Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
-Sinaj-
Pozdrav Miroljube, hteo bih ako dozvolite da ispricam jedan san koji sam sanjao juce pred samo budjenje.

Sanjao sam da idem jednom stazom, gde stoje svi nasi istorisjki velikani i junaci jedan pored drugoga sa svake strane staze. Ja hodam tuda, i blagim naklonima pozdravljam svakog od njih. Zatim na kraju staze je stajao moj otac, koji ne znam kako se tu nasao, ali ja pozdravljam i njega sa zadovoljstvom. Tu su bila vrata i ulazim u jedan veliki amfiteatar. Tamo je bilo na stotine ljude. I tu vi drzite predavanje. Crtate na jednoj tabli neki hemijski element i pokazujete neku naucnu istinu o Dokazu stvaranja. I posle nekoliko trenutaka, svi ljudi ustaju i odaju pocast. Ja takodje ustajem i aplaudiram. Vi gledate ljude, pozdravljate ih i polako napustate salu. I prolazite pored mene, a ja se klanjam i vama. A vama je isprva bilo to cudno, a zatim ste i mene pozdravili sa osmehom. I kad ste odlazili ja vas ispracam pogledom i utom sam se probudio.

Ne znam kakvo znacenje ima san, cini mi se da Bog tim snom pokazuje koliko vas ceni zbog vasih napora da ljude usmeravate moralu i Bogu, i da vas stavlja rame uz rame sa najvecim ljudima nase istorije, a mozda i najveceg. Bilo kako bilo, ja sam se osecao odlicno ceo naredni dan Smile, verujem da je ovaj san dosao od Boga

Svaka cast za sve ove napore i iscrpan trud da polemisete sa svakakvima koji vas blate, kako biste ljudima pomogli i usmerili Bogu.

Izmenio/la -Sinaj- na 16.07.2009 03:40

Miroljub Petrovic
-Sinaj- je napisao:
Pozdrav Miroljube, hteo bih ako dozvolite da ispricam jedan san koji sam sanjao juce pred samo budjenje.

Sanjao sam da idem jednom stazom, gde stoje svi nasi istorisjki velikani i junaci jedan pored drugoga sa svake strane staze. Ja hodam tuda, i blagim naklonima pozdravljam svakog od njih. Zatim na kraju staze je stajao moj otac, koji ne znam kako se tu nasao, ali ja pozdravljam i njega sa zadovoljstvom. Tu su bila vrata i ulazim u jedan veliki amfiteatar. Tamo je bilo na stotine ljude. I tu vi drzite predavanje. Crtate na jednoj tabli neki hemijski element i pokazujete neku naucnu istinu o Dokazu stvaranja. I posle nekoliko trenutaka, svi ljudi ustaju i odaju pocast. Ja takodje ustajem i aplaudiram. Vi gledate ljude, pozdravljate ih i polako napustate salu. I prolazite pored mene, a ja se klanjam i vama. A vama je isprva bilo to cudno, a zatim ste i mene pozdravili sa osmehom. I kad ste odlazili ja vas ispracam pogledom i utom sam se probudio.

Ne znam kakvo znacenje ima san, cini mi se da Bog tim snom pokazuje koliko vas ceni zbog vasih napora da ljude usmeravate moralu i Bogu, i da vas stavlja rame uz rame sa najvecim ljudima nase istorije, a mozda i najveceg. Bilo kako bilo, ja sam se osecao odlicno ceo naredni dan :), verujem da je ovaj san dosao od Boga

Svaka cast za sve ove napore i iscrpan trud da polemisete sa svakakvima koji vas blate, kako biste ljudima pomogli i usmerili Bogu.

Moguce da si sanjao ljude koji su pozitivno uticali na tebe, ukljucujuci svog oca, neke moralne ljude iz nase istorije, ali najvaznija znanja su ona vezana za Boga, pa sam se verovatno i ja tu zatekao jer sam mozda bio kanal preko koga te je Bog podstakao da mu se priblizis. Kao sto znas, Bog moze i kroz zbun da progovori, tako da ja nisam bitan u celoj prici.

Abedin
Pozdrav Miroljube
Bog u Kur`anu govori o odabranosti Jevrejskog naroda u sljedećem ajetu:
"O sinovi Israilovi, sjetite se blagodati Moje koju sam vam podario i toga što sam vas nad ostalim ljudima bio uzdigao!" Međutim Kur`an još govori i o jevrejskom narodu koji je mnoge Božije POslanike koji su mu bili poslani u laž ugonio, maltretirao pa i ubijao. Tako su Mojsiju neposlušni bili, Arona su u laž utjerali i potvorili, Zaharija i Ivana Krstitelja su ubili isto su pokušali sa Isusom nakon što su ga proglasili lažnim Mesijom i još bezbroj primjera. Bog je Jevrejima posebno mjesto dao međutim oni tu čast ničim nisu opravdali. Možda griješim al mislim da današnja država jevreja nastala na sekularnim principima cionista ne zaslužuje podršku iz hrišćanskog svijeta jer kad se sve sabere muslimani će do sudnjeg dana smatrati Isusa za Mesiju i očekivati njegov drugi dolazak dok jevreji to nikada neće učiniti i zasigurno će mu se opet suprostaviti kao i prvi put. Nadam se da nećete shvatiti ovo moje pisanje kao zlobno već samo kao jedno od mnogih viđenja ovog pitanja..
S poštovanjem

"A teško onima koji svojim rukama pišu Knjigu, a zatim govore: 'Evo, ovo je od Boga' - da bi za to korist neznatnu izvukli. I teško njima zbog onoga što ruke njihove pišu i teško njima što na taj način zarađuju!" (Kur`an: Sura 2./Ajet 79.)

Abedin
Miroljube imam Atlas stvaranja od Haruna Yahye (na engleskom) u elektronskoj formi pa da vas pitam dali se može okačiti link za download?

"A teško onima koji svojim rukama pišu Knjigu, a zatim govore: 'Evo, ovo je od Boga' - da bi za to korist neznatnu izvukli. I teško njima zbog onoga što ruke njihove pišu i teško njima što na taj način zarađuju!" (Kur`an: Sura 2./Ajet 79.)

Miroljub Petrovic
Abedin je napisao:
Pozdrav Miroljube
Bog u Kur`anu govori o odabranosti Jevrejskog naroda u sljedećem ajetu:
"O sinovi Israilovi, sjetite se blagodati Moje koju sam vam podario i toga što sam vas nad ostalim ljudima bio uzdigao!" Međutim Kur`an još govori i o jevrejskom narodu koji je mnoge Božije POslanike koji su mu bili poslani u laž ugonio, maltretirao pa i ubijao. Tako su Mojsiju neposlušni bili, Arona su u laž utjerali i potvorili, Zaharija i Ivana Krstitelja su ubili isto su pokušali sa Isusom nakon što su ga proglasili lažnim Mesijom i još bezbroj primjera. Bog je Jevrejima posebno mjesto dao međutim oni tu čast ničim nisu opravdali. Možda griješim al mislim da današnja država jevreja nastala na sekularnim principima cionista ne zaslužuje podršku iz hrišćanskog svijeta jer kad se sve sabere muslimani će do sudnjeg dana smatrati Isusa za Mesiju i očekivati njegov drugi dolazak dok jevreji to nikada neće učiniti i zasigurno će mu se opet suprostaviti kao i prvi put. Nadam se da nećete shvatiti ovo moje pisanje kao zlobno već samo kao jedno od mnogih viđenja ovog pitanja..
S poštovanjem

Slazem se sa skoro svim sto si napisao, osim sa onim poslednjim. U Bibliji jasno pise da ce se Jevreji okrenuti svom Mesiji kad budu bili u nevolji. To sto je Bog upotrebio neke sekulariste prilikom formiranja drzave Izrael, i sto sekularisti vode danas tu drzavu, ne znaci da se Bozji plan ne ispunjava. Bog priprema teren za buduce velike dogadjaje koji ce se desiti, a koji su opisani u Bibliji.

Miroljub Petrovic
Abedin je napisao:
Miroljube imam Atlas stvaranja od Haruna Yahye (na engleskom) u elektronskoj formi pa da vas pitam dali se može okačiti link za download?

Hvala ti, ali taj Atlas je odavno postavljen na Harunovom sajtu za skidanje.

marko1984
Pozdrav Miroljube! Što misliš koliko može trajat ova "iskra u tami"? http://www.vecern...lanak-4343

Litavski parlament u četvrtak je izglasao zakon po kojem će se cenzurirati svako izražavanje seksualne orijentacije pred djecom, odnosno zabraniti materijali kojima se "agitira za homoseksualnost, biseksualnost ili poligamiju".

Parlament je tim zakonom, kojim štiti "intelektualni i moralni razvoj" maloljetnika, odbacio predsjednički veto na zakon o zaštiti prava manjina. Nevladine udruge zakon su prozvale homofobnim.

Zakonom se navodi 19 primjera štetnih informacija koje će biti zabranjene, a osim onih koje "agitiraju" za homoseksualnost, tu spadaju i informacije o izradi kućnog eksploziva, te slikoviti prikazi nasilja ili smrti. Zabranjuju se i materijali u kojima se daje kredibilitet paranormalnim fenomenima, hipnozi ili se u njima promovira loša prehrana.

Kad bi barem uspjelo pa da bude šablona i ideja drugima!

Izmenio/la marko1984 na 17.07.2009 07:58

mirjanin
U mnogim zemljama svijeta voda se fluoriše, što je jako štetno za zdravlje. Na našim prostorima voda se hloriše. Da li, i u kolikoj mjeri hlorisanje vode šteti zdravlju? S obzirom da je preporučljivo dnevno piti minimum 1,5-2l vode, koju vodu preporučuješ za piće?

Miroljub Petrovic
marko1984 je napisao:
Pozdrav Miroljube! Što misliš koliko može trajat ova "iskra u tami"? http://www.vecern...lanak-4343

Litavski parlament u četvrtak je izglasao zakon po kojem će se cenzurirati svako izražavanje seksualne orijentacije pred djecom, odnosno zabraniti materijali kojima se "agitira za homoseksualnost, biseksualnost ili poligamiju".

Parlament je tim zakonom, kojim štiti "intelektualni i moralni razvoj" maloljetnika, odbacio predsjednički veto na zakon o zaštiti prava manjina. Nevladine udruge zakon su prozvale homofobnim.

Zakonom se navodi 19 primjera štetnih informacija koje će biti zabranjene, a osim onih koje "agitiraju" za homoseksualnost, tu spadaju i informacije o izradi kućnog eksploziva, te slikoviti prikazi nasilja ili smrti. Zabranjuju se i materijali u kojima se daje kredibilitet paranormalnim fenomenima, hipnozi ili se u njima promovira loša prehrana.

Kad bi barem uspjelo pa da bude šablona i ideja drugima!

Zgazice ih kao crve, ako zaista misle da primene taj zakon. Sa druge strane sprema se strasan genocid u celom svetu putem vakcinacije zbog navodnog "svinjskog gripa". Evo vesti:

Pariz, (MINA) - Francuska je poručila 94 miliona doza vakcine protiv novog gripa tipa A-H1N1, u vrijednosti od gotovo milijardu EUR, saopštila je vlada u Parizu.

Ministar zdravlja Rozlina Bašelo rekla je da je u Francuskoj potvrđen 481 slučaj zaraze virusom svinjskog gripa, a ministar unutrašnjih poslova Bris Ortfo je ukazao da je gotovo nemoguće izbjeći epidimiju najesen.

Francuska ima 64 miliona stanovnika, a po osobi su potrebne dvije doze vakcine, tako da će ova porudžbina pokriti potrebe većine Francuza, prenosi Rojters.

U toj zemlji vlada bojazan od bržeg širenja novog gripa s početkom nove školske godine, pošto virus ne pokazuje znake slabljenja.

Višemilionsku količinu vakcina Pariz je naručio od tri farmaceutske kompanije - Sanofi-Aventis", "Glakso Smit Klajn" i "Novartis".

Svetska zdravstvena organizacija preporučila je da se prvo vakcinišu zdravstveni radnici u svim zemljama kako bi se održala funkcionalnost sistema zdravstva u slučaju proširenja virusa.

...

Mi smo postavili na sajt prevod teksta od Dr Lorin Dej vezano za prevaru svinjskog gripa. Mislim da bi svao trebao da ga procita. Link je:

http://www.cps.or...s_grip.pdf

Miroljub Petrovic
mirjanin je napisao:
U mnogim zemljama svijeta voda se fluoriše, što je jako štetno za zdravlje. Na našim prostorima voda se hloriše. Da li, i u kolikoj mjeri hlorisanje vode šteti zdravlju? S obzirom da je preporučljivo dnevno piti minimum 1,5-2l vode, koju vodu preporučuješ za piće?

Kada bi ziveo u prirodi ne bi razmisljao o tim problemima. Ovako, preostaje ti jedino da pijes flasiranu vodu i da verujes da to nije pakovana cesmovaca.

Arsic
Jel mozete da nam kazete nesto o situaciji u Americi, koliko narod shvata sta se desava u svetu, da li i dalje racunaju na zivot na kredit, da li su pojedinci bankrotirali i kakav im je sada kvalitet zivota?
Negde sam procitao da ce evropljani mnogo bolje proci u ovoj krizi jer iza vecine porodica stoje roditelji i rodbina pa mogu i da pomognu, dok su u americi svi otudjeni i kada porodica bankrotira nema ko da joj pomogne.

I naravno pitao bih vas sva ona pitanja koja su vec postavljana

1 . Da li si držao predavanja u Americi i kome ?( ja mislim da je
držao predavanja tim istim Adventistima po kojima pljuje preko foruma.
Ispravite me ako grešim)

2. Dokle ćeš Miroljube biti čovek sa dva lica ?(na predavanjima jedno
, a na forumu drugo ili trece )

3. Ajde nam ozbiljno reci koliko si se puta krstio i gde ti je bilo najdraže ?

4. Kada ćeš prihvatiti da na sasvim pogrešan način tumačiš Sveto Pismo
i prezentuješ ga ljudima?

5. Da li si sam sebi postavljao pitanja na forumu i na njih odgovarao?

6. Da li ti je draža Amerika od Srbije?
Imamo još mnogo pitanja , ali neka za sada odgovoriš na ova.
Ostalo ti je još samo nekolicina vernih forumaša koje možeš da
obmanjuješ i to uglavnom adventista . Vrati im se tako će biti
najbolje za sve.

Na sajtu Instituta za hebrejski jezik stoji da ste doktor
http://hebrejski....fesori.htm
Kada i gde ste doktoriralil?

Ovaj narod nije lud, zna kolilki su troskovi zivota.
Zato ga i zanima odakle tebi pare za tolika putovanja i gde ih zaradjujes.
Da pocnemo i mi da se bavimo istim poslom.
U pravu si bio kada si rekao da je tumacenje Biblije veliki biznis.

Miroljub izgleda nece da kaze odakle mu novac za sva njegova putovanja.
Clanovi foruma, mislite malo o tome.
Kada ste vi poslednji put bili u Americi?

I naravno pozivam sve clanove foruma da i dalje mogu da ostave pitanja na mojoj mail adresi

I naravno OBAVEZNO PROCITAJTE OVO

http://www.4share...ntima.html

Odgovor pravoslavaca na sva Miroljubova lupetanja.

Izmenio/la Arsic na 21.07.2009 08:16

Miroljub Petrovic
Arsic je napisao:
Jel mozete da nam kazete nesto o situaciji u Americi, koliko narod shvata sta se desava u svetu, da li i dalje racunaju na zivot na kredit, da li su pojedinci bankrotirali i kakav im je sada kvalitet zivota?
Negde sam procitao da ce evropljani mnogo bolje proci u ovoj krizi jer iza vecine porodica stoje roditelji i rodbina pa mogu i da pomognu, dok su u americi svi otudjeni i kada porodica bankrotira nema ko da joj pomogne.

Nema velike razlike izmedju Evrope i Amerike. Mislim da je stanje u Evropi mnogo gore, ali da ce Amerika gore da prodje jer je odbacila svetlost koju je imala, posto je u pocetku bila slobodna od rimske religije i okultista, a onda je dopustila da je ovi zauzmu i da je razvale. Cinjenica je da narod u Americi nista ne shvata, bas kao i u celom svetu. Dok sam se nedavno vozio po Americi, sve one kuce i zgrade su mi izgledale kao nesto sto ce svakog trenutka da se srusi. Narod je potpuno pod kontrolom sistema i veruje sistemu, ali potpuno. Hriscani su takodje potpuno kod kontrolom sistema i veruju sistemu, Jevreji takodje, s tim sto Jevreji imaju neke pare, a hriscani nemaju skoro nista. Ali, i jedni i drugi nista ne znaju o zivotu u prirodi. Postoje retki pojedinci koji znaju sta se sprema i koji se sklanjaju u prirodu. Toga ima u Americi, a u Evropi toga skoro da uopste nema.

Ali generalno, ogromna vecina naroda se uzda u Baraka Obamu i lazi koje stalno gledaju i citaju u medijima, kako ce "kriza uskoro proci" i kako ce moci i dalje da zive od kredita. Omca im se steze oko vrata, spremaju im vakcine protiv svinjskog gripa da ih potruju, i ko zna sta sve jos. Dakle, jednom recju - katastrofa. Uskoro cemo prevesti video o zivotu u gradovima, koji vec sada moze da se pogleda na engleskom jeziku na sajtu www.urbandanger.com, tako da ce cela slika biti jos mnogo jasnija.

Stanje kod nas je malo manje lose, ali i mi se brzinom svetlosti priblizavamo totalnom kolapsu. Retko idem do grada, a juce sam isao da nesto obavim i zaista Beograd izgleda kao i svi drugi pederski svetski gradovi. Ispred Doma sindikata stoji ogromna reklama za onaj homoseksualni film "Bruno" koji je zabranjen u nekim drzavama zbog prikazivanja homosekusalnih odnosa i polnih organa. Reklama sa posterom je vise nego odvratna, uzas. U posranoj Knez Mihajlovoj ulici su poredjali neke skulpture od gline, neko smece, neke kipove zena sa odrubljenim glavama, neki satanizam da se coveku zivot smuci. To satanisti zovu "umetnost". Sve zajedno se nisam zadrzao nekoliko sekundi, jer sam samo prolazio, pa je opet bilo odvratno. Odmah sam pomislio: "Gde su sada oni buzdovani iz nase crkve, onaj 'sveti sinod' i ostali?" Od politicara se nista i ne moze ocekivati jer to su bezdusne bitange koje bi i oca i majku prodali za casu vode, ali ovi religiozni bi trebali bar malo da mrdnu ta svoja velika dupeta. Ma kakvi. Totalni sunovrat i kolaps. Ocigledno je da ce neko veliko zlo da se desi, vrlo uskoro, takvo zlo kakvo do sada nije bilo. Zato treba da se molimo Bogu i da se ubrzano pripremamo za ono sto ce da usledi.

Kada sam jednom prilikom nekim nasim religioznim ljudima u Americi, koji su me pitali sta mislim o svemu, rekao da treba sto pre da napustaju Ameriku, da prodaju sve sto imaju u Americi i da se vracaju kuci, presele u prirodu i zapocnu normalan zivot, oni su samo cutali, ili su se branili glupim izgovorima da "moraju da ostanu" u Americi. Ovo danas je kao u Nojevo vreme. Koga briga za Barku i spasenje?

Miroljub Petrovic
Kad smo vec kod zivota u prirodi, da kazem da ja sa mojim prijateljima pripremam "baze" na nekoliko lokaliteta u prirodi. Na donjim slikama moze se videti jedna od takvih kuca koja je napravljena od prirodnih materijala - drveta i kamena, u planini, blizu jednog jezera, kuca ima svoju vodu iz prirodnog izvora, kao i uljane lapme. Mozda se uskoro postavi i neka solarna celija za struju, iako akumulator zavrsava posao za lap top kompjuter i mobilni telefon. Takodje, na jednoj slici se moze videti spremljan rucak od sirovih biljaka. Naravno, moze da se napravi i manja kuca, ali u ovu kucu moze da se smesti nekoliko porodica ako zatreba:

http://www.cps.or...eden01.jpg
http://www.cps.or...eden02.jpg
http://www.cps.or...eden03.jpg
http://www.cps.or...eden04.jpg
http://www.cps.or...eden05.jpg

Srbija_zemlja_heroja
Koliko treba para da se izgradi jedna takva kuca u prirodi kao sto je ova kuca na slici ? Ili ne bas te velicine nego neka manja kucica ? Koliko je potrebno finansijskih sredstava i koje su najbolje lokacije u Srbiji za gradnju jedne takve kuce ? Voleo bih i ja da imam jednu takvu kucu u prirodi, mnogo mi se svidja Smile

Miroljub Petrovic
Srbija_zemlja_heroja je napisao:
Koliko treba para da se izgradi jedna takva kuca u prirodi kao sto je ova kuca na slici ? Ili ne bas te velicine nego neka manja kucica ? Koliko je potrebno finansijskih sredstava i koje su najbolje lokacije u Srbiji za gradnju jedne takve kuce ? Voleo bih i ja da imam jednu takvu kucu u prirodi, mnogo mi se svidja Smile

Ako si majstor, i razumes se malo u gradjevinu i stolariju, i ako imas plac u prirodi, treba ti novac jedino za gradjevinski materijal. Ako imas besplatan pristup nekom kamenolomu ili svojoj sumi, onda i materijal mozes da imas dzabe. Ali, i ako placas materijal i majstore, ne moze da kosta vise od par hiljada evra za manju kucu, a do deset hiljada za neku malo vecu. Vazno je da imas dobar plac sa malo sume i izvorom vode, i dobrom zemljom za proizvodnju hrane. Danas ima da se kupe placevi sa vocnjacima, i nekom malom kucom, za sitne pare (par hiljada evra). Kad kupis plac sa nekom starom kucom, onda ne moras da ides kod drzavnih reketasa da trazis gradjevinsku dozvolu, nego ovu staru kucu renoviras, odnosno na njenom mestu napravis drugu, ali zdraviju i jacu. Nije lose da na placu imas vocnjak, iako se moze i bez njega - uzmes sam pa zasadis voce. Najvaznije je da imas zito, a za sve ostalo mozes da se snadjes. Ali, ako imas sumu, i ako znas u sumi da koristis plodove i trave, onda nema zime za tebe.

U nekim planinskim delovima ne treba gradjevinska dozvola za gradnju manjih kuca jer se one tretiraju kao "cobanske kolibe" koje se koriste privremeno kada se stoka vodi leti na pasu. Od lokaliteta u Srbiji mi se najvise svidja zapadna i centralna Srbija, od Ljiga pa sve do Prijepolja, iako je sva Srbija lepa. Ja imam jednu kucu u istocnoj Srbiji, u mnogo lepom ambijentu.

Miroljub Petrovic
xxx je napisao:
Miro moram priznat da mi ovo odlično izgleda Smile! Stari mi je profesionalni vozač pa često prolazi kroz liku i gorski kotar, pa kaze da tamo ima prekrasnih mjesta za ovakav zivot. Što mislite o lokalitetima u HR-u? Morat ću uskoro poradit na ovakvom smještaju.

Znam da u Hrvatskoj ima lepih lokaliteta oko Siska, a ima verovatno i na drugim mestima.

Ako zapuca prijevremena nadam se da ćete me primit u vašu "bazu" Wink.

Naravno da cemo te primiti, samo sto ces onda morati da se drzis Mojsijevog zakona, sto bi rekao vlasnik prvog bioskopa u Leskovcu, pre emitovanja filma: "U ovoj salu je zabranjeno semenke grickanje, na pod pljuvanje, majku pcovanje..."Grin

Miroljub Petrovic
-Sinaj- je napisao:
Stvarno izvrsno, covek samo kad vidi vasu priliku, kako stojite u tom ambijentu i "reklamirate" prirodu i hranu, vec je dovoljno da ga trgne i da pocne da misli zdravije.

Kazete da je potrebno samo do deset hiljada eura? Koliko vam je trebalo godijna da sagradite ovu kucu? Sve to je neverovatno dobro, skoro da mi je tesko da poverujem Smile Jednom recju kuca i ambijent u kojem je su predivni! Mislim da cu da vam se jednog dana pridruzim nekom slicnom kucom u blizini iili nekom slicnom kraju Smile

Pozdrav

Kad se covek navikne na život u gradu onda mu mnoge lepe stvari u prirodi izgledaju neverovatne i nedostižne, ali nije tako.

Miroljub Petrovic
sarac33 je napisao:
Imam ja jedno pitanje:

Da li je neko od kreacionista ovde ili bilo gde u svetu probao da ponudi taj koncept da se uci na teoloskim fakultetima bilo koje od tri velike crkve danas u svetu (pravoslavne, katolicke i protestankske), da odrzi seriju predavanja onima koji se pitaju tim crkvama?
....Da li je neko probao da kontaktira ljude u crkvama i ponudi im onaj "poslovni predlog"?

Sigurno da je bilo kontakta, ali koliko mi je poznato to nije popularna tema jer su retke crkve koje prihvataju doslovni biblijski izveštaj. U svim crkvama postoje vernici i sveštenici koji veruju u simbolično tumačenje Biblije i oni skaču kao da ih polivate vrelom vodom, ako čuju da se uči doslovno biblijsko stvaranje. A pošto je u svim crkvama najvažnije da se ne talasa mnogo, da se čuva "lažni mir", onda sve crkve neminovno propadaju. Na teološkim fakultetima se zapošljavaju podobni i poslušni ljudi, a ne stručni, verni, revni i sposobni.

zaks
Kako da se covjek oslobodi teskog bremena svojih grijeha ucinjenih tokom zivota?Losih stvari koje su uradjene drugim ljudima,grijeha ucinjenog Bogu?Kako se osloboditi osjecaja tegobe koji nastane kada se samo malo ostane sam sa sobom i razmisli,i zakljuci da je uzasno daleko od onoga za sta ga je Bog stvorio(kako rece jedan od proroka "da smjerno hodi sa Bogom svojim")?

Izmenio/la zaks na 18.07.2009 17:31
Kako su slatke jeziku mom reči Tvoje, slađe od meda ustima mojim!Psalam 119

Miroljub Petrovic
zaks je napisao:
Kako da se covjek oslobodi teskog bremena svojih grijeha ucinjenih tokom zivota?Losih stvari koje su uradjene drugim ljudima,grijeha ucinjenog Bogu?Kako se osloboditi osjecaja tegobe koji nastane kada se samo malo ostane sam sa sobom i razmisli,i zakljuci da je uzasno daleko od onoga za sta ga je Bog stvorio(kako rece jedan od proroka "da smjerno hodi sa Bogom svojim"Wink?

Sotona najpre coveka nagovara na greh, a kada covek pocini greh i oseca krivicu zbog toga, onda mu Sotona kaze: "Gotov si! Nema ti spasa! Bog ti to nikada nece oprostiti!"

Naravno da je to notorna laz. Ne postoji steta koju covek moze da napravi, a da Bog ne moze da je ispravi. Tako je i u tvom slucaju. Sta god da si lose uradio, Bog to moze da ispravi. Tvoje je da se izvinis Bogu i ljudima, i da nadokandis stetu onima koje si ostetio, i to je to. Tada postajes nova licnost, novi covek, i sve sto si do tada lose uradio se zaboravlja pred Bogom, bas kao sto pise u Bibliji: "Ko priznaje prestupe svoje i ostavlja, dobice milost."

Kad budes citao Bibliju i molio se Bogu, videces kako je Bog oprastao raznim kriminalcima, koji su menjali svoj zivot, a stetu koju su izazvali je ispravljao. Najveca steta koja se stvara cinjenjem greha nije steta izazvana drugim ljudima, nego steta koja se izaziva na bicu i karakteru onoga ko cini greh.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.58 sekundi!