti od besnila i drugih napada, a postoje jednostavne prirodne metode za jacanje imuniteta i reagovanje na takve pojave. Postoje brojni primeri ljudi koje su ujeli besni psi i preziveli su bez vakcine, a da su neki koji su dobili Pasterovi vakcinu umrli. O tome imas detaljnije u knjizi "Vakcine - novi genocid" koju mozes da skines na nasem sajtu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 02.08.2009 22:04
|
0 je napisao: Znamo da se danasnje nase pravo zasniva uglavnom na rimskom paganskom pravu,kako gledate na te stvari, toliko dugo i toliko vremena? Da li je to najbolje pravo koje je tada postajalo i koje moglo da posluzi te da i danas sluzi. Pravo jedne od najokorelijih drzava. Mnogi su (naravno intelektualni pagani) odusevljeni Rimskim pravom kao i samim sistemom Rima u to vreme. Zast li im je to toliko dopusteno da mnogi im se odusevljavaju kao necim dobrim.. Bolje je i rimsko pravo nego anarhija, ali ocigledno da se ni rimsko pravo ne postuje i da idemo u anarhiju ili satanizam kao drzava. |
|
|
ljubas |
Odgovorio 02.08.2009 23:29
|
Član Odgovori: 149 Pristupio/la: 15.02.2009 20:29 Lokacija: Bg |
Znaci imamo nesto dobro i od Rima. Mnogi vele kako je Stefan Nemanja bio veliki drzavnik. Evo jedne recenice iz jednog citata o njemu ,koja gvori nesto o njegovoj taktici. ''Nemanjina verska politika Stefan Nemanja se smatra jednim od rodonačelnika Srpske pravoslavne crkve, prvim velikim ktitorom pravoslavnih hramova među Srbima i duboko pobožnim čovekom[6][8]. Pravoslavlje je, prema vizantijskom modelu, postalo državna vera, a episkopija u Rasu njeno središte. O tome svedoči i činjenica da su raški episkopi Jevtimije i Kalinik važili za uticajne ličnosti u državi i na saborima[6]. Bez obzira na to, on je održavao dobre i čvrste veze predstavnicima papske kurije[8], kako iz političkih razloga zbog podrške u borbi protiv Vizantije, tako i zbog činjenice da je u njegovoj državi deo stanovništva, mahom u primorskim oblastima, bio rimokatoličke vere[8].'' Mozemo l mi danas da imamo neku taktiku sa ovim gradom/institucijom tj ovim opasnim ''igracem'' kako bi izdejstvovali neke svoje interese,u isto vreme ne podlegati satanizaciji kako je to nekad radio Stefan Nemanja? |
|
|
ilija89 |
Odgovorio 02.08.2009 23:56
|
Član Odgovori: 33 Pristupio/la: 24.05.2009 01:08 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, sta mislite o smrtnoj kazni?, danas sam gledao emisiju "biseri" u kojoj je tema bila izvrsenje smrtne kazne kroz istoriju. U toj emisiji su pricali o zastrasivanju naroda izvrsenjem smrtne kazne i dr. Ja sam licno protiv toga i mislim da to nije potrebno. Mudar Äovek sam donosi odluke; budala prihvata javno mnjenje.
Kineska izreka |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.08.2009 00:09
|
0 je napisao: Znaci imamo nesto dobro i od Rima. Mnogi vele kako je Stefan Nemanja bio veliki drzavnik. Evo jedne recenice iz jednog citata o njemu ,koja gvori nesto o njegovoj taktici. ''Nemanjina verska politika Stefan Nemanja se smatra jednim od rodonačelnika Srpske pravoslavne crkve, prvim velikim ktitorom pravoslavnih hramova među Srbima i duboko pobožnim čovekom[6][8]. Pravoslavlje je, prema vizantijskom modelu, postalo državna vera, a episkopija u Rasu njeno središte. O tome svedoči i činjenica da su raški episkopi Jevtimije i Kalinik važili za uticajne ličnosti u državi i na saborima[6]. Bez obzira na to, on je održavao dobre i čvrste veze predstavnicima papske kurije[8], kako iz političkih razloga zbog podrške u borbi protiv Vizantije, tako i zbog činjenice da je u njegovoj državi deo stanovništva, mahom u primorskim oblastima, bio rimokatoličke vere[8].'' Mozemo l mi danas da imamo neku taktiku sa ovim gradom/institucijom tj ovim opasnim ''igracem'' kako bi izdejstvovali neke svoje interese,u isto vreme ne podlegati satanizaciji kako je to nekad radio Stefan Nemanja? Rim je danas toliko osilio da sve sto je manje od potpunog ponizenja i poklonjenja je neprihvatljivo. Stefan Nemanja je radio neke stvari dobro, a neke ne. On nije nama uzor kako treba da radimo, vec Isus. U Bibliji imamo opisane mehanizme kako i sta treba da radimo, i na individualnom, i na porodicnom, a i na drzavnom nivou. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 03.08.2009 00:09 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.08.2009 00:11
|
Ilija89 je napisao: Miroljube, sta mislite o smrtnoj kazni?, danas sam gledao emisiju "biseri" u kojoj je tema bila izvrsenje smrtne kazne kroz istoriju. U toj emisiji su pricali o zastrasivanju naroda izvrsenjem smrtne kazne i dr. Ja sam licno protiv toga i mislim da to nije potrebno. Ti mozes da mislis sta hoces, ali Bog je jasno rekao da oni koji izazivaju smrt treba da idu pod mac, i to je kraj price. To je jedini nacin da se zaustavi epidemija preranog umiranja i satanizacije drustva. Naravno, smrtna kazna ima smisla samo u teokratskoj drzavi. U demokratskim drzavama je smrtna kazna besmislena, jer su to drustva koja vode kriminalci i ako bi kriminalci odredjivali ko treba da bude smrtno kaznjen, onda bi svi normalni ljudi u drzavi bili pobijeni. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 03.08.2009 00:13 |
|
|
Dino |
Odgovorio 03.08.2009 23:42
|
Član Odgovori: 170 Pristupio/la: 21.01.2008 17:14 Lokacija: Vrgorac |
Miroljube...sto biva sa covjekom koji nije krsten a slijedi Zakon? I gdje je danas najbolje obavit krstenje i kod koga? "Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.08.2009 01:13
|
Dino je napisao: Miroljube...sto biva sa covjekom koji nije krsten a slijedi Zakon? I gdje je danas najbolje obavit krstenje i kod koga? Skakljivo pitanje, jer sad kad odgovorim na njega ima svi sektasi da me docekaju "na noz". Vazno je znati sta je "krstenje". Prvo, to nije nikakvo "krstenje", jer nema nikakve veze sa krstom. U pitanju je obredno kupanje, koje je poznato odavno, jos iz Mojsijevog vremena, pa cak i ranije. Pod planinom Sinaj, kada su ulazili u savez sa Bogom, Bog je rekao Izraelcima da se operu. Obredno kupanje je jedna od tri stvari koje je covek nekada trebao da uradi da bi usao u savez sa Bogom u Izraelu. Druge dve stvari su obrezanje i prinosenje zrtve. To su zapovesti vezane za Izraelce, koji se smatraju "carskim svestenstvom", kako pise u Bibliji (2. Mojsijeva 19,6). Za ostale, dovoljno je da zive moralno i da se samo obredno okupaju. Naravno, ko hoce nesto vise, onda ce od njega i vise da se trazi. Svako ko zeli moze da ode u Izrael i da tamo zivi po svim zakonima koji vaze za "carsko svestenstvo" (Bog je car, a Njegovi glavni predstavnici na zemlji su Njegovi svestenici). Obredno kupanje se u Izraelu obicno vrsilo na reci, jezeru ili u bazenu. U pitanju je licni cin i tada je covek sam ulazio u bazen (ili reku ili jezero) i uronjavao se. Dakle, niko ga nije uronjavao. I danas kod Jevreja postoji taj cin samostalnog uranjanja u bazen ili mikve. U vreme Johanana kupaca (Jovana Krstitelja), ljudi su dolazili kod njega jer su prihvatali njegov autoritet i ono sto je govorio, a ne zato sto je neko morao da ih krsti. Tako i danas, ako neko zeli da da autoritet nekoj crkvi, onda se krsti u toj crkvi i svestenik ga uroni u vodu. Ko nece da daje autoritet crkvi, moze da ode na reku ili jezero, ili da napuni kadu sa vodom, i sam se uroni. Nema tu neke velike filozofije, kao sto su to izmislili ovi religiozni reketasi. Ja znam neke postene i moralne pravoslavne svestenike koji bi obavili obred krstenja po biblijskim principima, dakle, bez mlataranja krstevima i bez molitvi upucenim mrtvima. Mislim da pravoslavna crkva ima neko zdravo jezgro i da bi bilo opravdano dati joj autoritet preko nekih moralnih svestenika, preko kojih ce Bog jednog dana mozda napraviti neko cudo na drzavnom nivou. Takodje mislim da je sasvim korektno i ugodno pred Bogom da covek obredno kupanje obavi sam, kad to zeli i na vec opisan jednostavan nacin. |
|
|
DM87 |
Odgovorio 04.08.2009 03:09
|
Član Odgovori: 177 Pristupio/la: 11.04.2009 23:42 Lokacija: Nepoznata |
Pre nekoliko nedelja ste pisali o novom forumu u vezi ekonomije ili nekih slicnih tema koji ce raditi na isti nacin kao i ovaj,sta se desilo sa tom idejom? Bili ste zagonetni u vezi strucnjaka koji bi odgovarao na nasa pitanja,da li biste nam sada otkrili ko je u pitanju? Kakva bi bila uloga i funkcija televizije u teokratskoj drzavi? Izmenio/la DM87 na 04.08.2009 03:24 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.08.2009 13:28
|
DM je napisao: Pre nekoliko nedelja ste pisali o novom forumu u vezi ekonomije ili nekih slicnih tema koji ce raditi na isti nacin kao i ovaj,sta se desilo sa tom idejom? Bili ste zagonetni u vezi strucnjaka koji bi odgovarao na nasa pitanja,da li biste nam sada otkrili ko je u pitanju? Radi se na realizaciji tog projekta i ocekujem vrlo brzo da ce osoba koja ce voditi taj forum biti slobodna da se angazuje po tom pitanju. Javicemo uskoro. Kakva bi bila uloga i funkcija televizije u teokratskoj drzavi? Uloga bi bila da se iznose koriste informacije vezano za unapredjenje covekovog zivota. |
|
|
Sami |
Odgovorio 04.08.2009 13:41
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 04.08.2009 13:27 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic je napisao: . Uzimanje tih dokumenata nije nikakav "zig zveri". Zig zveri je zivot po sotonskim zakonima, a uvodjenje cipova i ..... U Otkrovenju, glava 13 se kaze da niko ne moze ni kupiti ni prodati osim onoga ko ima zig zveri, ime zveri ili broj imena njenog, a u sledecem stihu se kaze da je broj covekov i broj zveri sest stotina i sesdeset sest. Znaci ovde se razlikuje zig, ime i broj imena zveri. Uzimajuci u obzir ovo sto ste gore napisali jer imate neku predstavu sta su ove tri stvari vezane za zver? |
|
|
Sami |
Odgovorio 04.08.2009 13:43
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 04.08.2009 13:27 Lokacija: Nepoznata |
Kada se pogledaju simpanze i gorile, ponekad veoma lice na ljude crne puti, tzv. crnce. Zbog cega je Bog stvorio bica toliko slicna ljudima, pogotovo crnoj rasi i dao povod da se stvori Darvinova teorija? |
|
Predji na forum: |